Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Gugie ::
Tole
http://www.mediaplanet.si/panasonic-pla...
ali pa pogojno (če je proračun omejen) tole
je zagotovo top televizor za ta denar pa naj kdo reče kaj hoče
ali pa pogojno (če je proračun omejen) tole
je zagotovo top televizor za ta denar pa naj kdo reče kaj hoče
Badboy_ ::
V mislih sem imel da bi kupil LGjev LED TV mislim da 42" LE5300. Kasneje sem se odločil za LG 50" PK350 Plazmo. Najprej sem imel pomiselke glede plazme saj sem bral na forumih, da nekatere brenčijo, da se lahko pojavijo problemi s sliko (zapečena itd...), spet drugi pravijo, da so najboljše plazme itd... Šel sem v Big Bang in si v živo pogledal slike. Predvajalo se je nekaj na Slo 1. Najbolj čisto sliko vsaj za moje pojme je imela plazma, vendar mi je overall slika bila nekoliko "dull" se pravi temna, za razliko od tistega LED-a. Doma sem se malo poigral z nastavitvami, nekatere sem našel na netu, ena je celo iz nekega foruma, kjer je model kasneje premeril vse barve da je našel optimalno kombinacijo barv. Zame seveda te nastavitve spet niso bile najboljše, tako da sem še malo štimal in našel tisto tapravo. Še vedno se zgodi da so barve na nekaterih filmih, ki se predvajajo na DVB-T nekoliko togih barv, tu nevem ali je zaradi upscale-a in samega signala, ki ga pošiljajo televizije. Vendar, ko prikolpiš WD passport in zaženeš Blu-Ray rip v mkv formatu "its a whole another world", tu pa ostanem brez besed. Kvaliteta slike neprimerljiva. Barve ravno pravšnje, ostrina, prehodi med hitrimi potezami gladki, gledal sem celo NBA tekmo posneto v Full HD, hitre akcije so gladke. Nekaj sem zasledil še da polno črnino plazma dobi šele nekje po 1000 urah delovanja, to nisem ravno najbolje razumel, pa še da ne smemo pretiravati pri nastavitvah za barve da katero od barv ne smemo pretirano dvigovati, ker jo lahko kao "potrošimo"...
No pa me zanima še kako je z predvajanjem 21:9 formata (1920x800), kjer se zaradi razlike pojavijo zgoraj in spodaj črne črte. Ali se lahko to "zapeče" na zaslon če gledam film, ki traja 2h, ker v navodili piše da ni, priporočljivo imeti eno in isto sliko več kot 1h na zaslonu, da pa ima integrirano v osveževanju da samodejno vstavi belo barvo med osveževanjem da prepreči "zapeko". Se pravi zapeče tista črnina in ne format se ne da raztegniti, vsaj probal sem in kakorkoli naštimaš ostane 21:9 na filmih, ki so posneti v tem formatu. Ima kdo kako izkušnjo s tem?
LP.
No pa me zanima še kako je z predvajanjem 21:9 formata (1920x800), kjer se zaradi razlike pojavijo zgoraj in spodaj črne črte. Ali se lahko to "zapeče" na zaslon če gledam film, ki traja 2h, ker v navodili piše da ni, priporočljivo imeti eno in isto sliko več kot 1h na zaslonu, da pa ima integrirano v osveževanju da samodejno vstavi belo barvo med osveževanjem da prepreči "zapeko". Se pravi zapeče tista črnina in ne format se ne da raztegniti, vsaj probal sem in kakorkoli naštimaš ostane 21:9 na filmih, ki so posneti v tem formatu. Ima kdo kako izkušnjo s tem?
LP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Badboy_ ()
Dromar ::
Kolikor vem ni nobenega strahu, saj slika zgoraj in spodaj načeloma ni niti aktivna, razen če streamaš film preko HD kabla iz laptopa, ker takrat prepozna to pač kot del slike mislim da...
Sem tv uporabljal okrog 500ur do zdaj bi rekel in je slika čedalje boljša, to se strinjam, in velik sem 21:9 gledal, pa ko priklopim PS3 gor ki je 16:9 slika pol...ni razlike nobene
Sem tv uporabljal okrog 500ur do zdaj bi rekel in je slika čedalje boljša, to se strinjam, in velik sem 21:9 gledal, pa ko priklopim PS3 gor ki je 16:9 slika pol...ni razlike nobene
SkyEye90 ::
Črn rob očitno JE aktiven. Tudi sam sem bil prepričan, da bo črn rob ugasnjen (in tako tudi črna črna), ampak ko gledam filme je spodnji in zgornji rob nenormalno siv...to pa pomeni, da piksli očitno so nekoliko aktivni..razlage za to pa nevem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
e-marko ::
Malo sem se igral z nastavitvami in me zanima zakaj ne morem pri PK550 pri izbiri npr. Expert 1 nato spreminjati določenih nastavitev kot je Raven črnine in še kaj bi se našlo. Sicer funkcija obstaja ampak je ni mogoče spreminjati.
Jasno mi je da to ne morem pri ostalih dafault načinih (THX, Vivid, Normal...).
Kakšna ideja? Hvala.
Tudi sam opažam, da je rob verjetno aktiven, ker ni popolnoma enakomeren ampak se s spreminjanjem načina slike (THX, Vivid, brez...) nekoliko spreminja od temnejše do svetlejše. Zakaj, ne vem...
LP
Jasno mi je da to ne morem pri ostalih dafault načinih (THX, Vivid, Normal...).
Kakšna ideja? Hvala.
Tudi sam opažam, da je rob verjetno aktiven, ker ni popolnoma enakomeren ampak se s spreminjanjem načina slike (THX, Vivid, brez...) nekoliko spreminja od temnejše do svetlejše. Zakaj, ne vem...
LP
...somebody, somewhere...
Gugie ::
Vse novejše plasme imajo vgrajene tehnologije ki preprečujejo "zapekanje slike". Deluje na ta način da se en piksel v sekundi večkrat "osveži" in se tako prepreči zapekanje slike na ekran. Sicer so kakšni "lag-i" lahko potem tudi še vidni par minut-sekund na ugasnjenem ekranu ampak potem izginejo. Že pri 400Hz modelih je bilo zapekanje slike rešeno pri 600Hz pa je skoraj nemogoče.
sasoe ::
Panasonic je zapečenje odpravil!
če pa se ti že kaj zapeče, pa neseš Tv na servis, v 99% se da odpravit, če ne dobiš novega. sicer ni praktično, če se ti to zgodi, 50"-no makino v avto šlepat, ampak je pa neka tolažba, da to načeloma ni več problem! Panasonic ima 5 let garancije!
50VT20 je bila pa marsikje proglašena za najboljši TV leta 2010! 3D HD sem gledal in je res super, čeprav ne maram 3D filmov v kinu. 3D TVji so baje boljši tudi za 2D (recimo GT je boljši od G, VT je boljši od V,...)
Pa nisem privrženec plazm, kupujem LCD, samo kaj pri hudiču ko me pri vsakemu nekaj moti!
SAMSUNG 46C652 truemotion ne pride do izraza
LG 47LE8500 refleksija in cena
SONY 46EX500 pri nas predraga, za to kar nudi
budget sem imel 1500 eur, pa se mi vedno bolj zdi, da je bolje kupit TV za 1500/2, ostanek dat v šparavčka, še kaj dodat in čez pet let spet kupit, ker tehnologija drvi, takrat bo tudi 3D že bolj dodelan in aktualen, nejverjetneje bo pa današnji TV za 1500eur v primerjavi s takratnim za 800 eur po karakteristikah zastarel!
tako da, če bom pameten, več kot 1000 eur danes ne bom dal za TV ali ne?
če pa se ti že kaj zapeče, pa neseš Tv na servis, v 99% se da odpravit, če ne dobiš novega. sicer ni praktično, če se ti to zgodi, 50"-no makino v avto šlepat, ampak je pa neka tolažba, da to načeloma ni več problem! Panasonic ima 5 let garancije!
50VT20 je bila pa marsikje proglašena za najboljši TV leta 2010! 3D HD sem gledal in je res super, čeprav ne maram 3D filmov v kinu. 3D TVji so baje boljši tudi za 2D (recimo GT je boljši od G, VT je boljši od V,...)
Pa nisem privrženec plazm, kupujem LCD, samo kaj pri hudiču ko me pri vsakemu nekaj moti!
SAMSUNG 46C652 truemotion ne pride do izraza
LG 47LE8500 refleksija in cena
SONY 46EX500 pri nas predraga, za to kar nudi
budget sem imel 1500 eur, pa se mi vedno bolj zdi, da je bolje kupit TV za 1500/2, ostanek dat v šparavčka, še kaj dodat in čez pet let spet kupit, ker tehnologija drvi, takrat bo tudi 3D že bolj dodelan in aktualen, nejverjetneje bo pa današnji TV za 1500eur v primerjavi s takratnim za 800 eur po karakteristikah zastarel!
tako da, če bom pameten, več kot 1000 eur danes ne bom dal za TV ali ne?
PrimozR ::
To je itak vedno tako, plačevati 2k EUR za računalnik se ti ne splača, raje daš zanj 1000 EUR (ima še vedno totalno makino), postopek pa ponoviš po polovici življenjske dobe - imaš večjo zmogljivost pri manjši porabi. Pa še starega lahko prodaš :D
Pyr0Beast ::
Nabavil tv na mimovrste - LG 42LD450
Slika je na SD signalu za dol past.
Neverjeten TV.
Slika je na SD signalu za dol past.
Neverjeten TV.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
smarty ::
mikko ::
djordjevic ::
Razlika je v ločljivosti. HDReady prikaže največ 720p ločljivost, FullHD pa polno, torej 1080p ločljivost.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Mare3 ::
Hvala za hiter odgovor. Kaj je pa recimo bolje izbrati Plazmo full hd ali Led lcd full hd? Je veliko razlike?
Najboljše, da greš v trgovino in primerjaš. Je razlika v sliki. Enim je bolj všeč plazma, drugim lcd.
Okapi ::
Ampak razlika je v resnici majhna. Velika večina sploh ne loči LCD od plazme, jim mora prodajalec povedati, kaj je kaj.
O.
O.
Melanholija ::
Lep pozdrav, ker mi je podstrešno stanovanje pogorelo
(važno da smo vsi živi in zdravi) sem se odločil za nakup plazme ali LCD. Prejšna elektronika je vsa stopljena. Velikost vsekakor večja od 42". 3D me sploh ne zanima, gledal bi amis tv ter bluray filme. Cena nekje okoli 1200EUR, več pa nebo šlo, ker imam že tako veliko drugih stroškov. Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
(važno da smo vsi živi in zdravi) sem se odločil za nakup plazme ali LCD. Prejšna elektronika je vsa stopljena. Velikost vsekakor večja od 42". 3D me sploh ne zanima, gledal bi amis tv ter bluray filme. Cena nekje okoli 1200EUR, več pa nebo šlo, ker imam že tako veliko drugih stroškov. Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
Če želiš kar največ za svoj denar, kupi plazmo Panasonic G20. Pa doplačaj še tistih 70EUR, da dobiš 50", ker je 46" mislim da 1160, 50" pa 1270EUR.
Najverjetneje pa ti po nesreči vsak euro pride prav in če se odpoveš 5% boljši sliki na Panasonicu, imaš 50" LG 50PK350, ki smo jo v tej temi že kar dosti opevali na straneh 106 in 107 za okrog 650EUR. 50", Full HD, razmerje kvaliteta/cena najboljše na tržišču. Če res hočete kar največ za svoj denar, je to best buy.
Najverjetneje pa ti po nesreči vsak euro pride prav in če se odpoveš 5% boljši sliki na Panasonicu, imaš 50" LG 50PK350, ki smo jo v tej temi že kar dosti opevali na straneh 106 in 107 za okrog 650EUR. 50", Full HD, razmerje kvaliteta/cena najboljše na tržišču. Če res hočete kar največ za svoj denar, je to best buy.
destiny ::
Se mi zdi da sem včeraj na tv-ju ujel reklamo za 50'' panasonic plazmo z BD predvajalnikom za 1000EUR pri tehnomarketu. Ne vem pa za kater model gre (nisem bil pri tv-ju ampak sem reklamo le slišal). Pa še na 12 obrokov jo lahko dobiš, če maš Diners :)
Hvala za odgovore, ja res je vsak eur pride prav. Mora pa biti večja od 42" se pa najbolj nagibam k nakupu plazme! Seveda je lahko tudi cenejša, bom pogledal LG 50PK350. Kje se pa lahko LG vidi v živo? Sem doma blizu Celja.
mataur ::
V petek nabavil LG50PK350 Plazmo v BigBangu. TV zadovoljil vsa moja pričakovanja...črna je črna, odsev ekrana je v mejah normale, dvxi in podnapisi, preko USBja, cepajo v nulo...brez šuma pri zmanjšani glasnosti, dizajn, meni osebno, en lepših. Vgrajeni dekoder našel preko strešne antene 18 čistih programov, preklopi med programi enako hitri kakor pri Siol TV...dva različna, zunanja dekoderja na ostalih TVjih samo 12 programov in še to kockasto(?????)Glede na ceno in prve vtise zelo zadovoljen...
Hvala za info, bom sigurno pogledal ta model LG-ja. Verjetno ga bom kupil če me prepriča. Samo da se situacija malo umiri.
Kaj pa kakšen LED LCD TV?
Kaj pa kakšen LED LCD TV?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
LEDi so kul samo full LED, ti pa se začnejo pri 1500EUR taki, kot se spodobi (recimo 8500 model LGja).
V Celju bi v BB načeloma morali imeti 50PK350 v Bigbangu in Harvey Normanu, saj je v končni fazi to trenutno najbolj popularen TV na trgu, že samo v tej temi na ST nas je vsaj 10 lastnikov, če ne še kje več, ker je za svoj denar enostavno najnajnajboljše kar lahko dobiš.
50", full HD, adijo pamet slika, črna je črna in ne neki sivi odtenki kot na LCDjih istega cenovnega razreda, bere filme iz USBja, ma 2HDMI vhoda, kar je nekaterim malo, ampak povprečnemu uporabniku je to dovolj (jaz uporabljam recimo celo samo 1...)
Le glej, da ga boš vzel preko spletnih štacun, ker v Bigbangu v trgovini stane mislim da 800EUR, preko spleta pa 690, nekatere trgovine pa ga majo tut po 650. Dodatne garancije pri Bigbangu vsaj 3 letne ne jemat, ker je 35EUR doplačila in ti samo za 1leto podaljša. Če boš jemal, vzemi 6let.
Pa priporočam ti, da prodajalcem zatežiš, da ti TV prestavijo v temen prostor, ker pod 30 reflektorji plazma ne more vredu zgledat-ima pač premočan odsev ob taki svetlobi.
Sej sem že napisal. Ko je kolega kupoval tv, sva šla v BB in sem mu pokazal PK350. In je hotel kupit za 2000 Sonyjevga LCDja, ker mu je bla slika kao boljš. In pol sem mu doma v pravi svetlobi pokazal to plazmo in si je kaj hitro premislil. Naslednji teden je plazma že stala pri njemu doma :)
V Celju bi v BB načeloma morali imeti 50PK350 v Bigbangu in Harvey Normanu, saj je v končni fazi to trenutno najbolj popularen TV na trgu, že samo v tej temi na ST nas je vsaj 10 lastnikov, če ne še kje več, ker je za svoj denar enostavno najnajnajboljše kar lahko dobiš.
50", full HD, adijo pamet slika, črna je črna in ne neki sivi odtenki kot na LCDjih istega cenovnega razreda, bere filme iz USBja, ma 2HDMI vhoda, kar je nekaterim malo, ampak povprečnemu uporabniku je to dovolj (jaz uporabljam recimo celo samo 1...)
Le glej, da ga boš vzel preko spletnih štacun, ker v Bigbangu v trgovini stane mislim da 800EUR, preko spleta pa 690, nekatere trgovine pa ga majo tut po 650. Dodatne garancije pri Bigbangu vsaj 3 letne ne jemat, ker je 35EUR doplačila in ti samo za 1leto podaljša. Če boš jemal, vzemi 6let.
Pa priporočam ti, da prodajalcem zatežiš, da ti TV prestavijo v temen prostor, ker pod 30 reflektorji plazma ne more vredu zgledat-ima pač premočan odsev ob taki svetlobi.
Sej sem že napisal. Ko je kolega kupoval tv, sva šla v BB in sem mu pokazal PK350. In je hotel kupit za 2000 Sonyjevga LCDja, ker mu je bla slika kao boljš. In pol sem mu doma v pravi svetlobi pokazal to plazmo in si je kaj hitro premislil. Naslednji teden je plazma že stala pri njemu doma :)
Hvala, HDMI ni problem, ker tudi sam rabim samo enega. Aja, to pa nisem vedel da je fizično v trgovini tako dražji. Hvala za info.
Vedno kupuj tako, da greš na www.ceneje.si, vpišeš karkoli že iščeš in ti bo našlo najugodnejšo ponudbo.
Furbo ::
Če nimaš nikjer nobenih vez, je verjetno to kar ok. Še bolje je pa po dilerskih cenah dobit. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
PrimozR ::
Vedno kupuj tako, da greš na www.ceneje.si, vpišeš karkoli že iščeš in ti bo našlo najugodnejšo ponudbo.
Razen tega, da manjka kup trgovin na ceneje.si.
Po novem človeku še to ne smeš svetovati, da naj na ceneje.si pregleda, kje imajo najugodnejše ponudbe...Naj raje kupi za 200EUR več v trgovini.
Okapi ::
Lepo ti je pipi povedal, da na ceneje.si nimaš vseh trgovin. So tudi štacune, ki so še cenejše. Za prvo orientacijo je ceneje.si OK, če hočeš res dobiti najugodnejši ponudbo, moraš pa še malo guglati. Poleg tega marsikje dobiš tudi popust, s kakšnimi kodami, ali če malo barantaš.
O.
O.
rezator ::
Kje lahko vidim v živo Samsunga C652? V ljubljani ali pa novem mestu mislim. ve kdo?
Ali se še komu zdi če primerja plazmo in lcd, kot da bi imel lcd boljšo resolucijo kot pa plazma. mislim predvsem na navaden SD signal. Ali pa tako če rečem, pri lcdju mi deluje kot bi imel vklopljen antianalising in najboljšo možno resolucijo pri plazmi pa brez antianalisinga in slabšo resolucijo (če laho primerjam grafiko iz iger)? čeprav je resolucija na lcdju in plazmi enaka. upam da se me raume, kaj mislim povedat.
Ali se še komu zdi če primerja plazmo in lcd, kot da bi imel lcd boljšo resolucijo kot pa plazma. mislim predvsem na navaden SD signal. Ali pa tako če rečem, pri lcdju mi deluje kot bi imel vklopljen antianalising in najboljšo možno resolucijo pri plazmi pa brez antianalisinga in slabšo resolucijo (če laho primerjam grafiko iz iger)? čeprav je resolucija na lcdju in plazmi enaka. upam da se me raume, kaj mislim povedat.
Some people feel the rain. Others just get wet.
Andrej4 ::
Sej vem, da vprašanje ne sodi povsem v tole temo, ampak vseeno me zanima vaše mnenje.
A se splača dati 100-200EUR več za Edge LED ali pa nabaviti "klasičen"
LCD TV?
A se splača dati 100-200EUR več za Edge LED ali pa nabaviti "klasičen"
LCD TV?
Bellzmet ::
@rezator: SD in HD slika je res super na C652. Jaz sem ful presenečen, da je preko kabelske tako lepa slika.
Ja sej po ocenah iz foruma bi kupil tale tv takoj. Vendar ne kupim dokljer ne vidim na lastne oči Kje ga pa lahko vidim?
smarty ::
Kje lahko vidim v živo Samsunga C652? V ljubljani ali pa novem mestu mislim. ve kdo?
V Leclercu Ljubljana.
Sam sem šel 2x pogledat Samsunga C652 napram zraven drugim plazmam, da vidm če sem se res uštel, da bi bila plazma boljša.
Ampak zame in za moje oči res ne vidim kaj je na teh plazmah zraven. Enostavno mi je Samsung 652 boljši!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smarty ()
""Ali se še komu zdi če primerja plazmo in lcd, kot da bi imel lcd boljšo resolucijo kot pa plazma.""
Tudi meni, vendar danes se to zelo težko opazi, plazme so zelo napredovale. Če pa res dobro pogledaš naprimer full HD video, ali pa naprimer sliko preko PC-ja, pa ima LCD bolj ostre robove - slika je ostrejša, pri plazmi nekoliko manj, zato se ti zdi da ima slabšo resolucijo. Je pa res, da se na SD signalu zato izkaže veliko bolje. Kot sem že omenil, današnje plazme imajo za večino uporabnikov sliko skoraj enako ostro kot LCD.
""A se splača dati 100-200EUR več za Edge LED ali pa nabaviti "klasičen"
LCD TV?""
Jaz ti predlagam klasičnega, ker imajo predvsem cenejši edge led modeli kar nekaj težav, kot so neenakomerna osvetlitev ozadja, nekoliko slabši vidni kot in pa bela ni naravno bela, je nekoliko umetna :)
Tudi meni, vendar danes se to zelo težko opazi, plazme so zelo napredovale. Če pa res dobro pogledaš naprimer full HD video, ali pa naprimer sliko preko PC-ja, pa ima LCD bolj ostre robove - slika je ostrejša, pri plazmi nekoliko manj, zato se ti zdi da ima slabšo resolucijo. Je pa res, da se na SD signalu zato izkaže veliko bolje. Kot sem že omenil, današnje plazme imajo za večino uporabnikov sliko skoraj enako ostro kot LCD.
""A se splača dati 100-200EUR več za Edge LED ali pa nabaviti "klasičen"
LCD TV?""
Jaz ti predlagam klasičnega, ker imajo predvsem cenejši edge led modeli kar nekaj težav, kot so neenakomerna osvetlitev ozadja, nekoliko slabši vidni kot in pa bela ni naravno bela, je nekoliko umetna :)
mataur ::
ja, bodite previdni pri nakupih, splača se obrnit kak telefon, bit tečen, še bolje kakega poznat ker marže so nenormalne in se da kar dober popust stržit(tudi 30% od cene v trgovini). Jaz sem preplačal za 30€, od spletne cene pri BigBangu, ker nisem imel gotovine in sem plačal preko Diners obrokov...pozor, BigBang je znižal Diners obroke iz 12 na 6, po novem pa lahko kupujete samo še na 4...
Zico4 ::
djordjevic je izjavil:
Malo prej sem sprobal LG PK750. Kanale prestavlja res nemarno počasi, poleg tega pa se spet čedalje bolj nagibam k lcd-ju. Naj se še tako trudim prepričat, da mi sede, mi je svetilnost enostavno prenizka. Bom zgleda še malo počakal in potem vjagal kakega 46" leda.
Vsi mpeg 4 TV sprejemniki bolj počasi prestavljajo kanale , počasneje kot mpeg 2. In ni pomembno ali so LCD-ji ali pa plazme!
V Samsungovem prospektu za njihove najnovejše (in najboljše) LED backlight LCD TV-je je pisalo takole: "ti TV-ji imajo skoraj tako dobro sliko kot plazme".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zico4 ()
sulicar ::
Sem se full zagrel za plazmo LG 50PK350 in jo bom po vsej verjetnosti naslednji teden kupil,ker za ta denar ni boljše trenutno in sem jo že hodil gledati v bigbang,kjer so imeli priklopljeno na kabelsko in je bila full dobra slika...skratka zadovoljen!!Imam pa par vprašanj!!Zanima me kakšen format pa je to divx HD??Kakšna je kvaliteta filma?Uporabljam signal od siola preko optičnega kabla,kaj lahko tukaj pričakujem od nje in kako bi lahko gledal bluray preko računalnika,da bi se povezal z njo..kakšna bo kvaliteta filma,če je sploh možno!!!???Nekje sem prebral da se da nadgradit,a je to res in kako??Zelo dosti filmov imam na dvd-jih,kakšno sliko naj pričakujem(recimo da je zelo dober format)??Oziroma kako naj potegnem iz nje najboljše kar ponuja ta stvar??
Hvala za(upam)čimveč koristnih informacij!!
LP
Hvala za(upam)čimveč koristnih informacij!!
LP
DivX HD je divx, ki ima lahko hd resolucijo. TV se pa odlično odreže pri siol tv, sploh na kanalih kjer je dobra slika (slo1,2,eurosport, sloHD pa sploh zmaga). Priklop na HD predvajalnik (jaz uporabljam WDTV) se izkaže kot zelo dober rezultat, meni osebno so zelo všeč barve, ker so naravne in slika res kristalno čista taka kot se spodobi.
DVD film pa je bolj tako-tako, namreč dvd ima slabo resolucijo, na 50" ne boš dobil prav lepe slike, ne glede na to kakšen je tv.
DVD film pa je bolj tako-tako, namreč dvd ima slabo resolucijo, na 50" ne boš dobil prav lepe slike, ne glede na to kakšen je tv.
OK!Če si jaz potegnem iz partisa bluray film,kaj vse točno rabim?Prosim za podroben opis ,ker sem že malo zaostal za vso to tehnologijo!!
""Ali se še komu zdi če primerja plazmo in lcd, kot da bi imel lcd boljšo resolucijo kot pa plazma.""
Potem praviš, da je SD signal boljši na lcdju kot na plazmi? Ker sem zasledil, da veliko ljudi trdi prav nasprotno.
Aha leclerc, hvala :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rezator ()
hmmm. Samo meni se da je na lcdju boljša ostrina tudi pri SD.
Imam eno vprašanje - predvsem za goreče zagovornike plazem. Ko pravite, da v trgovini pa res ne moreš uvideti nadmočnosti plazem napram lcd-jem in da jih moraš ponesti v domače okolje, kjer se ti le ta nadmoč suvereno prikaže. Kako bi se šele odrezali lcd-ji (ki v štacunah brezkompromisno zgazijo plazme)?
Jaz sem gledal lcd in plazmo oba priklopljena na kabelsko,definitivno lepša slika na plazmi!!!Lcd ,ki pa so nad 1000e pa so vsi priklopljeni na ojačevalce signala..prodajalec mi je sam povedal!!Skratka oba priklopljena na isti signal je na plazmi dosti lepša kot na lcd..bolj realistične in lepše barve..vsaj kar se tiče cenovnega klasa do 1500€...primerjajo se (po moje) samo full led tv z kontrastom vsaj s takšnim kot ga ima plazma!!Skratka jaz sem se odločil da več kot 700€ ne dam za tv in za tak denar ne dobiš boljšega kot je LG 50PK350!!!!V tem cenovnem razredu se lahko vsi ledi in lcd skrijejo!!!
Ojačevalci signala? Zakaj bi pa pordajalci spoh ževeli prodati več lcdjev kot plazem. A imajo od lcdja večji dobiček kot od plazme al kaj?
Ker djordjevic ima prav, v trgovinah so na lcdjih veliko boljše slike, čeprav so priklopljene na SD signal.... Meni je to vse skupaj malo nelogično...
Ker djordjevic ima prav, v trgovinah so na lcdjih veliko boljše slike, čeprav so priklopljene na SD signal.... Meni je to vse skupaj malo nelogično...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rezator ()