» »

Pospešitev dial-up linije z ONSPEED software-om ?

Pospešitev dial-up linije z ONSPEED software-om ?

Jonny boy! ::

Pozdravljeni,
Slišal sem, da obstaja možnost pospešitve pretoka podatkov preko neta z "Onspeed" sistemom komprimiranja podatkov.
Zadeva naj bi bila zanimiva predvsem za dial-up modeme in naj bi tako pospešila pretok podatkov do 5×, pri 56k povezavi!

Za enkrat podpirajo pospešitev prenosa naslednjih file-ov:
JPEG, PNG, GIF, BMP, GIF, BMP, HTML, Text, Word, Excel, PowerPoint, Flash

In to vse za 40 EUR/leto, = cca 800Sit/mesec
Več o tem na http://www.onspeed.com

Kaj menite!?
"Coniunctis viribus"

Myth ::

Ne vem. NIkoli nisem verjel tem programov ali karkoli, kar bi naj pospešilo internet kar iznenada. :\

edit: Mogoče pa zna bit zanimivo.

---------
As you cannot physically change the speed of your Internet connection, ONSPEED uses a technology called Content Sensitive Compression ('CSC') to individually compress each element of a web page or email content using various compression algorithms based on a nine Patent approved proprietary technology.

The end result is that your web pages and emails (PC only) load and download as quickly as if you were on a Broadband connection.

When your web browser requests a Web Page, the ONSPEED software redirects that request to the ONSPEED Compression Servers. They take the respective Web Page content, compresses it and sends it back down to the ONSPEED software which decompresses it and sends it to the Browser requesting the information. At the moment we have dedicated algorithms for:

Photo-realistic images (e.g., JPEG, PNG, GIF, and BMP)
Line Art and Drawings (e.g., GIF, BMP)
Animated objects (GIF)
HTML objects
Text, etc
Office Documents (Word, Excel, PowerPoint)
Macromedia Flash

Any data elements that we do not have a dedicated algorithm for gets compressed using a generic compression algorithm. This ensures that we can still get a 20-30% speed increase on these elements.

We are constantly working on new algorithms to improve and enhance our service. By Mid 2005 we will have MP3 files, flash, and Mpeg4 for video available, achieving a 300% - 500% speed increase. You will automatically get notified when this occurs.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Myth ()

Jonny boy! ::

Na prvi pogled se slisi ses smesno, ampak če pogledas stvar iz tehničnega vidika, vsaj kakor jo opisujejo na njihovi strani se mi zdi logična.
To stvar na veliko prodajajo na nemški HOT - Home Order TV
"Coniunctis viribus"

Samson ::

Nateg. Kakor tudi vsi ostali ram boosterji, internet boosterji...Kao defragmentiranje rama pospesi delovanje rama. Yeah right. Opisan ze premnogokrat da je to le pretakanje iz šupljega v prazno.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

MadMax ::

Pred časom sem imel en programček, Analog2ISDN emulator, free različica.
Stvar je šibala, nastavil si lahko celo uporabo sočasnih dveh isdn kanalov.
Skratka, zadeva je prve dni sekala kot tapravi isdn, razlika je bila le v povezovanju, ker je pač navaden modem še zmeraj spuščal tiste poznane zvoke.
Potem pa kar naenkrat ni bilo možno več vklopit obeh kanalov, čez kakšen teden pa je hitrost padla celo pod prejšnjo hitrost navadnega modema....
Da ne omenjam da so se že od instalacije naprej pojavljala neka čudna okna v brskalniku, kar eno za drugim, večinoma jih je bilo nemogoče sproti zapirat. Pa en kup nekih napisov se je pojavilo v brskalniku, tako da mi je še zmanjševalo vidno polje že itak (pre)majhnega 15" monitorja.
Zadevo sem odinstaliral, a ni bilo nič bolje, še vedno polno neželjenih oken in počasnost celega sistema.
Prijatelj mi je iz "travnika" podaril "rožico", ki naj ne bi vsebovala omejitev iz free različice, toda rezultat je bil znan tudi kot ukaz A:\format c: in vse kar temu sledi.
(/sarcasm off)

Skratka, poslušaj Samsonov komentar in beži od te nesnage kolikor te tipke nesejo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DLNA mreža za TV (PROGRAM)

Oddelek: Programska oprema
83703 (2849) radmannsdorf
»

Google predstavlja WebP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
639747 (8242) MrStein
»