» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
479 / 657
»»

NejcSSD ::

Ne vem če bo enostavna vgradnja pri tem prenosniku. Saj že ima SSD, edino zamenjal bi ga lahko.
Jaz bi pustil tak kot je in nabavil zunanji HDD brez napajanja.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

dvihtelic ::

poleg tega ne boš mogel kar vgraditi te diske, saj ima M.2 SSD režo, drugam ne moreš dati diska. Pri meni je isto imam zenbook ux501....pa ga mam namen prodati zaradi tega

hmm? ::

Feedback na prejšnji post. Na koncu sem se odločil za XPS 15 (i5) + dell priklopna postaja + 2x Dell U2515H. Zadeva deluje brezhibno. Moram še poskusit 3x Dell U2515H, vendar še nisem utegnil.

popo985 ::

Sicer piše da ima prosto režo za 2.5" ampak imata prav...

Egidij88 ::

https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

Kakšna taka zadeva je kar dober bang for buck? Sploh ker imaš Windowse zraven...po potrebi dodaš ram.

sm4rt4ss ::

Pozdravljeni. Kupujem RAM (1x 4GB) za svoj prenosnik Lenovo G70-70. Po krajšem raziskovanju sem ugotovil, da podpira samo DDR3L rame. Torej nekaj takega: https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

To pomeni, da "običajni" DDR3 ne bo deloval? V čem pa je razlika?

EDIT: Sem ugotovil, da je razlika v voltaži in da na spletnih straneh velikokrat sploh ni navedeno da je dejansko DDR3L. Torej, treba je gledati samo to, da ima voltažo 1.35V. V tem je ves catch.

Imam prav?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sm4rt4ss ()

sajmon ::

hmm? je izjavil:

Feedback na prejšnji post. Na koncu sem se odločil za XPS 15 (i5) + dell priklopna postaja + 2x Dell U2515H. Zadeva deluje brezhibno. Moram še poskusit 3x Dell U2515H, vendar še nisem utegnil.


Kako si zadovoljen z monitorjem, ni premajhna resolucija ali uporabljaš scaling?

Han ::

sm4rt4ss je izjavil:

Pozdravljeni. Kupujem RAM (1x 4GB) za svoj prenosnik Lenovo G70-70.
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
ali
https://www.mimovrste.com/ram-za-prenos...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Venedetia ::

Hi folk :D

Imam eno zelo veliko prošnjo. Trenutno sem v fazi nabave prenosnika, ki se bo sprva uporabljal izključno za web development. Moje sanje so sicer imeti macbook pro, ampak ker finance trenutno ne dopuščajo tako velikega nakupa (oz. pogojno ja), me zanima kateri drugi prenosnik bi bil vseeno ok. Sicer sem v tej smeri WD še vedno bolj "zelena", tako da mi je za začetek čisto dovolj spodobna zadeva, ki bi mi služila naslednje 2-3 leta, čez čas ko bi bila bolj vpeljana, bi pa potem šla v nakup bolj zmogljive zadeve. Glede sistema nimam nobenih želj, če je linux, tudi ni problem, glede na to, da je skrajni čas da zakorakam tudi v to smer.

Hvala za vse vaše predloge.

Lp, V.

elrado ::

Kupujem dva prenosnika in sicer

1. nekako do 300 eur, namen:
- gledanje youtube in ostalih videov
- brskanje po netu
- manj zahtevno urejanje dokumentov
- manjša zadeva (nekako do 11")

2. prenosnik do 600 ali 700 eur
- običajna študentska uporaba (office, nekaj urejanja slik, filmi, ...)
- soliden procesor, grafika (po možnosti ločena), spomin (čim več :)), SSD disk
- velikost ne manj kot 14"

Do sedaj smo bili izredno zadovoljni z znamko ASUS, tako da jo preferiramo a se ne omejujem samo na to.

Ker že nekaj časa nisem kupoval prenosnika, vas prosim za pomoč.

LP

dottor ::

Iščem čim cenejši 15.6" prenosnik z 8GB (lahko 4GB z dodatno prosto režo) rama, 128GB SSD (ali vsaj 250GB HDD), FHD resolucijo in Gbps LAN. Rabim za brskanje po netu, odpiranje večjih PDFjev (ebooki), nalaganje fotografij iz aparatov na prenosnik na terenu, manj zahtevno obdelavo v Lightroomu in Photoshopu. Najraje preko mimovrste, big banga, m tehnika, ... da lahko grem osebno prevzet.

Hvala.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dottor ()

OvCa77 ::

Če kdo išče i7 in veliko RAMa: https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

randomtech ::

Iščem dober prenosni računalnik za faks. Uporabljal ga bom predvsem za programiranje, prenašanje na faks in domov, tam pa tam pa seveda tudi kakšna igrica. Gledal sem Dell xps 13 in 15 ampak cene so zelo visoke v Sloveniji. Rad bi da je future proof (najnovejša verzija procesorja,grafične itd.) Budget je recimo tam okoli 1200€. Nemorem se odločit za velikost in sicer 13 inch se mi zdi premali, tako da pomoje idealno bi bilo 15 inch ali pa celo 17 inch, če ni pretežak. Aja pa zanima me kdaj izidejo nove serije prenosnikov ? Se splača recimo počakat do konca septembra ?

Hvala za pomoč, LP!

MrStein ::

14 inčni tudi obstajajo. So kar OK za delo, primerljivo s 15.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Han ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

randomtech ::

Hvala. Lenovo mi nekako ni najbol pri srcu. Zanima me kje se najbol splaca narocit prenosnik? Je recimo amazon ali ebay cenejsa opcija ko Slovenija?

Han ::

Thinkpad T in Carbon seriji sta povsem primerljivi z Dell Latitude in XPS, če ne celo boljši. Pri XPS bodi pozoren na cviljenje (coil whine). Za cene preveri computeruniverse.net.

randomtech ::

Hvala, kako pa je z nakupom na https://www.computeruniverse.net, so kakšni dodatni stroški ? Kako dolgo traja ?

MrStein ::

24. jul naročil, plačilo preko UPN prispelo naslednji dan, dostava na dom 28. jul (grafična kartica, poštnina 14,59 EUR)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

mat xxl ::

Kateri bolj ko ne top Win notesnik, zaželjeno HP Elite ali podobna linija v osnovi brez doplačila z najmanj 3 letno garancijo, 15 inch ni nujno, da je top lahek, brez DVD ja..., procesor I7 , memorj+ije vsaj najmanj 16 gb ( lahko manj, če lahko dodam) , ssd disk ali brez in sam dodam, grafika ne rabi biti nekaj top, ne bo za igre ...........

Vsak nasvet dobrodošel .

fujtajksel ::

hmm? je izjavil:

Feedback na prejšnji post. Na koncu sem se odločil za XPS 15 (i5) + dell priklopna postaja + 2x Dell U2515H. Zadeva deluje brezhibno. ...


Dokler deluje brezhibno, nikar ne dej gor zadnjega BIOS updejta, ker so uspeli po enem letu ponovno sfookat USB na docku, tako da se miši in podobna zalega kar naprej priklapljajo in odklapljajo.

Gtonek1 ::

https://www.mimovrste.com/multimedijski...

Kako se vam zdi tale, za vsakodnevno uporabo, šepa pri ramih?

tt2 ::

A priporoča kdo kak prenosnik do 250EUR.
Namen:
- lahka pisarniška dela
- brskanje po netu, youtube...
- vnašanje spletnih vsebin (teks, slike)
Lahko je brez windowsov, brez dvd-rom, med 13 - 15 inčni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tt2 ()

Klemzz ::

Kakšen rabljen Lenovo X220/230.

cordoba ::

Pozdrav.
Kupujem prenosnik, 15 ali 17 ko. Rabil bi za office, filmi, kakšen hd remix igre. Budget je 600 eur, rad bi dobro baterijo, proc in ssd disk. Rama pa vsaj 8 gb. Lahko iz mimovrste...

https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...

https://www.mimovrste.com/prenosniki/ac...

https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...

https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...

Klemen97 ::

Kje dobiti najceneje DELL XPS 13 (2017 VERZIJA)?
V tujini se cene zacnejo pri 799$, pri nas ga pod 1000€ nisem opazil. Gre se za vstopni model, torej XPS13 Z I3, BREZ TOUCH, 128GB SSD.

lejko0 ::

Kupujem prenosnik v rangu 1700-2000eur. Do sedaj sem uporabljal macbooka pro 15 (mid 2010), s katerim sem bil izjemno zadovoljen. V šestih letih sem ga odprl samo zato, da sem zameljal optično enoto za ssd, drugače pa je ves ta čas deloval brezhibno. Kakorkoli, leta se počasi poznajo (predvsem na bateriji), pa še parallels lavfa konstantno zaradi službe. Zdaj iščem primerljivo robusten prenosnik za 5+ let. Kaj zmaga v tej kategoriji Dell XPS, Thinkpadi ali kar macbook pro (mid 2015 brez neuporabnega touch bara)

AlphaOne ::

Kaj menite o i7 6700hq in s katerimi desktop procesorji je primerljiv?

Sicer me pa malo skrbi sama struktura laptopov, kjer je ze tako ali tako vse natlaceno in majhni hladilniki za stirijedernika s 45w TDP.

Izkusnje? Zanima me torej performance proca in glasnost laptopov z njim.

Hvala in lp (mam obcutek da bo sodec po tej temi slo tole iz mojih ust v bozja usesa) :D

fujtajksel ::

AlphaOne je izjavil:

Kaj menite o i7 6700hq in s katerimi desktop procesorji je primerljiv?

Sicer me pa malo skrbi sama struktura laptopov, kjer je ze tako ali tako vse natlaceno in majhni hladilniki za stirijedernika s 45w TDP.

Izkusnje? Zanima me torej performance proca in glasnost laptopov z njim.


Kar se primerjave specov tiče, zlahka pogugljaš.

Je čisto res da je to problem spravit v tanek prenosnik. Ga imam v dokaj tankem dvokilskem Dell XPS 15. Ne bi škodilo vsaj pol kg več reber in hladilnih cevi ;( S fabriško pasto jih precej pod obremenitvijo throttla pri 100oC že v par sekundah. Z zamenjano pasto (Kryonaut) polno obremenjenega s Prime95 nekako uspe trajno vozit na max frekvenci brez throttlanja pri okrog 80oC, seveda z ventilatorčki na kar glasnih najvišjih obratih. Ampak le če je GPU neobremenjen. Če zraven obremeniš še GPU, tudi če ni direktnega termalnega throttlanja po par minutah Intel DPTF aktivira power limit throttling in frekvence na lepem upadejo. Zato ker se pregreje območje VRM mosfetov, ki ni aktivno hlajeno. Razni benchmarki ne trajajo toliko časa, zato tega ne pokažejo, dejansko je tako tudi pri večini manj zahtevnih opravil v resničnem svetu. Opaziš le če imaš dolgotrajna zahtevna mletja, pa kakšni igričarji se pritožujejo. Znan je mod, ki menda omogoča trajno polno obremenitev CPU in GPU hkrati, ampak ni enostaven. Obstajajo relativno tanki igričarski prenosniki, ki imajo še močnejše grafe in tudi sposobnejše hladilnike... je pa kronični problem, da hočejo zadnje čase vsi imet tanke hipsterske prenosnike in malo prehude procesorje zanje.

MrStein ::

Na Thinkpad-u i7-6820HQ dela brez težav 100% obremenjen na max frekvenci.
V bistvu na turbo: niha med 3200 in 3300 MHz (nazivni je 2700 MHz).

Sem par minut poganjal 7zip benchmark z 8 thread-i (drugega nisem imel pri roki). Temperatura (by CoreTemp) : 65 C / Power: 39 W

Odvisno od gradnje laptopa, I guess.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

moochie ::

Zdravo,

po dolgih letih kupujem nov laptop...

Tam za cca. 500 €...rabim ga v večini za net, kak full HD film pogledat, pa da bojo normalno lavfali HD streami...

Pa morda še za kako ne preveč grafično zahtevno igrico, če bo kdaj cajt spet kaj špilat...

Je kaj takega OK?
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

Drugi ima Windowse zraven...

Hvala!

Lp,

popo985 ::

Živjo,
kolegica kupuje prenosnik za od 300-400 €. Uporaba internet, Word, YouTube, kakšen film,... Nič posebnega torej. Velikost 15'' ali 17''.
Obstaja kakšna varianta z ssd-jem in 8gb rama.

Hvala in lp.

Han ::

Poišči na altstore.si in primerjaj na ceneje.si, mimovrste.com, enaa.com, nakupovanje.net ipd.

FenikZ ::

Lep pozdrav vsem. Za ceno do okoli 600e iščem 15"/17" prenosnik z i5 procesorjem (po možnosti kaby lake), SSD-jem, slovensko tipkovnico, mat zaslonom in vsaj dvema letoma garancije, še raje pa tremi. Pa mi je v oči padel tale:

https://www.mojpaket.si/acer-aspire-es-...

Z Acerji nimam izkušenj, pa me zanima, ali ima tale kakšno zelo očitno hibo (razen 4gb rama, ampak to se da po potrebi zrihtat), ali bo za vsakdanje internetenje, vrtenje muzike in filmov, urejanje besedil, preglednic in podobnega povsem zadostoval. Zavedam se tudi, da v tem cenovnem razredu nekih presežkov pri zaslonu, tipkovnici in ohišju ni za pričakovat, se mi zdi pa cena dokaj mikavna. Pa če kdo ve, kje bi ga pred nakupom lahko preizkusil v živo, se tudi priporočam - sam ga najdem samo v internetnih štacunah (lahko tudi soroden model, na lastne prste bi rad sprobal tipkovnico in trackpad ter vrgel uč na zaslon). Hvala!

Wazzock ::

Ponavad ima Hofer jeseni lih en tak prenosnik za 600€ s tri leta garancije.

FenikZ ::

Mimovrste ima danes akcijo za tiste, ki iščete nekaj cenejšega in nimate pretiranih zahtev po zmogljivosti:

https://www.mimovrste.com/multimedijski...

Furbo ::

Ima kdo idejo, kateri prenosnik vzeti nečaku za igranje iger (gta v), da ima neko solidno grafo in čim več let garancije?
Zadeva se ne bi blazno prenašala, še vseeno pa hočejo prenosnik.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

mat xxl ::

FenikZ je izjavil:

Mimovrste ima danes akcijo za tiste, ki iščete nekaj cenejšega in nimate pretiranih zahtev po zmogljivosti:

https://www.mimovrste.com/multimedijski...


Tak prenosnik, ki je že ob nakupu totalno podhranjen, kaj bo šele čez nekaj let ?

Tu se kupuje le ceno, prenosnik pa tak tak, bo delal, samo verjetno, slabše, kot ene 10 let star power notesnik.

randomtech ::

Kje je najbolje kupit prenosni računalnik? A v Sloveniji ni kakšnih študentskih popustov itd., tako kot je skoraj vsepovsod drugje?

FenikZ ::

FenikZ je izjavil:

Lep pozdrav vsem. Za ceno do okoli 600e iščem 15"/17" prenosnik z i5 procesorjem (po možnosti kaby lake), SSD-jem, slovensko tipkovnico, mat zaslonom in vsaj dvema letoma garancije, še raje pa tremi. Pa mi je v oči padel tale:

https://www.mojpaket.si/acer-aspire-es-...

Z Acerji nimam izkušenj, pa me zanima, ali ima tale kakšno zelo očitno hibo (razen 4gb rama, ampak to se da po potrebi zrihtat), ali bo za vsakdanje internetenje, vrtenje muzike in filmov, urejanje besedil, preglednic in podobnega povsem zadostoval. Zavedam se tudi, da v tem cenovnem razredu nekih presežkov pri zaslonu, tipkovnici in ohišju ni za pričakovat, se mi zdi pa cena dokaj mikavna. Pa če kdo ve, kje bi ga pred nakupom lahko preizkusil v živo, se tudi priporočam - sam ga najdem samo v internetnih štacunah (lahko tudi soroden model, na lastne prste bi rad sprobal tipkovnico in trackpad ter vrgel uč na zaslon). Hvala!


Update. Sem šel pogledat tole zadevo in je vse OK, edino ohišje je narejeno iz neke take sorte plastike, da se gor pozna vsak prahec, da ne govorim o prstnih odtisih. To je zlasti opazno na tisti površini okoli touchpada in tipkovnice, ki potem po petih sekundah uporabe laptopa izgleda totalno svinjska. Pa nisem prišel direkt z njive :D Ze srč kontinjuz, mogoče bom res na Mediona počakal ...

Filip8 ::

kupujem rabljen komp za gledanje filmov, pisanje seminarskih in tako naprej. sedaj sem imel lenovo ideapad 700 z i5-6300hq, gtx 950m, 8gb rama, pa zdej kupujem neki slabšga, pa bom raje za igrce nabavil pc. nekje okoli 200 eur bi dal.. iščem ssd, okej procesor, pač da ne bo problemov glih, 15 inch al pa 13, pa da baterija drži ok. razmišljal sem o thinkpadih. še kak predlog?

lopov ::

Lenovo T430 s 1600x900 px bi dobil za 200 EUR, celo z bolhe. Prej sem imel T500, menjal za T430 in bo kakšno leto kar ga imam. S priloženo baterijo sem imel srečo -- zdrži mi 4,5 ure lahkega dela in 3 ure intenzivnega, če rabiš novo pa dobiš originalno na www.notebooksbilliger.de.

Filip8 ::

sej drgac te docking stationi al kaj so, so pac dodatna baterija ne?

bela120 ::

Živjo če kupim računalnik z windows 10 in tujo tipkovnico je verjetno kakšen način ,da postane tipkovnica Slovenska?

Han ::

Sam razpored ja, fizična gravura pač ne.

MrStein ::

Fizično tudi lahko. Marsikatera firma izvaja gravure tipkovnic.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

StajercSSS ::

Ne kupujem nič, bi samo vprašal nekaj.
Je kdo kupil to?
Tole

Kolega je kupil to, pa sem ga imel eno uro za probat. Pa je delal tako počasi, da je še 10 let star prenosnik raketa. Edge in Chrome je komaj folgal odpreti, procesor takoj nabilo na 100%. Spletno stran (RTV/24KUR) je komaj uspel odpreti, če si scorlal po strani dol ali pa gor, pa je za par sekund zmrznil. Proc na 100%, rami pa skoz preko 40%.

Ker je Windows že naložen, je sranja gor na tone. Večino sem takoj zbrisal, delovanje Windowsa nastavil na performance, disable sranje v startup, posodobitev grafičnega gonilnika, itn. . V glavnem, kaj sem uspel rešiti v tej uri. Ampak še je vedno komaj odprl Chrome. Že odpiranje mape mu je delalo težave, pa je notri SSD od Sandiska.

Torej, je ta procesor res tak za drek, da ga neki stari 10 let Turion pihne?

EDIT: Spec
cpu: Intel Celeron N3060 (do 2.48 GHz)
os: Windows 10 Home (64-bit)
lcd: 39,6 cm (15,6") HD 1366x768 bleščeč
gpu: Intel HD
ram: 4 GB DDR3
ssd: 128GB SSD (SATA3)
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Zgodovina sprememb…

aborko ::

Ja, procesor je že 2,5 leti star in še to samo 2 jedrni, gre pač za ultra low budget. Edge bi moral delati bolje od chroma, ampak čudežev ne pričakovati. Sem par dni preizkušal prenosnik z atom x5-Z8350, pa je tudi bil prepočasen za normalno uporabo... Medtem ko sedaj uporabljam prenosnik s celeronom N3450 in pri brskanju praktično ne opazim razlike glede na drugi prenosnik, ki ima i5 4200u.

krepki ::

elrado je izjavil:

Kupujem dva prenosnika in sicer

1. nekako do 300 eur, namen:
- gledanje youtube in ostalih videov
- brskanje po netu
- manj zahtevno urejanje dokumentov
- manjša zadeva (nekako do 11")

2. prenosnik do 600 ali 700 eur
- običajna študentska uporaba (office, nekaj urejanja slik, filmi, ...)
- soliden procesor, grafika (po možnosti ločena), spomin (čim več :)), SSD disk
- velikost ne manj kot 14"

Do sedaj smo bili izredno zadovoljni z znamko ASUS, tako da jo preferiramo a se ne omejujem samo na to.

Ker že nekaj časa nisem kupoval prenosnika, vas prosim za pomoč.

LP

Jaz prodajam odličen prenosnik.
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

lopov ::

Filip8 je izjavil:

sej drgac te docking stationi al kaj so, so pac dodatna baterija ne?


Docking station je podstavek na katerega vstaviš laptop in dobiš dodatne porte. Običajna uporaba je kot stacionarni računalnik -- priključiš monitor, tipkovnico in miš, laptop pa porineš nekam pod mizo. Predvsem ima več izhodov za zaslone sam laptop (multimonitor setup).
««
479 / 657
»»