» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
344 / 667
»»

Zheegec ::

akvtsk je izjavil:

Hvala za link. Zgleda kar zmogljiv računalnik za to ceno. Samo kar me malce zmoti, toda ne vem koliko vpliva ima na samo hitrost računalnika je RAM, ki ga ima le 4GB in to samo eno režo. To verjetno pomeni, da ga ne morem nadgradit za več rama?

Kakšen se vam zdijo tili računalniki? Vsem bi dodatno dodala še SSD disk!
http://www.comshop.si/shop/RacunalniStv...

Ali pa tale?
http://www.comshop.si/shop/RacunalniStv...

Hvala.

17" bi zdajle rekel Acer V3-772G ali pa Asus N750, 15" pa mogoče kar Asus N550, čeprav ima isto ceno, kot 17" verzija. pa pri N550 pazi, ker nima proste reže za SSD, moraš HDD zamenjati.

akvtsk ::

Hvala za odgovor in tale Acer res zgleda tak kot ga iščem sam, da ima 17" zaslon, kar zna bit mal vleik če ga nosiš okrog.
Nekdo mi je rekel, da se Acer hitro pregrevajo, je to res?

Mi lahko svetuješ oz poveš mnenje še za tele tri laptope, kaj meniš, katera opcija bi bila boljša oz kateri je boljši?
http://www.computercenter.si/index.php?...

http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

Tole pa so mi svetoval v big bangu, in da mi dajo ven HDD disk in notri pa SSD in bi bilo seveda za 200eur dražje?
Kaj praviš je vredno, glede nato da je Toshiba in naj bi bil kako dober comp.

full hvala za mnenje, nasvet, potem pa dam mir :)
hvala

No ja, Toshiba je še nekako, samo ima bleščeči ekran. Če te to ne moti... Acer je kar velik ja, je pa fino ker se da imeti SSD + HDD hkrati notri. 15" bi jaz po mojem vzel kar N550 pa SSD notri. Aja, Asus S551 ima pa za svoj denar katastrofalni ekran, prste stran :)

Hvala. Sem se kmalu za j ... z Asus S551, ker tudi sama prej nisem bila pozorna na zaslon, ker sem mislila, da imajo vsi že Full HD :)
Hvala res za nasvet. Upam, da se čimprej za enega odločim.
lp

joker16_7 ::

Iščem kvaliteten prenosnik v precej širokem denarnem razponu, in sicer na voljo imam 400-800 EUR. Zanima me, kje je tisto best price-performance območje znotraj omenjenega denarnega razpona.

Iščem nekaj 15-palčnega, povdarek pa je na procesorski moči, saj imam za moje delo že 4GB rama dovolj (če kupim kaj več tudi ne bi škodilo:)) in tudi vsaka ločena grafična kartica mislim, da bo obdelala 3D modeliranje v SolidWorksu (SSD pa že imam in samo čaka na vgraditev v nov laptop, zato bi blo fajn če je disk v kupljenem bolj švoh).

Hvala za nasvet že v naprej!
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

usnjena_zofa ::

Ooh, čisto nihče se mi ni potrudil ničesar nasvetovat. Sklepam, da ste vsi bajno zaposleni ali kaj podobnega. :)

Našla sem še dva možna kandidata za nakup, tako, da se zdaj odločam med temi:

http://www.sparslovenija.si/spar/2011/a...

https://www.hofer.si/si/html/offers/58_...

http://www.merkur.si/elektronika/racuna...

Bila bi silno hvaležna, če bi mi tokrat kdo ponudil kako besedo nasveta. :)

Lp

usnjena zofa:
Nočem biti nesramen, ampak nekaj dobronamernih nasvetov glede nakupa računalniške opreme v 21. stoletju...
1) To so stvari ki se ne kupujejo v Merkurju, Sparu, Hoferju, Lidlu itd... Zadeve so tam enostavno predrage za to kar ponujajo, saj so marže mnogo višje kot jih imajo spletne prodajalne kot sta recimo Enaa in Mimovrste (ne govorimo o evru ali dveh, ampak nekaj 10 oz. včasih tudi 100 eur razlike).
2) Ko izbiraš laptop, je dobro preverit da ima Intelov procesor, saj že vrsto let AMD-jevi procesorji niso konkurenčni Intelovim - vsaj za isti denar ne.

Če se držiš teh dveh pravil, žal odpade prav vse zgoraj našteto, še najbolj pa BigBang, ki je ena najdražjih računalniških trgovin v Sloveniji.

Samo dobronamerne opazke ;)
Bill Bradley

Tomson ::

@joker16_7:

Tudi jaz nočem biti nesramen, ampak dejstvo je:
1. Medion namizni in prenosni računalniki mogoče niso najbolj uravnoteženi, tudi sama kvaliteta izdelave ni na najvišjem nivoju, sicer pa ponujajo precej dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Medion je z leti precej napredoval, tudi po testih lahko vidiš da se uvrščajo kar dobro. Če upoštevaš še precej ugodno ceno, 3-letno garancijo in reklamacije brez zapletov ugotoviš da so določeni modeli precej ok nakup za določen segment ljudi, ki niso posebej zahtevni in iščejo računalnik za vsakodnevna opravila. Če pa upoštevaš še priložene Windowse, ki so vedno poleg, ugotoviš da Hoferjevi Medion računalniki niso vedno zgrešen nakup.
2. Absolutno je Intel boljši napram AMDju. Je hitrejši, se manj greje in in ima manjšo porabo, poseldično baterija daljšo avtonomijo. Se pa nikoli ne prodajajo za isti denar. Če pogladaš povprečne cene AMD prenosnikov, boš ugotovil da so hitro do 20% nižje od Intelovih.

Sam ne bi rekel da je BigBang ena najdražjih trgovin v Sloveniji, sploh če upoštevaš ackije, ki so kar precej pogoste, kjer najdeš določene artikle tudi najceneje v Sloveniji.

Oprosti da ti takole kotradiktiram, samo res ne drži vse tole kar si napisal .. je vse mišljeno dobronamerno. ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

usnjena_zofa je izjavil:

Ooh, čisto nihče se mi ni potrudil ničesar nasvetovat. Sklepam, da ste vsi bajno zaposleni ali kaj podobnega. :)

Našla sem še dva možna kandidata za nakup, tako, da se zdaj odločam med temi:

http://www.sparslovenija.si/spar/2011/a...

https://www.hofer.si/si/html/offers/58_...

http://www.merkur.si/elektronika/racuna...

Bila bi silno hvaležna, če bi mi tokrat kdo ponudil kako besedo nasveta. :)

Lp

Tale iz špara je precej plastik fantastik, slaba kvaliteta izdelave in ima precej švoh procesor ter kot gledam je brez Windows sitema.

Medion iz Hoferja je malo boljši, a še vedno ni optimalen procesor, zaslon je sicer malo višje ločljivosti a predvidevam ne najvišje kvalitete. Vsebuje hibridni disk, kar je kar fino, ker je malo hitrejši od klasičnih HDDjev. Glede na ceno pa lahko overall dobiš boljši prenosnik, je pa res da ima 3-letno garancijo.

Tale iz BigBanga je sicer čisto ok, ampak glede na ceno, ni optimalen nakup, lahko dobiš še malo boljše.

Moj predlog bi bil Acer, ki je nek kompromis med ceno/zmogljivostjo in kvaliteto. Tale Acer Aspire E1-571 ima npr. novejši in zmogljivejši Haswell procesor, ki je precej bolj varčen, posledično ima prenosnik daljšo avtonomijo, integrirana je zmogljivejša HD4400 grafika, če mogoče kdaj pride prav, zaslon je mat (nesvetleč), kvaliteta izdelave pa je ceni primerna ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Oh, pa smo že trije, ki nočemo bit nesramni! :)
Ne spomnim se, da bi prosila za mnjenje o trgovinah, kjer kupujem računalnike. Opravičujem se, če nisem bila dovolj jasna pri tem, kar želim. Prosim, postavite se v mojo kožo in mi izvolite povedati, katerega od omenjenih prenosnikov bi kupili. Oh, in pri tem prosim pozabite na svoje predsodke do trgovin kot so Hofer, Spar, BigBang etc. Bo šlo ali pa je to pretežka naloga? :)

Popravek: Očitno naloga kar gre. Hvala, Tomson!

Zgodovina sprememb…

usnjena_zofa: namig: poglej en post višje ... :)

FlyingBee ::

joker16_7 je izjavil:

usnjena zofa:
Nočem biti nesramen, ampak nekaj dobronamernih nasvetov glede nakupa računalniške opreme v 21. stoletju...
1) To so stvari ki se ne kupujejo v Merkurju, Sparu, Hoferju, Lidlu itd... Zadeve so tam enostavno predrage za to kar ponujajo, saj so marže mnogo višje kot jih imajo spletne prodajalne kot sta recimo Enaa in Mimovrste (ne govorimo o evru ali dveh, ampak nekaj 10 oz. včasih tudi 100 eur razlike).
2) Ko izbiraš laptop, je dobro preverit da ima Intelov procesor, saj že vrsto let AMD-jevi procesorji niso konkurenčni Intelovim - vsaj za isti denar ne.

Če se držiš teh dveh pravil, žal odpade prav vse zgoraj našteto, še najbolj pa BigBang, ki je ena najdražjih računalniških trgovin v Sloveniji.

Samo dobronamerne opazke ;)

2. točka popolnoma pravilna in temelji na trdnih dokazih, 1. točka pa popolnoma subjektivna in Hofer je po krivici omenjen, saj so Medion prenosniki dobro ocenjeni na svetovnih review straneh, recimo www.notebookcheck.com ... primer: i3 procesor Haswell, 500gb disk z 8gb flash, 4gb ram, zaslon na dotik, win8.1 OEM, baterija za 2 uri benchmarkanja oziroma 4 ure intevzivnega dela .... vse to v Akoya Touch 300 za 499 EUR v hoferju, decembra znižan na 429 EUR, 3 leta garancije ... nimajo druge firme šans

usnjena_zofa je izjavil:

Oh, pa smo že trije, ki nočemo bit nesramni! :)
Ne spomnim se, da bi prosila za mnjenje o trgovinah, kjer kupujem računalnike. Opravičujem se, če nisem bila dovolj jasna pri tem, kar želim. Prosim, postavite se v mojo kožo in mi izvolite povedati, katerega od omenjenih prenosnikov bi kupili. Oh, in pri tem prosim pozabite na svoje predsodke do trgovin kot so Hofer, Spar, BigBang etc. Bo šlo ali pa je to pretežka naloga? :)

Popravek: Očitno naloga kar gre. Hvala, Tomson!

ne bit lena in nesramna, poglej prejšnje strani te teme in review strani, kjer so ti prenosniki (veš, model je napisan pri vsakem) ... pomisli pa malo vseeno glede trgovin in metod kako delajo akcije, koliko stare prenosnike ponujajo kot ravnokar "nastale" in tako naprej ...

Zgodovina sprememb…

Da podprem moje izjave glede BigBanga. :)

Na hitro, primer ki sem ga našel v 1 minuti in dokazuje da ni vedno najdražji in da je v določenih primer med najcenejšimi če ne najcenejši. Pa ne da ga zagovarjam, samo rad bi izpostavil dejstva. :)

Prenosnik Asus X75VC-TY013 trenutno v akciji za 439EUR, na ceneje.si v 7-trgovinah od 460EUR dalje: KLIK in KLIK

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

ne bit lena in nesramna, poglej prejšnje strani te teme in review strani, kjer so ti prenosniki (veš, model je napisan pri vsakem) ... pomisli pa malo vseeno glede trgovin in metod kako delajo akcije, koliko stare prenosnike ponujajo kot ravnokar "nastale" in tako naprej ...

No, no, a ne malo pretiravaš s tem, da me obtožuješ lenobe in nesramnosti? Nič kaj preveč prijazno ni reči človeku, ki prosi za pomoč, da je len, zato, ker ni prebral 200 strani foruma polnega številk in oznak, ki jih ne razume. Na vas sem se obrnila s konkretnim vprašanjem in ožjim izborom, da bi tako, kot je to ravnokar naredil Tomson, povedali svoje mnenje o omenjenih računalnikih. Kaj je v tem nesramnega in lenobo dokazujočega?

lenoba je to, da ne pogledaš niti malo na internet kjer bi videla razliko v procesorju enega in drugega, recimo dobra iztočnica bi bila: kateri ima najboljši procesor ali pa kateri ima najboljši ekran, in potem še ostale komponente

potem, napiši za kaj bi rabila prenosnika, če je npr. le internet in gledanje xvidov ter youtuba, je že lažje svetovat

naslednji ali predhodnji korak bi bil da pogledaš zakaj je v Sparu ta prenosnik "le" 300 EUR, pogledaš po modelu prenosnika in vidiš kdaj je izšel, kolk je že zastarela harware oprema ... kup informacij imaš na voljo in vse kar si sposobna narediti je stručkotovm na slo-techu pametovati in sarkastično lepit smeške in tukaj pridemo do nesramnosti: Ne spomnim se, da bi prosila za mnjenje o trgovinah ...; Bo šlo ali pa je to pretežka naloga? :)

predsodki o trgovinah so še kako na mestu, recimo spet primer iz Spara, poglej model prenosnika in poglej v drugih trgovinah po Sloveniji za isti prenosnik cene ... hitro ugotoviš, da ima ljubi Šparči en velik minus in nalepi prejšno ceno 399 in magično zniža za 25% na 299 EUR ... bravo, v drugih trgovinah pa brez akcij 299 EUR

Ne preveč ostro vzeti mojih nasvetov. Kot se glasi pregovor - izjema samo potrduje pravilo :) V 99% ali več moje trditve kar držijo. Karkoli se kupuje se je vedno bolje pozanimat prej na spletu za ceno in js osebno še nisem našel artikla, ki bi ga iskal v keri računalniški trgovini ceneje kot pa na spletnih trgovinah ala Enaa, Dinokomp...

Bi prosil, če še meni pomagate. Kot sem že zgoraj napisal, iščem nekaj od 400-800 EUR. Najde kdo kakšno boljše razmerje price-performanse kot je tale laptop?

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: joker16_7 ()

FlyingBee je izjavil:

lenoba je to, da ne pogledaš niti malo na internet kjer bi videla razliko v procesorju enega in drugega, recimo dobra iztočnica bi bila: kateri ima najboljši procesor ali pa kateri ima najboljši ekran, in potem še ostale komponente

potem, napiši za kaj bi rabila prenosnika, če je npr. le internet in gledanje xvidov ter youtuba, je že lažje svetovat

naslednji ali predhodnji korak bi bil da pogledaš zakaj je v Sparu ta prenosnik "le" 300 EUR, pogledaš po modelu prenosnika in vidiš kdaj je izšel, kolk je že zastarela harware oprema ... kup informacij imaš na voljo in vse kar si sposobna narediti je stručkotovm na slo-techu pametovati in sarkastično lepit smeške in tukaj pridemo do nesramnosti: Ne spomnim se, da bi prosila za mnjenje o trgovinah ...; Bo šlo ali pa je to pretežka naloga? :)

predsodki o trgovinah so še kako na mestu, recimo spet primer iz Spara, poglej model prenosnika in poglej v drugih trgovinah po Sloveniji za isti prenosnik cene ... hitro ugotoviš, da ima ljubi Šparči en velik minus in nalepi prejšno ceno 399 in magično zniža za 25% na 299 EUR ... bravo, v drugih trgovinah pa brez akcij 299 EUR

Oh, saj sem napisala, zakaj potrebujem prenosnik, in to pred nekaj dnevi, 15. jan 2014, 11:59:22. Nekako se je vsem posrečilo, da so/ste spregledali moje sporočilo. Mi to dejstvo daje pravico, da obtožim vse, ki so od takrat prispevali k tej temi, da so leni, ker mi niso odgovorili?

Kar se tiče trgovin, naveličana sem nasvetov v smislu, da se računalnikov ne kupuje v isti trgovini kot kruha in salame, ker se mi zdijo brezpredmetni. Verjamem, da je res, kar si napisal o Sparu, vendar sem prepričana, da bi se kaj podobnega dalo reči za čisto vsako podjetje pod soncem, ki kaj prodaja. Konec koncev to delajo za dobiček in ne za to, da bi kupcem prihranili denar.

V zvezi s težavnostjo naloge in podobnim...saj sem omenila, da sem vse lepo napisala v sporočilo že pred nekaj dnevi? Vse kar sem želela, pa je bilo mnenje nekoga, ki se veliko bolj spozna na računalnike kot jaz. Če bi se spoznala sama ali se natančno poglobila v vse informacije, ki so na voljo, sploh ne bi potrebovala vas stručkotov, ali ne? :) (mimogrede, tale smešek ni sarkastičen, je zgolj smešek. Popolnoma nedolžen v vsakem pogledu.)

Hvala za vse nasvete, lepo se imejte! (Za sumničave: tudi v tem ni nič sarkastičnega, zgolj prijaznost, toda če komu bolj paše, da bi jo razumel kot nesramnost, kar, saj ne bo jezilo mene! :D)

@Joker16_7:

Glede na zahteve, bi sam izbiral npr. med temi:

MSI GP60 ima največji povdarek na procesorju. Intel Haswell i7, dober zaslon, grafika nekaj srednjega, še največji minus je glasnost.

ACER E1-572G kot alternativa MSIju. Mogoče malenkost slabša izdelava in predvsem slabši zaslon, sicer pa ok grafika, več rama, zelo tih, z manjšo porabo in daljšo avtonomijo.

ACER V5-573G, sicer i5 CPU a z res odličnim zaslonom, tankim dizajnom, dobro overall zmogljivostjo, 8GB rama, dobrimi zvočniki, overall dober paket ...

LENOVO IdeaPad Z510 - Dobra kvaliteta izdelave, dober zaslon, dobro razmerje cena/kvaliteta ...

ASUS N56VB - eden najboljših multimedijskih prenosnikov v svojem rangu. Zelo visoka kvaliteta izdelave, odličen zaslon, dobri zvočniki, ok performanse.

Zdaj pa se odloči katere lastnosti so ti najpomembnejše in na podlagi tega izberi pravega! ;)

Zgodovina sprememb…

vidim, da je bila podobna tema 2012, se pravi ,da Medion po 2 letih ni več dober?

glede na vsakdanje potrebe pa bo tudi ta iz Spara v redu, tako da najcenejšega kupi pa je, tomson ti ap predlaga "premočne"

Predlagal sem samo enega! :) Če "premočan" leti na i3 procesor se pač osebno ne strinjam. Mislim da je i3 za vsakodnevno uporabo več kot primeren in ni overkill ampak "sweet spot" za dobro uporabniško izkušnjo. Se pa strinjam, da se da iste stvari opravit tudi na tisem iz Špara za 300€, ampak z malo slabšo uporabniško izkušnjo. Pa verjetno oba veva, da je tisti "plastik fantastik" skroputalo in delo na njem verjetno ni užitek.

Za Acer E1-571 sicer po vseh testih trdijo prav to kar sem napisal, odličen overall entry-level prenosnik:

Expertreviews.co.uk
The Acer Aspire E1-571 is a fine laptop with an impressive specification for the price and a good screen. We didn't get on with the keyboard particularly well, so we wouldn't use it to write a novel, but it's a great buy for simple everyday tasks if you're on a tight budget.

notebookcheck.com
Acer's Aspire E1-571G is a solid entry-level device that does not exhibit any major weaknesses ... Nevertheless, the Aspire E1-571G is an alternative for everyone who wants a bit more performance from the entry-level range for their money.

pcworld.com
You're not going to get everything in a 15.6-inch notebook priced less than $600. Acer made nearly all the right compromises to get to that price point ... For general use, Acer's Aspire E1 is the clear winner in this roundup.

Tomson:

Hm... Malo sem preveril specifikacije in se mi zdi čudno, da je večina teh prenosnikov po mojem vedenju slabša od zgoraj linkanega ProBooka. In sicer če omenim podrobnosti, ki jih našteti laptopi nimajo oz. so le-te slabše:

MSI GP60 (edina stvar, ki me moti so tistani SLO znaki pri tipkovnici, drugače pa zelo dober laptop, ki ima za enak denar malo manjši vendar boljši zaslon in malo manj rama, vendar zato močnejši CPU) - imaš še kako podobno varjanto v žepu?

ACER E1-572G (slabši procesor, ni več proste reže za dograditev RAMA, manjši zaslon, 100 EUR višja cena)

ACER V5-573G (slabši procesor, ni več proste reže za dograditev RAMA, manjši zaslon, 100 EUR višja cena)

LENOVO IdeaPad Z510 (odličen laptop, vendar ponovno tiskani SLO znaki, kar mi pa žal ne odgovarja)

ASUS N56VB (slabši procesor, manj RAMa, manjši zaslon, 100 EUR dražji)

Se mi zdi da sem kar blizu, vendar gotovo se še najde kaj bolj specifičnega.
Bill Bradley

Potem si samo dobil potrditev, da je HP ProBook 470 tisto kar iščeš! ;)

Hm... Zelo eleganten odgovor :) Tisti HP ima samo eno pomanjkljivost. Osebno namreč nisem pristaš HP-ja, ker mi je moj stari popil kar nekaj živcev in baje se podobne masovne okvare kar dogajajo pri HP-ju. Nekak iščem katero drugo alternativo ;)
Bill Bradley

Daniel ::

Koliko Lenovo prišpara pri tem, da ne vgrajuje Gigabitne mrežne kartice v cenejše modele? Gledam G510 serijo in so vse specifikacije super za to kar rabim, potem pa 10/100 mrežna notri. Zanimivo, ni kaj.

Sem se odločil za MSI GP60, vendar nikakor ne najdem dobavitelja za MSI v Sloveniji, kjer bi lahko z NLB VISO plačal na obroke. Pozna kdo kakšnega prodajalca?
Bill Bradley

broken/link ::

če se zanimaš za MSI GP60, mam jst omenjeni prenosnik, in sem tu kratek review spisal:
https://slo-tech.com/forum/t170766/p422...

Geekoo ::

Za sestro rabimo na brzino en prenosnik za domačo uporabo (na razpolago ima 500-600€).
Išče nekaj (najboljše za ta denar) velikost 17-palcev za net, office, slike. Vsak nasvet več kot dobrodošel. Hvala.

Lenovo G710 bi bil kar dobra opcija v tem cenovnem rangu. Edina pomankljivost vredna omembe je, da nima Gigabit-Etherneta ampak 10/100, sicer pa za to ceno precej ok. Dobra tipkovnica, ok zaslon, kvaliteta izdelave, Windows 8 ... Cena: 550€

Sony Vaio SV-E1713A ima sicer slabši procesor, kar za net/office/slike ne igra vloge, ima pa precej lepši dizajn, je kvalitetnejše izdelave in ne izgleda tako poceni. Ima malo boljšo tipkovnico in sledilno ploščo, podoben zaslon, je pa glasnejši od Lenova. Cena: 570€

Glede na to da bo prenosnik za sestro, je mogoče Sony zaradi elegantejšega videza boljša izbira - če je videz faktor :)

Hvala za hiter odgovor. Glede videza je res :D Pravi , da gre najprej pogledat Sony-ja :)
Glede na to, da ne potrebuje OS je verjetno možno oba modela dobiti tudi brez OS?

Ampak če ne rabi OSa, potem v poštev pride še kakšen model, ki pade v budget! ;) Ko utegnem malo preverim ...

Se priporočam, ko boš lahko ;)

Sem še malo pregledal, pa 17" do 500-600€ kaj bolj pametnega nisem našel ...

Snili ::

Pozdravljeni,

kaj menite o tem prenosniku, predvsem o grafični:
http://www.mimovrste.com/artikel/275061...

Hvala za odgovore.

mnenje o grafični si lahko prebereš tu:
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon...
spodej maš še graf in primerjavo z drugimi.

Drugače pa probook. probooki so kulj.

MeGreat ::

Kupujem nov prenosnik. Želim si i3, 4gb rama ter čim boljši zaslon 15 ali 17 inch najraje full hd resolucija.. Kaj se dobi v tem rangu? Cena nekje do 600e.
Ogledanega imam tega
http://www.computeruniverse.net/en/prod...
Pozna kdo to stran, kako je z garancijo v sloveniji?

Hvala za morebitne odgovore!

Tale Acer je kar ok, ker ima precej ugodno ceno ... Od dobrih v tem cenovnem rangu sta še npr. MSI GP60 in Lenovo E540, v tujini sta verjetno pod 600€ ...

pa kakšen Hoferjev

MeGreat ::

Najbolj pomemben mi je zaslon, trenutno imam i3 4gb rama in mi popolnoma zadostuje (programiranje, word, excel, filmi) le zaslon je velik minus (glare, resolucija 1300x800).
Tisti msi mi je zelo všeč, kako je pa kaj z garancijo če kupim v tujini? Ali je to dual ali quad procesor?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

msi ima quad procesor. mal poglej po temi, par strani nazaj je moj review tega laptopa. ti pa ze vnaprej povem, da je kar glasen, ko ga obremenis ;)

Drekcpekc ::

Garancija velja, če ga kupiš v tujini. Moj drgač ni tok glasen, če ga obremenim, samo jst mam GE70.

peglezn ::

išcm en pocen laptop za sestro (budget tm nek 300, max 400EUR), ni nek zahtevn uporabnik (net,muzka,office..)
-ekran max 15", 4gb ram, disk min 500gb

našu sm tole - toshiba-c50

a je za ta dnar to to? al se dobi kej bolšga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: peglezn ()

IgorM ::

Na hitro preletel zadnjih par strani.

Hvala za info glede cenovno ugodnih 15,6 FHD IPS matt zaslonov.

Zdaj se pa še samo najti nekaj takega v slovniji, ali bolje kar iz tujine naročiti, samo ne vem kako je s tipkovnici, nalepke mi nekako ne dišijo preveč?

Hvala.

Pozdravljeni,

zanima me kakšen se vam zdi tale laptop, je vreden nakupa, ima kakšno pomanjklivost?

Hvala in lep pozdrav.

Drekcpekc ::

Glede tipkovnice se hitro navadiš da ni šumnikov (tudi sam sem se :P ) drugače pa lahko potem odneseš na servis, pa ti tam zamenjajo s slovensko tipkovnico, samo to pa je treba plačat. Nalepke so bolj začasno, kr se pač znucajo.

IgorM ::

Na prejšnjem prenosniku sem imel v ceni grafiranje slo znakov, ampak seveda sem ostal na nalepkah, na nemško tipkovnico se pa nisem mogel navaditi.

Moram pa priznati, da nalepke na tipkovnici naredijo pošteno razliko v ceni :)

Se priporočam za info.

Hvala.

akvtsk je izjavil:

Pozdravljeni,

zanima me kakšen se vam zdi tale laptop, je vreden nakupa, ima kakšno pomanjklivost?

Hvala in lep pozdrav.

Tale Lenovo je kar OK gamerski prenosnik, a za podobno ceno lahko dobiš boljše. Premisli o MSI GE60, ki je zmogljivejši in kvalitetnejše izdelan. Ga najdeš za okoli 1.100€.

Pri Lenovu dobiš slabšo kvaliteto izdelave, slabši performance, ima težave s pregrevanjem, nekateri poročajo o slabem WiFi signalu.

Res pa je, da nekateri tudi pri MSI GE60 poročajo o segrevanju, verjetno zaradi tankega dizajna in tukaj nastopi model MSI GT60, ki teh težav nima. Je pa zaloga v SLO kar problematična, v tujini se jih pa dobi precej ugodno ...

Krapica ::

Pozdravljeni,

jaz se pa ogrevam za tale Asus N750JV-T4119H. Ima kdo izkušnje z njim, je vreden nakupa?

http://www.mimovrste.com/artikel/275058...

Prosim za mnenja.

Vprašanje... V BigBang & Comshop dobiš model z 8GB RAM in brez SSD za 1100€. 180€ dodaš za 256GB SSD in imaš isti prenosnik dosti ceneje. Tistih 16GB RAM se ne pozna skoraj nikjer.

kako z garancijo potem?

2 leti ima Asus povsod, kolikor vem.
««
344 / 667
»»