» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
98 / 154
»»

DeeJay ::

nej najprej dobavjo 50" v slovenijo. Čakam že več kot en mesec.

Dami ::

destiny je izjavil:

Baje se je Panasonic odločil, da bo izdeloval VT20 serijo tudi v 42'' in 46'' okusu... Kul :)

Sam tega pri nas ne bo letos.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

roCkY ::

42" je za 3D absolutno premajhno. Pri 3d je še bistveno bolj kot pri HD pomembno (za pravi občutek), da je izven vidnega polja čim manj oz. najbolje nič okolice. Kar sem do sedaj gledal tole novo "pogruntavščino" je nekje 60"+ meja nad katero je smiselen nakup. A z moje strani ne za 4,5kEUR.

Okapi ::

42" je čisto dovolj, samo dovolj blizu se moraš vsesti.

O.

Teoretično seveda drži.
V praksi pa to pomeni, da niti nog ne morš stegnit. Kaj šele da bi kdo mimo lahko prišel brez da se umikaš...

ZaLoMaT ::

Prišel je čaz za nakup novega televizorja, vendar nisem domač na tem področju, zato Vas prosim za pomoč.

Uporaba:
-Oddaljenost: okoli 2,9m do 3,5m
-Televizor se bo nahajal bolj v temnem prostoru in ne bo delžen direktne sončne svetlobe
-Priključki: navaden antenski signal(DVB-C), HTPC, PlayStation 3
-Cena: do 1000eur

asskicker ::

Pozdravljeni!
Ogrevam se za nakup Samsungove plazme PS-58C6500. Si jo mogoče kdo že lasti in bi bil pripravljen svoje izkušnje deliti tudi z mano?
Ali priporočate mogoče kaj drugega iz tega cenovnega razreda (cca 2000Eur za cca 60col)
LP
Heaven is on the next door!

Deycek ::

Lep pozdrav

Kateri tv mi priporocate velikost 40 pa 42 do 1200 eu.. Rad bi da mi predvaja z usbja mkv file in da podpira dts. Obstaja kak tv ki podpira to opcijo ?

sokel ::

Lep pozdrav vsem!

Prosil bi za kak strokoven nasvet. Kupujem novo tv, lcd/led/plazmo. Do sedaj sem imel Lg 42pc3r in ne bi več imel, podobne plazme.
Ker vidim 10%, ne mislim kupovat super ekrana, za ogromno denarja. Najbolj važna mi je el. poraba, velik ekran 46/50 in normalno svetla slika.
Tv gledam na 100cm, če pa hočem realno vidit dogajanje, pa gledam na 10cm 106cm ekran. Do sedaj sem imel v mislih Philips 46pfl5605h, ampak mi je nekdo razložil in predlagal plazmo Panasonic pdp50.
Važno mi je tud to, da ne greje velik, ker sem v mansardi in se kar ogreje soba. Večino bi uporabljal za pc in manj za tv programe/filme. Do sedaj mi je lavfala od 6-10ur na dan. Se mi je kar poznalo na elektro računu. Iz 20EUR na 50EUR. Nimam podatka, koliko je kurla prejšnja plazma. Imel sem jo na safemode.
Če mi lahko malo napišete, koliko kaj porabjijo sedanje plazme elektrike, pri gledanju tv ali filmov.

Hvala za nasvete

Tugo ::

Sokel:
TV gledaš z razdalje 1m?
In na 106cm TV gledaš z oddaljenosti 10 cm?
Se hecaš?
Na takih razdaljah vidiš mrežo na zaslonu, kar pomeni, da si preblizu.

Glede porabe:
Tudi približno se ti ni račun za elektriko zvišal za 30€ na račun samo enega TVja.
Ali si dobil poračun, ki pa še vedno ne opravičuje razlike v elektriki za 30€ zaradi ene TV ali pa imaš še vsaj enega drugega porabnika.
Izračun:
30€ je na palec cca 300kWh elektrike.
300kWh/mesec = cca 10kWh/dan
10kWh/dan = cca 400W/h
To pomeni 400W porabe 24 ur na dan in vse dni v mescu.
Če imaš prižgano TV (kot si napisal) do 12h, bi to pomenilo, da imaš 800W porabnik, kar tvoj TV zagotovo ni.
Torej nekaj tukaj ne štima.

Na splošno pa sta Panasonic G ali V serija prava izbira (glede tvojega pisanja o PDP50).

Še nasvet:
Najmanj ti bo dodatno grelo v sobi, ko boš imel vse izklopljeno.

lp, T.

Tugo spregledal si, da ima predhodnik precejšnjo motnjo vida

Vsekakor prvo se posvet z ljudmi z podobno možnostjo zaznavanja in stroko, ki o tem nekaj ve nato pa kar največ zadev v praksi sprobat!
tako kontraste, svetilnost...

Ej T, jaz vidm 10-5% in ne vidm brat normalnega texta . Nimam centralnega vida in zožanje vidnega polja. Pc mam pa 16x povečavo in tk lahk berem prek neta in delam z pc. Če bi se midva srečala, bi te videl kot osebo in kot moškega, edino po glasu bi vedel ka si. Jutri dobim el. števec iz elektra in bom premeru naprave, da vidm ke je porabnik. Mal summ pc, ker je še kar orenk močna mašina. Pa lavfa mi 24ur na dan in disk dela noč in dan. Zvečer mam sam hladilnik, bojler, luč in tv+pc. To je vse kar so porabniki v večernih urah. Čez dan se pa najde kak pomivalc v poznih urah pa kak pralni stroj. Na mesedc mam od 350-400kw/h. V petek grem pa v Bigbang in bom premeru vse tv in plazme, da kupm najmanjšega porabnika el. Al panasonic, philips, lg 46/50 inc.

Predvidevam, da imaš Tv na polni svetilnosti in polnem kontrastu. Pri takih nastavitvah je poraba največja.
Sam na svojem shajam pri 96W, ker imam osvetljitev zelo zmanjšano. Ustreza mi relativno temno in zmerni kontrasti, ker imam težave z migrenami. Če bi imel vse na maksimalno ima aparat porabo preko 280W. Gre pa za 46" Sony star počasi 3 leta.

Če hočeš imeti relativno nizko porabo bo treba iskati izključno med LED modeli.

Tugo ::

Sokel: Kot prvo oprosti, sem spregledal, pa čeprav se mi je zdelo, da bo nekaj podobnega. Glede porabe: Si slučajno pred kratkim dobil poračun za elektriko in si imel še nekaj za doplačat, da se je za 30€ povečal račun ali je to sedaj že nekaj mesecev enako (pri nas imamo, če se ne motim, aprila poračun)? Katere porabnike si spremenil ali dodal od tistega računa za 20€? Kot nasvet tukaj ti dam, da vzameš stalne porabnike in preračunaš koliko naj bi ti približno porabili na mesec. Gorenjevi 80 litrski bojlerji imajo porabo od 0,85kWh/dan do okrog 2kWh (to je samo lastno dogrevanje, brez da bi uporabljal vodo, ki bi jo moral dodatno segret). Drugače pa disk v PCju ne porabi veliko, ostale komponente so bistveno bolj potratne, je pa vse odvisno od proizvajalca, modela in obremenitve. Glede TV: Sam sem pristaš plazme, ampak nikakor ne pravim, da so v vseh primerih boljši od LCDjev. V tvojem primeru bi bilo po moje boljše, da bi pogledal za LCD. Bistven razlog vidim v porabi. Nekateri modeli LCDjev imajo porabo bistveno manjšo. Sam nisem meril porabe, bom pa naknadno naredil EDIT v tega posta in ti dal še konkretne linke glede porabe. Sicer ne vem iz katerega konca Slovenije si, ampak če boš slučajno v BTCju, potem skoči še v Harvey Norman, kjer boš mogoče dobil še kakšno dobro idejo. EDIT: Evo en primer LCDja z nizko porabo: http://hdtelevizija.com/2010/06/09/rece... In še cene: http://www.ceneje.si/avdio-video/televi... Cena ni majhna, ampak glede porabe (gretja) se mi zdi, da je dober vsaj za referenco in si potem pogledaš kaj vse se da dobit za primerjavo k tem. Še nekaj: roCky ti je dal zelo dober nasvet in če ga citiram: "Vsekakor prvo se posvet z ljudmi z podobno možnostjo zaznavanja in stroko, ki o tem nekaj ve nato pa kar največ zadev v praksi sprobat! tako kontraste, svetilnost..." lp, Tomaž

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tugo ()

No sedaj imam el. števec in lahk povem, kolk mi kaj kur. Pc mi kur 130w, lcd pa 130w. Na lcd mi piše 150w porabe, tehnični podatki od lcd. 250w je skupna poraba: pc, lcd, ojačevalec, dvd snemalnik komponente in tuner vse v delovanju. Sam pc:90w in 115-120 samo vklopljen namizje. Ojač:15w. Čez eno uro bom pa priklopu bojler in ga mel do jutri zjutraj, da vidm kolk bo pokazal. Še prej bom pa opral en pomivalni stroj, kolk porab pri enem pranju/50min na 80stopinj c. Pride na dan 8 centov za izposojo od elektra števc.
Jutr grem v Bigbang in Harve norman in vse sprobal in premeru, pol bom pa eno vzel.

Hvala obema za trud.
Če rabta kak podatek od kake naprave porabo w mi napišta.

Kupil sem plazmo Panasonic xt 50x20e.Sem presojal med Panasonic xt 50s20e in to ki sem jo kupu. Pač ni fullhd, ampak HD ready 1024x7...
Poraba 265w pri max porabi ali co funkcija, ki se prihrani 60% ele.
Povem kasneje, kako bom kaj zadovoljen z sliko in priklop pc.

mkonci ::

A kdo pozna tale LCD, se splača nakup?
SAMSUNG LE-40C750R2WXZG 200Hz Full HD
3D-fähig

Diagonale: 40"/102cm o Auflösung: 1920x1080 o Format: 16:9 o Anschlüsse: 4x HDMI 1.4, Komponenten (YUV), 2x SCART, VGA, Composite Video o Maße (BxHxT): 98.7x66.6x27.1cm o Gewicht: 16.2kg o Besonderheiten: integrierter DVB-C/-T-Tuner (MPEG-4 AVC), 200Hz-Panel, DLNA-Client, USB-Recorder, DivX-HD-/MKV-Unterstützung, Webservices, CI+-Slot, 3D-fähig

LP,m

e-marko ::

Mene pa samo zanima kako je s temi novimi modeli LG, ki so nasledniki serije LH3000 in podobnih pri katerih se je dalo omogočiti pregledovanje filmov preko usb vhoda. Opažam pri marsikaterem modelu, da med specifikacijami piše usb (jpeg, mp3). Se da pri teh mogoče tudi podobno omogočiti delovanje usb tudi za pregledovanje video datotek (mkv, avi, divx...)?? Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

Evo dva sta mi sedaj prišla v ožji izbor in sicer:

+ Samsung UE40C6500, cena cca 1200EUR (100Hz)
+ SAMSUNG LE-40C750, cena cca 1150EUR (200Hz, 3D ready)

Ali kdo pozna ta dva modela, kaj je bolje izbrat?

LP,Matej

Prvi ima osvetlitev LED in torej načeloma nekaj boljšo sliko, kar se kontrasta in barv tiče. Drugi ima osvetlitev z neonkami in je malo novejši, cenejši in 3D ready, kar ni na odmet. Ko bodo leta 2012 olimpijske igre prenašali v 3D, ti bo pošteno žal, če tega ne boš mogel izkoristit.

O.

Verjetno bom vzel SAMSUNG LE-40C750. Ali ima kdo kakšne izkušnje s kupovanjem LCD-ja pri Mediamarket?

T-Majo ::

Ali je res, da mora biti LCD TV vsaj 100hz? Tako mi je prodajalec rekel; da sta 50 in 60hz slabo, od 100hz naprej pa ni več tako velike razlike.

Problem je, ker so 50 herčni samo še najcenejši modeli, tako da če hočeš imeti malo boljši tv, mora biti vsaj 100 Hz (ampak zaradi vseh drugih stvari, herci so pri tem še najmanj pomembni).

O.

Ker sem v dvomih. Ali Philips 37PFL5405H/12, ki je 100hz in 37 (556EUR) ali kakšen Samsung za isti denar 40 velik in 50hz.

polde66 ::

Pri novem Samsungu letošnje serije "C" boš pridobil že z USB priključkom možnost predvajanja mkv. filmov z podporo DTS-ju, kar ni zanemarljivo in podporo zunanjim diskom formata NTFS in FAT. Pa sliko imajo super. U bistvu ne potrebuješ NMT predvajalnika.
polde

Recimo tole: http://www.mimovrste.com/artikel/135017... - Samsung LE40C530 '40 ?

Kakorkoli, kje v LJ bi lahko videl TV-je priklopljene na Full HD. Ponavadi imajo sam prestižne nove modele (npr. Sony).

Rad bi videl nekaj modelov med 32 in 42 velikosti.

Sicer pa glede .mkv ... Ali ni ok, če preko prenosnika in HDMI-ja gledam na TV FullHD filme .mkv?

Našel sem še tole: http://www.mimovrste.com/artikel/135017...
Cena je super: 540EUR, 42 palčna, torej 107cm, FullHD, sicer samo 1 HDMI izhod ter USB naj nebi bral nič druga kot JPEG in MP3 (saj bom imel prenosnika za HD), vendar ne vem, piše pod podatki, da je 50hz, medtem ko spodaj pri opisu, da je 100hz.

Ker iz izkušenj vem, da iz USB kjučka Divx playerji netekoče predvajajo (nižji cenovni razred). Mkv pa ima dostiii večjo resolucijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T-Majo ()

MKV pri tistih, ki to podpirajo, deluje brez težav. Preizkušeno pri kolegu na LG-ju lanski model LH3000 (predvajanje z ključka in tudi zunanjega diska). Kakšen stari počasen ključek bi pa znal biti težava, ja.

LP

asskicker ::

Pozdravljeni!
Ogrevam se za nakup Samsungove plazme PS-58C6500 ali LG plazme 60PK950. Ali si kdo od vas že lasti katerega od naštetih modelov in bi bil pripravljen svoje izkušnje deliti tudi z mano?
Ali priporočate mogoče kaj drugega iz tega cenovnega razreda (cca 2000Eur za cca 60col)
LP
Heaven is on the next door!

Jaz sem se pa po ogledih v trgoninah odločil za 42 palčnega LCD TV-ja LG 42LD550.

Ker je 100hz, 42palcev, FullHD, bere (baje?) mkv preko usb z podnapisi in šumniki. Cena je v slo od 610EUR naprej. Upam, da bo ok.

Če pa ima kdo ta TV, pa naj pove, kako se obnese. Uporabljal ga bom na kabelski TV in za gledanje .mkv.

rezator ::

tv za do 600 e lg 42ld450 bestbuy? prosim za pomoč. bere mkv file?
Some people feel the rain. Others just get wet.

projektor ::

Jst mam 47LD751

Bere vse, tudi mkv, slika 200HZ super... edina stvar, ki mu fali do ocene odlično je, da ne podpira DTS preko USB.

rezator, za 615EUR dobiš LG 42LD550, ki je 100hz.

Tudi sam se sprašujem za .mkv.

Bere mkv, ne pa dts. Tko da boš pač vseeno rabil player.

projektor je izjavil:

Pomeni, da mi zvok ne bo delal? Kaj točno je DTS? Dolby 5.1 in Virtual Dolby poznam ...

Drugače je pa prenosnik + HDMI tudi ok namesto playerja? Na TV mislim imeti priklopljene Logitech X-230 2.1 sistem.

DTS je podobno kot Dolby Digital, skratka, zapis prostorskega zvoka. Zvok ti ne bo delal pri tistih filmih, kjer je zvok DTS, kjer je Dolby Digital, bo pa delal. Kakšna tretjina mkv-jev, takole čisto na pamet rečeno.

Ena rešitev je, da z računalnikom zvok predelaš iz DTS v Dolby, par klikov (še prej seveda moraš namestiti ustrezen probram) in deset minut, pa je problem rešen.

Prenosnik je čisto v redu namesto predvajalnika, v bistvu še bolje, če je le dovolj zmogljiv, da prebavi 1080p.

O.

Problem je, da na Core 2 Dou 2.4ghz, 4gb rama in Radeonu 3670 ter 5400rpm disku vsake 5-10min za kakšno minuto sliko čisto popači. Spoh pri FullHD. Zvok dela normalno. Gledam z GomPlayerjem. Z VLC pa skozi šteka video, če dam pa GPU Acceleration pa spoh dela ne.

Prešvoh mašina?

PrimozR ::

Definitvno ne. VLC je sicer precej slab oz. neučinkovit, ko pride do HD fajlov. Preizkusi s kaim Mplayerjom, FFDshowom in haali media splitterjem. Bi moralo delati bolj gladko.

VLC še ne podpira strojnega pospeševanja za h264. Zato je za ta del večinoma neuporaben.
Zadnje obdobje je "K-Lite codec pack" in priložen "Media player classic" še najboljša rešitev teh tegob. Tudi multicast podpira in se recimo popolnoma tekoče gleda HD (kar bakrena pipca pusti) iz Siol TV. Veliko boljša slika kot VLC sicer zadosti močni mašini.

d0rK ::

Fantje, nujno potrebujem pomoč. Brat kupuje nov LCD, je LG 47LE5500 za kaj? Sicer mora imeti več kot 46".

Hvala!

Evo jst sem nabavil Samsung LE40-C750.

Prvi vtisi so super, 3D procesor pri HD filmih lepo pretvarja v 3D sliko (ni tko kot v kinu je pa očitna razlika 2D vs 3D, test sem naredu na seriji Pacific).

Sedaj samo še čakam, da dobim od T2 HDTV sprejemnik (sedaj imam navadnega).

Slika je lepa in čista, zvok je vredu (manjka mu bass).

Ocena 9/10

Lp,M

Imam pa eno vprašanje.
Ali kdo ve ali se da iz diska, ki ga priklopim na Samsung LE40-C750 predvajat Bluray filme?
Imajo kratico .mkv

Lp,m

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mkonci ()

To mene tudi zanima pri LG 42LD550.

Če LD550 podpira predvajanje hd vsebin, potem pritisneš meni tipko (pišem na pamet, ker nimam daljinca pri roki) in tam imaš potem USB, kjer pa se boš brez težav naprej znašel.

LP

Evo moj iz diska bere tudi iz Bluray datoteko.

A mogoče kdo ve, zakaj pri 3D filmu (Bluray iz računalnika) ne morem gledat v 3D z očali. Problem je ker je rdeča in zelena barva preveč zamaknjena in potem dobim z 3D očali vijoličen rob, kar pa pri gledanju zelo moti.
Poizkusil sem 3D Avatar in 3D World ocean.

Evo kupil LG 42LD550. Od kabelske slike ne morem veliko pričakovati. Me pa zanima, zakaj mi noče .mkv datotek preko USB-ja zaznat.

Niti preko kjučka niti preko diska. Prodajalec mi je zagotovil, da bere brez težav. Edino odsvetoval mi je imeti več kot 3 mape na pogonu.

V čem je fora? V menuje samo slike in glasbo da na izbiro.

Help?!

projektor je izjavil:

Kako bere .mkv?

http://lgusb.wikispaces.com/IR+Hack

Če tole naredim, je ok? Kako je z garancijo? Če dam factori reset, se to resetira, v primeru, da bi rad garancijo uveljavljal?

T-Majo je izjavil:

projektor je izjavil:

Kako bere .mkv?

Ja preko usb iz zunanjega diska, kakopak.

Janac ::

ali lg 42ld750 predvaja mkv file??
««
98 / 154
»»