» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
109 / 154
»»

djordjevic ::

Ja, ojačevalci signala. Raaajt. Whatever rocks your boat, mate. Pa ni potrebe po klicajih, res ne. Kdor kupuje televizor, bo itak šel v štacuno pogledat in primerjat. Ne, wait. Oči ga bodo zagotovo varale, ako se mu bo zdelo, da je slika na lcd-ju lepša ... ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

SkyEye90 ::

Moje mnenje, LCD-ji imajo višjo svetilnost, tako v trgovini izstopajo od plazem, ki imajo malenkost nižjo. Ker pa doma ne moreš imeti LCD na 100% svetilnosti (razen če hočeš razsvetliti dnevno in hodnik) ker je pač preveč, si nastaviš na ca 50%, pri plazmi pa na ca 70%. Tukaj pa sta potem plazma in lcd enaka.

djordjevic ::

Hm. Bom šel danes še enkrat za hec v BB, pa bom rekel prodajalcu, naj mi izroči daljinca od obeh tevejev - LG PK750 in ene njihove LED televizije - sta druga poleg druge, pa bom primerjal.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Furbo ::

Jaz sem si vzel LED LCD, ker porabi pol manj štroma kot plazma. Slika je super na vseh, če je signal pravi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Super Sonic ::

Jaz imam doma oboje - plazmo (Panasonic TX-P42V10) za gledanje tvja in lcd (LG 32LD750), ki je v avtosimulatorju.

Rekel bi, da je vseen k*** kaj kupiš, ker so signali operaterjev pod kritiko in dobiš ven zelo bogo sliko na obeh tvjih. Ko pride optika bo bolje (menda). Vseeno je za odtenek boljša na plazmi (moje mnenje).

Ko sem priklopil navadno sobno anteno, slika na plazmi polula sliko na lcdju. Ampak kakšno vezo ima to pri nakupu tvja, pa sami veste.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

SkyEye90 ::

Glede porabe, 50" plazma porabi ca 180W, če imamo prižgano 5ur na dan, je celoletni strošek 33 evrov.
Pri LCD-ju enake velikosti (ima 110W), je strošek 20 evrov. Torej 13 evrov razlike.
Kdaj odplačamo 500evrov razlike za dražji LED model? Računajte sami ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

kmetek ::

ko ga že vmes prodamo ;((

Okapi ::

Bom šel danes še enkrat za hec v BB, pa bom rekel prodajalcu, naj mi izroči daljinca od obeh tevejev - LG PK750 in ene njihove LED televizije - sta druga poleg druge, pa bom primerjal.
Samo istočasno mu moraš reči še, naj ugasne luči v štacuni. Problem je, ker so trgovine precej bolj razsvetljene kot dnevne sobe, ko gledamo zvečer tv. In v takem svetlem okolju je seveda bolje, če je svetlost televizorja večja.

Nekaj podobnega se dogaja recimo pri ocenjevanju hi-fija, kjer se, če primerjaš dva podobno (ampak ne enako) dobra sistema, vedno zdi boljši tisti, ki je malo glasnejši.

Če hočeš primerjati plazmo in lcd, je edina možnost, ki zagotavlja optimalno odločitev, da si domov odneseš oba televizorja, in v lastni dnevni sobi in z lastnim virom slike ugotoviš, kateri je za tvoj okus boljši. Nakup v spletni trgovini to celo omogoča;)

O.

Dromar ::

Ni poanta samo svetilnost, gre se predvsem za to, da imajo plazme spredaj steklo, medtem ko imajo LCDji mat plastiko. LCD ima 90% manj odboja svetlobe kot plazma. In če imaš ti v trgovini 10 reflektorjev, ki svetijo pod kotom in če je nasplošno v trgovini svetlo, ne moreš v takem okolju primerjati plazme in LCDja, ker se od LCDja ne bo odbijala svetloba-vidiš 90% tako sliko kot bi jo doma na kavču. Ko prineseš plazmo domov, jo imaš v temnejšem prostoru kot v trgovini in odboja več ni-vidiš torej tako sliko kot bi jo moral, medtem ko v trgovini vidiš zgolj 10% tega.

Poleg tega je v trgovini na LCDjih nastavljena full močna svetilnost, ki je doma NE MOREŠ met. In če obstaja na tem svetu 10 res full poznanih review strani in popolnoma vse rečejo isto-da je na plazmi boljša slika-obstaja zelo mala verjetnost, da je to narobe.

Zdaj pa o tem, zakaj boljše zaslužijo, če Vam prodajo LCD:
LCDjev naredijo 10x več kot plazem, izdelava je cenejša, ker ne rabiš finih fosforjevih premazov, uporablja se plastika namesto kovine in stekla, potem pa pride zraven še prevoz. Plazmo je težje transportirat (steklo se razbije, razlije se lahko fosfor če jo položiš in fejst ruka), zato morajo plazme bit postavljene pokonci in bolj zavarovane. LCDje namečejo lepo leže-peljejo jih lahko na tak način 40% več.

In zdaj k osnovam trgovanja. Vsak ekonomist, trgovec, komunikolog ali kdorkoli, ki ima 5% pojma o trgovanju, Vam bo povedal naslednje: dobra stvar se prodaja sama in ne rabi reklame, slabo stvar pa prodamo s propagiranjem!
In tu je point. Če bi trgovec svetoval nekomu, ki nima pojma, naj raje kupi plazmo in bi jo ta kupil, bi 2 uri kasneje prišel nek kupec, ki veliko ve o TVjih in zato nebi vprašal, kaj je zanj boljše, ampak bi hotel plazmo. Plazme pa ne bi bilo, ker jo je kupil en, ki ni imel pojma in bi zato kupil plazmo pri drugem trgovcu.
In tako je ta trgovec prodal 1 plazmo in nobenega LCDja. V primeru, ko svetuje bumbarju, naj kupi LCDja in ga le-ta kupi, ostane plazma za tistega, ki ve kaj hoče. Trgovec je zato prodal 1 LCD in 1 plazmo in ima tako več profita.
Seveda si v trgovinah poleg besednega propagiranja pomagajo še z nastavitvami. Ker primer med plazmo in LCDjem ni reprezentativne narave, si poglejte kaj predvajajo na katerem TVju.
Imamo en LCD za 700EUR 42", na njem predvajajo TV Slovenija 2, lahko tudi HD film če hočete, ampak na LEDju za 2200EUR se bo zmeraj vrtela risanka, po možnosti ena s full barvami in mogočno sliko.
Evo. LG LX9500...Pojdite primerjat, kaka je slika TVja na nekem mimovrste...
http://www.mimovrste.com/artikel/135017... obična cena
http://www.mimovrste.com/artikel/135017... drag tv
Čudno, da ta cenejši je enostavno slikan, na tadražjem pa osebki kar ven iz slike stojijo, ker ima tako strašansko dober 3d efekt ane...
Kar je največja neumnost pa je to, da nekdo na svojem laptopu gleda sliko tistega LG LX9500 in reče "lej kak ma lepo sliko". A ste se dejansko vprašali, kakšen zaslon vam prikazuje tako lepo sliko?
Na LCD zaslonu laptopa se Vam zdi, da ima en tv boljšo sliko kot nek drug tv? Halo? Gledate ga na istem zaslonu, torej lahko sklepate, da gre enostavno za to, kako montažo nardijo!

Aja, vprašajte se še, zakaj v Bigbangu lahko dobite na LCD tv tudi do 30% popusta, če vprašate zanj, za plazmo pa ste lahko presrečni, če ga dobite 10 ali 15 (kolega je dobil mal več ko 10, ker je na spletu 690EUR, v trgovini pa 800 in raje vidijo, da v trgovini kupiš). Odgovor je seveda ta, da so cene LCDjev seveda lepo navite.
In ne pravim, da je plazma bog in batina v tem svetu. LCDji so zakon za svetle prostore, za kakršnakoli reklamna besedila (recimo turistične agencije imajo rade TV v izložbi, da na njem predvajajo reklame) in če uporabljate TV še kot zaslon za računalnik.
V končni fazi sva s punco za v njeno sobo kupila 32" LCDja, ker je bil 320EUR in ne rabiva tam boljše televizije, tako da se ne splača dat 130EUR zraven za najcenejšo 42" plazmo. In doma imamo Toshibino LCDjko za 800EUR v dnevni sobi 37".
Pravim samo to, da plazma v istem cenovnem rangu zmeraj ponudi več kot LCD.
Pa tolko o porabi...Moja 50" LG 50PK350 porabi povprečno manj kot 130W, Toshiba je bla pa 10" manjša in je porabla okrog 150, pa je bla najnovejša generacija Toshibinih LCDjev.

Pa še to, tisti, ki kupujete LED, da boste prihranili na stroških za štrom. Če laufate TV 10ur na dan, boste v 10 letih dejansko nadoknadli razliko v ceni med LCDjem in LEDom (ali plazmo in LEDom). Edini problem, ki še ostane je seveda življenska doba LEDjev, ker Vam bo po 10 letih seveda delal približno tak, da ga lahko samo še prodate, pa tudi tehnologija bo zastarela.

Se že veselim komentarjev djordjevica in vseh podobnih, ki bodo spljuvali moj odgovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

Okapi ::

ker ne rabiš finih fosforjevih premazov
Samo toliko, da ne bomo krive vere učili - to niso fosforjevi premazi, ampak različne fosforescentne snovi, ki s fosforjem nimajo čisto nič skupnega.

O.

djordjevic ::

Mah, ne mislim več tratit dragocenega časa s tole brezplodno debato, res ne. LG PK350 je najboljša stvar po nutelli na kruhu, evo. Pika. Ciao bella.
No grave is deep enough to keep us in chains.

kmetek ::

"Aja, vprašajte se še, zakaj v Bigbangu lahko dobite na LCD tv tudi do 30% popusta, če vprašate zanj, za plazmo pa ste lahko presrečni, če ga dobite 10 ali 15 (kolega je dobil mal več ko 10, ker je na spletu 690EUR, v trgovini pa 800 in raje vidijo, da v trgovini kupiš). Odgovor je seveda ta, da so cene LCDjev seveda lepo navite."

Umiram od smeha.

Dromar ::

Zanimivo, kako je nekaj popolnoma realnega lahko smešno. Predvsem v situacijah, ko ga nekdo postavi v kot in nima nobenega drugega komentarja.
In 50PK350 ni najboljši TV na svetu, je najboljši TV do 700EUR. Najboljši TV pa je po mojem mnenju Panasonic V20...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

Mare3 ::

Namen imam kupit tv ampak šele naslednje leto poleti, do takrat verjetno tega LG PK350 nebo več ali pač. Verjetno bo že kak boljši prišel ali pa enako zmogljiv za ta denar ker mi je res top tv ampak trenutno nimam denarja in ga bom imel šele poleti. Na koliko časa pa trenutno prihajo novi tv-ji v prodajo v sloveniji? (približno)

Dromar ::

Ma naslednje poletje bo 50PK350 že predpotopna kripa

mataur ::

V delovni sobi imam 32" LCD ene tri lata, za dnevno, pa je bila varjanta min.50", in za cim manj denarja, ker nisem tolksen videofil, niti imam kvaliteten sprejem (siol na bakru, na meji bazne postaje), sem iskal nekaj mojim potrebamprimerno. Za omenjeni denar je bila edina sprejemljiva varianta LG50PK350...vzel bi tudi LCDja, pa ni take diagonale za ta denar. Poanta...kot manj zahtevni gledalec, sem nabavu TV, s katerim sem (za enkrat) zllooo zadovoljen...Da pa moj tosl nima dna, bi pa uletu v trgovino, vskliknu...tanajdraziga, pa takoj...pa me boli za vse komentarje na forumu...tko pa vseeno, ce nimate dnarja za metat skos okn...to je nakup, kateri se splaca...ce mate dnar...sam stran od tega TVja...

BALAST ::

Dromar saj TV pa res ne rabiš kaj posebnega. Izbereš prvega, ki ima dobro ceno, sliko in vsaj 2leti garancije. Pa plazme so dober nakup, sploh ker jim LCDji nižajo ceno.

smarty ::

Dobil sem Samsung 46C650. Trenutno sem ne hitro preletel signale in sem zadovoljen. Sem dal na hitr en HD spot dol in je slika fullll dobra :)
Na SD signalu sem tud presenečen. Poraba ca. 150W na testu z spotem lady_gaga-poker_face_(glastonbury_festival)-hdtv-720p-x264-2009-mv4u.
Na kratko zlo zadovoljen :)

dmk ::

gledam tole 50PK350 pa piše DVB-T da, DVB-C ne, DVB-S ne. A DVB-C je kabelska digitalna al kako? Ker če bi kdaj naročili Telemach digitalno, kako je s tem?

edit: zgleda da je na ceneje.si to napačno navedeno

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dmk ()

PrimozR ::

T je terrestial (po luftu), C je cable (kabel), S pa ne vem kaj je. Koliko je sploh TV-jev, ki podpirajo en DVB, drugega pa ne?

matej_jack ::

Bi bilo dobro počakati na podporo DVB-T2 / DVB-C2?

Zlate ::

PrimozR je izjavil:

T je terrestial (po luftu), C je cable (kabel), S pa ne vem kaj je. Koliko je sploh TV-jev, ki podpirajo en DVB, drugega pa ne?

S je pa satellite. Hmmm... tudi jaz razmišljam o nakupu LG 50PK350. Mislim, da trenutno ni boljšega nakupa. Problem je le v tem, da bi ga kupil le zato, da bi ga kupil, ker televizijo gledam mogoče uro na teden. Dela sicer več časa, vendar je praktično nihče res ne gleda.
Sicer si rad zvečer ogledam kak HD film, vendar imam za to HD projektor. Samo LG-ja bi pa vseeno imel, stvar je le v tem, da za nakup le te, nimam dobrega argumenta za boljšo polovico :) No, če sem iskren, tudi sam pri sebi iščem izgovor, da bi jo kupil (nekako v smislu, res je poceni). Ma ku*c, sej je ne rabim...;)
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Dromar ::

Haha, no kaj takega pa še nisem slišal, da bi nekdo kupoval TV kr za brezveze. Si že pomislil drugače, da bi prodal projektor? Sicer ne vem kak so kaj tej HD projektorji, ampak sklepam da ne znajo lih neke črnine pokazat če že vse drugo znajo (ne vem pravzaprav sploh nič)

roCkY ::

Zlate je izjavil:

PrimozR je izjavil:

T je terrestial (po luftu), C je cable (kabel), S pa ne vem kaj je. Koliko je sploh TV-jev, ki podpirajo en DVB, drugega pa ne?

S je pa satellite. Hmmm... tudi jaz razmišljam o nakupu LG 50PK350. Mislim, da trenutno ni boljšega nakupa. Problem je le v tem, da bi ga kupil le zato, da bi ga kupil, ker televizijo gledam mogoče uro na teden. Dela sicer več časa, vendar je praktično nihče res ne gleda.
Sicer si rad zvečer ogledam kak HD film, vendar imam za to HD projektor. Samo LG-ja bi pa vseeno imel, stvar je le v tem, da za nakup le te, nimam dobrega argumenta za boljšo polovico :) No, če sem iskren, tudi sam pri sebi iščem izgovor, da bi jo kupil (nekako v smislu, res je poceni). Ma ku*c, sej je ne rabim...;)


Poglej 60" PK750 in PK950. Morda ugotoviš, da projektorja ne rabiš (več) saj TV ob ustrezni razdalji gledanja nudi občutno boljšo sliko razen, če imaš nek TOP FHD projektor.
Nikakor pa LG plazme ne nudijo TOP slike. Napram Panasonicu je razlika kar konkrentna. Za svojo ceno pa vsekakor nudijo zelo veliko. Si pa PK350 nikakor ne predstavljam pri sebi. Zadeva ima zame preveč odbojen ekran.

whatever ::

dmk je izjavil:

gledam tole 50PK350 pa piše DVB-T da, DVB-C ne, DVB-S ne. A DVB-C je kabelska digitalna al kako? Ker če bi kdaj naročili Telemach digitalno, kako je s tem?

edit: zgleda da je na ceneje.si to napačno navedeno


LG 50PK350 PLAZMA TV - ali ima DVB-C?

Torej, IMA DVB-C, samo državo moraš nastaviti na Finsko. Ima pa ta TV res zelo odbojen ekran, kot je rocky povedal. Ni primerna za zelo svetle prostore, ki nimajo možnosti rulet oziroma zatemnitve oken.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

whatever ::

Drugače pa sem že opazil zapekanje slike pri omenjenem modelu, ki si ga lastim. Namreč, če poznate infokanal RTVSLO 1 - mislim tisti z dvema okvirjema v katerih se prikazuje slika (novice in ponavadi vožnja avtomobila), okoli je pa fiksno ozadje oranžne ali modre barve... no una dva okvirja sta se zapekla, žal pa nimam pojma, koliko časa je bil TV prižgan na omenjenem kanalu. Ko sem prižgal TV, se je to videlo takoj ob prižigu TVja na črni podlagi, ko se je prikazala slika to ni bilo več moteče oziroma opazno, nato sem TV nekajkrat prižgal, pustil malo laufat celozaslonsko gibajočo sliko na 16:9 in parkrat ugasnil, potem pa se je stanje normaliziralo in zapečene slike niti na črnem ekranu ni več opaziti. Tako da zdaj je OK.

Nekaj ste omenjali, da naj bi bilo zapekanje slike rešeno pri teh plazmah oziroma da se tega ni treba več bati. Ne vem koliko je kaj res zaradi omenjene izkušnje in dejstva, da v navodilih za uporabo še vedno piše opozorilo pred zapekanjem slike. Je pa res, da je zapečena slika po nekaj minutah izginila in problema ni več.

Kolikor sem nekje prebral, naj bi plazme bile nekoliko bolj dovzetne za zapekanje slike kot LCDji. Vseeno pa mislim, da glede na to, da se ta plazma dobi za 590 eur, da je nesmiselno kupovati 32" za 400 eurov, če dobiš 50" za 600. Tudi če boš gledal TV z dveh metrov, edino če res nimaš placa.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Dromar ::

whatever, moraš ločevat med zapeko slike in image retentionom. Ni isto...Image retention se pojavi, ker ko ugasneš tv pri neki sliki refresh rate za moment pade in se ti slika za trenutek zapeče. In to je tudi pri V seriji Panasonica.
Ko prižgeš film se ta IR zbriše po parih sekundah in ga ni več nikoli opaziti

whatever ::

Pol zapekanje slike pri tem modelu ni možno in je skrb odveč?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

roCkY ::

Kar sem na to temo bral (tuji forumi in članki) je realna nevarnost za burn-in le, če so nastavitve za kontrast in svetilnost preko 90%. Takih nastavitev pa v praksi nihče ne rabi.

Keyser Soze ::

whatever je izjavil:

Torej, IMA DVB-C, samo državo moraš nastaviti na Finsko. Ima pa ta TV res zelo odbojen ekran, kot je rocky povedal. Ni primerna za zelo svetle prostore, ki nimajo možnosti rulet oziroma zatemnitve oken.

No, kako pa zgleda praksa s temle sprejemnikom.

Sploh kar se tiče kodiranih signalov ponudnikov (predvidevam, da ima Telemach tudi kodiran signal)?
OM, F, G!

sasoe ::

Dromar je izjavil:

Zanimivo, kako je nekaj popolnoma realnega lahko smešno. Predvsem v situacijah, ko ga nekdo postavi v kot in nima nobenega drugega komentarja.
In 50PK350 ni najboljši TV na svetu, je najboljši TV do 700EUR. Najboljši TV pa je po mojem mnenju Panasonic V20...


VT20!
(med V in VT ni razlika samo 3D)

whatever ::

Keyser Soze je izjavil:

whatever je izjavil:

Torej, IMA DVB-C, samo državo moraš nastaviti na Finsko. Ima pa ta TV res zelo odbojen ekran, kot je rocky povedal. Ni primerna za zelo svetle prostore, ki nimajo možnosti rulet oziroma zatemnitve oken.

No, kako pa zgleda praksa s temle sprejemnikom.

Sploh kar se tiče kodiranih signalov ponudnikov (predvidevam, da ima Telemach tudi kodiran signal)?


Ne vem, nimam Telemacha. Najde vse. Gledam samo odkodirane programe, pri zakodiranih pač napiše no CI module. Kakšen je pa postopek pri zakodiranih kanalih pa nimam pojma. Menda se kupi CI modul, v katerega daš odkodirno kartico.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

djordjevic ::

whatever je izjavil:

Menda se kupi CI modul, v katerega daš odkodirno kartico.

Če imaš naročeno digitalno kabelsko, ti jo morajo brezplačno dati v uporabo (za prvo televizijo).
No grave is deep enough to keep us in chains.

Keyser Soze ::

djordjevic je izjavil:

Če imaš naročeno digitalno kabelsko, ti jo morajo brezplačno dati v uporabo (za prvo televizijo).

Si siguren?

Ma kdo info iz prve roke, kako je pri Telemachu?
OM, F, G!

djordjevic ::

Sam imam digi kabelsko pri Telemachu (sicer z ločenim sprejemnikom, ker tv nima dvb-c sprejemnika), dedku pa so dali vmesnik (isto Telemach), kamor je vtaknil dekodirno kartico in voila, gleda digi kabelsko.
No grave is deep enough to keep us in chains.

PrimozR ::

Ja, CI modul zamenja osnoven STB, ni treba doplačevati kot za DVR-je.

simon2704 ::

Tudi jaz bi mel letos nov TV in ko berem komentarje na tem forumu sem pogrešil/spregledal podatek o tem kako je kaj z življensko dobo plazem in (led) lcd-jev, npr. če bo tv prižgan povprečno 5 ur na dan (kakovost slike začne opazno pešati, okvare, ..)?

Kupil bi pa:
- cena TV max 800 EUR,
- diagonala obvezno nad 46",
- naj podpira gledanje filmov prek usb (tudi mkv)
- po možnosti tudi naj bo še WLAN (youtube gledam dosti)

pa hvala za odgovor!

Backup22 ::

Tudi jaz kupujem 46" TV (sicer do nekje 1000EUR). Dobri LED/LCD takšne velikost stanejo več, zato bom vzel kar plasmo. Pred kratkim sem bil v MediaMarktu, kjer jih imajo kar nekaj in so me plasme prav navdušile... Kakšen nasvet, predlog, opozorilo?
//

Dromar ::

Kolker je meni jasno je življenska doba novejših plazm tudi do 100 000ur, kar pomeni pri 5ur na dan okrog 50 let...
Glede na to, da kupuješ do 800EUR glih neke ogromne izbire nimaš, če smo iskreni...50" so na izbiro:
-LG 50PK350
-LG 50PK750
-Panasonic X2
-Samsung C350

Na tem forumu je na velko hvaljena 50PK350 in jo kar dosti folka ma. Med naštetimi je najcenejša in verjetno tudi najboljša (PK750 je praktično ista, ima pa kolker vem samo še THX zraven, kar pa ni vredno 150 dodatnih eurov).
Odločitev je pa tvoja

Backup22, zate velja isto, kupi al 50PK350, al pa dodaj še 200EUR k 1000 in kupi G serijo Panasonica. Je Panasonic veliko boljši, a je tudi 550EUR dražji, kar je skoraj enkrat več.

djordjevic ::

Dromar je izjavil:

(PK750 je praktično ista, ima pa kolker vem samo še THX zraven, kar pa ni vredno 150 dodatnih eurov).

Če daš poleg hardvera še kaj na dizajn, potem je.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dromar ::

Če gledamo s tega vidika, pol je PK750 res zmaga, ker je vsaj v pogledu večine ljudi res en najlepših TVjev na trgu.
Meni osebno dizajn ni bil vredn 150EUR, sploh zato ker PK350 dosti dobro zgleda.
Načeloma pa so mi najlepše Sonyjeve LCDjke, če sem iskren :D

e-marko ::

simon2704, 50PK350 in tudi 50PK550 sta no-go za wlan. 50PK750 ja. Za ostale, ki jih je napisal Dromar, ne vem.

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

Dromar ::

Ma lej kje boš dobil 50" plazmo za 800EUR ki ma vse, kar bi on rad...Jes bi tudi mel Mercedes SLRa za 10000EUR...

simon2704 ::

sem preveril na LG-jevi spletni strani in res ima LG 50PK750 WLAN - NetCast; cena je tudi pod 800 eur:

http://www.mimovrste.com/artikel/135017...

obstaja kaj primerljivega v razredu led lcd?

Zgodovina sprememb…

Dromar ::

Prvi LED LCD, ki ti bo dal tako sliko kot ta plazma stane 1400EUR+ in sicer je to LG serija LE8500

Double_J ::



Prava stvar...
Dve šivanki...

smarty ::

Kaj je to zaen film? :)

simon2704 ::

Dromar je izjavil:


življenska doba novejših plazm tudi do 100 000ur, kar pomeni pri 5ur na dan okrog 50 let

Prvi LED LCD, ki ti bo dal tako sliko kot ta plazma stane 1400EUR+ in sicer je to LG serija LE8500


zame bo znanstvena fantastika že vsak soliden flatscren, ker sem do zdaj mel samo navaden 32" crt tv, kar se pa življenjske dobe tiče - sem vedel, da majo po 100k ur, a me bolj matra, da bo pri plazmi že po par letih začela padati kvaliteta slike

Keyser Soze ::

smarty je izjavil:

Kaj je to zaen film? :)

District 9! d00h!1!!11

To pa ja moraš vedet, če si na S&Tju. Razen če pregleduješ samo kuharsko sekcijo foruma. Pol ti je oproščeno.>:D
OM, F, G!

smarty ::

Keyser Soze je izjavil:

smarty je izjavil:

Kaj je to zaen film? :)

District 9! d00h!1!!11

To pa ja moraš vedet, če si na S&Tju. Razen če pregleduješ samo kuharsko sekcijo foruma. Pol ti je oproščeno.>:D


Nikjer nisem :)
TV-ja itak skor ne gledam ga bom pa morde kak film pogledu zdej k sem nov TV nabavu :)
««
109 / 154
»»