» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
28 / 670
»»

krho ::

Billy govorim o prenosniku s 17" ekranom, in ločljivostjo 1920x1200, kateri je bil takrat edini dobavljiv.
Možnost nakupa v tujini ni prišla v poštev, ker je šlo za nakup preko podjetja..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

billy ::

17" sony z 1920?

Kateri model pa ima to, ker ti modeli, ki so na evropskem trgu so največ 1440, model A617

stjalone ::

Ker se v ponedeljek peljem malo po Avstirji me zanima, a se splača nakup katerega izmed naslednjih prenosnikov. Oba sta v medamarktu, danes 10.3.. in oba za 1000 EUR. ???

Fujitsu-Simens Amilio 1439 G
Prozessortyp: Intel Pentium M 750
Prozessorleistung: 1,86 GHz,80 GB, Arbeitsspeicher: 1024 MB DDR-RAM, Bildschirmgröße: 15,4 Zoll, Bildschirmauflösung: 1280 x 800, optisches Laufwerk: Dual-Layer DVD Brenner, DVD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM): 8/4/8 x, CD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM): 24/12/24 x, WLAN integriert, inkl. Betriebssystem: Windows XP Home, Grafik: nVidia GeForce Go 6600 mit max. 128 MB, USB Anschlüsse: 3x 2.0, ound: 16 bit on board, weitere Anschl.: FireWire, Modem, TV-Out, PCMCIA-EXPRESS!, nkl. Software: Nero, WinDVD, Norton IS, Gewicht (inkl. Akku): 3 kg, Netzwerkanschluss (LAN)

In še tale ASUS
Prozessortyp: Intel Pentium M 735,Prozessorleistung: 1,7 GHz, 80 GB, Arbeitsspeicher: 512 MB DDR-2-RAM, 15,4 Zoll, 1280 x 800, optisches Laufwerk: DVD-Multiformat Brenner, DVD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM): 8/4/8 x, CD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM): 24/10/24 x
WLAN integriert, inkl. Betriebssystem: Windows XP Home, Grafik: Nvidea Geforce Go 6200 mit max. -256 MB, USB Anschlüsse: 4x 2.0, Sound: 16 bit, weitere Anschl.: FireWire, Modem, PCMCIA, TV-Out, VGA, parallel, inkl. Software: MS Works, Nero Burning ROM, CyberLink Medi@Show, Gewicht (inkl. Akku): 3 kg, Netzwerkanschluss (LAN)

Calligula ::

Stjalone, meni se Siemens zdi predrag.

Pri Nakupi.net dobis Acerja 3005 WLMI z Sempronom 3300, 1 giga RAMa, 80 giga diskom in 12800*1024 zaslonom,... le da ma graficno SISovo integrirano in pa baterija je 4celicma-svoh. Stane pa 210.000 SIT.

Dvomim, da je tisti Siemens kaj boljsi pri izdelavi, baterija vprasanje, graficna pa tudi ni tako dobra, da bibila za igre, pri ostalem pa itak ni vazno..

Je pa zraven ful dober bundle softwera....

zabregar ::

Halo
A ste videli kaj prodaja Hofer? Gericom Phantom duo . * Intel® Centrino™ Mobiltechnologie

Intel® Core™ Duo Prozessor T2300 (1,66 GHz, 2 MB L2-Cache, 667 MHZ FSB)
Intel® Pro/Wireless 3945ABG

*
Microsoft® Windows® XP Home Edition
*
Display 15,4" WXGA TFT
*
Graphik Intel® GMA950 UMA up to 128MB
*
Festplatte 80GB SATA
*
Speicher 512MB DDR2
*
Audio Intel® High Definition Audio, 7.1 channel SPDIF support
*
Laufwerke DVD+RW/-RW/Dual
*
Anschlüsse 1x Mic-in, 1x line out (SPDIF), 1x RJ45 10/100/1000MBit LAN,1x RJ11 Modem V90/V92, 4x USB 2.0, 1x TV-Out (S-Video), 1x VGA-Out
*
Batterie 6-Cell
*
Maße 355mm x 273mm x 40mm

Zgleda zelo mamljivo, samo ne vem če je za zaupat Hoferju.. A ima kdo kakšno izkušnjo s tem notesnikom? A ga je za nabavit?
fg dxzghrtzr

JohnyB ::

Stjalone

a si mogoče kupu tega Simensa če si povej ...:D če je qut
Apple iMac

carpenter ::

Ta notebook ima resne težave...stvar zmrzuje ipd. Več o tem lahko prebereš tukaj.

hvala za link

drugač sem pa pred tem že poguglov 8-) in najdu forume na isto zadevo vendar vseen thnx
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyB ()

Mirč ::

Prenosni računalnik
HP NX6125 PY419EA A64/512/60
povezava
se splača to kupit
lp

Zheegec ::

Tole pa res, samo je cena na spletu kar napačna, prava cena je 254.990 v sami trgovini :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ok
lp

kaj pa tole

men se zdi full vredu

SONY VGN-FS485B

cena 252.990,00 SIT
Apple iMac

Elemen_T ::

fjuuuuuu tale sony pa res drži na ugodni ceni!
mogoče kdo ve če je na voljo v bofu in kakšna je cena?

nima tv-izhoda
lp

ja in če ga nima

zato maš playerje oz. jest ga ne rabm >:D
Apple iMac

ja hecno pri tej ceni
lp

sej pravm če ga ne rabš pol je itq vseen .........
Apple iMac

sketch ::

Iščem laptop zase, ampak sem malo bolj zahteven - mi bo desktop replacement, ter bo lavfal resno delo (projektiranje, 3D modeliranje).

Ergo, hočem, da je vsaj 1280x1024 ali več (rabim površino), 1 GB RAM, 1.8 GHz Centrino ali Turion, 60 GB HDD, vsaj napol spodobna grafična.

Trije kandidati:

HP nx6125 PY416 - 280k + doplačilo za zamenjavo 2x256 za 2x512 + eventuelno doplačilo za carepack garancijo 3 leta

za:
teža
ločljivost 1400x1050

proti:
...v bistvu ni veliko. Ni widescreen, ampak to bi preživel.

HP Pavilion dv8000 (tak, samo da ima 1GB RAM) - 280k, ampak samo 6 mesecav garancije

za:
pravi desktop replacement - orenk stroj
razširljiv harddisk (1 slot free)
velikost zaslona
I/O portov ko' pečka

proti:
velikost in teža
relativno neznani prodajalec
malo garancije (6 mesecev - čeprav je po zakonu vse za 1 leto, ali pač?)

ThinkPad z60m - tak, samo DVDRWjem - 350k.

za:
neuničljivost
teža

proti:
ločljivost
cena

Kaj porečete? Osebno se nagibam k enemu izmed HPjev, samo še vedno ne vem, ali naj me skrbi relativno neznana firma ki stvar prodaja (so d.o.o. maribor) in malo garancije.

lp
s.
Adapt and overcome.

Jaz imam nx6125 samo z 2,2 Ghz pa sem zelo zadovoljen. Hiter, zanesljiv in zelo dobro zgrajen. Glede zaslona..prej sem imel 15,4-1280x800 na Acerju, pa mi zdajšnji 1400x1050 bolj ogovarja...pač več spraviš na zaslon.

ja, jaz sem zdaj klel 1024x768 ko sem poganjal karkoli od Adobea, da ne omenjam Cinema4D pa Allplan...

Mimogrede, koliko se ti zdi uporaben čitalec prstov?

lp
s.
Adapt and overcome.

Ja, 1024x768 od HP-ja je res obupen. Tale 1400 je čisto druga pesem...čitalca prstov pa še nisem uporabljal in ga verjetno tud ne bom-pač ne potrebujem tega. Baje da ful časa traja da prepozna odtis..

TribesMan ::

Čitalca sam še nisem uporabljal, mi ga je pa kolega mal demonstriral zadnjic in je bila zadeva presenetljivo hitra in točna... Zadeva je luštna igračka, sam kej več pa niti ne.

Drugače pa priporočam nx6125 zelo dobro uravnotežen prenosnik. Sicer ne popolnoma desktop replacement, vendar mislim da nizka teža odtehta marsikateri port ali možnost razširitve. Če ti pa manjka portov pa še vedno lahko kupiš port replicator...

Sej drgač bi ti priporočal ThinkPada, k sm mal IBM whore, sam tale HP preprosto ponuja veliko več.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

pegaso ::

@ Sketch

Glej jaz sem kupil HP Pavilion dv8000 tukaj in je res super zadeva, ker ga ravno tako rabim kot desktop in za risanje v ACAD-u, ter prav tako rabim površino.
Igric ne igram, zato je to super kombinacija, kjer ne plačaš za grafično ampak za druge bombončke (Turion 64 2.0, 1 GB rama, 17"TFT 1440x900, 100GB diska pa še enega lahko daš noter)
Zadeva je ful vredu zapakirana in korektno dostavljena. Trenutno so na zalogi, pa tudi cca 50 Eur dražji. Garancije imaš dve leti!

lp Pegaso

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pegaso ()

@tribes - ja, jaz sem tudi malo favoriziral IBMa, army-proof build pa to... ampak enostavno specifikacije ne dosežejo tistih od HPja. Mi ni jasno zakaj, ker HP ni neka leva firma z nekvalitetnimi produkti - očitno so pri nx6125 res šli na "value" sektor trga in spustili ceno.

Sicer sem se zdaj že začel ozirati za nx8220...

@pegaso - kje si ga pa kupil?

lp
s.
Adapt and overcome.

Tam, kamor te pripelje podana povezava v zgornjem postu!

opeter ::

@Pegaso:

Povezava te odpelje... nikamor:

Warning: call_user_func(mwB_Services_language::stop): First argument is expected to be a valid callback in /srv/www/htdocs/web1/files/classes/services.php on line 82

Warning: call_user_func(mwB_Services_breadcrumb::stop): First argument is expected to be a valid callback in /srv/www/htdocs/web1/files/classes/services.php on line 82

Warning: call_user_func(mwB_Services_stats_visiters::stop): First argument is expected to be a valid callback in /srv/www/htdocs/web1/files/classes/services.php on line 82

Warning: call_user_func(mwB_Services_currencies::stop): First argument is expected to be a valid callback in /srv/www/htdocs/web1/files/classes/services.php on line 82

Warning: call_user_func(mwB_Services_banner::stop): First argument is expected to be a valid callback in /srv/www/htdocs/web1/files/classes/services.php on line 82

Warning: call_user_func(mwB_Services_category_path::stop): First argument is expected to be a valid callback in /srv/www/htdocs/web1/files/classes/services.php on line 82

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/htdocs/web1/files/classes/services.php:82) in /srv/www/htdocs/web1/html/eichel/includes/functions/general.php on line 51
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ja tudi meni to kdaj naredi. Probaj kliknit še enkrat potem pa deluje.
Drugače je pa to TA trgovina.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Oprosti, zdaj pa deluje. Dal sem refresh, pa je OK. Sorry.
Za 1250 Eurov je to super mašinca!!!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Sketch razlika je ce ne v drugem v tem da ima IBM 3 leta garancije in Windows XP professional.

LP

TribesMan

sketch, a pol pa ne bi rabil dvojedrnega za "profi" delo?

Tribes: Ja, ma za to ceno pri HPju dokupim CarePack garancijo za 3 leta in 1GB RAMa.

billy: Ne vem - CoreDuo so drage mašine, ampak... v moejm področju se zna sgodit da bo 64 bitna tehnologija dejansko uporabna. Ne bi se branil dvojedrnika, ampak 300ksit/1250€ mi je nekako ciljno območje. Raje imam malo manj v jedru pa več na zaslonu (ie, delovna površina v pikslih mi je pomembna).

pegaso: pa te ni nič skrbelo ko si naročal prek neta? Mislim, kako je z garancijo pa tem - to velja tudi pri nas zdaj, če ti kaj škripne ga daš našemu HPju popravit?

lp
s.
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sketch ()

HP imajo EU garancijo, tako da če je v Slo pooblaščeni servis in se serija prodaja pri nas (NX6125 itaq da se), imaš tudi v Slo garancijo. Recimo Pavillion nima garancije v Slo, ker te serije ni v Slo.
Janez Janša, 29.04.2014

Ne garancijo je treba uveljaviti v državi nakupa. Preberi si sporočilo na uradni HP strani.
Prodaja modelov je lokalizirana :\
A mogoče pri nas ne bi delali al kaj? :D
Drugače je pa to ene vrste regulacija trga. Slabše in starejše modele prodajajo po Balkanu, v Nemčiji pa novejše modele.
Sej cena Paviliona bi bila pri nas enaka kot v Nemčiji. Npr. HPnx6125 je v Nemčiji do evra ista cena kot pri nas - politika HP-ja.
Ja če ti pač kaj crkne stvar pošlješ z UPS om nazaj in to je to, al pa greš mal v Nemčijo na izlet 8-)
Kmalu naročim še dva kosa, saj so kolegi navdušeni nad njim.

Zgodovina sprememb…

No saj, za Pavillion nimaš garancije, za NX6125 pa... kaj ti ni jasno tukaj?

HP garancija je pa vedno mednarodna, torej z osnovno garancijo enega leta, ali pa s podaljšanim care-pack na 3 leta (za 33k500sit).
Janez Janša, 29.04.2014

Ja oprosti no, odgovor je bil namenjen Sketchu.
Men je vse jasno. No glede garancije, tam kjer sem jaz kupu, ti trgovina pač da dve leti - verjetno eno leto časti trgovina za dober renome.

Alien, pegaso - ja, sem tisto sporočilo tudi zgooglal (oz. znajdisijal). Tako da se bom paviliona verjetno odrekel, ker si ne morem privoščit da nosim / pošiljam stvar sem ter tja, prav tako mi je všeč da imam garancijo praktično enako življenjski dobi (3 leta). V igri sta tako nx6125 in nx8220 (eden cenejših modelov), pa bomo videli katerega lahko bolj ugodno najdem.

Hvala vsem skupaj za pomoč - pa če še kdo ve za kaj, kar bi bilo vsaj SXGA, >1.7GHz, >512RAM, >60GB disk, >RadeonX200 za pod 300ksit z garancijo veljavno v SLO, se priporočam. Bom še malo poraziskoval, če najdem še kakšnega favorita.

lp
s.
Adapt and overcome.

Posvetu ::

jaz sem pred dvema tednoma kupil tole in sem zadovoljen, finta pa je v tem, da je to isti model kot MSI M635 (dobiš celo njegov softver & driverje).

Mislim, da ti kaj drugega kot HP ne preostane. Ostale "firme" ki še imajo dokaj poceni in kvalitetne prenosnike pa nimajo takih resolucij kot HP. Kar 6125 z SXGA pa bo, so uporabniki dosti pohvalnega rekli na ta zaslon, tako da verjetno ni tako slab kot navadni XGA. Vsekakor pa se pojdi prej prepričat, če ti ustreza.

pirat ::

Oj,

torej tale HPnx6125 je očitno max. kar se da dobit do 300 KSIT. Kupujem na podjetje, hočem nabavo v Sloveniji, rabljena roba odpade, vsaj nek OS mora biti zraven...:D

Procesor: AMD Turion 64 ML-40 2.2GHz 1MB
Zaslon: 15" TFT LCD SXGA+WVA 1400x1050
Pomnilnik: 512MB DDR (1x512MB - 1 reža prosta) razširljiv do 2GB
Trdi disk: 80GB 5400RPM
Optična enota: DVD+RW DL
Grafična kartica: ATI Mobility RADEON X300 do 128MB
Zvočna kartica: integrirana AC 97
Zvočniki: da
Mrežna kartica: NetExtreme 10/100/1000Mbit
Brezžična kartica: integrirana 802.11b/g
Modem: integriran 56k V.92
Bluetooth: da
Čitalec prstnih odtisov: da
Vmesniki: 3x USB 2.0, 1x VGA, 1x FireWire, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x S-Video (TV-Out), 1x PC Card Type II, 1x čitalec kartic 6v1, 1x Express Card
Dimenzije (ŠxGxV): 31x328x267 mm
Teža: 2.72 kg
Baterija: Li-Ion, 6-celična, do 3h
Operacijski sistem: Windows XP HOME
Garancija: 1 leto

lp, pirat

Glede resolucije ne boš našel boljšega.

Glede performanca ga pa kak asus fajn šišne, ampak verjetno ne rabiš prenosnika kateri ima 7400 grafično ker na firmi drugo kot solitare na bodo igrali ;)

klemen22 ::

ker na firmi drugo kot solitare na bodo igrali ;)

To si ti misliš.8-)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

tale laptop HPnx6125 bo zame (firma je two-man band), igric pa res ne bom igral (jih tudi sedaj ne).... in niso pomembne:
zame pojem 'performance prenosnika' ne pomeni 60 FPS v igri ampak imam naslednje 'zahteve':
- da se je sposoben hitro zbudit
- da dela tiho (ventilator naj bo res zgolj izjema) !!
- da baterija v splošnem ni problem
- da je vzdržljiv (ker se precej vlači okrog - glede tega se je sedanji IBM odlično izkazal...)
- ekran !!!!! (ker že tako dovolj slabo vidim..)

lp

Potem kupi IBM T43 če imaš pare seveda. Izpolnjuje v popolnosti vseh 5 točk.

Saj sem jih gledal, sploh ker že sedaj imam IBM (sicer serijo R50e)
ampak

nx6125 - cca. 300 KSIT
Lenovo T43 - cca. 440 KSIT
Lenovo T42 - cca. 530 KSIT (vse z DDV)

če res ne bi gledal na denar, potem bi jasno šel na T42, ker ta je sploh carski (Lenovo 15" ekran z resolucijo 1400x1050 - mislim, da težko presežeš tole...) ampak, tudi finance so jasno pomembne. T43 in T42 sta finančno faktor vsaj 1,5 glede na nx6125. Ali misliš, da je takšna razlika vendarle upravičena?

Jah kokr gledaš a ne...
Lenovo ma 3 leta garancije, graficna ma svoj pomnilnik in ga ne sharea tko kot nx6125, gor dobis WinXP Pro namesto Home, ima aktivno zascito diska, osvetlitev tipkovnice, je narejen iz magnezija/titana namesto plastike. Moznost upgradea na 9 celicno baterijo, moznost zamenjave opticne enote z dodatno baterijo. Ima boljso podporo kar se driverjev in softwarea tice (zlo enostavna instalacija in upgrade driverjev)

Ce bi izbiral med T43 15" in nx6125 15" bi verjetno izbral HPja... Ampak Lenovo ima tud 14" verzijo in ta je ultra cortkana :) Edin pri nas je ne mores kupit...

T42 15" 1.8GHz P-M, 1GB, 80GB, R9600 64MB, DVDRW, BT, WiFi dobis drgac za okoli 400k na bolhi...

LP

TribesMan

Kaj ta osvetlitev tipkovnice je podobna tisti na macih?

T42 in T43 sta po dodatnem razmisleku izven konkurence - previsoka cena pač. Sem pa opazil še enega Thinkpada - cena je popolnoma identična tistemu HP (torej 299 KSIT)

Procesor: Intel Celeron M 370 1.5GHz 1MB 400MHz
Zaslon: 15.4" WXGA TFT LCD 1280x800
Pomnilnik: 512MB DDR2 (1x512MB - 1 prosta reža) razširljiv do 2GB
Trdi disk: 80GB Serial ATA 5400RPM
Optična enota: DVD-Recordable 8x
Grafična kartica: ATI Mobility RADEON X300 do 64MB
Zvočna kartica: SoundMAX
Zvočniki: da
Mrežna kartica: integrirana 10/100/1000Mbit
Brezžična kartica: Intel PRO/Wireless 2915ABG
Modem: integriran 56k V.92
Bluetooth: da
Čitalec prstnih odtisov: da
Kazalna naprava: UltraNav
Vmesniki: 3x USB 2.0, 1x FireWire, 1x VGA, 1x S-Video, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x 3v1 čitalec kartic (SD,MMC,MS)
Dimenzije (ŠxGxV): 357x262x37 mm
Teža: 2.8 kg
Baterija: Li-Ion, 6-celična, do 3h
Operacijski sistem: Windows XP PRO ANG
Garancija: 2 leti za fizične, 1 leto za pravne osebe (možnost podaljšanja na 3 leta)

Zdaj, ta Thinkpad ima tudi prednaložene XP Pro, ima širok zaslon (sicer nižja ločljivost ampak thinkpad zasloni so načeloma O.K.), vendar pa procesorsko kakšno svetlobno leto zaostaja za HP, tudi ohišje predvidevam da ni magnezij - če hočem hitrejši procesor P 1,86 GHz na tem Thinkpadu sem pa že spet čez mejo 350 KSIT, ki je pa definitivno max.

kakorkoli že odločitev, bo padla ta teden, recimo da med HPnx6125 in tem Thinkpadom Z60. Ima kdo kakšno mnenje o tej Z60 seriji?

Ja baje da je kvaliteta izdelave odlična. Samo za dobrega IBMa moraš imeti vsaj 450k sit. Jaz bi ti priporočal kar tegale HPja.

Kaj ta osvetlitev tipkovnice je podobna tisti na macih?

Ne, lučka je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klemen22 ()

Z60 je ql če je 14.1" ekran... Z60 15" je pa en cist povprecen widescreen laptop. Sicer je ql narejen, sam je pretezek. 14" ima 1280*800 resolucijo in samo okoli 2kg teže, sam mislim da tamalega Z60 pri nas ni nikjer.

LP

TribesMan

Mnja lučka...kaj apple je tako dobro zaščitil (patentiral) tole osvetljeno tipkovnica da res nihče ne more česa podobnega narediti na PC ali v čem je finta da nihče nima tega?

Kako pa zgleda lučka? A je kje v monitorju pa svet na tipkovnico, ali je pod tipkovncii?
««
28 / 670
»»