Forum » Omrežja in internet » iščem pomoč
iščem pomoč
keffer ::
Kupil sem PLANET Wireles router WRT-410 in PCMCA Planet WL-560 kartico , da bi postavil brezžično omrežje med hišnim računalnikom in prenosnim. Naivno sem pričakoval , da mi bodo priložena navodila, CD, .... zadostovali za postavitev povezave. Težava je nastopila že takoj ko sem priklopil router. Navodila pravijo " razpakiraj , privij anteno, priklopi na rač.z priloženim kablom, nato še priklop v elektriko. Do sem OK. Potem pa naj v brskalnik vnese IP naslov routerja , ki je ..192.168.1.1.( default ) PO TEM KORAKU BI SE MORALO POJAVITI OKNO ZA VNOS USRNAME&PASS. Pa se ne . Javi mi , da naslova nenajde. ???????
V pomoč naj dodam še naslednje:
Hišni rač. ima WIn XP prenosni win98. Uporabljam dail up povezavo do spleta preko anaognega modema. ( za moje potrebe zadostuje )
zdaj pa jas vas vprašam :"Kaj gre narobe?????"
V pomoč naj dodam še naslednje:
Hišni rač. ima WIn XP prenosni win98. Uporabljam dail up povezavo do spleta preko anaognega modema. ( za moje potrebe zadostuje )
zdaj pa jas vas vprašam :"Kaj gre narobe?????"
dbo
harvey ::
Narobe je to, da tvoja mrežna kartica nima IP naslova v območju 192.168.1.x
Pojdi pod nastavitve tvoje mrežne kartice in tam pri internet protokol tcp/ip
vpiši naslov 192.168.1.2
subnet mask 255.255.255.0 ostalo pusti prazno
Tako boš lahko z vpisom naslova 192.168.1.1 v svoj brkslanik prišel do nastavitev svojega routerja. Seveda naprave delujejo, če so vklopljene - mrežni kabel, elektrika....
Pojdi pod nastavitve tvoje mrežne kartice in tam pri internet protokol tcp/ip
vpiši naslov 192.168.1.2
subnet mask 255.255.255.0 ostalo pusti prazno
Tako boš lahko z vpisom naslova 192.168.1.1 v svoj brkslanik prišel do nastavitev svojega routerja. Seveda naprave delujejo, če so vklopljene - mrežni kabel, elektrika....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenWrt ip naslov?Oddelek: Omrežja in internet | 3271 (2790) | lebang1 |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4600 (4079) | amigo_no1 |
» | Čudno obnašanje uTorrenta in odpiranje portov ( slab prenos )Oddelek: Programska oprema | 2795 (2623) | blackbfm |
» | Težava s komunikacijo z routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2306 (2141) | peter77 |
» | Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?Oddelek: Omrežja in internet | 2470 (2119) | gumby |