Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
djordjevic ::
@tomos: Hehe, to pa je spomin. Jap, omenjeni tv mi še vedno super služi, wd tv pa je bolj za rezervo, če PS3 zaštrajka. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.
KoMit ::
Še to me zanima. Kako kvalitetno predvajajo te plazme oz. LCD-ji .mkv-je preko USB-ja. Ali berejo podnapise? Kaj pa šumniki pri podnapisih?
Ali si je potrebno omisliti tudi kakšen kvaliteten predvajalnik ali je predvajanje TV-ja iz USB-ja v redu.
Zasledil sem, da LCD LG 47LD750 predvaja .mkv-je, podnapise v njih pa ne.
Ali si je potrebno omisliti tudi kakšen kvaliteten predvajalnik ali je predvajanje TV-ja iz USB-ja v redu.
Zasledil sem, da LCD LG 47LD750 predvaja .mkv-je, podnapise v njih pa ne.
Dromar ::
Moja plazma predvaja podnapise s šumniki brez problema...Edino, kar jo moti je DTS zvok, ki ga pa simply pretvoriš
Nikonja ::
A kdo ve če Panasonic plazme tiste z DLNA priključkom lahko berejo filme (predvsem mkv) z mrežnega diska ali računalnika v mreži
polde66 ::
Če ima DLNA načeloma da, vprašanje pa je kako. Problem z podnapisi, kako jih prikazuje oz. če sploh jih.
polde
Yoda Master ::
Tole ali tole ?
Gledal bom na razdalji 2m, sej bi kupu 50PK350, ampak pol bi mogu sobo preuredit da bi prostor dobu, 42" lakho pa še stisnem lepo notr. Namenjen bo pa gledanju moviejev z lubico, pa nanizankam z neta, tko da bo tema ko se bo gledal.
Gledal bom na razdalji 2m, sej bi kupu 50PK350, ampak pol bi mogu sobo preuredit da bi prostor dobu, 42" lakho pa še stisnem lepo notr. Namenjen bo pa gledanju moviejev z lubico, pa nanizankam z neta, tko da bo tema ko se bo gledal.
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.
rezator ::
2 m? Meni se tv zdi prevelik pa gledm iz 4 oz 5 m
Some people feel the rain. Others just get wet.
2 m? Meni se tv zdi prevelik pa gledm iz 4 oz 5 m
Sej je kar velik, sam TV skor ne more bit prevelik pomoje
Hehe nevem no. Sej se človek navadi. Samo pazi, v trgovini ej meni 50 tudi malo zgledalo. Naredi si nekaj iz kartona ali kaj, ker 127 cm je res ogromno:D
Hehe nevem no. Sej se človek navadi. Samo pazi, v trgovini ej meni 50 tudi malo zgledalo. Naredi si nekaj iz kartona ali kaj, ker 127 cm je res ogromno:D
Sej za 50" bi mogu prestavlat pohištvo, zato bo eden od unih dveh 42".
Aja sori ups, sm prebrau da boš kupu 127 cm. Sej ti bo dost velik pomoje, ne se bat
Yoda; še odgovor na tvoje vprašanje. Sklepam, da je tvoj budget okrog 500EUR, tako da bi ti izmed teh dveh opcij bolj priporočil plazmo.
Ti naštejem vse razloge: prvi razlog je seveda sama cena, ker 80EUR kljub temu ni pes (še 50 pa maš en vstopni hišni kino)...drugi razlog je seveda ta, da osebno mislim, da je 720p že res dobra resolucija in mislim, da boljše barve, črnine, naravnost barv in vse ostalo kar je povezano z boljšo sliko na plazmi odtehta manjko v resoluciji. Tretji razlog so seveda herzi-danes 50Hz enostavno ni več dosti, plazmica pa ima 600Hz-realnih 100, s tem da vsaka slika utripne 6x, kar daje občutek izredno tekoče slike (boljše kot LCD 100Hz!).
Poanta, zaradi katere se toliko bolj nagibam k plazmi je, da pravzaprav vse točke, v katerih omenjeni LCD premaga plazmo, zate niso pomembne.
To, da ima spredaj plastiko namesto šajbe ti je vseeno, ker boš gledal v temi (poleg tega je v temi šajba kar se mene tiče boljša-svetloba gre bolj naravno skoz in zato barve lepš zgledajo), sklepam da se za porabo ne sekiraš pretirano, ker bo razlike letno likely 5-10EUR, kar pomeni, da teh 80EUR še dolgo ne boš noter prekoračil s porabo.
Maš pa prav; televizija ne more bit prevelka, tako da vseeno razmisli, če nebi malo razsekal tistega glupega pohištva in nabavil 50PK350, ker dobiš za 600EUR še tisti Full HD in 8" več!
Drugače pa je PJ350 za 430EUR absolutni best buy!
Ti naštejem vse razloge: prvi razlog je seveda sama cena, ker 80EUR kljub temu ni pes (še 50 pa maš en vstopni hišni kino)...drugi razlog je seveda ta, da osebno mislim, da je 720p že res dobra resolucija in mislim, da boljše barve, črnine, naravnost barv in vse ostalo kar je povezano z boljšo sliko na plazmi odtehta manjko v resoluciji. Tretji razlog so seveda herzi-danes 50Hz enostavno ni več dosti, plazmica pa ima 600Hz-realnih 100, s tem da vsaka slika utripne 6x, kar daje občutek izredno tekoče slike (boljše kot LCD 100Hz!).
Poanta, zaradi katere se toliko bolj nagibam k plazmi je, da pravzaprav vse točke, v katerih omenjeni LCD premaga plazmo, zate niso pomembne.
To, da ima spredaj plastiko namesto šajbe ti je vseeno, ker boš gledal v temi (poleg tega je v temi šajba kar se mene tiče boljša-svetloba gre bolj naravno skoz in zato barve lepš zgledajo), sklepam da se za porabo ne sekiraš pretirano, ker bo razlike letno likely 5-10EUR, kar pomeni, da teh 80EUR še dolgo ne boš noter prekoračil s porabo.
Maš pa prav; televizija ne more bit prevelka, tako da vseeno razmisli, če nebi malo razsekal tistega glupega pohištva in nabavil 50PK350, ker dobiš za 600EUR še tisti Full HD in 8" več!
Drugače pa je PJ350 za 430EUR absolutni best buy!
kremenko1 ::
Pomoje pa je televizija lahko prevelika, ker če sediš preblizu oz. nimaš prostora, da bi gledal iz prave razdalje moraš oči premikat levo/desno kot, da bi v kinu sedel v prvi vrsti (mislim da to ni najboljše). Druga stvar pa je, da če gledaš večinoma SD vsebine so pike od blizu zelo moteče. 3m za SD na 42" osebno optimalno, že 1/2m bližje in slika ni več optimalna.
SD je v vsakem primeru za en drek. Poleg tega SD signal zgleda na plazmi (sploh pa na 720p plazmah, ki imajo native resolucijo 1024x768, ki je 4:3!) dosti boljše, kot na LCDjih!
Bellzmet ::
No pri meni na full HD LCD-ju je tudi SD slika res zelo dobra oz. odlična.
Vsekakor daleč od tega, da je za en drek.
Vsekakor daleč od tega, da je za en drek.
MrStein ::
Tretji razlog so seveda herzi-danes 50Hz enostavno ni več dosti, plazmica pa ima 600Hz-realnih 100, s tem da vsaka slika utripne 6x, kar daje občutek izredno tekoče slike (boljše kot LCD 100Hz!).
Če isto sliko utripneš večkrat, kvečjemu poslabšaš tekočnost gibanja (glej kino).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Grandy ::
Pri meni enako, na obeh LG LCDjih je slika krasna. Pač si je blo treba nekej časa vzet in se mal poigrat z nastavitvami. Default nastavitve (Vivid) so pa res katastrofa, ne vem čemu je ta način sploh namenjen.
Za bleščanje na polici trgovine. Znano tudi kot "privabljanje pozornosti".
Motiti se je človeško.
Grandy ::
V trgovini je televizor v drugem načinu kot doma (In Store - Home). LCDji znajo prikazat krasno sliko, samo nastavit jo je trebe, če ni po defaultu. In pri LGjih ni, vsaj pri mojih dveh ne, sta pa res oba bolj low-cost. Tragika je, ker večina pusti kar privzeto, in ima na televizorju za jurja bedno sliko.
Sej je slika OK ampak noben me ne bo prepričal da se da na 50" ekranu iz 2 m normalno gledat.
neki4 ::
Sploh smučanje, biatlon, skoki, sm.teki ko je vse SD je katastrofa sploh pri večjih diagonalah. Na 2 metra toliko bolj. Za kakšno studijsko oddajo niti ni toliko pomembno.
Nevem, kako vam nemopre biti tv prevelik. Jaz osebno nebi kupoval za 2m razdalje 127cm tvja.
Mare3 ::
Jaz bom verjetno kupil 50" gledal bom več ali manj filme, razdalja bo okrog 3,5-4m, filme bom predvajal iz računalnika prek hdmi kabla tako da bo slika na LG 50PK350 vsaj po mojem zelo dobra glede na to da je full hd.
Konlov ::
Pomoje pa je televizija lahko prevelika, ker če sediš preblizu oz. nimaš prostora, da bi gledal iz prave razdalje moraš oči premikat levo/desno kot, da bi v kinu sedel v prvi vrsti (mislim da to ni najboljše). Druga stvar pa je, da če gledaš večinoma SD vsebine so pike od blizu zelo moteče. 3m za SD na 42" osebno optimalno, že 1/2m bližje in slika ni več optimalna.
Ali je digitalna od Telemacha SD, ali kako. Ker mi bi 42-plazmo gledali na 2,5 metra. Ali ne bo v redu slika? ( gledali bomo samo TV program)
tomos ::
mi smo pred kratkim nabavil plazmo lg350pk sedaj pa tudi kolega nabavlja nov tv. razdalja gledanja bo 3.2m. gledal se bo amis tv in pa zvečer filmi(verjetno dvd-ji in 720p). maksimalna cena je 1000EUR. on se nagiba bolj k lcd-ju kot plazmi. zelo všeč mu je ambilight, pa me zanima kakšna je slika na kakem philipsu 42pfl 7605h. drugače pa kako je kaj s kakimi sony, samsung in pa lg lcdji? se da dobiti kaj dobrega za ta denar? diagonala bo verjetno 42 inčev. bo premalo? drugače pa mi je sam rekel, da bi mogoče dal malo več, torej 1,1KEUR ker je videl v bigbangu neko sonyevo 46 inčno televizijo. mislim, da je bil model EX700. Vem pa da ni bila full led. kaka bi bila tista?
lep pozdrav in hvala za pomoč
lep pozdrav in hvala za pomoč
Best buy LCD do 1000E je zame Samsung le46c652. Sam sem mislil prvo vzeti tega, pa sem se potem odločil za 50pk350. Če ma srečo ga bo dobil za 850e. Moje mnenje pač. Tv ma vse, ni da ni. + seveda kvaliteta slike
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rezator ()
fpbs ::
Mislim, da za razdaljo 3m bo 42" kar malo premajhna. Če se mu ne mudi preveč z nakupom, naj počaka na letošnje modele. Skoraj vsi ( LG, Samsung) bodo bodo omogočali SmartTV. Nekaj o tem poglej na Internet in TV s kavča
Ali je digitalna od Telemacha SD, ali kako. Ker mi bi 42-plazmo gledali na 2,5 metra. Ali ne bo v redu slika? ( gledali bomo samo TV program)
Ja Telemach je SD .Najlaže je da stopiš do prve prodajalne s TV-ji, ter se postaviš na oddaljenost,ki jo boš imel doma, pa obvezno daljinca v roke, ker televizije v prodajalnah imajo sliko "navito" do konca(barve/kontrast/svetlost...).Vsake oči imajo svojga malarja tako da je vsaka ocena realna.
kmetek ::
Današnjih FULL HD sploh ne izkoristimo do konca, bodimo realni?
SIGNAL je 99% SD, nekaj HD ima T2....izredno malo.
75% gledamo DIVXE, DVDje, 20% nas gleda mkvje, pa še to verjetno 720p, drži? Ostalih 5% morda gleda prave Bluraye, ki stanejo po 10-20EUR na ebayu.
Sem kje falil z številkami?
SIGNAL je 99% SD, nekaj HD ima T2....izredno malo.
75% gledamo DIVXE, DVDje, 20% nas gleda mkvje, pa še to verjetno 720p, drži? Ostalih 5% morda gleda prave Bluraye, ki stanejo po 10-20EUR na ebayu.
Sem kje falil z številkami?
roCkY ::
Za večino so (in še precej časa bodo) pravi HD nedoseglivi. Za praktično vse, ki smo na bakrenih povezavah. Dostopnih je in bo nekaj bolj ali manj komercialno okleščenih različic zaradi bolj ali manj močne kompresije.
To kar je Telekom ponudil za baker kot HD v kompresiji 5,5 mbps je daleč od pravega HD. Je močno komprimiran 1080i. Slika je seveda veliko boljša kot SD a to ni to. Manj komprimirano varianto (10-15 mbps /pri 12 je sicer omejitev ob naročenih 4 TV ??) in zato vsi kanali ne delajo), ki je tudi "na voljo" pa se kar splača gledat vkolikor so pogoji za zajem in nenazadnje je vredna dodatnih EUR. A uradno tega ni?! Do kdaj bo dostopno prek PC, kar marsikoga niti ne zanima pa je tudi ?. Je seveda slabše od original bluray a glede na ostalo res zelo solidna slika.
T2 na distribucijo 1080i na mal večjih bakrenih razdaljah do sedaj ni rekel nobene?
To kar je Telekom ponudil za baker kot HD v kompresiji 5,5 mbps je daleč od pravega HD. Je močno komprimiran 1080i. Slika je seveda veliko boljša kot SD a to ni to. Manj komprimirano varianto (10-15 mbps /pri 12 je sicer omejitev ob naročenih 4 TV ??) in zato vsi kanali ne delajo), ki je tudi "na voljo" pa se kar splača gledat vkolikor so pogoji za zajem in nenazadnje je vredna dodatnih EUR. A uradno tega ni?! Do kdaj bo dostopno prek PC, kar marsikoga niti ne zanima pa je tudi ?. Je seveda slabše od original bluray a glede na ostalo res zelo solidna slika.
T2 na distribucijo 1080i na mal večjih bakrenih razdaljah do sedaj ni rekel nobene?
zdravcc ::
1080i vsebuje enako ali celo manj informacij od 720p, poleg tega so najboljsi lcdji zmozni prikazati slabih 800p pomicne resolucije, plazme so sicer sposobne 1080p pomicne.
tule je slika kaksno razliko je sploh clovesko oko fizicno sposobno zaznati na doloceni razdalji za doloceno velikost ekrana:
tale je napisal kar veliko na to temo:
komentar od tule: http://reviews.cnet.com/720p-vs-1080p-h...
tule je slika kaksno razliko je sploh clovesko oko fizicno sposobno zaznati na doloceni razdalji za doloceno velikost ekrana:
tale je napisal kar veliko na to temo:
The article barely mentions 480p content (DVD) and legacy 480i content (shown on cable and satellite on many channels, including HD channels).
For most people with large DVD collections, 720p will always look better than 1080p. 720p, as long as the set is quality, will look better on SD/legacy content as well. And considering the very, very minor improvement of 1080p over 720p with 1080i, there is very little reason other than hype to get 1080p.
As for scaling=downconverting, this is not right. Scaling is not strictly downconverting. It can be UP converting. Scaling is simply the act of transposing content of resolution onto a display of a different resolution.
And 1080i is not downconverted to fit on 720p. It is scaled down in the horizontal direction and scaled UP in the vertical direction.
More facts: most 1080i HD content is transmitted at 1440x540i at some point in the process, using the "non-square" pixel data. Some even originates as 960x540! Other than blu-ray disks, almost all content is NOT 1920 wide in real resolution, as somewhere in the pipe it has been 1440. That means that the real resolution of 1080i is 777k pixels every 60th of a second, and if it's film originated, that information is simply repeated and processed from 24p.
This means that most content seen on 1080p screens is scaled UP in both directions 2.6:1! It's scaled from 1440 to 1920, and then doubled to 1080 from 540 to show a progressive picture. That's a lot of false information. And if the program originated in 720p, the scaling is 2:1. If it was 480p, it's 5:1. With 480i content, it's 12:1.
On a 720 screen (most of which are 1366x768), some of the 1440 content is thrown out to get 1366 pixels wide, but not a lot of it (5%). And 540 is scaled to 768, which means less content is "false". On a 720p screen, while some information is tossed, the pixels shown are only 42% interpolated content. 720p content is only scaled 13.8%. 480p is only 2.5:1, and 480i 6:1.
This means that a 720p TVs have to do a LOT less processing, which means that on difficult material, there is LESS chance of artifacting. This is why 1080p TVs look so bad with 480i content.
Long and short: save your money and buy a 720p TV today. Focus more on the quality of the picture and manufacturer (contrast, color, black levels, reliability) and the kinds and number of inputs. On average, you'll be happier with the picture on a 720p, especially if you have all the other features you wanted.
komentar od tule: http://reviews.cnet.com/720p-vs-1080p-h...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zdravcc ()
zdravcc ::
Nisem prilepil zaradi clanka ampak komentarja, ki je veliko bolj tehnicno podkovan kot clanek(kar clanku ne zamerim, saj je bolj poljuden), napisal sem tehnicne stvari ki veljajo ne glede na leto, clovek od daljnega 2009 do danes ni razvil nic boljsega vida, tudi kratica 1080i ali 720p ali 1080p nimajo cisto nic drugacnega pomena kot so ga imele 2009. Pa podatek da imajo boljsi lcdji premicno resolucijo slabih 800p velja za sodobne modele.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zdravcc ()
Shifty ::
Evo spet težim, upam da zadnjič :D Od danes naprej je akcija v Leclercu za LG 42LD550 za 490EUR. Se splača vzet? Vem da je starejši model, vendar ima FullHD in 100Hz.
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX
Sapphire 790GX
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shifty ()
Shifty, sicer še vedno pravim, da ti bo plazma dala bistveno boljšo sliko (tudi tista HD ready zy 430EUR, kaj šele 50PK350 za 600), ampak ja, za 490EUR se načeloma splača kupit tak LCD tv!
Shifty ::
Sem imal danes priložnost videt 42˝ lgjevo plazmo in 42ld550 en ob drugem in mi slika na plazmi deluje preveč bledo. Smo probali spremenit nastavitve pa je še vedno preveč bledo napram LCDju. Mogočje je to zaradi tega ker sem navajen na LCD, ampak mene plazma preprosto ni prepričala. Še bolj pa me je motil odsev na ekranu, skoraj kot da bi se gledal v ogledalo. Glede na to da imam dvojno okno na sončni strani sobe je bil to dovolj dober razlog za LCD.
Če ne bi bila 50pk350 150EUR dražja bi mogoče še razmislil, tako pa sem vzel lcd.
Za enkrat sem pogledal 1h filma v SD kakovosti in sem z sliko popolnoma zadovoljen, jutri grem po HDMI kabel in sprobam še 1080p.
Če ne bi bila 50pk350 150EUR dražja bi mogoče še razmislil, tako pa sem vzel lcd.
Za enkrat sem pogledal 1h filma v SD kakovosti in sem z sliko popolnoma zadovoljen, jutri grem po HDMI kabel in sprobam še 1080p.
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX
Sapphire 790GX
matjash ::
Mene pa zanima, kaj bi predlagali v tem primeru:
Panasonic g42s20e na razdaljo gledanja 2,2m. Večja na tem mestu ne more biti, ker bo postavljena pod stopnice v sobi.
Ali raje LG 50pk350 na razdaljo 3,2m? Kjer bi bila postavljena ob steni.
Imam budget 700EUR na tvju bodo v glavnem mkv-ji 720 in 1080p, ter Siol TV (občasno kaka oddaja). Ima kdo še kakšen drug predlog za to ceno?
Panasonic g42s20e na razdaljo gledanja 2,2m. Večja na tem mestu ne more biti, ker bo postavljena pod stopnice v sobi.
Ali raje LG 50pk350 na razdaljo 3,2m? Kjer bi bila postavljena ob steni.
Imam budget 700EUR na tvju bodo v glavnem mkv-ji 720 in 1080p, ter Siol TV (občasno kaka oddaja). Ima kdo še kakšen drug predlog za to ceno?
... bolje pozno kot nikoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjash ()
SkyEye90 ::
50pk350 imam in sem zadovoljen. Panasonic je predvidevam malo bolj kvalitetna, a ima verjetno manj opcij. Mene moti, ker pri Panasonicu opazim utripanje slike, pri LG-ju skoraj ne. Če boš predvajal iz zunanjega predvajalnika, se odloči na podlagi dveh zadev: ali te moti utripanje (LG ima tu prednost). in pa koliko ti je pomembna globina črne barve (vodi Panasonic).
neki4 ::
pa to utripanje se pozna samo na statičnih slikah ali tudi drugače, ker na lcdju tega jaz nisem glih opazil.
Tudi drugače, odvisno koliko občutljive oči imaš, nekateri tega sploh ne opazijo (to ni neko počasno utripanje, ampak utripanje 100-krat v eni sekundi). Pri LCD-jih pa tega utripanja ni, ker je osvetlitev stalno prižgana.
50pk350 imam in sem zadovoljen. Panasonic je predvidevam malo bolj kvalitetna, a ima verjetno manj opcij. Mene moti, ker pri Panasonicu opazim utripanje slike, pri LG-ju skoraj ne. Če boš predvajal iz zunanjega predvajalnika, se odloči na podlagi dveh zadev: ali te moti utripanje (LG ima tu prednost). in pa koliko ti je pomembna globina črne barve (vodi Panasonic).
Kar se opcij tiče mogoče res ampak utripanje slike ?????? To si opazil doma ali ... Tudi sam si lastim Panasonic plazmo pa tega še nikoli nisem opazil niti nisem zasledil na nobenem foromu tega pojava.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kremenko1 ()
Nimam Panasonic-a, ampak sem pa opazil pri vseh modelih v trgovinah, zato sem vzel LG-ja. Saj pravim, več kot 50% ljudi tega sploh ne opazi, čeprav jim rečeš na kaj naj bodo pozorni. Torej če ne opaziš, te ne moti če bi lahko skoraj ustavil čas bi videl, da se televizor v eni sekundi dejansko 100x prižge in 100x ugasne. Ker pa je to zelo hitro, se opazi le kot rahlo utripanje slike, sploh pri svetlih prizorih.
Kot smo že pisali par strani nazaj, stegni roko, razpri prste in mahaj tik pred prižganim ekranom..koliko prstov vidiš? No, to je zaradi utripanja slike.
In to ni neka slabost, zato o tem ne pišejo, to je pač način delovanja plazme, na grobo: s kratkimi mnogimi impulzi prižiga plinske celice ki zato oddajajo svetlobo.
Kot smo že pisali par strani nazaj, stegni roko, razpri prste in mahaj tik pred prižganim ekranom..koliko prstov vidiš? No, to je zaradi utripanja slike.
In to ni neka slabost, zato o tem ne pišejo, to je pač način delovanja plazme, na grobo: s kratkimi mnogimi impulzi prižiga plinske celice ki zato oddajajo svetlobo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
Major ::
Sem lastnik Panasonicove V10 serije in lahko potrdim utripanje. Najlažje se opazi takrat, ko je panel bel/siv.
IT Developer & Photography enthusiast.
Kar se opcij tiče mogoče res ampak utripanje slike ?????? To si opazil doma ali ... Tudi sam si lastim Panasonic plazmo pa tega še nikoli nisem opazil niti nisem zasledil na nobenem foromu tega pojava.
Slabo bereš, to je ena (edina?) pomanjkljivost plazem.
Eni opazijo bolj, drugi manj.
Sam žal bolj. Skoraj vsak v trgovini, Panasonic nekak bolj kot drugi.
Obljubim, da kmalu kupim 1000 FPS kamero in posnamem ;)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
tomos ::
torej kolega jutri dobi lg le8500 pa me zanima na kake nastavitve bi mu naj naredil sliko?
lep pozdrav
lep pozdrav
Plasmafernseher können Graustufen nur gerastert darstellen.
Hmm, to prvič slišim. Ve kdo več?
Posledica je baje od blizu gledano vidno rahlo "nemirno sneženjenje" na temnih delih slike.
Hmm, to prvič slišim. Ve kdo več?
Posledica je baje od blizu gledano vidno rahlo "nemirno sneženjenje" na temnih delih slike.
Motiti se je človeško.
s1m0n ::
torej kolega jutri dobi lg le8500 pa me zanima na kake nastavitve bi mu naj naredil sliko?
lep pozdrav
Profile: Expert 1 Backlight 15 Contrast 90 Brightness 50 V/H Sharpness 50 Colour: 50 Tint: 0 Dynamic contrast: Off Noise Reduction Off Digital Noise Reduction Off Black level Low Real Cinema Off Colour gamut Standard Edge enhancer Off xvYCC Auto Colour filter Off Colour Temperature Warm Gamma 2.2 RGB Method: 2 points Pattern: Outer Red contrast: 2 Green contrast: -2 Blue contrast: 1 Red brightness: 8 Green brightness: -10 Blue brightness: 3 TruMotion Off/On LED local dimming On
Najbolje pa je da si tako nastavi kot njemu paše :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()