» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
455 / 658
»»

killzone ::

Pozdravljeni

Vrsto let sem uporabljal namizni računalnik z 27" ekranom z zelo zmogljivo konfiguracijo, vendar sem vse skupaj prodal, ker sem se preselil in nimam prostora za namizni računalnik, tako da iščem sedaj latptop.
Osnovne zahteve so sledeče. Denar recimo, da ni taka ovira tako, da je moj budget okoli MAX 1200€. Sekundarnega zaslona ne bom zaenkrat uporabljal, tako da more biti laptop 17,3" Kaj bom delal (use case): brskanje po spletu, hobby obdelava slik v adobe lightroom, gmail, excell težke pivot tabele, dol vleka aka torrenti, igre se ne bodo igrale. Znamka ni tako važna, lahko date predloge tudi iz tujih štacun. Računalnik mora biti hiter in odziven, baterija naj zdrži relativno dobro, zaželjeno 4-5h.

Povzetek zahtev:
17,3" IPS FHD
i5 ali i7, 6th gen
8-16GB ram
min: 256gb SSD
MAX: 1200€

Hvala.

Invictus ::

"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Han ::

krin ::

sajmon je izjavil:

Hofer bo imel v svoji ponudbi spet prenosnik: i3/4G/128SSD/500HDD/15.6/FullHD za 499€.


To pa bo best buy za 500eur

hojnikb ::

škoda k niso stisnal zram iris grafike
#brezpodpisa

DonMatejo ::

Fantje in punce,
Iščem laptop 13,3 ali 14inch, vsaj FullHD, potem pa najboljše kar se da stlačiti notri vs. najlažje za nosit okrog. Prenosnik bo v naslednjem letu 5x obkrožil svet, sem pa Project manager za VR kamero in mi bi seveda prav prišla moč za obdelavo 360degree videov.

Do sedaj sem gledal Yogo 900, pa me skrbi procesor, Carbon mi je malenkost drag. Nekako sem bil do sedaj pristaš Lenova, ampak sem imel ThinkPad serije, ki pa mislim da so bile primerne za delo v Rusiji in Mongoliji, za urbani svet pa mogoče že obstaja alternativa? Iščem nekaj do ranga 1400 eur, vse ostalo bo potrebno konkretno dopolnilo, zakaj. Zaslon mi je mogoče celo bolj pomemben, kot performanse. Čim boljši približek sRGB-ju bi bil zmaga.

Ali moram res vzet Mac Book Pro-ja? Nočem flamewara, kar se tiče VR-ja je Apple tudi malenkost zadaj, čez MPB bi večino časa gladko vozil z Windowsi. Kakšne so torej PC alternative?

Hvala vsem, ki si vzamete čas.
M

Zgodovina sprememb…

genesiss ::

Tole po tej ceni je super: https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01BF0...

Kaj ::

Žena rabi prenosnik za klasične internet/word zadeve in občasno kakšen grafično nezahteven špil (predvsem Flatout 2, hah).
Cena cca 500€ oz max tm ene 550€.
Za ta denar in te potrebe se mi zdi da se največ dobi s tem: https://www.mimovrste.com/prenosniki/le...

Lenovo prenosnik IdeaPad B51-80 15" HD i5/4GB/500+8/Dos (80LM010CSC)
476 €
i5–6200U
ATI EXO PRO R5 M330, DDR3L, 2GB
4GB DDR3L PC3–12800 (1600MHz) (ena reža frej) (še 2GB bi dokupil)
SSHD 500GB Serial ATA 3 (6 Gbit/s),5400 rpm + 8GB SSD (še SSD bi dokupil)
39,6 cm (15,6") HD (1366×768) Anti-Glare LED
4 celična 32Wh
2 leti garancije

Posebi bi kupil še 2GB RAMa za 20€ in ko bo, če bo potreba, še pač en SSD namesto optične enote 120GB za 50€. Tko na oko.
Prosim če popravite moje razmišljanje, ampak kot gledam, se mi zdi da je tole dober deal, Skylake procesor, ločena grafična (čeprav nič boljša kot HD 520 integrirana, a vseeno da ne obremenjuje toliko procesorja ko/če se rabi), gledati prenosnike z 8GB RAMA je trapasto, ker so nesorazmerno dražji v primerjavi s temi z 4GB (4GB=20€), velikost ekrana rabi 39,6cm, za kar pa upam da bo 1366×768 dovolj. To je ubistvu edin pomislek, ampak kot gledam, imajo s to diagonalo v tem cenovnem rangu zelo redki večjo ločljovost (je sploh potrebna?).

Najde kdo boljši deal? Po možnosti vseeno v Slo, če je kaj narobe.

Kaj ::

...in pa še nekaj me zanima. Sicer bi verjetno kasneje dokupil še en SSD disk, ampak za začetek, kolk je v praksi kej dost velik tisti 8GB SSD za Win10 64bit? Pri meni na namiznem PCju je že mapa WIndows na C disku velika 14GB...

krin ::

Tistih 8GB je sam kot cache, SSHD ni kaj dosti bolši od navadnih HDDjev.

Maš link do hofer prenosnika par postov višje, ma že SSD pa FHD..

Nuke_H2 ::

Za vsakdanjo uporabo potrebujem nov prenosnik. Uporabljal bi ga za office, filme, internet.

Zanima me, če je ta prenosnik OK: https://www.bigbang.si/prenosni-racunal...

guererro ::

Kupuje se prenosnik za 350-400 €. Potrebovalo se ga bo za pisarniška opravila + kakšen film.
V želji po hitrem delovanju je pogoj SSD disk (ali je za tak cenovni rang SSD nesmiselen?).

Zaenkrat imam nagledana ta dva:
HP prenosnik 250 G4 i3/4GB/128GB/DOS (T6P87EA)

Lenovo IdeaPad B50-80 i3-5005U 4/128 15'' HD DOS

Katerega od teh dveh bi bolj priporočali? Oz se za ta denar lahko dobi kaj boljšega?
Koliko bi se "poznalo" dati še 100-200 € več in vzeti npr. tistega iz Hoferja?

Kebo ::

guererro je izjavil:

Kupuje se prenosnik za 350-400 €. Potrebovalo se ga bo za pisarniška opravila + kakšen film.
V želji po hitrem delovanju je pogoj SSD disk (ali je za tak cenovni rang SSD nesmiselen?).

Zaenkrat imam nagledana ta dva:
HP prenosnik 250 G4 i3/4GB/128GB/DOS (T6P87EA)

Lenovo IdeaPad B50-80 i3-5005U 4/128 15'' HD DOS

Katerega od teh dveh bi bolj priporočali? Oz se za ta denar lahko dobi kaj boljšega?
Koliko bi se "poznalo" dati še 100-200 € več in vzeti npr. tistega iz Hoferja?


V gledanju filmov ne boš posebno užival, ker je zaslon na obeh zanič. Tisti iz hoferja ima v primerjavi s tema dvema predvsem boljši ekran, dodatnih 500gb trdi disk, windovse in 3 leta garancije. Sem sam zamenjal prenosnik za 280€ za podobnega in hoferja in je ekran res opazno boljši, kot pri teh najcenejših. Če boš izbiral med tema dvema, bi vzel jaz lenovo, ker ima 2 leti garancije, ostalo je praktično isto.

Han ::

Nuke_H2 je izjavil:

Za vsakdanjo uporabo potrebujem nov prenosnik. Uporabljal bi ga za office, filme, internet.
Zanima me, če je ta prenosnik OK: https://www.bigbang.si/prenosni-racunal...

Ni, ker ima slab ekran. Za manj denarja lahko dobiš boljši HP ProBook 470 G3.

Kaj ::

Imam prenosnik Lenovo B51-80 in rabim poleg HDDja še SSD (namesto optične enote).
Zdej mam pa manjši problem ker ne najdem ustreznega vodila/nosilca za SSD, saj ima optična enota malo posebno ohišje. Torej ne le od strani ampak še malo diagonalno spodaj.
Na ebayu prodajajo le take univerzalne nosilce ki imajo le navadno pravokotno ohišje, kar pa po moji logiki ne bo prekrilo odprtine. Lenovo pa menda ne proizvaja teh nosilcev za SSD (so mi dejali na Anni).


http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4...

Tko je sedaj:


Razen če je mišljeno da se da kar tako:


___
Aha, zdaj vidim kako so naredili pri podobnem primeru. (8:00)
MIslite da se bo dalo tako narediti tudi pri tem modelu? Da se pač premakne ta plastičen zaključek z vodila za optično enoto na vodilo in pač gumbi ne delujejo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaj ()

Zheegec ::

Ne razumem čisto, kaj je tukaj tako posebnega :) Je čisto navadna enota, tisti nastavek ob strani obdžiš seveda. Ali te pač zanima čisto zunanji črni del DVD enote? Tisti je potem čisto lepotno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

weasel ::

Ta tvoj okrasni pokrov z gumbom se da skoraj zagotovo sneti dol, ki ga nato namestiš na nov nosilec. Gumb bo postal brez funkcije.

solatko ::

Maska DVD-ja se enostavno potegne z enote in se jo da na caddy. Ko boš vzel ven dvd mora bit odprt, ali pa ga odpreš skozi luknjico s šivanko.
Imaš dva zatiča - eden je na levi strani in ga sprostiš ob strani, drugi pa je malo širši in ga vidiš na spodnji strani. Bodi pazljiv pri odstranjevanju, da ne polomiš zatičev, ker ti bo potem padalo dol, razen če uporabiš sekundno lepilo.

Original caddy-i za ravno ta prenosnik je nekaj krat dražji, razlika pa je samo v tem, da ima original že tisto plastiko gor.
Delo krepa človeka

hocevar91 ::

Torej kupujem prenosnik saj mi je starega sin vrgel na tla in se je uničil.

Najprej je bil budget tam 400-500EUR vendar se vstrajno zvišuje. Računalnik bi se rabilo za splet, par programov kot so solidworks, matlab itd, mogoče bi kdaj odigral kakšno fifo vendar to ni niti tako pomembno. V izboru so trenutno:
- http://www.avtera.si/src/article.php?ar... - dobil bi ga verjetno za dobrih 600EUR, dodal bi vanj še 240gb ssd in 8gb rama.
Všeč mi je dizajn in da ima lahek dostop za rame in diske in da ma prostor za 2 rama in 2 diska (dvd rabim) ter 17 inch zaslon. Ni mi všeč slaba grafična saj verjetno odpade tista fifa z tako grafo ali bo vseeno dovolj dobro za fifo?

- http://www.avtera.si/src/article.php?ar... - dobil bi ga verjetno za cca 750EUR
Všeč mi je dobra grafa in procesor, da ima že oboje ssd in hdd in da ima frej režo za dodaten ram. Ni mi všeč dizajn, HP mi je veliko lepši, da nima lopute da hitro not zmečeš ram in diske, da je samo 15" in sam napis Acer saj sem imel že dva in oba sta bla slaba. Cenovno bi bil na koncu na cca ene 50EUR dražjem kot pri HP-ju

- http://www.avtera.si/src/article.php?ar...
Všeč mi je vbistvu vse, dizajn, grafična, proccesor, da lahko dokupim zraven ssd in da ima loputo za diske in rame. Ni mi všeč cena, ki bi bila verjetno z nakupom rama in ssd-ja okoli 950EUR.

Kaj mi svetujete, sem kakšen model spregledal? Je grafa v probooku res tako slaba kot se mi zdi? Nisem glih računašniški mojster zato raje uprašam. Iščem rešitev da bo ene 5 let mir pa da merkam laptop, tastarga bom zrihtal pa naj mulci tistga razbijajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hocevar91 ()

737 ::

HP-ji, s ProBooki vred, imajo zelo slabo kvaliteto spajke na matičnih ploščah. Zato ti HP-ja ravno tako toplo odsvetujem, kot Acer-ja. Asus je v redu, najbolj dolgožive matične plošče ima pa v povprečju Dell.

Egidij88 ::

"HPja toplo odsvetujem", lepa lepa :))

737 ::

Pišem lastnih izkušenj in daleč od tega, da bi servisiral le prenosnike znamke HP. Znanec, ki mu občasno dam kakšno matično, da zamenja zaradi pregrevanja odspajkan grafični BGA čip, je mnenja, da ima Dell najbolje zaspajkane komponente. Pravi, da v spajko dodajo nekaj srebra.

Invictus ::

@hočevar91

Če bi rad delovni laptop, kupi ustreznega Thinkpada.

Ustreznega delu in budžetu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

hojnikb ::

Še eni, ki ne razumejo problema teh okvar. Problem v dosti primerih niso kuglce, ampak sam substrat čipa. Sicer višje temparature ne pomagajo kej pri temu (čeprav gre tukaj bolj za nihanje temparatur kot sama višina temparature).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

737 ::

Torej meniš, da Lenovo in Dell naročita čipe v boljših ohišjih, kot na primer HP in Acer? Hm, kaj pa vem, danes je možno vse.

hojnikb ::

tukaj gre še za več faktorjev (hladilni sistem recimo). Vendar če si obsojen na defekten čip (ko so bili nekateri stari nvidiini čipseti recimo) ti znamka laptopa nič ne koristi, ker bodo slej ko prej pocrkal vsi. Recimo acer 7720G je bil en tak primer, kjer je bilo veliko prodanih in ga drži slaba stigma crkovanja, ker ima ta affected nvidia čipset. Ampak drugi proizvajalci (recimo apple) niso okol crkovanja nič kaj bolši, samo manj primerkov prodajo in ni tako očitno.

Je pa hec, da vsi ti znalci mislijo, da gre za problem kuglic; ja z segrevanjem ali reflowom se velikorat zadeva "popravi", ampak ni sama menjava kuglic, ki je zadevo popravla, ampak proces segrevanja začasno popravi tudi "bumpe" v substratu. In voila, rata mit ki se še vedno drži.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

737 ::

Znanec prisega na menjavo čipa, ne le na reball, ker s tem dobiš običajno tudi najnovejšo revizijo. Se pravi, da bo na tem kar precej resnice.

hocevar91 ::

Invictus je izjavil:

@hočevar91

Če bi rad delovni laptop, kupi ustreznega Thinkpada.

Ustreznega delu in budžetu...

Lenovo so mi grdi, pa še službenga mam lenovo in bi rad kaj drugega gledal doma...

Mislim, da bom izbral kar tistega Asusa, je res najdražji ampak tudi najboljši in najbolj ustreza temu kar iščem.

perci ::

Imam novega thinkpada x260 in lahko z obžalovanjem povem, da X ni več heavy duty mašina, kot je včasih bila. Sem kar razočaran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

737 ::

Heavy duty so Thinpadi T in W. Sam prisegam nanje in jih nekaj imam. Nekateri so stari 10 let in še zdaj delajo 24/7, prestali so pa že razne nadgradnje in menjave hladilnikov.

Invictus ::

Sam imam X1 Carbon, pa laufa ko urica...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

hocevar91 ::

No nekak sem bil že odločen za tegale asusa in sem naletel na tale video:


Bi bil lahko problem, da je ssd disk direktno pod cevjo za odvod vročega zraka ali me naj to ne skrbi?

Han ::

Grozljivo, koliko dela za vgradnjo M.2 SSD. Pri HP ProBook 470 G3 odpreš le manjši pokrovček...

http://www.tehnox.si/hp-probook-470-g3-...

https://www.bigbang.si/prenosni-racunal...

perci ::

737 je izjavil:

Heavy duty so Thinpadi T in W. Sam prisegam nanje in jih nekaj imam. Nekateri so stari 10 let in še zdaj delajo 24/7, prestali so pa že razne nadgradnje in menjave hladilnikov.

pri starejših verzijah, je bil tudi X heavy duty

dvihtelic ::

Imel sem HP probook 450 g1,g3 in probook 470...Sedaj imam Asus Zenbook in lahko rečem da je Asus dosti boljši v vseh pogledih kot hp, pa da se razumemo, noben hp se mi ni pokvaril ali karkoli,same dobre izkušnje.

hocevar91 ::

Han je izjavil:

Grozljivo, koliko dela za vgradnjo M.2 SSD. Pri HP ProBook 470 G3 odpreš le manjši pokrovček...

http://www.tehnox.si/hp-probook-470-g3-...

https://www.bigbang.si/prenosni-racunal...

HP ima to dobro rešeno pri ProBooku, tudi sam dizajn mi je zelo všeč, mogoče še bolj kot od Asusa vendar pa ima veliko pomankljivost - slaba grafična kartica, poleg tega sem še prijatelja, ki servisira računalnike vprašal za HP, in mi ga je tudi on odsvetoval.
Glede dela ni toliko problema, enkrat to narediš in si rešen.

Zheegec ::

dvihtelic je izjavil:

Imel sem HP probook 450 g1,g3 in probook 470...Sedaj imam Asus Zenbook in lahko rečem da je Asus dosti boljši v vseh pogledih kot hp, pa da se razumemo, noben hp se mi ni pokvaril ali karkoli,same dobre izkušnje.

Ni ravno isti rang. Dražji Probooki 450 in 470 se končajo pri ceni, kjer se Zenbook začnejo...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krin ::

Probook je čisto vredu za svoj cenovni rang, vendar bi reku da je asus n serija boljša izbira, sploh če se igra še kakšne igre

Zheegec ::

Seveda je. Zato je tudi dražji...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ozbolt ::

Isce se prenosnik za urejanje in render videa, trenutno fullHD, v prihodnosti 4k.

Trenutna izbira je ta, vendar je cena zares visoka, s tem da se niti ne dobi zraven vecjega diska razen SSDja. Torej, vprasanje je, pri katerih komponentah bi lahko malo stopil nazaj, da bi se znizalo ceno za nekaj 100e, pa ne bi zelo trpel performance (vecji disk se lahko kupi posebej, ce se drugje prispara)?

Hvala za pomoc :)

Zheegec ::

Profi grafike po mojem ne rabiš za video - Asus N552 bi bil kar OK.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

plowe ::

Zanima me ali se splača dodati 180€ za HP proobook ali pa je Acer dovolj dober za ta denar in ni večje razlike pa kvaliteti?
Odločam se med tema 2 modeloma. Na oba prenosnika je še vsaj 10% popusta.

Acer
in
HP

Zheegec ::

Je kar, ja. Probook ima boljše ohišje, baterijo, tipkovnico... Pa še SSD + HDD combo seveda.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Han ::

Praktično isti HP, a 250 eur cenejši. M.2 SSD nabaviš in vgradiš sam, Win10 imaš "gratis" na uradni strani.

Tudi Bigbang ga ima, a je dražji...

https://www.bigbang.si/prenosni-racunal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

plowe ::

@han
Zanimiva ponudba. A je zahtevno vgradit ssd? Ga lahko "povprečen" uporabinik sam vgradi in koliko časa je za to potrebno?

Poveš kaj več o "gratis" windowsu? Vem da se ga da marsikje dobit in naštimat, ampak zna bit microsoft naporen z opozorili ko ugotovijo da ni original.

Zheegec ::

Zanimiva ponudba. A je zahtevno vgradit ssd? Ga lahko "povprečen" uporabinik sam vgradi in koliko časa je za to potrebno?

Pri teh Probookih je zelo izi. Rabiš samo pravega naročit (M.2)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

house ::

Kaj kupiti po modelu ASUS N75S?

domen151 ::

Kupujem nov prenosnik - najraje bi kakšen ultrabook za okoli 1000€. Nisem nek zahteven uporabnik, zato je integrirana grafika ok, bi si pa želel da prenosnik ni ravno 'debel'' in težak, pa tudi SSD in 8GB rama bi bilo dobro. Kakšen predlog? :) Ni nujno da je kupim v slo.

krin ::

direstrait ::

@domen151, jaz bi na tvojem mestu takoj vzel tegale: https://www.altstore.si/prenosnik-asus-...
Oz. ko bom kupoval bom nekaj takega, ausosovo ultrabook verzijo ali pa n552
««
455 / 658
»»