Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

billy ::
Za vse kar je "logično" da se laufa na laptopu...stretegije, simluacije, etc..
Kakšen doom3, half life..to pa itak človek ne more na laptopu laufat, vsaj ne nekdo ki ma kaj pameti v glavi ;)
Kakšen doom3, half life..to pa itak človek ne more na laptopu laufat, vsaj ne nekdo ki ma kaj pameti v glavi ;)

Hja..tako bom rekel...videl sem tistega na A6KM modelu...in ni ravno primerljiv z sonijem, je pa sony zato drazji 50k, oz še več z isto konfiguracijo :)
Ni pa spet tako slab kot recimo kak HP...sony ma predvsem hud vidni kot..če pa se ravno gleda pa ni tak opazne razlike.
Ni pa spet tako slab kot recimo kak HP...sony ma predvsem hud vidni kot..če pa se ravno gleda pa ni tak opazne razlike.

kivi113 ::
Kje pa se splača kupovat prenosnik??
Namreč kolegica me je prosila za prenosnik do 300.000Sit, da ji povem kaj naj kupi, pa kot vidim, je najbolje, če si gre sama ogledat kako pa kaj.
Pa me zanima, kje se splača to pogledat in katere znamke pridejo v poštev do 300.000sit.
Namreč kolegica me je prosila za prenosnik do 300.000Sit, da ji povem kaj naj kupi, pa kot vidim, je najbolje, če si gre sama ogledat kako pa kaj.
Pa me zanima, kje se splača to pogledat in katere znamke pridejo v poštev do 300.000sit.

Standardna vprašanja... Za kaj ga misli uporabljat, ji je avtnonomija baterije važna, kakšen zaslon bi imela, ker se gre za žensko mi sicer samo ena firma pride v misli, ampak pozneje ;)..aja..kakšno barvo?

CitroX ::
Zanimiva tema je to s prenosniki. Sem večkrat bral in si lušte delal. Pa še vprašanje:
Zanima me nekaj bolj zmogljivega s 15,4 zaslonom (mogoče celo 17), pa mi je padel v oko IBM Z60m (2529EAU)
http://www.pricegrabber.com/search_tech...
Ali dela kdo normalno pri resoluciji 1680x1050. Bi mogoče bil že nujen 17 colski? Ti imajo namreč enako resolucijo.
moje zahteve: 1GB RAM 15,4 (17") min. 80GB/vsaj 5400 wlan bluetooth IR monitor out pa da s ene razleti, ko ga pogledaš, ker bo veliko v uporabi.
Kaj konkurenčnega pri enaki kvaliteti? Ta mašina bi morala nekaj časa (par let, če je vrag ne vzame) držati...
Zanima me nekaj bolj zmogljivega s 15,4 zaslonom (mogoče celo 17), pa mi je padel v oko IBM Z60m (2529EAU)
http://www.pricegrabber.com/search_tech...
Ali dela kdo normalno pri resoluciji 1680x1050. Bi mogoče bil že nujen 17 colski? Ti imajo namreč enako resolucijo.
moje zahteve: 1GB RAM 15,4 (17") min. 80GB/vsaj 5400 wlan bluetooth IR monitor out pa da s ene razleti, ko ga pogledaš, ker bo veliko v uporabi.
Kaj konkurenčnega pri enaki kvaliteti? Ta mašina bi morala nekaj časa (par let, če je vrag ne vzame) držati...

Ljudje bodo dejali da se komot vidi, še posebaj ker ima IBM hude zaslone.
Moj nasvet..oglej si ga v živo, potem pa še kakega sonija A617 in pa Toshibo Quismo, pa se odloči (zadnja 2 sta 17" model)
Moj nasvet..oglej si ga v živo, potem pa še kakega sonija A617 in pa Toshibo Quismo, pa se odloči (zadnja 2 sta 17" model)

Sem malo gledal še na Thoshibo Satelite M60 - podobne zmogljivosti, 17" samo da je IBM opremljen s titanovo (ali magnezijevo) ploščo, zaščito disk apred udarci.. skratka bolj robusten.
Je si pa jih težko ogledat, ker jih pri nas težko najdeš na kupu. IBM bi naročil v tujini...
Je si pa jih težko ogledat, ker jih pri nas težko najdeš na kupu. IBM bi naročil v tujini...

Calligula ::
Jaz bi vsakemu, ki kupuje drazji laptop v tujini svetoval Dellove XPS in podobne serije.
Ohisje in vse je vrhunsko, dobis pa za enak ali manj denarja veliko vec kot pri IBM, Toshibi,..
Tam za pol milijona mas notri giga ali 2 giga rama, 2,2 centrinota, 7800go, diske v raidu,..
Ohisje in vse je vrhunsko, dobis pa za enak ali manj denarja veliko vec kot pri IBM, Toshibi,..
Tam za pol milijona mas notri giga ali 2 giga rama, 2,2 centrinota, 7800go, diske v raidu,..

TribesMan ::
Trenutno je eden boljših nakupov HP 6125 za 280kSIT... lepa konfiguracija za business uporabo...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

carpenter ::
...50 km cez mejo dobis za manjsi denar se veliko vec...M750, 1giga rama, x700 ali 6600go, 100gb disk...vec razlicnih proizvajalcev. Recimo..FS 1439g .

Calligula ::
Billy, tebi so vsec stvari, ki se blescijo
Tako zasloni kot celi laptopi.
Ta laptop je v sekundi ves pocast od prstnih odtisov pa se blesci se ti v oci kot kak Sonyjev zaslon

Ta laptop je v sekundi ves pocast od prstnih odtisov pa se blesci se ti v oci kot kak Sonyjev zaslon

HP 6125 je preslab - pogori že pri zaslonu.
Qosmio je dobra mašian s TV tunerjem, ki snema tudi na DVD, dovolj zmogljiv, odličen multimedijski računalnik. Iam pa slabo ohišje, ni ravno dporen an prah in umazanijo - zmeraj rabiš zraven krpico, za 17" zaslon ima slabo resolucijo... TV tuner je vabljiva zadeva, vendar resolucija preslaba za 17 col. Deluje krhko, čeprav je toshiba.
Računalnik uporabljam vsak dan in to veliko, torej mora biti tudi malo vzdržljiv...
Qosmio je dobra mašian s TV tunerjem, ki snema tudi na DVD, dovolj zmogljiv, odličen multimedijski računalnik. Iam pa slabo ohišje, ni ravno dporen an prah in umazanijo - zmeraj rabiš zraven krpico, za 17" zaslon ima slabo resolucijo... TV tuner je vabljiva zadeva, vendar resolucija preslaba za 17 col. Deluje krhko, čeprav je toshiba.
Računalnik uporabljam vsak dan in to veliko, torej mora biti tudi malo vzdržljiv...

krho ::
@CitroX: 1440x900 je "pravšnja" ločljivost za 17". Ločljivost ekrana naj bi bila nekako okoli 100DPI
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

TribesMan ::
CitroX si sploh prebral specifikacije? Mislim zadeva ima 1400*1050 zaslon, ki je tudi precej bolj svetel kot ostali HPjevi zasloni (recimo pri nx6110 ali nx8220)... mene je zaslon zelo pozitivno presenetil. Res da ni wide ali crystalbright... sam to pri "business" laptopu sploh ni pomenbno, ubistvu je še motoče.
carpenter: FS 1439G
Vidim da znas primerjat laptope, desktop replacement postavis ob bok prenosni delovni postaji... Tale Fujitsu je sicer nabildan, sam ima pa zaslon z nizko resolucijo, je precej tezji, in ima obupen akumulator (samo 2 ure zdrzi).
LP
TribesMan
carpenter: FS 1439G
Vidim da znas primerjat laptope, desktop replacement postavis ob bok prenosni delovni postaji... Tale Fujitsu je sicer nabildan, sam ima pa zaslon z nizko resolucijo, je precej tezji, in ima obupen akumulator (samo 2 ure zdrzi).
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Dreams ::
zanima me razlika med Turion 1,8 in centrino 1,86
hvala
hvala
ASUS P4P800E-Deluxe, Intel4 2,4GHz, Msi 6600GT,
2x512Mb DDR 400, Maxtor 80Gb ATA133, Q-tec 450W
2x512Mb DDR 400, Maxtor 80Gb ATA133, Q-tec 450W

MaCoFaCo ::
@Dreams: v 32-bitnem načinu je omenjeni centrino hitrejši, v 64-bitnem pa je boljši turion (ker centrino ne dela :P).

Krho,
ločljivost 1440x900 uporablja kolega na 15" prenosniku. Sem zadevo preiskusil in se mi slika ni zdela premajhna (ikone in podobno). Se mi zdi, da bi bila na 17" bolj uporabna 1680x1050.
Moram it malo bolj te resolucije v kako dobro založeno trgovino pogledat - najbrž kar v Mediamarkt... Je preveč denarja v igri, da bi blefiral...
Pa več kot 1800$ (1500€) nisem pripravljen plačat.
ločljivost 1440x900 uporablja kolega na 15" prenosniku. Sem zadevo preiskusil in se mi slika ni zdela premajhna (ikone in podobno). Se mi zdi, da bi bila na 17" bolj uporabna 1680x1050.
Moram it malo bolj te resolucije v kako dobro založeno trgovino pogledat - najbrž kar v Mediamarkt... Je preveč denarja v igri, da bi blefiral...
Pa več kot 1800$ (1500€) nisem pripravljen plačat.

ninbus ::
tudi sam podobno razmišljam. 17-colar z 1680*1050. javi , če boš kaj ugodnega najdel. a tega si videl? klik

carpenter ::
@TribesMan: Oprosti, saj ni bilo nalašč;) Za moje potrebe, bi bil pač FS boljši, pa še ugodnejšo ceno ima...sem pa tudi ugotovil zakaj mu je cena padla za 200e..več o tem lahko preberete tukaj
lp
lp

Zheegec ::
Dreams: Zelo majhna, in glede hitrosti kot glede porabe sta si Turion64/Pentium M zelo blizu pri podobni frekvenci. Mogoče pri kakšnih igrah je boljši Pentium M, spet drugje je boljši Turion.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Ni ravno na slo techu enkrat, kot novica, obljavljen en primerljani test in je pentium M kar nekaj dlje zdržal na bateriji? Mislim da se je šlo celo za 20min...

MercuryEye ::

Billy Klik
Pod 100% obremenitvijo zdrži Pentium M dlje, pod idle (pisanje, internet, filmi glasba) pa dlje Turion64. Večina ljudi večino časa uporablja procesor v idle...
Pod 100% obremenitvijo zdrži Pentium M dlje, pod idle (pisanje, internet, filmi glasba) pa dlje Turion64. Večina ljudi večino časa uporablja procesor v idle...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

LazyAss ::
Lp,
Odločam se za nakup prenosnika. Zdej tkole je na razpolago je 420k sit +-20k sit . Procesor usaj 2.0 pentium centrino , 1gb rama , usaj 80gb diska po možnosti 7200rpm , grafika kej v rangu 6600 ali x700 mogoče kej bolšga se ne spoznam tok na te grafične v prenosnih, pa da ma use te povezlivosti ala BT, WiFi itd ... zaslon15'' al 15.4'' nevem kok je točno. to bi ble želje. Uporblu bi ga pa za kšno igro odigrat (CS:S v postli recimo) potem za kšn film pogledat, po internetu brskat mal se z photoshopom igrt... usega po malem. Ker pa kupujem neki tazga da bom meu čim dl cajta mislm kupt mal bolš :) Kaj bi se kle lahko konkretnga predlagal ? Aja pa baterija ni tok pomembna važn da loh kšno uro igrce u postli igram , pogledam film ...
Hvala
Lp
Odločam se za nakup prenosnika. Zdej tkole je na razpolago je 420k sit +-20k sit . Procesor usaj 2.0 pentium centrino , 1gb rama , usaj 80gb diska po možnosti 7200rpm , grafika kej v rangu 6600 ali x700 mogoče kej bolšga se ne spoznam tok na te grafične v prenosnih, pa da ma use te povezlivosti ala BT, WiFi itd ... zaslon15'' al 15.4'' nevem kok je točno. to bi ble želje. Uporblu bi ga pa za kšno igro odigrat (CS:S v postli recimo) potem za kšn film pogledat, po internetu brskat mal se z photoshopom igrt... usega po malem. Ker pa kupujem neki tazga da bom meu čim dl cajta mislm kupt mal bolš :) Kaj bi se kle lahko konkretnga predlagal ? Aja pa baterija ni tok pomembna važn da loh kšno uro igrce u postli igram , pogledam film ...
Hvala
Lp
Pita majmunic mamu : zasto smo mi ovako ruzni ? Mama ga tjesi : budi sine sretan da ovako izgledamo, da samo vidis onog koji cita ovo kakav je !!! :PPP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LazyAss ()

Hm s ločljivostjo 1440x900 jaz 15" nisem videl. 1440x900 je WS ločljivost.
najbrž misliš 1400x1050 na 15".
Hm Pa tistile MSI linkan nekaj postov višje je prvi od 17" prenosnikov, ki ga vidim s 1680x1050, vse ostalo je 1440x900 ali 1920x1200. Vsaj kar se tiče Toshiba,Sony,HP,Dell
najbrž misliš 1400x1050 na 15".
Hm Pa tistile MSI linkan nekaj postov višje je prvi od 17" prenosnikov, ki ga vidim s 1680x1050, vse ostalo je 1440x900 ali 1920x1200. Vsaj kar se tiče Toshiba,Sony,HP,Dell

Jedat ::
Včeraj sem kupil Phantoma (Gericom) v Hoferju v LJ.
Gericom, dual phantom
Intel Core duo t2300-1,66ghz 2mb cache, 667Mhz FSB
Grafika intel GMA 950-128mb(tv izhod) pci express
15,4 wxsga 1680x1050
512MB ddr2 rama
trdi disk SATA hitachi 80gb
8x dvd-r(dual layer)
w-lan(intel pro wireless)
4xUSB
Prvi vtisi: dokaj hiter, baterija zdrži 2 uri (polni se 3h
- je 6 celična ), WLAN bi lahko imel tudi boljši domet...
Moti me tudi to, da na grafični kartici ni možno nastaviti točno takšne ločljivosti, kot je navedena v prospektu, da jo podpira monitor.
Samo delovanje prenosnika je izjemno tiho, ventilator se vklopi samo od časa do časa za kakšno minuto.
CD rom enota mogoče malo preveč "podivja" (se trese in brni kot zmešana) pri branju CD-ja, pri branju DVD-ja je cool.
Sam prenosnik ima pripravljeno režo za antenski vhod TV kartice, ki pa v ta prenosnik ni vgrajena in režo za čitalnik različnih kartic (SD, CF, MMC...), ki ga pa tudi ni not.
Nima naslednjih vmesnikov (ki jih zaenkrat ne pogrešam, ampak nikoli se ne ve...):
PCMCIA, serijski, FireWire, bluetooth.
Edino, kar bom pogrešal bo verjetno serijski vmesnik (RS232).
Gericom, dual phantom
Intel Core duo t2300-1,66ghz 2mb cache, 667Mhz FSB
Grafika intel GMA 950-128mb(tv izhod) pci express
15,4 wxsga 1680x1050
512MB ddr2 rama
trdi disk SATA hitachi 80gb
8x dvd-r(dual layer)
w-lan(intel pro wireless)
4xUSB
Prvi vtisi: dokaj hiter, baterija zdrži 2 uri (polni se 3h

Moti me tudi to, da na grafični kartici ni možno nastaviti točno takšne ločljivosti, kot je navedena v prospektu, da jo podpira monitor.
Samo delovanje prenosnika je izjemno tiho, ventilator se vklopi samo od časa do časa za kakšno minuto.
CD rom enota mogoče malo preveč "podivja" (se trese in brni kot zmešana) pri branju CD-ja, pri branju DVD-ja je cool.
Sam prenosnik ima pripravljeno režo za antenski vhod TV kartice, ki pa v ta prenosnik ni vgrajena in režo za čitalnik različnih kartic (SD, CF, MMC...), ki ga pa tudi ni not.
Nima naslednjih vmesnikov (ki jih zaenkrat ne pogrešam, ampak nikoli se ne ve...):
PCMCIA, serijski, FireWire, bluetooth.
Edino, kar bom pogrešal bo verjetno serijski vmesnik (RS232).

Beethoven35 ::
Zdravo fantje, dekleta..
Zanima me kaj mislite o tem prenosniku Fujitso Siemens Amilo A-1650G mobile Sempron 3400+
Specifikacije:
Procesor: AMD Mobile Sempron 3400+ 2.2GHz 256KB
Zaslon: 15.4" TFT LCD WXGA 1280x800
Pomnilnik: 512MB DDR (2x256MB) razširljiv do 1GB
Trdi disk: 60GB ATA-100
Optična enota: DVD+RW Dual Layer
Grafična kartica: ATI Mobility RADEON X300 do 128MB
Zvočna kartica: integrirana AC 97
Zvočniki: da
Mrežna kartica: integrirana 10/100Mbit
Brezžična kartica: integrirana 802.11b/g
Modem: integriran 56k V.92
Kazalna naprava: touchpad
Vmesniki: 4x USB 2.0, 1x FireWire, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x VGA, 1x S-Video, 1x PC Card Type II, 1x čitalec kartic 3v1 (MMC,SD,MS)
Dimenzije (ŠxGxV): 359x273x39 mm
Teža: 3.2 kg
Baterija: Li-Ion, 6-celična, do 2.5 ure
Operacijski sistem: Windows XP HOME
Garancija: 2 leti
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Prenosni računalnik kupujem zato, ker mislim doma naštimati WLAN, malo srfati po netu, mogoče obdelati kako slikco v PhotoShopu, igric sicer ne igram, če igram so bolj simple.
Gre se mi pa zato, da sem po hiši lahko mobilen in da lahko grem na teraso, srfam in zraven prižgem kak cigaret, popijem kavico. Ne bi ga nosil veliko naokoli.
Zanima me tudi kakšne igrice dopuščajo taki prenosni računalniki?? tudi kakšne grafične programe. Se bi dalo uporabit PhotoShop???
Sem nov v smislu uporabe prenosnih računalnikov in ne vem kaj naj kupim. Nisem pa pripravljen dati več kot 1000 EUR za prenosni računalnik.
Hvala za vse odgovore.
Zanima me kaj mislite o tem prenosniku Fujitso Siemens Amilo A-1650G mobile Sempron 3400+
Specifikacije:
Procesor: AMD Mobile Sempron 3400+ 2.2GHz 256KB
Zaslon: 15.4" TFT LCD WXGA 1280x800
Pomnilnik: 512MB DDR (2x256MB) razširljiv do 1GB
Trdi disk: 60GB ATA-100
Optična enota: DVD+RW Dual Layer
Grafična kartica: ATI Mobility RADEON X300 do 128MB
Zvočna kartica: integrirana AC 97
Zvočniki: da
Mrežna kartica: integrirana 10/100Mbit
Brezžična kartica: integrirana 802.11b/g
Modem: integriran 56k V.92
Kazalna naprava: touchpad
Vmesniki: 4x USB 2.0, 1x FireWire, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x VGA, 1x S-Video, 1x PC Card Type II, 1x čitalec kartic 3v1 (MMC,SD,MS)
Dimenzije (ŠxGxV): 359x273x39 mm
Teža: 3.2 kg
Baterija: Li-Ion, 6-celična, do 2.5 ure
Operacijski sistem: Windows XP HOME
Garancija: 2 leti
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Prenosni računalnik kupujem zato, ker mislim doma naštimati WLAN, malo srfati po netu, mogoče obdelati kako slikco v PhotoShopu, igric sicer ne igram, če igram so bolj simple.
Gre se mi pa zato, da sem po hiši lahko mobilen in da lahko grem na teraso, srfam in zraven prižgem kak cigaret, popijem kavico. Ne bi ga nosil veliko naokoli.
Zanima me tudi kakšne igrice dopuščajo taki prenosni računalniki?? tudi kakšne grafične programe. Se bi dalo uporabit PhotoShop???
Sem nov v smislu uporabe prenosnih računalnikov in ne vem kaj naj kupim. Nisem pa pripravljen dati več kot 1000 EUR za prenosni računalnik.
Hvala za vse odgovore.

Beethoven35 ::
Hvala za odgovor.
Mi poveš prosim kje bi nabavil omenjeni SONY računalnik in kaka je oznaka, če se ga sploh dobi pri nas ??
Lp
Mi poveš prosim kje bi nabavil omenjeni SONY računalnik in kaka je oznaka, če se ga sploh dobi pri nas ??
Lp

_marko ::
Kakšne izkušnje imate s Prestiogoti?
Pros and cons?
Pros and cons?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Kakšen 1590W sploh ni slab (so tudi slabši, recimo 159W, 158W,... pa Tronote pa podobna jajčka), ampak sam osebno bi raje dal še malo zraven pa bi imel enakega Acerja.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Khm, prestigio 150 stane 150 tisoč.
Baterija mu drži 2 uri pa pol do 3 ure. Disk je 5400 rpm.
Koliko stane podoben acer?
Baterija mu drži 2 uri pa pol do 3 ure. Disk je 5400 rpm.
Koliko stane podoben acer?

_marko ::
npr tale:
PRESTIGIO 1530
PRESTIGIO 1530
The saddest aspect of life right now is that science

ninbus ::
mercuryeye.
nagiban se k nakupu 17-stke 1680-1050.
drugače pa obstajajo naslednje resolucije:
15 1024*768. total brezveze
15 1400*1050. super zadeva za delo in tudi prosti čas
15 1600*1200. preveč težavno za oči. super za delo in neuporabno za prosti čas
15,4 1280*800 wide. uredu za prosti čas
15,4 1440*900 wide super zadeva za delo in prosti čas. nažalost to resolucijo zasledimo samo na applih
15,4 1680*1050. preveč težavno za oči. super za delo in neuporabno za prosti čas
15,4 1920*1200 wide "hočem bit špeglar čez dve leti" zahteva odaljenost med 20cm in 30cm od monitorja
17 1440*900 wide super za prosti čas
17 1680*1050 wide super za prosti čas in delo
17 1920*1200 wide super za delo. napor za oči
kar se mene tiče je najboljši 17 1680*1050. super za delo in prosti čas
meni osebno ni toliko pomembno pri prenosniku npr. baterija, HD, teža, kvaliteta izdelave. sevada je vse to zaželeno a nažalost vedno cenovno nedostopno za mene
nagiban se k nakupu 17-stke 1680-1050.
drugače pa obstajajo naslednje resolucije:
15 1024*768. total brezveze
15 1400*1050. super zadeva za delo in tudi prosti čas
15 1600*1200. preveč težavno za oči. super za delo in neuporabno za prosti čas
15,4 1280*800 wide. uredu za prosti čas
15,4 1440*900 wide super zadeva za delo in prosti čas. nažalost to resolucijo zasledimo samo na applih
15,4 1680*1050. preveč težavno za oči. super za delo in neuporabno za prosti čas
15,4 1920*1200 wide "hočem bit špeglar čez dve leti" zahteva odaljenost med 20cm in 30cm od monitorja
17 1440*900 wide super za prosti čas
17 1680*1050 wide super za prosti čas in delo
17 1920*1200 wide super za delo. napor za oči
kar se mene tiče je najboljši 17 1680*1050. super za delo in prosti čas
meni osebno ni toliko pomembno pri prenosniku npr. baterija, HD, teža, kvaliteta izdelave. sevada je vse to zaželeno a nažalost vedno cenovno nedostopno za mene

No to so ločljivosti, ki so na voljo. Zato pride edino v poštev 15,4" ali 17" s 1680x1050. Samo me pri 15,4 skrbi, da pri tej ločljivosti ne bom mogel delat. Kolega uporablja comtrona 15" na 1440x1050 (ali 900), pa se vse dobro vidi.
Tisti sony 17" je kar zanimiv, vendar presega proračun... Tipkovnico je pa treba prelepit, tudi če mašino čez lužo kupiš.
Trenutno še vedno čakam na neke variante za IBM Z60m (skoraj tudi za po tleh metat) ali Toshiba sateliite M60....
Tisti sony 17" je kar zanimiv, vendar presega proračun... Tipkovnico je pa treba prelepit, tudi če mašino čez lužo kupiš.
Trenutno še vedno čakam na neke variante za IBM Z60m (skoraj tudi za po tleh metat) ali Toshiba sateliite M60....

Maca ::
jaz sem si pravkar nabavila prenosnik, če komu pomaga moja ocena, rabim ga za vsakdanje delo pri študiju in v službi, to pomeni: office, pa internet, kak film, glasba, sem in tja tudi kakšna igra (trenutno csi 1-3)
nabavila sem hp nx8220/1,8GHz/512RAM, najboljšo ceno (309k) sem našla pri firmi WBC ( WBC - prenosnik HP), naročilo po mailu, hitra dostava, sprotno obveščanje, ponudbo dopolnjujejo...
za sam prenosnik pa: točno to kar rabim, lahek!, ločljivost > 1024x768, 15,4", multimedija, dovolj usb, variante omrežnik proklopov..., razmeroma dobra baterija, da preživim dan brez kablaže. na pogled pa tudi prijeten, da smo tudi ženske zadovoljne.
minus je mogoče angleška tipkovnica (mene ne moti preveč, tako da nisem nalimala nalepk), angl Win XP brez SLO Lang. Packa, pa samo eno leto garancije, za dodatnih 35k se pa da dokupiti 3-letna garancija, skopa navodila
nabavila sem hp nx8220/1,8GHz/512RAM, najboljšo ceno (309k) sem našla pri firmi WBC ( WBC - prenosnik HP), naročilo po mailu, hitra dostava, sprotno obveščanje, ponudbo dopolnjujejo...
za sam prenosnik pa: točno to kar rabim, lahek!, ločljivost > 1024x768, 15,4", multimedija, dovolj usb, variante omrežnik proklopov..., razmeroma dobra baterija, da preživim dan brez kablaže. na pogled pa tudi prijeten, da smo tudi ženske zadovoljne.
minus je mogoče angleška tipkovnica (mene ne moti preveč, tako da nisem nalimala nalepk), angl Win XP brez SLO Lang. Packa, pa samo eno leto garancije, za dodatnih 35k se pa da dokupiti 3-letna garancija, skopa navodila

Očitno še noben od vas ni videl 17" Sonyja z X-blac
I'm in loooove

Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

klemen22 ::
Očitno še noben od vas ni videl 17" Sonyja z X-blac I'm in loooove
Ja fak a zdej se pa pri prenosniku gleda le še in samo zaslon.
Očitno se noben od vas ni videl 15" IBMa T43 s FlexView I'm in loooove.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Ko pa sem jaz govoril, kako dober zaslon ima sony pa so vsi neke HPje not metali pa Acerje :)
Maca za tak denar kot si dal za tega HP...bi dobil Sony z 1G rama 80G 7200rpm diskom :P
Maca za tak denar kot si dal za tega HP...bi dobil Sony z 1G rama 80G 7200rpm diskom :P

Boky ::
A ve kdo pri nas servisira ausove prenosnike? Imajo ti prenosniki evropsko garacijo? Sprašujem za primer če zadevo nabavim čez mejo.

V slo ti ne bo nihče servisiral, ker ni uradnega zastopstva. Imajo pa neke vrste evropsko garancijo, kje pa servisirajo pa lahko pogledaš na njihovi spletni strani. Verjetno kje v Avstriji najbližje, ali pa Italija..odvisno iz katerega konca si.

@ALIEn3001: Jaz sem ga. Sam 670kSIT al kolk je že bil takrat novembra pa res ne dam zanj.