Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Spajky ::
Samo tile CRT so konkretno manjši (72cm je 28 colov)Pri sliki 4:3 je ekvivalent tega 37˝ tanki TV (če nočeš gledat "debelih" ljudi ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
neki4 ::
dromar
je problem če trobiš da plasma nima slabosti v primerjavi z lcd, a v kombinaciji monitor+tv pa trdiš da je bolje lcd.
pa me boli kurac če zanikaš ali je to burn in, ali break in ali image retention, ali vse skupaj isto sranje. še zmer te čakam da mi poveš kdaj se zmeniva.
je problem če trobiš da plasma nima slabosti v primerjavi z lcd, a v kombinaciji monitor+tv pa trdiš da je bolje lcd.
pa me boli kurac če zanikaš ali je to burn in, ali break in ali image retention, ali vse skupaj isto sranje. še zmer te čakam da mi poveš kdaj se zmeniva.
fr33sat ::
Tukaj sta pomojem dve različni zadevi in ne moremo mešati jabolk in hrušk.
Monitor (LCD) imam največ meter pred sabo in mi več kot zadostuje 27". Uporabljam ga za delo na PCju, kakšen špil, skratka za neumnosti ki jih počnemo za računalnikom.
TV imam za gledanje TV in filmov. Ker ga gledam z razdalje cca 4 metrov sem si omislil 50".
Težko si predstavljam, da bi iz pol metra gledal PC na 50" oziroma obratno, da bi iz 4 metrov gledal TV na 27".
Drugo je, če je kdo omejen z majhnim prostorom pa bi rad združil vse v en aparat. Kolikor sem jaz dojel dromarjev nastvet je, da je bolje vzeti 2 aparata. Enega kot TV (tudi sam bi vzel plazmo) in drugega klasičen LCD kot TV monitor.
MrStein.
Jaz mam priklopljeno sliko tako na monitor kot na plazmo in moram reči, da je super. Pri prejšnji plazmi je nekaj valovila slika in je bila bolj za kakšno igro ali video pogledat, na teli FullHD je pa slika kot iz škatlice. Na par metrov se da celo normalno brati oziroma srfati po netu.
Je pa tudi res, da me je že pri prejšnji izučilo, da je predvajanje filmov iz PC na TV bolj tako-tako če primerjam predvajanje iz DVD predvajalnika oziroma zdaj ko lahko predvajam viideo direkt iz zunanjega diska.
Monitor (LCD) imam največ meter pred sabo in mi več kot zadostuje 27". Uporabljam ga za delo na PCju, kakšen špil, skratka za neumnosti ki jih počnemo za računalnikom.
TV imam za gledanje TV in filmov. Ker ga gledam z razdalje cca 4 metrov sem si omislil 50".
Težko si predstavljam, da bi iz pol metra gledal PC na 50" oziroma obratno, da bi iz 4 metrov gledal TV na 27".
Drugo je, če je kdo omejen z majhnim prostorom pa bi rad združil vse v en aparat. Kolikor sem jaz dojel dromarjev nastvet je, da je bolje vzeti 2 aparata. Enega kot TV (tudi sam bi vzel plazmo) in drugega klasičen LCD kot TV monitor.
MrStein.
Jaz mam priklopljeno sliko tako na monitor kot na plazmo in moram reči, da je super. Pri prejšnji plazmi je nekaj valovila slika in je bila bolj za kakšno igro ali video pogledat, na teli FullHD je pa slika kot iz škatlice. Na par metrov se da celo normalno brati oziroma srfati po netu.
Je pa tudi res, da me je že pri prejšnji izučilo, da je predvajanje filmov iz PC na TV bolj tako-tako če primerjam predvajanje iz DVD predvajalnika oziroma zdaj ko lahko predvajam viideo direkt iz zunanjega diska.
Dromar ::
neki4 no nehaj že s svojimi neumnimi grožnjami. Sem ti napisal v ZSjih vse kar je blo treba in ti ne mislim več odgovarjat na take butaste.
Več kot očitno nisi zastopil, da sem povedal, da se bolj splača kupit plazma+lcd monitor, ker je tv pač prevelik za PC monitor...
Več kot očitno nisi zastopil, da sem povedal, da se bolj splača kupit plazma+lcd monitor, ker je tv pač prevelik za PC monitor...
kakšne grožnje, to sploh ni nič.
madarasi?
Rekel si, da je finančno isto, zdej pa govoriš da se bolj splača, ker pač tebi nekaj paše, drugemu pa ne.
dober da rečeš da se plasma obnese slabše kot monitor od lcd tvja, sam ne znaš definirat te slabosti plasme. Burn-in praviš ni, break-in tudi ni, ni image retention. Nekaj očitno je, sam znaš očitno težko definirat.
madarasi?
Rekel si, da je finančno isto, zdej pa govoriš da se bolj splača, ker pač tebi nekaj paše, drugemu pa ne.
dober da rečeš da se plasma obnese slabše kot monitor od lcd tvja, sam ne znaš definirat te slabosti plasme. Burn-in praviš ni, break-in tudi ni, ni image retention. Nekaj očitno je, sam znaš očitno težko definirat.
Nekdo ne bere
Plazma vsekakor za gledanje TV
LCD kot TV monitor.
Oboje v enem je boljša izbira LCD, predvsem ker majhnih plazm ni, da bi pa PC gledal iz 1 metra na 100 cm ekranu se mi pa zdi da ni ravno pametna odločitev.
Če finance dopuščajo, je pa bolje vzeti 2 inča manjšo plazmo za gledanje TV in za razliko kupiti ločen LCD monitor.
Pa pustimo na strani nadmorske višine, delovne ure in ostale kozlarije, ki so bile popularne pred 5 leti, danes pa je to skoraj vse že odpravljeno.
Plazma vsekakor za gledanje TV
LCD kot TV monitor.
Oboje v enem je boljša izbira LCD, predvsem ker majhnih plazm ni, da bi pa PC gledal iz 1 metra na 100 cm ekranu se mi pa zdi da ni ravno pametna odločitev.
Če finance dopuščajo, je pa bolje vzeti 2 inča manjšo plazmo za gledanje TV in za razliko kupiti ločen LCD monitor.
Pa pustimo na strani nadmorske višine, delovne ure in ostale kozlarije, ki so bile popularne pred 5 leti, danes pa je to skoraj vse že odpravljeno.
Bere se že. Plasma za tv vsekakor, za lcd pa povej da tudi lahko in ne samo kot monitor. Jasno je da imaš plasmo oziroma je želiš kupiti. Je pa tako, če že imaš neko zadevo že nekaj časa in si v stanju nakupa istega novejšega izdelka ali tam nekje blizu, je malo težko prevekslat na drugo zadevo in ponavadi človek ostane tam kjer mu je stvar že v štartu bila najbolj udobna.
Ti imaš monitor,lahko pa še lcd tv preko hdmi za občasno delo na televizorju, kjer ti velikost pride prav. Tukaj definitivno pride prav lcd tv, sploh za kakšne platforme, kjer je večinoma zadev statičnih, pa tudi nasploh za normalno delo. Plasmo lahko tukaj odpikaš. Lcd tv v tej navezi definitivno lahko uporabiš kot tv in nikakor ne samo za monitor. Noben pa ne zanika kaj je boljša zadeva v posameznem segmentu.
jasno pa, da razumem da lahko kupiš plasmo in lcd monitor skupaj ali izbireš lcd tv, ki ga uporabljaš za oboje. pa valda ima večina ljudi zraven tako ali tako monitor, ne glede če ima lcd tv. Pa mu lcd tv vseeno pride prav, ker ga preko hdmi povezave uporablja poleg gledanje tvja tudi kot računalniški monitor, kjer se plasma kot monitor ne bo obnesla tako kot lcd tv.
Ti imaš monitor,lahko pa še lcd tv preko hdmi za občasno delo na televizorju, kjer ti velikost pride prav. Tukaj definitivno pride prav lcd tv, sploh za kakšne platforme, kjer je večinoma zadev statičnih, pa tudi nasploh za normalno delo. Plasmo lahko tukaj odpikaš. Lcd tv v tej navezi definitivno lahko uporabiš kot tv in nikakor ne samo za monitor. Noben pa ne zanika kaj je boljša zadeva v posameznem segmentu.
jasno pa, da razumem da lahko kupiš plasmo in lcd monitor skupaj ali izbireš lcd tv, ki ga uporabljaš za oboje. pa valda ima večina ljudi zraven tako ali tako monitor, ne glede če ima lcd tv. Pa mu lcd tv vseeno pride prav, ker ga preko hdmi povezave uporablja poleg gledanje tvja tudi kot računalniški monitor, kjer se plasma kot monitor ne bo obnesla tako kot lcd tv.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neki4 ()
Nikjer nisem trdil, da LCD ne more biti tudi TV. Jaz sem svojega kupil ravno zato, ker sem imel staro plazmo ki je bila samo analogna in navadna SD. Monitor z vgrajenim DVB-C/T in je FullHD, tako da sem z njim reševal situacijo, da vsaj vem kaj se na kabelski dogaja.
Prevekslati je itak vedno težko, zato sem se pa tudi sam obrnil na razne forume in poizkušal sestaviti pluse in minuse od uporabnikov.
Če še enkrat prebereš vse kar sem napisal v tej temi, potem boš videl, da nikogar v nič ne silim, niti nimam procentov če nekdo kupi plazmo ali LCD v določeni trgovini (namenoma je nisem imenoval).
Mislim, da sem več kot samo bežno argumentiral (izkušnje in videnje tako LCD kot plazm na terenu pri strankah) zakaj sem se za plazmo odločil in zakaj priporočam to kar priporočam. Moj edini namen je pomagati ljudem/strankam/forumašem z izkušnjami, ki jih imam. Če pozorno prebereš boš videl tudi, da v osnovi govoriva isto in se načeloma strinjava. Samo tisti, ki sprašuje mora sešteti pluse in minuse, se sam odločiti kaj potrebuje in predvsem koliko debelo denarnico ima
Gremo še enkrat:
1.) Če je ovira prostor, potem vsekakor LCD, po možnosti z vgrajenim TV tunerje,
2.) Če prostor ni ovira predlagam dva ločena aparata.
3.) Če gledamo finančno se da vzeti malo cenejšo plazmo (vprašanje koliko bo tudi dobra slika) in ločen LCD monitor (spe vprašanje kaj dobiš za recimo 200EUR)
Če-jev je malo morje, je pa trenutno najbolje (tudi moje mnenje), če si lahko privoščiš LCD za PC in plazmo za TV.
Je pa po svoje neumesno dandanes omenjati slabe odzivne čase LCDjev in "burn-in" za plazme, ker danes tega pri novih izdelkih praktično ni več.
Če se ponovim. V osnovi se vsi strinjamo med sabo. Tako uporabniki LCD/Plasma. dajmo samo enostavno poskušat pomagat ljudem, ki se danes odločajo za nakup in potrebujejo konkretne nasvete, ne pa neka brezglava kreganja ker je nekdo nekaj kupil 4 leta nazaj in se sedaj težko sprijazni s tem, da so bila to takrat "jajca".
Jaz odkrito povem, da sem prvo plazmo 5 let nazaj plačal takratnih 400k SIT in jo po dveh dneh dal na servis, ker se nisem mogel navadit, da je bila slika na Sony Wega KV29FX60 s 100 Hz občutno lepša.
Jebat ga. Če bi vedno čakai, da bo nekaj ugodno nebi nikoli nič imeli. Zato pa so forumi, da si lahko izmenjamo izkušnje in pomagamo ljudem, ki šele kupujejo.
Meni je konec koncev vseeno, kaj bo določena oseba kupila. Odločil se bo verjetno po tukaj prebranemu. Če bo šparal na denarju in kupil nekaj poceni mu bo definitivno žal. Razen, če nima hudo visoke tolerance kaj je v redu in kaj ne.
Prevekslati je itak vedno težko, zato sem se pa tudi sam obrnil na razne forume in poizkušal sestaviti pluse in minuse od uporabnikov.
Če še enkrat prebereš vse kar sem napisal v tej temi, potem boš videl, da nikogar v nič ne silim, niti nimam procentov če nekdo kupi plazmo ali LCD v določeni trgovini (namenoma je nisem imenoval).
Mislim, da sem več kot samo bežno argumentiral (izkušnje in videnje tako LCD kot plazm na terenu pri strankah) zakaj sem se za plazmo odločil in zakaj priporočam to kar priporočam. Moj edini namen je pomagati ljudem/strankam/forumašem z izkušnjami, ki jih imam. Če pozorno prebereš boš videl tudi, da v osnovi govoriva isto in se načeloma strinjava. Samo tisti, ki sprašuje mora sešteti pluse in minuse, se sam odločiti kaj potrebuje in predvsem koliko debelo denarnico ima
Gremo še enkrat:
1.) Če je ovira prostor, potem vsekakor LCD, po možnosti z vgrajenim TV tunerje,
2.) Če prostor ni ovira predlagam dva ločena aparata.
3.) Če gledamo finančno se da vzeti malo cenejšo plazmo (vprašanje koliko bo tudi dobra slika) in ločen LCD monitor (spe vprašanje kaj dobiš za recimo 200EUR)
Če-jev je malo morje, je pa trenutno najbolje (tudi moje mnenje), če si lahko privoščiš LCD za PC in plazmo za TV.
Je pa po svoje neumesno dandanes omenjati slabe odzivne čase LCDjev in "burn-in" za plazme, ker danes tega pri novih izdelkih praktično ni več.
Če se ponovim. V osnovi se vsi strinjamo med sabo. Tako uporabniki LCD/Plasma. dajmo samo enostavno poskušat pomagat ljudem, ki se danes odločajo za nakup in potrebujejo konkretne nasvete, ne pa neka brezglava kreganja ker je nekdo nekaj kupil 4 leta nazaj in se sedaj težko sprijazni s tem, da so bila to takrat "jajca".
Jaz odkrito povem, da sem prvo plazmo 5 let nazaj plačal takratnih 400k SIT in jo po dveh dneh dal na servis, ker se nisem mogel navadit, da je bila slika na Sony Wega KV29FX60 s 100 Hz občutno lepša.
Jebat ga. Če bi vedno čakai, da bo nekaj ugodno nebi nikoli nič imeli. Zato pa so forumi, da si lahko izmenjamo izkušnje in pomagamo ljudem, ki šele kupujejo.
Meni je konec koncev vseeno, kaj bo določena oseba kupila. Odločil se bo verjetno po tukaj prebranemu. Če bo šparal na denarju in kupil nekaj poceni mu bo definitivno žal. Razen, če nima hudo visoke tolerance kaj je v redu in kaj ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fr33sat ()
Meni je itak vseeno, kot tudi sam praviš. Je pa kurc, ko nekdo tedne in tedne trobi, da je lcd poden in je abolutna bolje plasma. Meni se pa tudi ne da jebat potem ko bi imel plasmo, da mi kot tv monitor delal probleme ko bi jo povezal preko hdmi. Za monitor pa jasno bo navadn lcd monitor. Vem da burn in ni nek problem da bi se kaj trajno zapeklo, ampak to ne pomeni, da nimajo plasme kot monitor probleme. Sicer je nekaj debate tudi tukaj.
http://www.avforum.si/index.php/topic,1...
http://www.avforum.si/index.php/topic,1...
MrStein ::
Na tem linku omeni eden input lag, ki ga naj ne bi bilo.
A ni to bila ena pritožba, da je lag?
Ali je to odvisno od nastavitev?
A ni to bila ena pritožba, da je lag?
Ali je to odvisno od nastavitev?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Plazma je po videnem vsekakor boljša izbira za TV. Problem rata, če hočeš združit to tudi za prikaz PC slike. V osnovi so plazme prevelike, da bi jih gledal s pol metra razdalje, čeprav (kot sem že napisal ima moja trenutna pri Full HD ločljivosti sliko za polizat in lepo gledljivo tudi iz dveh metrov. Vsekakor pa nikomur ne svetujem, da za gledanje PC kupi plazmo, ker bi bilo to neumno. Že prej sem omenil kakšna je optimalna rešitev ali za eno ali za drugo varianto. Kot kombinacija bo še vedno bolje LCD. Edino v zakup je treba vzeti, da TV ne bo tak, kot bi lahko bil. Lahko je gledljiv, lahko je za nekoga celo super, vendar po mojem se težko kosa s prikazom na plasma displayu.
Za hec recimo pogled cca 3 metre stran od monitorja/TV:
S flešem:
Brez:
Za hec recimo pogled cca 3 metre stran od monitorja/TV:
S flešem:
Brez:
Zgodovina sprememb…
Sej jest imam isto kot ti. PC monitor posebej, lcd tv preko hdmi do pcja in ne uporabljam lcd tv kot primarni monitor, ampak kot tv in drugi monitor. s plasmo pa se nisem hotel se ukvarjat ker sem vedel da bo tudi lcd tv pogosto kot nek sekundarni monitor.
Zgodovina sprememb…
antonija ::
LCD JE PODEN IN JE ABOLUTNA BOLJE PLASMA.
As you were!
As you were!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
neki4, prenehajva že enkrat s kreganjem, ok? Brez veze je...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dromar ()
jebiga če imaš dolgo zgodovino postov, se hitro pozablja, če mu scitiram kaj je vse rekel, bo pa trobil, da je bilo izven konteksta. bodi kritičen do sebe vsaj kar se tega tiče, itak me ta tvoja internetna fiktivnost načeloma ne zanima.
neki4 mislim da bi ravno ti moral it prebrat svoje poste za nazaj ker trollas cisto vsakega ki mu je plazma bolj vsec kot LCD oz. kar vsakega ki ni tako navdusen nad LCDji kot si ti nad svojim.
jest nimam problemov s plasmo in moj način postanja to jasno kaže, me pa zmoti, ko spet nekdo reče da imam konflikt z drugimi, ki govorijo in pohvalijo plasmo . niti nimam problemov z drugimi, ki kaj povejo o plasmi. Razen redke izjeme.
Keyser Soze ::
Dokler se ti ne odpelje zaradi bruma, ki je značilen za plazme. Jupiiii.
OM, F, G!
As you were!
Lepo da v prvo rečeš nekomu poden. Sem se pa spomnil včeraj ko sem sicer imel pol ure časa ko sem s sekiro tolkel po štoru sem tudi jaz naredil en dober poden, podaljšan v tako lepo stopničko. Bolje da si ne predstavljaš kaj bi bilo če bi tam namesto štora kaj drugega. Ne prejudiciram, si pa lahko misliš.
Imam tudi jaz smisel za humor brez skrbi.
Ce bos pazljivo prebral post (in se potem spomnil se kaj si ti pisal) se zna zgodit da bos opazil, da je moj post ubistvu direkten citat tvojega posta, seveda izven kontexta, s pomenljivo opazko in priloznostnim smileyem. Upal sem, da bi kombinacija zgoraj nastetih elementov pri bralcih vzbudila sum glede resnosti posta in ga pri sebi oznacila vsaj za troll bait, ce ze ne gre skozi filter za humor. Pa sem se zgleda ustel.
Po drugi strani se pa drama LCD vs. Plazma nadaljuje po starih tirnicah, zato bo po sihtu nujno treba kupit kokice ker jih pocasi ze zmanjkuje.
Po drugi strani se pa drama LCD vs. Plazma nadaljuje po starih tirnicah, zato bo po sihtu nujno treba kupit kokice ker jih pocasi ze zmanjkuje.
a jebiga, namen je bil itak jasen v kasnejšem tvojem postu. ni ti bilo všeč in si najdel vse žive razloge, da objasniš svoj pogled kako da jaz oblajam vsakega, ki mu je plasma bolj všeč ali celo tistega ki ni tako navdušen nad lcdji kot jaz. Meni je dosti ravno kaj kdo ima in to je jasno iz postov, je pa problem ko nekaj rečeš o nekom kar ti pač tisti trenutek najbolj sede in temu primerno izjavo si podal.
Zgodovina sprememb…
Škoda ker še niso uspeli uredit ekonomične proizvodnje velikih OLED ekranov (ogromen škart). OLED bi bila slika podobna plasmi, pa tanka ko LCD ...
Obstaja pa tudi več "starih" tehnologij, ki bi lahko rešile določene probleme. Namreč pred že dolgim časom so naredili "ploski" tanek CRT ekran, kateremu je katodni žarek potoval po ovinku od zgoraj (in ne odzadaj ravno v pol m globoki katodni cevi) v obliki črke U na ekran, vendar je takrat zahteval komplicirano analogno elektroniko za fokusiranje ter odklon/pot žarka in ni šlo v komerc.proizvodnjo; zadeva je bila tanka dobrih 10cm (ekran, manj kot pol globine CRT short-neck-a).
No danes bi blo to lahko drugače izvedljivo namesto katodnega žarka (osvetljevanje sprednje ala CRT maske) in sicer z UV laserjem, DLP čipom in dig.kontrolo [=projektor!]; ter tako "CRT" cevjo ampak z vgrajenim zrcalom na notranjem dnu ekrana za "ovinek" žarka . Zadeva je v bistvu (direkt beam brez "ovinka") že patentirana za "big screen" Prezentacijske "ekrane", vendar ni v proizvodnji. Še čakajo v predalu na "boljše čase" ...
Tako bi dobili lahko do 20cm debel big screen TV podobne teže kot plazma z bistveno manj potrošnje in sliko še boljše kvalitete ala CRT TV in prilagodljivo tudi za HD (rezolucija, DSP čip); da o tem, da zaradi globljega ohišja in vgradnje večjih/kvalitetnejših zvočnikov po defoltu notri, bi bil tudi zvok kulturen (dober), ne pa da imaš LCD TV, ki je v bistvu velik monitor s tjunerjem in pomožnimi "piskači" za zvočnike (in si skoraj primoran kupit dodatne e.g. hišni kino)
Ampak na žalost tisko kar je najboljše, ponavadi ne zmaga; zmaga ono kar prinese največ profita v proizvodno trgovski liniji ali pa kar se zaradi različnih interesov "progura" naprej ...
Obstaja pa tudi več "starih" tehnologij, ki bi lahko rešile določene probleme. Namreč pred že dolgim časom so naredili "ploski" tanek CRT ekran, kateremu je katodni žarek potoval po ovinku od zgoraj (in ne odzadaj ravno v pol m globoki katodni cevi) v obliki črke U na ekran, vendar je takrat zahteval komplicirano analogno elektroniko za fokusiranje ter odklon/pot žarka in ni šlo v komerc.proizvodnjo; zadeva je bila tanka dobrih 10cm (ekran, manj kot pol globine CRT short-neck-a).
No danes bi blo to lahko drugače izvedljivo namesto katodnega žarka (osvetljevanje sprednje ala CRT maske) in sicer z UV laserjem, DLP čipom in dig.kontrolo [=projektor!]; ter tako "CRT" cevjo ampak z vgrajenim zrcalom na notranjem dnu ekrana za "ovinek" žarka . Zadeva je v bistvu (direkt beam brez "ovinka") že patentirana za "big screen" Prezentacijske "ekrane", vendar ni v proizvodnji. Še čakajo v predalu na "boljše čase" ...
Tako bi dobili lahko do 20cm debel big screen TV podobne teže kot plazma z bistveno manj potrošnje in sliko še boljše kvalitete ala CRT TV in prilagodljivo tudi za HD (rezolucija, DSP čip); da o tem, da zaradi globljega ohišja in vgradnje večjih/kvalitetnejših zvočnikov po defoltu notri, bi bil tudi zvok kulturen (dober), ne pa da imaš LCD TV, ki je v bistvu velik monitor s tjunerjem in pomožnimi "piskači" za zvočnike (in si skoraj primoran kupit dodatne e.g. hišni kino)
Ampak na žalost tisko kar je najboljše, ponavadi ne zmaga; zmaga ono kar prinese največ profita v proizvodno trgovski liniji ali pa kar se zaradi različnih interesov "progura" naprej ...
neki4 sej ti oblajas vsakega ki rpide povedat da mu je plazma bolj vsec kot LCDji... dej pejd prebrat svoje poste za nazaj pa ti bo hitro jasni kaj ti hocemo dopovedati.
Mene ne moti da imaš ti plasmo. Se niti obregnil nisem ob tebe. Prvi si oblajal mene. In ne mi govorit da sem imel kakšen večji konflikt, če sem povedal svoje mnenje. Razen ene izjeme. Je pa malo neumestno govort da me moti to, da "nekdo ne obožuje lcd bolj kot jaz" ali "da me to moti, da je nekomu všeč plasma".
Jst nimam plazme :) Ce bi sel brat bi ti to bilo jasno.
In se vedno trdim da se ti tudi sanja ne kaj drugi pisejo (kar si jasno pokazal z zadnjim postom) in da zacnes bevskat takoj ko nekdo omeni da so plazme boljse.
In se vedno trdim da se ti tudi sanja ne kaj drugi pisejo (kar si jasno pokazal z zadnjim postom) in da zacnes bevskat takoj ko nekdo omeni da so plazme boljse.
Sej si povedal svoje mnenje, jest ti pa povem, da nisem imel večjega konflikta, razen ene izjeme. Mislim, da je bilo to jasno. Je bilo nekaj uporabnikov, ki so imeli plasme, recimo včeraj fr33sat, smo podebatirali, povedali svoje mnenje in to je to.
Sej si povedal svoje mnenje
Glede TVjev ga ubistvu nisem ker vecino postov trollam...
jest ti pa povem, da nisem imel večjega konflikta, razen ene izjeme.
Aha! The plot thickens!
Je bilo nekaj uporabnikov, ki so imeli plasme, recimo včeraj fr33sat, smo podebatirali, povedali svoje mnenje in to je to.
Pol se pa verjetno samo meni zdi da je bilo tvoje "mnenje" precej agresivno predstavljeno zagovornikom plazem, se celo neke PM korespondence so bile potrebne glede na zgornje poste.
Cist mozno je da si tud vsi drugi sodelujoci v tejle temi redno pomagajo s PMji da resijo svoja nestrinjanja glede tega, ali jim je bolj vsec LCD ali pa plazma, ampak v to nekako dvomim. Bi prej rekel da si bolj ti izjema...
Pa tud najvec kletvic je prav v tvojih postih. Ne vem no... if it looks like a duck, walks like a duck, and talks like a duck... it must be a troll
Glej, povedal si svoje mnenje, da sem jaz v konfliktu z vsakim. Da mi rečeš moraš biti nor, da me moti in da iščem konflikt ker "nekdo ne obožuje lcd bolj kot jaz" ali "da me to moti, da je nekomu všeč plasma". Plasme imajo boljše barve, to tudi priznavam in to je za nekoga velika prednost. Kaj je bolje za nekoga pa vemo, pa je stvar posameznika. Jaz ti pa povem, da je edini večji konflikt z eno osebo.
Zgodovina sprememb…
Sej si povedal svoje mnenje
Je bilo nekaj uporabnikov, ki so imeli plasme, recimo včeraj fr33sat, smo podebatirali, povedali svoje mnenje in to je to.
Pol se pa verjetno samo meni zdi da je bilo tvoje "mnenje" precej agresivno predstavljeno zagovornikom plazem, se celo neke PM korespondence so bile potrebne glede na zgornje poste.
Pa tud najvec kletvic je prav v tvojih postih. Ne vem no... if it looks like a duck, walks like a duck, and talks like a duck... it must be a troll
Nekaj se ti zdi. Mnenje agresivno? Težko tole definirat. Pokaži kateri so ti "vsi" uporabniki. ker jaz jih ne vidim. Sej ti pravim, nekaj slišal je bolj za "rekla kazala" pokaži kje je bil kakšen hud konflikt. Izjema je bila, PM so laufali, sej to je jasno, ampak še vedno ne razumem kaj ima to veze "z vsemi ostalimi uporabniki, ki zagovarjajo plasme "Najdi mi vse te ljudi, s katerimi sem bil po tvoje v hudih konfliktih.
Zgodovina sprememb…
kaj trobiš, zavajaš povsod povprek. Beri svoje poste, si kot dete, ko ti doma rit brišejo.
Ma ne a res, ne morem se soočiti z dejstvi, ma dej..prižgi svojo plasmo in se tam kujaj. Pojdi svoja čustva na kakšen drug forum razlagat.
Ne govor spet neumnosti.
Pa valda si to vedel, brez da ti povem.
potem pa ne trobi o edini prednosti porabi in nadmorski višini.
pa me boli kurac če zanikaš ali je to burn in, ali break in ali image retention, ali vse skupaj isto sranje.
"Best of" tvojih "neagresivnih" in "argumentiranih" "mnenj". A ti prilimam se opozorila moderatorjev pred nazivom?
kaj trobiš, zavajaš povsod povprek. Beri svoje poste, si kot dete, ko ti doma rit brišejo.
Ne govor spet neumnosti.
pa me boli kurac če zanikaš ali je to burn in, ali break in ali image retention, ali vse skupaj isto sranje.
- Te 4 zgornje trditve se tičejo osebe Dromar. Ni vidim problema tukaj, ne zanikam te izjeme in to oba veva.
- nevem kje tukaj vidiš problem s to izjavo.
Ma ne a res, ne morem se soočiti z dejstvi, ma dej..prižgi svojo plasmo in se tam kujaj. Pojdi svoja čustva na kakšen drug forum razlagat.
-kaj se ti tukaj zdi agresivno, morda je to po tvoje argumentiranje agresivno. Če ti nekdo reče da zavajaš, ker mu ne želiš sprva scitirati nekega besedila, čeprav lahko sam preveri in to ponavlja, verjetno ne moreš biti ravnodušen. Tega imaš na tone na forumu.
Ne govor spet neumnosti.
- Te 4 zgornje trditve se tičejo osebe Dromar. Ni vidim problema tukaj, ne zanikam te izjeme in to oba veva.
- nevem kje tukaj vidiš problem s to izjavo.
-kaj se ti tukaj zdi agresivno, morda je to po tvoje argumentiranje agresivno. Če ti nekdo reče da zavajaš, ker mu ne želiš sprva scitirati nekega besedila, čeprav lahko sam preveri in to ponavlja, verjetno ne moreš biti ravnodušen. Tega imaš na tone na forumu.
Zgodovina sprememb…
No, potem ti pa svetujem da upostevas svoj lastni nasvet, da si "prizges svoj LCD in se tam kujas. Pojdi svoja custva na kaksen drug forum razlagat."
Upam da se vsaj s svojimi nasveti strinjas....
Upam da se vsaj s svojimi nasveti strinjas....
roCkY ::
moj primarni ekran je 46" skoraj 4 leta star 1080p LCD
naslednji bo kot trenutno kaže 64" plasma (ni napaka), vkolkor bi samsung v SLO dobavljal PS63C7790 bi bil na steni, lanska pana 65 mi je bla mal draga
razdalja gledanja diagonala*1.7 na trenutnem a je nekoliko daleč, cilj diagonala *1.4
trenutni LCD je je bogi pri gibljivi sliki, plasma bo brez težav risala PC desktop kjer se itak skoraj vedno tudi IPTV vrti
naslednji bo kot trenutno kaže 64" plasma (ni napaka), vkolkor bi samsung v SLO dobavljal PS63C7790 bi bil na steni, lanska pana 65 mi je bla mal draga
razdalja gledanja diagonala*1.7 na trenutnem a je nekoliko daleč, cilj diagonala *1.4
trenutni LCD je je bogi pri gibljivi sliki, plasma bo brez težav risala PC desktop kjer se itak skoraj vedno tudi IPTV vrti
antonija
fant, dajaj ti nasvete, mene forumska fikcija niti ne zanima pretirano.
boš moral drugič zdefinirat kje najdeš natančne poste, da me moti to, da "nekdo ne obožuje lcd bolj kot jaz" ali "da me to moti, da je nekomu všeč plasma"
in moraliziranje o nekih "agresivnih mnenjih" ko sliši besedo "dete", "trobi", "kurac". Vse je bilo sorazmerno.
fant, dajaj ti nasvete, mene forumska fikcija niti ne zanima pretirano.
boš moral drugič zdefinirat kje najdeš natančne poste, da me moti to, da "nekdo ne obožuje lcd bolj kot jaz" ali "da me to moti, da je nekomu všeč plasma"
in moraliziranje o nekih "agresivnih mnenjih" ko sliši besedo "dete", "trobi", "kurac". Vse je bilo sorazmerno.
Zgodovina sprememb…
destiny ::
neki4 in ostali, prosim če se že nehate prepucavat ker smetite temo. Upam da bo moderator izbrisal večino teh brezveznih postov!
antonija o teh mojih izjavah govori o nekam moraliziranju o agresiji, je bilo več ali manj vse povedano nazaj s sorazmerno mero.
ko te en tip finančno nategne in ga štihneš, in narediš napako in greš sedet. To je pravično! Se tega še kako dobro zavedam.
Nima smisla tukaj srat poste, lahko preko PM.
ko te en tip finančno nategne in ga štihneš, in narediš napako in greš sedet. To je pravično! Se tega še kako dobro zavedam.
Nima smisla tukaj srat poste, lahko preko PM.
Našel sem en link, kjer jo lahko nabaviš, ampak cena še vedno ni "user friendly" Lahko ti pa od istega modela, samo da je 50 inčen potrdim, da se PC na njemu vidi odlično (če že ravno moraš račuanlnik na tako velikem ekranu gledat hehe.)
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...
Zico4 ::
Našel sem en link, kjer jo lahko nabaviš, ampak cena še vedno ni "user friendly" Lahko ti pa od istega modela, samo da je 50 inčen potrdim, da se PC na njemu vidi odlično (če že ravno moraš račuanlnik na tako velikem ekranu gledat hehe.)
Za pol nižjo ceno se da dobiti malo manjši, a odličen LG 60PK950:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
Ja, verjetno bi se našel še kakšen ampak spraševal je po dotičen modelu pa sem poiskal link. Kakšna je razlika med LG in Samsungom nisem niti iskal (pri LG nisem opazil, da je 3d, mogoče sem spregledal...). Težko je sicer primerjati dve različni velikosti, sploh ker Samsung se mi zdi da nima 60" v ponudbi...
Če hoče nekdo 60" je LG verjetno res boljša izbira, se je pa za pozanimati kakšna je dejanska razlika med aparatoma ker Samsung imam občutek, da je bolj med tistimi ki za pol cene ponujajo več, kot pa da bi plačeval "ime" kot recimo pri Sony ali še kakšnemu. Ravno danes sem nastavljal dva LG LCD in slika je dejansko višji srednji razred. Še vedno pa drži, da ne kupovati starih in (pre)poceni modelov.
Če hoče nekdo 60" je LG verjetno res boljša izbira, se je pa za pozanimati kakšna je dejanska razlika med aparatoma ker Samsung imam občutek, da je bolj med tistimi ki za pol cene ponujajo več, kot pa da bi plačeval "ime" kot recimo pri Sony ali še kakšnemu. Ravno danes sem nastavljal dva LG LCD in slika je dejansko višji srednji razred. Še vedno pa drži, da ne kupovati starih in (pre)poceni modelov.
Zgodovina sprememb…
Ja, verjetno bi se našel še kakšen ampak spraševal je po dotičen modelu pa sem poiskal link. Kakšna je razlika med LG in Samsungom nisem niti iskal (pri LG nisem opazil, da je 3d, mogoče sem spregledal...). Če hoče nekdo 60" je LG verjetno res boljša izbira, se je pa za pozanimati kakšna je dejanska razlika med aparatoma ker Samsung se mi zdi, da je bolj med tistimi ki za pol cene ponujajo več, kot pa da bi plačeval "ime" kot recimo pri Sony ali še kakšnemu. Ravno danes sem nastavljal dva LG LCD in slika je dejansko višji srednji razred. Še vedno pa drži, da ne kupovati starih in (pre)poceni modelov.
LG 60PK950 je res lanski model, edino kar nima je 3D. Novejši, letošnji model je LG 60PX950:
3D TV po moje sicer nima pravega smisla, ampak kdor to hoče, naj ga ima.
Sicer pa po mojem mnenju LG v ničemer več ne zaostaja za Samsungom. Na nekaterih področjih so jih celo že prehiteli (npr. na področju LCD tehnologije je prevzel primat LG)!
Saj pravim da nikogar z ničemer ne posiljujem. Ampak primerjava 63" z 60" nekako ni na mestu.
3D... kakor za koga. Meni je zadeva všečna. Ni sicer vsak dan za gledati, kakšen filmček na mesec je pa dobrodošel in ko se bo recimo v letu dni 3D razširil jih bo verjetno več, ki jim bo 3D manjkal in bojo razmišljali o šparanju 200EUR kot takih, ki bodo zaradi tega kupili nov TV s 3D podporo. Poudarjam, da je spet to samo moje ugibanje.
Kdo je kje prevzel "primat" je pa spet subjektivno mnenje in resnično se nočem spuščati v nepotrebna prerekanja ki smo jih brali na zadnjih dveh straneh. Kar sem videl LCD od LG me ni prav noben posebej impresioniral. Pa čeprav so bili to neka FULL LED 9000 serija ali kaj podobnega. Mogoče bom spremenil mnenje ko bom videl kakšen tak LCD "na delu", po dozdajšnjih izkušnjah se pa vseeno raje držim plazme. Pa brez zamere. Edini LCD, ki bi si ga recimo nabavil je bil do zdaj Philips. LG ima pa (po govoricah prodajalcev) daleč najvišjo maržo, zato se včasih kdo spusti tudi v kakšno ugodno akcijo oziroma ceno.
Kar konec koncev ni slabo za kupca. Še enkrat svetujem, da TV prvo kupujte z očmi in šele potem z denarnico. Pa ni važno ali je LCD, plazma ali na bukova polena. Meni so všeč žive barve in dober kontrast, zato sem izbral plazmo. Komu drugemu je mgoče všeč čisto nekaj tretjega in bo našel to kar išče v LCD...
3D... kakor za koga. Meni je zadeva všečna. Ni sicer vsak dan za gledati, kakšen filmček na mesec je pa dobrodošel in ko se bo recimo v letu dni 3D razširil jih bo verjetno več, ki jim bo 3D manjkal in bojo razmišljali o šparanju 200EUR kot takih, ki bodo zaradi tega kupili nov TV s 3D podporo. Poudarjam, da je spet to samo moje ugibanje.
Kdo je kje prevzel "primat" je pa spet subjektivno mnenje in resnično se nočem spuščati v nepotrebna prerekanja ki smo jih brali na zadnjih dveh straneh. Kar sem videl LCD od LG me ni prav noben posebej impresioniral. Pa čeprav so bili to neka FULL LED 9000 serija ali kaj podobnega. Mogoče bom spremenil mnenje ko bom videl kakšen tak LCD "na delu", po dozdajšnjih izkušnjah se pa vseeno raje držim plazme. Pa brez zamere. Edini LCD, ki bi si ga recimo nabavil je bil do zdaj Philips. LG ima pa (po govoricah prodajalcev) daleč najvišjo maržo, zato se včasih kdo spusti tudi v kakšno ugodno akcijo oziroma ceno.
Kar konec koncev ni slabo za kupca. Še enkrat svetujem, da TV prvo kupujte z očmi in šele potem z denarnico. Pa ni važno ali je LCD, plazma ali na bukova polena. Meni so všeč žive barve in dober kontrast, zato sem izbral plazmo. Komu drugemu je mgoče všeč čisto nekaj tretjega in bo našel to kar išče v LCD...
Zgodovina sprememb…
Jaz pa mislim, da se 3d ta moment še ne splača. Lani sem razmišljal, če bi šel raje direkt na 3D, a sem se odločil, da ga zaradi enormne cenovne razlike ne bom vzel. Namreč 50" plazma s 3D podporo bi koštala 1x več kot je ta. Čez par let bodo tej 3D TVji zelo slabi, ker se bo verjetno 3D še kar dosti razvil in takrat bom jaz teh našparanih 700EUR pristavil k novemu TVju.
Evo ker sem nekje zgoraj omenil laserje in DLP ... se je že začelo ...
Jaz pa mislim, da se 3d ta moment še ne splača. Lani sem razmišljal, če bi šel raje direkt na 3D, a sem se odločil, da ga zaradi enormne cenovne razlike ne bom vzel. Namreč 50" plazma s 3D podporo bi koštala 1x več kot je ta. Čez par let bodo tej 3D TVji zelo slabi, ker se bo verjetno 3D še kar dosti razvil in takrat bom jaz teh našparanih 700EUR pristavil k novemu TVju.
3D TV se danes splača samo v enem primeru: če si na primer mogoče nekdo zaželi Panasonicov 65" TV, ki ima tudi 3D, naj ga ima, saj gre za odličen TV. Vendar si od tega 3D morebitni kupec ne more in ne sme dosti obetati.
Dandanašnji 3D TV je po moje zgolj bolj ali manj neuspešen poskus, ki ne bo obrodil sadov. Prodaja je bistveno premajhna, proizvajalci so najprej ponujali dražji in boljši koncept z aktivnimi očali, zdaj ponujajo pasivna. Trenutna generacija 3D TV bo šla verjetno v pozabo, saj jo bodo verjetno čez nekaj let nadomestile tehnologije, ki ne bodo rabile dodatnih očal. Poskusi te tehnologije že obstajajo...
Da se komu nekaj splača je težko govort "samo v enem primeru". Res pa nima smisla nekaj kupovat na vrat na nos, če ne veš kaj bi, takrat je najbolje mirovat. Jaz načeloma lahko mirno uporabljam svoj lcd dokler bo delal, pa če vmes pride do ultra razvoja.
mistik ::
neki4 sej ti oblajas vsakega ki rpide povedat da mu je plazma bolj vsec kot LCDji... dej pejd prebrat svoje poste za nazaj pa ti bo hitro jasni kaj ti hocemo dopovedati.
Ko sem spremljal ta prepir in ugotavljal zakaj nekdo nekaj reče in pobrskal po prispevkih so letele tudi kar sočne izjave z druge strani. Nočem soditi, ampak za prepir sta vedno potrebna dva.
Od takrat naprej se na tem forumu borim proti debilom
Upam, da bo to utišalo debile.
neki4, iz tvojega sloga pisanja je razvidno, da nisi pretirano izobražen clovek
Govoriš nekaj v prazno, ocitno si res nek debil
neki4, ne bluzi
neki4 mislim, da se normalnosti s kmecko pametjo ne da pojasniti, tak da bi te na tem mestu kr prekinil
mastah ::
brezveze se prepucavat, vsakemu drugace pase. gres v trgovino, pogledas, in kar ti pase vzames. kokr tu berem, vecina hvali plazme, ampak za moje oci ma lcd leps sliko