Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
ulebule ::
krnekaj, kje si naroču PS2 komponentni kabel, prek neta... lahko napišeš naslov?
trenutno mam PS2 prikloplen na 42PC1RR preko original kabla (3 činči), pravjo pa PS2 igraći, da je s komponentnim (5 činčov) bolša slika.
trenutno mam PS2 prikloplen na 42PC1RR preko original kabla (3 činči), pravjo pa PS2 igraći, da je s komponentnim (5 činčov) bolša slika.
krnekaj ::
preko E-baya; ima svoj trgovino gor; plačilo preko paypala (tako sem jaz plačal), kar nizka poštnina.
http://stores.ebay.de/Electronic-Entert...
http://stores.ebay.de/Electronic-Entert...
delfinus ::
krnekaj: take nastavive kot ma tvoj naj bi imel LG 42PC1RR, ki ima tudi 1x HDMI. Tudi tvoj back panel je podoben eni sliki, ki sem jo videl na AVforums, ko je avtor mal poslikal svojo LG 42PC1RR. Tisto, da nimas po stopnjah naj te nic ne skrbi, ker sam ne opazim nobene bistvene razlike ali je vrednost 1 ali pa 10. kar se tice HDMI in RGB (VGA) tam so nastavitve nekoliko drugacne in tudi manj moznosti nastavljanja. Slika je tam toliko boljsa, da so kompenzacije in razni filtri skoraj da odvec.
Ure na svoji plazmi vidim tako da pri prizgani plazmi pritisnem MENU na daljincu in MENU na plazmi in drzim nekaj sekund obe tipki hkrati, potem se pojavi service menu in ze takoj tam kaze koliko ur je bila plazma v uporabi. Sam sem ravno pocekiral in je do danes 583, kupil pa sem jo konec julija. Kar je se zanimivo - verzija softwara: PP62x Cortez Version 3.08. Tvoja pa?
lp, D.
Ure na svoji plazmi vidim tako da pri prizgani plazmi pritisnem MENU na daljincu in MENU na plazmi in drzim nekaj sekund obe tipki hkrati, potem se pojavi service menu in ze takoj tam kaze koliko ur je bila plazma v uporabi. Sam sem ravno pocekiral in je do danes 583, kupil pa sem jo konec julija. Kar je se zanimivo - verzija softwara: PP62x Cortez Version 3.08. Tvoja pa?
lp, D.
MarkoMan ::
Js sem včeraj šel pogledat bang big 32incne in sm primerju LG in samsunga. Pa morm rečt da je imel LG bolj kontrastne barve, boljšo črno od večine lcdjev taam, kljub temu, da je imel lg 1200:1, samsung in ostali pa tudi prek 2000:1. sumim da je to posledica nastavitev televizorja. Tko da kako zaboga primerjat lcd, ce pa majo razlicne nastavitve??? dalinca v roke?? pa cackat 5ur??
a je kaka dobra stran ki ocenjuje lcd tv-je?
a je kaka dobra stran ki ocenjuje lcd tv-je?
vsak zacetek in zacetnik je tezek
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MarkoMan ()
Keyser Soze ::
No, danes sem videl LGja 32 LE2R in pa Philipsa 32PF 5331. In moram rečt, da sem čisto navdušen nad tem kar sem v resnici pričakoval.
Nekako je imel 5331 v primerjavi z ostalimi modeli in prooizvajalci naravnost odličen kontrast. Črna takšna kot se spodobi, barve tudi OK, laga ni... Skratka za spalnico je tole čez glavo.
Skratka, sedaj samo še "lauf" v trgovino, da vidim kakšno imajo ceno in če je OK...
OM, F, G!
mumbo ::
Mam probleme s plazmo 42PC1R In sicer je problem z zvokom, ker je prepotiho in ko ga povečujem pride do recimo 83 in se kar ugasni! Prej se spomnem, da je bilo že pri 15 fun na glas. Sedaj pa niti pri 70 ni, pri 80 in več se pa čisto ugasne zvok. Ko vgasnem in prižgem plazmo se zvok spet pojavi. Probal se tudi na xboxu, ko sem predvajal divx. Isto. Zovem servis?
swen ::
Ma mogoče kdo mogoče praktične izkušnje s Philips 32 PF 5331? Ker se mi zadeva tko nahitro kar solidna zdi.
lp
lp
djordjevic ::
Kdor kupuje LCD, predlagam, da počaka kak mesec ali dva, prišpara kakšnih 200-300 €, pol pa k sosedom in nabavit nekaj od tega:
http://geizhals.at/a214106.html
http://geizhals.at/a214242.html
http://geizhals.at/a199051.html
Izbrani televizorji so najmanj 500€ cenejši kot pri nas.
lp
http://geizhals.at/a214106.html
http://geizhals.at/a214242.html
http://geizhals.at/a199051.html
Izbrani televizorji so najmanj 500€ cenejši kot pri nas.
lp
Tomaz27 ::
Načeloma je tudi tako, da iz Nemčije in Avstrije pošiljajo po pošti. Odvisno seveda od E-shopa. Eni imajo postavke za poštnino v tujino že vključene, drugim pa je treba pisat. V vsakem primeru pa se da zmenit. V najslabšem primeru daš 50€ za poštnino, TV pa imaš doma v roku enega tedna. Po mojem je to dober bargain glede na ogromne razlike v ceni. Za keš, ki ga prišparaš, pa pelješ punco na dopust v Grčijo. ;)
Cranchi ::
Ima kdo izkusnje z LG LCD 32LB1R oz 32LB2R?
Je razlika v kvaliteti slike ce vezem racunalnik z lcdjem preko vga ali hdmi-dvi?
Resolucija 1366 x 768 zadostuje za ugodno delo z racunalom glede na to da je 32", sedaj imam na 19" 1440x900?
hvala
Je razlika v kvaliteti slike ce vezem racunalnik z lcdjem preko vga ali hdmi-dvi?
Resolucija 1366 x 768 zadostuje za ugodno delo z racunalom glede na to da je 32", sedaj imam na 19" 1440x900?
hvala
Get a Macintosh!
rs1975 ::
jaz imam tudi eno vprašanje:
glede na to, da se kupuje tv za kar nekaj let me zanima, če se sploh splača kupiti recimo lcd tv z resolucijo 1366x768, ki ne podpira formata 1080 i/p?
sicer obstajajo lcd-ji z resolucijo 1920x1080, ampak ceno so pa take...
glede na to, da se kupuje tv za kar nekaj let me zanima, če se sploh splača kupiti recimo lcd tv z resolucijo 1366x768, ki ne podpira formata 1080 i/p?
sicer obstajajo lcd-ji z resolucijo 1920x1080, ampak ceno so pa take...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rs1975 ()
glinik ::
Novodobni marketing in ekonomija sta nastavljena, da bi se naj vsakih 5 let potrošniki odločali za nove "stvari" - če ne prej.
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
klanjsekII ::
Imam Lg 32lc25r pa me zanima ali je že kdo drug opazil efekt, ko TV v primeru temne slike spreminja brightness/contrast, kot da bi "throttlal" backlight? Najbolj je to opazno v primeru črne podlage in belih objektov (tekst, npr. konec filma). XD je off, barve, kontrast, svetlost so na user (torej ne na dynamic ali kaj podobnega).
Gre za defekt ali je to normalno? Je mogoče zadevo kako izklopit?
Hvala.
Gre za defekt ali je to normalno? Je mogoče zadevo kako izklopit?
Hvala.
Povejte mi nekaj, je 32LE2R ze star ter zastarel model ali je vreden tistih 600 eur? Kaksna je slika, barve, kontrast, je crna, crna itd..??
hvala
hvala
Get a Macintosh!
Morda pozna kdo resitev za sledec problem?! Imam MacMini ki ima DVI
preko dvi-vga converterja imam priklopljen lcd tv lg in mi prikazuje resolucijo 1360x768 (max je 1366x768 right?) in na vsaki strani je pas po tri pixle v po celotni visini, sepravi levo in desno je rob, zgoraj in spodaj ga ni in na vsaki strani manjkajo pasovi treh pixlov.
v firmi sem si sposodil dvi-hdmi converter in priklopil direktno iz macmini dvi na pretvornik hdmi in v lcd, najveclo locljivost, ki jo iztisnem je 12x0 x 768 in slika je cudna, stisnjena, odrezana itd.. Na forumih sem prebral da naj odstranim klukico v nastavitvah za overscan in se poigram s herci (50 pal in 60 ntsc), vse kar dosezem je to, da dejansko spravim celo sliko na ekran, pojavi pa se rob okrog in okrog slike cca 2 cm, s tem da resolucije 1366x768 se vedno nimam na voljo..
Hvala za kakrsen koli nasvet!
preko dvi-vga converterja imam priklopljen lcd tv lg in mi prikazuje resolucijo 1360x768 (max je 1366x768 right?) in na vsaki strani je pas po tri pixle v po celotni visini, sepravi levo in desno je rob, zgoraj in spodaj ga ni in na vsaki strani manjkajo pasovi treh pixlov.
v firmi sem si sposodil dvi-hdmi converter in priklopil direktno iz macmini dvi na pretvornik hdmi in v lcd, najveclo locljivost, ki jo iztisnem je 12x0 x 768 in slika je cudna, stisnjena, odrezana itd.. Na forumih sem prebral da naj odstranim klukico v nastavitvah za overscan in se poigram s herci (50 pal in 60 ntsc), vse kar dosezem je to, da dejansko spravim celo sliko na ekran, pojavi pa se rob okrog in okrog slike cca 2 cm, s tem da resolucije 1366x768 se vedno nimam na voljo..
Hvala za kakrsen koli nasvet!
Get a Macintosh!
BigFoot ::
^ Uporabljaj VGA vhod na TVju pa se ne sekiraj za tiste tri pixle.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
igorn ::
imam tudi jast ta TV-philips 7331 in ima PIP sam ni tisti pravi- ne moreš gledat dveh prog.hkrati ampak sam prog + video lahko celo določaš velikost slike do1/2 ekrana
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igorn ()
Bi imel HDMI :) pa se nekaj je, konektor na vga je tako dolg, da tv nemorem imet cisto pri steni, pri hdmi (seveda brez pretvornika) pa je zadeva krajsa. Tisti pixli pa manjkajo zato, ker ni 1366 x 768 ampak 1360 x 768?
lp
lp
Get a Macintosh!
wade ::
Tudi pri nas smo se odločili kupiti novo televizijo. Sedaj iščemo čimboljšo/cenejšo plasmo. (okrog 1000eur, največ 1400)
Naj bi bila HD, čimboljša resolucija, velika 106/107 cm. Menda so pri sosedih kar dosti cenejše, tako da v avstrijo ni problem it, le povejte katera štacuna bi bila najbolša, kje in kako do tja.
Morm na kaj še posebno paziti? Malo povejte katera bi bila najbolša.
Se zahvaljujem za odgovore.
Naj bi bila HD, čimboljša resolucija, velika 106/107 cm. Menda so pri sosedih kar dosti cenejše, tako da v avstrijo ni problem it, le povejte katera štacuna bi bila najbolša, kje in kako do tja.
Morm na kaj še posebno paziti? Malo povejte katera bi bila najbolša.
Se zahvaljujem za odgovore.
Wade: Mediamarkt, Saturn. Še najbolje pa je kar preko neta (geizhals.at) poiskat štacuno, se dogovorit za dostavo in roka. Cene so tam namreč še ornk nižje kot v on-site trgovinah ala mediamarkt.
gaso1 ::
Mene tudi zanima, kam bi moral iti v Avstrijo po LCD TV? Ima kdo kakšen naslov, ime? A je to predvsem on-line prodaja in ti pošljejo po pošti? Jaz bi se raje sam zapeljal gor do Celovca ali pa Villacha.
S temi trgovinami je po svoje križ. Večina tistih, ki majo najugodnejše cene so itak na Dunaju. In potem te, razen če ne planiraš krajšega oddiha tam, pridejo potni stroški več, kot pa daš za poštnino.
Bi imel HDMI :) pa se nekaj je, konektor na vga je tako dolg, da tv nemorem imet cisto pri steni, pri hdmi (seveda brez pretvornika) pa je zadeva krajsa. Tisti pixli pa manjkajo zato, ker ni 1366 x 768 ampak 1360 x 768?
Prvič, nisem siguren za tvoj TV, samo zelo zelo malo LCDjev podpira 1:1 pixel mapping preko HDMIja. 1:1 pixel mapping pomeni da en pixel ki ga da od sebe grafa ustreza enemu prikazanemu pixlu na TVju. Večina TVje preko HDMIja podpira samo 720p (pa 1080i oz. 1080p če gre za Full-HD TV), se pravi resolucijo 1280x720. V tem primeru maš dve opciji (kot si že sam napisal), ali overscan (kjer ti sliko odraže in raztegne) ali pa direkten prikaz, samo potem boš imel pa črne robove ob straneh). Tako da VGA je še vedno najbolj optimalna izbira.
Drugič, TVja ni ravno dobro imeti čisto ob steni, ker te zadeve se kar lepo grejejo. :)
kapca81 ::
Tudi sam se odločam za srednje velike LCD TV za v spalnico, pa me zanima ali ima kdo mogoče izkušnje s katerim od teh treh Samsungovih modelov:
- SAMSUNG LE 32R76
- SAMSUNG LE 32R72B
- SAMSUNG LE 32S71B
Zanima me predvsem kakovost slike (zvočniki niso pomembni) oz. ali ima kdo kakšen boljši predlog v rangu do 1000 EUR, saj več kot toliko ne mislim dati, ker bo to druga televizija.
- SAMSUNG LE 32R76
- SAMSUNG LE 32R72B
- SAMSUNG LE 32S71B
Zanima me predvsem kakovost slike (zvočniki niso pomembni) oz. ali ima kdo kakšen boljši predlog v rangu do 1000 EUR, saj več kot toliko ne mislim dati, ker bo to druga televizija.
Asus P5B-E; Intel E6600; TR Ultra 120; 4Gb Geil DDRII 6400; Leadtek GF 7950GT;
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR
@BigFoot: sepravi, da ce TV ne podpira 1:1 pix mapping, se lahko poslovim od 1366x768 slike preko dvi-hdmi? Resitve pa tudi ni da bi dobil 1366 pixlov in ne 1360, kot jih sedaj, mislim, opazim le jaz, ko vem, drugace se tiste 3 pixle na vsaki strani ne opazi, samo zakaj nebi, ce je nacin..
Po celem dnevu "hajcanja" tvja, ni zadnja stranica niti malo topla, je pa zato spredaj in ob strani, tako da pomoje ni problema ce je cisto ob steni.
Pa se nekaj me zanima, ce preko hdmi in izklopljen overscan (sepravi z crnim robom) operiram z namizjem (maca) to lahko kaj skoduje lcdju ali ne? (sklepam, zato, ker je doloceno st. pixlov konstantno osvetljenih, rob pa je ves cas crn)
hvala in lp
Po celem dnevu "hajcanja" tvja, ni zadnja stranica niti malo topla, je pa zato spredaj in ob strani, tako da pomoje ni problema ce je cisto ob steni.
Pa se nekaj me zanima, ce preko hdmi in izklopljen overscan (sepravi z crnim robom) operiram z namizjem (maca) to lahko kaj skoduje lcdju ali ne? (sklepam, zato, ker je doloceno st. pixlov konstantno osvetljenih, rob pa je ves cas crn)
hvala in lp
Get a Macintosh!
^ Ja tako je. Kot sem že rekel, zelo malo je TVjev ki podpirajo 1:1 pixel mapping preko HDMIja. Pač HDMI naj bi se primarno uporabljal za priklop na HD DVD/Blu Ray predvajalnike in pa konzole (PS3, Xbox 360 v2).
Glede tistih dodatnih 6 pixlov je pa več možnih rešitev, samo ni nujno da bodo tebi delovale:
1) na PCju naštimaj resolucijo na 1366x768. Za to je treba na roko popravit določene nastavitvene fajle za grafo. Za več informacij o tem uporabi google. Problem je v tem da zelo malo graf podpira 1366x768 (ker 1366 ni večkratnik od 8)
2) na PCju naštimaj resolucijo na 1368x768. V tem primeru ti bo pa na vsaki strani odrezalo en pixel kar pa ni ravno tragedija. :) Je pa res da vsi TVji tega ne podpirajo. Poleg tega boš pa tudi za to moral popravit tisti nastavitveni fajl za grafo. Je pa res da bi to moglo delovat ker 1368 je večkratnik od 8.
No to je cool da TV ni na zadnji strani topel. Na netu sem bral da določeni ljudje imajo probleme s pregrevanjem LCDjev (če so preblizu stene), tako da sem raje omenil.
In ni problema če preko HDMIja prikazuješ 1280x720 in imaš izklopljen overscan. Tako da to mirno lahko uporabljaš, če te seveda ne moti črn rob.
Glede tistih dodatnih 6 pixlov je pa več možnih rešitev, samo ni nujno da bodo tebi delovale:
1) na PCju naštimaj resolucijo na 1366x768. Za to je treba na roko popravit določene nastavitvene fajle za grafo. Za več informacij o tem uporabi google. Problem je v tem da zelo malo graf podpira 1366x768 (ker 1366 ni večkratnik od 8)
2) na PCju naštimaj resolucijo na 1368x768. V tem primeru ti bo pa na vsaki strani odrezalo en pixel kar pa ni ravno tragedija. :) Je pa res da vsi TVji tega ne podpirajo. Poleg tega boš pa tudi za to moral popravit tisti nastavitveni fajl za grafo. Je pa res da bi to moglo delovat ker 1368 je večkratnik od 8.
No to je cool da TV ni na zadnji strani topel. Na netu sem bral da določeni ljudje imajo probleme s pregrevanjem LCDjev (če so preblizu stene), tako da sem raje omenil.
In ni problema če preko HDMIja prikazuješ 1280x720 in imaš izklopljen overscan. Tako da to mirno lahko uporabljaš, če te seveda ne moti črn rob.
J.McLane ::
Tudi sam se odločam za srednje velike LCD TV za v spalnico, pa me zanima ali ima kdo mogoče izkušnje s katerim od teh treh Samsungovih modelov:
- SAMSUNG LE 32R76
- SAMSUNG LE 32R72B
- SAMSUNG LE 32S71B
R76 in R72 naj bi se ločila samo po zunanji obliki (mogoče tudi priključki), S71 je pa malo slabši zato pa je tudi cena bolj ugodna.
Če imaš denar kupi serijo R, ne bo ti žal.
trdoreh ::
Trenutno imam jaz serijo R in definitivni ni vredna denarja (vsaj tega!).
Obrazložitev: 1.Slab vidni kot
2. Slaba slika s SD signalom
3. Slabi zvočniki
Je pa estetsko zelo lep tv. Daljinec je dober.
Lp
3. Slabi zvočniki
Je pa estetsko zelo lep tv. Daljinec je dober.
Lp
Folk si pac ne da dopovedat da za SD signal je bolj primerna plazma, obenem pa tudi cenejsa itd. LCD je izkljucno za HD filme in pa PS3 etc., pri cemer pa se tudi plazma ne obnese ravno slabo. Trenutno je dalec najboljsi nakup cena/kvaliteta za 1150 EUR plazma LG 42PC1RR z 80 HDD, to je plazma ki je prejela lani eisa awards in je zagotovo vredna svojega denarja,..
Ja se strinjam, ce ne nameravas prikopit konzole na tv definitivno plazma, v tem cenovnem razredu.
@Lover22, mi poves kje LG za ta denar?
Lp
@Lover22, mi poves kje LG za ta denar?
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()
tocno to sem imel v mislih. Sicer jih dobis tudi ze ceneje ampak tukaj je vseeno nakup preko trgovine itd, tako da je tveganje manjse. Jih imajo pa nekateri na bolhi ze tudi ceneje.
Mh, to je bilo samo za info. Morem pa povdarit da je Mediamarket res konkurenčna trgovina (glede cen). Takih trgovin bi moralo bit več...
Sam sem prav danes naročil Sony tv in plačal bistveno manj kot drugod.
Lp
Sam sem prav danes naročil Sony tv in plačal bistveno manj kot drugod.
Lp
^ Upam samo da ga boš hitro dobil. Kolega je pri njih hotel nabaviti enga 37" LGja in so mu ene parkrat obljubili da zadeva bo pa ga sploh niso dobili. Tako da na koncu ga je vzel v Big Bangu.
@Jan999
Samo iz radovednosti, a to govoriš za R7, a kakšno R32 iz telekomove akcije?
Sam imam S71 in sem razen z vidnim kotom (kar sem v tej temi že trikrat rekel) zelo zadovoljen.
Trenutno imam jaz serijo R in definitivni ni vredna denarja (vsaj tega!).
3. Slabi zvočniki.
Samo iz radovednosti, a to govoriš za R7, a kakšno R32 iz telekomove akcije?
Sam imam S71 in sem razen z vidnim kotom (kar sem v tej temi že trikrat rekel) zelo zadovoljen.
Aja, meni je tip zagotovil, da bo max. do petka pri meni, jao samo da bo tako!
Jaz imam R72B
Jaz imam R72B
@Jan999
V service menuju lahko preveriš kateri panel imaš, na Av Forums sem bral, da imajo nekateri modeli stare panele.
V service menu prideš:
turn the tv off (standby)
info
menu
mute
then turn it back on
Bom še jaz preveril ko pridem domov na svoji 32S71.
V service menuju lahko preveriš kateri panel imaš, na Av Forums sem bral, da imajo nekateri modeli stare panele.
V service menu prideš:
turn the tv off (standby)
info
menu
mute
then turn it back on
Bom še jaz preveril ko pridem domov na svoji 32S71.
wade ::
aha, potem pravite,da je LG 42PC1RR z 80 HDD zelo dobra. hvala za info. bom potem kr to kupil
Za ta denar JA. Sigurno da je se veliko boljsih itd ampak so tudi cene temu primerne. Lahko recimo pogledas kako Pioneer, ki bi naj bile dalec najboljse plazme, nimas pa nobene pod 2000 eur se mi zdi. Tak da v tem cenovnem razredu se mi zdi da nimas cesa podobnega. Lahko pa vzames tudi brez diska isto plazmo ampak se ti skoraj ne splaca, ker bos za vsak DVD rekorder odstel vec denarja,.
Hja LG 42PC1RR je malo dvorezni mec. Po svoje ima kar zanimive lastnosti in se disk. Negativna plat pa je da se ne da presnemvat iz HDD na kak drug medij in zadeva torej ni najbolj uporabna za trajno shranjevanje. Tu je vsekakor bolj uporabna zunanja enota, da si dolocene zadeve lahko arhiviras tudi na DVD. Torej pri 42PC1RR moras vedno brisati vsebine, ko pricne zmanjkovati placa.
Se naslednje zelo pomembno, ce rabis 2xHDMI potem vzames rajsi 42PC1R, 42PC1RR ima namrec samo 1x HDMI.
Stvar okusa, videza, stvar odlocitve, stvar potreb...
lp, D.
Se naslednje zelo pomembno, ce rabis 2xHDMI potem vzames rajsi 42PC1R, 42PC1RR ima namrec samo 1x HDMI.
Stvar okusa, videza, stvar odlocitve, stvar potreb...
lp, D.
Tudi res ja. Jaz si sicer nikoli nic nikamor ne shranjujem, sploh zdaj ko je teh torrent strani tolko hehe. Se mi zdi fajn med HDD edino zdaj ko sem zacel delat in bi si kako national g. oddajo al pa discovery posnel recimo, pa bi potem pogledal. Ce pa rabis kaj za trajno arhivirat ja pa ni prevec ok. Se dobro da mamo delfincka ko nas opozori na take stvari :)
Na AVforums iskal, pa nisem nasel, kako priti do "hidden" menijev pri LG lcdjih (overscan, izklop hdengine itd..)?
hvala
hvala
Get a Macintosh!
Pri prizgani TV drzi nekaj sekund skupaj MENU na daljincu in tipko MENU na TV. Pazi, da ne bos kaj prevec zakvackal not. Spremeni le tisto v kar si 100% preprican. lp, D.
lp, D.
lp, D.