Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Frenky ::
Zgleda da sem prej malo zabluzil temo, pa bom še tukaj copy/paste moje vprašanje:
Jaz bi tudi rabil pomoč.
Upam da nisem preveč falil teme, ker je polno odprtih za tale problem.
Kupujem nov, večji TV, pa se še nisem povsem odločil med plazmo in lcd.
Na tv bo priklopljen xbox, računalnik (zgolj za hd filme), ter sioltv (tudi hd kanali).
Torej ne potrebujem dvb-t/c, pa tudi razni usb in ethernet vhodi/izhodi mi niso bistveni. Načeloma rabim samo 2 hdmi vhoda; za razliko v ceni bi raje imel boljši panel, kot pa polno teh priključkov in možnosti.
Kakšen pameten nasvet? Tole spodaj sem razmišljal, pa tudi denarni okviri: čez 1200EUR nikakor ne bi šel.
Gledam tole plazmo:
Panasonic TX-P50GW10 (1.150 EUR)
ter nekaj v tem rangu lcd
LG 47LH7020 (okoli 1.000EUR)
Jaz bi tudi rabil pomoč.
Upam da nisem preveč falil teme, ker je polno odprtih za tale problem.
Kupujem nov, večji TV, pa se še nisem povsem odločil med plazmo in lcd.
Na tv bo priklopljen xbox, računalnik (zgolj za hd filme), ter sioltv (tudi hd kanali).
Torej ne potrebujem dvb-t/c, pa tudi razni usb in ethernet vhodi/izhodi mi niso bistveni. Načeloma rabim samo 2 hdmi vhoda; za razliko v ceni bi raje imel boljši panel, kot pa polno teh priključkov in možnosti.
Kakšen pameten nasvet? Tole spodaj sem razmišljal, pa tudi denarni okviri: čez 1200EUR nikakor ne bi šel.
Gledam tole plazmo:
Panasonic TX-P50GW10 (1.150 EUR)
ter nekaj v tem rangu lcd
LG 47LH7020 (okoli 1.000EUR)

Mravlek ::
Mislim da GW10 ni vec, oglej si GW20 baje trga gate ;) baje je v istem rangu kot lanska V10
Cena GW20 42" je cca. 880EUR za 50" pa pogoglaj
Cena GW20 42" je cca. 880EUR za 50" pa pogoglaj
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mravlek ()

Alexius Heristalski ::
GW ima vgrajen satelitski tuner, ki ga Frenky ne potrebuje.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Cveto ::
In zakaj ne bi vzel GW20, če je ista kot G20, le da ima še dodatno satelitski tuner? In GW20 se pri nas dobi ceneje kot G20, ker je pač to model ki ga prodajajo posredniki ki vozijo robo iz nemčije.

Alexius Heristalski ::
Če je ceneje, pol itak ja, sem predpostavljal, da ni.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Brane2 ::
In zakaj ne bi vzel GW20, če je ista kot G20, le da ima še dodatno satelitski tuner? In GW20 se pri nas dobi ceneje kot G20, ker je pač to model ki ga prodajajo posredniki ki vozijo robo iz nemčije.
Kje ? Maš kak link ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Danes sem si ogledal Panasonica TX-P42G20E pri Tušu in stvar je videti zanimivo, čeprav so relativno dragi.
Koliko pa je razlike v med G20 in V20 serijo ? Na Panasonicovi strani una primerjalna tabela na pove nič. Edina vidna razlika je, da ima serija V20 "servisni vhod"- karkoli je že to in da ima V20 kao Infinite Black Panel "Pro" namesto vanilla.
Na Panasonicu sem našel tudi G25 serijo, ki naj bi prišla ven junija, v tech specsih pa ni videti nobene spremembe glede na G20, mogoče kdo ve kaj več o tem ?
Koliko pa je razlike v med G20 in V20 serijo ? Na Panasonicovi strani una primerjalna tabela na pove nič. Edina vidna razlika je, da ima serija V20 "servisni vhod"- karkoli je že to in da ima V20 kao Infinite Black Panel "Pro" namesto vanilla.
Na Panasonicu sem našel tudi G25 serijo, ki naj bi prišla ven junija, v tech specsih pa ni videti nobene spremembe glede na G20, mogoče kdo ve kaj več o tem ?

mamomu ::
V20 je model, v katerega so že imlementirali kupljeno tehnologijo od Pioneer plazem ( boljša črnina ). Ampak, po moje se ne splača čakat na V20 - G20 je ok!
Razlika med G20E in GW20E?! G20E ima SLO garancijo - GW20E pa Evropsko ( te Slo serviserji NE upoštevajo!! )
Razlika med G20E in GW20E?! G20E ima SLO garancijo - GW20E pa Evropsko ( te Slo serviserji NE upoštevajo!! )
mamomu j....!

kmetek ::
Kaj pravite na novo serijo C 5 in C6 serijo SAMSUNGov?
Official Samsung LNxxC530, LNxxC550 Owners Thread
Official Samsung LNXXC630/C650 Owners Thread
Official Samsung LNxxC530, LNxxC550 Owners Thread
Official Samsung LNXXC630/C650 Owners Thread
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Anton ::
Pozznavalci pozor, ta http://www.odnesi.si/plasma-tv-sprejemn... televizor se mi dopade. V naslednjih dneh nameravam kupiti nekaj podobnega, kaj svetujete?
Gledam tudi med temi modeli:
http://www.odnesi.si/lcd-led-tv-sprejem...
http://www.odnesi.si/plazma-tv-sprejemn...
Hvala za vašo pomoč. kaj vse moram paziti pri izbiti dobrega TV? LG in Samsung se mi nekako najbolj dopadeta, predvsem zaradi 2 letne garancije.
LP
Hvala za vašo pomoč. kaj vse moram paziti pri izbiti dobrega TV? LG in Samsung se mi nekako najbolj dopadeta, predvsem zaradi 2 letne garancije.
LP

Sem šel iskat okrog naslove s solidnimi cenami za Panasonicove plazme in našel Redcoon.pl.
Recimo TX-P50G20E ( 50 colska G serija ) stane drugače pri nas EUR1400+, tam pa EUR1128: TX-P50G20E. Hočejo 4.629 zlotov, kar je EUR1.128
Zanima me, če ima kdo tu izkušnje z njimi...
Recimo TX-P50G20E ( 50 colska G serija ) stane drugače pri nas EUR1400+, tam pa EUR1128: TX-P50G20E. Hočejo 4.629 zlotov, kar je EUR1.128
Zanima me, če ima kdo tu izkušnje z njimi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Mela ::
Kolikor sem jaz seznanjena z zadevo je takale.
Panasonic TX-P20G20E delana za jugovzhodno evropo.
Panasonic TX-P20GW20E delana za zahodno evropo in je pri nas ni mogoče uradno dobiti. Razen seveda po nelegalnih kanalih kjer so računi in garancija pod vprašajem. Da kupim stvar za več ko 1kilo € in ne vem če bom lahko uvaljavljala garancijo. Hvala ne!
Uradno Omenjeni model televizorja v Nemčiji in Avstriji stane enako kot pri nas. Zakaj je pa tu iz Nemčije uvožen toliko ceneje pa lahko ugibate.
Samo če pri nas pogledaš na ceneje.si vidiš, da vsi ki prodajajo pod tisoč uvažajo na sivo, drugače verjetno nimajo računice
Proizvajalec tu zagotovo ne gre pod svojo ceno in so nabavne cene za vse več ali manj enake(procent gor ali dol).
Če bi bilo tako bi bile tudi Pioner plazme krepko cenejše pa niso mogle biti zaradi stroška izdelave.
Če pogledaš avtomobil v Nemčiji ali pri nas je cena podobna. Zakaj se ga je tu dalo dobiti ceneje pa menda vsi vemo iz raznih afer. Pri tehniki je ista zgodba.
In zakaj bi človek reskiral s takšno zadevo oziroma to podpiral mi ni jasno. Pri nas se TV dobi z vsemi papirji in vsemi dajatvami in morebitnimi potrebami po servisu po solidni ceni. Vem ker smo tudi sami gledali različne rešitve in se odločili za slednje. Kupili po uradni poti in nobenega problema ter nobenih skrbi.
Vendar smo slovenci narejni tako, da bi radi imeli vse naj naj, boljše kot ima sosed, vendar vedno iščemo neke bližnje poti da pridemo do tega in stvari ne bi plačali po takšni ceni, kot jo pač ima.
Ne govorim sedaj pojdite v najbližjo štacuno in plačajte po priporočeni MPC dobi se uradno tudi pri nas na spletu za dober denar. Vendar tudi tu je treba paziti od koga kupiš.
Mi vem da smo bili zelo zadovoljni tako z odnosom do strank kot tudi storitvijo.
Se opravičujem samo sem morala to napisati :)
Panasonic TX-P20G20E delana za jugovzhodno evropo.
Panasonic TX-P20GW20E delana za zahodno evropo in je pri nas ni mogoče uradno dobiti. Razen seveda po nelegalnih kanalih kjer so računi in garancija pod vprašajem. Da kupim stvar za več ko 1kilo € in ne vem če bom lahko uvaljavljala garancijo. Hvala ne!
Uradno Omenjeni model televizorja v Nemčiji in Avstriji stane enako kot pri nas. Zakaj je pa tu iz Nemčije uvožen toliko ceneje pa lahko ugibate.
Samo če pri nas pogledaš na ceneje.si vidiš, da vsi ki prodajajo pod tisoč uvažajo na sivo, drugače verjetno nimajo računice
Proizvajalec tu zagotovo ne gre pod svojo ceno in so nabavne cene za vse več ali manj enake(procent gor ali dol).
Če bi bilo tako bi bile tudi Pioner plazme krepko cenejše pa niso mogle biti zaradi stroška izdelave.
Če pogledaš avtomobil v Nemčiji ali pri nas je cena podobna. Zakaj se ga je tu dalo dobiti ceneje pa menda vsi vemo iz raznih afer. Pri tehniki je ista zgodba.
In zakaj bi človek reskiral s takšno zadevo oziroma to podpiral mi ni jasno. Pri nas se TV dobi z vsemi papirji in vsemi dajatvami in morebitnimi potrebami po servisu po solidni ceni. Vem ker smo tudi sami gledali različne rešitve in se odločili za slednje. Kupili po uradni poti in nobenega problema ter nobenih skrbi.
Vendar smo slovenci narejni tako, da bi radi imeli vse naj naj, boljše kot ima sosed, vendar vedno iščemo neke bližnje poti da pridemo do tega in stvari ne bi plačali po takšni ceni, kot jo pač ima.
Ne govorim sedaj pojdite v najbližjo štacuno in plačajte po priporočeni MPC dobi se uradno tudi pri nas na spletu za dober denar. Vendar tudi tu je treba paziti od koga kupiš.
Mi vem da smo bili zelo zadovoljni tako z odnosom do strank kot tudi storitvijo.
Se opravičujem samo sem morala to napisati :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mela ()

Mela ::
V mediaplanet.si dobro se spoznajo na Panasonic plazme in so po tem poznani samo je res da moreš na pravega človeka zadet

PaJo ::
Samo če pa človek striktno želi GW model pa lahko naredi kaj ? Gre po njega v .de ali kaj? Ker meni osebno je ravno ta model prava kombinacija in samo zaradi tega ker ima vgrajen dvbs tuner, kateri nam pride zelo prav, druga zadeva je tam kjer imate možnost raznih kabelskih in iptv ponudb, tega pa žal vsi nimamo na voljo. V glavnem meni je ravno GW model ta prava kombinacija in ne vidim nekega bistva zakaj ne izdajo podobnega modela še za naši del .eu, glede na to da drugih razlik napram G model sploh ni. Torej so tukaj uvozniki oz. tržniki krivi za ta sivi uvoz in ne ti, ki to prodajajo, ti samo izkoristijo trg.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

kopernik ::
Glede te evropske garancije ni glih vse tako črno-belo. Znanka je v Italiji kupila neko belo tehniko (se ne spomnim več točno katero, bosch ali siemens ali celo nekaj tretjega) in ji pri nas niso hoteli priznati garancije, zato jih je prijavila ne vem več kateremu inšpektoratu, ki je dosegel, da so ji v Sloveniji priznali garancijo. Menda obstaja eu direktivi/uredba, po kateri morajo vzeti izdelek, če je bil kupljen v eu.

destiny ::
A pa si ti v življenju že kdaj videla nabavno ceno kakšnega izdelka? Glede na to da mora na izdelku zaslužit tako dobavitelj (veleprodaja) kot maloprodajni trgovec, mora biti MPC precej višja kot nabavna cena. Če je dobavitelj isti kot maloprodajni trgovec pa je zaslužek še vedno dovolj dober kljub nižjemu MPC-ju...

Jest sem kupil včeraj v Merkatorju G20 in sem dobil "pan-european warranty". Verjetno pri teh GW20 dobiš enako, in ti jo mora tudi Panasonic Slovenija upoštevati.
Nad TV-jem sem sicer res navdušen. SD slika je glede na omejitve tehnologije vrhunska, DVD je še opazno boljši, HD je pa sploh vrhunski. Na dobrih 2,5 delujeta 720p in 1080p dokaj podobno tako da je za pravi izkoristek fullhd treba sedeti bližje ali kupiti večji tv (sam bom gledal te filme iz počivlanika ki bo oddalje manj kot 2m in računam da bo potem ok). Vidim tudi da so 37 ali celo 32 colski fullhd televizorji nesmiselni, razen če se gleda iz enega metra oddaljenosti.
Nad TV-jem sem sicer res navdušen. SD slika je glede na omejitve tehnologije vrhunska, DVD je še opazno boljši, HD je pa sploh vrhunski. Na dobrih 2,5 delujeta 720p in 1080p dokaj podobno tako da je za pravi izkoristek fullhd treba sedeti bližje ali kupiti večji tv (sam bom gledal te filme iz počivlanika ki bo oddalje manj kot 2m in računam da bo potem ok). Vidim tudi da so 37 ali celo 32 colski fullhd televizorji nesmiselni, razen če se gleda iz enega metra oddaljenosti.

Frenky ::
Glede te evropske garancije ni glih vse tako črno-belo. Znanka je v Italiji kupila neko belo tehniko (se ne spomnim več točno katero, bosch ali siemens ali celo nekaj tretjega) in ji pri nas niso hoteli priznati garancije, zato jih je prijavila ne vem več kateremu inšpektoratu, ki je dosegel, da so ji v Sloveniji priznali garancijo. Menda obstaja eu direktivi/uredba, po kateri morajo vzeti izdelek, če je bil kupljen v eu.
Tako je.
Še vedno je mnogo tehničnih zadev v Avstriji vsaj za 10% cenejše kot pri nas. Seveda ne vse, ampak veliko stvari. Neumen je tisti, ki ne izkoristi odprtih meja, prosti trg znotraj EU, ter z absurdnimi maržami podpira naše tajkune in razne menedžerske prevzeme tipa Merkur, faliranih sinov tipa Šolmajer, ter odsluženih fusbalerjev tipa Prosinečki. Ne vem zakaj bi za kakšno stvar plačal dražje, kot je potrebno. Ne rečem pri slovenskih produktih, ampak pri trgovicih pa ni šans.
Obstaja internet, kreditne kartice, pa tudi Slovenija je tako majhna, da je vsakomur dostopna katera izmed sosednjih držav.
Pri moji plači, predvsem pa sedaj v času krize, bi bil totalen mongoloid, da ne bi izkoristil 100 eur; prihranka pri 1000eur;. "Zasluži jih" je lep rek...

Meni une poljske 50" plazme kar krepko dišijo.
Vprašanje, kolk je poštnina do sem.
Se pravi, če mi crkne tu, bi jo moral vzeti v garancijski servis Panasonicov zastopnik za SLO ?
Vprašanje, kolk je poštnina do sem.
Se pravi, če mi crkne tu, bi jo moral vzeti v garancijski servis Panasonicov zastopnik za SLO ?

ABX ::
Pozznavalci pozor, ta http://www.odnesi.si/plasma-tv-sprejemn... televizor se mi dopade. V naslednjih dneh nameravam kupiti nekaj podobnega, kaj svetujete?
LP
G13 je zadnja genercia Panasonic matrice, pazi ker je nimajo vsi letošnji modeli. Da bi jaz vedel jo imajo samo S2 in G2 serije. S tem da G serija ima še dodatne izboljšave te g13 matrice.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

A je kaj novega o Samsungovi "8000" seriji ?
Baje da je bila že lanskoletna zelo lepo primerljiva s Panasonicovo V10, ima pa par prednosti, recimo večje diagonale.
58-colsko se je baje dobilo za podoben denar, kot je stala Panasonicova 50-colska...
Baje da je bila že lanskoletna zelo lepo primerljiva s Panasonicovo V10, ima pa par prednosti, recimo večje diagonale.
58-colsko se je baje dobilo za podoben denar, kot je stala Panasonicova 50-colska...

roCkY ::
Samsung PS 63C7790 3500EUR
Panasonic TX-P65VT20E 4500EUR
oz. 50" bratca
Če ti želje in denarnica seže tako daleč. Verjetno največ kar se bo letos dalo dobit. No vsaj Panasonic je spravil cene nekolk nižje potem ko je "kuro" tehnologijo popapcal.
Panasonic TX-P65VT20E 4500EUR
oz. 50" bratca
Če ti želje in denarnica seže tako daleč. Verjetno največ kar se bo letos dalo dobit. No vsaj Panasonic je spravil cene nekolk nižje potem ko je "kuro" tehnologijo popapcal.

kaj pri Samsungu pomenijo cifre in črke za diagonalo ?
Domnevam, da "C" označuje letošnje modele - lanski so bili "B", ampak kaj so zadnje tri/štiri cifre ?
Domnevam, da "C" označuje letošnje modele - lanski so bili "B", ampak kaj so zadnje tri/štiri cifre ?

B so modeli 09, C pa modeli 2010.
4xx in 3xx modeli so začetne serije, predvsem manjših diagonal.
5xx so malo boljši, a še vedno samo z 50hz.
6xx so modeli z 100hz in nekaj več multimedije ter mrežni priklopom.
7xx imajo 200hz in vse funkcije.
6000 so osnovni led modeli
7000 imajo še mrežni priklop
8000 imajo 200hz in vse funkcije.
Nisem glede vsega 100% in obstajajo tudi razlike znotra posameznih serij, a približno tako je.
Pomoje se trenutno najbolj splačajo c650 modeli. led je sicer kul, a precenjen.
Nisem glede vsega 100% in obstajajo tudi razlike znotra posameznih serij, a približno tako je.

kmetek ::
me mika 40'' c650, mislite, da delajo mkvji preko wlana itd? potem niti ne rabiš več wd tv live/extreamerja?

S tem da sta 6000 in 7000 seriji "Edge Lit", 8000 pa local dimming led, vsaj zdi se mi da je tako...

djordjevic ::
me mika 40'' c650, mislite, da delajo mkvji preko wlana itd? potem niti ne rabiš več wd tv live/extreamerja?
Še vedno je bolje kabel. Meni pa na PS HD serije še streama OK, pri filmih pa začne trokirat. Ravno danes bom verjetno vlekel kabel. Potem pa res lahko dam počasi wd live player s police. :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

OnFire ::

Edge lit nikakor ne more imet local dimminga :) Edge lit pomeni da je izvor osvetlitve le na robovih in tako ne more izklapljat osvetlitve le na lokalnih mestih. Za to potrebuješ full led.

Mah to pol ni več local dimming ampak nek semi local dimming al kako bi ga imenoval... Enivej, če bi ta semi local dimming sproduciral kakšne uporabne rezultate, bi ga verjetno vgrajeval že vsi proizvajalci, tko mi pa trenutno na pamet ne pade noben tv, ki bi mel tak feature.

Okapi ::
Dinamični kontrast uporabljajo vsi, kako konkretno imajo to izvedeno televizorji z edge LED pa ne vem.
O.
O.

Tudi LED uporabljajo dinamični kontrast oziroma "dimming" celega panela. Pri Samsungu se tega celo ne da izklopit, kar pomeni da ti stalno prilagaja lsiko, kar gre enim zelo na živce, v enih primerih pa tudi napačno zatemni kar pomeni da izginejo podrobnosti.
Local dimming pa je problematičen zato ker je premalo ledic in ti potem temni ali svetli sliko v kvadratih oziroma po področjih. Recimo da keže luno na črnem nebu:ostala področja lepo zatemni, kvadrat v katerem je luna pa bolj osvetli (ne samo lune, tudi kvadrat okoli). Zadeva bo kul ko bo ledic več, do takrat je pa pomoje bolj neuporabno.
Local dimming pa je problematičen zato ker je premalo ledic in ti potem temni ali svetli sliko v kvadratih oziroma po področjih. Recimo da keže luno na črnem nebu:ostala področja lepo zatemni, kvadrat v katerem je luna pa bolj osvetli (ne samo lune, tudi kvadrat okoli). Zadeva bo kul ko bo ledic več, do takrat je pa pomoje bolj neuporabno.

B so modeli 09, C pa modeli 2010.
Mislu sem na plazme. LCDji mi nekako niso zanimivi.

Novejši modeli z local dimmingom (npr LG le8500 serija) imajo veliko več ledic kot tisti prvi Samsungovi izdelki, tako da pri teh novih modelih local dimming baje dobro dela...

Okapi ::
Vedno so neki kompromisi. V večini primerov je tudi prej local dimming delal čisto OK, primerov, ko ga "opaziš" in je moteč, je pa z višanjem števila ledic čedalje manj.
O.
O.

ABX ::
Ima LG 42 sl8000 sploh kakšno prednost pred Panasonic 42G20E?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!