Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Keyser Soze ::
Mi lahko kdo pove kakšen model, ki je danes vodilni na tržišču v smislu resolucije oz. kvalitete predvajanja videov preko alternativnih vhodov (USB, WiFi, LAN)?
Pri starših sem namreč imel priložnost gledat film preko USB vmesnika na Sonyju KDL40EX500 in moram rečt, da mi je zadeva kar OK. Nisem ga kaj dosti preizkušal, ker nisem imel pri roki potrebne kolekcije kodekov oz. različnih formatov filmov, mi je pa všeč to da je vse skupaj zintegrirano v eno celoto. Pač "all in one" gadget. Škoda je edino to, da ta model nima mrežnega vmesnika ker bi bila zadeva IMO še boljša.
Pri starših sem namreč imel priložnost gledat film preko USB vmesnika na Sonyju KDL40EX500 in moram rečt, da mi je zadeva kar OK. Nisem ga kaj dosti preizkušal, ker nisem imel pri roki potrebne kolekcije kodekov oz. različnih formatov filmov, mi je pa všeč to da je vse skupaj zintegrirano v eno celoto. Pač "all in one" gadget. Škoda je edino to, da ta model nima mrežnega vmesnika ker bi bila zadeva IMO še boljša.
OM, F, G!

djordjevic ::
Kako da ne? Moj dedek ima takisto ta televizor, pa ima ethernet vhod.
No grave is deep enough to keep us in chains.

kuky ::
kupujem 32 LCD za v sobico .... imam TV t2 HD vmestnik , wii , xbox360 . največ bom verjetno gledal sd programe , ter tu pa tam kej odšpilal, prišel mi bo pa tudi prav kot sekundarni monitor .... v ožji izbor sem dal samsung c450 ter lg lh3000 ..... katerega mi svetujete ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuky ()

Yossarian ::
Eh, panasonic, ki ga jaz imel, ima rok dobavljivosti več kot 2 tedna. Sem pa gledal tudi eno luštno stvarco in sicer LCD Samsung LE-46C652. Ve kdo kaj o njem?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

mamomu ::
Yossa :Ta Samsung je odličen. Odlična slika in preko USB predvaja vse formate ( divx, mkv DTS,... )
kuky : tega http://www.intrade.si/index.php?act=izd... ali tega http://www.intrade.si/index.php?act=izd...
kuky : tega http://www.intrade.si/index.php?act=izd... ali tega http://www.intrade.si/index.php?act=izd...
mamomu j....!

mamomu, jaz bom kupil tega Samsunga, pa bomo videli, kaj bo.

Kupil sem LCD Samsung LE-46C652. Prvi vtisi? Za mene, povprečnega uporabnika, slika odlična (mogoče ne raztegne najboljše 4:3 slike - malce predebeli liki), drugače pa vse polno raznih bonbončkov. Vseh še nisem sprobal, lahko pa povem tole: z USB-ja bere tudi filme in prikazuje podnapise (ne prikazuje črke č, namesto nje je nekakšen e) in pazi tole. Bere brez problema tudi mkv file. Podnapis sem samo dodal v isto mapo kot mkv file, isto ime in zadeva špila brez problema. Celo previjal sem naprej in so se podnapisi lepo prikazovali. Ne moreš da verjameš. Bojda pa lahko priključiš gor trdi disk in lahko snemaš nanj. Zaenkrat molto zadovoljen.

kobayagi ::

Bias ::
Pozdravljeni!
Ker moj Philips klasičen tv počasi umira sem se odločil, da investiram v nov tv ki bo pripravljen na digi-tv in bo imel vse "sodobne" funkcije... Kaj je pomembno (če je pomembno), trenutno imam Telemach tv ponudnika, T-2 net, zelo pomembno pa je da imam na voljo max 79cm širine za tv. Kakšno velikost oz. diagonalo zaslona moram gledat da bo šel v to širino? Ja pa gledam iz oddaljenosti 3.2m.
Kaj vse pravzaprav potrebujem/naj bi potreboval, še sam ne vem. Svoje želje bom napisal zelo amatersko (brez zamere):
- usb vhod (direktno iz ključka gledanje filmov)
- vsekakor dobra resolucija, lepe naravne barve (nisem obremenjen z Full HD)
- možnost priklopit net na tv oz. računalnik na tv
- USB, WiFi, LAN
- verjetno ko boste podali predloge, se bom spomnil še marsičesa
Kaj mi predlagate?
Ker moj Philips klasičen tv počasi umira sem se odločil, da investiram v nov tv ki bo pripravljen na digi-tv in bo imel vse "sodobne" funkcije... Kaj je pomembno (če je pomembno), trenutno imam Telemach tv ponudnika, T-2 net, zelo pomembno pa je da imam na voljo max 79cm širine za tv. Kakšno velikost oz. diagonalo zaslona moram gledat da bo šel v to širino? Ja pa gledam iz oddaljenosti 3.2m.
Kaj vse pravzaprav potrebujem/naj bi potreboval, še sam ne vem. Svoje želje bom napisal zelo amatersko (brez zamere):
- usb vhod (direktno iz ključka gledanje filmov)
- vsekakor dobra resolucija, lepe naravne barve (nisem obremenjen z Full HD)
- možnost priklopit net na tv oz. računalnik na tv
- USB, WiFi, LAN
- verjetno ko boste podali predloge, se bom spomnil še marsičesa
Kaj mi predlagate?

moochie ::
Zdravo!
Oče kupuje nov TV. Nekako tam okrog 900EUR. Diagonala 117-119cm...važno je predvsem to, da sta slika in zvok čim boljša...
Kaj pravite na ta dva?
http://www.mimovrste.com/artikel/135013...
http://www.mimovrste.com/artikel/135015...
Hvala!
Oče kupuje nov TV. Nekako tam okrog 900EUR. Diagonala 117-119cm...važno je predvsem to, da sta slika in zvok čim boljša...
Kaj pravite na ta dva?
http://www.mimovrste.com/artikel/135013...
http://www.mimovrste.com/artikel/135015...
Hvala!

moochie : to sta lanska modela. Raje to : http://www.intrade.si/index.php?act=izd... ali http://www.intrade.si/index.php?act=izd... ki sta letošnja modela.
yossarian : za slo podnapise prestavi jezik podnapisov na latinica 2 ( oz prestavi na vzhodna evropa ).
yossarian : za slo podnapise prestavi jezik podnapisov na latinica 2 ( oz prestavi na vzhodna evropa ).
mamomu j....!

libreus ::
jooj še vedno nisem odločen med plazmo in lcdjem samsung 47"..
malo me pri plazmi moti, prekomerna zunanja svetloba...
kaj pravite?
malo me pri plazmi moti, prekomerna zunanja svetloba...
kaj pravite?

kupi plazmo če :
- hočeš boljšo sliko
kupi LCD če :
- te moti odsev zunanje svetlobe ( samo LG modeli! Pana ima odličen AV filter! ).
- hočeš boljšo sliko
kupi LCD če :
- te moti odsev zunanje svetlobe ( samo LG modeli! Pana ima odličen AV filter! ).
mamomu j....!

destiny ::
Bias, v 79cm luknjo kvečjemu lahko stlačiš 32'' TV, pa še pri tem boš imel težave zaradi stranskih priključkov, če jih nameravaš uporabljat (USB...). Jest bi v tvojem primeru kupil enega letošnjega Samsunga (navaden LCD, NE led!), npr. tega: le32C652

Keyser Soze ::
Vseh še nisem sprobal, lahko pa povem tole: z USB-ja bere tudi filme in prikazuje podnapise (ne prikazuje črke č, namesto nje je nekakšen e) in pazi tole. Bere brez problema tudi mkv file.
Kakšna je pa najvišja podprta resolucija?
Pri teh TVjih me moti to, da nikjer ne piše ali je mogoče predvajat 1080p preko USB in LAN vmesnika. Če bi omogočal streamanje posnetkov polne HD ločljivosti bi bilo to fenomenalno. Tudi če je malenkost omejen z naborom kodekov.
OM, F, G!

moochie ::
moochie : to sta lanska modela. Raje to : http://www.intrade.si/index.php?act=izd... ali http://www.intrade.si/index.php?act=izd... ki sta letošnja modela.
Hvala!
Kaj pa ta plasma?
http://www.mimovrste.com/artikel/135017...

Bias, v 79cm luknjo kvečjemu lahko stlačiš 32'' TV, pa še pri tem boš imel težave zaradi stranskih priključkov, če jih nameravaš uporabljat (USB...). Jest bi v tvojem primeru kupil enega letošnjega Samsunga (navaden LCD, NE led!), npr. tega: le32C652
Hvala za odgovor.
Jah širina je mal ozka, ampak bom težko predelal...
Čist informativno, zakaj ne Led? (sicer nimam namena kupit Led, a kaj je argument) Hvala!
P.s.: se lahko na tem Samsungu LE32C652 dobesedno brska po netu? Kako je z uporabo brezžične tipkovnice?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bias ()

neki4 ::
nabavu sem https://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo... za 450 eur. dela uredu, usb nadgradil, vidni kot če pogledaš od spodaj navzgor zelo redu, sem mislu da bolj švoh.
Samo piše da kuri 200watov, kar se mi zdi ogromno. mogoče sem tukaj kiksnil.
Samo piše da kuri 200watov, kar se mi zdi ogromno. mogoče sem tukaj kiksnil.

Letošnji Samsungovi led-i niso bohvekaj glede na review-e.. Tole je iz HDTVTest.co.uk:
Poleg tega so led-i še dražji od ccfl lcd-jev. Če bi se že odločal za led, bi definitivno vrgel uč na LG-jevega LE8500, problem v tvojem pa je da se ga ne da dobit pod 42''.
As a 2D TV, the Samsung UE46C8000 is potentially decent. Despite featuring excellent post-calibration greyscale performance and standard-def video processing, the package comes with a few other caveats: namely auto-dimming, non-uniformity, undefeatable noise reduction, poor scaling in 3D mode, and viewing angle issues. Some of these points seem to be specific to Samsung's ultra-slim LED LCDs, making these displays something of a compromise between style and performance.
Poleg tega so led-i še dražji od ccfl lcd-jev. Če bi se že odločal za led, bi definitivno vrgel uč na LG-jevega LE8500, problem v tvojem pa je da se ga ne da dobit pod 42''.

Letošnji Samsungovi led-i niso bohvekaj glede na review-e.. Tole je iz HDTVTest.co.uk:
As a 2D TV, the Samsung UE46C8000 is potentially decent. Despite featuring excellent post-calibration greyscale performance and standard-def video processing, the package comes with a few other caveats: namely auto-dimming, non-uniformity, undefeatable noise reduction, poor scaling in 3D mode, and viewing angle issues. Some of these points seem to be specific to Samsung's ultra-slim LED LCDs, making these displays something of a compromise between style and performance.
Mah, ne potrebujem. Sicer je pa namig za Samsung kar všečen. Mal čekiram po netu...se mi zdi pop primeren za moje potrebe.
Destiny: imaš kaj prakse s podobnimi tv-ji? Kako je z uporabo miške/tipkovnice na Samsung LE32C652? Dela brskanje po netu itd?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bias ()

Lastnih izkušenj žal nimam. Spremljam pa že kake 3 leta tole TV sceno (reviewi, forumi), tako da vem kaj je trenutno "in" in kaj ni. Bom pa letos končno tudi sebi nekaj nabavil, ampak šele konec leta ob prehodu na digitv :)

mamomu, kako pridem do nastavitve za vzhodno evropo? Še imaš mogoče kakšen link za optimalne nastavitve?

evo, sem že našel kodiranje in sicer moraš kliknit na Central Europe. In pazi to. Podnapisi pri divx-ih imajo tri nastavitve velikosti: small, standard in large. Tudi tiste malce debele like sem odpravil s pravilnimi nastavitvami. Molto sem zadovoljen.
mamomu, en USB ima še posebej oznako HDD, sicer pa nimam trdega diska, tako da zaenkrat ne morem sprobat. Da pa se lahko snema, mi je zatrdil prodajalec v trgovini.
mamomu, en USB ima še posebej oznako HDD, sicer pa nimam trdega diska, tako da zaenkrat ne morem sprobat. Da pa se lahko snema, mi je zatrdil prodajalec v trgovini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yossarian ()

koli99 ::
Pozdravljeni!
Moja starša se odločata za nakup novega televizorja, pa ne vesta kaj uzet...
Nista zahtevna uporabnika, gledala bosta večinoma klasične televizijske programe, morda kdaj kakšen film z diska, tako da HD naj bi televizor bil. Gledala bosta tudi svetovno prvenstvo u HD:)
Torej zahteve:
- velikost 42¨
- cena < 1100 Eur
- da ne odseva preveč svetlobe, ker je okno zraven
- HDMI vhod
Nima veze al je LCD ali plazma...
Hvala za odgovor!
LP
Moja starša se odločata za nakup novega televizorja, pa ne vesta kaj uzet...
Nista zahtevna uporabnika, gledala bosta večinoma klasične televizijske programe, morda kdaj kakšen film z diska, tako da HD naj bi televizor bil. Gledala bosta tudi svetovno prvenstvo u HD:)
Torej zahteve:
- velikost 42¨
- cena < 1100 Eur
- da ne odseva preveč svetlobe, ker je okno zraven
- HDMI vhod
Nima veze al je LCD ali plazma...
Hvala za odgovor!
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koli99 ()

clancy ::

Vse zahteve, ki si jih naštel + še kak bonbonček![]()
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
Sam ta verjetno nima HDMI-ja, ne?
Pardon, pozabil dodat pod zahteve:D

delfinus ::

Hvala za odgovore. Vendar zakaj se tega televizorja ne da dobiti ne Panasonicovi uradni strani (ne slovenski, ne angleški)?

ankow ::
Kako, da ne?
http://www.panasonic.si/html/sl_SI/Izde...
Pardon, nism dobro pogledal... Tale zgleda super.

Pa se ga trenutno sploh da dobit? Na mimovrste piše, da je rok dobavljivosti čez 2 tedna. Vsaj za 50 colsko tako piše.

M@k@veli ::
Torej prišel je čas, da nabavim nov televizor. Po kakšnem mesecu iskanja, primerjanja v trgovinah in na forumih sem prišel do nekaterih zaključkov o tem kaj želim za svoj naslednji tv.
Ponavadi pred kakim večjim nakupom dobro pregledam ponudbo in rajši tudi malo več plačam za boljšo kvaliteto.
Prebral sem verjetno najmanj zadnjih 30 strani te teme, v kateri sem našel veliko koristnih informacij in napotkov.
Kljub vsemu bi rad pred nakupom, ki ga opravim v tem tednu vprašal še za nekatere podrobnosti, ki me zanimajo:
1. Odločil sem se za nakup plazme Panasonic. Razmišljam še o končni velikosti ali 46 kateri sem trenutno naklonjen ali pa 50. Kaj priporočate za razdaljo 3m +- 0,5m.
2. Model: Kaj je bistvena razlika med modeloma TX-P46G20E in TX-P46S20E oziroma TX-P50G20E in TX-P50S20E?
V kolikor sem jaz opazil se razlika v ceni med G in S modeli na posamaznih spletnih straneh giblje med 150 in 200 €.
In pa kontrastno razmerje ki je pri G seriji 1:5 mio pri S seriji pa 1:2mio. Kakšen vpliv ima to?
3. Ali USB vhod podpira BRRip (.mkv)in DVDrip ki si ga največkrat potegnem preko torrentov in ga gledam na svojem namiznem računalniku in kakšna je podpora za slovenske podnapise?
4. Če ne podpira, na kakšen način lahko računalnik povežem z novo plazmo da bom lahko filme gledal direkt iz računalnika. Občasno bi plazmo uporabljal tudi kot monitor.
5. Kje priporočate nakup? Zaloge so zelo slabe koliko opažam. Upam na vsaj 5 let garancije, ki je ni vsepovsod.
V upanju na čibolj konkretne odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
lp, dejan
Ponavadi pred kakim večjim nakupom dobro pregledam ponudbo in rajši tudi malo več plačam za boljšo kvaliteto.
Prebral sem verjetno najmanj zadnjih 30 strani te teme, v kateri sem našel veliko koristnih informacij in napotkov.
Kljub vsemu bi rad pred nakupom, ki ga opravim v tem tednu vprašal še za nekatere podrobnosti, ki me zanimajo:
1. Odločil sem se za nakup plazme Panasonic. Razmišljam še o končni velikosti ali 46 kateri sem trenutno naklonjen ali pa 50. Kaj priporočate za razdaljo 3m +- 0,5m.
2. Model: Kaj je bistvena razlika med modeloma TX-P46G20E in TX-P46S20E oziroma TX-P50G20E in TX-P50S20E?
V kolikor sem jaz opazil se razlika v ceni med G in S modeli na posamaznih spletnih straneh giblje med 150 in 200 €.
In pa kontrastno razmerje ki je pri G seriji 1:5 mio pri S seriji pa 1:2mio. Kakšen vpliv ima to?
3. Ali USB vhod podpira BRRip (.mkv)in DVDrip ki si ga največkrat potegnem preko torrentov in ga gledam na svojem namiznem računalniku in kakšna je podpora za slovenske podnapise?
4. Če ne podpira, na kakšen način lahko računalnik povežem z novo plazmo da bom lahko filme gledal direkt iz računalnika. Občasno bi plazmo uporabljal tudi kot monitor.
5. Kje priporočate nakup? Zaloge so zelo slabe koliko opažam. Upam na vsaj 5 let garancije, ki je ni vsepovsod.
V upanju na čibolj konkretne odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
lp, dejan
West Side

roCkY ::
Kar se razdalje tiče za 3m minimalno 50". Pa še to je realno za cel meter manj (HD in PC desktop optimum=diagonala*1,4-1,6). PC povežeš z HDMI ali DVI-HDMI kablom. Zvok je poglavje zase. Če PC podpira pelješ prek HDMi če ne posebaj.
G serija je verjetno Panasanociv trenutno price/performance model, če ne želiš TOP of TOP. V in VT seriji sta občutno dražji. Vredni razlike v ceni?
Dobavljivost pa je trenutno precej vprašljiva, kot se bere in sliši...
G serija je verjetno Panasanociv trenutno price/performance model, če ne želiš TOP of TOP. V in VT seriji sta občutno dražji. Vredni razlike v ceni?
Dobavljivost pa je trenutno precej vprašljiva, kot se bere in sliši...

1. Raje 50.
2. S = lanski panel neopdp G = letošnji PDP. G ima tudi odličen AV filter ( odboji svetlobe v ekranu ).
3. ne
4. vzameš G model ki ima ethernet port in jo povežeš z PC-jem.
5. faxicomm ( ima SLO garancijo ).
2. S = lanski panel neopdp G = letošnji PDP. G ima tudi odličen AV filter ( odboji svetlobe v ekranu ).
3. ne
4. vzameš G model ki ima ethernet port in jo povežeš z PC-jem.
5. faxicomm ( ima SLO garancijo ).
mamomu j....!

rs1975 ::
ker se bliža SP v nogometu, bo kot kaže potrebno kupiti še en televizor.
zahteve: 32" in USB vhod z podprtim predvajanjem MKV formata (večinoma 720p), DTS zvokom in podnapisi
kakšno priporočilo?
zahteve: 32" in USB vhod z podprtim predvajanjem MKV formata (večinoma 720p), DTS zvokom in podnapisi
kakšno priporočilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rs1975 ()

Nevihta ::
Full je govora o 46" in 50", kaj pa 55"+?
recimo kako 58", 60", 65", katere o teh so dobre, malce spremljam in sem popolnoma zmeden kar se modelov tiče, posebej LG.
Model mora biti nov NeoPDP panel, ostalo...
recimo kako 58", 60", 65", katere o teh so dobre, malce spremljam in sem popolnoma zmeden kar se modelov tiče, posebej LG.
Model mora biti nov NeoPDP panel, ostalo...
Nevihta

roCkY ::
Verjetno bo tkole nekako glede na kakovost in karakteristike, ko kište pridejo do polic
Plasmi:
Panasonic 65VT20E
Samsung 63C7790
LCD:
Sony 60LX900
Sony 60EX705
...
LG 60" je res precej cenejši a vsaj kar sem videl ni to, kar bi gledal naslednjih 7-10 let...
Plasmi:
Panasonic 65VT20E
Samsung 63C7790
LCD:
Sony 60LX900
Sony 60EX705
...
LG 60" je res precej cenejši a vsaj kar sem videl ni to, kar bi gledal naslednjih 7-10 let...

djordjevic ::
Jaz pa si drznem glede LG-ja reči eno - ali so trgovci preleni ali pa preprosto namerno pustijo out-of-the-box nastavitve, da lahko v primerjavi s sonyji, philipsi, samsungi in panasonici izpadejo inferiornejši. Ko smo tako kupovali televizor za dedka in na koncu izbrali sony ex700, bi bil v poštev prišel še LG sl9000, pa smo ga samo ošvrknili, ker tako slabe slike, kot je bila prikazana v salonu, ne sproducira dobro nastavljen tv, ki stane trikrat manj. In sem zadnjič v roke dobil osnovnega LG-ja za 400 evrov - ista pesem. Out-of-the-box kriza, ko sem se lotil nastavitev, pa sem sliko nastavil tako, da je bila 80% boljša in za tisti denar več kot odlična. Torej, LG ni kar tako za odpis. Samo pilota je treba vzeti v roke in se malo poigrati. Velja za LCD-je, s temi sem imel opravka, za plazme pa ne bom govoril.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Nevihta ::
Sam imam LG-ja mislim da 42" pa sem več kot zadovoljen, je pa res da je treba sliko nastaviti. Zadnje verzije pa imajo itak že factory THX mode, ki naj bi bila tovarniško zelo kvalitetno nastavljena, sem tudi bral en review, kjer so kar pohvalili tovarniški THX, samo malo so spremenili nastavitve.
Torej vprašanje, katera dimenzija, kater model, ter kaj je s tem 3D, a kdo kaj ve, a bodo trenutni 3D sploh aktualni čez pol leta?
Torej vprašanje, katera dimenzija, kater model, ter kaj je s tem 3D, a kdo kaj ve, a bodo trenutni 3D sploh aktualni čez pol leta?
Nevihta

Okapi ::
Zakaj ne bi bili? Prišli bodo sicer že tudi kakšni novi modeli, ampak ti sedanji bodo še vedno delovali
O.

O.