Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
uros21 ::
Pozdravljeni.
Tudi sam sem gledal tega philipsa (7332), pa mi ni jasno kako se priklopi notebook. Nima rgb vhoda. Kako potem to izvedete. Poleg tega me moti samo eno leto garancije.
Malo cenejši model LG sem gledal v BOFU. Prosim za vaše mnenje, kje je slab. Cena je nekaj nižja 750 eur - 3% kot ostali. Model: 32LC41 LCD TV LG
http://www.bof.si/product-print.cp2?gui...
V harvey normanu so mi predlagali toshibo 32DL66. Jo kdo pozna?
hvala in lp
uros
Tudi sam sem gledal tega philipsa (7332), pa mi ni jasno kako se priklopi notebook. Nima rgb vhoda. Kako potem to izvedete. Poleg tega me moti samo eno leto garancije.
Malo cenejši model LG sem gledal v BOFU. Prosim za vaše mnenje, kje je slab. Cena je nekaj nižja 750 eur - 3% kot ostali. Model: 32LC41 LCD TV LG
http://www.bof.si/product-print.cp2?gui...
V harvey normanu so mi predlagali toshibo 32DL66. Jo kdo pozna?
hvala in lp
uros
Zgodovina sprememb…
- spremenil: uros21 ()
tdm ::
Živjo,
Odločam se med modeloma LG LCD 32LE2R in 32LC41.
Prvi ima 1600 kontrasta in svetilnost 500 cd/m2 , drugi ima 5000 kontrasta in svetilnost 450 cd/m2, pa še malo več priključkov in je nekaj dražji. Kaj je pomembnejše, več kontrasta ali svetilnosti?
Hvala, K
Odločam se med modeloma LG LCD 32LE2R in 32LC41.
Prvi ima 1600 kontrasta in svetilnost 500 cd/m2 , drugi ima 5000 kontrasta in svetilnost 450 cd/m2, pa še malo več priključkov in je nekaj dražji. Kaj je pomembnejše, več kontrasta ali svetilnosti?
Hvala, K
Tomaz27 ::
Tistih 5000 je dinamicni kontrast, onega normalnega nima verjetno nic vec kot 1500. To so zdaj vsi zaceli s temi forami, eni majo ze 6000, 8000 dinamicnega kontrasta itd. Marketinska fora. Sicer pa ponavadi pise zraven se normalni kontrast kolko je,..
djelis ::
Zanima me kateri lcd tv bi kupil če imam na razpolago proračun do 1300 eur, zaželjeno manj:)
Na tv bi gledal vse uporabljal bi ga pa tudi za povezavo z notebookom..Zanima me pa še kateri imajo vgrajen digitalni sprejemnik saj se nameravajo analogni ukiniti do leta 2008 tako da..ne bi pa potem kupoval sprejemnika, če ga je možno sedaj v tv dobiti. Izbiral pa bi med Phillips, panasonic in sony.
Hvala
Na tv bi gledal vse uporabljal bi ga pa tudi za povezavo z notebookom..Zanima me pa še kateri imajo vgrajen digitalni sprejemnik saj se nameravajo analogni ukiniti do leta 2008 tako da..ne bi pa potem kupoval sprejemnika, če ga je možno sedaj v tv dobiti. Izbiral pa bi med Phillips, panasonic in sony.
Hvala
tdm ::
v big bangu mi je prodajalc razlagal, da če kupim eno škatlco za cca. 40 eurov, ki jo priključim mad kabelsko in TV, bo slika na TV-ju veliko boljša. In seveda ga nisem vprašal kaj je to za ena mašinca, zato sprašujem tukaj....
Hvala
K.
Hvala
K.
zee ::
Zivjo.
Se oproscam, ker morebiti smetim tole temo, vendar me zanima, katero LCD televizijo se splaca kupiti v cenovnem rangu 600-700 EUR. Vsak predlog, ki pride v postev, bom sel seveda preverit (ce se bo le dalo), da vidim, kaksna je kvaliteta slike.
Kaj iscem? Iscem TV za gledanje televizije in DVD filmov, 26''-32''. LCD sem izbral zato, ker nimam ravno veliko prostora v stanovanju. Na TV bom obcasno priljucil racunalnik, mogoce kdaj se konzolo.
Hvala vnaprej za nasvete,
Se oproscam, ker morebiti smetim tole temo, vendar me zanima, katero LCD televizijo se splaca kupiti v cenovnem rangu 600-700 EUR. Vsak predlog, ki pride v postev, bom sel seveda preverit (ce se bo le dalo), da vidim, kaksna je kvaliteta slike.
Kaj iscem? Iscem TV za gledanje televizije in DVD filmov, 26''-32''. LCD sem izbral zato, ker nimam ravno veliko prostora v stanovanju. Na TV bom obcasno priljucil racunalnik, mogoce kdaj se konzolo.
Hvala vnaprej za nasvete,
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
trdoreh ::
Eh zakaj bi smetil, tema je prav temu, po čemer ti sprašuješ namenjena.
Poglej v Mediamarketu dobiš SAMSUNG LE32 R76 HD ready, za to kar si ti napisl da rabiš, odliče tv! Za točno 600eu (po moje nora cena!!).
Lp, Jan
Poglej v Mediamarketu dobiš SAMSUNG LE32 R76 HD ready, za to kar si ti napisl da rabiš, odliče tv! Za točno 600eu (po moje nora cena!!).
Lp, Jan
zee ::
hvala. bom šel pogledat v naslednjih dneh.
malo OT: ma kje pa je to?
malo OT: ma kje pa je to?
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
jky ::
Da ne bom nove teme odpiral. Saj razumem da sta plazma in LCD TV dej zelo in ampak, se najmanj problemov mas s CRT TV.
Sejad dobis tud take ki podpirajo HDTV 1080i, ...., zdaj dobis tud take ki majo 415mm debelino, pa zaslon velik 81cm (glej: ) samo imajo 50kg, kar je pa problem, ali pa ne. Stanejo pa do 600-700eur in nimajo problemov z crkovanjem pixlov, burn-in, ....
Sam se hotel kupiti LCD pa nobena firma ne da garancije na mrtve pike, samo ena zna bit pa zelo zelo moteca, pa tudi ce je na robu ekrana, sem pripravljen dati duv mal vec denarja za tako garancijo ampak tega nikje ni !
pa se primer: http://www.mimovrste.com/katalog/produc... 524EUR
Sejad dobis tud take ki podpirajo HDTV 1080i, ...., zdaj dobis tud take ki majo 415mm debelino, pa zaslon velik 81cm (glej: ) samo imajo 50kg, kar je pa problem, ali pa ne. Stanejo pa do 600-700eur in nimajo problemov z crkovanjem pixlov, burn-in, ....
Sam se hotel kupiti LCD pa nobena firma ne da garancije na mrtve pike, samo ena zna bit pa zelo zelo moteca, pa tudi ce je na robu ekrana, sem pripravljen dati duv mal vec denarja za tako garancijo ampak tega nikje ni !
pa se primer: http://www.mimovrste.com/katalog/produc... 524EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jky ()
pirlo ::
CyberAD ::
hi!
Tudi jaz se trenutno odločam za nakup LCD TV. Željen rang je 600€, vendar pa če je res opazna kvaliteta, bi šel tudi do 800€, bistveno čez pa nikakor. Kolikor sem okrog povohal, je edina opcija tukaj 32''.
Nekako zaupam samo Samsungu in Sonyju. Opazil sem da je cel kup raznih modelov, pa me zanima če so res tako bistvene razlike med malo novejšimi in starejšimi modeli, ali samo poknejo zraven nove številke, mogoče čas znižajo za še kakšno milisekundo in ceno povišajo za 200€?
Dobrodošel vsak komentar.
Priporočal bi se tudi za konkretne predloge o modelih.
Pravtako pa me zanima, ali so velike razlike v cenah med SLO in AUT (ki sega nekje do Graza, ne bi ravno do Dunaja lazil :) )
dodatek:
aha pa še nekaj: 1920x1080, kako so kaj dostopni že v Sloveniji in ali se sploh splača za 32'', ali ni neke resne opazne razlike od 1366x768 če gledam s ca. 3 metrov?
dodatek part 2:
hehe, še nekaj sem se spomnil: filme bom predvajal z laptopa, ki pa nima digitalnega izhoda; ima samo analogni (tisti za monitorje) in pa klasični S-video ali kako se mu že reče. Saj tu ne bi smelo biti problemov s povezovanjem na TV, ali pač?
Tudi jaz se trenutno odločam za nakup LCD TV. Željen rang je 600€, vendar pa če je res opazna kvaliteta, bi šel tudi do 800€, bistveno čez pa nikakor. Kolikor sem okrog povohal, je edina opcija tukaj 32''.
Nekako zaupam samo Samsungu in Sonyju. Opazil sem da je cel kup raznih modelov, pa me zanima če so res tako bistvene razlike med malo novejšimi in starejšimi modeli, ali samo poknejo zraven nove številke, mogoče čas znižajo za še kakšno milisekundo in ceno povišajo za 200€?
Dobrodošel vsak komentar.
Priporočal bi se tudi za konkretne predloge o modelih.
Pravtako pa me zanima, ali so velike razlike v cenah med SLO in AUT (ki sega nekje do Graza, ne bi ravno do Dunaja lazil :) )
dodatek:
aha pa še nekaj: 1920x1080, kako so kaj dostopni že v Sloveniji in ali se sploh splača za 32'', ali ni neke resne opazne razlike od 1366x768 če gledam s ca. 3 metrov?
dodatek part 2:
hehe, še nekaj sem se spomnil: filme bom predvajal z laptopa, ki pa nima digitalnega izhoda; ima samo analogni (tisti za monitorje) in pa klasični S-video ali kako se mu že reče. Saj tu ne bi smelo biti problemov s povezovanjem na TV, ali pač?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CyberAD ()
Sej če bi si vzel 5min. bi opazil, da vse to po čemer ti sprašuješ že piše in to par korakov na vzgor! Pa še pri pisanju bi prišparal.
Jaz res ne vem, sej se ves čas omenja ene in iste stvari; Samsung, Lg, Sony...Kaj bi ti rad za 600 eu, tv ok, kaj pa za 800 še VW Polota zraven?! Nekdo (beseda nekdo je smešna, ker bi svi radi tv za 600eu, seveda čim večjega in seveda najboljšega) je že spraševal po tv-ju za točno 600 eu par korakov nazaj in dobil jasen odgovor! Mislim jaz res nevem kje je problem.
Lp
Jaz res ne vem, sej se ves čas omenja ene in iste stvari; Samsung, Lg, Sony...Kaj bi ti rad za 600 eu, tv ok, kaj pa za 800 še VW Polota zraven?! Nekdo (beseda nekdo je smešna, ker bi svi radi tv za 600eu, seveda čim večjega in seveda najboljšega) je že spraševal po tv-ju za točno 600 eu par korakov nazaj in dobil jasen odgovor! Mislim jaz res nevem kje je problem.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()
če bi si vzel 1 minuto, da se ohladiš in še 1 minuto, da prebereš moj CELOTEN post, bi ugotovil, da sprašujem veliko več kot samo o tem kaj je najboljše za 600€. tisto je bil pač majhen uvod, da je jasno kakšne so moje želje.
Sm si vzel, v prvem delu sprašuješ po tv-ju za 600eu, ta del je najbolj obsežen. V mojem zgornjem postu sem lepo napisam, pa ne samo enx, da je Mediamarket najbolj poceni, ima cene iste kot so v Nemčiji, ker iz tam uvaža (take cene si pa lahko privošči zato, ker deluje po sistemu just in time). Če bi samo malo primirjal cene in logično pomislil, bi ugotovil da pod 600eu ne dobis nevem kaj od tv-ja. Meni se že to zdi podarjen tv, vsaj te velikosti po kateri ti sprašuješ, pa tudi za manjše.
Tvoje drugo vprašanje je nesmiselno, ker 32" Full HD tvja še ni oz. šele prihajajo, imaš pa za to drugo temo v kateri se lahko razpišeš. Na tretje si si pa itak že sam odgovoril...
Lp
Tvoje drugo vprašanje je nesmiselno, ker 32" Full HD tvja še ni oz. šele prihajajo, imaš pa za to drugo temo v kateri se lahko razpišeš. Na tretje si si pa itak že sam odgovoril...
Lp
ok, hvala za malo bolj obširna pojasnila. edino na moj 3. del - zgleda sem preveč zabit in rabim eksplicitni odgovor
Na tretji odgovor si sploh nisem upal odgovarjat, ker se mi od teh kablov že meša! Sicer pa nisem želel biti nesramen, ampak je rez že veliko napisanega in vprašanja so skoraj vedno ena in ista...
Lp, Jan
p.s Pri tv-jih pod 1000 eu nimaš kaj falit, osebno mislim, da so Lg, Samsung itd. vsi iste kakovosti, pač izbereš enega (tistega ki najlepše izgleda) in to je to.
Lp, Jan
p.s Pri tv-jih pod 1000 eu nimaš kaj falit, osebno mislim, da so Lg, Samsung itd. vsi iste kakovosti, pač izbereš enega (tistega ki najlepše izgleda) in to je to.
aha, razumem in še enkrat hvala.
in ostaja še vedno tole tretje vprašanje, upam pač, da bo nekdo znal odgovoriti:
filme bom predvajal z laptopa, ki pa nima digitalnega izhoda; ima samo analogni (tisti za monitorje) in pa klasični S-video ali kako se mu že reče(pač tisti izhod, ki ga imajo praktično vse grafične - ta okrogli ). Saj tu ne bi smelo biti problemov s povezovanjem na TV, ali pač?
in ostaja še vedno tole tretje vprašanje, upam pač, da bo nekdo znal odgovoriti:
filme bom predvajal z laptopa, ki pa nima digitalnega izhoda; ima samo analogni (tisti za monitorje) in pa klasični S-video ali kako se mu že reče(pač tisti izhod, ki ga imajo praktično vse grafične - ta okrogli ). Saj tu ne bi smelo biti problemov s povezovanjem na TV, ali pač?
rs1975 ::
tudi mene zanima kako je s povezavo računalnika. konkretno mislim povezati pc in pa projektor. imam na voljo 3 možnosti:
- hdmi->dvi
- s vhs -> komponentni
- navadni analogni
potrebujem kabel dolžine 3m. zanima ma ali so kakšne razlike v kvaliteti med njimi, še posebej med hdmi->dvi povezavo in analogno. sprašujem namreč zato, ker je razlika v ceni med tema dvema kabloma kar velika. za analognega sicer trenutno ne vem za ceno, ja pa hdmi->dvi kabel 50 eurov.
- hdmi->dvi
- s vhs -> komponentni
- navadni analogni
potrebujem kabel dolžine 3m. zanima ma ali so kakšne razlike v kvaliteti med njimi, še posebej med hdmi->dvi povezavo in analogno. sprašujem namreč zato, ker je razlika v ceni med tema dvema kabloma kar velika. za analognega sicer trenutno ne vem za ceno, ja pa hdmi->dvi kabel 50 eurov.
Faracajh ::
http://www.produkte.panasonic.de/produc...
Kaj pravite na ta model.
Kupujem nov lcd tv do nekje 600-700 eur.Dodal pa sem ta model, zato ker mi ga nekdo ponuja za 600eur oz. ga majo na zalogi. Meni osebno dizajn ni kj preveč všeč, ampak, če je 600eur, mislm, da se mi splača..Potreboval pa bi, predvsem za povezavo z pc-jem, +seveda tv..Kakšna so vaša mnenja?
Kaj pravite na ta model.
Kupujem nov lcd tv do nekje 600-700 eur.Dodal pa sem ta model, zato ker mi ga nekdo ponuja za 600eur oz. ga majo na zalogi. Meni osebno dizajn ni kj preveč všeč, ampak, če je 600eur, mislm, da se mi splača..Potreboval pa bi, predvsem za povezavo z pc-jem, +seveda tv..Kakšna so vaša mnenja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Faracajh ()
Tomson ::
Mene pa zanima, je tole recimo dober nakup ali mi v tem rangu priporočate kaj drugega?
Philips 42PFL5322
Nekaj mi še ni jasno, kako točno se imenuje tista funkcija ki na ozadje stene projecira svetlobo v atmosferi predvajanega? Pri Sonyu sem zasledil npr. Live Color Creation - je to to?
Kaj pa pri Philipsu, kako se to imenuje? A sploh to imajo LCDji v rangu do 1300€ in če kdo ima, je tako uporabno kot zgleda v trgovinah?
Zaenkrat hvala za pomoč,
Tomson
Philips 42PFL5322
Nekaj mi še ni jasno, kako točno se imenuje tista funkcija ki na ozadje stene projecira svetlobo v atmosferi predvajanega? Pri Sonyu sem zasledil npr. Live Color Creation - je to to?
Kaj pa pri Philipsu, kako se to imenuje? A sploh to imajo LCDji v rangu do 1300€ in če kdo ima, je tako uporabno kot zgleda v trgovinah?
Zaenkrat hvala za pomoč,
Tomson
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Philips tv-ji so zelo vredu, odlikuje jih kakovostna slika. Vsekakor ti priporočam, da si pogledaš še kak tv (npr. Toshiba s podobno ceno, ima zelo dobre tv-je), najboljše da stopiš v kako trgovino, harvey al pa BB (ni nujno, da tam kupiš) in primerjaš sliko. V bistvu se ti to full splača, ker so s temi tv-ji ( HD Ready) full založeni, tako se boš lažje odločil.
Ambilight se imenuje osvetljava, ki jo ponuja Philips, je zelo priročna (zelo, ker dejansko deluje-pomaga očem, ki so pri odsotnosti svetlobe zelo izpostavljene). Nevem pa, v katerih modelih Philips to ponuja, najbolje da obiščeš njihovo spletno stran.
Lp, Jan
Ambilight se imenuje osvetljava, ki jo ponuja Philips, je zelo priročna (zelo, ker dejansko deluje-pomaga očem, ki so pri odsotnosti svetlobe zelo izpostavljene). Nevem pa, v katerih modelih Philips to ponuja, najbolje da obiščeš njihovo spletno stran.
Lp, Jan
Vem da se vprašanje ponavlja iz dneva v dan, pa bom vseeno še sam vprašal ...
LCD 40-42inch okoli 1100€, kateri model je BestBuy? (verjetno od Philips, Toshiba, Sony ... mogoče Samsung, LG...?)
TNX!
LCD 40-42inch okoli 1100€, kateri model je BestBuy? (verjetno od Philips, Toshiba, Sony ... mogoče Samsung, LG...?)
TNX!
itak37 ::
@rs1975: Tudi jaz potrebujem tak DVI -> HDMI kabel. Na aperio sem narocil isti kabel dolzine 5m, bom porocal kako deluje. Mislim da ce bo deloval meni 5 metrski, bo tudi tebi skoraj gotovo 3 metrski. Sicer sem pa odprl
novo temo o kakovosti HDMI DVI kablov., bomo videli ce bo kdo kaj pametnega prijavil.
Glede na to, da imas ti digitalni izvor in digitalni sprejem signala, bi z analognim kablom imel dve pretvorbi (1. D->A pr., prenos po analognem kablu, 2. A->D pr.), kar bo sigurno povzrocilo poslabsanje slike. Zato ti po mojem preostane samo DVI->HDMI kabel, vprasanje je le razmerje kakovost:cena ...
novo temo o kakovosti HDMI DVI kablov., bomo videli ce bo kdo kaj pametnega prijavil.
Glede na to, da imas ti digitalni izvor in digitalni sprejem signala, bi z analognim kablom imel dve pretvorbi (1. D->A pr., prenos po analognem kablu, 2. A->D pr.), kar bo sigurno povzrocilo poslabsanje slike. Zato ti po mojem preostane samo DVI->HDMI kabel, vprasanje je le razmerje kakovost:cena ...
K_PAX ::
cyber ad; Mogoče nekaj za kar si spraševal po resoluciji 1920x 2040:
pa bi tud prosil druge za kak komentar tega tv-ja, k mene tud zanima. v mediamarketu za slabih1200 €.
link,http://www.toshiba.de/consumer/content/...
pa bi tud prosil druge za kak komentar tega tv-ja, k mene tud zanima. v mediamarketu za slabih1200 €.
link,http://www.toshiba.de/consumer/content/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K_PAX ()
korenje_ver2 ::
pa pekoca paprika tudi ja ja...
drgac je pa v hladilniku samo rum, kar se tice alkota.
bikerss ::
Pozdravljeni!
Tudi jaz kupujem LCD velikost 32 ", pa me je pogovor o predvajanju MPEG4 prestrašil.
Ker ne bi rad kupil TV samo za nekaj let, zato sprašujem ali pomeni, dejstvo, da ima tv tuner oznako
DVB- t tuner tudi, da bo predvajal format MPEG4 , oa katerem je bilo prej govora.
V kolikor je to res, potem sem gledal in obstaja, kar nekaj televizorjev s takšnim tunerjem.
Zanima me tudi ali že imajo v Sloveniji 100 HZ televizorje in kateri so ti modeli. Ali ti Tv že po defaultu predvajajo tudi format MPEG 4
najlepša hvala za odgovore
lp Biker
Tudi jaz kupujem LCD velikost 32 ", pa me je pogovor o predvajanju MPEG4 prestrašil.
Ker ne bi rad kupil TV samo za nekaj let, zato sprašujem ali pomeni, dejstvo, da ima tv tuner oznako
DVB- t tuner tudi, da bo predvajal format MPEG4 , oa katerem je bilo prej govora.
V kolikor je to res, potem sem gledal in obstaja, kar nekaj televizorjev s takšnim tunerjem.
Zanima me tudi ali že imajo v Sloveniji 100 HZ televizorje in kateri so ti modeli. Ali ti Tv že po defaultu predvajajo tudi format MPEG 4
najlepša hvala za odgovore
lp Biker
Mikrohard ::
Podpora DVB-T ne pomeni, da hkrati podpira MPEG4 kodiranje. Če imaš kabelsko/sioltv/t2tv/lastovko/satelitsko to tako ali tako nima veze. Sicer se bo pa tudi v primeru, da loviš programe preko navadne antene, dalo kupiti zunanji settup box, ki bo podpiral DVB-T z MPEG4 kodiranjem. Če mene vprašaš, je bedarija kupovati tv glede na to, ali podpira mpeg4 ali ne...
macgajver ::
AHA tale mpeg 4 v slo je sploh ena žalost prek antene boš lahko kao lovil slo1 slo 2 kanal v prihodnosti mogoče še a, pop in tv3 kateri bojo v mpeg4 zakodirani. kdo pa še gleda tv prek antene v sloveniji? zelo malo ljudi vrjetno tisti s lcdji in plazmami še manj.
Pa še to ko si omenil 100hz nima veze s mpeg4 in tud ¸100hz nima veze pri kakovosti slike sploh ne za povprečnega uporabnika mogoče za avdio video file še to pod ? uglavnm tko kot je ze mikrohard reku.
Pa še to ko si omenil 100hz nima veze s mpeg4 in tud ¸100hz nima veze pri kakovosti slike sploh ne za povprečnega uporabnika mogoče za avdio video file še to pod ? uglavnm tko kot je ze mikrohard reku.
tenstan krompir je pa zakon
kera zalost. samo zdf kanal je 16:9. pa se en drug nemski kanal. kdaj bodo pri nas presaltal na 16:9, ka po moje jih ma ze vec kot 50% 16:9 tvje.
Maroquai ::
K_PAX - zanima me ali si se morda odločil za nakup tega (http://www.toshiba.de/consumer/content/... LCD-ja?
Tudi sam sem se nekako ogrel za ta model, vendar pa bi bilo lepo slišati se kaksne inf. iz prve roke
Poleg tega pa naprošam lastnike 37" oz 42" LCD-jev Full HD (ni nujno) za priporočila ( 1200 - 1400EUR)
Hvala vsem!
LP
Mare
BTW, a kdo ve koliko traja da dobiš tv, ce ga naročiš pri mediamarketu?!? THX
Tudi sam sem se nekako ogrel za ta model, vendar pa bi bilo lepo slišati se kaksne inf. iz prve roke
Poleg tega pa naprošam lastnike 37" oz 42" LCD-jev Full HD (ni nujno) za priporočila ( 1200 - 1400EUR)
Hvala vsem!
LP
Mare
BTW, a kdo ve koliko traja da dobiš tv, ce ga naročiš pri mediamarketu?!? THX
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
cbelica ::
Pozdravljeni!
Zanima me, ali ima kdo izkusnje s proizvajalcem TATUNG? Ogledujem si tale model, predvsem mi je vsec sirina (sem omejen s prostorom) in pa seveda cena ...
Ha kakrsnekoli info hvala
Zanima me, ali ima kdo izkusnje s proizvajalcem TATUNG? Ogledujem si tale model, predvsem mi je vsec sirina (sem omejen s prostorom) in pa seveda cena ...
Ha kakrsnekoli info hvala
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
a kdo ve ce je normalno, da je prikazana slika nekoliko manjsa oz je cropana, ko imam plazmo 1024x1080 priklopljeno na PC preko hdmi-dvi kabla, s tem da imam resolucijo na 1920x1080? v glavnem slika je normalno prikazana, samo kadar imam resolucijo 1024x768 na pcju, vendar je 4:3. Bo z HDMI graficnimi karticami ta zadeva odpravljena oz. ali bo desktop prikazan pri 1024x1080, s tem da bodo ikonice v normalnem razmerju?
@Maroquai, za nekje 1400 eu dobiš 42" Full HD tv od Toshibe, novo serijo. 37" Full HD od Toshibe (ista serija), pa pride manj kot 1100eu.
@Tomson, Philips tv-ji imajo zelo kakovostne zaslone in mislim da je za to ceno ta tv kar vredu. Lahko pa dodaš še malo in dobiš Full HD tv od Toshibe, ki je pred kratkim tržišču ponudila drugo generacijo omenjenih tv-jev.
@cbelica, ce sm prav razumel iščeš 32" lcd tv, Samsung je take velikosti, pa tudi ohišje se po dimenzihaj ne razlikuje kaj preveč od tv-ja, ki si ga navedel-a, cena pa je 600eu v Mediamarket v lj. Pomoje je bolje, da kupiš tv od priznanega proizvajalca, vsaj veš kam si vložil-a denar.
@korenje_ver2, vse lahko nastaviš tako, da greš v nadzorno ploščo, zaslon, nastavitve.
Lp, Jan
@Tomson, Philips tv-ji imajo zelo kakovostne zaslone in mislim da je za to ceno ta tv kar vredu. Lahko pa dodaš še malo in dobiš Full HD tv od Toshibe, ki je pred kratkim tržišču ponudila drugo generacijo omenjenih tv-jev.
@cbelica, ce sm prav razumel iščeš 32" lcd tv, Samsung je take velikosti, pa tudi ohišje se po dimenzihaj ne razlikuje kaj preveč od tv-ja, ki si ga navedel-a, cena pa je 600eu v Mediamarket v lj. Pomoje je bolje, da kupiš tv od priznanega proizvajalca, vsaj veš kam si vložil-a denar.
@korenje_ver2, vse lahko nastaviš tako, da greš v nadzorno ploščo, zaslon, nastavitve.
Lp, Jan
Maroquai ::
@Jan999 thx za odgovor. Zanima pa me se, ali morda veš, kakšen je sloves Toshib v primerjavi s Samsungom, Sony, Philips ( boljsi slabsi enak)
[SkA] ::
Je kdo že videl morda kje razstavljen PANASONIC TH42 PZ700E v Sloveniji (ne da se mi furat v tujino zato da zgolj pogledam)? Gre za 42" plasma z 1.920 x 1.080 resolucijo (full HD).
Kar sem sledil, je to zaenkrat edina "majhna" plasma, s takšno resolucijo. Vse ostale imajo v tem velikostnem rangu (37-42") 1.024x768.
Kar sem sledil, je to zaenkrat edina "majhna" plasma, s takšno resolucijo. Vse ostale imajo v tem velikostnem rangu (37-42") 1.024x768.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Redman ::
Helo, zdej sem pred veliko dilemo kaj nej kupim:
Samsung 40S81 hd ready
ali
LG 42PC3RA
Rabil bi ga predvsem za računalniške HD filme, računalniške igre (soccer, rfactor, malo streljačin) ter gledanja t2 televizije. Kaj bi mi priporočali? Se mi pa zdi da ne bi z nobenim modelom zgrešil nakup.
Samsung 40S81 hd ready
ali
LG 42PC3RA
Rabil bi ga predvsem za računalniške HD filme, računalniške igre (soccer, rfactor, malo streljačin) ter gledanja t2 televizije. Kaj bi mi priporočali? Se mi pa zdi da ne bi z nobenim modelom zgrešil nakup.
@Redman, pomoje dobiš za ta denar dosti boljši tv, kot sta ta dva od tebe navedena...
Lp, Jan
Lp, Jan
Te stare HD Ready televizije držijo ceno, ker so jih trgovci pred časom plačali po kar visoki ceni in nebi radi naredili izgube oz. se jim gre za dobiček. So pa na trgu novi tv-ji z bistveno nižjimi cenami in veliko izboljšavami. Moje mnenje je, da slo. trgovci prodajajo staro robo po ceni nove, absurd!
Lp, Jan
Lp, Jan
WhiteWolf ::
In kateri so ti novi Tvji, ki so bistveno boljši in še za manjši denar?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
@WhiteWolf, kako so meni smešni taki ljudje kot si ti, mislijo, da so pa metni, so pa ...
Lp, Jan
In kateri so ti novi Tvji, ki so bistveno boljši in še za manjši denar?Kje sem pa jaz napisal, da so za manj denarja (manj denarja ni enako kot "za isti denar") in se ve, to ne pomeni do eura natančno ampak lahko se cena razlikuje za 50-100 eu, je pa še vedno primerljiva!
So pa na trgu novi tv-ji z bistveno nižjimi cenami in veliko izboljšavami.Če si pa mislil na ta stavek, ki sem ga sam napisal...Mislil, sem na prvotne cene, po katerih so pred letom ali pol prodajali HD Rady tv-je, ki so bile bistveno višje. No vsaj tako se spomnem, saj sem za 26" Samsungov lcd plačal 1000eu, pa je to bila dobra cena!
Lp, Jan
SAMSUNG LE40R88 HD ready 1430eu
SAMSUNG LE40R82 HD ready 1270eu
SHARP 37XD1 Full HD 1360eu
SHARP 42XD1 Full HD 1570eu
SONY KDL-40V2500HD ready 1210eu
SAMSUNG LE37M86BD Full HD 1270eu
Lp, Jan
p.s. SAMSUNG 40S81 HD ready, ki ga je navedel Redman pa dobiš že za 1100eu...
SAMSUNG LE40R82 HD ready 1270eu
SHARP 37XD1 Full HD 1360eu
SHARP 42XD1 Full HD 1570eu
SONY KDL-40V2500HD ready 1210eu
SAMSUNG LE37M86BD Full HD 1270eu
Lp, Jan
p.s. SAMSUNG 40S81 HD ready, ki ga je navedel Redman pa dobiš že za 1100eu...