» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
260 / 658
»»

xxel51 ::

odločam se za nakup novega prenosnika in se ne morem odločiti med asus in hp zato m e zanimajo vaša mnenja rabim ga predvsem za igranje iger

asus:http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

hp:http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Zheegec ::

Oba sta zelo zelo slaba :) Ker stran ne obstaja...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

StandAgainst ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup novega prenosnika. Namenjen bo vglavnem za fax (programi: autocad, sketchup, pro engineer...) in pa office ter brskanje po spletu. Kupuje se samo prenosnik brez OS-a.

Budget: 500€ (+do max 100€ če bi to resnično dvignilo performance laptopa - ne samo za par odstotkov)

Preletel sem že precej strani in prečesal ponudbo, najbolj pa so mi v oči padli tile, in se med njimi neznam najbolje odločiti, ker ne sledim več trgu z komponentami in nemorem točno rangirati določenih konfiguracij:

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac... - i3 nove generacije, vizualno všečen (500€)
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac... - i5 nove generacije, vizualno še najmanj všečen od naštetih (500€)
http://www.mimovrste.com/artikel/275040... - i5 starejše generacije, vizualno najbolj všečen, ni inetrgrirana grafika (550€)

Seveda pa so dobrodošli tudi drugi predlogi (slovenske trgovine).

Že v naprej hvala za komentarje.

Tomajdic ::

HP ali ASUS...?

Živjo, odločam se med tema dvema Laptopo-ma, pa z ASUS-i nimam izkušenj oz. mu nekako ne zaupam, čeprav je za skoraj isto ceno precej boljša konfiguracija od ASUSA...(pa Asus nima originalnih Winsov)
Lepo prosim in hvala za vsak pameten nasvet! :)

1.)_______HP Pavilion DV6 6185:________

Zaslon: 39,6cm
Procesor: i5 2410 / 2,3
RAM: 4GB, DDR3, 1333 mhz
Disk: 500gb, 7200rpm hdd
Grafika: ATI Radeon HD 6490M/ 1gb
OS: Win7 Home Premium
Cena: 700 eur

2.)_______ASUS K53SV-SX651 I7:________
Prenosnik s 4 jedrnim procesorjem Intel i7
trdi disk 500gb s 7200 obrati na minuto.
Tip operacijskega sistema: FreeDOS
Diagonala zaslona: 39,6 CM
Model procesorja: i7-2670QM
Kapaciteta RAM pomnilnika: 8GB (2x4GB)
Grafika: nVIDIDA 2GB GT540
Cena: 730 eur
---------------------------------------------

POMEMBNO mi je da nimam težav z njim, da dela hitro in s čimmanj zatikljajev:
- MULTI-TASK-ing (več Progs naenkrat)
- GAME-ing
- VIDEO-predvajanja FILMOV
- in to VSE BREZ (oz. čimmanj) ZATIKANJ ali TRZANJA in pdb.
- Kateri bi bil bolj zanesljiv?
- Ali je kakšen še boljši v tem rangu cene..?
- Če gre za cca. 100 eur več sem pripravljen, v kolikor zaradi tega dobim 'Best Buy' - da dobiš več , kolikor pa si za to plačal več..; če razumete .. ;)

Hvala za vse odg. in lep dan imejte še naprej! =)

Zheegec ::

Asus je kar dosti boljši (sploh za igre je grafična dosti boljša). Če bi imel hitro mašino vzemi cenejšega K53 (ampak še vedno s 540GT grafiko ali podobno) in pa SSD disk - dober 90GB pride okoli ~130€, 120GB pa okoli 200€...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zdravc1974 ::

Tisti ki 'pljuvate' na HP...sicer je to res stvar posameznika pa zahtev a naj povem svoje izkušnje z njim,torej imam prenosnik HP Pavilion dv6(rossingnol edition),procesor cpu intel core i5,windows 7(64bit slo-ang),4GB ram,640GB HDD,1GB grafična...in moram potrkat ob les da je zdaj že več kot leto v uporabi in je pesmica kar se tiče vsega kar rabim :),naj omenim še to da z njim lahko delam praktično vse,tudi več stvari naenkrat in niti enkrat ni 'zamrznil' in tudi ob celodnevnem delovanju,igranju iger se ni segrel več kot 60 stopinj...tko da se da o kvaliteti kar razpravljat. Upam le da sem komu olajšal nakup :) ker moje izkušnje so dobre :).

Tomajdic ::

Hej, hvala za odgovore!

- vidim da se govori o tem da sta obe znamki dobri - tako ASUS kot HP, tako da počasi upam da ne bom imel več dvomov o kvaliteti ASUSA.. (sam sem dotedaj imel HP probook 4510 - zelo zadovoljen (za zadnja 3 leta:), ampak se je pregreval..)
- kot se mi dozdeva, ima HP na splošno nekaj procentov višjo ceno zaradi znamke, oz. da ASUS ponuja za isto ceno nekaj več... (popravite me če se motim.. :)
- nedvomno je v gornjem primeru ASUS dosti boljsa konfiguracija, zanimalo me je pa predvsem, ali je tudi zanesljiv, da se mi ne bo kvaril in podobno.. in pa to, ali neorig. winsi na splošno ne povzročajo posebnih težav

- v čem je na splošno razlika v kvaliteti HP in ASUS, pa je verjetno vprašanje za drugo temo... verjetno zgolj brand-ingu..? Ohišja so itak pri vseh znamkah boljša in slabša (npr. Probook vs Elite)

OmegaM ::

Pri prenosnikih se ogromno krat nabere prah znotraj ohišja na režah hladilnika, zato pregrevanje, vsaj večinoma.
Samo reševanje s sesalcem bolj malo pomaga. Priporočam, da se odpre prenosnik, tako da vidiš še iz druge strani celoten hladilni sistem ter z kompresorjem pihnes noter. Seveda naj bo ventilator hladilniki zabremzan, če ne se zna zgodit da ga poškoduješ.
Toliko o pregrevanje. Upam, da sem bil jasen.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Tomajdic ::

Ja, razen če ga imaš v Garanciji za 3 leta (HPcare) in čakaš in čakaš (in se ti ne da - ne dočakaš..): ker ti morajo to oni naredit, čene garancija odpade :P :P

A drugače so kake pomanjlkivosti pri ASUS-u (na splošno ali posebno pri tem modelu o katerem sem vedno blizje nakupa..:) ASUS K53SV-SX651 I7

Zheegec ::

- nedvomno je v gornjem primeru ASUS dosti boljsa konfiguracija, zanimalo me je pa predvsem, ali je tudi zanesljiv, da se mi ne bo kvaril in podobno.. in pa to, ali neorig. winsi na splošno ne povzročajo posebnih težav

V Asusu imaš matično ploščo (bistveni del vsakega računalnika) narejeno v tovarnah od Asusa ali Foxxcona.
V HP imaš matično ploščo (bistveni del vsakega računalnika) narejeno v tovarnah od Asusa ali Foxxcona.

Možnosti so torej enake. Ohišja imata tukaj oba podobna (povprečna), če bi imel dobro ohišje poglej kakšnega HP Probook (4530S/4730S) - Tale zmaga za to ceno, pa tudi baterijo imaš dosti boljšo.

ker ti morajo to oni naredit, čene garancija odpade :P :P

Ne drži, praktično vsi proizvajalci imajo na svoji spletni strani navodila kako sam odpreš prenosnik in ga očistiš, ter zamenjaš ram in disk.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tomajdic ::

ALIEn,
to že ne bi bil problem zamenjati ali očistiti, vendar dokler je v garanciji, ne smeš odpirati sam računalnika, oz. ga lahko samo na servisu, ker če gre kasneje karkoli narobe še znotraj garancije, se ti lahko izgovarjajo na to da si ga na lastno roko odpiral in ne opravičijo garancije... al to ne drži..? No tako so mi tudi rekli na servisu HP.

Sicer pa v vsakem primeru nabavljam novega, ker so mi prejsnjega itak žal 'odtujili'.. :P Ko sem že pri tem, ali morda kdo ve ali se da kako izslediti Laptop (ker naši vestni policajčki niso ravno zagrebeni pri iskanju .. ::P :;)?

alphasaphir ::

@Alien, upam, da veš kaj več o tem, če pa ve kdo drug pa tudi prosim

Ker sem hotel priklopit 2 zunanja LCDja na laptop plus istočasno uporabljat laptopov zaslon sem začel gledat za eyefinity. Ker mi je Alienware, ki istočasno podpira 4 zaslone (istočasno 3 tudi če ni noben na DP) enostavno predrag sem gledal za alternativami. Razumel sem, da delajo računalniki tipa envy s pomočjo eyefinity in DisplayPorta, samo ta mora biti ati dedicated.

Zdaj pa k vprašanju bo na tem (HP ProBook 4535s) računalniku delalo to kar jaz želim?

Iz AMD strani:
Q7: Does AMD Radeon™ Dual Graphics work with AMD Eyefinity Technology?2

A7: AMD Radeon™ Dual Graphics will support AMD Eyefinity Technology as long as your discrete GPU supports AMD Eyefinity Technology and monitors are plugged into the discrete GPU outputs.

Q8: With a multi-monitor setup, why do some of the displays become disabled when I enable AMD Radeon™ Dual Graphics?

A8: AMD Radeon™ Dual Graphics is a form of AMD CrossFireX™ Technology and with the current solution only displays from the 'master' graphics device (the one that monitors are plugged into) are available. The other displays are disabled. To ensure your displays remain available, make sure to connect your displays to the 'master' graphics device. The 'master' device settings can be found in the AMD VISION Engine Control Center, which is the user interface for the drivers and installation package.


AMD Radeon HD 6540G2 grafična, ki jo ima moj nagledan probook je dvojedrna. Samo kolko razumem ta ni discrete (je to isto kot dedicated, se pravi ločena=?) in to kar jaz hočem ne bo delalo. Tudi ne vem kako je z Display Portom, mora bit en zaslon povezan z DP, ali ne? Ker na alienwaru 14ki so ugotovili, da ni treba. Problem je samo v tem, da se izbira z ATI ločeno grafiko in DP zelo zoža.

Po drugi strani pa ta probook nima možnosti uporabe docka, da bi se to dalo tako izvest, če se ne motim.

Vsaka pomoč in izkušnje kako je s tem bo več kot dobrodošle. Glede USB2DVI pretvornikov nisem prebral nič dobrega kar se kvalitete tiče. Vem, da obstaja matrox, ampak bi raje brez, če se le da.

Na temo čiščenja ventilatorja se pa tale prenosnik čisto solidno odpre:
 odprt probook

odprt probook

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

@Tomajdic: Toliko, kot ima proizvajalec na svoji spletni strani lahko odpreš sam. Torej menjavo RAM, disk in čiščenje ventilatorja lahko narediš sam in brez posledic, dokler kaj ne uničiš. Večinoma tudi tipkovnico. Tudi ni nalepk ali plomb, da bi se sploh videlo, če si odprl zadevo ali ne.

@alphasaphir: Prenosniki imajo že dolgo časa malo drugače, kot namizni. je pa vse odvisno od tega, kako ima to narejen proizvajalec. Kaj drugega, kot probati niti ne moreš. Teoretično je notranji display "priključen" na displayport in bi morali delati trije monitorji hkrati. Ampak kot rečeno, ni druge kot da se proba...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mik3y ::

Kako pa je glede garancije za laptopa, če si ga kupiš preko avstrijske spletne trgovine?
Hitro se opazi, da so prenosniki cenejši kot v SLO.

Turbo- boost do 3,1GB je v vseh intelovih i7 procesorjih ali samo v določenih? Ali takt zelo vpliva na igranje in zahtevnost iger?

edit: Po dolgotrajnem iskanju sem prišel do spoznanja, da ni prenosnika, ki bi imel intel core i7, usb 3.0 in grafično 2 gb v enem. Vedno se pojavi kombinacija core i7-usb 3.0 ali core i7-2gb grafična.
Kaj bi bilo bolj pametno kupiti? Je res tako velika razlika med usb 2.0 in 3.0 ter med enako grafično 1gb in 2gb?

Hvala

Zheegec ::

Kako pa je glede garancije za laptopa, če si ga kupiš preko avstrijske spletne trgovine?

Odvisno od znamke in včasih tudi modela prenosnika, ponekod imaš mednarodno garancija, ponekod EU, ponekod samo v državi, kjer si kupil. Pazi, Austrija ima zakone glede reklamiranja bolj ohlapne in slabše za kupca, kot Slovenija.
Turbo- boost do 3,1GB je v vseh intelovih i7 procesorjih ali samo v določenih? Ali takt zelo vpliva na igranje in zahtevnost iger?

Turbo Boost imajo vsi. Večinoma se to praktično nič ne pozna, če je procesor soliden (i3 ali več ali pa AMD A8) je v glavnem važna samo grafična kartica.
edit: Po dolgotrajnem iskanju sem prišel do spoznanja, da ni prenosnika, ki bi imel intel core i7, usb 3.0 in grafično 2 gb v enem.

V Sloveniji imaš recimo Lenovo Y570, HP DV7,... Kaj je v Austriji ne vem.
Je res tako velika razlika med usb 2.0 in 3.0

USB 3.0 je od 3x (diski) do 5x (ključki) hitrejši od USB2.0, seveda morata to obe napravi podpirati. Pa sčasoma bo še več, ko bodo naprave (diski, ključki) hitrejši.
Je res tako velika razlika med usb 2.0 in 3.0 ter med enako grafično 1gb in 2gb?

RAM na grafični je tako, kot če bi želel dobre gume dati na "avto". Sedaj, če je to fičko, potem je vseeno katere gume daš gor za dirkanje. Če je Ferrari je to noro pomembno.
Več RAM rabijo bolj zmogljive grafične (slabša grafična z več RAM je lahko celo počasnejša, kot enaka grafična z manj RAM, če je RAM pri slednji hitrejši - sicer minimalno) in/ali če se poganja igro na visoki ločljivosti (1920x1080 ali več recimo).
Najbolj ti je važno KATERA grafična je, potem šele koliko ima RAM.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

mik3y ::

Uh, najlepša hvala za obsežni odgovor :)

Grafična je v večini prenosnikov tega cenovnega razreda nVidia GeForce GT 540M, 1GB ali 2.

Zheegec ::

Katerega cenovnega ranga?

GT540M ni tako zmogljiva, da bi potrebovala 2GB RAM...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mik3y ::

Sorry za double post; v tem cenovnem razredu sem zasledil tudi Nvidia GeForce GT 525M.

Kje se da spremeniti oz. zbrisati post, če lahko vprašam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mik3y ()

mik3y ::

Skoraj sem že odločen. Za to ceno in specifikacije se mi zdi najboljši tale: http://www.mediaplanet.si/prenosnik-del...

Zheegec ::

A na GT525 boš igre igral :) Zakaj ne bi raje slabši procesor in boljšo grafično? Že prenosnik za 550€ z AMD A6/A8 procesorjem je boljši za igre od tega Della :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mik3y ::

Kaj pakakšenz i7 in boljšo grafično? Če pa vzamem i5 ali i3 pa sta dvojedrna.. Saj nisem hardore gamer btw, kakšen cod ali skyrim samo igram..Gledal sem videe na youtube, da se s to grafično da igrat skyrim na med/high nastavitve. Po forumih pa sem bral, da se nekateri ljudje pritožujejo nad grafično, češ da igre laggajo, spet drugi pravijo, da ne.

Evo, še eden z istimi specifikacijami, ampak mislim, da je nekako bolj masivno narejen kot dell: http://www.computercenter.si/computerce...

Lp

Kaj pakakšenz i7 in boljšo grafično? Če pa vzamem i5 ali i3 pa sta dvojedrna.. Saj nisem hardore gamer btw, kakšen cod ali skyrim samo igram..Gledal sem videe na youtube, da se s to grafično da igrat skyrim na med/high nastavitve. Po forumih pa sem bral, da se nekateri ljudje pritožujejo nad grafično, češ da igre laggajo, spet drugi pravijo, da ne.

Evo, še eden z istimi specifikacijami, ampak mislim, da je nekako bolj masivno narejen kot dell: http://www.computercenter.si/computerce...

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mik3y ()

ducky ::

kaj menite o tem compu.. kako se npr. ta konfiguracija obnese ob zahtevnejših špilih? ali se splača investirat v močnejši procesor in boljšo grafično?
http://www.amazon.de/gp/product/B006JMH...

Zheegec ::

mik3y - zakaj rabiš 4-jedrni procesor? Ja, za igre je GT525 osnovna, Skyrim deluje nekako na low.

Ducky: solidna konfiguracija, novejše igre delujejo na medium/low, starejše na high. Če bo večinoma za špile, potem je bolje vzeti slabši procesor in boljšo grafično...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Fukomuko ::

Za igre se splača vzet Asus N55 ali N75, ki imajo nVIDIA GeForce GT 555M oz. 635M.

alphasaphir ::

Ker nekdo gleda v Avstriji, če je potem še budget dovolj velik, za igre kar hvalijo y570/470:

Lenovo y570 za 885€ cyberport.at (niedermayer poslovalnice) - ta ima prostor za m-sata ssd
Core i7-2670QM 4x 2.20GHz o 8192MB o 750GB o DVD+/-RW DL o NVIDIA GeForce GT 555M 1024MB o 4x USB (3x USB 2.0, 1x USB 3.0)/LAN/WLAN 802.11bgn/Bluetooth/eSATA o HDMI o 5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) o Webcam o TV-Tuner (DVB-T) o 15.6" WXGA glare LED TFT (1366x768) o Windows 7 Home Premium o Li-Ionen-Akku (4.5h Laufzeit) o 2.70kg o 24 Monate Herstellergarantie


Medion Erazer za 1000€
Core i7-2670QM 4x 2.20GHz o 8192MB (2x 4096MB) o 750GB o Blu-ray und DVD+/-RW DL o nVIDIA GeForce GTX 560M 1536MB o 4x USB (2x USB 3.0 + 2x USB 2.0)/Gb LAN/WLAN 802.11bgn/Bluetooth/eSATA o HDMI o ExpressCard/54 Slot o 5in1 Card Reader (SD/SDHC/MMC/MS/MS Pro) o Webcam (3 Megapixel) o 15.6" WUXGA glare TFT (1366x768) o Windows 7 Home Premium (32-bit) o Li-Ionen-Akku (9 Zellen) o 3.50kg o 24 Monate Herstellergarantie


če sem imel kdaj kaj v garanciji, se je odvilo zelo hitro, čeprav niso zakoni tako strogi, celo hitreje kot v Sloveniji. Res pa je, da sem osebno nesel.

edit: packard bell z i5 in nvidia geforce gt 630m 1Gb za 550EUR je to ok budget--gaming laptop?
http://www.cyberport.at/?DEEP=1C16-1E3&...

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Y570 tudi v Sloveniji dobiš za okoli 900€...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mik3y ::

@Alien
Malo sem prečekiral razlike med i5 in i7 in baje se i7 ne splača glede na toliko višjo ceno.. zato pa sem našel en soliden HP, kot si rekel, boljša grafična (baje do 30% hitrejša od 540m)in procesor i5 za 800€: http://www.computercenter.si/computerce...

Ta kombinacija se mi zdi boljša kot i7 z 450m nvidio.

Zdaj se moram odločiti med temi tremi. Še 1x linki:

http://www.computercenter.si/computerce...

http://www.computercenter.si/computerce...

http://www.computercenter.si/computerce...

Hvala

Zheegec ::

Ta prvi HP je bil v Bigbangu za pod 700€, ne vem če je še :) Tako da "noro ugodno" to ravno ni...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mik3y ::

Lej pa res: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Moti me samo to, da ni nekih razlik med compi tam med 750-850+ €, vsi so nekje na istem nivoju, razen trdi diski se razlikujejo..
Kaj potemtakem praviš na HP-ja? Se splača bolj od prejšnjih dveh?

69charger ::

Tele dv6ke so kar hude,izogibat se moraš HPjevega šrota do cca. 600€.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Zheegec ::

Pavillioni mi niso ravno všeč, samo če rabiš dobro grafično za solidno ceno je to to...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mik3y ::

http://www.pcmag.com/image_popup/0,1740...

Kako je možno, da je nvidia GT 540m v framih boljša od AMD 6770m?

Zheegec ::

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

xandros ::

Prenosnik, 17", nic igric, samo AutoCad, office, internet.
Katerega predlagate? (i3, i5?), bo 4G rama dosti?
Graficna mora biti posebej, ali je dosti integrirana v procesorju.
Firma mi ni vazna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xandros ()

BALAST ::

http://www.laptop-shop.si/prenosniki-hp...

HP ProoBook 17" je zanesljiv.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Zheegec ::

xandros je izjavil:

Prenosnik, 17", nic igric, samo AutoCad, office, internet.
Katerega predlagate? (i3, i5?), bo 4G rama dosti?
Graficna mora biti posebej, ali je dosti integrirana v procesorju.
Firma mi ni vazna.

Autocad je i3 čisto OK, i5 ne bo dosti boljši, ker znajo novejši ACadi uporabljati obe jedri hkrati. Edino quad-core i7 potem...
4GB RAM je dosti, vsekakor pa ne pozabiti vgraditi SSD.

Probook 4730S je špica zadeva, pa še nebleščeči ekran je...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

Balast: Narobe opis imajo ;)

Intel Core= i5 procesor i5-2430M (2,4 GHz)
43,9 cm (17,3") HD+ LED (1600x900) nesvetleč
ram 4 GB DDR3, trdi disk 640 GB, DVD+/-RW
grafična kartica AMD Radeon HD6490M 1GB GDDR5
HDMI, Bluetooth, Wlan, spletna kamera, USB 3.0
Suse Linux ANG
garancija 1 leto, priložena HP torbica AP355AA
vmesniki:
1xHDMI,1x USB 3.0, 3x USB 2.0, 1x RJ45
1xVGA, 1x ExpressCard/34 reža
1x mikrofon vhod, 1x stereo izhod
8 celična baterija Li-Ion 73 Whr
dimenzije (cm): 27,9 x 41,4 x 2,9 spredaj
teža: 3,05 kg

Drejc18 ::

Pozdravljeni,

ponovno se podajam v nakup računalnika, tokrat prenosnika. Prenosnik bi uporabljal za šolo in za vsakdanjo rabo, mogoče kakšno igrico kdaj pa kdaj (ko me utrga :D) ter za programe kot so: Autocad, Pro Engineer, Solidworks...
Okvirna cena je 600 evrov, procesor i5, ter po možnosti USB 3.0 PORT (ni pa obvezno).
Lp

kmetek ::

Velikost?

Pegaz ::

Kater prenosnik priporočate za 700-750 EUR? Ekran 15'. Generalna uporaba, za igre ne.

Tale bi bil?
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...?

Blaz90 ::

A ima mogoče kdo prenosnik Asus K73SV-TY355, namreč zanima me ali ima prostor za dva diska. Sem gledal na notebook review pa sem našel review za Asus K73SV-TY032V, kjer piše da ima prostor za dva diska. V osnovi gre za enaka modela (ohišje je enako), razlikujeta se samo po specifikacijah. Sem šel tudi v Big Bang pogledat za ty355, vendar mi niso hotli odpreti zadaj stranice, da bi lahko videl.

Drejc18 ::

Velikost zaslona bi imel 15-ko več ne rabim.

vofra ::

Kaj menite o tem, moram pubecu nekaj kupiti za maturo in naprej za študij na FERI
I7, 17", 6 GB, 2x500GB
www.mimovrste.com/artikel/2750414023/pr...

jurre ::

@vofra
meni se zdi OK, sam sem prejsni teden nabavil tegale in sem zadovoljen. Za tega iz tvojega linka je bila pred 1 tednom cena 100€ visja. Za mojega je narobe napisana graficna kartica, dobil sem namrec radeona 7670, ki je novejsi vendar po testih malo slabsi!
Pri nakupu sem pregledal precej prenosnikov, vendar pri acerju dobis najvec za tak denar, zelel sem imeti tudi usb 3.0. Za podoben denar so edino HP-ji, ki ga osebno nisem hotel vzeti, imajo pa tudi slabso graficno kartico.
Za vsak slucaj sem vzel se podaljsano garancijo na 3 leta. Zaenkrat pripomb nimam, edino malo me motijo tipke, ki so precej narazen in dvignjene, tako da spodaj leti ves prah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

vofra ::

jurre hvala!

Mogoce je bil z Win, jaz pa OS ne rabim, ker ga kot dijak/student dobi free

Invictus ::

Kaj pa Thinkpad E320?

i5, do 16 GB RAM, lahko imaš notri mSATA SSD?

Pa samo 1,7 kg je težak.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

vofra ::

Invictus je izjavil:

Kaj pa Thinkpad E320?

i5, do 16 GB RAM, lahko imaš notri mSATA SSD?

Pa samo 1,7 kg je težak.


Zanimiv, vendar iscem 17",

tega http://www.mimovrste.com/artikel/275041... ni vec na zalogi, dobava > 2 tedna

kaj pa ta
http://www.diss.si/artikel/12458/Lenovo...

imam pa tudi ponudbo za
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

kaksno mnenje, hvala,lp

kmetek ::

vofra: morda kakšen DELL? 3 letna garancija...

DELL Inspiron N7110 i5/8/500/D

demon#666 ::

vofra je izjavil:

Kaj menite o tem, moram pubecu nekaj kupiti za maturo in naprej za študij na FERI
I7, 17", 6 GB, 2x500GB
www.mimovrste.com/artikel/2750414023/pr...

Za študij 17"? Sam tudi grem na študij, ampak se ne vidim s tako velikim (posledično tudi tolko težjim) PCjem hodit okrog. To je le moje osebno mnenje, da ne bo pomote. Če ima lasten prevoz, pa je tudi 17" ok 8-)

Edit:
Iz ene teme s FERIjevega foruma:
Če imaš svoj prevoz, oz seliš notebooka po 2x na teden iz kraja v kraj, je 17" palčen notebook čisto ql. Tudi če vsak dan se pripeleš z avtom pred fax na vaje, 17" gre. Če pa hodiš po 5 minut peš na fax, pa je tako teži res neživljensko okoli nosit - isto ko če bi en vez pjače seboj nosil. Se pa tak prenosnik odkupi z s preglednim zaslonom in lahko tudi primerno višjo ločljivostjo. Za vsakega nekaj, tak da ne že naprej nakladat, da je nekaj neprenoslljivo. Je pa dejstvo, da so 15" npr mnogo bolj priročni če maš navado z njim sedet na kolenih, ležat ipd fore. Tako sam programiram vedno na 17", srfam pa na puncini 15" v dnevni zram tvja. Da bi tisto kanto nosil okol veliko iz sobe v sobo. No way.


LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

Zgodovina sprememb…

vofra ::

aha, torej "one size fits all" ne bi slo?

predpostavljam, da bo programiral na njem, pa kaksno igrico,
ki jo je do sedaj ganjal na 19" monitorju na klasicnem PCju,
ki pa crkuje. Večina njegovih kolegov pa laptopa nosi tudi v šolo.
Zato sem imel v mislih 17", sedaj pa ste me malo zmedli.
Enega malega in enega velkega pa ne bo slo ;-)
««
260 / 658
»»