Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
wade ::
Se ne spoznam toliko na tole, pa me zanima, kaj pomeni 2xHDMI, za kaj se rabi. Da vidim če potem rajši vzamem 42PC1R, pa predvajalnik z diskom, ali 42PC1RR, ki ima 1x HDMI ampak še disk. (predvajalnik moram tako ali tako kupiti, ker sedanji ne podpira HD + še zvočnike)
hvala za odgovore
hvala za odgovore
delfinus ::
HDMI prikljucek. Preko tega prikljucka lahko prikljucis dve HD napravi. Npr. HD DVD predvajalnik in npr HD Amino ipd. Pri 42PC1RR lahko direktno prikljucis zgolj eno, za vec pa potrebujes spliter. Lp, D.
suprpp ::
Kaj pa tale HDMI 4-1 SWITCH
Mimogrede, a se dobi DVD/Divx predvajalnik z Wi-Fi vmesnikom ali pa vsaj Ethernet vmesnikom, ki bi ga povezal na Wi-Fi router?
Zato, da bi lohk gledal posnetke z domacega fileserverja... [;
Mimogrede, a se dobi DVD/Divx predvajalnik z Wi-Fi vmesnikom ali pa vsaj Ethernet vmesnikom, ki bi ga povezal na Wi-Fi router?
Zato, da bi lohk gledal posnetke z domacega fileserverja... [;
HDMI Switch, po potrebi se ga kupi seveda in pac opravlja kar mora. Mal je nerodno, ker moras vstajat vsakic ko zelis drugo napravo uporabljat.
Kar se tice Wi-Fi Divx/DVD predvajalnika ne vem, ce kaj obstaja direkt iz tovarne. XboX pa definitivno ima vsaj ethernet in je za moje pojme preko XBMC najboljsi DivX predvajalnik na zemlji, z ustrezno modifikacijo pa so naredili tudi Wi-Fi ze. Vec v drugi temi o XboX.
lp, D.
Kar se tice Wi-Fi Divx/DVD predvajalnika ne vem, ce kaj obstaja direkt iz tovarne. XboX pa definitivno ima vsaj ethernet in je za moje pojme preko XBMC najboljsi DivX predvajalnik na zemlji, z ustrezno modifikacijo pa so naredili tudi Wi-Fi ze. Vec v drugi temi o XboX.
lp, D.
Kater HD dvd player mi pa priporočate za zraven? Al pa če je kaksen hisni kino - zvočniki + hd dvd player
ja kako boš pa drugače izkoristil HD tehnologijo, če še nimaš hd programov?
pa sej ne stanejo tolko, no saj tale ne:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
pa sej ne stanejo tolko, no saj tale ne:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wade ()
Kato ::
ja kako boš pa drugače izkoristil HD tehnologijo, če še nimaš hd programov?
xbox,ps 3, sky HD
Tale xoro ki si ga navedel ne predvaja HD DVDjev, predvaja pa očitno ripe.
pravi HD DVD playerji
pravi Bluray playerji
hm, potem malo zavajajo, ko v opisu dajo še, da je prvi HD DVD predvajalnik... hvala za pojasnilo. potem bo treba, da to tehnologijo izkoristim še malo počakati. (xboxa/ps3 ne uporabljam)
Tomaz27 ::
zaenkrat najvec ljudi izkorisca hd tehnologijo preko sky hd itd v tujini, t2 recimo pri nas,.. se najboljse pa dll hd dvd torrent in pc-tv preko dvi-hdmi,...
a mogoče kej veste o dreamboxu? a tam so kšni HD-programi? kolk to sploh stane, pa a to sam priklopš na tv in stvar dela? (mamo tud satelitsko)
djordjevic ::
Kljub nameri, da nekje v tujini nabavim philipsa 32pf9541, sem danes iz bofa odnesel 32pfl7332. Model ma malo nižji kontrast, manko ambilighta in silno neugleden pilot, sicer pa je funkcijsko primerljiva s zgoraj omenjenim cineosom. Pa ene 400 evrov cenejša. Po opisih na tujih forumih in testu v trgovini sem se torej odločil zadevo kupit in sem super navdušen. V rangu 1.000-evrskih lcd-jev po mojem nosi krono. Slika je krasna, še na navadnem antenskem sesuje marsikateri dražji televizor. Skratka, two thumbs up, zadeva vredna vsakega centa. Če kdo razmišlja o nakupu, mu ne bo žal.
rs1975 ::
djordjevic,
kakšen vir signala z tv pa imaš? navadno anteno, kabelsko, sat, ip..?
zadnjič sem bil v eni trgovini in sem bolj iz firbca gledal enega philipsa 42pf5331. slika se mi je zdela presenetljivo dobra, sploh v primerajvi s tistim kar sem do sedaj videl po trgovinah. plazma je bila priključena na lastovko tv in slika je bila dobra. nobenega zmazka katerega sem bil do sedaj navajen videti na plazmah in lcd-jih.
kakšen vir signala z tv pa imaš? navadno anteno, kabelsko, sat, ip..?
zadnjič sem bil v eni trgovini in sem bolj iz firbca gledal enega philipsa 42pf5331. slika se mi je zdela presenetljivo dobra, sploh v primerajvi s tistim kar sem do sedaj videl po trgovinah. plazma je bila priključena na lastovko tv in slika je bila dobra. nobenega zmazka katerega sem bil do sedaj navajen videti na plazmah in lcd-jih.
Zaenkrat navadna kabelska antena. Res je, omenjena 42-ica ma tud dobro sliko. Je bila razstavljena točno nad mojo in slika ni bila velika slabša, čeprav ma menda en razred slabši pixel plus procesor (ne dam roke v ogenj). Antenska slika je šila vse tv-je levo in desno, častna pionirska. Digital natural motion pa je itak bolana zadeva. Sem bil prepričan, da je to rezervirano za tv-je višjega ranga aka cineos serijo. Če maš res občutek, da je dogajanja na sliki meter in pol stran od tebe, v sobi. :)
jema ::
Djordevic,
tudi sam se odločam za Philipsovo serijo 7xxx. Malo me moti, ker je polno podobnih oznak. Kakšna je razlika med modeli 7331, 7332 in 7321? Razen v ceni Mogoče je še kakšen, a za te vem...
tudi sam se odločam za Philipsovo serijo 7xxx. Malo me moti, ker je polno podobnih oznak. Kakšna je razlika med modeli 7331, 7332 in 7321? Razen v ceni Mogoče je še kakšen, a za te vem...
Od zgoraj navedenih modelov je 7332 najnovejši in ima poslastice ala pixeplus2, digital natural motion (morda ma tudi kateri od naštetih modelov, ne vem). Vsekakor se, recimo splača it v Saturna v Graz. Jaz sem ga dobil v BOF-u za 999€ in sem ga vzel na obroke s 3-letnim zavarovanjem, v Avstriji pa se ga da dobit že za 832 €. Najprej sem nameraval naročit v Grazu prek Comdata in čakat ene 14 dni, pol pa se mi je ono obročno odplačevanje vedno bolj dopadlo, hkrati pa tudi to, da ti pol servis ne komplicira, če je zadeva pri nas kupljena. Čisto možno sicer, da tudi sicer ne bi, ampak nikoli ne veš. No, v Saturnu majo na razpolago 32, 37 in 42 inčni model 7332-ke. Škoda, da mi prodajalec ni napisal tudi, koliko stane. Splača se gor poslat mejl in povprašat. Skoraj roko dam v ogenj, da dobiš 37-ko za isti denar ali pa malo več, kot ti pri nas prodajajo 32-ko. Sam sicer ugotavljam, da mi 32-inčni model ravno super paše v dnevno sobo in se zategadelj ne sekiram kaj preveč, da nisem šel gor po njega.
Pa si siguren za Saturn? Ker na netu nimajo objavljenega modela...
In s kakšne razdalje gledaš, da ti zadošča ta velikost? Samo bom gledal z razdalje okoli 3-3,5 metra. Eni bi že imel 42'', samo meni se pa kljub vsemu zdi, da bo 32'' dovolj. Sploh glede na to, da zdaj gledam 55 cm CRT
In s kakšne razdalje gledaš, da ti zadošča ta velikost? Samo bom gledal z razdalje okoli 3-3,5 metra. Eni bi že imel 42'', samo meni se pa kljub vsemu zdi, da bo 32'' dovolj. Sploh glede na to, da zdaj gledam 55 cm CRT
Sam imam 42' na 3m in moram rect, da je ravno prav, lahko bi jo se 0.5m blizje postavil in bi bilo povsem kul za navadni signal. Za HD pa tako lahko se bizje se posedis.
Ce si sedaj na 55cm in bos naredil preskok na 82cm bo ze to nekaj. A kljub vsemu, se mi za tako razdaljo ze zdi mal malo.
lp, D.
Ce si sedaj na 55cm in bos naredil preskok na 82cm bo ze to nekaj. A kljub vsemu, se mi za tako razdaljo ze zdi mal malo.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
jema: Za Saturn sem ziher. Ja, vem, na netu nimajo ponudbe. To me vselej spomni tudi na Mediamarkt, ko majo lih ene 15% stvari gor, tam pa razstavljeno vse živo. :) Sem klical gor v Saturn, nisem dobil zveze, pa sem poslal mejl, kjer so mi povedali, kar sem pol tu napisal. Saj pravim, na žalost (ali pa zdaj, ko sem že kupil, na srečo) niso napisali cen zraven. Malo so se namreč obotavljali; mejl sem poslal ob ene 7.30, odgovor pa dobil ob 17.00. Če bi odgovorili kaj prej, bi se najbrž pelal prek meje. Pošlji mejl, da te zanima, koliko stanejo ti modeli. Sto posto jim ne bo odveč napisat. Sem pa pisal v Saturn Annenpasage (Graz).
mumbo ::
Dobil sem nazaj Lg 42pc1r plazmo iz servisa. Sem mel problem z zvočniki, so mi jih zamenjali in je sedaj ok. Mam pa sedaj novi problem. Nikakor ne morem povezat prenosnika in plazme. Prej mi je to delalo. Sedaj pa tega ne morem nikakor nasavit. Imam prenosnik z nvidia geforce go 7600 grafično kartico, ki ima dvi-d. Preko tega je povezano na plazmo v HDMI. Nikjer v nastavitvah grafične ni opcije clone oz. prej se spomnim, da je bilo pod NVIDIA Display možno izbrat Laptop Display + LG 42PC1R sedaj pa tega ni! Ma kdo kako idejo?
Malo se poigraj z driverji. Probaj jih odinstalirat ce nebo slo in nazaj isntalirat. Marsikdaj pa ti te opcije ne pokaže tudi če na drugi strani ne zazna tv naprave, tako da bi v bistvu lahko bil problem tudi v TV. Tam pod Nvidia maš nekje opcijo force TV detection pa jo obklukaj in reboot. Ce nebo slo pa probaj na tisti hdmi kaj druga prikljucit, da vidis ce ni slucajno prikljucek zanic, tako lahko vsaj ugotovis al je problem v prenosniku al v TV.
Ma nič ne pomaga. Sem odinšaliral gonilnike in jih ponovno namestil, probal na drugi HDMI vhod.. In ne vem še kaj. Nikakor se ne pokaže slika na plazmi. Pred servisom ni blo problemov. Vendar se ne spomnem kako sem to čisto prvič namenstil. Pod nvidia nastavitve je možnost Detect Displays pa mi nič ne zazna.
Še nekaj sem opazil. Priklopil sem xbox (enka) preko komponentega kabla na plazmo in je slika veliko bolj temna, kot je bila pred popravilom. Tudi če dam na dynamic mode. To mi ni najbolj jasno. Grem v Halo 2 in se skoraj ne vidi poštasti, ker je vse tako temno. Kaj bi blo to? A je možno da so mi kaj na servisu zjebali? A se to mogoče kje v service menuju še kaj nastavlja?
Kolikor sem bil navdušen nad plazmo imam zdej vse slabše mnenje..
Še nekaj sem opazil. Priklopil sem xbox (enka) preko komponentega kabla na plazmo in je slika veliko bolj temna, kot je bila pred popravilom. Tudi če dam na dynamic mode. To mi ni najbolj jasno. Grem v Halo 2 in se skoraj ne vidi poštasti, ker je vse tako temno. Kaj bi blo to? A je možno da so mi kaj na servisu zjebali? A se to mogoče kje v service menuju še kaj nastavlja?
Kolikor sem bil navdušen nad plazmo imam zdej vse slabše mnenje..
Poskusi se z DVDjem, ki ima komponentni izhod, ce je se tam temna slika jo nujno nesi na servis. Na AVforumu je bilo ene par primerov tega z PC1D in PC1R. Mozno tudi, da so ti zamenjali s kaksnim na pol delujocim motherbordom, ki je imel to tezavo, zvok pa je delal. Boh ve cesa so vse sposobni?! Lahko, pa tudi da so ti kej prerukal cisto nepotrebno.
lp, D.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
Sem sedaj zval na servis, sem povedal da je temna slika, ko priklopim gor xbox in mi tip prijavi, da se mogoče jaz preveč igram s plazmo. WTF??? Ko sem mu rekel, da sem gor xbox priklopil. Pa še ni slišal za to zadevo. In pol mi pravi, da če je to dovoljeno v navodilih priklapljat? Sem mu rekel a ni plazma namenjena ravno temu da se take stvari gor priklopijo, pa mi je rekel da lahko zardi njega gor tudi avion priklopim. Samo da bodo drugič premislili, pa mi zaračuali popravilo. In da naj plazmo spet k njim vozim, sem pa oddaljem 120 km od LJ btw in nimam tudi volje jo vozit spet.
kam pa to vozis sploh ? A nisi preko moj-tv kupil? Jaz sem mislo da so ti iz Maribora in da je vse tukaj. Jaz bi jih prijavil inspekciji ce si mislijo se kaj dosti zmisljevat. Sej te nismo vsi miljarderji da bomo kupli plazmo pa jo pol stran vrgli ce ne dela vredu. Se vidi neka pocarska firma ja.
Zato me marsikdaj mika kaj v Bofu kupit al pa kje tak ko vsaj ves da s tem nebos mel problemov. Ti jim kr lepo pelji al pa magari poslji tja pa naj popravijo,..
Zato me marsikdaj mika kaj v Bofu kupit al pa kje tak ko vsaj ves da s tem nebos mel problemov. Ti jim kr lepo pelji al pa magari poslji tja pa naj popravijo,..
Mumbo, najprej nastavi priblizno takole potem pa porocaj kaksna je slika. Sam imam nekaj takega na Component od Xbox 1. Slika ni nic temna pri meni.
MENU
PICTURE - PSM - USER1
Contrast:65
Brightness:47
Color:33
Sharpness:65
Tint:0
PICTURE - CSM
Normal
XD - Manual
XD Contrast: OFF
XD Color: ON
XD NR: High
MPEG NR: 3
Advanced
Cinema OFF
SPECIAL - ISM METHOD
Orbiter
LOW POWER: OFF
Pa 720p nastavi v XBMC.
MENU
PICTURE - PSM - USER1
Contrast:65
Brightness:47
Color:33
Sharpness:65
Tint:0
PICTURE - CSM
Normal
XD - Manual
XD Contrast: OFF
XD Color: ON
XD NR: High
MPEG NR: 3
Advanced
Cinema OFF
SPECIAL - ISM METHOD
Orbiter
LOW POWER: OFF
Pa 720p nastavi v XBMC.
Zgodovina sprememb…
Bom probal s temi nastavitvami. Upam, da bo bolje. Ker res ne bi rad spet na servis vozil. Edino ni mi jasno kako bom spet uspel računalnik gor priklopit preko dvi-->hdmi. Sem se včeraj par ur s tem ukvarjal, pa mi še ni uspelo.
Kupil sem preko Moj-TV. Proti njim nimam nič. Blo je dostavljeno kot zmenjeno, dobil sem orginal račun in garancijo. Glede tega je ok, ker če bi kupil preko Bolhe od teh, ki vozijo direkt iz Nemčije, ne vem kako bi bilo glede garancije. Bi treba tv v Nemčijo peljat oz. ne vem kako bi rešili.
Servis je Vicoma d.o.o. Nahajajo se v ljubljanskem BTCju. Verjetno so pooblaščeni servis za LG v Sloveniji.
Kupil sem preko Moj-TV. Proti njim nimam nič. Blo je dostavljeno kot zmenjeno, dobil sem orginal račun in garancijo. Glede tega je ok, ker če bi kupil preko Bolhe od teh, ki vozijo direkt iz Nemčije, ne vem kako bi bilo glede garancije. Bi treba tv v Nemčijo peljat oz. ne vem kako bi rešili.
Servis je Vicoma d.o.o. Nahajajo se v ljubljanskem BTCju. Verjetno so pooblaščeni servis za LG v Sloveniji.
Ce bi nabavil preko ene firme, ki je na bolhi, bi res imel servis v Nemciji. Sicer pa tudi to ni problem, saj firma nabavlja robo 1x do 2x na teden v Nemciji. Morda bi cakal kak teden dlje, a bi ne bilo tako arogantnega odnosa, kot je pri nas, kjer je pogosto za vse kriv uporabnik. Tudi na AVforums je lep primer, da v najvec primerih na servis sprejemajo zadeve brez vprasanj in nepotrebnih komentarjev. Pri nas pa je obratno te je treba "zoknt" s tem da si "ti" kriv. Pol je pa treba jovo na novo spet zaropotat, da prenehajo s takim odnosom. Mali trg, nizke place osebja, nezadovoljstvo, fovsija, prevare, nategi vse to so odlike, ki "odlikujejo" premnoge dejavnosti pri nas, zato pa je tako. K... J.. G....
lp, D.
lp, D.
Zgodovina sprememb…
Glede nabave iz Nemčije sem bol mislil na te majstre, ki vozijo od tam, pa nimajo firme. No saj nima veze.
Nastavil sem po tvojih nastavitvah pa je slika še vedno temna. Na hitro sem preveril tudi en film iz xboxa, ki sem ga že gledal in je slika nekako čudno temna, še posebaj tam kjer je temno v filmu. Itak pa to temnost najbolje vidim v Halo2, ko se spomnem, da prej ni blo tako, ko sem igral.
Druge komponente za gor priklopit preko component ali HDMI pa nimam. Tako da ne morem sprobat.
Ma nč, drugi teden grem spet na servis. Če pa bodo kaj težili bom prvo poklical Moj-TV, če še ne bo okej se bomo pa menili dalje...Ker ta pogovor z serviserjem se mi ni najbolj dopadel. Zakaj ne bi smel gor xboxa priklopit?? Tako kot je on govoril bi si mislil, da lahko na plazmi gledaš samo navadno tv in bog ne daj da bi še gor kaj priklopil.
Nastavil sem po tvojih nastavitvah pa je slika še vedno temna. Na hitro sem preveril tudi en film iz xboxa, ki sem ga že gledal in je slika nekako čudno temna, še posebaj tam kjer je temno v filmu. Itak pa to temnost najbolje vidim v Halo2, ko se spomnem, da prej ni blo tako, ko sem igral.
Druge komponente za gor priklopit preko component ali HDMI pa nimam. Tako da ne morem sprobat.
Ma nč, drugi teden grem spet na servis. Če pa bodo kaj težili bom prvo poklical Moj-TV, če še ne bo okej se bomo pa menili dalje...Ker ta pogovor z serviserjem se mi ni najbolj dopadel. Zakaj ne bi smel gor xboxa priklopit?? Tako kot je on govoril bi si mislil, da lahko na plazmi gledaš samo navadno tv in bog ne daj da bi še gor kaj priklopil.
Evo tule ti dajem link do AVforuma, kjer je imel Jamfortea isti problem kot ti. TV so mu zamenjali za novega brez besed. Sicer pa podaja se nekaj predlogov kako testirati kaj je krivo.
KLIK1
KLIK2.
Tako, da sedaj mocno sumim, da so ali na servisu zamenjali maticno plosco plazme, sicer popravili s tem zvok, a plata je imela problem s tem. Ker pac malo uporabnikov uporablja YPbPr prikljucke so upali, da ne bo uporabnik to spoznal. To je seveda samo domneva. Ali pa da je pri transportu ali kje drugje prislo do te nove poskodbe. Blo bi zelo koristno si zapisati tudi serijsko, ce je sploh ista TV, ki si jo dobil nazaj.
lp, D.
KLIK1
KLIK2.
Tako, da sedaj mocno sumim, da so ali na servisu zamenjali maticno plosco plazme, sicer popravili s tem zvok, a plata je imela problem s tem. Ker pac malo uporabnikov uporablja YPbPr prikljucke so upali, da ne bo uporabnik to spoznal. To je seveda samo domneva. Ali pa da je pri transportu ali kje drugje prislo do te nove poskodbe. Blo bi zelo koristno si zapisati tudi serijsko, ce je sploh ista TV, ki si jo dobil nazaj.
lp, D.
mene zanim kaj pomeni, če je tv full HD. a to pomeni, da predvaja vse tja do 1080p?
če vzamem jst 42PC1RR, ki je HD ready, ta predvaja največ do 720p. slišal sem, da je zelo težko opaziti razliko med tema dvema formatoma, če nimaš zelo velike televizije. a jst lahko predvajam recimo 1080p(kšn film)na 42PC1RR in bi mi pač predvajal na 720p, al mi sploh ne bi predvajal?
pa še to: danes sem gledal kateri kabel moram uzeti in sta bla dva na razpolago: hdmi-k1820 in hdmi-dvi. katerga moram kupit??
če vzamem jst 42PC1RR, ki je HD ready, ta predvaja največ do 720p. slišal sem, da je zelo težko opaziti razliko med tema dvema formatoma, če nimaš zelo velike televizije. a jst lahko predvajam recimo 1080p(kšn film)na 42PC1RR in bi mi pač predvajal na 720p, al mi sploh ne bi predvajal?
pa še to: danes sem gledal kateri kabel moram uzeti in sta bla dva na razpolago: hdmi-k1820 in hdmi-dvi. katerga moram kupit??
trdoreh ::
Torej Full HD tv predvaja filme, posnetke v 1080i in 1080p.Tv HD Ready pa predvaja filme do 720p.
Full HD lahko torej predvaja tudi 720p, kot tudi HD Ready lahko predvaja 1080 signal naredi pa downscalling.
Razlika med 720p in 1080p se opazi in to zelo, to drzi kot pribito, jaz lahko potrdim!
Glede kablov, pa naj kdo drugi svetuje oz. odgovori.
Lp
Full HD lahko torej predvaja tudi 720p, kot tudi HD Ready lahko predvaja 1080 signal naredi pa downscalling.
Razlika med 720p in 1080p se opazi in to zelo, to drzi kot pribito, jaz lahko potrdim!
Glede kablov, pa naj kdo drugi svetuje oz. odgovori.
Lp
Kolko sem se razlika med 1080p in 1080i recimo opazi ampak na zares dobrih TV in pa od blizu. Ce ti sedis 4 m stran od 42 inch plazme naj razlike clovesko oko ne bi bilo sposobno opaziti. Zadnjic sem na internetu nekje videl test in so dokazali da je razlika vidna samo pri recimo 2 m, ker ima pac 1080p toliko več detajlov, če pa ti sediš dalje stran teh razlik človeško oko več ne zazna. Pa se zelo dobro moreš videt nasplošno, tako da tisti z malo slabšim vidom tudi na blizu verjetno nebi tako zelo opazili razlike,...
ja, jst sm tud za ta test slišu.
v prihodnosti, ko bodo popularni in cenovno bolj dostopni blu-ray in Hd-dvdji, a bom lahko torej gledal nek HD-dvd ki je v 1080p, na televiziji, ki podpira največ 720p? al se bo sam malo zmanšala kvaliteta in bo vseeno dobro predvajalo, ali sploh ne bo predvajal tega. to me še zanima in pa tisto glede kablov
v prihodnosti, ko bodo popularni in cenovno bolj dostopni blu-ray in Hd-dvdji, a bom lahko torej gledal nek HD-dvd ki je v 1080p, na televiziji, ki podpira največ 720p? al se bo sam malo zmanšala kvaliteta in bo vseeno dobro predvajalo, ali sploh ne bo predvajal tega. to me še zanima in pa tisto glede kablov
trdoreh ::
@Lover22, govora je bilo v razliki med 720p in 1080p.
Je pa tukajCNET test (1080i:1080p).
@wade, nevem kaj ti ni jasno, mislim, da sem bil dovolj razumljiv. Blu ray in HD DVD filmi imajo že sedaj normalno ceno (4900 sit), ki
je primerljiva z starimi DVD-ji. Je pa player za njihovo predvajane malo dražji.
Lp
Je pa tukajCNET test (1080i:1080p).
@wade, nevem kaj ti ni jasno, mislim, da sem bil dovolj razumljiv. Blu ray in HD DVD filmi imajo že sedaj normalno ceno (4900 sit), ki
je primerljiva z starimi DVD-ji. Je pa player za njihovo predvajane malo dražji.
Lp
ja sej zato sem pa napisal v prihodnosti, ker trenutno, so cene HD predvajnlnikov previsoke, vsaj zame, pa tud blu-ray in HD-dvdjev ni vleliko tu pri nas, res pa je, da so dostopni prek amazona.
glede tega, če imam lg 42PC1RR in bom lahko fural 1080p, sme pa spregledal drug del tvojega posta, da lahko (downscalling)
glede tega, če imam lg 42PC1RR in bom lahko fural 1080p, sme pa spregledal drug del tvojega posta, da lahko (downscalling)
@delfincek
sej to mi je rekel serviser že takrat, da so mi zamenjali matično ploščo v televizorju. vendar je rekel, da je še vedno problem z zvočniki in bo potrebno čakati da dobijo nove. potem pa je prišla na servis ista plazma s počenim zaslonom in so mi dali zvočnike iz nje, da mi ni bilo treba čakat dva tedna..
sem probal še z orginal kompozitnim kablom (rumeni,rdeči, beli kontakti) od xboxa in je slika dosti bolj svetla.. tako da je nekaj definitivno narobe na komponentnem vhodu. ali je sploh možno, da bi bil mogoče kriv kabel??
grem pa jutri oz. v četrtek spet na izlet v LJ s plazmo, xboxom in prenosnikom. ker to da mi ne dela povezava z računalnikom mi tudi ni jasno.. če mi hitro zrihtajo pa še po enega ps3ja v Big Bang.
poročam dalje, če vas bo zanimalo. drugače pa hvala za pomoč..
sej to mi je rekel serviser že takrat, da so mi zamenjali matično ploščo v televizorju. vendar je rekel, da je še vedno problem z zvočniki in bo potrebno čakati da dobijo nove. potem pa je prišla na servis ista plazma s počenim zaslonom in so mi dali zvočnike iz nje, da mi ni bilo treba čakat dva tedna..
sem probal še z orginal kompozitnim kablom (rumeni,rdeči, beli kontakti) od xboxa in je slika dosti bolj svetla.. tako da je nekaj definitivno narobe na komponentnem vhodu. ali je sploh možno, da bi bil mogoče kriv kabel??
grem pa jutri oz. v četrtek spet na izlet v LJ s plazmo, xboxom in prenosnikom. ker to da mi ne dela povezava z računalnikom mi tudi ni jasno.. če mi hitro zrihtajo pa še po enega ps3ja v Big Bang.
poročam dalje, če vas bo zanimalo. drugače pa hvala za pomoč..
Hej mumbo, ce ti je prej z istim kablom delalo normalno ni kriv kabel. Sicer pa si lahko tako videl, da je nekaj uporabnikov imelo isti problem kot ti. Torej je kriva le maticna plosca, ki so ti jo zamenjali iz poskodovane plazme. HDMI pa ti tudi mora delovat. Porocaj, lp, D.
Sem tik pred nakupom LCD Philips 32" 7332. Primerjam cene pri nas in v Avstriji, pa je razlika skoraj za 100 EUR. Sem tudi pisal na Philips Slovenija in jih malo povprašal, ali lahko uveljavljam garancijo pri nas, pa je bil odgovor naslednji:
"V skladu z evropsko in slovensko zakonodajo Vam ob nakupu TV sprejemnika v
tujini pripada pogojna garancija in sicer:
1 letna garancija za popravila brez možnosti uveljavljanja nadomestila za
prevoz
v primeru da je potrebno izdelek zamenjati - kar je v primeru LCD-ev
pogosto - cena popravila preseže ceno aparata - je menjava možna samo v
državi nakupa.
V osnovi Vam odsvetujem nakup aparata v Avstriji, ker zagotovo izgubite
vse pravice iz naslova podaljšane garancije (okvara v 2 letu, ko pod
določenimi pogoji lahko uveljavljate garancijsko popravilo - samo za
nakupe v Sloveniji), pa tudi 100 EUR nižja cena pomeni Internetni nakup,
pri katerem pa nimate nobenih stikov s prodajalci in ob kakršnihkoli
zapletih nimate nobene možnosti za dogovor. Če se vseeno odločite za nakup
v tujini, Vas opozarjam, da račun ne velja kot garancija in da je potrebno
imeti potrjen mednarodni garancijski list. Dobro preverite cene na
slovenskem trgu in pa popuste, ki jih lahko dobite pri posameznih
prodajalcih, saj boste ugotovili, da je razlika v ceni precej nižja, nakup
v Sloveniji pa Vam zagotavlja polno pravice iz naslova garancijskih
pogojev."
To je pač odgovor trgovca (malo dvoumen), katerega obstoj je posredno odvisenen od števila prodanih aparatov v Sloveniji.
Kakšne so pa kaj vaše izkušnje? Ali ste kdaj imeli probleme pri uveljavljanju garancij na aparate, kupljene v tujini? Ste jih peljali na servis nazaj v tujino ali pa ste lahko uveljavljali kar v Sloveniji?
"V skladu z evropsko in slovensko zakonodajo Vam ob nakupu TV sprejemnika v
tujini pripada pogojna garancija in sicer:
1 letna garancija za popravila brez možnosti uveljavljanja nadomestila za
prevoz
v primeru da je potrebno izdelek zamenjati - kar je v primeru LCD-ev
pogosto - cena popravila preseže ceno aparata - je menjava možna samo v
državi nakupa.
V osnovi Vam odsvetujem nakup aparata v Avstriji, ker zagotovo izgubite
vse pravice iz naslova podaljšane garancije (okvara v 2 letu, ko pod
določenimi pogoji lahko uveljavljate garancijsko popravilo - samo za
nakupe v Sloveniji), pa tudi 100 EUR nižja cena pomeni Internetni nakup,
pri katerem pa nimate nobenih stikov s prodajalci in ob kakršnihkoli
zapletih nimate nobene možnosti za dogovor. Če se vseeno odločite za nakup
v tujini, Vas opozarjam, da račun ne velja kot garancija in da je potrebno
imeti potrjen mednarodni garancijski list. Dobro preverite cene na
slovenskem trgu in pa popuste, ki jih lahko dobite pri posameznih
prodajalcih, saj boste ugotovili, da je razlika v ceni precej nižja, nakup
v Sloveniji pa Vam zagotavlja polno pravice iz naslova garancijskih
pogojev."
To je pač odgovor trgovca (malo dvoumen), katerega obstoj je posredno odvisenen od števila prodanih aparatov v Sloveniji.
Kakšne so pa kaj vaše izkušnje? Ali ste kdaj imeli probleme pri uveljavljanju garancij na aparate, kupljene v tujini? Ste jih peljali na servis nazaj v tujino ali pa ste lahko uveljavljali kar v Sloveniji?
WhiteWolf ::
Eno vpršanje...
V igri je približno 700-800 eurov. Se za ta denar dobi kakšen pameten LCD TV, ali je boljše vzeti za okrog 400-500 eurov klasičen CRT TV?
V igri je približno 700-800 eurov. Se za ta denar dobi kakšen pameten LCD TV, ali je boljše vzeti za okrog 400-500 eurov klasičen CRT TV?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
Medena: Napačno razmišljanje. Glede na to, da je sprejemnik Philipsov in ga čisto legalno kupiš, bi moralo biti povsem vseeno kje v Evropski uniji opraviš nakup. Dejstvo je, da tako pač naš uvoznik in posledično trgovci in serviserji branijo višje marže. Torej bullshit. Sem mel sam izkušnje s prenosnikom Compaq, kupljenim v Avstriji. Dali so mi 2 leti garancije, pri nas pa si tedaj (pa tudi danes je marsikje še vedno tako) itak na vsako stvar dobil samo eno leto garancije. Pri Qservisu v Ljubljani so priznali eno leto, nato pa več ne, ker kao v Sloveniji ne dobiš več garancije. Sem šel k Lancomu in nato še k Srcu, kjer so vtipkali part number notebooka in dobili izpis veljavnosti garancije, ki je seveda veljala še eno leto. Zatorej, ponavljam, gre za rigidnost naših zastopnikov, ki zastopajo samo svoje interese. Okej, saj to je legitimno, ampak vprašanje, če se jim bo to na dolgi rok izplačalo. Zlasti zdaj, ko je ob poplavi forumov moč hitro izvedet, kje in kako se zadeva najhitreje in najzanesljiveje dobi. Čisto na kratko moja izkušnja z nakupom zgoraj omenjenega philipsa. V Avstriji sem bil načelno dogovorjen z internet firmo za osebni prevzem v Grazu, cena pa je bila 832€. Edini catch je bil, da je bilo treba počakat, ker je njihov generalni uvoznik podcenil situacijo in dejansko uvozil samo kakih 15o aparatov, kar je za njihov trg bistveno premalo. Isti dan sem đel v Big Banga, kjer je aparat stal 1049 evrov. Povem jim, kak je na stvari in rečem, da ga vzamem, če mi ga dajo za 999 evrov. Ne in ne. Naslednji dan so ga dali v akcijo, Cena? 999 evrov. Na koncu sem ga vzel v drugem big bangu na obroke, sicer bi skoraj zagotovo šel v Avstrijo ponj. Še veliko večje razlike v ceni so pri televizorjih višjega razreda. Tam dobiš za razliko lahko zraven novi PS3. In prav zato se meni slovenski trgovci prav nič ne smilijo. Mislim, saj ni čudno, da terajo visoke cene, če pa prave konkurence itak ni. Dva največja marketa s to robo, torej Big Bang in Merkur sta itak od istega lastnika. Ostali igralci so dosti manjši in zato v globalu ne morejo kaj dosti prispevati k realnim znižanjem cen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()
Djordjevic,
a ves, da meni iz Saturna niso nič odgovorili, sem pa na Geizhals.at našel firmo iz Deutschlandsberga, od koder so mi pa odgovorili, da lahko TV prevzamem pri njih, le da ga nimajo na zalogi in ga moram naročit. To me sicer niti ne moti toliko, ker se mi ne mudi.
Si še vedno zadovoljen s Philipsom 7332 ali si sedaj, po nekaj časa uporabe, odkril, da morda ni bil najboljši nakup?
a ves, da meni iz Saturna niso nič odgovorili, sem pa na Geizhals.at našel firmo iz Deutschlandsberga, od koder so mi pa odgovorili, da lahko TV prevzamem pri njih, le da ga nimajo na zalogi in ga moram naročit. To me sicer niti ne moti toliko, ker se mi ne mudi.
Si še vedno zadovoljen s Philipsom 7332 ali si sedaj, po nekaj časa uporabe, odkril, da morda ni bil najboljši nakup?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jema ()
Še vedno bomba. Zdaj samo še razmišljam, kje naj nabavim en dokaj ugoden dvb-c tuner, da potegnem čimveč iz Tv-ja. Pa itak komaj čakam, da se philips zmiga in napiše dodatek, da lahko usb-port za divx izkoristim. Edini minuis je tisti nikakvi pilot. Kupi philips univerzalca za cirka 30€, pa se znebiš še ostalih pilotov in si zmagal. Glede Saturna pa je tak, da znajo bit neresni. Škoda, bi lahko kšeftali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()
Kaj se pilota tiče - tako ali tako ima SIOL TV, ki ima svojega pilota, tako da se niti ne sekiram preveč, kakšen bo prišel zraven. Za tiste začetne nastavitve bo še tako neugleden pilot dovolj dober...
Koliko cajta mora biti tv na servisu, da zahtevaš novega? ker jaz zdej čakam že eno tri tedna.. izgleda da matično ploščo eden peš nosi od ne vem kje..
Olajuwon ::
bi še jaz dodal eno anekdoto glede cen enake TV v različnih državah. Prejšni teden sem šel v Big Bang, kjer je philips PF9551 stala 1500 EUR, taisti dan sem šel v italjanski mediaworld čez mejo, kjer je taista TV bla v "akciji" in stala reci piši 1199€. 300€ razlike. SIcer tisti dan denarja nism mel in sm šeč dva dni kasneje sem potem plačal 1300 eur, ampak vseeno 200 manj kot v Big Bangu. Je pa res nekje sem slišal, da naj bi ta teden ceno dotične tv znižali na 1400€. Mene slovenski prodajalci TV ne vidijo več.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Olajuwon ()
mzidy ::
Do sedaj sem bil prepričan, da bom kupil LCD TV, na kar sem šel pogledat na http://www.mediamarket.si/ in zasledil tole zadevco:
<b>PANASONIC TH-37PV45EH</b>
840€
Na TV bi imel prikljopljeno SiOL TV, XBOX 360 ter komp; bi bila to dobra izbira?
Hvala in LP
<b>PANASONIC TH-37PV45EH</b>
840€
Na TV bi imel prikljopljeno SiOL TV, XBOX 360 ter komp; bi bila to dobra izbira?
Hvala in LP