» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
105 / 154
»»

VANČ14 ::

Tale LG LED 4500 na žalost nima 100Hz ampak samo 50.

Double_J ::

Uporablja kdo za monitor take zadeve? :P
Dve šivanki...

roCkY ::

Sony 46W3000 imam za monitor cca. 3 leta

bond007 ::

@Polde: projektor je acer h5360, ki je 100% enak kot emachines v700.
@roCkY: nimam (še) hd sprejemnika za kablsko, tako da teh zaenkrat hd programov ne morem limat. Bom pa nalimal kako sliko projekcije hd filma/serije, ampak v temo za projektorje, ne tukaj.
@kmetek: mogoče so malo premočne barve ja - sicer so to privzete nastavitve in lahko vsako posamezno barvo tudi zmanjšaš, ampak sej gre za risanko in pašejo žive/nerealne barve...

Drugače je pa še veliko rezerve v sliki - nimam platna, projekcirano na rumeno steno, pa še malo slabši kontrast je, ker se mi svetloba odbija od poševne bele stene/stropa nazaj na sliko. Trenutno je projektor/žarnica nastavljen na economy, ker je absolutno dovolj svetlobe za 2,5m diagonale. Slikano pa je iz roke (cca 1/10s - malo streseno) s 5 let starim digitalcem...

Bellzmet ::

Iščem TV 40" in sicer se bo večinoma gledal navaden TV program (skoraj nič HD filmov), bo za starše, tako da ne rabim nobenih naprednih funkcij. Mora pa biti 100hz, full HD, LCD, LED, iz USB brati filme, fotke.

Spodaj je par opcij, če kdo najde kaj cenejšega je seveda zelo zaželjeno:

http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
http://www.mimovrste.com/artikel/135018...
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Kaj priporočate?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

ZaLoMaT ::

Moj Panasonic je začel "brneti" kar je celo malce nadležno, če dam TV čisto na tiho.
Je to morda primerno za garancijo oz. kaj sploh pomeni to brenčanje?

e-marko ::

Verjetno je bolj opazno pri svetlejši sliki? To sem opazil tudi sam pri LG PK550. Najprej sem bil prepričan, da sploh ne brni ampak se sliši, če zmanjšam zvok na minimum. Pri svetlejši sliki potegne več toka in verjetno zato brni. Kaj pa brni, pa se nisem poglabljal (napajalnik ali sam panel?).

Dvomim, da je zrelo za garancijo.

LP
...somebody, somewhere...

steev ::

Hej. Veseli december je tu in tudi mi kupujemo en tv. Pa imamo eno vprašanje za vas strokovnjake ;)
Kaj so te panasonic g20 se kar 'in' ali je kak drug tv na sceni sedaj. Kupujemo 46", bral sem pa tudi od nekih samsungov. Kaj mi priporočate? Če kupim 46g20, bok kaj falil? Ali se da za kaj manj denarja dobit podoben tv.
:|

Constantine ::

Kaj pravite o Sony KDL46HX800? Testi pravijo da je eden boljših.

JohanP ::

Spoštovani kolegi...
Kupit moram en tv zaslon in bistven pogoj je snemanje na USB HDD....
Ali LG 50PK750 omogoča snemanje na USB HDD?

Tnx

stratosD ::

bond007 je izjavil:

@Polde: projektor je acer h5360, ki je 100% enak kot emachines v700.
@roCkY: nimam (še) hd sprejemnika za kablsko, tako da teh zaenkrat hd programov ne morem limat. Bom pa nalimal kako sliko projekcije hd filma/serije, ampak v temo za projektorje, ne tukaj.
@kmetek: mogoče so malo premočne barve ja - sicer so to privzete nastavitve in lahko vsako posamezno barvo tudi zmanjšaš, ampak sej gre za risanko in pašejo žive/nerealne barve...

Drugače je pa še veliko rezerve v sliki - nimam platna, projekcirano na rumeno steno, pa še malo slabši kontrast je, ker se mi svetloba odbija od poševne bele stene/stropa nazaj na sliko. Trenutno je projektor/žarnica nastavljen na economy, ker je absolutno dovolj svetlobe za 2,5m diagonale. Slikano pa je iz roke (cca 1/10s - malo streseno) s 5 let starim digitalcem...

Hojla bond007 -> kje pa dobiš ta projektor za 450 EUR....sam najdem samo Pixmanio za 551 * olala poštnina in 700 pri mojTV
http://www.ceneje.si/avdio-video/hisni-...

bond007 ::

Na pixmania maš popolnoma - 100% enak model v700 za 484EUR+9EUR poštnine: http://www.ceneje.si/nerazvrsceno/ostal... . Jst sem sicer kupil prek nemškega ebaya: http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=emachin... , ko je prodajalec imel čez vikend -10%.

Živala ::

Katerga bi pa do 750 eur

Že nekaj časa mam ogledanega LG 46LD550 full hd, 100hz, 3x hdmi
V Harveyju sm pa zadnjič opazila še Panasonic TX-P46U20E full hd, 600hz, 2x hdmi

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Živala ()

SkyEye90 ::

Opažam, da na tem forumu zelo hvalite Plazmo LG 50PK350, pa me zanima nekaj mnenj lastnikov omenjenega modela:
1. Ali se sliši kakšno brnenje ko gledate TV čisto potiho?
2. Ali je opazno utripanje slike (npr. pri zelo svetli, beli sliki)?
3. Ali vas kaj moti bleščanje in odsev zaradi prednjega stekla?
4. V splošnem me še zanima, kaj je zgodi če plazmo postavimo za neka časa vodoravno?

Hvala.

bb007 ::

1. NE
2. Sem opazil, vendar ne znam razložit zakaj se to dogaja..(opazil sem to v temni sliki, kjer je v delu te slike bila luč, nakar je celotno sliko mal zatemnil pa osvetlil, ter spet zatemnilo in spet osvetlilo itd... - ni ravno moteče, je pa čudno...
3. Zaenkrat ne, kr je zima, bojim se poleti ko je velik močnega sonca, sicer pa tedaj tako ali tako nem gledo tv...:)
4. Nič...sam sem jo prepeljal 30 km v vodoravnem položaju (seveda obloženo s kocami) in dela BP...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bb007 ()

galu ::

Te PK plazme od LG-ja imajo polžje preklaplanje kanalov.. Sem že skoraj v trgovini popizdil, doma bi že daljinca v ekran vrgel po par dneh, 100%.
Tako to gre.

djordjevic ::

Model LG 50PK750 ima kdo? Vtisi?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Z utripanjem mislim 100Hz utripanje zaslona, ki je enako kot pri starih 100Hz katodnih. Dejansko se slika prikaže 100x na sekundo in 100x se TV "ugasne".
Preklaplanje me ne zanima, bol priklopil predvajalnik in TV imel le za filme. Kako pa je z vžiganjem slike, naprimer ko gledaš film ki ima spodaj in zgoraj črn rob?
Še nekaj, je črna barva v temi popolnoma črna?

bb007 ::

Ne ne, to utripanje se nič ne opazi..
Preklapljanje programov je res nekoli počasno ja, vendar mene to tudi ne moti kr imam gor priklopljen WD TV live...
Ni, nisem opazil nobenega vžiganja slike...sploh nevem če to možno, pri črni barvi mislim? (mislim saj pri prikazovanju črne barve je "celica izklopljena", torej se nima kaj vžgat, ali se motim?...opazil nisem, niti pri logotipih kanalov ne...
Praktično je ja (ima res res res minimalno svetilnost)...mogoče se še da to izboljšat s pravimi nastavitvami, katerih pa se še nisem lotil niti, kr morm mal po netu pogledat kaj predlagajo, izkušnje itd....

e-marko ::

Imam 50PK550. Brnenje se sliši, če si pozoren in sicer pri svetli sliki. Preklapljanje je počasno ampak kolikor sem primerjal z 47LH3000 nisem opazil razlike. Je pa počasno premikanje v menijih in tudi pri vpisovanju npr. številke pri TTX se opazi, da ne sledi dovolj hitro pritiskom na daljinca. Malo moteče.
Burn in pa je tudi meni neznanka, ker tega nisem opazil. Laufam pa jo še vedno v THX načinu (priporočajo prvih 200 ur), ki tako in tako nudi najlepšo sliko. Večinoma jo uporabljam za ogled kakšnih filmov in serij, klasičnega tv programa gledam bolj malo.

LP
...somebody, somewhere...

Dromar ::

Jaz imam tudi LG 50PK350 in sem zelo zelo zadovoljen. Cena je bila takrat 700€ in za ta denar boljše možnosti NI!

Peljal sem jo iz Štajerske do Ljubljane več kot 100km položeno v avto, nobene škode.
Brnenja načeloma ni slišati, razen kadar je zvok čisto izklopljen, pa tudi tega več ne slišim, pojavljalo se je samo na začetku.
Image retention je, ampak to je na popolnoma vseh plazmah in ni močan. Če se neka slika vžge v ekran se po 10sekundah predvajanja druge slike popolnoma zbriše, tudi če je neki blo na sliki 5 ur skup brez premikanja.
Mene ni nikoli pretirano motil odsev, pa imam okno nasproti TVja z zaprtimi žalozijami.

Preklapljanja kanalov nisem sprobaval, ker je še nisem priklopil na anteno (gledam filme in špilam PS3...).

Pred to plazmo sem junija kupil Toshibin LCD tv za 600€ in ga potem prodal kolegu, ki je itak rabo 40" LCDja in je LCD bistveno slabši bil!

Ali ima plazma tudi procesor ki generira dodatne sličice, da film teče bolj gladko brez zatikanja (kot to delajo 100Hz LCD-ji)?

Še nekaj, pri modelu 50PK350 sem nekje zasledil da se da vbključiti nek skrit THX menu, to drži, je slika lepša?

Da se vključit skrit THX menu, zadnjič sem ravno to spraševal na forumu in so mi rekli, da rabiš Harmony univerzaln daljinc in da naj se ne ubadam s tem, ker je cinema mode itq že tak dober da ne opaziš pol razlike. Mislim, da ima ta procesor, ampak nisem pa ziher, sorry...Ti pa povem, da bolj gladko teče slika kadar imam priključen USB v tv kot kadar mam laptop gor priklopljen, ker laptop definitivno predvaja samo 50hz, vse več je pa zanj že pretežko (mam pa HP Probook 4510s).

Yossarian ::

Probljem: mislil sem kupit televizijo LG 42LD750, zdaj pa vidim, da bi ga dobil šele najhitreje čez dva tedna. Nato pa vidim LG 42LD650, pa me zanima, če ima to kdo? ALi iz USB-ja bere vse živo? V čem je razlika med 650 in 750?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

kmetek ::

raje vzemi nove model 565 ali kako so že.....tam bere usb vse živo.

Super, verjetno sem bom odločil kar za plazmo. A vendar, imajo res težave z nadmorsko višino 1000m+ ?

Načeloma 1000+ še ni nek problem...Sploh pri teh tanovih ne...

Yossarian ::

kmetek, kateri model točno pa je to?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

rezator ::

Narbrž misli samsunga 652:D
Some people feel the rain. Others just get wet.

LordTado ::

A so te plazme res že tako kvalitetne da imajo življensko dobo isto kot lcd?
Se pravi da ne skali slike slozi leta...
Mislim ta lg 50 inch...

LCD TV LG 42LD565 (42LD565) nova serija drugače pa da C650/C652 rula.

smarty ::

Kaj potem ima že kdo doma Samsungha LEC652 ali LEC650?
Prebiram poste o LEC650/652 ali LG LE8500.

LG8500 = Full led
Samsung C652 = ni LED

Ali je sploh kaj razlike če gledaš poročila, nadaljevanke itd na Full LED ali navadnem LCD TV-ju?
Sprašujem, ker jaz večina gledam poročila itd in imam sedaj navaden CRT majhen.
Hočem končno en velik LCD pa me matra ker ne vem katerega.
Dost jih omenja LF8500 ali C652 pa sem sedaj čist zmešan k ne vem katerega :)

Jaz sem kupil 46c652... je veliko prekvaliteten za SD signal pri siolu. Še za HD signal je pomoje prekvaliteten.

Tega dobiš tudi za pod 900€.
Dve šivanki...

DeJo ::

Pozdravljeni,

Odločam se za nakup novega TV-ja. Pregledal sem že veliko objav in v trgovini so mi bile bolj všeč plazme, vendar se zaradi "minusov plazme"(brnenje, bele pikice, čez čas bleda slika, prilagajanje celic prvih 200 ur...) sam ne morem odločiti za nakup. Razdalja gledanja bo 4m, gledan pa bo predvsem SD signal(kabelska) in kje kakšen HD film. Prosim poznavalce, predvsem pa lastnike omenjenih TV-jev za pomoč pri nakupu.

1.PANASONIC plazma TV TX-P50G20E
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
2.PANASONIC plazma TV TX-P46G20E
3.LG LCD TV 47LD750
4.Kakšen drug LCD oz. plazma v rangu 46"-50" do 1300EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeJo ()

fpbs ::

smarty :Ne vem, kako lahko primerjaš LG LE8500 s Samsungom C650/652. Že po tehnologiji izdelave, je jasno da je LG mnogo boljši.Tu imaš nekaj podatkov:
http://geizhals.at/?cmp=515509&cmp=5130...

Double_J je izjavil:

Jaz sem kupil 46c652... je veliko prekvaliteten za SD signal pri siolu. Še za HD signal je pomoje prekvaliteten.

Tega dobiš tudi za pod 900€.

In kaj potem nima smisla kupovat FULL LED LCD?
Je ista razlika v kvaliteti slike med navadnim LCD ali FULL LED?

Kar želim je, da bi imel lepo sliko ko gledam TV razne oddaje in sem ter tja kak HD film :)

Več kot dovolj za to... pa pomojem je najbolj siguren za branje raznih formatov filmov.

Ajde, če bi bila ista cena bi verjetno vseeno vzel LG. Samo samsung 46 stane 900€, lg pa 1500€.

Bi imel pa veliko raje 46 samsung kot 42lg vsekakor...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Pa je razlika v kvaliteti slike FULL LED pa navaden LCD?
Nikjer nisem mogel poizkusiti FULL LED LCD pa navaden LCD da bi probal gledati recimo poročila ali kake oddaje...
Ker slika na CRT je dobra... spodaj pri starih na navadnem LCD samsungov mi je pa slika slaba...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: smarty ()

Če greš v Leclerc imaš obe televiziji druga zraven druge... jaz nisem videl kake razlike. :)
Dve šivanki...

antonija ::

A obstaja kje kaksen video clip s katerim bi lahko ze v stacuni preveril par stvari na TVju, kot npr. ghosting, brnenje, crnine, etc? Kaksna kompilacija kjer je vkljuceno gibanje, pa orenk kontrast, pa kaksne bogate barve poleg zlo sprnaih, etc.?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mikko ::

Ima kdo kakšne pametne nastavitve za Samsung 46 C650?
Mogoče kdo ve, zakaj mi ne prebere črke Č v podnapisih iz USB (medtem, ko ostale šumnike prikaže)?

Double_J je izjavil:

Če greš v Leclerc imaš obe televiziji druga zraven druge... jaz nisem videl kake razlike. :)

Ja razlike lih ni ampak kaj ko vrtijo tisti Avatar.
Zakaj ne dajo čist obične pograme kot so POPTV? :)
To mene najbolj mika kar bi želel videti kvaliteto slike... kje bi to videl?

DarwiN ::

V Leclercu imate akcijo 50pk350 za 608EUR (s finto seveda - plačate neke ~760 in imate ~150EUR dobropisa).
Tko da če tut sicer kaj pri njih kupujete, je to cena, po kateri tega p/p TVja ne dobite nikjer, in predvidevam, da se že v tem trenutku tepejo zanje v trgovini. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mikko je izjavil:

Ima kdo kakšne pametne nastavitve za Samsung 46 C650?
Mogoče kdo ve, zakaj mi ne prebere črke Č v podnapisih iz USB (medtem, ko ostale šumnike prikaže)?

Priporočene nastavitve za Samsung TV-je serije 6 za čimbolj naravne slike:

MODE:Film
BACKLIGHT:10
CONTRAST:95
BRIGHTNESS:45
SHARPNESS:20
COLOUR:32
TINT(G/R):51/49
ENERGY SAVING:Off
ECO Sensor:Off
BLACK TONE:Off
DYNAMIC CONTRAST:High
SHADOW DETAILS:0
GAMMA:0
EXPERT PATTERN:Off
RGB ONLY MODE:Off
COLOUR SPACE:Custom

RED/GREEN/BLUE

Red 23/0/0
Green 33/38/0
Blue 0/0/43
Yellow 43/43/0
Cyan 0/46/48
Magenta 27/0/45

WHITE BALANCE:Off
10p WHITE BALANCE:On

PICTURE OPTION
Colour Tone: Normal
Size: Auto Wide
Screen Mode:16:9
Digital Noise Filter:Auto
MPEG Noise Filter:Auto
Film Mode:Off
100Hz Motion Plus:Standard

DarwiN je izjavil:

V Leclercu imate akcijo 50pk350 za 608EUR (s finto seveda - plačate neke ~760 in imate ~150EUR dobropisa).
Tko da če tut sicer kaj pri njih kupujete, je to cena, po kateri tega p/p TVja ne dobite nikjer, in predvidevam, da se že v tem trenutku tepejo zanje v trgovini. :)

še 760 je dobra cena, to ima eleclerc te fore, da se odpove marži pri tehniki....čestitke drugače.

al pa naroči iz tujine, ker so francozi? :D

http://geizhals.at/eu/a514527.html

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Sem še neke teste bral in nekateri spet hvalijo plazmo recimo 50c6500.
Kaj pol plazmo al lcd? :)))
Katera ima boljšo kvaliteto slike preko kabelske? :P

Zgodovina sprememb…

Ja ker tle je itak zanič slika povsod, sej pop ne oddaja v hd.

Na c652 imam jaz nastavitev slike na natural, nastavitev zvoka pa na amplify, nisem se kaj več posvečal ker mi ustreza.
Dve šivanki...

DarwiN ::

al pa naroči iz tujine, ker so francozi?

Ah.. Pixmania ima še večjo finto s temi njihovimi cenami. 589€ že, vendar še ~70€ poštnine, osebno je pa ne gre prevzet. Torej samo toliko, da so "najboljši" na geizhalsu in podobnih straneh.

destiny ::

fpbs je izjavil:

smarty :Ne vem, kako lahko primerjaš LG LE8500 s Samsungom C650/652. Že po tehnologiji izdelave, je jasno da je LG mnogo boljši.Tu imaš nekaj podatkov:
http://geizhals.at/?cmp=515509&cmp=5130...

LG LE8500 je po mojih izkušnjah precej boljši. Imata ga moja starša in je slika res odlična za SD (gledata večinoma DVB-T SD signal). Sam sem si kupil 32'' Samsung C630 za v spalnico pa me ni prepričal (enak kot C650/652 le brez internet opcij in z mat zaslonom). Težava pri Samsungih je loterija s paneli. Vgrajujejo panele 3 različnih proizvajalcev različnih kvalitet, kvaliteta pa precej variira tudi med paneli istega proizvajalca. Enivej, barve na mojem so obupno nastavljene, tiste nastavitve, ki jih je kmetek prilimal (iz hdtvtest.co.uk predvidevam) pa mi čisto nič ne pomagajo. Film mode ima pri meni take čudne sprane barve z rumenim tonom, kot da bi gledal TV iz začetkov barvnega filma. Sicer si nameravam pri prijatelju sposodit Spyder 3 kolorimeter in skalibrirat, če bo kaj bolje. Sem pa navdušen nad dlna funkcijo, ki iz Synology NAS-a brez težav prežveči mkv-je in podnapise. LG naprimer preko dlna ne bere podnapisov, razen če uporabljaš Nero MediaServer alkajžeje.

Pa še to, nekdo je višje gor komentiral da za 1500EUR dobiš 42'' LG-ja... Cena 47'' LE8500 je ponekod v Sloveniji okoli 1400EUR s slovensko garancijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: destiny ()

Double_J je izjavil:

Ja ker tle je itak zanič slika povsod, sej pop ne oddaja v hd.

Na c652 imam jaz nastavitev slike na natural, nastavitev zvoka pa na amplify, nisem se kaj več posvečal ker mi ustreza.

To je res da popTV nima HD signala zato pa sprašujem kateri TV bi kupil, ker večina gledam poročila itd.
Ne morem ostati pri svojem CTR-ju ki ja majhen kot... :)
A je zdej boljš da vzamem plazmo, led lcd ali lcd?
Na enih forumih blazno kritizirajo C650 na nekaterih pa hvalijo.
Na enih forumih pa spet hvalijo Le8500 na enih pa kritizirajo...
Oba TV-ja sem v živo videl in oba sta mi fajn. Problem je signal ki ni HD torej kak poptv itd, ker večino to gledam.

Zgodovina sprememb…

Sej tistih 1500€ sem mislil za 47... drugače pa na movie meni ni lepa slika, je pa lepa na natural.

Za pop ne moreš videt razlike med tema dvema tvjema, če je itak totalno nepodrobna slika...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()
««
105 / 154
»»