» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
477 / 658
»»

fujtajksel ::

Map je izjavil:

Trenutno se zanimam se za Dell Precision 5520. Uporabljal bi ga za modeliranje in podobne stvari. Mislim, da bi mi 15" najbolj ustrezalo, sej je dober kompromis med velikostjo zaslona in prenosljivostjo. Al bi se veliko poznalo ta 2" pri modeliranju?

Specifikacije, ki jih gledam, so i7 7820HQ, Nvidia Quadro M1200 in pa 16GB RAM. Razmišljam, da bi vzel 8GB RAM in sam dodatno kupil in vgradil še 8GB, ker na konfiguratorju hočejo za teh 8GB 150 USD. Enako za SSD, v ceno je vključen 500GB 7200RPM Hard Drive, 512GB SATA SSD pa stane 370 USD. Vzel bi še 6-cell 97Wh namesto 3-cell 56Wh.

Glede ohišja me ne skrbi, saj je to pravzaprav XPS 15. Kolikor sledim, ga zelo hvalijo. Izbrat moram še zaslon. Na voljo imam FHD IPS non-touch ali UHD IGZO touch zaslon. Za touch se mi niti ne gre, bolj me zanimajo barve in pa če je sploh smiseln UHD. Porabil bi približno tretjino več soka, stal pa bi me 300 USD.

Ali ima kdo izkušnje z omenjenim prenosnikom ali pa vsaj z XPS 15 in lahko pove kaj več, poda mnenje, pokomentira?


M1200 je šibkejša kot 1050 v XPS, je pa "pro". A res rabiš quadro, moram priznat da mi razlika ni točno jasna. 10-bitna globina na zunanji ekran čez OpenGL (ampak ne vem če to fura čez vgrajeno Intlovo grafo), "profesionalni" drajverji, možnost DMA...? Pokuri M1200 najbrž kakšen W manj zato mogoče ne useka power limit throttling po nekaj minutah polne obremenitve CPU+GPU kot pri XPS.
Ne vem a Precision kej bolj pretestirajo, v XPS kot kaže vgradijo precej škarta ki ga je potem treba menjavat. Pa če tu kej preizkusijo drajverje preden jih dajo ven ;( Prodajo jih precej manj, zato tudi po forumih ni tolk videt.
Ta večja baterija fizično ni združljiva s HDD, ker zasedata isti prostor.
UHD presenetljivo celo nekaj pomaga glede ostrine majhnih fontov (če imaš ostre oči ali vsaj dobre špegle seveda). Čeprav imaš seveda več od 4K na 30", pa še bolje gre skup vgrajen FHD z zunanjim velikim 4K. FHD ima 100% sRGB, UHD pa skoraj 100% AdobeRGB. Ampak z UHD je tudi nekaj cirkusa, ker kakšni zlasti starejši programi ne obvladajo skaliranja fontov na high DPI, pa non-color-managed programi naredijo prezasičene barve. Tako da UHD priporočam samo če štekaš te zadeve.

V podobnem formatu ven prihaja še HP ZBook Studio G4.

Map ::

Čist natančno tudi jaz ne poznam vseh razlik, vem le, da so Quadro kartice namenjene uporabi bolj profesionalnih programov. Naj bi imele boljšo podporo driverjev, daljše delovanje pod polno obremenitvijo, v nekaterih programih bi naj bile nekatere funkcije celo onemogočene ali vsaj krepko upočasnjene.

V igrah se Quadro ne more primerjati z GTX, sta pa verjetno obe dokaj podobno zmogljivi pri lažjih operacija tudi v profesionalnih programih in se razlika zares opazi šele pri zahtevnejših opravilih. Ampak če že enkrat kupujem, se mi ne splača prišparati par sto EUR, da bom lahko naslednjič spet kupoval nov prenosnik, ko ga bom potreboval za zahtevnejša dela.

Upam, da res Precisione bolj potestirajo pred prodajo, kar bi bilo tudi smiselno, glede na to, da gre za nek workstation in tukaj je stabilnost pač nujna.

Glede baterije sem sedaj opazil ja, da ne gre ta večja s HDD. Ubistvu mi to niti ni pomembno, le prišparal bi lahko, če bi vzel HDD in ga sam zamenjal za SSD. Bi blo pa lepo met še en disk za shrambo, ampak bo več kot dovolj tudi 512GB, šlo bi tudi z 256GB. Na odvečnem prostoru se tako ali tako prevečkrat nabira nesnaga.

Glede zaslona še nisem čisto siguren. Težave s skaliranjem me ravno ne skrbijo, ne vem pa, kako to zgleda na 15". Velika delovna površina je pri modeliranju ali grafični obdelavi vsekakor dobrodošla, a le dokler niso ikone premajhne. Je pa res, da lahko v primeru težav znižam resolucijo na FHD ali QHD.

Moram priznat, da tale HP ne izgleda slabo. Prej jih nisem niti gledal, ker mi že dizajn ni bil tako všeč, pa tudi veliko sem prebral o pregrevanju in ostalih težavah. Ta mi je pa kar všeč. Ampak je pa občutno dražji, na hitro kar ogrog jurja.

fujtajksel ::

> V igrah se Quadro ne more primerjati z GTX
Število jeder in clocke zlahka primerjaš in vidiš da za isti denar pri GTX dobiš več. Edino ne vem če so mogoče quadro driverji slabši za igrice - vidim da jih za GTX NVidia nonstop nekaj tweaka, praktično "driver spam" in napišejo da je bilo za to ali ono igrico.
Ravno odpr LR in opazil da je v Develop vse nekaj kockasto, google pravi da je treba updatirat NVidia driver...
Še vedno me zanima, kaj so ta "zahtevnejša dela" ki na GTX ne gredo in kateri softver res rabi Quadro in sploh ne teče na GTX.
Ena teza je da bi GTX flow-point računali malo bolj približno.
Potencialno bi lahko hitreje mlel dolge floate, ampak to kolikor vem še dražje prodajajo v Tesla seriji.

> Težave s skaliranjem me ravno ne skrbijo, ne vem pa, kako to zgleda na 15".
Hja, ravno zaradi 15" je hec, takrat ko se kej ne skalira rabiš lupo da vidiš kaj piše ;)
Ali obratno, pri kakšnem softveru (npr Acrobat) dobiš čudno široke robove oken, pa moraš na roko spremenit velikost oken če greš s 15" 4K na zunanji 30".
Korektno napisan software ki high-DPI ne podpira znajo skalirat Win$$ - če pa ni korektno napisan se da uredit z "zunanjim manifestom".

> lahko v primeru težav znižam resolucijo na FHD ali QHD
Ampak je slabša ostrina kot na FHD če moraš to narest, pa tudi če Win$$ skalirajo.

Map ::

Tako je, kolikor berem, so Quadro driverji slabši za igre.

Recimo en link, ki sem ga prebral:
https://www.quora.com/What-is-the-diffe...

Quadro cards are intended to deliver highly accurate virtual spaces. You get tremendous precision. GeForce cards are intended to render virtual spaces quickly. Sacrifices are made to precision in favor of delivering the next frame faster, and the one after that, and the one after that...

There's also an element of driver differences between the two. GeForce cards receive "game ready drivers" that are a significant part of how games perform on Nvidia GeForce cards. There's no such thing as a game ready driver for a Quadro. Meanwhile, the drivers for Quadros have optimizations for CAD and 3D applications which tie back to features of the card that aren't present in GeForce cards.

Lots of pundits like to say "GeForce cards have higher specs for a lower price" or "benchmarks show that GeForce cards are better" and certainly you can make the numbers look like that but, ultimately with Quadros what you're paying for is precision and that's not something that manifests in a clock rate or a FPS benchmark.


In še nekaj malega o tem, kaj na Quadro gre in na GTX ne:
http://www.tomsguide.com/answers/id-306...

benchmarks mean next to nothing for CAD applications when comparing a video game DirectX card to a professional OpenGL card like a Quadro. Sure the video game card can rotate an object in a view, or it can shade an scene or it can render textures... But that is not all that you need in a CAD video card.

The GTX cards cannot do hardware anti-aliasing in SolidWorks. The GTX card cannot overlay planes, which programs like SolidWorks and Maya use often. The GTX cannot have more than a few windows open at a time, where Quadro cards are only limited by frame buffer ram. The GTX cards cannot do the "Realview" shading in SolidWorks.

Using a GTX card in Maya will not work with many of the programs best features. The 3D Paint brush and sculpting tool will leave a red smear all over the screen with a GTX card, because they don't support overlay planes.


Noo to me skrbi, da bi potreboval lupo hah. A lahko prilepiš kakšno vzorčno sliko, da vidim, kako izgleda to z robovi?

V primeru, da moram zmanjšat resolucijo in zaradi tega izgubim ostrino, pa je to samo slabost.

red4576 ::

Zdravo,

zanimam se za nakup laptopa, pa ne vem kaj kupit. V interesu so mi predvsem best-buy variante.

Price range: bi se dalo kaj dobit za 500-700eur, oz. toliko da zagotovo ne kupujem sranja.

Kaj rabim:
-zadnji visual studio (.net) mora gladko delat
-zadnji windows mora gladko delat
-obvezno TV-out, ker v 50% casa laptop uporabljam kot stacionaren komp, takrat je pa prikljopljen na dodaten monitor
- velikost zaslona, resolucija in svetlost ne smejo biti slabse od trenutnega laptota
- 500GB HDD minimum

bonusi:
-ce bi Battlefield One delal na normalnih nastavitvah, bi bilo super (samo da ne steka)
-vsaj 3je USB porti (miska, tipkovnica, graficna tablica)
- delgo delovanje laptopa v battery mode

Laptop, ki si ga trenutno lastim in ki ga je cas povozil:


Satellite C660D-1H2

Številka dela: PSC20E-01D001Y4

Brez vnaprej nameščenega operacijskega sistema
Procesor AMD Dual-Core E-300 APU
39,6cm (15,6 palca) , Zaslon Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness z razmerjem 16 : 9 in osvetlitvijo z diodami LED
Trdi disk 320 GB
Črn premaz s teksturiranim vzorcem in črno tipkovnico
4096 (1x) MB, DDR3 RAM (1.066 MHz)
Procesor AMD Dual-Core E-300 APU z grafično kartico AMD Radeon™ HD 6310
najdaljše delovanje : do 5 ur in 15 minut (Mobile Mark™ 2007)
teža : od 2,54 kg
Š x D x V : 380,5 x 254,0 x 28,0 (spredaj)/35,6 (zadaj) mm

povezava do produkta:http://www.toshiba.si/discontinued-prod...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: red4576 ()

Egidij88 ::

Ne-sranje + HDD = does not compute. Ali velik SSD ali pa 256GB SSD + HDD. Pa full HD mat display.

red4576 ::

Egidij88 je izjavil:

Ne-sranje + HDD = does not compute. Ali velik SSD ali pa 256GB SSD + HDD. Pa full HD mat display.


Roko na srce, malo sem ven iz zadnjih tech trendov. Na hitro sem pogooglal/poyoutubal tematiko glede SSD diskov in kot zgleda, s tem prisparas nekaj sekund pri loadanju vecjih aplikacij (windows, photoshop, 3dsmax, igrice ...) in to je to. Bolj kot hitrejse loadanje, je pomembno, da sama aplikacija hitro laufa (npr. odpiranje novejsih spletnih strani, compajlanje, matlab), in pa da imam dovolj prostora na disku.

Impresioniral me je pa full HD matte display. Glede tega sem all-in, ker ne maram temnih slik z zanič kontrastom.

Wow. Razn če je tisti na levi po defaultu komplet kanta.

Pa še ena zadeva, ki sem jo pozabil omenit v zgornjem postu - Osvetljena tipkovnica bi bila velik bonus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: red4576 ()

MrStein ::

Hmm, en ekran podosvetljen, drug pa preosvetljen (prvi del posnetke, ko je tema). Kaj bi to naj "dokazalo"?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

fireX88 ::

ima kdo kakšen prenosnik (gaming)? kako se obnese?

recimo:

https://www.computeruniverse.net/produc...

gre se mi zgolj zaradi tega, da se losam stacionarca, igral pa tudi ne bi skos. ob večerih, pa še to ne vsak dan
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

avtek ::

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnik kot darilo za punco staro ~15 let.
Od prenosnika se ne zahtevajo zelo dobre specifikacije, ker tudi to ni izvedljivo v tem budžetu.

Želja je SSD, ker pri tem cenovnem rangu pomeni več kot kakšna druga - boljša funkcionalnost - vsaj za moje pojme...

Budžet je MAX 500€ in želja po nakupu na slovenskem tržišču...

Zaenkrat sta mi v oči padla tale dva: https://www.mimovrste.com/prenosniki/le... in https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

Prosim za kakšne dodatne nasvete in usmeritve. Hvala!

OvCa77 ::

avtek je izjavil:

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnik kot darilo za punco staro ~15 let.
Od prenosnika se ne zahtevajo zelo dobre specifikacije, ker tudi to ni izvedljivo v tem budžetu.

Želja je SSD, ker pri tem cenovnem rangu pomeni več kot kakšna druga - boljša funkcionalnost - vsaj za moje pojme...

Budžet je MAX 500EUR in želja po nakupu na slovenskem tržišču...

Zaenkrat sta mi v oči padla tale dva: https://www.mimovrste.com/prenosniki/le... in https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

Prosim za kakšne dodatne nasvete in usmeritve. Hvala!

Če znaš inštalirati Windowse in SSD vzemi tega: https://www.amazon.de/gp/product/B01MTE...
PS: vidim da iščeš v SLO, tu ne boš našel kaj dosti s SSD, oz. kaj spodobnega...
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OvCa77 ()

house ::

Kupujem prenosnik za osnovno delo (Office) in gledanje filmov. Najnujnejša je zanesljivost diska (podatki), naj bo tih, obstojna baterija, prenosnik naj se ne pregreva, čim daljša življenjska doba v glavnem. Lahko je brez OS. Kakšen primer? Sem pa za ASUS.

dvihtelic ::

avtek je izjavil:

Pozdravljeni!

Kupujem prenosnik kot darilo za punco staro ~15 let.
Od prenosnika se ne zahtevajo zelo dobre specifikacije, ker tudi to ni izvedljivo v tem budžetu.

Želja je SSD, ker pri tem cenovnem rangu pomeni več kot kakšna druga - boljša funkcionalnost - vsaj za moje pojme...

Budžet je MAX 500€ in želja po nakupu na slovenskem tržišču...

Zaenkrat sta mi v oči padla tale dva: https://www.mimovrste.com/prenosniki/le... in https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

Prosim za kakšne dodatne nasvete in usmeritve. Hvala!


kaj takega?
https://www.altstore.si/prenosnik-lenov...
https://www.altstore.si/prenosnik-lenov...

BorutK-73 ::

house je izjavil:

Kupujem prenosnik za osnovno delo (Office) in gledanje filmov. Najnujnejša je zanesljivost diska (podatki), naj bo tih, obstojna baterija, prenosnik naj se ne pregreva, čim daljša življenjska doba v glavnem. Lahko je brez OS. Kakšen primer? Sem pa za ASUS.

Ni ravno asus:
https://anni.si/prenosni-racunalniki/pr...

b16 ::

Ok fantje.. Zadeva je taka, da kupujem mami prenosnik za (rojstni dan ki ga ma danes). Iščem nek pc ki bo vredu predvajal filme s povezavo na tv in za spletno brskanje (best bay nakup).Finance niso problem. Sprašujem tle ker ne sledim novostim na trgu

Matej_K ::

Pokliči Hofer, vprašaj, če imajo kakšen prenosnik za 400-500€ (ti pove poslovalnico in greš iskat)...tu so skoraj vedno BEST BUY za ta denar.
Prekratkim je bil v prodaji en za 599€ I5 7200, 6GB rama, dobra grafična
... .. .

b16 ::

Matej_K je izjavil:

Pokliči Hofer, vprašaj, če imajo kakšen prenosnik za 400-500EUR (ti pove poslovalnico in greš iskat)...tu so skoraj vedno BEST BUY za ta denar.
Prekratkim je bil v prodaji en za 599EUR I5 7200, 6GB rama, dobra grafična

Kaj pa tale rec: http://shrani.najdi.si/?3j/C7/4FocepAs/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b16 ()

FeMan ::

Pozdravljeni,
zanimam se za nakup prenosnega računalnika. Iščem model z 17 inčnim zaslonom štirijedrnim procesorjem hitrim diskom SSD vsaj 8GB RAM ter za ceno okoli 1000EUR.
V ožjem iboru sta naslednja:
https://www.bigbang.si/prenosni-racunal...

https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

Kateri je po vašem mnenju boljši in ali bi mi priporočili še kak drug model?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FeMan ()

tomaz- ::

Gledam HP spectre x360 15 inch, kot nadomestek za desktop .. mocan je dovolj, vsec mi je 4K touch ekran, preklop v tablet mode..cena okoli 1700-1900, kaj podobnega v tem razredu, kar sem spregledal? Pod 15 inch ne grem...

Ata Smrk ::

Živjo, gledam za novim prenosnikom vendar ne vem na kaj naj bom pri izbiri pozoren(procesor,...).Prenosnik potrebujem predvsem za delo nič pa ni narobe če bi podbiral tudi kakšno igro ala fifa. Pripravljen pa sem dati max. 500e Hvala vam za vso pomoč.

nimitzCVN68 ::

Zdravo!
Kupujem prenosnik ASUS UX501VW(fajn bi blo 3840x2160, 256SSD ali več, ram vsaj 8, gtx960M, i7-6700hq), imam pa problem kje!? ga kupiti? Ima kdo kakšno idejo? Na mindfactory imajo en model, v SLO pa kukr sem gledal ne najdem nič podobnega...mogoče kdo ve?
Lp in hvala!

Egidij88 ::

Zakaj bi pa kupoval v SLO, preplačal boš.

nimitzCVN68 ::

Ne rabi bit v SLO...

Mohimm ::

@nimitz
https://www.altstore.si/?lang=sl&mod=se...
Sam sem ta model gledal tu; ali pa g501 če ti bo bolj ustreza

nimitzCVN68 ::

Odlično. Hvala. Sem že bližje...samo se da še kje dobiti nove? Te so kolkr gledam refurbished.

Mohimm ::

Hum, to pa ne vem.
V prihodu je novi model (ux550), tako da dvomim da imajo kje še velike zaloge. Mislim da je bil še techtrade takrat relativno ugoden, ampak ne najdem več pri njih.

Drugače pa ko sem spraševal jaz (kak mesec-dva nazaj), je bilo rečeno da so to starejše zaloge, in so še neodpakirani. Pomoje najbolje da pošlješ mail/pokličeš in povprašaš kakšno je stanje sedaj.

fujtajksel ::

nimitzCVN68 je izjavil:

Odlično. Hvala. Sem že bližje...samo se da še kje dobiti nove? Te so kolkr gledam refurbished.


Novi so UX510, ampak ni videt z i7-7700hq

https://geizhals.de/?cat=nb&bpmax=1000-...

dvihtelic ::

nimitzCVN68 je izjavil:

Zdravo!
Kupujem prenosnik ASUS UX501VW(fajn bi blo 3840x2160, 256SSD ali več, ram vsaj 8, gtx960M, i7-6700hq), imam pa problem kje!? ga kupiti? Ima kdo kakšno idejo? Na mindfactory imajo en model, v SLO pa kukr sem gledal ne najdem nič podobnega...mogoče kdo ve?
Lp in hvala!

KUpiš rabljenega?

schrack ::

Kolega išče pri nas 17" prenosnik, editiranje kakšnega filmčka z PowerDirector-jem, srfanje, kombinacija SSD in HDD, 1920x1080.
Kaj menite o tem:
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
Ali naj se izogiba HP-ja?

nimitzCVN68 ::

Mohimm je izjavil:

Hum, to pa ne vem.
V prihodu je novi model (ux550), tako da dvomim da imajo kje še velike zaloge. Mislim da je bil še techtrade takrat relativno ugoden, ampak ne najdem več pri njih.

Drugače pa ko sem spraševal jaz (kak mesec-dva nazaj), je bilo rečeno da so to starejše zaloge, in so še neodpakirani. Pomoje najbolje da pošlješ mail/pokličeš in povprašaš kakšno je stanje sedaj.


Uff tale ux550 zdgleda kar v redu:) nikjer pa ne najdem release date-a. Mogoče veš...oz ve kdo kaj več?

Mohimm ::

Najavljen je bil ta mesec, prodaja konec junija-julija. Mene osebno moti samo to, da so zmanjšali baterijo v primerjavi z 501.

Cena verjetno podobno kot ux501 ob izidu: ~150-250€ cenejši kot primerljiv xps15 (odvisno od konfiguracije, XPS-e s splača gledati v tujini, ux550 pa sploh v začetku isto), bo pa imel možnost nvidie 1050ti).
Že omenjeno, je ux510 tudi varjanta, samo ima manj zmogljive procesorje manjšo baterijo, bolj ultrabook in ne workstation....

Darja1 ::

Pozdravljeni,
Za domače potrebe kupujemo prenosnik ali stacionarni računalnik (office, šolsko delo, igrice, mail). Ali kupiti mac ali nekaj z windowsi? In pa, kaj svetujete?

Hvala za odgovore.

Shadow666 ::

Če koga zanima, v petek bojo v BigBangu Apple macbok air-i 128GB 13" za 799€. Zgolj kot zanimivost.

@darja1 - če bo veliko igric stacionarni računalnik,windows ,sestavljen po delih. So v prejšnjih postih fantje omenili 100% kak ustrezen build.
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

fraising ::

Pozdravljeni,

kater prenosnik mi svetujete do ranga ~400€ za pisarnoško delo. Vse kar bo gor laufalo bo računovodski program, word/pdf in internet. Več ne rabim.. Kaj mi svetujete? Bi bilo pa fajn, da je lahko prenosljiv, da ni lih nek klump

fraising ::

Lahko tudi rabljeno, nekaj takega sem gledal..
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

imagodei ::

Prosil bi za pomoč: kolega išče 17" prenosnik, nekako do 1.000 EUR, ena glavnih zahtev je, da je tih - torej, da se ventilator sliši čim manj.

Doma je že imel HP ProBook 470 G3:
17,3" FHD, nesvetleč
Intel Core i7-6500U 2x2,5GHz
8GB RAM
256GB SSD + 1TB HDD
AMD Radeon R7 M349
Win 10

Prenosnika nisem videl, menda je takoj ob vklopu navil ventilatorje (ni bil noro glasen, ampak se je kolega takoj zamislil, kako bo čez 2 leti, če je že sedaj tako glasno). Po eni uri dela, BIOS updatanja in nalaganja Win Update prenosnik mizo precej segrel, zato je kolega zapakiral prenosnik in ga poslal nazaj.

Skratka, človek res želi nekaj tihega :) Zdaj gleda tole: https://mojracunalnik.com/izdelek/preno...

Ima kdo kakšno idejo, v tem cenovnem rangu, takšna konfiguracija, da bi bil prenosnik res tih?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

TH321 ::

Verjetno nobeden ne bere te teme pa bom vseeno poskusil :)

Iščem 17" prenosnika za starejšo osebo - torej nekaj okoli 300€ bi bilo dovolj. Kaj priporočate?

innerspace ::

Vecina sprasuje, manjsina spi :)

Kupujem svoj prvi prenosni PC in potrebujem par pametnih nasvetov.
Budget je relativen, enkraten znesku max 600EUR(Hofer, splet - tujina), na obroke do 700EUR(BigBang, Harvey N., ipd.).

Realne potrebe:
- audio snemanje in obdelava(imam zunanjo usb enoto)
- photoshop, C.Draw, Solid Works
- igre: praktično 0
- predvajanje videa FullHD, gladko

Preference:
- mat ekran; 15", lahko 16", 1080x1920
- dolga z.doba baterije
- SSD + HDD klasik
- Linux Ubuntu ali brez Win (DOS...); ni nujno, komot Win10 ce je relativno zastonj :)
- hiter CPU, RAM vsaj 4GB

Nocem hiteti z nakupom, ker bi rad dobil best for buck varianto. Bi pa bilo lepo, ce bi imel zadevo do konec meseca pri sebi.

Vsak pameten nasvet je dobrodosel.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

i33a ::

Pozdravljeni, kupujem računalnik za študenta(ni računalništvo, oblikovna, strojna, ...).
Tako, da bo uporabljan predvsem za brskanje po internetu, branje pdf-jev, ogled kakšnega filma, office ipd.
Želja je 15' zaslon. Glede ostalih stvari pa ni posebnih zahtev. Glavno da bo nekaj let lepo tekoče deloval ob zgoraj našteti uporabi. Kupil bi nov računalnik na slovenskem trgu. Budget ni točno dorečen, a bi rad za čim manj denarja zagotovil ustrezen prenosnik. Je 4GB RAM-a dovolj? Predlogi glede grafične, procesorja?
Imate kakšne konkretne predloge za nakup?

innerspace ::

Nobenega nasveta...super, vsi na dopustih :)

Ima kdo kak pameten seznam zanesljivih prodajaln? Je smiselno kupovati v tujini(amazon.de, ...)?
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

dvihtelic ::

Za tujino ne vem in ti ne morem povedat ne plusa ne minusa. Ti pa svetujem nekaj od tega:

https://www.techtradecenter.si/prenosni...

mat xxl ::

Ve kdo kaj , kdaj prihajajo kaj novi HP Elitee booki ven za poslovno uporabo, pa malo bolj nabildani, ni pa tako zelo pomembna teža, pa ekran tam 15,6 ne več ....

Torej, kdaj se pri HP menjajo modeli ?

alexxloow3 ::

Živijo!
Prosil bi samo za mnenje. Želim kupiti nov prenosni računalnik za starša. Računalnik bi se uporabljal bolj ali manj za brskanje po spletu (facebook, youtube itd..), igrale bi se tudi kakšne igre kot naprimer igre iz spletne strani igre123 in pa za gledanje filmov.
Sedaj se odločam med tem dvema prenosnikoma
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
Kateri bi bil boljši? Želel bi, da bi čim manj štekal za ta opravila. Če pa imate še kakšno idejo za prenosnik v tem rangu, bi prosil če mi priporočate :) hvala za vaše nasvete in lep dan še naprej

ST-777 ::

alexxloow3 je izjavil:

Sedaj se odločam med tem dvema prenosnikoma
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
Lansko leto sem kupil nov Medion za 279 € (licenčni Windows 10, zaslon 1920 x 1080 IPS, procesor Intel, 3 leta garancije). Za mojo rabo je dovolj hiter in z njim nimam nobenih problemov. Vsake toliko časa prodaja Hofer prenosni računalnik po ugodni ceni, svetujem Medion prenosnik.

Silvo ::

ST-777 je izjavil:

alexxloow3 je izjavil:

Sedaj se odločam med tem dvema prenosnikoma
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
Lansko leto sem kupil nov Medion za 279 € (licenčni Windows 10, zaslon 1920 x 1080 IPS, procesor Intel, 3 leta garancije). Za mojo rabo je dovolj hiter in z njim nimam nobenih problemov. Vsake toliko časa prodaja Hofer prenosni računalnik po ugodni ceni, svetujem Medion prenosnik.


Mediona za 279€ ima prijateljica in ima original anemičnega celerona,samo 2GB rama in počasen 500GB disk.
Brez nadgradenje,takrat za cca 120€(ram,ssd) je bil totalna nepremičnina :)
Lansko leto so bile cene tudi veliko ugodnejše,letos je šlo vse gor....

"alexxloow"....vzami tistega,ki ima ločeno grafiko s svojim lastnim pomnilnikom.
Silvo

ST-777 ::

Silvo je izjavil:

Mediona za 279€ ima prijateljica in ima original anemičnega celerona,samo 2GB rama in počasen 500GB disk.
Moj Medion ima Intel Pentium N3700, seveda pa sem počasni vgrajeni disk 500 GB zamenjal za hitri rabljen SSD. Nadgradnja na nov SSD Intenso stane le 59 €.

SSD Intenso: https://www.mimovrste.com/ssd-diski/int...

Rias Gremory ::

Kateri prenosnik za web-dev/brskanje do 500€?
Bo i3 zadosti?

Prioriteta je dolga avtonomija in v redu tipkovnica.
Kako bi se spodnji modeli obnesli?
i3
http://www.agppro.si/renew-refurbish-ug...
http://www.agppro.si/renew-refurbish-ug...
http://www.agppro.si/renew-refurbish-ug...

i5
http://www.agppro.si/renew-refurbish-ug...
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

intelček ::

Zdravo,
zanimam se za nakup tega prenosnika:
HP prenosnik Pavilion 17-ab203nm i7-7700HQ/16GB/SSD128+1TB/GTX1050
https://www.mimovrste.com/multimedijski...
Zanima me če ima kdo ta prenosnik in če je vreden nakupa?
airsoft

Filip8 ::

@Rias Gremory pol raje kupi mojega za dodatnih 50 eur, dobiš velik boljš, kot so tisti, ki si jih ti prilepu :)
prodajam https://www.mimovrste.com/prenosniki-vs... kaj mislite, bi lahko dobil 550 eur?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Filip8 ()

ST-777 ::

@Filip8, tvoj prenosnik z IPS zaslonom s FHD ločljivostjo 1920×1080 je vreden 550 eur.
««
477 / 658
»»