» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
19 / 154
»»

trdoreh ::

Definitivno SONY KDL-40S3000 - cena 1050!

Lp, Jan

evilfury ::

@delfincek: Bi lahko dal link do tam, kjer si to bral n AVforums? Ker mi gre kar že malo na živce to brnenje. Naj pokličem v big bang?

delfinus ::

No evo za primerjavo na svojem LG 42PC3R. Sem danes poslusal koko brni pri meni v popolni tisini. Brnenja prakticno ni, moram priti cisto do TV in z usesom prisluhnit zadaj na back panelu, da malo slisim. Ob cisto beli sliki je melenkost glasnejse, a tudi to cist v mejah normale vsega brnenja, kot je tudi prisoten na CRT TV. Ce res huronsko brni potem si pac upravicen do servisa. Link do teme, kjer so se pogovarjali pa je tu: KLIK. Diskutirali pa so se tukaj KLIK, ampak ne morem najti, saj je 240 strani dolgi thread.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

korenje_ver2 ::

No po daljši uporabi naše plazme sem prišel do slednjih spoznanj:
- plazme so za gledanje ponoči, predvsem zato ker površina močno odbija svetlobo, razen če ni osvetlitve od zadaj.
- lcdji so za gledanje podnevi, ker se v temi črna vidi kot siva (pri plazmi ravno obratno)
- sliko na plazmi je potrebno gledati čez celoten ekran, sicer se poznajo svetlejši trakovi ob stranicah.
- plazma ni dobra za priklop na računalnik, ker se pisava razlije preko več pixlov, kot je potrebno. Pri lcdju ni tako.
- plazma je dobra za priklop na računalnik, kadar se gleda hi-def posnetke. Barve so neprimerljivo bolj žive na plazmi, kot na lcdju, predvsem zaradi velike svetlosti in kontrasta.
- če kupujete plazmo, naj bo full hd. Verjetno je pisava veliko bolj berljiva, kadar se tv priklopi na pc.

Tko izgleda na naši plazmi z 1024x1080i resolucijo, ko je priklopljena na pc. Na plazmi sem naštimal HD vhod, z nvidinimi gonilniki sem nastavil na 1080i način ter resolucijo 1824x1016, da je bila slika znotraj okvijev plazme, ker očitno tv ne zna samodejno naštimat. V ozadju se predvaja full HD posnetek.

Zgodovina sprememb…

macgajver ::

Drugač jest imam tud en problemček z sliko znotraj okvirjev lcdja če naštimam native resolucijo 1920-1080 slike po robovih mejčkn manjka pa nevem zakaj naštimam drugo resolucijo potem je pa vredu če bo kdo odkril v čem je težava naj prosim sporoči in mislim da nimam samo jest tega problema amak vsi. Korenje si se drugač že kej pozanimal glede tega s resolucijo in preveliko sliko.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

evilfury ::

Hja zanimivo je tudi to, da jst pri svoji 42PC3RA plazmi ne morem pridet v hidden menu. Držim menu na daljincu in menu na plazmi pa ni nič.

mac, jaz sem to sprobal samo preko PCja, ki je povezan preko dvi->hdmi kabla. ne vem če je problem pri hdmi-hdmi kablu isti. To sliko izven okvirjev sem odpravil z nastavitvami v nvidia driverjih. Maš opcijo za spremenit velikost namizja.

v bistvu so problemi z sliko izven okvirja zaradi 16:10, ki je pri večini plazm. Zato je potrebno nastaviti posebno resolucijo.

rs1975 ::

tudi jaz imam težavo s preklopom slike iz pc na projektor. na pc-ju imam resolucijo 1280x1024, na projektorju pa 1280x720. imam grafično ati radeon 1950 pro
nikakor mi ne uspe slike pravilno prenesti. če jo naštimam na 1280x720 je slika neke čudne dimenzije. ko narišem recimo kvadrat na pc-ju in potem sliko prenesem na projektor se ta kvadrat spremeni v pravokotnik!! kako naj naštimam pravilno sliko?

Kato ::

Panasonic Full HD plazma

Samsung Full HD LCD

Samsung HD ready plazma

Mnenja?

To kupujem za očeta ,verjetno bo vsaj eno leto večinoma gledal SD signal zato je pomembno kako lepo ta signal prikaže. Kar se Full HD tiče sem v dilemi, rad bi ga imel vendar nisem prepričan ,da je razlika med Full HD in HD Ready opazna pod velikostjo 50". Kako pomemben je digitalen tuner glede na to ,da ga zadnji model nima? Ta Panasonic ima celo štire ventilatorje ,če ga tu kdo ima naj prosim napiše kok je to glasno.

trdoreh ::

Verjemi, da je razlika opazna že pri 40", v to nimaš kaj dvomit. Razlika ni samo opazna, je očitna!
Kupi dober CRT televizor, če kupuješ za očeta, ker vrjetno tudi drugo leto ne bo uporabljal HD DVDjev in BD! Pa SD signal bo na takem tvju najboljše viden.
Lahko pa kupiš poceni HD Ready plazmo, ki bo za SD signal zadostovala, IMHO!

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

Tomaz27 ::

Lp,

mene zanima ce se vozi kdo kaj na relaciji Slo-Dunaj? Gledam malo Panasonic TH-4271F plazmo in jih majo na Dunaju za 400 EUR ceneje kot tukaj. Ce kdo hodi kaj naj napise .

SepoX ::

To dela zate Mediamarket

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SepoX ()

Dela ja, za 150 eur visjo ceno,..

Modri dirkač ::

No, takole je:

ta teden sem nabavil Philips 32PFL7332.
Zaenkrat sem zelo zadovoljen, vendar sem opazil nekaj motečega.

Trentuno je edini vir Telemachov kabelski signal - navaden antenski vhod, ki je pa zelo v k****.
Pri gledanju nekaterih programov, ki imajo bele velike podnapise (najbolj opazno pri HRT in Kanal-A) se pojavi zatikanje slike, ko se le-ti pojavijo in izginejo - vendar ne zmeraj.
Zatikanje je zelo kratkotrajno (kot bi izgubil frame ali dva), vendar opazno in čez čas moteče.

Zaenkrat še čakam naročen DVD-player, da vidim, kako bo s tem signalom in podnapisi.

A je že kdo izkusil podobne težave oz. kje prebral o podobnih težavah na drugih forumih?
Je to zrelo za reklamacijo?

Hvala!
Everybody lies!

vasquez ::

EISA je povedala kaj je letos najboljše :D

tocno tako, zato pa bom kupo panasonica tega 71F model, edino rabim nekoga da mi ga pripelje iz Dunaja hehe. 400 EUR razlike v ceni,..

BlackHole ::

Ja koliko zdaj, 150 ali 400€?
LP Marko

Blackhole:

400 ce primerjas z BB, 150 ce primerjas z Mediamarket,.

[SkA] ::

Enkrat samkrat boš moral z njim na servis pa se ti bo tistih 150 evrov zdelo drobiž, imho.

tudi res, ne vem kako ima panasonic evropsko garancijo. Eni namrec ze nudijo da kupis v tujini in peljes pac doma na servis, za panasonic se morem pa pozanimat. Pozna kdo?

zasavc ::

Odločam se med dvema LCD TV - SVETUJTE!

Philips 32 PFL 7332 http://www.moj-tv.com/home.php?artikel=...

ali

Samsung LE - 32R88BD
http://www.moj-tv.com/home.php?sortiraj...

toyota ::

Če ima kdo doma LCD televizor LG 37"LC 2RR HD bi prosil za informacijo, kako ste zadovoljni z njim.
Prilagam link: http://de.lge.com/prodmodeldetail.do?ac...
Hvala vsem, ki se boste potrudili in priporočali ali je ta izdelek za kupiti ali ne (jaz se nagibam k Samsungu LE 37"M86BD, otroci pa bi želeli zgoraj opisan tip LG-trdi disk ,slika ob sliki)).
LP

Pa če že tako željno pričakujete pomoč lahko vsaj linke naredite tako kot se spodobi.

Kar se pa tiče LCD-jev - še zmeraj sem goreč pristaš plazme. V Slo ga ni signala (razen mogoče tistih par nemških HDTV signalov na T-2), ki bi zgledal boljše na LCD-ju. Globoke črnine, prelepe barve naredijo vsak film perfekten. Za navaden ali kabelski signal in kak DVD, HDDVD filmček je plazma še zmeraj najboljš.

agree, zato je pa Panasonic PV71 se vedno best buy. Cena je nekje 1200 EUR, je pa na vseh testih dalec najboljse ocenjen, dobitnik EISA awarda, itd. Itak pa Panasonic vodi pri plazmah, mogoce se mu ob bok postavi samo kaksen Pioneer, je pa cena pri njih 2x visja, tak da
glede price/performance sploh nimas kaj razmisljat.

Vecina pol itak gleda najvec SD signala, ki je na LCD-jih totalno zanic. Ko prides v BB predvajajo neke full hd stvari na lcd-jih in se ti zdi madona, to bi jaz mel, pol pa prides domov in priklopis vse skupaj na bedasto kablsko pa se ti hoce zmesat. Tudi kar se tice sportov oz. nogometa, majo se vedno vsi lcd-ji probleme, vidis obris za zogo, .. Pri vseh hitrih premikih pogori. Tudi kar se tice vidnega kota je plazma dalec spredaj, enako pri crni barvi,..
Edina prednost lcdja je, da nima burn-ina in pa mogoce svetlost slike, so pa po drugi strani spet tolko drazje,.. All in all, go for plasma,.

delfinus ::

Toyota: Kar se tice LGja ti lahko dam samo komentar, kar se tice HDDja v njem. HDD je, lahko snemas, a je ena tezava, tega materiala ne mores potem presneti kam drugam na kak drug medij. Ko se disk zafila je potrebno brisati. Sam imam plazmo z lanskega leta LG 42PC3R in je igrana cca 1000 ur. Sem zelo zadovoljen, s kontrastom, barvami in ostrino. Najvecji del materiala so DivX filmi in pa DVDji, ki so upscalani na 720p preko XboX s komponentnim kablom YPbPr. Rezultat zelo dober in znatno boljse kot pa preko Scart RGB kabla. Na AVforums pa pravijo, da LGjeve letosnji modeli LG plazm (HD Ready) ne dosegajo kvalitete prejsnje generacije, kljub na papirju boljsim podatkom. Lani LG letos Panasonic, vsaj kar se tice strokovnjakov konzumiranja elektricnih aparatur - EISA.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

pirlo ::

Lover22, LCD-ji nimajo slabe slike na kabelski. Razen Kanala A in pa POP TV, ki pa bi jim prepovedo oddajanje dokler ne zrihtajo oddajnikov. Če prešaltaš iz Kanala A ali POP TV na ORF, misliš da si preklopil na HD. :)
Imajo pa LCD-ji boljše resolucije in so po mojem mnenju bolj primerni, če je na njih priklopljen računalnik.

Modri dirkač ::

@pirlo

Emmm, odvisno kje.

Telemachov signal (prenovljena analogna inštalacija kakšne 2-3 leti nazaj) v Novih Jaršah v našem bloku je za zjokat.
Everybody lies!

ueulo ::

Mene pa zanima ,če je plasma TV Panasonic vreden nakupa ?

dreamer ::

Pozdravljeni!

Zanima me kaj pomenijo oznake pri Panasonic-ovih plazmah.Kakšna je razlika med zadnjo črko E in F?
Oziroma kakšna je razlika med modeloma:
TH-42PV7E
in
TH-42PV71F

Najlepša hvala za pomoč.
Lep pozdrav!

Lp,

PV71F je najboljsi od teh nizjih modelov oz. na splosno best buy gledano price/performance.
Ima visji kontrast, V-real2 engine,... Odpri 2 zavihka in www.panasonic.de pa odpri obe
eno ob drugi in primerjaj, pa bos vido razliko,..

dreamer ::

Hvala, ampak na tej strani ni modela TH-42PV7E ampak je TH-42PV7F.

Iščem model, ki bi imel enako sliko kot PV71F brez vseh "bonbončkov", ker se bo TV uporabljal samo za gledanje kabelske televizije in nič drugega.
Lep pozdrav!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dreamer ()

za samo gledanje kabelske televizije je bolje kupiti crt tv za 200 eur. Unega, ki ima tako višino kot 42" plazme.

toyota ::

Mogoče malo čudno vprašanje, pa ga bom kjub temu zastavil. Ali obstaja sevanje monitorjev pri LCD in plazmah. Če - pri katerih bolj.
Hvala in LP

Ni katodne cevi, tako da se manj škratov elektronov prikrade v izbo:))

Dominik76 ::

Pozdravljeni!
Tudi sam sem se že nekako odločil za nakup pv71 ali pa pv70( mislim da ni nobene razlike med tema modeloma).Aparat sprejema po (specifikacijah) signal 1080p na 50 in 60 Hz, ne pa tudi 24p, signal ki ga oddaja ps3 pri predvajanju blu-ray filmov.Zanima me, če omenjeni signal vseeno podpira oziroma , če ga konvertira na 50 Hz in če, ali ima s tem kakšne težave, ki bi se odražale na kvaliteti slike.Vseh 5 prodajalcev v Big Bang ni imelo pojma kaj jih sprašujem, zato prosim če ima kdo izkušnje s problemom da zadevo pojasni.Na hifi-forum je precej debate o tem, toda ne razumem nemško, kolikor pa sem uspel razbrati so mnenja deljiva.
Hvala za informacije!

OChack ::

sam je zaniomiv da je sony 2 let nazaj nehov plazme delat, ker je skor propadu zarad vpoklica 50 000 komadov.
drgač pa glede vzdržlivosti kokr so rekl da so plazmo popravl in to........no prvo kot prvo 0 niso kj posebnga anredl 5 let dela BP pol ne več (naš stari crt grunding ma 20 let) LCD so ravno tako preizkušeni še iz laptop PCjov zadeva dela 10 let zihr , no za plazmo ni tko, problem plazme je še vedno prevelka poraba štroma.
sicer pa tistmu ki to ni pomembno je vseen kaj kupi.
osebno bom počakov še neki cajta na OLED zaslone ki so klasa zase
Int€l inside, IDIOT Outside

Mislm, kakšen bull...

Plazme žrejo tolko kot lcdji - moja 270w, lcd od kolega 260w...

Pa kje si ti te informacije iz leta 90 dobu mi tut ni jasno...

Lime ::

Odvisno od velikosti in modela. Imam ravno LG-jev prospekt.
32'' LCD LG32LC56 150W
37'' LCD LG37LC55 180W
42'' LCD LG42LC55 180W

Plazme 42'' - 60'' 300W - 800W.

Lime ::

Ta dva sta malo bolj požrešna. Full HD ga žre :D

71PY1M 850W, nekje je celo podatek 1kW 8-O

kaj ces lepsega, pozimi ne rabis kurjave :)

PacificBlue ::

Problem pri plazma tv je da ko crkne se ne da več popravit...lcd tv pa.

grega99 ::

Ima kdo izkušnje z dvema tv in sicer Plazma Panasonic TH 42PV 70
in LCD SAMSUNG LE 40 M86BD Full HD.Signal bo Siol in digitalna setelitska.
Več ko gledam in berem sem zmeden kaj kupiti.Prosim za nasvet in vaše izkušnje z omenjenima modeloma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: grega99 ()

Omenjena plazma, še posebej če gledaš veliko športa.

Kato ::

Za standerden signal je prav ta plazma fenomenalna. Full HD televizorji (vključno s plazmami) so pri normalnem signalu obupni.

Calligula ::

Kot vmesni korak se vam splaca pogledat Samsungove SLIM FIT CRT TVje, ki imajo visoko resolucijo (720p) ampak CRT zaslon. Navadni signal kazejo normalno, HD vsebine pa tudi fenomenalno. Bojda majo neke zgodnje serije malo tezav z geometrijo zaslona in se splaca preverit so pa v Angliji razgrabljeni npr. Ker so cca 40% cenejsi kot LCDji iste velikosto, slika odlicna, globina pa tudi ni grozljiva.

Skratka nekak dober vmesni korak za nizko ceno.

harinho78 ::

Lover22, jaz bi se strinjal s tistim, kar je pirlo napisal malo višje. Sam sem lastnik Philips LCD 37in 7332 HD ready, na katerem že okrog tri mesece gledam skoraj izključno kabelski signal (sem na Vrhniki), tu pa tam otroci pogledajo kako risanko na DVD-ju, sam sem v tem času pogledal samo dva DVD-ja. Razdalja je okrog 3m30. Gledanje SD signala iz kabelske sploh ni problematično, jaz sem popolnoma zadovoljen s sliko in se sploh ne morem strinjati s tistimi, ki pravijo, kakšno sranje da je SD na LCD-jih. Žoga pri fuzbalu nima nobenega repa, pa pri tenisu tudi ne, filme se gleda lepo, poročila tudi. Slabša slika je edino pri postajah, ki imajo slabo kakovost slike že po naravi, tak je npr. netTV, ki že na CRT-ju zgleda, kot da bi gledal VHS kaseto, pri takih se res vidi slabša slika, ki pa še vedno ni negledljiva. Vse kar sem videl do zdaj, je bilo boljše od CRT-ja, ki sem ga gledal prej (pa ne, da sem gledal tako slab CRT).
Mogoče so težave s SD signalom večje pri full HD zaslonih in večjih ekranih pri manjših razdaljah gledanja, kar se mi zdi logično, a jaz ravno zaradi gledanja v glavnem SD signala in razdalje cez tri metre nisem sel v nakup Full HD-ja. Velikost 37in pa je tudi čisto OK, 40in se sicer ne bi branil($$$), večje pa po moje vec ne bi zgledalo v redu, bi moral biti dlje stran za SD signal.

Skratka, meni se zdi ta TV super, res sem mogoče celo podpovprečen gledalec (zelo malo DVD oz. DivX), a tudi DVD zgleda dobro kljub HD ready. In ljudi, ki v glavnem gledajo SD signal, po moje tudi ni malo.

Pozdrav,
Andrej

Zgodovina sprememb…

Skoraj tezko verjamem, po vseh testih itd naj bi za SD signal se vedno bile CRT dalec spredaj, se nikogar pa nisem slisal da bi mel SD na LCD bolje kot na CRT. Verjamem pa da iz 3.30 m
zgleda cisto ok, jaz bom mel pa razdaljo 3m in velikost 42 in pride v postev samo plazma.
Drugace pa berem dosti LCD opisov na avforums, ene 500 postov pregledanih in so vsi rekli da za SD pac LCD-ji niso najboljsi. Prebral sem tudi dosti postov kjer so nekateri lastniki obeh, v spalnici recimo LCD, v dnevni plazma itd in vecina se strinja, da ima SD na plazmi neprimerno
boljso sliko, isto svetujejo v trgovinah itd. Mogoce se pa pac vsi motijo pa mas ti edini prav?? Tezko verjetno. Verjamem pa, da ce imate vrei signal in dobro kablsko je vse skupaj dokaj lepo in cisto gledljivo.

harinho78 ::

Jaz sem samo napisal svoje izkušnje, nikjer pa nisem trdil, da imam edini prav.

Slika je na tem TV ju lepša, kot je bila prej na CRT-ju (res pa je, da prej nisem imel popolnoma ravnega ekrana). Pa ni bistveno, važno je, da smo zadovoljni. Mogoče bi bila na plazmi še lepša, kaj pa vem, a za plazmo se nisem odločil zaradi težav, ki jih (baje) pestijo (slabšanje slike s časom, zapečena slika). Seveda imata LCD in plazma vsak svoje prednosti in slabosti, saj temu je namenjena ta stran, a jaz sem se odločil za LCD Philips, kot sem omenil, in sem zelo zadovoljen. Mogoče bi imel na plazmi lepšo sliko in bi mogoče imel kake druge probleme, tega ne vem in me naslednjih 5-10 let tudi ne bo zanimalo. Takrat pa bodo že zunaj hudo poceni super full hd OLED mašine in z veseljem si bom privoščil eno.

Pozdrav,
Andrej
««
19 / 154
»»