Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Rony1 ::
Ja predvsem za gledanje tv; pa tud preko pc-ja . pa kake igrce al kaj podobnega...ja zdej naj bi lcd imel prednost v tem da ima bloototh, priklop za zunanji disk, drugače pa ne kaj več, pa kontrast ima 150000, pa 200Mhz, ko plazma ima tega 5000000 pa 600 Mhz...

ABX ::
Jaz sem si naročil TX-P42S20E. Ni ravno top, ampak dvomim da za 700E dobim kaj boljšega.
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
P.S: Zadevo bom uporabljal kot monitor, ker TV ne gledam že 15 let.
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
P.S: Zadevo bom uporabljal kot monitor, ker TV ne gledam že 15 let.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()

Brane2 ::
Če sem jaz podatke prav razumel, je LCD bolj bogi v primerjavi s plazmo, sploh pri kakih hitrejših pomikih.
Sploh pa to že v štacuni na razstavljenih primerkih takoj vidiš.
Načeloma vse zgleda vsaj malo bolje na plazmi, vsekakor pa scene z veliko pomiki.
Sploh je zanimivo v kakem Harveyu, ko so vsi TVji na istem signalu, ko se kader spremeni.
Takoj vidiš, da so že razlike v hitrosti procesiranja signala bistvene pri LCD TVjih.
Mogoče pri krmiljenju direkt iz računalnika 1:1 tega ne bi bilo treba in bi bile zakasnitve manjše, a vseeno se zdi plazma bistveno bolj primerna.
BTW: A je kje kak review tanovih Samsungovih plazm ( serija C8000 ) ?
G ( ali pa mogoče GW) sem videl že za €880...
Sploh pa to že v štacuni na razstavljenih primerkih takoj vidiš.
Načeloma vse zgleda vsaj malo bolje na plazmi, vsekakor pa scene z veliko pomiki.
Sploh je zanimivo v kakem Harveyu, ko so vsi TVji na istem signalu, ko se kader spremeni.
Takoj vidiš, da so že razlike v hitrosti procesiranja signala bistvene pri LCD TVjih.
Mogoče pri krmiljenju direkt iz računalnika 1:1 tega ne bi bilo treba in bi bile zakasnitve manjše, a vseeno se zdi plazma bistveno bolj primerna.
BTW: A je kje kak review tanovih Samsungovih plazm ( serija C8000 ) ?
ja poznam ta model..to je osnovni model...g je dosti boljš, pa se dobi že za 950 euro
G ( ali pa mogoče GW) sem videl že za €880...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

ja poznam ta model..to je osnovni model...g je dosti boljš, pa se dobi že za 950 euro
250E je ~1/3 cene. Vprašanje je če G20 je za 1/3 boljša od S20.

Rony1 ::
zdej GW ne poznam, poznam pa Panasonic TX-42G20E ...in kakšna je kaj razika med G pa GW..
ja zdej glede cene je res ja, samo če je res tolk boljša pa ne vem...
250E je ~1/3 cene. Vprašanje je če G20 je za 1/3 boljša od S20.
ja zdej glede cene je res ja, samo če je res tolk boljša pa ne vem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rony1 ()

fora je v tem da ga bom jaz koristil kot monitor, zato veliko dodatkov top serije mi ne pomeni nič. Žal bom zgubil tudi ene par bonbončkov glede slike.

Cveto ::
GW ima še sateliski (DVB-S) tuner in je model za zahodni trg. Dobi se v eni točno določeni trgovini v lj in sicer za 880eur, kar je najceneje zaG20 plazmo v sloveniji, žal pa zato garancija velja samo pri njemu.
Tistih 600hz naj vas ne zavede, TV ima realano 100hz, a ker sliko obdeluje na več delih hkrati dosega boljše rezultate. Plazma je sicer že po samo tehnologiji hitrejša od lcd-ja, a ima par drugih pomanjkljivosti. Slika ni tako ostra in (razen pri neopdp panelih, torej panasonic serija g10, g15, v10, g20, v20 in vt20) ni tako svetla kot pri lcdjih. Velik problem plazem nižjega razreda so tudi odsevi okolice v zaslonu (tukaj prednjači predvsem x20). Prednost je predvsem boljši prikaz slike v ne-hd ločljivostih, boljši prikaz črne slike in pa nižja cena pri istih diagonalah.
S20 je podoben panel kot x20, s tem da ima fullhd ločljivost, a kakor sem videl moraš imeti zelo veliko diagonalo ali sedeti precej blizu da opaziš razliko (in je potem SD slika že zelo slaba). Pri moji 42G20 je recimo iz 2,7metra 720p in 1080p slika skoraj enaka.
Škoda da na delajo hdready plazem z boljši AR filtrom (proti bleščanju) in malo večjo svetilnostjo. To bi bil potem res best buy. Med x20 in S20 pa se po dosedanih testih vseeno bolj splača x20, ker pri normalnem gledanju S20 nima nič boljše slike.
Doma sem imel tudi LCD televizor (LG LH4000), a je po videnem vseeno daleč zadaj za G20. Edino kar je bolje je prikaz računalniške slike, zato bi onemu ki je napisal da bo imel tv namesto monitorja vseeno priporočal LCD. Problem plazme je namreč to da pri prikazu večinsko bele barve (kot recimo pri surfanju po netu) začne slika kar nekoliko utripati.
Tistih 600hz naj vas ne zavede, TV ima realano 100hz, a ker sliko obdeluje na več delih hkrati dosega boljše rezultate. Plazma je sicer že po samo tehnologiji hitrejša od lcd-ja, a ima par drugih pomanjkljivosti. Slika ni tako ostra in (razen pri neopdp panelih, torej panasonic serija g10, g15, v10, g20, v20 in vt20) ni tako svetla kot pri lcdjih. Velik problem plazem nižjega razreda so tudi odsevi okolice v zaslonu (tukaj prednjači predvsem x20). Prednost je predvsem boljši prikaz slike v ne-hd ločljivostih, boljši prikaz črne slike in pa nižja cena pri istih diagonalah.
S20 je podoben panel kot x20, s tem da ima fullhd ločljivost, a kakor sem videl moraš imeti zelo veliko diagonalo ali sedeti precej blizu da opaziš razliko (in je potem SD slika že zelo slaba). Pri moji 42G20 je recimo iz 2,7metra 720p in 1080p slika skoraj enaka.
Škoda da na delajo hdready plazem z boljši AR filtrom (proti bleščanju) in malo večjo svetilnostjo. To bi bil potem res best buy. Med x20 in S20 pa se po dosedanih testih vseeno bolj splača x20, ker pri normalnem gledanju S20 nima nič boljše slike.
Doma sem imel tudi LCD televizor (LG LH4000), a je po videnem vseeno daleč zadaj za G20. Edino kar je bolje je prikaz računalniške slike, zato bi onemu ki je napisal da bo imel tv namesto monitorja vseeno priporočal LCD. Problem plazme je namreč to da pri prikazu večinsko bele barve (kot recimo pri surfanju po netu) začne slika kar nekoliko utripati.

Brane2 ::
Se pravi, od vseh problemov plazem pri G20 ostane samo neenakomerna bela, vsi ostali parametri so v prid plazmi, tudi pri dani uporabi ( računalnik ) ?
Domnevam pa, da gre pri tej računalniški uporabi predvsem za igre, tam pa verjetno tudi ta argument odpade...
Domnevam pa, da gre pri tej računalniški uporabi predvsem za igre, tam pa verjetno tudi ta argument odpade...
On the journey of life, I chose the psycho path.

LCD ni dober za igre, 60Hz osvežitev je premalo in povzroča screen tearing. Poleg tega moraš zelo pazit kateri model kupiš ker 50ms input lag je zame preveč moteče.
X20 ima antično 1024 x 768 resolucijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()

mikko ::
Ali je to res, da ima GW20 staro matriko, G20 pa novejšo?
Samo preverjam eno govorico "poznavalca".
Samo preverjam eno govorico "poznavalca".

G20 in GW20 imata enako matriko, edina razlika je da ima GW dodatno še satelitski tuner.
Sicer je pa LCD boljši kot računalniški monitor, razen za igre kjer je morda plazma res boljša (a se da tudi na lcd-ju kakovostno igrati igre, jih ima par kolegov in ni nobenih težav)
@brane: ne gre za to da bi bila bela neenakomerna, pač pa zato da se pojavi blago utripanje (ki pa ga 90% ljudi ne opazi, pa še pri tistih 10% mora biti zaslon skoraj popolnoma bel).
Razlik je sicer še več in so bile tudi že tukaj gor vse opisane.
Sicer je pa LCD boljši kot računalniški monitor, razen za igre kjer je morda plazma res boljša (a se da tudi na lcd-ju kakovostno igrati igre, jih ima par kolegov in ni nobenih težav)
@brane: ne gre za to da bi bila bela neenakomerna, pač pa zato da se pojavi blago utripanje (ki pa ga 90% ljudi ne opazi, pa še pri tistih 10% mora biti zaslon skoraj popolnoma bel).
Razlik je sicer še več in so bile tudi že tukaj gor vse opisane.

TOP ::
Razlik je lahko po papirjih ogromno,sam vsako oko drugače vidi,lahko pa začutiš,da se plazma bistveno bolj greje,tako da če maš majhno sobo ne rabiš pozimi gretja.

roCkY ::
Odvisno od izolacije objekta, poleti pa močna klima.
Iz leta v leto pa je poraba občutno manjša.
Samsung je 60"+ spravil iz 750 na cca. 200 W v nekaj letih. Dejanskih podatkov razen iz najv za letošnjo serijo sicer še ni.
Podobno ostala proizvajalca.
Nekaj razlike predvsem napram LED bo še. V celotni življenski dobi še vedno kar omembe vreden znesek a ne več tako kritičen.
Iz leta v leto pa je poraba občutno manjša.
Samsung je 60"+ spravil iz 750 na cca. 200 W v nekaj letih. Dejanskih podatkov razen iz najv za letošnjo serijo sicer še ni.
Podobno ostala proizvajalca.
Nekaj razlike predvsem napram LED bo še. V celotni življenski dobi še vedno kar omembe vreden znesek a ne več tako kritičen.

In kaj točno je tu problem?
Če misli koristit plasmo kot monitor za igre.
Sej ne da je zdaj LCD za smeti, ampak se gre za to da za isti denar si poskusiš privoščit čim več.

Yoni ::

PaJo ::
Evo le dobil Panasonic TX-P42GN23 (isti model kakor TX-P42GW20, le da srebrna barva, večji TTX buffer in podpora PIP). Za 1x zadovoljen, problem le delajo šumniki v podnapisih, ostalo cool. Vsekakor zelo dober nakup za ta denar.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Jaz sem tudi zadovoljen z mojo plasmo TX-P42S20.
Input je še vedno le 60Hz, vendar screen tearing se ne dogaja več. Tudi ne opazim več zakasnitve v zelo hitrih akcijah.
Kot edini monitor je ne bi priporočal, ker če je ozadje popolnoma belo, slika ni na istem nivoju kot LCD, vendar za igre je fantastična. Za web surfing koristim star 22' LCDv dual-monitor setup.
V rFactor sem zdaj z časi na samem vrhu, dejansko dober monitor pomaga ogromno. Ker je vidna površina ogromna, avto dam tam kjer mi paše, in namesto da bi se sekiral če bom zletel ven, razmišljam če bi vzel drugo linijo za pridobit na času.
Input je še vedno le 60Hz, vendar screen tearing se ne dogaja več. Tudi ne opazim več zakasnitve v zelo hitrih akcijah.
Kot edini monitor je ne bi priporočal, ker če je ozadje popolnoma belo, slika ni na istem nivoju kot LCD, vendar za igre je fantastična. Za web surfing koristim star 22' LCDv dual-monitor setup.
V rFactor sem zdaj z časi na samem vrhu, dejansko dober monitor pomaga ogromno. Ker je vidna površina ogromna, avto dam tam kjer mi paše, in namesto da bi se sekiral če bom zletel ven, razmišljam če bi vzel drugo linijo za pridobit na času.

Model sem po vseh klicanjih in iskanjih uspel dobit tukaj: http://www.makspro.si/
Iskal sem drugače GW20 model, ampak so mi za isto ceno 880EUR ponudili tega GN23 in seveda nisem mogel zavrnit ponudbe.
Iskal sem drugače GW20 model, ampak so mi za isto ceno 880EUR ponudili tega GN23 in seveda nisem mogel zavrnit ponudbe.

Alexius Heristalski ::
Kakšna je podpora PIP, v katerih kombinacijah?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Kolikor sem na hitro testiral dela PIP samo v kombinaciji dvb(t,c,s) in AV(scart in component), hdmi in stream preko mreže pa mislim da ne gre, žal še hdmi nisem sprobal.

ttommy ::
Pozdravljeni,prijatelj mi je napisal,da je kupil to TV-jvc lt-32ht1bn.
Ali jo kdo ima,da bi mi povedal,če je zmožna preko USB predvajat video vsebine?
Njemu je trgovec rekeda ja,doma pa da noter ključ z DivX filmom in ga ne zažene.
Na googlu sem vtipkal ta model pa ne najde nič.Morda je on napačno napisal?
Pač,če ima kdo ta model in ve kako in kaj.....
LP
Ali jo kdo ima,da bi mi povedal,če je zmožna preko USB predvajat video vsebine?
Njemu je trgovec rekeda ja,doma pa da noter ključ z DivX filmom in ga ne zažene.
Na googlu sem vtipkal ta model pa ne najde nič.Morda je on napačno napisal?
Pač,če ima kdo ta model in ve kako in kaj.....
LP
Gamer

Mentalist ::
LP
Dedi in babi kupujeta nov televizor. Do 400EUR. Gledal se bo Slovenija 1, 2 Poptv, A Kanal, nič posebnega. Kaj priporočate?
Dedi in babi kupujeta nov televizor. Do 400EUR. Gledal se bo Slovenija 1, 2 Poptv, A Kanal, nič posebnega. Kaj priporočate?
Lool.

Kaj dosti izbire za ta denar ni. Priporočam samsunga (LE-32B530) ali Philipsa (32 PFL 5404 H)

Dusan_HD ::
LP
LG 32LH2000 je boljši od Philipsa 32PFL5404H :) Najdi ga. USB hack izvedeš in še divxe in nekaj mkv ti bo predvajal ;) ... naši so ga dobili v šparu z -20% kupončkom za 340€ ;) .... par tednov nazaj
raY_

WaterBoy ::
Kako se vam tole zdi:
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
razdalija gledanja 4m, predvsem za gledanje telemah televizije, občasno HD preko laptopa
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
razdalija gledanja 4m, predvsem za gledanje telemah televizije, občasno HD preko laptopa

gregor ::
ali bo kdo nabavil to zadevo
http://www.avforums.com/review/Panasoni...
drago, ampak referenčna zadeva
LP
drago, ampak referenčna zadeva
LP

DeeJay ::
Jest bom zelo verjetno kupu VT20 plazmo. Čakam samo še, da jo vidim na SD signalu.
V harveyu sm jo vidu v 3D sobci in morm rečt, da je tako 2D kot 3D HD slika fenomenalna, sam trenutno je pa še nimajo opcije vidt na navadnem TV signalu.
V harveyu sm jo vidu v 3D sobci in morm rečt, da je tako 2D kot 3D HD slika fenomenalna, sam trenutno je pa še nimajo opcije vidt na navadnem TV signalu.

kmetek ::
LP
LCD TV Sprejemnik SAMSUNG 32C530

e-marko ::
Dedi in babi verjetno že malo slabše vidita. Ne bi bilo bolje še nekaj dodati in kupiti kaj večjega? Full HD bo verjetno nepotreben.
LP
P.S.: npr. kaj takega: http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
LP
P.S.: npr. kaj takega: http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()

Jest bom zelo verjetno kupu VT20 plazmo. Čakam samo še, da jo vidim na SD signalu.
Panasonic VT20 bo treba videti ob Samsungu PSxxC7790. Je pana vreden toliko več?
Za zraven pa še kak LED Sony EX 700 ali/in NX900. Razlike v ceni so precejšnje (60" + modeli). Ali tudi toliko različno nudijo?

DeeJay ::
Panasonic VT20 bo treba videti ob Samsungu PSxxC7790. Je pana vreden toliko več?
Za zraven pa še kak LED Sony EX 700 ali/in NX900. Razlike v ceni so precejšnje (60" + modeli). Ali tudi toliko različno nudijo?
http://www.flatpanelshd.com/review.php?...
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni...

Jap znani mi trije precej uravnoteženeni pogledi z dokaj mlačnim in zadržanim odzivom na paradni "fičer" - 3D. In družno poveličevanje modela v zvezde.
Od vsega povedanega mi je najbolj padla v oči poraba 50"VT20. Zdi se mi velika glede na najavljenih 200W Samsunga PS63C7790. Nisem še uspel prebrat kaj je v praksi in kolko ima v praksi porabo 65VT20.
Trenutno kurim 96W na 46W3000, + reciver + PC +... in se nabere. Karkol bo nabavljeno pa bo dalo vsaj 100W. Če se ne bom za LED odločil. PC desktop tudi brez IPTV okna le precej ur nabere...
Od vsega povedanega mi je najbolj padla v oči poraba 50"VT20. Zdi se mi velika glede na najavljenih 200W Samsunga PS63C7790. Nisem še uspel prebrat kaj je v praksi in kolko ima v praksi porabo 65VT20.
Trenutno kurim 96W na 46W3000, + reciver + PC +... in se nabere. Karkol bo nabavljeno pa bo dalo vsaj 100W. Če se ne bom za LED odločil. PC desktop tudi brez IPTV okna le precej ur nabere...

Okapi ::
Ni mi čisto jasno, a kupujete TV, da boste uživali v dobri sliki, ali da boste šparali z elektriko?
O.
O.

Hm. ne gre za šparanje ampak za eno od lastnosti, ki jo ponavadi vsaj pogledam
Samsung PS65A6xx sem pred dvema letoma že skoraj naročil. Pa je bila poraba 600W v "skalibriranem" načinu. Če zadeva dela 5-10+ ur dnevno se kar konkretno nabere. Ekran se v glavnem ne izklaplja, ko je kdo doma. +klima -pozimi ogrevanje, ki pa je z direktno konverzijo elektrike precej neekonomično
Poraba je pač eden od faktorjev, ki ga pogledam. Pri ozvočenju in PC mlinčku se ne da nič konkretnega narediti, če so določene zahteve po moči.
Nekaj pomeni, če bo uporaba stala kakih 1000+EUR več kot recimo 25-30% cenejša alternativa, ki morda ni ravno toliko superiorna.
Je vredno?
kakor za koga
absolutne razlike so res sedaj veliko manjše kot pred par generacijami tovrstnih aparatov
Samsung PS65A6xx sem pred dvema letoma že skoraj naročil. Pa je bila poraba 600W v "skalibriranem" načinu. Če zadeva dela 5-10+ ur dnevno se kar konkretno nabere. Ekran se v glavnem ne izklaplja, ko je kdo doma. +klima -pozimi ogrevanje, ki pa je z direktno konverzijo elektrike precej neekonomično
Poraba je pač eden od faktorjev, ki ga pogledam. Pri ozvočenju in PC mlinčku se ne da nič konkretnega narediti, če so določene zahteve po moči.
Nekaj pomeni, če bo uporaba stala kakih 1000+EUR več kot recimo 25-30% cenejša alternativa, ki morda ni ravno toliko superiorna.
Je vredno?
kakor za koga
absolutne razlike so res sedaj veliko manjše kot pred par generacijami tovrstnih aparatov

Yossarian ::
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

potepuhec ::
Pa se jaz bi potreboval pomoc.... Starsi kupujejo nov TV pa me zanima kaj bi bilo za njih najbolj primerno, glede na to, da gledajo izkljucno TV signal zaenkrat preko CATV lahko da bodo pocasi sli na IPTV. HD vsebin kot BD, mkv ipd. po moje se nekaj casa ne bodo predvajali. Budget je tam cca 700EUR za kar bi recimo rad najlepso sliko na 40-42". Bo pa to verjetno TV za dolgo, dolgo casa, podobno kot trenutni, mislim da 64cm, katodni TV.
Za predloge se vam zahvaljujem!
Za predloge se vam zahvaljujem!

mamomu ::
Za 730 euro kupi pri maks-pro LG 50PK350! Ta model je boljši od njihove serije 550, 750 in 950 ( ki imajo en bug v firmwaru - pretirano ostrijo sliko tako da gratuje hallo okoli objektov )
mamomu j....!

mutabaruka ::
zanimam se za plazmo LG 60PK950, kakšno menje imate o tej plazmi, zanima me če je res slabša od 350-tke, ki je cenejša.Panasonic odpade zaradi mere.

Modeli pk550, pk750 in pk950 imajo en bug v programski opremi. Namreč, prekomerno ostrijo sliko in se pojavlja napaka ob robovih objektov v gibanju.
Model pk350 je po mnenjih na internetu res dober tv. Edino, njegovo steklo na površini odseva svetlobo ( ni za sobe kjer svetloba pada direkt na tv ).
60pk350 edino ne najdem če jo delajo? 60-ka vem da obstaja model 250.
Model pk350 je po mnenjih na internetu res dober tv. Edino, njegovo steklo na površini odseva svetlobo ( ni za sobe kjer svetloba pada direkt na tv ).
60pk350 edino ne najdem če jo delajo? 60-ka vem da obstaja model 250.
mamomu j....!

gregor ::
potepuhec, jaz bom nabavil za sd plazmo p37x25 - 500 eur
imaš tudi 42x25 za 540 eur
najboljši tv za sd material, več pa tukaj:
http://hdtelevizija.com/2010/03/15/rece...
lp
imaš tudi 42x25 za 540 eur
najboljši tv za sd material, več pa tukaj:
http://hdtelevizija.com/2010/03/15/rece...
lp

Yossarian ::
Hvala za odgovor
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil

wade ::
Hm, tole LG 60PK950 pa šele sedaj prvič vidim. Zgleda mi pa zelo vredu, vsaj po videih sodeč in tud tisti daljinec, ki je kot wii remote in ga uporabljaš za miš se mi zdi super ideja.
Zanima me, kakšna je slika v primerjavi s panasonicom? Verjamem da ima panasonic boljšo, a zanima me koliko je razlike.
Namreč iščem čim večji tv in 65" verzija panasonica je out of my league glede denarja, 50" verzija se mi pa zdi kar majhna in nevem če bi izkoristil potencial hd iz več kot 2m razdalje.
Glede na ceno bo verjetno panasonicova TX-P50VT20E stala nekje 2400EUR (ali malo manj), lg 60PK950 pa je že sedaj pri nas za 2074EUR?
Po moji logiki več detaljov vidiš na večji sliki, torej slika panasonica res prevaga tehtnico na njihovo stran?
Pa tisti bug v programski opremi, je resno ali so že kaj popravili?
3d ready pomeni da je treba kupiti še dodatno škatlo in očala, ter imaš podoben performance kot pri panasonicu ali je slabše? Za 3d se mi glede na trenutno stanje ponudbe še neumno zdi tratiti denar, vendar si rad pustim odprte možnosti za prihodnost, ko bo že več 3d blurayav oz. si mogoče celo omislim t-2 tv. (in ta možnost z dokupom to reši, če kupim panasonicovo 2d verzijo, tega ne morem narediti, right)
Torej želim imeti čim večji tv, vendar tudi dobro sliko in če lg ne odstopa preveč od pan standardov, bi zadevo kupil...
edit: a PK590 je v tujini enako za našo PK950, ali je to čist drugi tv? Gledam tukaj
edit2: očitno sem se zmotu, ta ni 3D, sem gledal video tukaj: http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/... in sedaj opazil, da je video zgoraj o le 9500, spodaj je pa pravi video...
No ja vseeno me zanima primerjava slike med panasoninom in lg-jem, ker pri lg-ju dobiš za isto ceno dodatnih 10" napram panasonicovi 50" 2d verziji...
Zanima me, kakšna je slika v primerjavi s panasonicom? Verjamem da ima panasonic boljšo, a zanima me koliko je razlike.
Namreč iščem čim večji tv in 65" verzija panasonica je out of my league glede denarja, 50" verzija se mi pa zdi kar majhna in nevem če bi izkoristil potencial hd iz več kot 2m razdalje.
Glede na ceno bo verjetno panasonicova TX-P50VT20E stala nekje 2400EUR (ali malo manj), lg 60PK950 pa je že sedaj pri nas za 2074EUR?
Po moji logiki več detaljov vidiš na večji sliki, torej slika panasonica res prevaga tehtnico na njihovo stran?
Pa tisti bug v programski opremi, je resno ali so že kaj popravili?
3d ready pomeni da je treba kupiti še dodatno škatlo in očala, ter imaš podoben performance kot pri panasonicu ali je slabše? Za 3d se mi glede na trenutno stanje ponudbe še neumno zdi tratiti denar, vendar si rad pustim odprte možnosti za prihodnost, ko bo že več 3d blurayav oz. si mogoče celo omislim t-2 tv. (in ta možnost z dokupom to reši, če kupim panasonicovo 2d verzijo, tega ne morem narediti, right)
Torej želim imeti čim večji tv, vendar tudi dobro sliko in če lg ne odstopa preveč od pan standardov, bi zadevo kupil...
edit: a PK590 je v tujini enako za našo PK950, ali je to čist drugi tv? Gledam tukaj
edit2: očitno sem se zmotu, ta ni 3D, sem gledal video tukaj: http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/... in sedaj opazil, da je video zgoraj o le 9500, spodaj je pa pravi video...
No ja vseeno me zanima primerjava slike med panasoninom in lg-jem, ker pri lg-ju dobiš za isto ceno dodatnih 10" napram panasonicovi 50" 2d verziji...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wade ()

Slika je načelno primerljiva. Le črna je pri panasonicu bolj črna prvih 1000ur. Pol pa pana preklopi na višjo napetost in grata LG bolj črn.
Glej iz prve roke:
Do danes sem imel pana px-t42g20, ki sem ga dal danes tastu in sem si kupil pri makspro 50pk350. Prvi vtis je, da se sliki nista tako zelo različni, le da lg bolj odseva okolico v zaslonu.
Ker pa vsaka plazma zahteva min. 100 ur utekanja bom več lahko povedal čez cca. 2 tedna.
Ne, bug še ni odpravljen - ampak LG je seznanjen z njim in ga bodo odpravili.
Če mene vprašaš, raje 60 kot 50!
ps. 950 ima isti ekran kot 350, 550, 750, le da ma kakšno funkcijo več. Rabiš te funkcije ( internet,... ). Če ne pol vzami 60pk550 za 1500.
Glej iz prve roke:
Do danes sem imel pana px-t42g20, ki sem ga dal danes tastu in sem si kupil pri makspro 50pk350. Prvi vtis je, da se sliki nista tako zelo različni, le da lg bolj odseva okolico v zaslonu.
Ker pa vsaka plazma zahteva min. 100 ur utekanja bom več lahko povedal čez cca. 2 tedna.
Ne, bug še ni odpravljen - ampak LG je seznanjen z njim in ga bodo odpravili.
Če mene vprašaš, raje 60 kot 50!
ps. 950 ima isti ekran kot 350, 550, 750, le da ma kakšno funkcijo več. Rabiš te funkcije ( internet,... ). Če ne pol vzami 60pk550 za 1500.
mamomu j....!