Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
cosmicsuper ::
Zdravo,
za starega ata potrebujem plazmo oz. LCD, velikosti 42 inčev (lahko 40), več ne. Gleda izključno SD programe po "zraku", ima pa tudi staro analogno satelitsko. Težava je v tem, da bi rad, da ima TV tudi S-tuner (z daljinci je neverjetna zmeda, ker je že star), drugače bi bila najbrž Panasonicova X-serija idealna, tako pa žal... Cena naj bo nekje do 500 €, sam sem našel le LG 42LS560S (100HZ) za 550€ in LG 42LS340S (50Hz) nekaj pod 500€. Vendar naj bi obe slabo predvajali SD vsebine. Dejansko bi ravno zaradi SDja in osveževanje raje plazmo in le HD, verjetno pa velike izbire niti ni.
Hvala za odgovore.
za starega ata potrebujem plazmo oz. LCD, velikosti 42 inčev (lahko 40), več ne. Gleda izključno SD programe po "zraku", ima pa tudi staro analogno satelitsko. Težava je v tem, da bi rad, da ima TV tudi S-tuner (z daljinci je neverjetna zmeda, ker je že star), drugače bi bila najbrž Panasonicova X-serija idealna, tako pa žal... Cena naj bo nekje do 500 €, sam sem našel le LG 42LS560S (100HZ) za 550€ in LG 42LS340S (50Hz) nekaj pod 500€. Vendar naj bi obe slabo predvajali SD vsebine. Dejansko bi ravno zaradi SDja in osveževanje raje plazmo in le HD, verjetno pa velike izbire niti ni.
Hvala za odgovore.
Okapi ::
Če je preveč daljincev, mu kupi enega univerzalnega. Precej bolje, kot pa zaradi tega delati kompromis pri izbiri televizorja.
O.
O.
polde66 ::
Ali ima kdo tale tv: Samsung PS43E490
3D TV, 430 eur, 2x hdmi, 2x 3d očala, 720 ločljivost, DLNA... kakšne izkušnje?
3D TV, 430 eur, 2x hdmi, 2x 3d očala, 720 ločljivost, DLNA... kakšne izkušnje?
polde
matjaz000 ::
Kupujem LCD TV 40" ali 42". Priključen bo na strešno anteno. Imeti mora internet.
3D ne rabim.
Zanima me kaj mi priporočate v cenovnem rangu do 900 €. A imajo kakšno akcijo trenutno v kateri trgovini?
lp, matjaž
3D ne rabim.
Zanima me kaj mi priporočate v cenovnem rangu do 900 €. A imajo kakšno akcijo trenutno v kateri trgovini?
lp, matjaž
mat xxl ::
Za znanko moram nabaviti eno 32 col TV, večja ne gre zaradi višine, mora biti full HD in imeti DVB T in DVB C tuner, kar imajo vsi. Do sedaj so imeli Sonya, ki sem jim ga tudi jaz pripeljal leta 1990 , ja je star 22 let in se je enkrat malo pokvaril ..... torej ali je nekaj takega : http://www.sony.si/product/tv-80-32-lcd... po taki ceni : http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn... (navadno se dobi še 5% popusta ) soliden nakup, ali obstaja, kaj bolj optimalnega ???
Lonsarg ::
Špar al leclerc, sm pozabu katir katalog točno sm gledu. Ma neke akcije 400EUR 42" LED, ter 500EUR+ razno razni 46-47" LED LCDji.
MrStein ::
Hmm, a se to v trgovinah hecajo ali preprosto "don't care"?
Sem na polici videl nekaj TV:
- 65" LG (ali mogoče Samsung, čeprav sem 90%, da je bil LG) , 2500 EUR, slika dobra (SLO 1 je predvajal, logo postaje je bil oster, nisem bil prepričan ali je to SD ali morebiti HD)*
- 50" Panasonic U30, okoli 700 EUR, tudi odlična slika
- zraven en LG 50" prav tako plazma, katastrofalna slika. Obrazi (je ravnokar dnevnik bil) kot iz plastelina (trije odtenki za ves obraz). Logo postaje kot na 20x preveč komprimirani JPEG sliki (na Panasonic-u kristalno jasen)
Sem tudi opazil, da pri reklamah se je na Panasonic-u videlo precej** nepravilnosti (drdrajoče gibanje - tak "dva koraka naprej, en nazaj", ter pri govoru okoli ust nekaj, kar je najbrž posledica interlace).
* - SD je bil, ker SLO1 HD ima to v logotu kolikor vem, pa še prodajalec je potrdil
** - za kritično oko...
Sem na polici videl nekaj TV:
- 65" LG (ali mogoče Samsung, čeprav sem 90%, da je bil LG) , 2500 EUR, slika dobra (SLO 1 je predvajal, logo postaje je bil oster, nisem bil prepričan ali je to SD ali morebiti HD)*
- 50" Panasonic U30, okoli 700 EUR, tudi odlična slika
- zraven en LG 50" prav tako plazma, katastrofalna slika. Obrazi (je ravnokar dnevnik bil) kot iz plastelina (trije odtenki za ves obraz). Logo postaje kot na 20x preveč komprimirani JPEG sliki (na Panasonic-u kristalno jasen)
Sem tudi opazil, da pri reklamah se je na Panasonic-u videlo precej** nepravilnosti (drdrajoče gibanje - tak "dva koraka naprej, en nazaj", ter pri govoru okoli ust nekaj, kar je najbrž posledica interlace).
* - SD je bil, ker SLO1 HD ima to v logotu kolikor vem, pa še prodajalec je potrdil
** - za kritično oko...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Big Bang, Europark, Maribor.
Cena je bila v rdečem okvirčku, mogoče je kaka akcija. Ali zadnji kos. Ali razstavni model. Ne vem.
V tujini je od 600 EUR dalje, tako da ne vem, kaj je tu čudnega.
Cena je bila v rdečem okvirčku, mogoče je kaka akcija. Ali zadnji kos. Ali razstavni model. Ne vem.
V tujini je od 600 EUR dalje, tako da ne vem, kaj je tu čudnega.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
599 EUR je, sem danes še videl.
50U30 (pred tem pa P-TX al kaj je že, saj je samo en taki model od Panasonica, kolko vem).
50U30 (pred tem pa P-TX al kaj je že, saj je samo en taki model od Panasonica, kolko vem).
Motiti se je človeško.
basket ::
hvala. pa nič ni čudnega, sam zanimal me je v kateri trgovini, da bi si jo šel pogledat :)
bb007 ::
Pozdravljeni!
Bi bil ta TV dober nakup ali kje je "keč"?
http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...
...ali boljši predlogi?...nekje te velikost, za prib. toliko denarja, mora bit plazma ali LED LCD...3D in internet nista toliko važna...
Bi bil ta TV dober nakup ali kje je "keč"?
http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...
...ali boljši predlogi?...nekje te velikost, za prib. toliko denarja, mora bit plazma ali LED LCD...3D in internet nista toliko važna...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bb007 ()
pharaon ::
Mi zna kdo razložiti zakaj je takšna razlika v ceni med 55" in 60" LCD TV. Konkretni primer:
http://www.mimovrste.com/artikel/135022...
in
Kolikor sem gledal, so ene 60" precej zasoljene napram 55" modelom. Je tu kakšen razlog, ker dodatnih 5" zaslona proizvajalca sigurno ne stane skoraj 2x več?
in
Kolikor sem gledal, so ene 60" precej zasoljene napram 55" modelom. Je tu kakšen razlog, ker dodatnih 5" zaslona proizvajalca sigurno ne stane skoraj 2x več?
SkyEye90 ::
Mislim da je razlika v ceni le zaradi velikosti. Včasih je bil velik skok v ceni med 32" in 40", danes pa je 50" že nek standard, 55" luksus, 60" pa nekaj kar nima vsak - to pa stane :)
antonija ::
Vecji ekrani imajo vec izpada, ker je na vecji povrsini vecja moznost napake. Zato je lazje narest manjsi ekran (oz. se jih da narest vec brez napak) in so posledicno cenejsi. Se pa meja pocasi dviga, tako kot smo recimo od prvih "standardnih" 15" monitorjev danes na 23" in 24", TVji pa podobno plezajno navzgor.
Pa kot je SkyEye rekel je tud nekaj faktorja luksuza zdraven... tanajvecje pac najvec kosta. S premijo se razume.
Pa kot je SkyEye rekel je tud nekaj faktorja luksuza zdraven... tanajvecje pac najvec kosta. S premijo se razume.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Tsunamii ::
Danes se je na moji 3 letni plazmi Panasonic P50V10e, na level robu, čez celo širino pojavila rdeča črta. (garancije ni več) Top model takrat, za 2400€. Zdaj samo za v klet...za gledat risanke mulcem! Nemogoče gledati, ker je preveč opazno. Skoda, ker se ne da popravit. Zdaj pa vsak mesec v spaovcek za nov TV..resnično sem bil MAX zadovljen glede same slike. Zdaj pa res ne vem..ali plazmo oz LED in katero firmo. Katero 65 plazmo/LED priporočate ? Govorimo do 1500€...več tokrat ne dam.
roCkY ::
U smola.
Kaj vzet? Navajen si dobre slike. ST55 dobiš sedaj nekje za ta budget. Nisem na tekočem. 65" pa bo morda po novem letu toliko padel. Torej pana odpade. ?
Po štacunah in pogledat kaj je na nivoju za oči in denarnico.
Kaj vzet? Navajen si dobre slike. ST55 dobiš sedaj nekje za ta budget. Nisem na tekočem. 65" pa bo morda po novem letu toliko padel. Torej pana odpade. ?
Po štacunah in pogledat kaj je na nivoju za oči in denarnico.
Tsunamii ::
Vem ja.Smola velika. Da bi se vsaj dalo popravit. Vendar ne gre. Razen ce menjas celi panel, kar pa cenovno prevec oz nedostopno pri nas.
Letos se zdrzim. V mislih imam nekje poleti, ko se vselim v hišo. Takrat pa kupim 60-65 velikost..ker mi je ze zdaj 50 postajala premalo. Kaj je glede LG plazem 6o? NEkam poceni so. REcimo model LG 60PA6500 je 880€..smeh cena. Sicer vem, da bo nakup drugo leto, vendar vse kateri se majcken spoznate mi prosim svetujte za par modelov 60-65..lahko LED ali Plazma. In upam, da bo garancija 5let ! Ker kakor sem slabe karme..bo takoj po garanciji šel k vragu panel. Ma kaj res ne delajo več kvaltete..in to Panasonic. Ko sem ga kupoval..so ga vsi priporocal, se posebej za plazmo.
Letos se zdrzim. V mislih imam nekje poleti, ko se vselim v hišo. Takrat pa kupim 60-65 velikost..ker mi je ze zdaj 50 postajala premalo. Kaj je glede LG plazem 6o? NEkam poceni so. REcimo model LG 60PA6500 je 880€..smeh cena. Sicer vem, da bo nakup drugo leto, vendar vse kateri se majcken spoznate mi prosim svetujte za par modelov 60-65..lahko LED ali Plazma. In upam, da bo garancija 5let ! Ker kakor sem slabe karme..bo takoj po garanciji šel k vragu panel. Ma kaj res ne delajo več kvaltete..in to Panasonic. Ko sem ga kupoval..so ga vsi priporocal, se posebej za plazmo.
Bojda plazme večinoma crknejo v prvih 1000 urah rabe. Nato naj bi bilo okvar dokaj malo.? Je pa to seveda precej rekla kazala saj panelov starih 3-10 let teh generacij pač ni.
Upam da se nisem letos zafrknil, ko sem za starše vzel z 2 letno garancijo in nismo čakali na "akcijo", ki je sicer do sedaj kolker mi je znano še ni v tej sezoni. So pri Panasonicu "pogruntali", da se jim 5 let ne izide ???
Drugo leto bo druga era - kot je vsako sezono. Kaka 2 meseca pred nakupom se začni zanimat. In kot sem prej rekel oči nesi na pašo v čim več "salonov" ter poskušat najti nekaj kar je priklopljeno na enak vir signala kot je doma. In gledat nek širši izbor na podalagi ocen z neta. Res je te določene modele težko najti v slo. A z nekaj truda uspe.
Meni LG plazme enostavno ne sedejo. Imam občutek da je slika nekako plastična. HD še nekako gre. A kar ekran upscala mi ne vem zakaj enostavno ne gre v oči.
Res je cena LG polovična. A vedno upaš da kakovostnejša zadeva ne bo crknila.
Morda bo pa Pansonic drugo leto imel v sredini leta kako akcijo 5 let garancije kar je nenazadnje že nekaj. A tudi če top model v 6 letu crkne ni ravno dober občutek.
Upam da se nisem letos zafrknil, ko sem za starše vzel z 2 letno garancijo in nismo čakali na "akcijo", ki je sicer do sedaj kolker mi je znano še ni v tej sezoni. So pri Panasonicu "pogruntali", da se jim 5 let ne izide ???
Drugo leto bo druga era - kot je vsako sezono. Kaka 2 meseca pred nakupom se začni zanimat. In kot sem prej rekel oči nesi na pašo v čim več "salonov" ter poskušat najti nekaj kar je priklopljeno na enak vir signala kot je doma. In gledat nek širši izbor na podalagi ocen z neta. Res je te določene modele težko najti v slo. A z nekaj truda uspe.
Meni LG plazme enostavno ne sedejo. Imam občutek da je slika nekako plastična. HD še nekako gre. A kar ekran upscala mi ne vem zakaj enostavno ne gre v oči.
Res je cena LG polovična. A vedno upaš da kakovostnejša zadeva ne bo crknila.
Morda bo pa Pansonic drugo leto imel v sredini leta kako akcijo 5 let garancije kar je nenazadnje že nekaj. A tudi če top model v 6 letu crkne ni ravno dober občutek.
Spajky ::
.. Da bi se vsaj dalo popravit. Vendar ne gre. Razen ce menjas celi panel...Plazma NIMA "panela" v pravem pomenu; in ja, da se popravit (verjetno je crknil samo driver čip/tranzistor za tisto vert.linijo) ali pa kontakt oksidiral iz elektronike na "panel" ipd. Če je toliko koštala, se je splača dat pogledat za popravilo!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Poznaš kakega mojstra brez "" narekovajev za te zadeve, ker kolker sem slišal je politika uradnih servisso bolj kot ne le menjava naprave v garanciji kasneje pa ... ...
Spajky ::
Vprašaj na elektronik.si fante, ki so maherji, če je kaki blizu tebe, da ti pogleda zadevo ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
kstendler ::
Kupujem Tv, ki naj bi imel wifi, 3d, smart tv in še kaj uporabnega... Nisem pa še na jasnem ali je boljša izbira plazma ali led lcd. Vidim, da so mnenja tudi po forumih precej deljena, tako da se je kar težko odločiti. Nekako ožji izbor bi bil
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
in
http://www.najcena.si/product/110381/pa...
Kakšno mnenje o enem in drugem tvju?
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
in
http://www.najcena.si/product/110381/pa...
Kakšno mnenje o enem in drugem tvju?
Zico4 ::
Danes se je na moji 3 letni plazmi Panasonic P50V10e, na level robu, čez celo širino pojavila rdeča črta. (garancije ni več) Top model takrat, za 2400€. Zdaj samo za v klet...za gledat risanke mulcem! Nemogoče gledati, ker je preveč opazno. Skoda, ker se ne da popravit. Zdaj pa vsak mesec v spaovcek za nov TV..resnično sem bil MAX zadovljen glede same slike. Zdaj pa res ne vem..ali plazmo oz LED in katero firmo. Katero 65 plazmo/LED priporočate ? Govorimo do 1500€...več tokrat ne dam.
Daj jo na servis. Glede nove plazme pa ti svetujem nakup 60" LG plazme!
MTm2H37rqt7B ::
Je imel kdo mogoce moznost videti LG 60PA6500 oz. 60" LGjevo plazmo?
Doma imamo ze eno LG 50PK in smo zadovoljni, me zanima ce je tale 60" tudi vredu za svoj denar ~900 EUR?
Doma imamo ze eno LG 50PK in smo zadovoljni, me zanima ce je tale 60" tudi vredu za svoj denar ~900 EUR?
jklč ::
Ker je že nekdo malo višje na tej strani spraševal po TOSHIBI 46TL966 3D LED TV tudi mene zanima, kako se vam zdi ta dokaj ugodna ponudba? nimam izkušnje z Toshibo, zato me zanima, ali je ta znamka TV-jev dobra ali ne? glede na to, da gre za 46'' Full HD LED, 3D, 200 Hz TV in to za ''samo'' 580 evrov, me zanima, če se to splača vzet? Predvsem bom igral PS3 gor in kak film pogledal...pa tud nobenih testov ne najdem za ta TV.
prosim za hitre odgovore oz. izkušnje, ker sem tik pred nakupom
prosim za hitre odgovore oz. izkušnje, ker sem tik pred nakupom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jklč ()
Moja sestra ravno kupuje ekran, pa bo vzele nekaj iz Leclerc Akcije, ko imajo 46LM670 za samo 800€, ker je drugače 100 in več€ dražji. Ji moram povedat za tole Toshibo, ko je toliko cenejša. Panele pa ji kokr vem dobavlja LG.Je sicer tistiLGopremlen z LN,WiFI,SmartTVpa te fore, vendar vseeno, razlika v ceni je kljub temu še vedno velika.
Aja, vidim da tudi ta toshiba ima LAN, ter možnost doplačila za WiFi modul, hm noro poceni.
Edino zdaj vidim, da ima aktivni 3D, pa je sestra že odločena za pasivnega(po mojem nasvetu). Pa še SmartTV je dejansko zakon, ne rabiš PCja gor priklaplat za kaj počet.
Drgače pa kar se kvalitete sliketiče semmalo googlal in je zgledačisto vredi tale Toshiba, lahko brez slabe vesti kupiš:
http://www.techradar.com/reviews/audio-...
Malo edino pravijo, da 3D ni tko super, da je malo "ghostinga", pa pomoje pri tej ceni ni nobenih očal zraven, in aktivna kar nekaj stanejo...
Če kupuješ zaradi 3D najbrž bolje kaj drugega, če bo pa sam 2D pa kar;)
Aja, vidim da tudi ta toshiba ima LAN, ter možnost doplačila za WiFi modul, hm noro poceni.
Edino zdaj vidim, da ima aktivni 3D, pa je sestra že odločena za pasivnega(po mojem nasvetu). Pa še SmartTV je dejansko zakon, ne rabiš PCja gor priklaplat za kaj počet.
Drgače pa kar se kvalitete sliketiče semmalo googlal in je zgledačisto vredi tale Toshiba, lahko brez slabe vesti kupiš:
http://www.techradar.com/reviews/audio-...
Malo edino pravijo, da 3D ni tko super, da je malo "ghostinga", pa pomoje pri tej ceni ni nobenih očal zraven, in aktivna kar nekaj stanejo...
Če kupuješ zaradi 3D najbrž bolje kaj drugega, če bo pa sam 2D pa kar;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Azgard,
hvala za mnenje in link - sem si vse prebral, glede na ceno ima odlično kakovost slike, malo so res pograjali 3D, za kar mi pa je skoraj vseeno, saj mi je priklop na internet bolj pomemben kot 3D -itak ne mislim kupovat očala da bom mogoče kdaj kak 3D film pogledal, pa kakšno PS3 igro v 3D odigral. No, itak bi blo boljš, če bi bil pasivni 3D (bi mogoče še kakšna očala dobil gratis), a nima veze. Zaenkrat mi je ta Toshiba glavni favorit za best buy 46'' pod 600 evri.
Tudi za igranje iger je dober, ker ima samo 36 ms input lag-a, in ker sem dokaj zagret PS3 gamer, mi je to kar pomemben in pozitiven podatek.
hvala za mnenje in link - sem si vse prebral, glede na ceno ima odlično kakovost slike, malo so res pograjali 3D, za kar mi pa je skoraj vseeno, saj mi je priklop na internet bolj pomemben kot 3D -itak ne mislim kupovat očala da bom mogoče kdaj kak 3D film pogledal, pa kakšno PS3 igro v 3D odigral. No, itak bi blo boljš, če bi bil pasivni 3D (bi mogoče še kakšna očala dobil gratis), a nima veze. Zaenkrat mi je ta Toshiba glavni favorit za best buy 46'' pod 600 evri.
Tudi za igranje iger je dober, ker ima samo 36 ms input lag-a, in ker sem dokaj zagret PS3 gamer, mi je to kar pomemben in pozitiven podatek.
Zgodovina sprememb…
zanima me še, če je kakšna omembe vredna razlika med modelom 46TL963 (ki je opisana v testu) in 46TL966 (model iz aktualne ponudbe), ki ga je težko izslediti na spletu (predvidevam, da je mogoče še čist ''frišn'' model in je zato težko najti kakšne podatke)?
Dr Lex ::
Pozdravljeni,
zanima me vaše mnenje o LG Cinema 3D 47LM670S TV sprejemniku?
Namreč tako kot je omenil Azgard ga imajo v Leclercu za 799 €.
zanima me vaše mnenje o LG Cinema 3D 47LM670S TV sprejemniku?
Namreč tako kot je omenil Azgard ga imajo v Leclercu za 799 €.
Kar se 3Dja tiče imam Cinema 3D od LGja, sicer 27" in je zadeva super. Kar se funkcij tiče ima tale LM670S res vse. SmartTV sistem se zna med drugim celo na LAN povezat in se da predvajat filme in podnapise kar direkt iz drugih računalnikov na mreži. Aplikacij je pa tudi polno. Ni ravno Android, je pa za silo. Se dobi razne skype in youtube aplikacije, pa brskalnik je valda tut.
Kar se pa slike tiče pa sem malo manj informiran.
Kar se pa slike tiče pa sem malo manj informiran.
@Azgard Hvala za odgovor.
Morda ve kdo kakšna je slika?
Se ga splača vzet?
Ali je morda kateri pasivni LCD LED 3D boljši za ta denar?
Morda ve kdo kakšna je slika?
Se ga splača vzet?
Ali je morda kateri pasivni LCD LED 3D boljši za ta denar?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr Lex ()
jernejl ::
Slika na 47LM670S je super, 3D morda malo manj (stvar občutka). Ker ima integriran wlan, lahko predvaja filme kar z domačega računalnika, če imaš doma wlan.
Brskalnik preproste spletne strani prikazuje kolikor toliko dobro, bolj kompleksne pa na TVju niso gledljive. Tudi tipkanje URLjev po virtualni tipkovnici z daljincem je časovno zamudno, zato televizorja ne uporabljam za brskanje po internetu.
Firmware update-i so kar pogosti (in potekajo kar preko wlana), vendar nikjer ni dokumentirano, kaj kakšen update prinaša, tako da nikoli ne vem, kaj se je pravzaprav sploh spremenilo.
Uporabniški vmesnik in daljinec se mi ne zdi najbolj intuitiven. Imam tudi nekaj let star Sonyjev LCD TV in mi je tisti bolj všeč.
Na tem LGju pa me motijo še naslednje zadeve, ki so na starem Sonyju bolje rešene.
- nima slike v sliki ali slike ob sliki (PIP/PAP) - to zmore tudi moj nekaj let star Sony,
- teletekst prikaže samo čez cel ekran in je zaradi velikih črk zelo težko berljiv (Sony ima možnost prikaza slike TV programa čez polovico zaslona ter teletexta čez drugo polovico - torej oboje hkrati, kar je veliko bolj uporabno in berljivo)
- ko vključim EPG, se zvok izključi, prav tako pa pri prikazanem EPG ni vidna slika TV programa (Sony ima to rešeno tako, da pri EPG zvok še zmeraj deluje, v enem delu ekrana pa je tudi pomanjšana slika trenutno aktivnega TV programa).
Brskalnik preproste spletne strani prikazuje kolikor toliko dobro, bolj kompleksne pa na TVju niso gledljive. Tudi tipkanje URLjev po virtualni tipkovnici z daljincem je časovno zamudno, zato televizorja ne uporabljam za brskanje po internetu.
Firmware update-i so kar pogosti (in potekajo kar preko wlana), vendar nikjer ni dokumentirano, kaj kakšen update prinaša, tako da nikoli ne vem, kaj se je pravzaprav sploh spremenilo.
Uporabniški vmesnik in daljinec se mi ne zdi najbolj intuitiven. Imam tudi nekaj let star Sonyjev LCD TV in mi je tisti bolj všeč.
Na tem LGju pa me motijo še naslednje zadeve, ki so na starem Sonyju bolje rešene.
- nima slike v sliki ali slike ob sliki (PIP/PAP) - to zmore tudi moj nekaj let star Sony,
- teletekst prikaže samo čez cel ekran in je zaradi velikih črk zelo težko berljiv (Sony ima možnost prikaza slike TV programa čez polovico zaslona ter teletexta čez drugo polovico - torej oboje hkrati, kar je veliko bolj uporabno in berljivo)
- ko vključim EPG, se zvok izključi, prav tako pa pri prikazanem EPG ni vidna slika TV programa (Sony ima to rešeno tako, da pri EPG zvok še zmeraj deluje, v enem delu ekrana pa je tudi pomanjšana slika trenutno aktivnega TV programa).
@jernejl hvala za izčrpen odgovor.
Kaj pa je sploh ta EPG?
Zanima me še kak je kaj z takoimenovanim Trumotion (Dejjuger)? Baje, da je s tem nekaj težav.
Kaj pa je sploh ta EPG?
Zanima me še kak je kaj z takoimenovanim Trumotion (Dejjuger)? Baje, da je s tem nekaj težav.
cordoba ::
Lp. Za mamco se kupuje en tv in sicer velikost 32 in pa cenovno vsaj do nekje 400 eur. Je kaj pametnega v ponudbi oz kaj se splača vzeti?
Tnx
Tnx
WaterBoy ::
Cordoba si mogoče dobil kakšen odgovor? Doma namreč kopujemo TV za staro mamo istih dimenzij istega proračuna.
Hvala
Hvala
Yossarian ::
Vzemita Samsunga ali pa LG-ja; ne moreta zgrešit.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
sem nabavil zgoraj omenjenega Toshiba 46TL966 in moram rečt, da za 580 evrov vrjetno težko najdeš boljšo alternativo (v paketu dobiš 3D, 200 Hz, Smart TV itd.)- v primerjavi s Samsungom UE40D5500 je slika boljša, internet deluje zadovoljivo, sicer pa če želim tako kot se spodobi brskat po spletu, na TV priklopim računalnik (z navadnim kablom, preko katerega je PC monitor povezan na računalniško škatlo) in to je to. 3D nisem sprobal, ker mi ta zadeva ni tako pomembna, da bi posebej kupoval očala. Meniji so dobro pregledni (škoda edino, ker ni možnosti menija v SLO jeziku, je pa v HRV, kar je pa tudi čisto ok). Kar se tiče nastavitve slike, je možno nastavljati skoraj vse, prav tako zvok (svetujem, da imate TV priklopljeno na kakšno malo boljše ozvočenje, šele takrat je ''zvok in slika kot se šika'', kar pa velja za praktično vse TV-je, saj imajo dokaj slabo kvaliteto zvočnikov, tudi zaradi slim designov). Vhodov je precej, tudi ob strani (idealno pri montaži na steno). Res je, da mogoče nima čisto vseh funkcij, ki jih nudijo nekateri ostali primerljivi TV-ji, ampak če hočeš kaj drugega, je treba dat vsaj kakšnih 200 evrov več (to pa je že veliko denarja)... Za povprečnega do srednje zahtevnega gledalca (sem nas spada velika večina) je to verjetno ''best-buy'' 46'' pod 600 evrov.
Zgodovina sprememb…
Mrakw ::
Pozdrav
Nameravamo kupiti novo televizijo... Zdj nvm se katero. Slisal sem, da se najboljs splaca LG. Pa me zanima katero serijo se najbol splaca kupiti? lahko tudi od kaksnega drugega proizvajalca. Nvm ali plazmo alo monitor? Z 3D ali brez. Pregledal sem malo piratske strani... ni toliko 3D filmov. Zdj nvm ce se to sploh splaca. kaj mi svetujete... katere televizije?
Diagonala kamot cez 100 cm. Prostora dovolj
Buget je 600-700eu
Lp
Nameravamo kupiti novo televizijo... Zdj nvm se katero. Slisal sem, da se najboljs splaca LG. Pa me zanima katero serijo se najbol splaca kupiti? lahko tudi od kaksnega drugega proizvajalca. Nvm ali plazmo alo monitor? Z 3D ali brez. Pregledal sem malo piratske strani... ni toliko 3D filmov. Zdj nvm ce se to sploh splaca. kaj mi svetujete... katere televizije?
Buget je 600-700eu
Lp
Koliko pa mislite zaslužit s televizijo? Ker šele potem se bo mogoče kakšno splačalo kupit.
Koliko pa mislite zaslužit s televizijo? Ker šele potem se bo mogoče kakšno splačalo kupit.
Zasluzt??? kva?
Mogoce misles tole...
Za gledanje tv programov od ponudnika (sedaj SIOL ... v roku pol leta T2)
Za gledanje filmov iz USBja (mogoce tudi 3D samo nvm ce se splaca) kot nekaksen domaci kino
Za internet bol malo verjetno nic
Pozdrav
Za gledanje filmov iz USBja (mogoce tudi 3D samo nvm ce se splaca) kot nekaksen domaci kino
Buget je 600-700eu
Lp
Buget je 600-700eu
Lp
Akcija leclerc. Skoraj vsak trenutek imajo vsaj ene 3 modele v akciji in to pomeni 150EUR manj kot redna cena. Recimo dva tedna nazaj so imeli LG LM670 v akciji. 42" je bil 630, 47" pa je bil 800EUR(najnižja cena na ceneje.si je drugače 930EUR).
Trenutno pa imajo v akciji do 18.11. 46" Samsung ES6100 za 615EUR (redna cena okoli 750EUR+). Imajo pa tudi 42" LG LM615 za 460EUR. In to so vsi monitorje z vsem, torej 3D, Wifi, LAN, SmartTV, USB,... Hude cene:) SmartTV omogoča preko LAN/Wifi tudi gledanje filmov direktno iz domalih računalnikov, nisem sicer 100%.
Trenutno pa imajo v akciji do 18.11. 46" Samsung ES6100 za 615EUR (redna cena okoli 750EUR+). Imajo pa tudi 42" LG LM615 za 460EUR. In to so vsi monitorje z vsem, torej 3D, Wifi, LAN, SmartTV, USB,... Hude cene:) SmartTV omogoča preko LAN/Wifi tudi gledanje filmov direktno iz domalih računalnikov, nisem sicer 100%.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Tomson ::
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Samo razlike so majhne, od 3 do 5 odstotkov, in vprašanje, če je raziskava narejenega na tako velikem vzorcu, da so rezultati natančni na en odstotek. Tako da iz tega grafikona je razvidno le, da se Westinghousi kvarijo bolj od ostalih in da se Panasonici malo manj od povprečja. Pa še to bi bilo potrebno pogledati po posameznih modelih, ker lahko komu povprečje kvari določen slab model ali serija, na drugi strani pa ima lahko tudi Panasonic kakšen model ali serijo, ki se kvari s tistimi 3 - 5 odstotki, kot vsi drugi.
V glavnem je pa zelo zavajajoče vse modele ene znamke vreči v isti koš, ker pogosto razen same znamke nimajo čisto nič skupnega. Delajo jih v različnih tovarnah, različni OEM proizvajalci.
O.
V glavnem je pa zelo zavajajoče vse modele ene znamke vreči v isti koš, ker pogosto razen same znamke nimajo čisto nič skupnega. Delajo jih v različnih tovarnah, različni OEM proizvajalci.
O.
Tomson ::
Jup, to bo držalo. Ampak v grobem povprečju mogoče rezultati celo vzdržijo ... Če bi se delala raziskava po znamkah in modelih bi za povprečnega uporabnika bilo preveč informacij verjetno.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
PrimozR ::
Pa itak bi izvedel samo za stare modele, ki niso več v prodaji (večinoma). Načeloma ima nek proizvajalec bolj ali manj enake zahteve pri vseh linijah z manjšimi odstopanji, torej lahko že po tehle rezultatih prideš do nekega osnovnega sklepanja. Odstopke imaš pa potem itak povsod.
antonija ::
To pomeni da se drazji top modeli kvarijo enako pogosto kot low cost economy stvari? Sem upal da se pri drazjih malo bolj potrudijo z materiali da zdrzijo mickeno dlje...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.