» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
97 / 154
»»

mamomu ::

Samsung LCD C serija.
mamomu j....!

neki4 ::

ne kupovat 32 inch ker jaz gledam 42, pa mi je že drug dan gledanja zgledal prekleto majhen. ljudje kupijo premajhne diagonale, pa še full hd, pa še pretežno predrage zadeve.

rs1975 ::

neki4 je izjavil:

ne kupovat 32 inch ker jaz gledam 42, pa mi je že drug dan gledanja zgledal prekleto majhen. ljudje kupijo premajhne diagonale, pa še full hd, pa še pretežno predrage zadeve.

v dnevni sicer imam 42" za razdaljo 3,5m, 32" pa je mišljen za v spalnico ali pa v otroško sobo. mislim, da bo dovolj velik.

kot kaže se bom odločil kar za Samsung C530. mi lahko nekdo, ki si lasti ta LCD potrdi, da delujejo MKV filmi z DTS zvokom brez težav?

OldSkul ::

nekatere 42" plazme so te dni že tako poceni (500EUR), da res škoda kupovat manjše. razen seveda če je problem prostor

Yossarian ::

Samsung C652 zagotovo predvaja mkv datoteke, na forumih pa sem prebral, da zagotovo prebere DTS 2.0
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

libreus ::

Torej če prav razumem imajo novejše plazme nek AV filter, kateri pripomore k odvečnemu odsevu?
Kako je to označeno? Imajo kakšno posebno oznako?

Hvala!

destiny ::

libreus je izjavil:

Torej če prav razumem imajo novejše plazme nek AV filter, kateri pripomore k odvečnemu odsevu?
Kako je to označeno? Imajo kakšno posebno oznako?

Hvala!

Ja, G20, V20 in VT20 oznako :D

adiggg ::

Zdravo,

sem v dilemi pri nakupu tv-ja, in sicer se odločam med:

1. Samsung LE-46C652 in
2. Philips 46PFL5605H

Cena je približno enaka, ima pa Philips že LED tehnologijo... Imate kakšno mnenje, kateri tv je boljši oziroma ali je sploh kakšna bistvena razlika med njima (razen kontrasta v prid Philipsu...)?

Lp, Adi

lisko83 ::

Zdravo, še jaz izkoriščam to temo za nasvete.

Počasi bom kupil nov tv in rabim vašo pomoč katerega izbrat. V poplavi ponudbe in funkcij se obračam na vas in upam, da mi boste v čim večjem številu pomagali.

Tv naj bo 40' ali 42', full HD. Znamka Panasonic, Samsung, LG ali Sony (tem nekako najbolj zaupam). Cena od 600-800€. Gledam, da bi bil bolj novejši model, ker nekega starega ne bi kupoval. Gledal bom tv preko kabelskega operaterja(dvb-c/t, mpeg4), tudi filme, ki bodo HD. Nujno more met usb vhod in podpirat razne formate filmov, ker bi mel gor zunanji disk priklopljen. Igrale bi se tudi igrice iz Wiija. Razdalja gledanja pa bi bila nekje 2m ali 2,5m.

Upam, da sem povedal nekaj glavnih lastnosti, da mi boste lažje znali svetovati! Če pa še kdo kaj rabi pa naj kr pove.

djordjevic ::

Glede na to, da iščeš all-round-napravo s poudarkom na zmožnosti predvajanja raznoraznih posnetkov, bi ti priporočal kaj od Samsunga ali LG-ja (v poštev bi načeloma prišel tudi Philips). Sony je še vedno preveč zaprt glede formatov, če se ne motim, pa tudi Panasonic raznih mkv fajlov ne prebavi.
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic je izjavil:

Glede na to, da iščeš all-round-napravo s poudarkom na zmožnosti predvajanja raznoraznih posnetkov, bi ti priporočal kaj od Samsunga ali LG-ja (v poštev bi načeloma prišel tudi Philips). Sony je še vedno preveč zaprt glede formatov, če se ne motim, pa tudi Panasonic raznih mkv fajlov ne prebavi.

To je bilo mišljeno za mene?

hvala

Nevihta ::

http://www.avforum.si/index.php?topic=9...

Evo tole sem jaz iskal, en splošen pregled novih modelov, zdej pa komentarji na modele:)
Nevihta

EvilDare ::

Sam sem kupil Panasonic P42G20E plazmo in ravno danes bo konec 100 urnega obdobja. Gledalo se bo iz približno 3-3.5 m. Vmes sem seveda parkrat zagnal kakšen HD film za testiranje napredka in do sedaj me je vsakič presentila. Trenutno imam največji problem z odločitvijo ali uporabit 24 smooth opcijo ali ne. Predvajanje filmov v tem načinu me skoraj nič ne moti, celo zdi se mi, da je slika veliko boljša in naravna. Edini problem imam s hitrimi sekvencami. Nekateri prizori v filmu so preprosto prehitri. Si bom ogledal nekaj filmov in bom presodil + in - tega načina. Predstavitev barv še ne morem z gotovostjo komentirati saj si še ničesar nisem ogledal v celoti, ampak do zdaj videno je bilo vse tako kot mora biti oz. izredno impresivno v THX načinu slike. Edino kar je zbežalo iz proračuna so pa kakšni kvalitetni 3 sistemci za stereo zvok. Za premierno predvajanje bom priklopil logitechove z5500.

kobayagi ::

Torej, kupil sem Samsungov 37C630. Če je kdo pogruntal optimalne nastavitve slike za analogno TV na samsungovi C seriji, bi bil zlo hvaležen, če jih nalima sem. TV bom večinoma itak uporabljal za DVD-je, divxe in podobno, ampak vseeno ne bi rad imel take slike med gledanjem "navadne" TV, kot jo imam zdaj.

Hardstyle ::

Se splača kupiti 2 leti rabljeno plasmo LG 42PC5 ?

Cveto ::

Ja, za 200-300 eur.

Za dobrih 500 namreč dobiš že 42X20 ki je nov in boljši model.

Evo, sem skrajšal moj seznam na 4 tvje. Vsi so cenovno enaki. Sedaj pa vas prosim za mnenja, izkušnje,razlike med tvji,kaj bi vi kupili,...
Modeli pa so: Plazma Panasonic P42S20E, LCD Panasonic L42S20, LCD Samsung 40C652 in LCD Samsung 40C630

lisko83 je izjavil:

Evo, sem skrajšal moj seznam na 4 tvje. Vsi so cenovno enaki. Sedaj pa vas prosim za mnenja, izkušnje,razlike med tvji,kaj bi vi kupili,...
Modeli pa so: Plazma Panasonic P42S20E, LCD Panasonic L42S20, LCD Samsung 40C652 in LCD Samsung 40C630

Glede na to, da uporablja Panasonic P42S20E lanskoletni panel od G serije potem ti jaz predlagam tega. Ravno prijateljova lanskoletna plazma me je prepričala, da kupim letošnji model poleg vseh izboljšav. Še posebej, če morda gledaš več SD videa je morda plazma bolj primerna ali pač.

Pa še na mojo dilemo. 24p Smooth ostane. Preprosto gladkost slike prevaga tistih par scen, ki zgledajo čudno. Ogledal sem si pa Fifth element 1080p, Star trek 1080p, Dark knight 1080p in še za zaključek Avatar 40GB 1080p.

cosmicsuper ::

rs1975 je izjavil:

kot kaže se bom odločil kar za Samsung C530. mi lahko nekdo, ki si lasti ta LCD potrdi, da delujejo MKV filmi z DTS zvokom brez težav?

bere, bere - brez težav, tud 1080p + dts
sem najprej mislu, da bere samo dts 2,0, ampak verjeten je to mišljen output, ker bere dts 5.1 brez problemov

dirkalec ::

Pozdravljeni.

Odločam se za nakup tvja. Nekako sem se odločil za plasmo, predvsem zaradi tega ker je cenejša od lcdja pri 46 ali 50 inc, katere gledam. Zanima me kateri tv mi priporočate, ker se v te stvari ne spoznam najboljše in ponudba je zelo velika, tako da sam nevem kaj naj sploh. Videl sem reklamo za LG 50pk750 820e, vendar slike v živo nisem videl. Tv se mi zdi kar zanimiv. Kaj pa Panasonic PLASMA TV TX-P46S20E, ki je malo dražji od LGja, vem da je serija G bolša vendar je zame predraga... Skratka nevem sam kaj bi uzel, dal bi pa okoli 900e v skrajnih primerih bi dal tudi malo čez, do 1000e, vendar raje ne. Tv bi pa gledal iz 3+ m. Rad bi tudi da tv bere MKV, divx, ... Prosim da mi pomagate:D

Hvala vam za predloge že v naprej.

nepoučen ::

Tudi jaz se odločam o nakupu novega TV-ja. Pred nedeljskim gledanjem naših na SP pri prijatelju, sem bil zadovoljen s svojim 100Hz katodnim, sedaj pa mi je jasno, da ga je povozil čas. TV bi imel rad dalj časa, zato bi želel, da izpolnjuje nekaj predvidenih zahtev:
- HD 1080
- 100Hz ali 200Hz
- razdalja gledanja je skoraj 4,5m, zato mora biti verjetno precej velik
- najprej bo priklopljen na telemach HD, kasneje lahko izbiram tudi t2 ali siol
- priklopil bi ga na računalnik za gledanje različnih vsebin (filmi, foto albumi, internet....)zato mora imeti vse potrebne priključke
- verjetno je zaradi računalnika boljša izbira LCD, oziroma še bolje full array LED TV
- prilagojen naj bo tudi novim standardom za digitalni antenski priključek (mpeg 4,slika in zvok)
- predvidena cena naj bi bila do 2.000EUR
Prosim za predloge.

Če bi rad najboljši tv trenutno (brez 3d-ja) potem kupi Panasonic 50V20, če pa ne maraš plazme pa vzemi Samsung UE55C6000( je 200eur dražji a tudi večji).

pinca13 ::

No pozdarvljeni

sedaj pa se jaz tudi obadam s tem kateri TV kupit, stara kista je sla rakom zvizgat. Dosti sem prebral na forumu in sem skoraj 95% odlocil da bom vzel plazmo sedaj pa vprasajne KATERI model v oko sta mi padla ta dva http://www.idealo.de/preisvergleich/Com... malo sem gledal te karakteristike in me sedaj zanima. Je panasonic toliko bolsi ker je cena za 100€ drazja v trgovini, kaj se sedaj bol splaca?? Pa se nekaj kolko sem tam gledal je to mozno da Samsung direkt predvaja Dvix preko USB?

prosim za odgovore

hvala
lp uros

Kupi Panasonica 42x20. Cena je pri nas nekaj nad 500eur in za ta denar je to odličen TV.

Samsung ima sicer več funkcij (tudi prevdvajanje divx, celo mkv datotek), a menda zaslon brni in naslošno kaže več slabosti kot panasonici ki so se tega dokaj uspešno rešili (zadrževanj slike, slaba prikaz podnevi itd...)

DarwiN ::

@Nepoučen: klik
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

cosmicsuper je izjavil:

rs1975 je izjavil:

bere, bere - brez težav, tud 1080p + dts
sem najprej mislu, da bere samo dts 2,0, ampak verjeten je to mišljen output, ker bere dts 5.1 brez problemov

sem ga nabavil prejšnji teden - je točno to kar sem iskal - zaenkrat predvaja HD (večinoma 720p) brez problemov! za 400 EUR odličen nakup.

Curyman ::

Tudi jaz sem se končno odločil upokojiti sicer ne tako staro katodno 16:9 TV.
Po pozornem spremljanju tega foruma, sem si našel dva favorita različnih tehnologij:
LCD Samsung LE46C652 (izvrstna povezljivost in predvajanje različnih video formatov)
in
plazmo Panasonic TX-P46G20E (brezkompromisna kvaliteta slike).
Če upoštevamo še dokup 5-letne garancije (pri Samsungu), je razlika v ceni med njima manjša od 100 EUR v korist Samsunga.
Moja dilema pa je sledeča: glede na to, da nameravam kupiti tudi Samsungov BD predvajalnik C5500 (ki menda zna predvajati iste formate kot televizor sam), se le stežka odločim, kaj bi bil bolj smiseln nakup. Videl sem že oba v akciji in moje laične oči so bile nad obema navdušene.
Mimogrede, katero preprosto zadevico mi priporočate za snemanje DVB-T in/ali DVB-C signala. Prav neverjetno je, da je v televizorjih vgrajeno vse polno hibridnih tunerjev, v namenskih sprejemnikih pa so le za eno stvar. Trenutno se nagibam k Denverjevi 107HD.

P.s.: Če kdo želi ugodno kupiti 32" WS katodno Gorenjevo TV, ClarkeTech combo sat HD PVR sprejemnik s Triax anteno in 4 twin LNBji, ter WD TV live, naj mi pošlje sporočilo na privat.
Il grande podesta

lexios ::

Obstaja kaj podobnega LG 47SL9000 z "sliko v sliki"?

rezator ::

če piše da TV predvaja Divx HD, to pomeni da predvaja MKV datoteke?

Sem bil danes malo naokol in pogledal vse moje favorite, Morem reči, da me je Samsung pritegnil z lepo sliko, ampak me je zmotila majhnost! Ne vem, nekako se mi je zdel majhen. Zato mi je bil bolj všeč Panasonic z 42'!
Sedaj pa gledam predvsem tvje od 42' naprej, lahko tudi 46' ali 47', kaj več pa res ne rabim, pa tudi finance mi več ne dopuščajo. Tako da vas prosim, če bi mi kdo znal svetovati kakšen LCD ali plazmo velikosti od 42' do 47'!???? Aja, ampak več kot 850EUR ne bi dal.

Hvala

50lg750 820e in 50pk550 poglej na ceneje.si prvega maš za 820e in drugega za 730e

steev ::

Zna kak tv predvajat mkv-je prek mreže? Samba pa to.
Ali pa kak iptv multicast?
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: steev ()

pinca13 ::

Pozdrav

no danes sem malo sel pogledat v trgovine in sem v Big ba.. naso panasonika txp42s20 za 800€. Zdaj pa sem malo gledal panasonikovo stran in sem opazil da imajo akcijo za 5letno garancijo in me zanima tam so vsi modeli z koncnico E kak je to pa ce pogledas modele na tej strani nima nobeden oznake E, kaj sploh ta oznaka pomeni??.

aja pa se nekaj slucajno ve kateri za kaksno trgovino ki daje na obroke razen big b....

hvala

lp

kok se meni zdi je ta oznaka sam oznaka za modele ki so delani za vzhodno evropo.

aja pa se nekaj slucajno ve kateri za kaksno trgovino ki daje na obroke razen big b....

harvey norman, mogoče še tehno market, verjetno pa omogoča hitri kredit kakšna izmed online štacun ala enaa in mimovrste...

sicer pa mislim da bi za podoben denar drugje dobil 42g20 model, ki ima letošnji neopdp panel in je boljši.

steev ::

Seveda če ga kje dobiš.
:|

a bi kdo lahk na to odgovoru: če tv predvaja Divx HD, to pomeni da predvaja tudi MKV datoteke?

pinca13 je izjavil:

Pozdrav

no danes sem malo sel pogledat v trgovine in sem v Big ba.. naso panasonika txp42s20 za 800€. Zdaj pa sem malo gledal panasonikovo stran in sem opazil da imajo akcijo za 5letno garancijo in me zanima tam so vsi modeli z koncnico E kak je to pa ce pogledas modele na tej strani nima nobeden oznake E, kaj sploh ta oznaka pomeni??.

hvala

lp

Samo opozorilo. Da lahko uveljaviš panasonicovo 5 letno garancijo jim moraš preko obrazca ali maila poslati kopijo/scan računa in garancijske knjižice. Mala siva knjižica je zapakirana v sami škatli in če ni potrjena se boste morali vrniti v trgovino kjer ste kupili televizijo. Izpolni se samo mislim da 5 stran kjer so tudi slovenske oznake (datum nakupa, uvoznik...).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

rezator je izjavil:

a bi kdo lahk na to odgovoru: če tv predvaja Divx HD, to pomeni da predvaja tudi MKV datoteke?

Ne, DivX HD je drugačen, precej manj razširjen standard. Za mkv mora pisati prav "mkv" ali H.264.

sam to pa še nisem vidi da bi za ker tv pisalo pod specifikacije da predvaja mkv ali h.264.
drugače se mi je pa zdelo da je tako.
hvala:)

destiny je izjavil:

sicer pa mislim da bi za podoben denar drugje dobil 42g20 model, ki ima letošnji neopdp panel in je boljši.

To bi pa rad videl! Če jo kje za tak denar dobim, jo takoj kupim! ???

No, ne vem kakšno finančno toleranco imaš. Omenil si da več kot 850EUR ne daš... To bi te prišlo malce več :). Najceneje je verjetno v mediamarketu, ampak tam ni nakupa na obroke. Ima pa tehnomarket trenutno neko akcijo in sicer 15% popusta pri nakupu novega televizorja (traja le do 22. glede na njihovo web stran). Zraven lahko dobiš dodatne 3% preko sshop-a, torej skupaj 18%. Cena za 42G20 pri njih je 1100EUR - 18% je cca 900EUR. Koliko bi te vse skupaj prišlo na obroke pa ne vem (obročno plačevanje je uštimano preko hitrih kreditov). Še ena možnost je pa nakup z diners kartico na obroke. Merkur vem da podpira nakup na 12 obrokov preko Diners, za ostale pa ne vem... Zdi se mi pa tud da obstaja obročno plačevanje z AmEx kartico ampak nisem ziher...

lexios ::

Lahko kak znalec predlaga Best Buy LCD glede na price/performance&bonbončke? LG 47SL9000?

- z "internet" & PIP & DNLA // ni pa pogoj
- LED // ni pa pogoj
- DVB-T/C
- 46"/47" F. HD //max 50", min 42"
- 100Hz (ali 200Hz /*nema veze*/)
- bere dvix z USB //in mkv - ni pa pogoj
- budget: 800 - 1500 eu (max)?
8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

e-marko ::

Prijatelj kupuje LG47LH3000. Kakšen poseben minus pri tem modelu, ki bi ga moral vedeti? Podpira AAC, ki se oddaja v muxu B?
Gledal bo večinoma DVB-T in priklopil tudi Xbox360. Drugače je bolj nezahteven uporabnik. Važno je, da podpira predvajanje filmov s podnapisi preko usb-ja.

Sem pa zasledil nekje, da naj ne bi vgrajeni tuner podpiral dekodiranja HD signala. Je to res?

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

nepoučen ::

@Cveto
Hvala za predloge. Po nekaj urah prebiranja raznih forumov in testov, ter po ogledu izdelkov na terenu sem se odločil. Ne bo LCD, temveč plazma in, ja si uganil, bo 3D. Ogled Panasonica 50VT20 v HN impresionira v 2D in 3D tehniki (nikakor nisem pričakoval, da je 3D na taki stopnji). Torej preostane mi le še čakanje prve dobave v naše kraje. Upam, da pridejo v času, ko lahko vbodem še 5-letno garancijo. Lp

svit ::

Zdravo,

tudi sam kupujem nov TV, pa bi vas prosil za nasvet. Moje zahteve:
Velikost: vsaj 42"
Tip zaslona: plazma
3D: ne rabim
Priključki: USB obvezno in branje mkv, dvix datotek.

Budget < 1100 EUR

Hvala za odgovore...
Ni ideje

MKV predvajanje podpirajo boljše LG in Samsung plazme, a jez bi vseeno priporočal katerga od Panasonicovih modelov (recimo TC-P50S20) in ločen MKV predvajalnik (se dobi že za 60 eur). Po vseh testih je namreč Panasonic pri plazmah daleč najboljši.

Panasonic plazma, če ti je že 42 dovolj potem G serija za okoli 950 EUR in pa kot je Cveto omenil nek prdvajalnik (Egreat, Popcorn, Xtreamer ...)

Baje se je Panasonic odločil, da bo izdeloval VT20 serijo tudi v 42'' in 46'' okusu... Kul :)
««
97 / 154
»»