Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
tomstrela ::
Pred nekaj dnevi sem domov prinesel toshibo 37wtl68p. Odločitev o nakupu resolucije 1333*768 namesto 1920-1080 me je pripeljala zaradi naslednjih vzrokov:
Analogna slika na 100hz tv toshiba wtl68 v primerjavi z modelom wtl67(ni 100hz) je po moji oceni bolj ostra in na blizu gledljiva , saj nima opaznih nobenih motečih pikic, ki jih opaziš na primer pri modelih philips 7332, ki je sicer na resoluciji do1333*768. Tudi na philipsu je slika odlična, a tako ostra , da so opazne od blizu te pikice in moraš gledat tv vsaj 3 m daleč, da jih ne opaziš. Pri modelu wtl 68 lahko gledaš od 1m naprej in ni moteče, pri modelu wl ali wtl67 pa ni 100hz in pixel sistema 4, ampak 3. Razlika je bila za mene opazna in to samo pri analognem delu gledanja.
Digitalna slika: Trgovci so mi kazali full hd sliko na predstavitvenih resolucijah (1920*1080) in (1333*768) in če res nisi vrhunsko zahteven, razlike ne opaziš( za mene ni bilo pomembnejše razlike, oz je že na 1333*768 slika odlična v primerjavi z analogno.
NA dvd playerjih (ne blue ray in ne full hd ) pa jaz ne vidim razlik pri normalnih dvd, celo divx so nekateri gledljivi visoko kvalitetno.
SAMSUNGI so verjetno o.k. , a za mene modeli z mojimi zahtevami bili predragi, nprLE-40M86BD. Ker je ponudba res široka,sem izločil najprej plazme (lahko bi tudi dobro izbral), in se omejil na lcd Philips, Toshiba, Sony, Samsung, Sharp , vse spoštovanje še ostalim (xoro, grundig, hitachi, pioneer,loewe) a nekje si moraš postavit ožji izbor tudi glede na ceno.
Analogna slika na 100hz tv toshiba wtl68 v primerjavi z modelom wtl67(ni 100hz) je po moji oceni bolj ostra in na blizu gledljiva , saj nima opaznih nobenih motečih pikic, ki jih opaziš na primer pri modelih philips 7332, ki je sicer na resoluciji do1333*768. Tudi na philipsu je slika odlična, a tako ostra , da so opazne od blizu te pikice in moraš gledat tv vsaj 3 m daleč, da jih ne opaziš. Pri modelu wtl 68 lahko gledaš od 1m naprej in ni moteče, pri modelu wl ali wtl67 pa ni 100hz in pixel sistema 4, ampak 3. Razlika je bila za mene opazna in to samo pri analognem delu gledanja.
Digitalna slika: Trgovci so mi kazali full hd sliko na predstavitvenih resolucijah (1920*1080) in (1333*768) in če res nisi vrhunsko zahteven, razlike ne opaziš( za mene ni bilo pomembnejše razlike, oz je že na 1333*768 slika odlična v primerjavi z analogno.
NA dvd playerjih (ne blue ray in ne full hd ) pa jaz ne vidim razlik pri normalnih dvd, celo divx so nekateri gledljivi visoko kvalitetno.
SAMSUNGI so verjetno o.k. , a za mene modeli z mojimi zahtevami bili predragi, nprLE-40M86BD. Ker je ponudba res široka,sem izločil najprej plazme (lahko bi tudi dobro izbral), in se omejil na lcd Philips, Toshiba, Sony, Samsung, Sharp , vse spoštovanje še ostalim (xoro, grundig, hitachi, pioneer,loewe) a nekje si moraš postavit ožji izbor tudi glede na ceno.
tomstrela
Soon ::
No jaz sem lasnik Philips 7332 in sem ga kupil predvsem zaradi zelo ostre in lepe slike. Gledam ga na razdalji cca 3 m in zaenkrat sem zelo zadovoljen - priporočam
Miran
trdoreh ::
@tomstrela, heh verjemi meni, da je razlika v kvaliteti slike med DVD-ji in HD DVD-ji opazna in to zelo, nevem kaj si ti gledal ampak pri meni doma je kvaliteta slike bistveno boljša, ko gledam HD DVD-je!
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()
tomstrela ::
Nerodno sem napisal. Nisem mislil, da ni razlike med fullhd, blue ray in navadnimi, strinjam se razlika je mocno opazna, ampak sem hotel povedat, da med posameznimi tv, ki so v trgovini in ko predvajas dvd nisem opazil razlik med modeli v istem kvalitetnem rangu, ko isti dvd film gledas na razlicnih tv jih.
tomstrela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomstrela ()
mzidy ::
Nekako se je budget zmanjšal in gledal sem TOLE ZADEVO!
Za 600€ dobra kupčija? 700€ je res najvišja meja...
Za 600€ dobra kupčija? 700€ je res najvišja meja...
macgajver ::
Pomoje je tale gorenje čist petarda kar sm jest gledov gorenjeve tvje so zelo vredu.
tenstan krompir je pa zakon
Igi.M ::
Prosim za mnenja glede tega TV LCDja LG 27LC2R , ki ga prodajajo v big bangu. Mislim , da se splača kupit za ta denar.
mzidy ::
Torej, kupil sem Gorenjev omenjeni LCDTV. Imam pa eno vprašanje: slika ni ostra....slika ima nekako senco...to ko mam prklopleno na komp preko VGA kabla. Sedaj pa nimam idej kako bi naredil ostro sliko na PCju
lipa ::
Če ima kdo Philipsa 37PFL7332, mi lahko pove ali se že da predvajat filme iz prenosnega hard diska preko USB porta in katere formate. Pa še ostale ocene bi prosil, saj sem se že skoraj odločil za nakup, pa seveda rad slišim ocene uporabnikov.
pensa ::
Torej naročil sem si 7332. Bil v bofu in ima glede na konkurenco zelo lepe barve in tudi za to ceno nudi zelo veliko.
me pa še zanima zakaj je pri njih model 32PFL7332/10 ponekod pa te 10 ni. kaj to pomeni? a je to modelni čas? a je kaka razlika z 10 ali brez?
me pa še zanima zakaj je pri njih model 32PFL7332/10 ponekod pa te 10 ni. kaj to pomeni? a je to modelni čas? a je kaka razlika z 10 ali brez?
Če pogledaš tukaj:
Philips Product Selector
vidiš da je 10 evropski model, ostali so pa za ZDA ali pa druge države. Tako, da pri nas je sigurno 10.
Philips Product Selector
vidiš da je 10 evropski model, ostali so pa za ZDA ali pa druge države. Tako, da pri nas je sigurno 10.
hvala ti. mal me je zavedlo, ker eni 10 navajajo eni pa ne.
ti ga imas ali se ne?
ti ga imas ali se ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pensa ()
Pensa, ne še, zato sprašujem tu po tabli, če ga kdo ima, da ga malo opiše. Mislil sem kupit 7331, vendar sem opazil 7332, pa sem se takoj navdušil nad njim. Še enkrat prosim morebitnega lastnika, da ga bolje opiše.
stran ali 2 nazaj ga je djordjevic opisal. sam sem ga tudi gledal in me je prepričal.
bral en nemški forum,ga tut vsi hvalijo. en se je ednio pritoževal, da je zanič pri gledanju fuzbala - ne vem zakaj.
kje imaš pa zadržke?
aja pri 37'' v bofu pa nimajo 10 zravn. sej zato me je pa zmedl.lol sam pr 32 majo.
bral en nemški forum,ga tut vsi hvalijo. en se je ednio pritoževal, da je zanič pri gledanju fuzbala - ne vem zakaj.
kje imaš pa zadržke?
aja pri 37'' v bofu pa nimajo 10 zravn. sej zato me je pa zmedl.lol sam pr 32 majo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pensa ()
pa še to me zanima, zakaj so pri lcd-jih tako kratke garancijske dobe - glede na to, da cene niso prav nizke? recimo leto se mi zdi premalo.
bosta92 ::
jst bom pa verjetno kupu tega LG 27LC2R
samo me še vaše mnenje zanima
za 500€ v bigbangu ga prodajajo
samo me še vaše mnenje zanima
za 500€ v bigbangu ga prodajajo
hamurabi ::
Tudi sam nameravam kupiti LCD Tv za cca 1000€...nekako nagledanega imam Philipsa 32" PFL7332. Zanima me vaše mnenje glede navedega televizorja oziroma priporočate kaj boljšega za takšno ceno. Hvala za odgovore.
Kajtimar ::
A niso bile garancije na Tv-je (kakršnekoli) vedno po eno leto?
Odvisno od proizvajalca, LG kolikor vem ima daljšo garancijo, še kak drug pa tudi....
NOVE LGjeve PLASME!
Prišle so nove LGjeve plasme, naslednjice na eisi zmagovite 42pc1r. To so pc51, pc52, pc55 itd. Imajo kar nekja več razveseljivih funkcij, kot so hdmi vhodi 1.3, 100hz, ter sprejemajo signal 1080p pri 24fps! Na italijanskem av forumu so kupci zelo zadovoljni, saj zadve proizvajajo fantastično sliko s super barvami in izboljšano črnino napram pc1r. Dobro in verjetno vredno nakupa po praktično isti ceni kot starejša eisa nagrajena pc1r. VENDAR, on-line reviewi so bolj klavrni Npr.: cnet UK
Tv je bil ocenjen 6.8, kao problematičen s slabo kvaliteto zvoka in slike.... Model prejšnje serije 42pc1d pa z 7.6 (čeprav je dobu eisa award pol )
Se komu sanja kaj je na stvari? (delfincek?)
Men zadeva deluje precej čudna, al je kadil kaj čudnega recenzor na c/net ali pa so se ga zadevali celo leto lgjevi inžinirji da so na trg poslali upgradan a slabši tv kot lani..... nosene....
Kajtimar ::
Glede novih panasonicov pa ne razumem nič. Na italijanskem forumu so jih kar hvalili, vendar z ozbakami PX700, v sloveniji pa PX700 sploh še nisem zasledil... Pri nas so samo PV700 A so to mogoče isti modeli z drugačnim imenom?
delfinus ::
Hja, kar se tice subjektivnih reviewjev posameznikov so bol tko tko vedno. Prava zadeva se vedno pokaze potem pri vecji masi lastnikov, ki povedo kako se zadeva obnese. Zadeva je nova in marsikaj se ziher se da igrat z nastavitvami. Rabi se torej malce bolj poglobljen review, kjer se pretestira vse nastavitve in vklop in izklop filtrov. Torej cakat je treba na komentarje na AVFORUMSw. Nekaj lastnikov jo hvali, se pa najde tudi kaksna graja, da je banding in slabsa crna. Kaj je res pa bo treba se mal pocakat.
AVforums 1
AVforums 2
Kar se tice zvoka je prakticno brez pomena, saj ce se ze gremo veliko TV se precakuje, da lastnik poseduje vsaj kaksen soliden stereo ojacevalec, ce ze ne 5.1 sistem za popolno uzivanje ob gledanju filmov, torej je ocena zvoka na plazmah obskurnega pomena in je za moje pojme zvok s tega vira lahko vedno ocenjen kot slab.
lp, D.
AVforums 1
AVforums 2
Kar se tice zvoka je prakticno brez pomena, saj ce se ze gremo veliko TV se precakuje, da lastnik poseduje vsaj kaksen soliden stereo ojacevalec, ce ze ne 5.1 sistem za popolno uzivanje ob gledanju filmov, torej je ocena zvoka na plazmah obskurnega pomena in je za moje pojme zvok s tega vira lahko vedno ocenjen kot slab.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Kar se tice zvoka je prakticno brez pomena, saj ce se ze gremo veliko TV se precakuje, da lastnik poseduje vsaj kaksen soliden stereo ojacevalec, ce ze ne 5.1 sistem za popolno uzivanje ob gledanju filmov, torej je ocena zvoka na plazmah obskurnega pomena in je za moje pojme zvok s tega vira lahko vedno ocenjen kot slab.Odlično napisano!
Lp
hanibal1 ::
Zanima me če se splača kupiti Panasonic Tx-32 lx70f? In v čem je razlika med modeloma Panasonic- Tx-32 lx70f ter Tx-32 lx70p?
Kaj pa pravite na prihajajoči SONY KDL-32D3000 ?
Kaj pa pravite na prihajajoči SONY KDL-32D3000 ?
onkyo-onkyo ::
Pozdravljeni!
n
Naj najprej pohvalim teme na forumu, ki so mi pomagale pi odločitvi o nakupu plasme, sam namreč novi lastnik LG 42PC3RA. Obračam se na vas, ker sem namreč malo razočaran nad kupljenim. V karakteristikah je povsod navedeno, da ima TV sliko v sliki, kar je bila ena od mojih zahtev pred nakupom. Po preizkušanju in raziskavi samega izdelka sem ugotovil, da to ne drži povsem. Torej sem bil pri nakupu zaveden, za kar sem pri trgovcu dobil tudi opravičilo in možnost zamenjave izdelka za drugega.
Nakar sem se odpravil še v trgovino h konkurenci in tudi v trgovine po sloveniji in zahteval dodatne informacije o PIP funkciji pri tem modelu.
Od vas, spoštovani sogovorniki pa želim izvedeti sledeče:
-kateri model, lahko tudi druga znamka (Panasonic, Toshiba, itd) se lahko primerja z tem LG-jem, oziroma vaše priporočilo ob zamenjavi;
-od eventuelnih lastnikov tega modela izkušnje z PIP funkcijo, ugotovili smo namreč, da pod določenimi pogoji funkcija deluje.
S kvaliteto slike in ostalimi funkcijami sem namreč zadovoljen.
Hvala za eventuelne odgovore in informacije.
LP!
n
Naj najprej pohvalim teme na forumu, ki so mi pomagale pi odločitvi o nakupu plasme, sam namreč novi lastnik LG 42PC3RA. Obračam se na vas, ker sem namreč malo razočaran nad kupljenim. V karakteristikah je povsod navedeno, da ima TV sliko v sliki, kar je bila ena od mojih zahtev pred nakupom. Po preizkušanju in raziskavi samega izdelka sem ugotovil, da to ne drži povsem. Torej sem bil pri nakupu zaveden, za kar sem pri trgovcu dobil tudi opravičilo in možnost zamenjave izdelka za drugega.
Nakar sem se odpravil še v trgovino h konkurenci in tudi v trgovine po sloveniji in zahteval dodatne informacije o PIP funkciji pri tem modelu.
Od vas, spoštovani sogovorniki pa želim izvedeti sledeče:
-kateri model, lahko tudi druga znamka (Panasonic, Toshiba, itd) se lahko primerja z tem LG-jem, oziroma vaše priporočilo ob zamenjavi;
-od eventuelnih lastnikov tega modela izkušnje z PIP funkcijo, ugotovili smo namreč, da pod določenimi pogoji funkcija deluje.
S kvaliteto slike in ostalimi funkcijami sem namreč zadovoljen.
Hvala za eventuelne odgovore in informacije.
LP!
Za konkretn pip je najbols ce ima dva tunerja potem se da maskej delat. vsaj mislim da je tako jest na lcdju imam in res lahko se zajebavas s to sliko v sliki ni da ni.
JanezH ::
Ja res je, TV more imeti 2 tunerja, da lahko samo s televizijo gledas 2 programa, ce pa ju nima, potem lahko za drugi vir (drugo sliko) uporabis recimo videorekorder prek katerega nastimas kanale.
Jaz sem se odločal med LG-jem in Panasonicom. U harvey normanu mi je prodajalec rekel, da so LG-ji napredovali in so super, ampak da po kvaliteti slike pa še niso ujeli Panasonicov - mogoče subjektivno...
Jaz sem se odločal med LG-jem in Panasonicom. U harvey normanu mi je prodajalec rekel, da so LG-ji napredovali in so super, ampak da po kvaliteti slike pa še niso ujeli Panasonicov - mogoče subjektivno...
Tako je, LGji nimajo PIP, vsaj model LG 42PC1RR, 42PC1R, 42PC3R in 42PC3RA, ker je prisoten zgolj samo en TV tuner. Prodajalci s temi specifikaciji zavajajo, pa ne samo pri nas, tudi v tujini sem ze videl. Ima pa TV PAP to se pravi, da imas lahko sliko s TV in pa sliko npr z drugega vira (videorekorder, dvd, ...).
Sicer pa koliko je ta PIP sploh uporaben? Meni se zdi zgolj ena sminkica mala, ki omogoca nekaj kar je v praksi res zelo malokrat uporabljeno. Zame je PIP irelevanten ker TV gledam izjemno malo in nimam niti zelje, da bi gledal vec programov na ekranu.
lp, D.
Sicer pa koliko je ta PIP sploh uporaben? Meni se zdi zgolj ena sminkica mala, ki omogoca nekaj kar je v praksi res zelo malokrat uporabljeno. Zame je PIP irelevanten ker TV gledam izjemno malo in nimam niti zelje, da bi gledal vec programov na ekranu.
lp, D.
kikicar ::
Imam vprašanje glede oddaljenosti od tv lcdja ali plazme. Imam namen kupiti plazmo/lcd (nisem se še odločil), in me zanima kakšna velikost bi bila najbolj primerna glede na to da je od stene pa do sedežne približno 210cm. Gledal sem v bigbangu velikosti 32"; 37" in 42". 32" se mi zdi nekoliko premajhen in se bolj nagibam k večjima modeloma. Zdej me pa zanima, če bo ta razdalja vplivala na kakovost slike? In zanima me kaj je najbolje za tako razdaljo lcd/plazma, 37"/42"?
Gledal sem nekje v tem cenovnem razredu:
philips 42"
philips 37"
najlepša hvala za odgovore
Gledal sem nekje v tem cenovnem razredu:
philips 42"
philips 37"
najlepša hvala za odgovore
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kikicar ()
Za 2.10m bi vzel 37 ali enventualno 42", ce so ti prioriteta DVD in HD vsebina. Uzitek bo vecji. Vsekakor 42" bi vzel v primeru oddaljenosti 2,50 do 3,50m, 46" od 3,50 naprej- itn. Stvar okusa, obcutka...
32" ne jemlji, ti bo cez mesec zal
P.s. sem se pa sedajle postavil pred tv 2,1m stran pa tudi ni panike za 42", se da gledat tudi TV in na plazmi slika posledicno NI slabsa. Verjetno bi bila na LCD mal slabse.
lp, D.
32" ne jemlji, ti bo cez mesec zal
P.s. sem se pa sedajle postavil pred tv 2,1m stran pa tudi ni panike za 42", se da gledat tudi TV in na plazmi slika posledicno NI slabsa. Verjetno bi bila na LCD mal slabse.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
kikicar ::
Vsekakor mi je prioriteta gledanje dvd in hd filmov. kajti za gledanje poročil ne rabim tako velike televizije . Delfincek povej mi kako ti gledaš hd filme brez hd predvajalnika. Preko računalnika?
lp
lp
Nabavil 32inčno 7332. Zelo zadovoljen z nakupom. REs je daljinc za tako dober tv cenen oz ne spada k taki lepoti ki jo gledas ;)
se pa strinjam z modelom z enega nemškega foruma, da je pri gledanju fuzbala pri kameri bolj od daleč slika mal čudna. pri drugih športih ni problemov. Torej za tako ceno se res splača nabavit ta lcd.
se pa strinjam z modelom z enega nemškega foruma, da je pri gledanju fuzbala pri kameri bolj od daleč slika mal čudna. pri drugih športih ni problemov. Torej za tako ceno se res splača nabavit ta lcd.
damirez ::
A mogoče kdo pozna kako se pride v hidden menu šri philipsovih tvjih? Res bi bil hvaležen.
Trocki ::
Odločam se med Samsung LE-32S81B ter PHILIPS PF 7332, s tem da samsunga dobim za 120eur ceneje. Oba imata Digital Natural Image Engine ter kup drugih dobrot. Uporabljal ga bom večinoma za dvd filme, xbox360 ter kak HD film prek PC-ja. Poročajte?
cop1 ::
A MI LAHKO KDO SVETUJE KAJ NAJ KUPIM ZA CCA 1.300,00 €
- LG PLAZMA 42PC55HD (1.312,00 €)
- PANASONIC PLAZMA TH 42PV60E (1.359,99 €)
- PHILIPS LCD 37PFL7332 (1.298,98 €)
ALI MOGOČE KAJ DRUGEGA...
KAJ NAJ SPLOH GLEDAM PRI NAKUPU LCD ALI PLAZME (SEM ŽE TOK O TEM PREBRAL, DA SE MI MAL MEŠA... PA ŠE ZDAJ NE VEM KAJ JE NAJPOMEMBNEJŠE ZA DOBER NAKUP?
- LG PLAZMA 42PC55HD (1.312,00 €)
- PANASONIC PLAZMA TH 42PV60E (1.359,99 €)
- PHILIPS LCD 37PFL7332 (1.298,98 €)
ALI MOGOČE KAJ DRUGEGA...
KAJ NAJ SPLOH GLEDAM PRI NAKUPU LCD ALI PLAZME (SEM ŽE TOK O TEM PREBRAL, DA SE MI MAL MEŠA... PA ŠE ZDAJ NE VEM KAJ JE NAJPOMEMBNEJŠE ZA DOBER NAKUP?
Tomaz27 ::
Ce kupujes plazmo pol definitivno raje novi model od Panasonica, to je 70, je namrec plazma 10 generacije oz. sam panel, ostalo so 9 generacija, itak dobiva same dobre ocene in bi naj bila trenutno cena/kvaliteta best buy. Jo pa dobis za isti denar kot tvoj omenjeni model pri mediamarket v ljubljani.
Pri lcd-jih pa majo tam tudi odlicno ponudbo, kaki sony , sharp, toshiba,.. Ce bi kupoval lcd bi sam vzel to toshibo ki ima full hd mode na 37 inch verziji za nekje 1300 eur, vsi ostali ponujajo to resolucijo komaj pri 40+ modelih. Gre pa za x3030 model al nekaj takega,..
Pri lcd-jih pa majo tam tudi odlicno ponudbo, kaki sony , sharp, toshiba,.. Ce bi kupoval lcd bi sam vzel to toshibo ki ima full hd mode na 37 inch verziji za nekje 1300 eur, vsi ostali ponujajo to resolucijo komaj pri 40+ modelih. Gre pa za x3030 model al nekaj takega,..
cop1 ::
TOSHIBA LCD TV 37C3030D 1.357,99 EUR
Diagonala zaslona (v cm) 94, Format zaslona 16 : 9, Full HD ne , Horizontalni vidni kot (v °) 178 , Kontrastno razmerje 5000 : 1 , Ločljivost 1366 x 768 , Odzivni čas (v ms) 8 , Svetilnost (v cd/m2) 500 , Velikost zaslona (v ") 37 , Velikost Ekrana: 37" (94 cm) , Format Zaslona: 16:9 , Resolucija: 1366 x 768 , Svetilnost: 500 cd/m2 , Kontrast: 5000:1 , Odzivni Čas: 8 ms ,Vidni Kot: 178° , Zvok Zvočniki: da ,Izhodna Moč: 2 x 25 W ,Zvočni Sistem: Stereo , TV , TV Sprejemnik: da , Število Sprejemnikov: 2 , Ana./Dig. Sprejemnik: da/da , HDTV/HD Ready: da/da
Video Sistem: PAL/SECAM/NTSC , Teletekst: da , Spomin Teletekst: 500 , Video Konektorji DVI/HDCP: ne/ne
HDMI/HDCP: da/da , D-Sub: da , Scart: da , S Video: da , RGB: da , RCA: da , Audio Konektorji Audio Vhod: da
Audio Izhod: da , PC Audio: / , Slušalke: da , Ostale Funkcije Meni OSD: da , Slo Meni: ne , PIP/POP: ne/ne , Avto izklop: da
A si mislil na ta LCD?
Diagonala zaslona (v cm) 94, Format zaslona 16 : 9, Full HD ne , Horizontalni vidni kot (v °) 178 , Kontrastno razmerje 5000 : 1 , Ločljivost 1366 x 768 , Odzivni čas (v ms) 8 , Svetilnost (v cd/m2) 500 , Velikost zaslona (v ") 37 , Velikost Ekrana: 37" (94 cm) , Format Zaslona: 16:9 , Resolucija: 1366 x 768 , Svetilnost: 500 cd/m2 , Kontrast: 5000:1 , Odzivni Čas: 8 ms ,Vidni Kot: 178° , Zvok Zvočniki: da ,Izhodna Moč: 2 x 25 W ,Zvočni Sistem: Stereo , TV , TV Sprejemnik: da , Število Sprejemnikov: 2 , Ana./Dig. Sprejemnik: da/da , HDTV/HD Ready: da/da
Video Sistem: PAL/SECAM/NTSC , Teletekst: da , Spomin Teletekst: 500 , Video Konektorji DVI/HDCP: ne/ne
HDMI/HDCP: da/da , D-Sub: da , Scart: da , S Video: da , RGB: da , RCA: da , Audio Konektorji Audio Vhod: da
Audio Izhod: da , PC Audio: / , Slušalke: da , Ostale Funkcije Meni OSD: da , Slo Meni: ne , PIP/POP: ne/ne , Avto izklop: da
A si mislil na ta LCD?
Kikicar: se ne gledam filmov v HD 720p sploh. Nimam HD predvajalnika, preko racunalnika pa sem samo poskusil z nekaj demoti. Z DL HD filmov se tudi ne ukvarjam, ker so prezajetni. Max kar gledam redno je 576p preko XboX, najvec pa DivXe in pa DVDje. 720p torej HD resolucija gledam samo slideshowe fotografij iz XboX.
lp, D.
lp, D.
harinho78 ::
Djordjevic, zate imam eno vprašanje (oziroma za kogarkoli, ki kaj ve o tem): Par strani nazaj pišeš o Philipsovem LCD modelu 7332 in navajaš, da ima DVB-t tuner, ki se ga aktivira v service meniju. Lahko kaj več poveš o tem? Se potem da sprejemati MPEG4 signal? Kako se pride v service meni? In če je temu res tako, zakaj v vseh specifikacijah in tudi v raznih testih tega modela navajajo kot slabost odsotnost DVB-t tunerja?
To me zanima zato, ker sem postal lastnik 37in modela in me skrbi, da cez tri leta ne bom mogel gledati MPEG4 signala, ki bo postal edini v Sloveniji (sicer se da dokupiti dekoder, a raznih komponent pod televizorjem v dnevni sobi kar mrgoli, zato bi se temu z veseljem izognil). Ce drži spodaj zapisano, potem bomo vsi, ki smo že kupili nove TV-je, ki podpirajo MPEG1 in MPEG2, čez tri leta imeli za TV programe (če ne dokupimo dekoderja) neuporabne aparate ?
Hvala za odgovore, pozdrav, Andrej.
P.S. Kaj o MPEG4 pravi politika:
torek, 05.06.2007 00:18
Tekst: Janez Zalaznik
LJUBLJANA - Do konca leta 2010 bomo imeli v Sloveniji le še digitalno televizijo, saj bodo analogne oddajnike takrat izklopili. To pomeni, da si bodo morali vsi gledalci kupiti digitalno televizijo ali pa sprejemnik za digitalno televizijo, ki je podoben sprejemniku satelitske televizije in naj bi stal okoli 150 evrov.
S sprejetjem zakona o digitalni radiodifuziji, ki ga je včeraj predstavil Andrej Vizjak, se začenja hkratno oddajanje analognih in digitalnih televizijskih signalov, ki bo trajalo najkasneje do konca leta 2010, ko bodo analogne oddajnike izklopili.
"Ob nakupu morajo potrošniki paziti, da njihova oprema podpira mpeg4," je včeraj opozoril direktor direktorata za elektronske komunikacije na gospodarskem ministrstvu Matjaž Janša.
"Tehnologija mpeg4 se še razvija, vendar je to tehnologija, ki bo aktualna vsaj še deset let, medtem ko se države, ki so uvedle mpeg2, že soočajo z vprašanjem prehoda," je pojasnil Miha Krišelj, namestnik direktorja Agencije za pošto in elektronske komunikacije. "Obstaja šest ali sedem modelov sprejemnikov, ki že podpirajo mpeg4, razen dveh ne kažejo težav, predvidena pa sta tudi testiranje in objava seznama ustrezne opreme," je povedal Janša. V poslovalnici Big Banga so nam povedali, da sprejemnikov digitalne televizije, ki bodo podpirali mpeg4, še nimajo, da pa jih v kratkem pričakujejo; tudi digitalna televizija, ki jo imajo na zalogi, podpira le mpeg2.
"Bili bi zelo veseli, če bi imeli slovenske proizvajalce, ki bi bili konkurenčni," je na vprašanje o proizvajalcih digitalnih sprejemnikov odgovoril minister za gospodarstvo Andrej Vizjak, ki je včeraj predstavil zakon o digitalni radiodifuziji. V Gorenju so na to pripravljeni. "Že do konca letošnjega leta bomo ponudili individualne sprejemnike, nato pa LCD-zaslone z vgrajenim sprejemnikom, ki bodo podpirali tehnologijo mpeg4," se povedali.
"Z digitalizacijo dobimo robustnejši prenos, ki porablja manj frekvenčnega spektra. Pri televiziji z visoko ločljivostjo lahko na enem kanalu prenašamo dva programa, na enem kanalu v primeru standardne kakovosti slike pa kar deset," je pojasnil Krišelj. Sproščene frekvence bodo na voljo za tehnologijo prenosa podatkov wimax, za mobilno televizijo ali storitve mobilne telefonije 3. in 4. generacije, s plačili za uporabo teh frekvenc naj bi sofinancirali gradnjo omrežja ali pa nakup sprejemnikov za socialno ogrožene prebivalce. Predvidoma naj bi bili do pomoči države pri nakupu upravičeni tisti, ki jim ni treba plačevati RTV-prispevka.
S sprejemom zakona, ki ga je vlada poslala v parlament, se bo začelo sočasno analogno in digitalno oddajanje. Janša pričakuje, da bi do konca leta digitalni signal že lahko spremljalo 70 odstotkov prebivalstva. "Frekvence so na voljo za dve omrežji, za eno je RTV Slovenija že dobila 11 odločb in sedem oddajnikov že deluje, za drugo lahko po novem zakonu kandidira tudi ponudnik programov ali kdo tretji," je pojasnil Krišelj.
To me zanima zato, ker sem postal lastnik 37in modela in me skrbi, da cez tri leta ne bom mogel gledati MPEG4 signala, ki bo postal edini v Sloveniji (sicer se da dokupiti dekoder, a raznih komponent pod televizorjem v dnevni sobi kar mrgoli, zato bi se temu z veseljem izognil). Ce drži spodaj zapisano, potem bomo vsi, ki smo že kupili nove TV-je, ki podpirajo MPEG1 in MPEG2, čez tri leta imeli za TV programe (če ne dokupimo dekoderja) neuporabne aparate ?
Hvala za odgovore, pozdrav, Andrej.
P.S. Kaj o MPEG4 pravi politika:
torek, 05.06.2007 00:18
Tekst: Janez Zalaznik
LJUBLJANA - Do konca leta 2010 bomo imeli v Sloveniji le še digitalno televizijo, saj bodo analogne oddajnike takrat izklopili. To pomeni, da si bodo morali vsi gledalci kupiti digitalno televizijo ali pa sprejemnik za digitalno televizijo, ki je podoben sprejemniku satelitske televizije in naj bi stal okoli 150 evrov.
S sprejetjem zakona o digitalni radiodifuziji, ki ga je včeraj predstavil Andrej Vizjak, se začenja hkratno oddajanje analognih in digitalnih televizijskih signalov, ki bo trajalo najkasneje do konca leta 2010, ko bodo analogne oddajnike izklopili.
"Ob nakupu morajo potrošniki paziti, da njihova oprema podpira mpeg4," je včeraj opozoril direktor direktorata za elektronske komunikacije na gospodarskem ministrstvu Matjaž Janša.
"Tehnologija mpeg4 se še razvija, vendar je to tehnologija, ki bo aktualna vsaj še deset let, medtem ko se države, ki so uvedle mpeg2, že soočajo z vprašanjem prehoda," je pojasnil Miha Krišelj, namestnik direktorja Agencije za pošto in elektronske komunikacije. "Obstaja šest ali sedem modelov sprejemnikov, ki že podpirajo mpeg4, razen dveh ne kažejo težav, predvidena pa sta tudi testiranje in objava seznama ustrezne opreme," je povedal Janša. V poslovalnici Big Banga so nam povedali, da sprejemnikov digitalne televizije, ki bodo podpirali mpeg4, še nimajo, da pa jih v kratkem pričakujejo; tudi digitalna televizija, ki jo imajo na zalogi, podpira le mpeg2.
"Bili bi zelo veseli, če bi imeli slovenske proizvajalce, ki bi bili konkurenčni," je na vprašanje o proizvajalcih digitalnih sprejemnikov odgovoril minister za gospodarstvo Andrej Vizjak, ki je včeraj predstavil zakon o digitalni radiodifuziji. V Gorenju so na to pripravljeni. "Že do konca letošnjega leta bomo ponudili individualne sprejemnike, nato pa LCD-zaslone z vgrajenim sprejemnikom, ki bodo podpirali tehnologijo mpeg4," se povedali.
"Z digitalizacijo dobimo robustnejši prenos, ki porablja manj frekvenčnega spektra. Pri televiziji z visoko ločljivostjo lahko na enem kanalu prenašamo dva programa, na enem kanalu v primeru standardne kakovosti slike pa kar deset," je pojasnil Krišelj. Sproščene frekvence bodo na voljo za tehnologijo prenosa podatkov wimax, za mobilno televizijo ali storitve mobilne telefonije 3. in 4. generacije, s plačili za uporabo teh frekvenc naj bi sofinancirali gradnjo omrežja ali pa nakup sprejemnikov za socialno ogrožene prebivalce. Predvidoma naj bi bili do pomoči države pri nakupu upravičeni tisti, ki jim ni treba plačevati RTV-prispevka.
S sprejemom zakona, ki ga je vlada poslala v parlament, se bo začelo sočasno analogno in digitalno oddajanje. Janša pričakuje, da bi do konca leta digitalni signal že lahko spremljalo 70 odstotkov prebivalstva. "Frekvence so na voljo za dve omrežji, za eno je RTV Slovenija že dobila 11 odločb in sedem oddajnikov že deluje, za drugo lahko po novem zakonu kandidira tudi ponudnik programov ali kdo tretji," je pojasnil Krišelj.
Tvoje vprašanje sem razumel kot da te skrbi da boš moral kupit decoder da ti bo signal ki bo zakodiran v mpeg4 odkodiral v mpeg2 da bo lahko tvoja tv plazma ali lcd potem to predvajala.
televiziji ni vazno v cem je slika zakodirana vsaj pomoje signal pride digitalno po kblu ta pride v neke vrste amino ali napravo ki signal v obliki slike in ločlivosti po želji pošlje na televizijo in to je to. pač reciverji signala bodo mogl podpirat mpeg4 in imet digitaln izhod za priklop na tv - Vsaj upam da je tako in ne bluzim nekih neumnosti
Ker da bi pa kar direk kabl ki pride iz centrale v tv priklopil na hdmi in bi potem tv sam eno sliko kazov to bo bl težka.----- se pa nagibajo v to smer s tem stavkom :Že do konca letošnjega leta bomo ponudili individualne sprejemnike, nato pa LCD-zaslone z vgrajenim sprejemnikom, ki bodo podpirali tehnologijo mpeg4," se povedali.
televiziji ni vazno v cem je slika zakodirana vsaj pomoje signal pride digitalno po kblu ta pride v neke vrste amino ali napravo ki signal v obliki slike in ločlivosti po želji pošlje na televizijo in to je to. pač reciverji signala bodo mogl podpirat mpeg4 in imet digitaln izhod za priklop na tv - Vsaj upam da je tako in ne bluzim nekih neumnosti
Ker da bi pa kar direk kabl ki pride iz centrale v tv priklopil na hdmi in bi potem tv sam eno sliko kazov to bo bl težka.----- se pa nagibajo v to smer s tem stavkom :Že do konca letošnjega leta bomo ponudili individualne sprejemnike, nato pa LCD-zaslone z vgrajenim sprejemnikom, ki bodo podpirali tehnologijo mpeg4," se povedali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: macgajver ()
djordjevic ::
O prisotnosti DVB-t tunerja sem izvedel na nekem nemškem forumu, katerega pogumni člani so se dejansko lotili servisnega menija. Ker nimam takih želja, se nisem potem niti dodatno zanimal, kako to izvesti. Opozarjajo namreč, da lahko ob najmanjši napaki zjebeš TV, zato se tega nekako ogibam. Zlasti ker ne vidim nobene prednosti. ClearLCD je menda vklopljen in obarvan sivo, kar pomeni, da se ga ne da izklopiti. SIcver pa tudi, zakaj bi ga. Glede tunerja pa je itak tako, da je pri nas večinoma DVB-c standard in ti tud integriran tuner koristi en klinc. Zakaj ga pa ne oglašujejo? Z nečim se morajo tudi dražji TV pohvalit. Tud C.I. slota nikjer ne omenjajo, pa ga TV vsebuje. ;)
Eh, pospeševanje prodaje! Ce pa ti 32" ustreza ni slabo...Naj te spomnem, da za dodatnih 200 eu dobis dosti večji tv, z istimi oz. boljšimi lastnostmi.
Lp
Lp