» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
104 / 154
»»

rezator ::

LG 46ld750 vs Samsung LE-46C652. Predlagate Samsunga? Kaj pa Lg-jevih 200Hz proti Samsungovih 100Hz? Zanemarljiv podatek?
Some people feel the rain. Others just get wet.

kmetek ::

Pomoje ja....ker je dober panel, pa MKV DTS tudi nekaj šteje.

roCkY ::

200 hZ je večinoma le nekaj komercilane megle
le pri gornjih modelih se malček pozna, pa še to vidiš le, če je drug TV zraven

Double_J ::

In kako potem dela tale internet tv na samsungu preko siola, če kdo ma. A to vštekaš potem v sagem komunikator, kateri daljinec potem uporabljaš?
Dve šivanki...

To nima veze s Siol IPTV.
Zadeva dela prek internetne povezave. Ne poznam pa delovanja v praksi. Kakšne so recimo regionalne omejitve če so, kakšni so potrebni internetni prenosi...

Glede na vgrajeno železnino pa bi TV komot pedenal tudi T2 ali Siol IPTV seveda brez STB-ja. Le mal programja bi rabil, da bi znal poklicat ustrezne multicast streame.

fpbs ::

Internetne povezave na par naslovov, kot jih nudijo TVeji te generacije, se mi zdijo nepomembne in vsaj za mene ne kaj dosti uporabne. S prihodom Google TV pa bo zadeva popolnoma drugačna. Sedaj je na Googlovo ponudbo in pogoje pristal edino Sony s serijo TVjev, ki v popolnosti podpirajo internet in seveda Google TV.
Samsung in LG sprva nista hotela pristati na pogoje Googla in sta odklonila sodelovanje pri tem projektu. Sedaj sta tako Samsung, kot LG najavila da bosta januarja 2011 predstavila TVeje, ki bodo primerni za spremljanje Google TV in popoln dostop do interneta. Google TV zaenkrat lahko gledajo samo Američani.Za Evropo pa je bilo spočetka rečeno, da bo to možno sprejemati že spomladi naslednje leto, a vse kaže, da se bo vse skupaj malo zavleklo. Predvideva se, da bo v končni fazi možno spremljati nekaj sto tisoč programov iz vsega sveta brezplačno.

ABX ::

Tehnologija ni problem, distributerji so. Na vse možne načine bojo to onemogočali za koliko časa se bo pač dalo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

fpbs ::

Saj ravno zaradi nekaj pomembnih TV družb in kablašov, za katere je to skoraj zagotov konec ne gre vse po načrtih. Toda klju temu predvidevajo, da se bo že v prvi polovici naslednjega leta odločila kar tretjina ameriških gospodinjstev, kar pomeni, da bo potrebno zagotoviti cca 38 milijonov televizorjev ali STBejev.

Se pravi bo čez par mesecev to že na voljo v trgovinah. Potem se splača še malo počakati.
Dve šivanki...

Dvomim da v SLO.
K nam prihajajo novotarije zelo pozno.
Kaj se bo zgodilo? Dobili bomo internet z omejenim prenosom in dragim doplačilom za dodatne GB.

sasoe ::

kakšna je pa razlika samsung
C652 in C650 ???

-kako je z refleksijo?
-in kako je z "motion blurom" (ob hitrih gibih v filmih se slika kaj popači)?
ko sem v trgovini gledal C652 in EX500 (sony), se mi je na sonyju tega zdelo bistveno manj??
-kako se pa obnese Tv navadni signal

http://flatpanelshd.com/review.php?suba...

Malo sem gledal... Očitno je to še najboljše za dobrega jurja, če se ti ne ljubi s plazmo matrat.:) Če je temno v prostoru mora izgledati res hudo, kot bi gledal skozi okno.

Dve šivanki...

mamomu ::

LE8500 je en izmed najboljših tv-jev tega modelnega leta. Ima full LED!
mamomu j....!

Samsung c650 in c652 to je isti tv, ki ima vse enako? Tako mi je rekel prodajalec. Samo nevem zakaj je pol različna oznaka. Ve kdo?

Keyser Soze ::

Dizajn.

Da ne bom preveč len oz. kratkobeseden oz. neutemeljen:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-...
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

LE8500 je en izmed najboljših tv-jev tega modelnega leta. Ima full LED!

Edino ne vem, če to kaj pride do izraza če imaš običajen siol tv.

Drugače pa c650 je že kul, samo meni ne sede velikost 40. 42 se mi bistveno bolje gleda... tu imaš pa bolj LG, samsung ne dela kaj dosti.
Dve šivanki...

in kaj manjka LE46C652 za 850 euro?
mamomu j....!

850?
OM, F, G!

mamomu j....!

LE8500 je supere TV, za tak denar 47"(1400 do 1500 eur) dobiš največ, konkurenca z enakimi karakteristikami stane 1000 eur več.
v tem rangu cene, med LCDji edini z THX certifikatom, ima skoraj popolno črno (ima local dimming)!
vse super in prav, bi bil že moj, samo kaj hudiča ko je steklen in refleksija mi predstavlja kr problem, imam zelo svetlo dnevno!
pa zadnjič sem v bigbangu videl razstavljenega in je že imel mrtve pixle, mogoče slučaj ali ...prodajalec je rekel, da se to enostavno menja samo tisti sektor, pa vendar, že problemi?

pa naj bi imel neke probleme z horizontalnimi pasovi (horizontal bands) kot posledica načina fullLEDA, kjer so diode horizontalno združene v pasove in so meje med njimi vidne!?

glede C652 in C650
ne moreta biti enaka, saj je razlika v ceni , C650 je dražji najmanj 100 eur!
po primerjavi sem najdel samo naslednjo razliko:
FRONT COLOR: 652 Grey; 650 Rose Black
upam da ni kakšna fora 652 za vzhod, 650 za zahod
650 original panel, 652 panel češke fabrike ??

650 = 652 = 654 : razlika LE v izgledu!
mamomu j....!

652 barve zgledajo ok
malo se blešči-refleksija
predvsem se mi je pa zdelo, da ima veliko "motion blura" ob premikih nastane motnja
zdaj ali sem glih naletetel na slučaj ali je to res problem
850 eur, to je zelo ugodno, ker v HarveyN. je cena čez 1200 eur za 46"!

moji aduti
SAMSUNG C652
SONY EX500
LG LE8500
C652 je skoraj pol ceneje od LE8500, zato me je začel zelo zanimat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

ABX ::

Nove Panasonic plasma imajo super dinamično sliko. 0 zakasnitve ali pacanja pri prikazovanju.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

imi ::

Ali se v Sloveniji dobijo Panasonic plazme velikosti okoli 55 - 58" ?.

50" mi je premala.

Okapi ::

predvsem se mi je pa zdelo, da ima veliko "motion blura" ob premikih nastane motnja
zdaj ali sem glih naletetel na slučaj ali je to res problem
To je odvisno tudi od izbranih nastavitev.

O.

bond007 ::

Jst sem kupil kar hd 3d projektor za 500EUR, ker mi je bila najprej 32" premala, potem 50" premala in sem vedel, da bi mi kmalu bila tudi 60" premala. 100" pa bo za nekaj časa ok :) No najlepša slika je seveda v 100% temi, ampak sicer se da gledati tudi čez dan bp. Moraš pa imeti vsaj malo kontrole nad zunanjo svetlobo - rulete, polkne (pa ni potrebno imeti 100% temo, luči imaš komot prižgane, le direktna sončna svetloba je problem).

Je pa res, da jst gledam tv samo ob kakih tekmah, ostalo pa hd filmi in serije večinoma zvečer/ponoči. "Staro" hd ready 50 plazmo ima sedaj fotr, ki malo več gleda tv program in je tudi zadovoljen. Edina res moteča stvar je počasno pretikanje programovv pri LG plazmah - traja tudi 3-4s, kar je zelo moteče, če rad veliko šaltaš :)

sasoe : vse je v nastavitvah slike : juder + ...! Če nastaviš vrednosti 8 + 3 dela vse tekočo kot puter!
mamomu j....!

mamomu je izjavil:

sasoe : vse je v nastavitvah slike : juder + ...! Če nastaviš vrednosti 8 + 3 dela vse tekočo kot puter!

hvala!
se zanašam na to!
treba je upoštevati kaj gledaš, HD ali TV, ne?

polde66 ::

No zanimivo ampak tudi mene so začeli zanimati HD redy LCD projektorji:D
polde

RookY ::

Ta komentar sem našel na ceneje.si, glede trgovine MAKS-PRO d.o.o.

Ta trgovina nabavlja robo iz tuijine, garancija pri poooblaščenih serviserjih ne velja!

Je to res?
Juhu juhu spet bom bruhu

Bias ::

Vaše mnenje.

Torej v ponudbi SIOLA je LCD televizor Philips 32PFL5405H/12 pa je izredno ugoden.

Vaše mnenje, je ok tale lcd?

RookY je izjavil:

Ta komentar sem našel na ceneje.si, glede trgovine MAKS-PRO d.o.o.

Ta trgovina nabavlja robo iz tuijine, garancija pri poooblaščenih serviserjih ne velja!

Je to res?

Čisto možno je.

bond007 ::

polde66 je izjavil:

No zanimivo ampak tudi mene so začeli zanimati HD redy LCD projektorji:D

Za občutek, kaj se danes dobi za 450€ - 3d hd ready projektor, žarnica zdrži 4000 ur (vsaj 5 let pri 2 urah na dan), nova stane 100€. Slike pri 2,5m diagonale (po specifikacijah max 9 m :O):

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Lepi kak Eurosport HD namest risanke. Risanka z veliko enakomerno obrvanih površin povsod zgleda vsaj solidno, če ne odlično.

bond: premočne barve imaš.

polde66 ::

Bond007 še tip projektorja povej prosim,

mene vleče tale : EPSON EH-TW450.
Za informacijo Acer k11 sem že naročil pri Zgrabi.si a me je prodajalec obvestil da niti enega ni v SLo, niti povpraševanja in niti podatka kdaj pridejo če sploh. tako sem odstopil od nakupa.
polde

http://www.kupipoceni.si/lcd-sprejemnik...

Očitno, da je tle najcenejši...
Dve šivanki...

Preveri če garancija velja v SLO pa da je TV za slo trg.

Double_J je izjavil:

http://www.kupipoceni.si/lcd-sprejemnik...

Očitno, da je tle najcenejši...

Je, je...

Zato:
"Odprodaja novih razstavnih eksponatov."
OM, F, G!

maslo12 ::

@Double Joe: Pa je to ista stvar, isti TV? Mi smo zgoraj govorili o modelu Samsung LE46C652, ti pa si zalepil model LE46C650.
Razlika?

Razlika je farba ohišja, ali nekaj takega...
Dve šivanki...

Zico4 ::

Kupi si LG 60PK950!

imi je izjavil:

Ali se v Sloveniji dobijo Panasonic plazme velikosti okoli 55 - 58" ?.

50" mi je premala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zico4 ()

imi ::

LG plazem se izogibam, ker sem prebral, da imajo dolgi čas preklapljanja med kanali ter močen odsev zaslona (bleščanje).

Samo to omenjate preklapljanje med kanali, da dolgo traje pri LG plazmah. A to pomeni da tudi ko preklapljam med kanali, ki jih gledam prek siol TVja, ali samo za kanale, ki jih bi gledal neposredno, naprimer prek sobne antene?

Zico4 ::

Vsi TV sprejemniki imajo dolg čas preklapljanja med mpeg4 kanali, to velja tudi za ip TV sprejemnike (mpeg2 kanali se preklapljajo hitreje). Plazma ali LCD zasloni nimajo prav nič pri tem.
Pred časom sem v katalogu za Samsungov LCD z LED osvetlitvijo prebral, da ima ta lCD TV "skoraj tako dobro sliko kot plazme"! Pri tem pa imajo plazme precej nižjo ceno.

imi je izjavil:

LG plazem se izogibam, ker sem prebral, da imajo dolgi čas preklapljanja med kanali ter močen odsev zaslona (bleščanje).

Alexius Heristalski ::

rezator je izjavil:

Samo to omenjate preklapljanje med kanali, da dolgo traje pri LG plazmah. A to pomeni da tudi ko preklapljam med kanali, ki jih gledam prek siol TVja, ali samo za kanale, ki jih bi gledal neposredno, naprimer prek sobne antene?

Samo za tiste, ki jih gledaš neposredno. Saj pri SiolTV ne menjaš programov z daljincem televizorja, ampak STB-ja.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Ja sej zato sprašujem, malo nelogično se mi je zdelo. No, pol pa nekaterim to ne predstavlja spoh minusa. :D

opajec ::

prosim za pomoč, vem da je tema že 100x obdelana, ampak vseeno...,pa da ne odpiram nove teme.
dilema nakupa velikosti novega Tv-ja. 42, 46 ali 50'' plazma. gledanje na razdalji 2,7 do 3 metre. gledanje "vsega", SD (trenutno največ, glede na ponudbo HD programov,ki pa prihajajo),nekaj HD (Telemach), filmi in igranje WII-ja, otroci in jaz :)). kaj svetujete?

Cenovni okvir bi blo še dobro omenit. Sicer pravim Panasonic 65VT20.

se še sam ponovim xYzK-tič
primerna razdalja gledanja za HD in PC desktop je nekje diagonala*1.4-1.6. Podobno velja za konzolo če je resolucija 720.

Za relativno soliden denar se dobi nekaj postov više omenjeni 60" LG. Za pogledat tudi naslednika s 3D podporo. Pol so pa tu 50" Pana plasme G,V,VT serije. Samsunga PS63c7790 pa v naše konce žal ne bo. Na voljo je 50" model.

LED pa odvisno od globine žepa.

Pod 50" pa v tej sezoni nikakor nebi kupoval!

Yossarian ::

Kaj pa totale ponudba, se splača v primerjavi z LG 751, ki ni led?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
««
104 / 154
»»