» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
95 / 154
»»

wade ::

Aha no thx. Td jst mislm da je čim večje boljše, sam vseen se bom mogu verjetno nekje v živo prepričat...

Zdej internet je fajn in to, sam ne za razliko 500EUR, če je screen isti. Si rajš potem kakšno dodatno napravo za to kupim. (čeprav tu nevem, ali bi daljinec še deloval kot miš)
Se bom še malo pozanimal ko bom mel čas.

A LE 9500 ima pa drug screen kot zgoraj navedeni, al isto, samo da še 3d? Me zanima kakšne bodo cene tega tvja, sploh 73" variante. (verjetno predrago)

mamomu ::

LE je LED varjanta.
mamomu j....!

potepuhec ::

Thx za odgovore. Za 50" moram pogledat ce je sploh dovolj prostora za 42x25 pa moram nekje videt razstavni model, da vidim kako slika izgleda v zivo.

Ce je se kak TV, ki pade v to kategorijo pa e z besedo na plano :).

Če maš plac ne razmišljaj! 50-ka!! Ne bo ti žal!
mamomu j....!

potepuhec ::

Vem doma imam 42 pa mi je bistveno premali.... samo starsem, ki so sedaj na 64cm pa je ze 42 preveliko, ko so na obisku, ceprav jim bo cez cas verjetno premali samo to njim dopovedat.... :-)

Daj jim tvojo 42-ko, ti pa si z njihovim denarjem kupi 50-ko! Zmaga! :)
mamomu j....!

Gugie ::

Jaz trenutno finančno ne zmorem menjave TV za tx-p50g20E pa sem špilal tole
http://mediaplanet.si/nagradna-igra

pa če dobim prodam ali menjam za večji :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gugie ()

gregor ::

panasonic 50vt20 :)

LP

borisdoli ::

Pozdravljeni!

Čeprav sem pregledal že skoraj cel forum nisem našel TV, ki bi zadovoljil vse moje/naše zahteve.

torej, kupujem TV (plazmo ali OLED/LED LCD), ki bi podprla naslednje zahteve:
- cena < 800 EUR
- velikost < 106 cm
- USB vhod, za slike oz. filma
- Ambilight al nekaj podobnega (zahteve žene :), tisti ki jih imate veste kako je to)
- po možnosti FULL HD
- uporaba, predvsem za TV (tudi HD), oz občasno Wii, predvajanje HD (xtreamer)
- slika v sliki(PIP) je dobr ni pa pogoj

Upam, da obstaja tud TV za nas ;)
Hvala za pomoč

lp,
boris

kobayagi ::

A nima Ambilighta samo Phillips?

Ma dobr, sej je lahko kaka druga lučka zadaj?
nkaj podobnega ambilight-u.

lp,
B

djordjevic ::

Nak. To ima samo philips.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Noben drug nima nič podobnega ambilightu. Kvečjemu lahko kupiš katerikoli televizor in mu zadaj namontiraš tri neonke, ali tri vrstice ledic, ali pa postaviš kar eno katerokoli lučko za tv in imaš ambilight za reveže:P

O.

Aha, torej ali obstaja kak model philips-a, ki bi imel vse te stvari?

Hvala za odgovore.

lp,
b

Okapi ::

Kaj pa svetujete če odštejemo Ambilight?

lp,
boris

Yoni ::

S kakšne razdalje pa boš gledal? Že z 2,5m ne boš opazil razlike med HD ready in FullHD. Če boš gledal polno SD signal, ne kupovat LCD-ja ker boš razočaran nad sliko...

Pa smo spet tam ...

Ok, gledal bom na razdalji cca 3m.
Sej sem reku, da mi je v bistvu vseeno al je plazma al ne.
Rad bi samo da bi pač "podpirala" zgornje kriterje:
- cena < 800 EUR
- velikost < 106 cm
- USB vhod, za slike oz. filma
- po možnosti FULL HD
- uporaba, predvsem za TV (tudi HD), oz občasno Wii, predvajanje HD (xtreamer)
- slika v sliki(PIP) je dobr ni pa pogoj

Imaste idejo katere bi bila?

Hvala in lp,
Boris

destiny ::

Mogoče Samsung LE40C630. Varianta je tudi C652, ki je meni osebno grši, v čem se pa dodatno razlikuje od 630 modela pa ne vem...
Edit: mediamarket ma mal drugačno slikco tega C652... je že lepši :) : klik!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: destiny ()

Destiny, hvala za odgovor, kakšne pa so televizije samsung?
Ali so ok?

lp,
boris

neki4 ::

http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

evo tukaj imaš za 400-500 to kar ti potrebuješ. nerabis ambilight, full hd je brezveze pri tej velikosti, važno da boš imel usb sposobljen za filme in slike. Da ne boš odvisen od računalnika.
Tiste zadeve, ki so 200 Hz pa nevem kakšni vse podatki in podobno pa itak za povprečnega gledatelja ni pomembno.

Yossarian ::

OK, dečki, zdaj pa gre zares. Pred začetkom FIFA 2010 bi si nabavil en stroj:

- cena okrog 1000 EUR +/- 200 EUR
- DVB T/C, mpeg 4 (imam kabelsko TV - digitalna)
- reža za dekodirno kartico
- USB vhod za gledanje divx-ov
- brezžična povezava z računalnikom (wlan ali kaj že je)
- plazma ali LCD, vsaj 46"
- full HD

Kaj naj kupim? Rad bi kupil pri nas, ne pa kje v tujini.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

LG 50PK350 ... 730 euro
LG 50PK750 ... 850 euro
Panasonic TX-P50S20 ... 1050 euro
Samsung LE-46C652 ... 1050 euro

Poglej si tudi tu : http://www.intrade.si/index.php?act=oin...

Jaz imam prvega in ti povem da se je po tednu dni slika tako porihtala da je primerljiva z panasonic plazmami ( prej sem imel tx-p42g20 ).
mamomu j....!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mamomu ()

libreus ::

sam res, so plazme fuull bolj poceni.. je za razmislit.
sam sem pa fan samsunga..

rad bi, da bi mi nekdo v nekaj alinejah navedel glavne razlike med lcdjem in plazmo velikosti 46" do 50"..
če se le ta najde, se mu lepo zahvaljujem! 8-)

LCD
+ lepa slika od prvega dneva naprej
+ močne barve
+ slika se navidez zdi bolj ostra
- za 1/3 slabša gibljiva resolucija od plazem
- videz umetne slike ( monitorja )

Plazma
+ na splošno lepša slika kot LCD
+ manjša cena od primerljivih LCD
+ bolj namenjen športu ( večja gibljiva resolucija )
+ THX način slike pri večini plazem
+ črna je bolj črna kot pri LCD
+ panasonic in LG so 600 herčni!
- potrebno je utekanje ( cca. 100 ur ne pretiravat z kontrastom )
- ni za ljudi ki imajo radi žive barve! plazme dajo bolj naravno barvo slike.

Videl in lastil sem si že LCD, LED in sedaj sem pristal na plazmi! In tu tudi ostanem!
mamomu j....!

hvala za izčrpen odgovor! :))

borisdoli je izjavil:

Destiny, hvala za odgovor, kakšne pa so televizije samsung?
Ali so ok?

lp,
boris

Tule si lahko prebereš teste raznih televizorjev: hdtvtest. Ne-LED variante Samsungov večinoma zelo hvalijo (prepoznaš jih po začetni modelni oznaki "LE"). LED variante pa odvisno od modela (začetna modelna oznaka "UE"). Lanska B8000 serija npr. naj bi bila ena najboljših, letošnji C-modeli pa so vsaj po prvih testih sodeč bolj bogi...

kaj pa pravita na tole izbiro:
http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...

ekvivalent -> plazma ? katero mi priporočata.. kakšen samsung ali panasonic, kateri so baje zelo dobri?

liberus, pomoje ne boš zgrešu, razen če si harcore FPS gamer. Ta TV ma baje precej visok input lag.

Kaj pa tale LCD LG?

Mediamarket nima SLO garancije.
Yossarian : LG je lanski model
mamomu j....!

Uporabljal ga bom za gledanje HD filmom iz računalnika!
Rad bi, da je slika čista in da lepo "teče", torej hz..

Ne vem zdaj ali bi plazmo ali lcd.. hmm...

rezator ::

mamomu je izjavil:

LCD
+ lepa slika od prvega dneva naprej
+ močne barve
+ slika se navidez zdi bolj ostra
- za 1/3 slabša gibljiva resolucija od plazem
- videz umetne slike ( monitorja )

Plazma
+ na splošno lepša slika kot LCD
+ manjša cena od primerljivih LCD
+ bolj namenjen športu ( večja gibljiva resolucija )
+ THX način slike pri večini plazem
+ črna je bolj črna kot pri LCD
+ panasonic in LG so 600 herčni!
- potrebno je utekanje ( cca. 100 ur ne pretiravat z kontrastom )
- ni za ljudi ki imajo radi žive barve! plazme dajo bolj naravno barvo slike.

Videl in lastil sem si že LCD, LED in sedaj sem pristal na plazmi! In tu tudi ostanem!

ni za ljudi ki imajo radi žive barve! plazme dajo bolj naravno barvo slike? meni se ni zdel nobeden lcd da bi imel tako žive barve in tako močan kontrast kot plazme. drugače se strinjam z tabo, samo tukaj si ga pa usekal se mi zdi.

a ma kdo izkušnje z LG 50PK750? Saj bi kupil panasonic, vendar se zaradi finančnega stanja odločam za to. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rezator ()

Kateri LG-ji so pa letošnji model?

Rezator : Imel sem LCD Samsung LE46B650 in LED LG 47SL9500. Oba sta imela bolj nenaravno navite barve! Plazma ima bolj naravne barve ( rcm. barva kože ).
Imam LG 50PK350 in je po cca. 50 urah delovanja dobil sliko 1A!! Model 750 ima isti panel le dodano ima par bonbončkov ( optičnih in programskih : THX,.. ).
Yos modeli 2010 od LG:
- PK plazma
- LE, LX LED
- LD LCD
mamomu j....!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mamomu ()

projektor ::

Jst mam ogromna okna v dnevni sobi, in je praktično ni mogoče povsem zatemnit. Berem, da svetloba prostora ne gre v prid plazme?

Drugače pa se tudi sam odločam med samsungom 46LE652, LG 47LD751 ter plazmo LG PK750. Do jutri se moram odločit.

LG plazma res odseva svetlobo ( spredaj ima šipo ).
Potem pa raje vzami Samsunga ( ampak slika ne bo nikoli tako dobra kot na plazmi ).
mamomu j....!

Sam sem svoj izbor skrčil na Sony KDL-37EX500 in Samsung LE37C630. Cenovno sta približno v istem rangu, po karakteristikah (vsaj na papirju) tudi. Mi zna kdo svetovati, katerega se bolj splača kupiti. Lahko predlagate še kakšen drug model v tem cenovnem in velikostnem razredu. Velikosti ne bi manjše od 37', fajn je, da bi bil Full HD, vsaj 100 Hz in da lahko predvajam vsebine prek povezave z računalnikom, se pravi LAN (z možnostjo WLAN prek kakega dongla).

freserovski ::

@mamomu: Tud jaz se zanimam za 50PK serijo... Amogoče veš, če so kakšne velike razlike med 50PK350 in 50PK550? Ti manjka kak vhod,....
Sem videl da ima 550 blueTooth, je to za slušalke ali prenos podatkov, če mogoče kdo ve?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

september ::

Zadeva je takšna. Plazma je še vedno No.1., kar zadeva HD. Med temi pa prednjači Panasonic, saj je od Pioneer-ja kupil G13 panel, ki bi moral biti v lanskem KURO-tu, a žal je firma šla. Panel G13 pa je samo v 3D Panasonicovem modelu in sicer VT20 in VT25. Sam si lastim lanski V10. Sem ga primerjal v živo z LED LG 47SL9500, namreč ima ga sosed. Zaganjala sva oba TV-ja z Blu Ray predvajalnikom in filmom Vitez teme. Detalji, globoka črnina, ostrina,
nobenega dregetanja slike, ipd...kot bi se pred tabo odvijal film. Sosed je le, ampak s težavo priznal poraz. Z nakupom Panasonica ne moreš zgrešiti.
Takšen TV moraš filat z HD signalom in dobil boš tisto kar pričakuješ.

sulaco ::

kobayagi: imam 37ex500 in preko mreže ali USB ne boš nobenega videa gledal, ker ga bravia ne podpira. Tu je samsung boljši...

No, glede USB to ne drži. Ključ ali disk mora biti formatiran v FAT32, sicer ga ne prebere. Sem gledal Belgrade Phantoma (divx) na 40EX500.

OK, dečki, moj izbor se je skrčil na tole. Še zadnji minusi ali plusi, preden kupim? Zanima me samo še, kateri LG bi bil primerljiv s tem?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Še enkrat preveri link ;) .

Cveto ::

G13 panel je tudi v G20 modelih, se tem da je V20 boljši ker ima bolj dodelan Ar filter in boljšo elektroniko za glajenje robov pri interpoliranih signalih.

sulaco je izjavil:

kobayagi: imam 37ex500 in preko mreže ali USB ne boš nobenega videa gledal, ker ga bravia ne podpira. Tu je samsung boljši...

Hm, to me je pa presenetilo. A potem se da prek mreže samo kake fotke/muziko predvajat?

Tole:
http://www.mimovrste.com/artikel/135016...
Cveto, V20 je seveda boljši, stane pa tudi jurja več.

Zgodovina sprememb…

Freserovski : razlika je le v finkcijah. 550 ima THX in blutooth ( slušalke, slike ). Ampak, modeli nad 350 imajo firmware bug! Prekomerno ostrijo sliko in se pojavlja rob okoli objektov na zaslonu.

september : Panasonic NI kupil tehnologije od Panasonica. Ampak je kupil tehnologe/razvijalce od Pioneerja ki sedaj delajo pri Pana in razvijajo njihove panele.

kobayagi : izberi Samsunga - ker podpira predvajanje divx, mkv,... z DTS zvokom preko usb porta!

yosarian : a ti bi pa kar fim kupil?
mamomu j....!

projektor ::

kupu sem lg47ld751 ... dobra cena - pod 1000 EUR za 47" 200hz lcd, solidna slika, mnogo dobrot, zaenkrat edini manjko je, da ni dts-a preko usb :( bo treba še nek player nabavt.
««
95 / 154
»»