Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
bigbug ::
Morda kdo ve ali kmalu prihajajo nove serije(kaksne) Acer prenosnikov? Saj se model 5920G le redko se najde.
shivom ::
Ja danes sem se odločil, da ga grem kupit. Mediona v Hofer. Zadeva seka, še bolje kot sem pričakoval, kr smeji se mi...Tega denarja je definitivno vreden vključno z ostalimi dobrotami.
http://hipnoterapija.weebly.com/
http://hipnoterapija.weebly.com/
schnobel ::
@shivom:
prosim poročaj po tem kako se obnese Medion(saj to boš kupu tega za 699€?) ter ali na njem brez problema delajo windowsi xp!
povej še kaj si kej probal na njem in kako se ti obnese!
LP, Kristian
prosim poročaj po tem kako se obnese Medion(saj to boš kupu tega za 699€?) ter ali na njem brez problema delajo windowsi xp!
povej še kaj si kej probal na njem in kako se ti obnese!
LP, Kristian
Ja tkole je. Z njim delam že drugi dan. Zelo zadovoljen-na kratko. Operacijski sistem, ki je naložen je Vista Home Premium-Slo. Z Xp ne vem, pomoje, da bi blo vse ok. Vsaj glede driverjev. Bi blo treba sprobat. Je izjemno hiter, vsaj zame, ker sem imel prej sedem let starega. Baterija dela pri normalnem delu dobre tri ure, kar se mi zdi ok. Brezžičnost dobr laufa. Kakšni iger pa še nisem probal.
Hipnoza in Hipnoterapija
Hipnoza in Hipnoterapija
@shivom
dej probeje še kakšno igro in povej če dela?ali si probov kakšn program za modeliranje.solidworks al pa kej tacga? ali je disk dovol hiter za normalna opravila?
dej probeje še kakšno igro in povej če dela?ali si probov kakšn program za modeliranje.solidworks al pa kej tacga? ali je disk dovol hiter za normalna opravila?
HugoBoss ::
Sem šel danes pogledati v Hofer tega Medion Akoya... kaj naj rečem, se mi je zdel malo preveč plastik fantastik. Če me je kaj odvrnilo od nakupa, je to ohišje. Niti nima zaklepa za zapiranje, tako da ne vem ali se ti to potem v torbi kar odpira ali kako... Ni primerjave z mojim trenutnim HP-jem evo n800v, pa je bil narejen že kar nekaj let nazaj.
Zanima me kaj si mislite o hp 6820s
http://www.mimovrste.com/katalog/search...
Zanima me kaj si mislite o hp 6820s
http://www.mimovrste.com/katalog/search...
Modri dirkač ::
V tem cenovnem razredu bi se ozrl za novim DELL 1525, sploh če imaš še LCD/Plazmo, ker ima HDMI izhod ...
Everybody lies!
markk1 ::
HugoBoss morem ti povedat da se medion ne odpira vsaj moj. ko zapres pokrov se sam zagotovo ne more odpret ni varjante :).
lp
lp
Jaz iščem enega 17" z vsaj core 2 duo 2.0 GHz, 2GB RAM, 160GB disk in spodobno grafično...
mtosev ::
Jaz sn super zadovoljen z DELLom (Inspiron 1520 6464).
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
@shivom:
sprašujem te še ali so driverji za windows xp-je zraven? ter če si že kaj novega sprobal na njem?
sprašujem te še ali so driverji za windows xp-je zraven? ter če si že kaj novega sprobal na njem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: schnobel ()
ivi ::
Takole v roku enega tedna imam namen kupiti prenosnik. Proračun max 1000 eur raje manj. Nekako sem se najbolj ogrel za Lenovo 3000 N200 T7250 TY2BNZY ,ki pa ima takšne lastnosti:
Procesor: Intel Core2 Duo Processor T7250 2.0 GHz
Spomin:2X 1 GB PC5300 DDR2 SDRAM
Trdi disk 160 GB Serial ATA - (5400 RPM)
Grafika: NVIDIA GeForce Go 7300, 256MB VRAM
Zaslon: 15,4" TFT WSXGA 1680x1050 + KAMERA
Optična enota: : DVD Recordable (Dual Layer)
Mrežna kartica – 10/100, modem - 56K V.92
Priključki: 4x USB 2,0, S-Video out, RJ45, RJ11, IR, IEEE 1394, monitor, slušalke, mikrofon, 4-1 Multi-card Reader (SD/MMC/MS/XD)
Razširitve: USB Port Replicator (opcijsko)
Operacijski sistem: VISTA HOME PREMIUM
Čitalec prstnih odtisov
Bluetooth
Brezžična povezava Intel 802.11n
Slovenska tipkovnica
Li – Ion baterija 6 celična
Teža 2.87 kg
Garancija 1 leto (fizične osebe 2 leti z izpolnjenim zahtevkom, ki
je priložen ob prenosniku)
Me pa zanima ali ima kdo kakšne izkušnje z to serijo notesnikov, so mogoče zelo pokvarljivi in slabo sestavljeni (sam še nisem videl prenosnika v živo) ali se splača nakup glede na kvaliteto in vgrajene komponente ali priporočate raje kaj drugega.Kakšni so kaj FSC prenosniki?
Procesor: Intel Core2 Duo Processor T7250 2.0 GHz
Spomin:2X 1 GB PC5300 DDR2 SDRAM
Trdi disk 160 GB Serial ATA - (5400 RPM)
Grafika: NVIDIA GeForce Go 7300, 256MB VRAM
Zaslon: 15,4" TFT WSXGA 1680x1050 + KAMERA
Optična enota: : DVD Recordable (Dual Layer)
Mrežna kartica – 10/100, modem - 56K V.92
Priključki: 4x USB 2,0, S-Video out, RJ45, RJ11, IR, IEEE 1394, monitor, slušalke, mikrofon, 4-1 Multi-card Reader (SD/MMC/MS/XD)
Razširitve: USB Port Replicator (opcijsko)
Operacijski sistem: VISTA HOME PREMIUM
Čitalec prstnih odtisov
Bluetooth
Brezžična povezava Intel 802.11n
Slovenska tipkovnica
Li – Ion baterija 6 celična
Teža 2.87 kg
Garancija 1 leto (fizične osebe 2 leti z izpolnjenim zahtevkom, ki
je priložen ob prenosniku)
Me pa zanima ali ima kdo kakšne izkušnje z to serijo notesnikov, so mogoče zelo pokvarljivi in slabo sestavljeni (sam še nisem videl prenosnika v živo) ali se splača nakup glede na kvaliteto in vgrajene komponente ali priporočate raje kaj drugega.Kakšni so kaj FSC prenosniki?
Zheegec ::
Ivi, za 900€ (mogoče še manj) se dobi N200 s popolnoma isto konfiguracijo, le da ima T8100 procesor...
So pa drugače N200 dobri prenosniki, je le Lenovo (čeprav cenejša serija).
So pa drugače N200 dobri prenosniki, je le Lenovo (čeprav cenejša serija).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
1680x1050 je previsoka resolucija za 15", to je resolucija za 22" monitor. Če boš zmanjšal resolucijo, se zna zgodit, da bo motna slika.
Grafična je tudi bolj osnovna v tem prenosniku, mogoče lahko kaj boljšega najdeš.
Grafična je tudi bolj osnovna v tem prenosniku, mogoče lahko kaj boljšega najdeš.
Ekran je super, pojdi si ga ogledat nekam (kateri koli 15.4" prenosnik z višjo ločljivostjo), če se ti črke zdijo majhne jih pa povečaš, je pa zaradi majhnega pixla slika zelo ostra.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Backup22 ::
HugoBoss 1680×1050 je super resolucija! V Visti komot nastaviš DPI, če so črke premajhne. Imaš pa veliko več delovne površine, ki ti pri kakšnem Visual Studiu, Photoshopu pride zelo prav...
//
ALIEn3001 sej v bistvu sem gledu v big bengu ravno verzijo z T8100 procesorjem, ki pride 900 eur ima pa enake lastnosti kot ta. Glede ekrana ne vem kak zgleda ker mi prodajalec ni hotel prižgati prenosnika čež da ga pol nihče noče več kupit ker vsi mislijo, da je rabljen. Očitno se bom moral zapeljat v Lj da bom vidu prenosnik ker se mi zdi da nimajo glih pojma kaj prodajajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ivi ()
Hehe kje pa to?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
carpenter ::
Tale Lenovo n200 z t8100 imam tudi sam in ga lahko samo priporočam...skrbelo me je kako bo z zaslonom ker sem imel prej sony vaio pa sem pri tem lenovu zelo pozitivno presenečen..! sploh s to resolucijo. Imel sem pa nekaj smole, najprej sem vzel hp 6720s-katastrofa, zaslon kar bode v oči, imel je 1 mrtev pixl in še presenečenje...ta serija ima samo EN zvočnik-na desni strani , zame povsem nesprejemljivo. V Big Bangu mi grejo "na roke", in prenosnik lahko zamenjam za drugega, tako se odločim za omenjeni n200, pridem domov in spet presenečenje..kar 7 (sedem) mrtvih pixlov, in hudo glasen ventilator. Naslednji dan grem spet v trgovino, kjer so mi ga brez vsakih komplikacij zamenjali..-s tem sem pa res zadovoljen.
XmX ::
Oj
Kupujem svoj prvi prenosnik za šolsko delo, filmi, muzka in me zanima, če je tale prenosnik vreden svojega denarja. Lenovo R61
Gledal sem ga že prejšnji teden in je bil za cca 50€ dražji
Hvala tudi za druga priporočila drugih znamk
Ja meja s financami je pa tja do 800€ in nič čez, prej manj ;)
hvala
Kupujem svoj prvi prenosnik za šolsko delo, filmi, muzka in me zanima, če je tale prenosnik vreden svojega denarja. Lenovo R61
Gledal sem ga že prejšnji teden in je bil za cca 50€ dražji
Hvala tudi za druga priporočila drugih znamk
Ja meja s financami je pa tja do 800€ in nič čez, prej manj ;)
hvala
Sp|kE ::
Zadeva je takšna. Odločil sem se za nakup prenosnika, ki ne bo imel posebnih funkcij oz. ne bo služil ničemur posebnemu. Namenjen bo predvsem za brskanje po internetu, gledanje filmov, prevajanje le-teh (pač moj občasni hobi :P), za glasbo. Ne bo za igrice (za to imam PS) ali kakšne zahtevne programe. Zanima me, kakšen nakup mi priporočate, kje bi najceneje prišel do njega in da bo za ta denar najboljši, kar se ga da dobit. Edine zahteve, ki jih imam so te, da ima slovensko tipkovnico, 15.4'' ekran, DVD pekač(zaželjen lightscribe ali labelflash), min. 120GB diska in min.1Gb spomina. Na spletni strani sestavi.si ne ponujajo opcije, da si sam zložiš prenosnik, zato mi ne preostane drugega, kot da kupim že sestavljenega. Sam se v te stvari razumem bolj malo(še posebej v prenosnike), na netu je pa tega ogromno, zato bi mi vaš nasvet še kako prišel prav.Torej, kakšnega naj kupim? Kot sem že napisal ... za njega sem pripravljen odšteti največ 500€!
Že vnaprej hvala za vašo pomoč in nasvete.
Lp
Že vnaprej hvala za vašo pomoč in nasvete.
Lp
Leks ::
@XmX
Ja tole je vredo prenosnik, sicer me malo moti tisti 2x512 RAMa, ker 1GB je za Visto premalo.
@SP|Ke
V tem rangu gledaj kakšnega Acerja ali ASUSa
Ja tole je vredo prenosnik, sicer me malo moti tisti 2x512 RAMa, ker 1GB je za Visto premalo.
@SP|Ke
V tem rangu gledaj kakšnega Acerja ali ASUSa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Leks ()
Če imaš 1Gb rama, izklopi vse vizualne učinke (config best performance) in indexiranje, pa bo.
//
prosim če mi en pove naslednje: danes grem kupit prenosnika v hofer in ma prednaloženo visto. rad bi mel na njem xpje...kako naj jih naložim? če mi da eden en link ko je opisana pot po korakih ali pa če eden napiše oz. kopira iz kje!
že vnaprej HVALA!
že vnaprej HVALA!
@shivom: ali prosim poveš ali so driverji za xpje zraven prenosnika medion 96630? ali pa če je že kod drug kupoval prenosnik v hpfru ali je dobil driverje za xpje zraven?
Leks, ja izgubi :) Nekdo ima Visto zaradi stila, drug pa zaradi jedra in ostalih stvari... Osebno imam raje hiter sistem, ki zgleda "grše", kot počasen in "stajliš" sistem...
schnobel predlagam, da najprej namestiš Visto, in dowloadaš WinXP gonilnike za vsak slučaj (speči jih na CD ali uporabi USB ključek). Nato daj WinXP CD v CD/DVD-rom in restartaj računalnik in bootaj iz CDja - ustvari paricije in namesti XPje. Za tem namestiš gonilnike in ostalo programje in si fertik.
schnobel predlagam, da najprej namestiš Visto, in dowloadaš WinXP gonilnike za vsak slučaj (speči jih na CD ali uporabi USB ključek). Nato daj WinXP CD v CD/DVD-rom in restartaj računalnik in bootaj iz CDja - ustvari paricije in namesti XPje. Za tem namestiš gonilnike in ostalo programje in si fertik.
//
Ko bootaš iz WinXP CDja, zbriši particijo in si naredi npr. dve. Nato izberi C:\ in potem itak formatiraš (NTFS) to particijo pred namestitvijo XPjev. D:\ particijo pa lahko formatiraš kasneje v Windows Explorerju. O Visti ne bo ne duha ne sluha ;)
//
Ja driverji za XP so priloženi v posebni mapi na trdem disku kupljenega računalnika v Hoferju. Pa tudi na spletni strani Mediona, tko, da ni panike.
Hipnoza in Hipnoterapija
Hipnoza in Hipnoterapija
evo glih pišem iz mediona iz hofra. res v redu prenosnik. vse dela kakor mora nisem pa še dal xpjev gor ker mi je do sedaj delalo še vse na visti..igre delajo tudi novejše,wlan tudi,solid works 07 pa tut.driverji za xp pa so tut zravn res 1a računalnik za tako ceno!
drrummer ::
Lep poydrav!
zanima me va[e mnenje od tega racunalnika>
http://www.notesniki.si/index.php?actio...
premisljujem ali bi vzel zgornjega ali pa kaksnega
HP Compaq 6820s
Hvala lepa in lep pozdrav.
zanima me va[e mnenje od tega racunalnika>
http://www.notesniki.si/index.php?actio...
premisljujem ali bi vzel zgornjega ali pa kaksnega
HP Compaq 6820s
Hvala lepa in lep pozdrav.
gorilla ::
Pomojem absolutno predrago. Pa zdaj se ti splača iskat prenosnika s procesorji ranga core 2 duo T7250-7500 ali pa T8100. Poglej par postov gor!
kmetek kje ste dobili tega prenosnika v kaki trgovini ali privat. Dej prosim napiš točno oznako tega lenova, ker jaz sem si zapolnil samo oznako 3000 N 200 ostalo pa pozabil.
Tilen ::
Sp|kE, si že kaj našel?
Iščem nekaj podobnega. Eno simpl zadevo s čim večjim diskom, RAM magari potem dokupim. Po možnosti brez OS, garancija. Če bi bil procesor c2d bi bilo pa sploh super :)
Iščem nekaj podobnega. Eno simpl zadevo s čim večjim diskom, RAM magari potem dokupim. Po možnosti brez OS, garancija. Če bi bil procesor c2d bi bilo pa sploh super :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
cricket ::
Dajte mi prosim svetovat, kateri bi bil boljši!
http://www.rolan.si/katalog/24170/PRENO...
ali
http://www.rolan.si/katalog/23776/PRENO...
Jaz se nekako bolj nagibam k acer-ju.
Hvala
http://www.rolan.si/katalog/24170/PRENO...
ali
http://www.rolan.si/katalog/23776/PRENO...
Jaz se nekako bolj nagibam k acer-ju.
Hvala
kihc ::
Ker vem, da je tukaj kar nekaj lastnikov Della insprion 1520, me zanima, če je kdo zanj nabu kakšen nahrbtnik? Najrajši bi ga naroču od nekje po pošti, samo moram biti ziher, da sta "kompatibilna".
Oz. če kdo ve za kakšno trgovino v Ljubljani kjer so dobro založeni s takšno robo, naj tud kar pove.
Oz. če kdo ve za kakšno trgovino v Ljubljani kjer so dobro založeni s takšno robo, naj tud kar pove.
x
Keyser Soze ::
Jaz sem pa začel razmišljati o nadomestku mojega desktopa. Trenutno si lastim eno "makino" z Q6600, GT8800, 2GB rama in 22" monitorjem.
V veliki meri me muči predvsem to, da tista velika škatla zaseda toliko placa in pa nemobilnost. Igre igram na vsake tri kvatre, večinoma pa ga uporabljam za pisarniško delo in pa še kdaj pa kdaj kakšen film, ipd.
Kar me moti pri prenosnikih in zadržuje to menjavo je predvsem majhen display in pa manjek surove moči, kar pa bi najverjetneje že preživel?
Se komu sanja s katerim prenosnikom bi lahko vsaj približno nadomestil obstoječi PC? Da ne bi trpel prevelike abstinenčne krize, kar se tiče zaslona?
Budget bi omejil na 1000€.
V veliki meri me muči predvsem to, da tista velika škatla zaseda toliko placa in pa nemobilnost. Igre igram na vsake tri kvatre, večinoma pa ga uporabljam za pisarniško delo in pa še kdaj pa kdaj kakšen film, ipd.
Kar me moti pri prenosnikih in zadržuje to menjavo je predvsem majhen display in pa manjek surove moči, kar pa bi najverjetneje že preživel?
Se komu sanja s katerim prenosnikom bi lahko vsaj približno nadomestil obstoječi PC? Da ne bi trpel prevelike abstinenčne krize, kar se tiče zaslona?
Budget bi omejil na 1000€.
OM, F, G!
Tilen: Lenovo N200 za 600€ imaš T2330, 2GB RAM, BT, WLAN, kamerco,... pa še Lenovo je -> super ohišje, zelo malo težav. Garancija je isto 2 leti.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Tilen ::
Ta je "samo" Core Duo, ne pa core 2 duo. Sem videl, da radi zavajajo s tem pa sem malo raziskal.
Mobile CPU Wars: Core 2 Duo vs. Core Duo
Suma sumarum, 10% razlike v hitrosti. Ampak ni sile. Za hude stvari je stacionarc ;)
Mobile CPU Wars: Core 2 Duo vs. Core Duo
Suma sumarum, 10% razlike v hitrosti. Ampak ni sile. Za hude stvari je stacionarc ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
zcetrt ::
Kupi nekaj, kar podpira docking station in lahko obdržiš monitor za domače delo in vso ostalo periferijo brez pretikanja.
Docking station ideja je super, sam pa vem le to, da HP izvedba šepa. Vsi analogni izhodi imajo moteče prisluhe (avdio, mic, VGA). Kako je z ostalimi, ne vem.
Docking station ideja je super, sam pa vem le to, da HP izvedba šepa. Vsi analogni izhodi imajo moteče prisluhe (avdio, mic, VGA). Kako je z ostalimi, ne vem.
4.
To NI Core Duo (ne verjeti Enaa), to je Pentium Dual Core!! Za ceno bom vprašal, če se da kaj naredit, idi si ga pogledat v kakšen Big Bang, ti jutri povem, kje ga imajo v tvojem koncu
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
I7I ::
Lep pozdrav. Jaz sem moj izbor nekako omejil na ta 2.
http://www.mimovrste.com/artikel/275007...
Zanima me vaše mnenje, kupujem v rangu max 850 evrov, pri prvem me skrbi, da je procesor slabši. Pri drugem pa bi verjetno moral dokupit še vsaj giga ramov. Kaj pa menite o grafičnih (ali sta to ločeni in koliko svojih ramov imata)? Lahko seveda predlagate tudi kak drug izbor. Hvala lepa.
Zanima me vaše mnenje, kupujem v rangu max 850 evrov, pri prvem me skrbi, da je procesor slabši. Pri drugem pa bi verjetno moral dokupit še vsaj giga ramov. Kaj pa menite o grafičnih (ali sta to ločeni in koliko svojih ramov imata)? Lahko seveda predlagate tudi kak drug izbor. Hvala lepa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: I7I ()