» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
116 / 154
»»

MH0 ::

SkyEye90 je izjavil:

Izključi dinamični kontrast :)

Ne se hecati, to in ostala naumna pomagala se pa ja prvo izključijo.

rezator ::

A kdo ve kolko stane 46c652 v Leclercu? Edino tam vem, da ga imajo, ker sem včeraj videl, vendar se nikakor ne morem spomniti cene :S a ve kdo? ALi pa če ve kdo telefonsko od tega oddelka, da pokličem in vprašam, ker sam je ne najdem.
Some people feel the rain. Others just get wet.

SkyEye90 ::

Res je brez "pomagal" slika lepša, samo sem vsseno predlagal, v primeru da bi imel vključeno :)
Od vseh pomagal mi ni jasen MOVIE MODE, vedno je siv in se ga niti ne da vključit?

polde66 ::

Lg nima podpore za DTS zvok.
polde

__X__ ::

Danes bom imel priliko testirat LG 50PK750, če koga kaj zanima naj napiše.

Dromar ::

Zakaj pa kar sem na forum ne napišeš, da bomo vsi videli?

ssitcm ::

Če je kdo spremljal CES 2011, je lahko opazil, da se sedaj govori samo še o Plasma TV ali LED TV. Torej LCD TV je 'out'. In tu sta glavna igralca Panasonic in Samsung.

fpbs ::

LCD ni "out". LED je samo način osvetljevanja ozadja pri LCD TV.

ssitcm, pozabil si omeniti; Full array LED, ker od edge LEDov so navadni LCDji boljši...

destiny ::

55VT30 zgleda odlično, si ga že predstavljam v dnevni sobi :)

Double_J ::

So že kje navedeni vsi novi modeli in karakteristike?
Dve šivanki...

Kakšnih detajlnih specifikacij še nisem videl, so pa na kratko modeli predstavljeni tukaj: klik!
Sicer pa pogooglaj CES 2011 hdtv, pa boš marsikaj našel ;)

Malo nevmesna, ampak vseeno.

Konec koncev pa, ali kvaliteta slike na TVju naredi film bolj zanimiv in napet? Večji tv, več kontastov, več detajlov.... ali to vpliva na kvaliteto vsebin, ki jo gledamo. Ali so ljudje pred 20 leti potem manj uživali pri gledanju filmov, kot uživamo mi danes?

TV-ji so dober dokaz za to, kako nenasitni smo ljudje z našimi materialnimi potrebami. Danes vredno 1500E, jutri že kot kilo banan.

wade ::

/mal off topic
A Mitsubishi samo v usa prodaja? Očitno v evropi sploh ni mogoče kupiti rear-projection TV. Nazadnje ko sem gledal(ene 2 leti nazaj), je bila kvaliteta slike pri njih celo boljša od plazm in lcdjev, je pa res, da je bil vidni kot slabši in da te zadeve niso tanke. So pa definitovno bile price/performance, če si želel velik TV.

Sicer bi bila 92" predraga, ampak kkšna 73" bi pa že znala bit zanimiva...

Me zanima kakšne bodo cene za panasonic 65" plasme in pa samsung/LG big screen variante...

rezator je izjavil:

Malo nevmesna, ampak vseeno.

Konec koncev pa, ali kvaliteta slike na TVju naredi film bolj zanimiv in napet? Večji tv, več kontastov, več detajlov.... ali to vpliva na kvaliteto vsebin, ki jo gledamo. Ali so ljudje pred 20 leti potem manj uživali pri gledanju filmov, kot uživamo mi danes?

TV-ji so dober dokaz za to, kako nenasitni smo ljudje z našimi materialnimi potrebami. Danes vredno 1500E, jutri že kot kilo banan.

Ja, kvaliteta slike in zvoka dejansko naredi film bolj zanimiv in napet. Daleč največ pri tem pridobijo vsebinsko plehki filmi, vseeno pa tudi razne Odiseje, Botri ali pa Almodovarji in Woody Aleni delujejo boljše pri boljši kvaliteti slike in zvoka. Če ti pa gonja za vedno boljšim ne ugaja, se je pa enostavno ne udeležuj. Mislim da nam je vsem ostalim na forumu čisto vseeno ali uporabljaš doma črnobelo škatlo ali najnovejši umotvor priznane blagovne znamke ;)

http://flatpanelshd.com/news.php?subact...

Eto zadevice z netom. Malo mi je žal da nisem počakal... bomo videli cene.:)
Dve šivanki...

s1m0n ::

Double J, D8000 je prav sexy :) Pa še v kar veliki izvedbi bo 60" :)

matej_jack ::

Res je dobra, problem zna bit edino glossy.

djordjevic ::

Oni pilot pa je skoraj kot klon iPhona. :)-
No grave is deep enough to keep us in chains.

mrTwelveTrees ::

jaz pa sem trenutno prodal LG lcd 42" ker je bil premajhen za razdaljo 4,5 (približno)
zdaj kupujem 47 /50"

sem mislil kupit najcejšo plazno LG 50", saj se bojim da se bo slika "zapekla" ker imam prikloplen gor računalnik in je slika lahko enaka tudi po več ur
kaj svetujete ?

zato raje mislim vzeti LGja 47" (lcd)

surewood ::

Hej, prosil bi vas za nasvet:

Zanimam se za LCD televizor, budget je med 200-300 euri. Stvar bi šla na zid, razdalja za gledanje pa je 2 metra.

Hvala za pomoč!

djordjevic ::

Za tak budget ti v poštev pridejo samo rabljene zadeve. Poglej na bolho in se skušaj čim bolje zdilati.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zico4 ::

mrTwelveTrees je izjavil:

jaz pa sem trenutno prodal LG lcd 42" ker je bil premajhen za razdaljo 4,5 (približno)
zdaj kupujem 47 /50"

sem mislil kupit najcejšo plazno LG 50", saj se bojim da se bo slika "zapekla" ker imam prikloplen gor računalnik in je slika lahko enaka tudi po več ur
kaj svetujete ?

zato raje mislim vzeti LGja 47" (lcd)

Raje kupi LG 50PK350. Če bo treba, ga čez leto ali dve lahko vržeš stran in kupiš kaj novega. Bo boljše in še vedno ceneje kot 47" LCD!

djordjevic je izjavil:

Za tak budget ti v poštev pridejo samo rabljene zadeve. Poglej na bolho in se skušaj čim bolje zdilati.

Pa saj je tudi na enaa.com kaj uporabnega :).

Kakšna diagonala pa bi bla najbolj optimalna za približno 2 metrsko razdaljo... Da sem na vsaj eno karakteristiko pozoren.

mailer ::

Tudi sam imam razdaljo 2m in sem najprej gledal modele 32", mislim pa, da je 40" maksimum za nakup, če ne veš kako zgleda si izrež en karton ga postav na mesto kjer bi stal tv in boš videl približno velikost zaslona. Če imaš problem s prostorom ne pozabi še na okvir tvja.

@rezator, pred 30 leti so lepo mel prklopleno na anteno pa je blo to to ane, tak bi moralo bit še danes, rečeš!
Itak da naredi kvaliteta slike boljši filing, ampak ne gre za to da rabiš perfektno sliko in ne vem kaj še vse ampak sliko na kateri vidiš oči od tistega dohtarja ki govori, ne pa da so pač nekaj belega s črnim v sredini tak ko včasih pri Columbotu.
In ni fore, da bi nardil sama slika boljš filing. Vživiš se lažje v film če vidiš sliko takšno kot jo vidiš v resnici. Če ti v resnici vidiš kot sokol in gledaš na TVju zmazek ti to ni najbolj realno, je?
@mrTwelve Ne boj se zapeke slike pri plazmah. Ne kupuj slabih LCDjev za ta denar. Vseeno pa ti za 4.5metre priporočam večji tv od 50"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dromar ()

mrTwelveTrees ::

kaj je zdej z to "zapeko" pri plazmah ? eni pravite da naj se ne bojim zapeke, drugi pravijo da to ostane
jaz mam recimo tudi po 2h enako sliko na zaslonu (pač kot 3.zaslon)

ampak nebi rad da se to zapeče, če pa pol film zalavfam, da se še vidi obrisi prejšnje slike.

Če uporabljaš kot tretji monitor, potem vzemi LCD in je zadeva rešena. Plazme niso ravno najboljše za uporabo kot monitor, razlogov je več (zapeka, utripanje slike..)
Zapeke se ni potrebno bati pri normalni uporabi. Če slika stoji vsak dan po 3h na zaslonu, se to NE smatra kot običajna uporaba televizorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

galu ::

BALAST je izjavil:

Pa kdo še rabi 3D? Filmi so slabši, igranje iger je pa nadležno z 3D očali.

3D TV-ji so na 2D nastavitvah že normalno boljši od velike večine ostalih TV-jev. Zakaj? Ker so sestavljeni iz samih 'high-budget' komponent.
In pa ko boš videl kake resne 3D efekte v svoji dnevi sobi, ob eni piksni pira (ali pa kakava..), boš se tudi ti odločiš za 3D.;)
Tako to gre.

ABX ::

SkyEye90 je izjavil:

Če uporabljaš kot tretji monitor, potem vzemi LCD in je zadeva rešena. Plazme niso ravno najboljše za uporabo kot monitor, razlogov je več (zapeka, utripanje slike..)
Zapeke se ni potrebno bati pri normalni uporabi. Če slika stoji vsak dan po 3h na zaslonu, se to NE smatra kot običajna uporaba televizorja.

Uporabljam Panasonic plasmo kot monitor v dual monitor setup z LCD, (6 mesecev).

LCD imam za statično sliko (web), plazmo imam za dinamično (igre, filmi). LCD v dinamični sliki nima za burek proti plazmi, tako kot plazma nima smisla za statično.

Kako je z drugimi plazmami ne bom komentiral, vendar tudi več urne seje (6+ ur), kjer se slika na določenih kotih ne spremeni se takoj spuca če daš gor drugo dinamično sliko. Efekt je viden samo če gledaš zadevo z statično svetlo sliko.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Bomo vidli če bodo za kej. Kao "posnemajo" local dimming. Na koncu bo pa c652 boljši tako kot je od letošnjih samsung LED-ov.;)
Dve šivanki...

Nikjer ne vidim debate o tem, da bi kdo opazil, da predvajanje iz zunanjih virov ni gladko in da lahko to odpravimo s pravilno nastavitvijo frekvence osveževanja :)

Je kdo ugotovil, da je 1080p 24Hz večinoma boljše kot 1080p 60Hz?

Lahko kdo prosim pove, kje se najbolj splača kupit LCD TV ?

Tam kjer je najceneje?

MrStein ::

SkyEye90 je izjavil:

Nikjer ne vidim debate o tem, da bi kdo opazil, da predvajanje iz zunanjih virov ni gladko in da lahko to odpravimo s pravilno nastavitvijo frekvence osveževanja :)

Je kdo ugotovil, da je 1080p 24Hz večinoma boljše kot 1080p 60Hz?

To misliš nastavitev na izvoru slike?
Ja logično.
Če pošlje kot je, namesto da prežveči v i60, pa potem TV to dalje žveči v p60 ali celo p120...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ja, pri izvoru slike. Sem imel vedno nastavljeno na 1080p 60Hz, ker se mi je enostavno zdelo boljše hitro osveževanje (niti pomislil nisem o teoriji, kaj se dogaja zadaj).
Potem pa sem le nekaj gruntal in poskusil, kako se izkažejo filmi če nastavim na 24Hz..z rezultatom sem res zadovoljen, slika teče veliko bolj gladko, prej je konstantno trzala če si bil pozoren, zdaj ne :D

Torej, za filme vsem svetujem, nastavite predvajalnik na osveževanje 24Hz, če vam seveda LCD/Plazma to podpira 8-)

SkyEye90 kateri tv imaš ti, samo tako za info?

Dromar in destiny ne gre se za to, tudi sam sem techno freak. Hotel sem samo povedati, da nikoli nebo zadovoljeno našim potrebam po vedno boljšem. To je vse.

http://www.lg.com/us/smart_TV/index.jsp

Tle lahko sprobaš iz računalnika kako deluje...
Dve šivanki...

rezator je izjavil:

SkyEye90 kateri tv imaš ti, samo tako za info?

Dromar in destiny ne gre se za to, tudi sam sem techno freak. Hotel sem samo povedati, da nikoli nebo zadovoljeno našim potrebam po vedno boljšem. To je vse.

In prav je tako. Ravno ta potreba je gonilo napredka.

rezator, imam LG 50PK350. Res pa je, da je pri boljših (in dražjih) modelih zatikanje manj vidno, vendar vseeno bolje imeti nastavljeno na 24, če ima film 24, pa kakorkoli obračaš :)

e-marko ::

In kako predvajaš te filme? Preko usb-ja, zunanji namenski predvajalnik, bluray predvajalnik? Kako točno kaj nastaviš? Sam uporabljam ali ps3 in media server ali pa direkt priklopim disk s filmi. Hvala.
Se grem sedaj malo pohecati z nastavitvami...

LP
...somebody, somewhere...

Jaz predvajam z WDTV HD predvajalnikom. Nastavljeno imam na 1080p 24Hz (to je nastavitev izhoda predvajalnika). V kolkor gledam kakšen film ki ima 25 slik/sec, prestavim na 60Hz osveževanje, ker pa na 24 šteka.

sulicar ::

Predlagam da odpremo novo temo Plazma LG 50PK350,za vse ,ki imamo ta TV!Tja bi pisali skratka vse..od nastavitev slike,zvoka,plusov,minusov itd.Ste za?

Bellzmet ::

Končno...

__X__ ::

50PK750....zna kdo nastavit velikost podnapisov z USB ključka ? So kar dosti manjši kot tisti prek TV.

e-marko ::

Verjetno je enako kot pri 550. Ko poženeš predvajanje pritisni q.menu na daljincu in se ti odpre okence kjer lahko izbereš nastavitve predvajanja, video nastavitve in audio nastavitve. Nekako tako na pamet govorim, ker ne morem trenutno preveriti... Tam pod nastavitve predvajanja imaš tudi možnost velikosti podnapisov in izbereš primerne. Srednji meni kar odgovarjajo.

LP
...somebody, somewhere...

Gugie ::

Panasonic je zgleda podaljšal promocijo 5 let garancije na televizorje.
http://www.mediaplanet.si/
http://www.mediaplanet.si/panasonic-5-l...

Pennywis3 ::

Po nešteto nasvetih in pregledanih testih sem se odločil za PANASONIC TX-P50G20ES.
Za 1200 Eur mislim da bolšega TV-ja ni.
Hvala vsem za nasvete.

Backup22 ::

Kje pa si ga dobil za 1200?
//
««
116 / 154
»»