» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
18 / 154
»»

|KoRn| ::

Gospodje, ki se bolje spoznate na se skupaj, sem v veliki dilemi.
Kupil bom 42" TV full HD seveda, za gledanje filmov in ps3 zelo malo mogoče TV pa še ta bo digitalna (celje:).

Zanima me pa sledeče
ali naj vzamem LCD 42" (v mislih imam Toshibo) ali PLASMO 42" (v mislih imam PANASONICa)?

Specifikacije na papirjih so bol kot ne podobne, v živo jih nimam časa iti nekam in primerjati... zato bi vas popvrašal po mnenju, če se komu da odgovoriti :) Hvala
Freak on a leash!

SepoX ::

Panasonic se mi zdi boljši. Kolega ima PC1R in je zdej prišel mojo plazmo od panasonica (serija pv71f - g10 panel) pa je čist navdušen. Predvsem boljša burnin redukcija in malo lepša barvna globina.

@cegu - ta 42pn73 je ista kot 42pv71f, samo da je delana za nemški trg - ima zato dodatno digitalen tuner in spodaj je srebrna. Meni je tudi v Slovenščini.

bikerss ::

Pozdravljeni!

nekaj tehničnih vprašanj?

Zanima me kaj pomeni D65 STANDARD. Kaj če LCD nima oz ne podpira standard D65.

Torej absent: NON- D65 greyscale, No greyscale controls. Ali so to velike pomankljivosti ?

pa še nekaj, kaj pomeni to kalibracija. Ali to pomeni, nastavitev ko kupiš TV LCD. Ali to piše v navodilih ali pa so kakšen posebnosti.

najlepša hvala za odgovore

bikerss

boris22 ::

Sepox si siguren da je 42pn73 je ista kot 42pv71f jaz bi rekel da je bolj TH-42PX730E.Tukaj imate opis http://www.produkte.panasonic.de/produc...
No končno sem se odločil kateri tv kupiti:)) Končno en tv ki ustreza vsem mojim zahtevam.Cena pa 1.240,00 EUR v mediamarketu.

punknotdead ::

Zakaj boš kupil v Mediamarketu????

Če lahko dobiš v bofu ceneje in s pravo slo garancijo:\

Zgodovina sprememb…

dskrab ::

Pozdravljeni !

Nameravam nabaviti plazemski zaslon. Kaj porečete na Gorenje plazma tv ? Je to dobra izbira ?

Lep dan še naprej,
Dejan

Tomaz27 ::

punkisdead:

V mediamarketu je cenejsa tak da nevem kere cene ti gledas,..

trdoreh ::

@punknotdead, kaj obstaja tudi neprava slovenska garancija?

@Boris, jaz bi vseeno kupil FHD Toshibo!>:D

Lp, Jan

fizolcek ::

Imajo pa v bofu 42pv70 za 1199 kar je ceneje kot v MM.
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=804F9E2A-ADD9-EAA4-1F46-E002FE3DD798&linkid=15

Mi kdo zna povedati, kaj je razlika med pv70 in pv71f, da je 150€ razlike v ceni pri Bofu? AFAIK sta to samo modela za različne trge, brez neke razlike v funkcijah?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fizolcek ()

boris22 ::

V MM za tvje dajo 2 letno garancijo.Za toshibo 42 full hd sem 100%. Glede cene pa skoraj ne verjamem da imajo v bofu nižje cene kot v MM.Drugače jaz gledam model PANASONIC TH42PN73 in ne 42pv70 ali 42pv71f.Ta ima 3 hdmije in dvb-t vhod. Pa se črno siva kombinacija mi bolj ugaja kot samo črna. Glede toshibe full hd pa žal ne pride v poštev zaradi slabe slike pri gledanju sd signala. Vsaj za moje kriterije je slaba slika. Verjamem da marsikomu bi bila še sprejemljiva. Glede na to da večina gledam digitalni sat signal mi to veliko pomeni.Tako da sigurno moj izbor bo PANASONIC TH42PN73.

Ima 2 hdmija, tisti dvb-t vhod je pa itak antenski, sam pa poišče analogne in digitalne kanale.

Aja, drgač pa res zgleda tako kot ona px730. Sej, glavno da je panel isti, drugo so itak po večini samo oznake za različne trge.

Pri nakupu v Bofu je potrebno dnevno spremljati cene, ker takrat, ko sem dal link je bila cena za 71f - 1199€ za pv70 pa tudi in je še vedno. Zgleda, da konec tedna ceno dvignejo, če prodajo med tednom večjo količino. Potem pa nasljedji teden prodajajo po višji ceni dokler spet ne dobijo večje zaloge.. Neumen je tisti, ki ne izkoristi dane situacije. Vse to pa počnejo zaradi konkurence MM. Ko pa bo prišel redcoon in drugi, bodo cene v bofu povsem evropske ali nižje.:D
Prava slo garancija pomeni, da je bil izdelek uvožen preko uradnega uvoznika v slo. Pooblaščeni servisi s strani uradnega uvoznika nočejo servisirati izdelke iz sivega uvoza.
Isti primer je bil pri avtomobilskih sivih uvoznikih v začetku 90let.
M.M. pa ima svojega serviserja, oziroma pošlje nazaj v de, kar pa seveda ni nič slabega, če zadevo popravi.

V slo prihaja tudi redcoon>:D
Na hitro cene v at: 71f
pv70

Zgodovina sprememb…

Se oproščam, za uvoznika beri - zastopnika.
Smo že nekaj časa v eu, tako, da se več ne uvaža.
Razen iz ne eu držav.

Če malo iščeš najdeš, tudi druge nižje cene v slo.

mojtv 71f

kinolog ::

Sem pred nakupom plasme od panasonica. poslal sem meil na Moj-tv in se pozanimal med naslednjimi modeli

42 TH-PV70
42 TH-PV7
42 TH-PV71F

V njihovem odgovoru pa so mi priporočili najnovejšo plasmo HITACHI P42 A01.

Kaj menite.

Kupi preverjeno robo.

Kato ::

kinolog:

Full HD plazma za 1600€

Po moje je tole trenutno daleč najboljša ponuda med LCD in plazmami.

mi345 ::

A kdo ve od kje Redcoon?

AnubisOfDoom ::

pozdrav,

o televizijah milo receno nimam pojma. Rad pa bi si naredil HT, zaenkrat bom kupil samo TV in DVD komponento. Gledal bi z razdalje priblizno 2-2,5 metrov. Koliko mora bit sploh diagonala? Zdej gotov bi kupu LCD al so plazme bolse? Televizije ne bom gledal (programa mislem), uporabljala se bo izkljucno za dvdje in divx-e. Ali to pomen da tunerja ne rabim? Resolucije so vecinoma 13xx X 7xx, to bi mi povsem ustrezalo. Rabil bi tut HDMI...
Zdej mam se nekej vprasanj o HDMI. Kolkr jst razumem s HDMI povezes reciver in komponento? Al mores komponento povezat na reciver in pol samo reciver na TV. Ker ce je tako kot v prvem primeru, potem morem kupit TV z 2 HDMI?

Hvala za odgovore na tole. Aja, skupni budget je okol 450-500€ (no ja ce pride DVD/DivX komponenta okol 100€, potem nej bo 600€ vse skupej). A bi za tako ceno prsu skoz, z eno solidno velikostjo, tam okol 70 cm? Al bi mogu dat 600€ samo za TV

Zgodovina sprememb…

vice boy ::

Za tvojo navedeno ceno bi se dalo kupit ravno enega od teh dveh LCDjev ki jih imam tudi jaz ogledana

Prvi......LG 66

Drugi....Philips- 67cm
stem da ta cena ni najnižja, v trgovini Seter je isti TV samo za 499€!!!!!

zanima me kako je s to PIP
Philips ma boljšo kontrastno razmerje, ostalo je pa boljši LG, vsaj v številkah

še nekaj je, dobil sem reklamo in je recimo navedeno razmerje 1600:1, na netu pa 1200:1---in to za isi model

koliko vpliva to kontrastno razmerje na kakovost slike?

Ima že kdo izkušnje s katerim iz navedenih TVjev?

Hvala za odgovore.....LP, Blaž
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.

Zgodovina sprememb…

vice boy ::

Kdorkoli?
Sej vem da so dopusti, sam vseen
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.

tomi77 ::

pozdravljeni,

sem pred nakupom lcd tv in sem v dvomih med dvema modeloma: SAMSUNG LE40S81B (MM = 1050E) in LG 42LC41(BOf= 1099E)...kateri je po vašem mnenju boljša izbira? na TV bi priključil tudu CPU in PS2.

še ena stvar me zanima...kako to da cene v MM, ki so na njihovi internetni strani...veljavne le ob plačilu z gotovino...naprimer jaz bi TV vzel na podjetje...plačilo izvršil elektronsko...pa so mi rekli da je cena +15%?!? ali sploh lahko meni dvignejo cene če ni plačilo z gotovino?

LP
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomi77 ()

pensa ::

kako najceneje povezati lcd in racunalnik? imam 7332 in na grafi tudi digitalen izhod )upam,da sm ok napisal). v bofu mi je ponujal en kabel za 50-60 evrov. kako se sploh imenuje ta kabel? kaj priporocate?

djordjevic kako imas ti to urejeno?

pirlo ::

Jaz imam enako televizijo in imam povezano s tem kablom. Dela na resoluciji 1280x720 50 ali 60 Hz.

Amaterček ::

Zdravo,
V roku enega meseca in pol moram kupiti nov TV in bolj kot berem temo bolj sem zmeden. Razdalja gledanja bo cca. 4 m. TV bom enakomerno uporabljal za gledanje DVD, HD in SD. Funkcija PAP mi je pomembna. Investirati sem pripravljen okvirno 2000 EUR. Ključna vprašanja:
Velikost TV?
Full HD ali HD ready?
LCD ali Plasma?
Prosim za predloge proizvajalcev, modelov in trgovcev.

@Amaterček, oglasi se čez mesec in pol, ko bodo cene nižje in večja izbira, do takrat lahko denar kam investiraš!;)

Lp, Jan

debil ::

Kateri 37" lcd tv je v rangu do 800€ (lahko tudi kak cent več) dober nakup? Kar se tiče kvalitete slike, funkcij, zvoka, itd.
Cene zelo nihajo, nekateri so slabo cenjeni in nosijo ceno komaj 700€, a drugi pa kar do 900€ ali celo enkrat več.
Je res takšna razlika med npr. takima modeloma da se splača dati 200€ več? (cena je simbolična v tem primeru) In kaj je to tako pomembnega npr.?
Ne potrebujem Full hdja. Pomembno mi je, da je slika čista, razločna (da ni pikic ki migetajo-da se ga da tudi od blizu gledati, itd.). Razdalja bi bila 3 metre, občasno tudi 1 m.
Hvala za odgovore.

Evo v Mediamarketuna tej strani imaš dva tv-ja za to ceno. Pač kolko daš tolko dobiš! Nista pa slaba, govorim za dva Samsunga, ki sta na strani. Mislim, da za ta denar kar vredu, čene pa poglej še za kakega LGja, par strani nazaj je eden.

Lp, Jan

debil ::

Zanima me še, kaj je potrebno gledati na tvju od lastnosti. Kaj je tisto na kar je potrebno biti pozoren od funkcij.
Zagledu sm se sicer v toshibine modele, npr. 37C3000P
Sicer ne vem zakaj mi toshibe bolj dišijo, samo ker se ne spoznam na kvaliteto in nisem še videl obeh, ne morem niti vedeti. Je zvok pri toshibi kaj boljši glede na to da imajo 2x25W? Pa kako je s kvaliteto slike? So funkcijsko enaki drugim firmam, ali so kje primanjkljaji in kateri so to?

Tista dva samsunga imata razliko v ceni 10€, še manj vem kot sm do zdej kaj je tisto v čemer se razlikujeta. Če pogledam link od obeh in primerjam, vidim da enemu pol funkcij manjka. Res ne vem kaj izbrati. Sicer ne hitim z nakupom, vendar vseeno, raje pregledam vse kakor je treba in razlike med toliko vrst modelov, kot pa da nisem zadovoljen čez čas, ob enem pa prikrajšan za 800€.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: debil ()

crazy kure ::

Evo zdaj sem tudi jaz pred nakupom lcd tvja, gledal bom predvsem sd signal pa kak dvd bo zaspilu.
Bil danes u bofu in gledal samsunga LE37S62B za 900€.
Aje to za kaj al ne?
Vglavnem rad bi mel 37" pa da ma sliko iz SD signala dokaj uredu, kmal pa itak pride sioltv al pa t2.

seljo ::

Lep pozdrav vsem skupaj.
Prebral sem skoraj vse strani in sem v resnicni dilemi.
Sestra se mi cez 1 mesec poroci in ji mislim za porocno darilo kupiti LCD Tv. Seveda nevem katerega izbrati ker je ponudba na trgu res velika.
oddaljenost gledanja je cca 3 metre, zato nevem katera velikost bi bila bolj primerna 82cm ali 94cm . Naj povem da je od sestre bodoci moz fan toshibe zato se mogoce bolj nagibam na toshibino stran kar pa seveda ni nikakrsen pogoj. Iscem nek price performance nakup. Cena nekje do 1000e. Vem da ima veliko od vas lcd televizorje zato sem se odlocil da se obrnem na Vas. Vsak nasvet bo dobrodosel. Prosil bi vas ce bi mi napisali modele nekje v tem rangu. Pivo imate v dobrem.
Lp Seljo
u zivotu sve se vraca sve se placa

JanezH ::

TOSHIBA 37X3030D Full HD za 1180€

hm to je ze male cez budget. iscem nekje do 1000e

Pozdravljeni!
Na novem portalu www.high-def.si, forumu-poglavje LCD televizorji sem objavil zanimiv članek o LCD HD Ready tvjih, z nizkimi cenami in visoko kvaliteto. Piše tudi o tem, na kaj morate paziti pri nakupu, in kje na spletu poceni do LCD tvja!
Izpisal sem nekaj zanimivih predlogov za nakup, vsekakor vredno ogleda!

Prijetno branje,
lp, Jan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

Modri dirkač ::

Mater, kje pa laufa ta joomla?
Na pentiumu 286?
Everybody lies!

pirpy ::

Jan999 kako pridem do tvojega clanka na high-def???
10 minut sem, iskal se prijavil pa vseeno nobenega foruma
zehanje je nalezljivo

BlackHole ::

Kje si pa iskal 10 minut, saj ni toliko povezav? :D
klik!
LP Marko

Forum se odziva normalno, napaka popravljena!

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

ta link ne dela,..

[SkA] ::

Tale omejitev gledanja foruma brez da si prijavljen je IMHO bedarija in si propagandno gledano delaš prej škodo kot korist.

se strinjam, jaz ponavadi taksne forume zapustim in iscem kje drugje, ker povsod se mi pa tui ni za registrirat samo zato da bom en post tam prebral,..

No vodstvo se je odločilo da bo high-def.si forum dostopen vsem, upoštevajoč vaše predloge!
Zdej pa konec z OT, da ne razjezimo koga!

Lp, Jan

zagledal sem se v TOSHIBA 37X3030D Full HD za 1180€ miuslite da je to upravicen nakup za ta denar=?

evilfury ::

Zdravo!

Pred kratkim sem si omislil plazmo LG 42PC3RA. Vse lepo in prav sem zadovoljen moti me pa predvsem tako čudno brnenje televizije, tko da sem prvo mislil da men v glavi brni, ampak potem se pogruntal da je televizija. Kaj bi to lahko bilo?

Kato ::

Lahko je ventilator.

Nekdo je imel enak problem se mi zdi v tej temi ga je omenil, vendar ne najdem. V jokerju sem bral, da pomaga če izklopiš napredne filtre za sliko. Tisti, ki je imel podobn problem naj prosim pove, če ga je rešil.

delfinus ::

Trafo brni. Eni brnijo mal mocneje drugi ne. Na moji plazmi je brnenja res malo, ne moti nic. Zdi se mi pa, da s casom ta zadeva utihne, kar sem bral na AVForums. Odvisno je tudi kako imas postavljeno plazmo, doloceni prostori brnenje se dodatno ojacajo, ce je TV v kakem kotu, regalu ipd....

No ja, saj če daš malo bolj na glas se ne sliši več, če je pa bolj potiho ti pa skoz neki brni skoz ušesa. Bomo vidli če bo nehal sčasoma brneti. Plazma je pa moram reči odlična, zdaj šele vidim kakšen šit je analogni signal.

DoberMan ::

Evo, tudi jaz kupujem nov TV in sicer sem se nekako odločil za LCD, tudi velikost imam "ugotovljeno", sedaj me pa zanima samo še točno kateri model naj kupim.

Torej izbor se zožil na 4 modele :
TOSHIBA 42C3000P - cena 1020
SAMSUNG LE40S81B - cena 1065
LG 42LC2RR - cena 1200
SONY KDL-40S3000 - cena 1050

Primerjava prvih treh tule
četrti Sony pa je opisan tule .

Kot sem opazil kakašnih večjih razlik ni, so samo v številu hdmi priključkov in LG ima vgrajen snemalnik. No pa DVI priključka nima, ampak sploh ne vem kaj pomenijo vsi ti priključki.

Gledal bom preko filme (dvix in dvd) preko računalnika, mogoče tudi preko dvd komponente (verjetno ne) in pa navadno (siol tv ali kabelsko) TV. Mogoče v prihodnosti kupim konzolo...

No kaj pravite? Kaj naj vzamem?
««
18 / 154
»»