» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
92 / 154
»»

mamomu ::

mamomu j....!

-žiga- ::

Kupujem nov TV 52" ali več za neko zmerno ceno (recimo do 1800 eur). Bolj se nagibam k LCD. Kaj priporočate?

fpbs ::

Na tej strani si malo oglej in primerjaj tehnične podatke. Kaj dosti ni na izbiro. Cene so pa potem pri nas verjetno nekoliko višje. http://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=33_52%...

Ja, saj to sem že gledal in dobim par opcij, ki kolikor toliko ustrezajo mojim kriterijem, me pa zanima, če ima kdo kaj od tega doma, da pove osebne izkušnje.
Kak Sony KDL-52V5800 se mi zdi zanimiv, ker imam trenutno W4000 od Sonyja. Bi pa kake komentarje in nasvete, če je kak drug TV mogoče boljši. LGji so se mi včasih zdeli dobri za svojo ceno, recimo.

roCkY ::

Dodaš še mal pa imaš Sonay KDL-Z5800. Sicer dvomim, da bo pri nas kdo spustil na 2000EUR a takoj na oni strani severne meje dobiš.

Sicer pa prihaja veliko modelov v naslednjih mesecih.

To kupuješ zraven ali menjaš W4000. Kaj dost ne boš profitiral razen diagonale vkolikor je W4000 manjši.

LG pa je za svojo ceno sigurno odličen TV. Slabih TV počasi niti več ne bo. Pred 2-3 leti so bile razlike v sliki velike sedaj so manjše.

W4000 se seli v drugo sobo, za dnevni prostor pa se bo kupil nov TV.
Do nakupa me itak loči še vsaj en mesec, tako da bom sledil, kaj še pride ven, ampak novi modeli so ponavadi itak malo dražji.

Me pa še zanima, če je pri današnjih TVjih potrebno biti pozoren na kakšno posebnost. Tako kot pred časom na DVB-T in mpeg4.

fpbs ::

Podpirati mora tudi AAC kodek za zvok.

Corny ::

Corny je izjavil:

Zakaj mi pri Tx-p42g10 noče predvajati filma na SD kartici?

sulaco ::

Sony je sicer v redu, a kaj ko na usb2.0/DLNA predvaja samo Mpeg2(w5800), prihajajoči modeli pa tudi ne vsega (kot recimo LG in Samsung).

To, da pa Samsung serije 6000, 7000 in 8000 nimajo zadaj izhoda za slušalke je pa POD mejo vsake kritike in je kar nekaj ljudi zaradi tega vrnilo televizor :(
"Morali bi se zgledovati po modelu LG-ja, ki ima vgrajeno Bluetooth oddajanje zvoka za slušalke!"

In ko berem teste, tole prodajanje megle z EDGE-LED pa tanjšanjem TV-jev v milimetre, potem pa konkretnega zvočnika (ali vhoda za slušalke) ne morejo not dat, je tudi zgrešena evolucijska smer :(

Snemanje programa na USB ključek (novi Panasonici) je pa ZMAGA ;)
Ali pa tanovi daljinec od samsung C9000 :) :)

LP

Keyser Soze ::

Da se malček odaljimo od bolj "ekstremnih" primerkov in pogledamo še malček po budget zadeva.

Za naše "stare" je treba kupit nov TV. Nič posebnega, pač malo večja diagonala (na stara leta pride prav), in pa vgrajen DVB-T sprejemnik, ki je skladen z našimi standardi. Za vsak primer če crkne Siol TV.

In ko smo že pri Siolu. Imajo eno akcijo. Ugodne obroke, brez obresti, kar bi zneslo tudi ob povprečni penziji nekako BP.

Izbira se med Sony KDL40EX402 modelom in Samsung LE40B530 modelom. Ker neke bistvene razlike v tem rangu ni, se nagibam napram Sonyju. A ima kdo kakšne pomisleke? Predloge zakaj bi izbral drug model?
OM, F, G!

jernej27 ::

Kaj pa pravite na tole novo serijo od PANASONICA?

http://www.mediaplanet.si/panasonic-pla...

destiny ::

Druga generacija NeoPDP panela, THX certifikat... pomoje ne morš zgrešit :)

kopernik ::

Kaj svetujete za razmeroma svetlo dnevno sobo (ne maram kakšnih "ogledal", zato imam recimo tudi laptop z mat zaslonom) in da dobro prikazuje SD sliko ? Velikost 40 ali 42 inčev, full hd. Glede tehnologije mi je pravzaprav vseeno, lahko lcd ali led ali plazma. Budget max. 1000 EUR.

Tomson ::

Če lahko, dodaj še 99EUR in nabavi Panasonic TX-P42G20E
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Alexius Heristalski ::

Keyser Soze je izjavil:

Da se malček odaljimo od bolj "ekstremnih" primerkov in pogledamo še malček po budget zadeva.

Za naše "stare" je treba kupit nov TV. Nič posebnega, pač malo večja diagonala (na stara leta pride prav), in pa vgrajen DVB-T sprejemnik, ki je skladen z našimi standardi. Za vsak primer če crkne Siol TV.

Panasonic TX-P42X10Y v Sparu za 519 evrov, veliko TV-ja za solidno ceno, če še niso vseh razprodali.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

aleksav ::

Pozdravljeni odločam se kot ostali za nakup Plasma tv, med omenjenimi znamkami sem izbral proizvajalca Panasonic. Gledam Siol-TV, DVD, Divx, velikokrat streemam tudi preko interneta razne športne dogotke katere preko skart kabla prenašam na tv ( slika ni optimalna).
Odločam se za model TX-46G15 katerega prednost pred S10 vidim le v novi Neo PDP tehnologiji in pa LAN priključku. Zanima me ali je po vašem mnenju vredno doplačat cca 270E razlike.
Ali bom lahko preko LAN priključka gledal YOU Tube, Gmail, Streem brez raznih umesnikov ter kakšno tipkovnico (miško) potrebujem za omenjeno srfanje preko TV-ja ( sem popolen laik za LAN priključke) Če mi lahko nekdo objasti možnosti njihove uporabe bi bil zelo hvaležen.

Okapi ::

Panasonic nima najbolje narejen internetni priključek. YoutTube lahko gledaš, za Gmail pa že ne vem, se mi zdi, da ne moreš. Ima namreč samo omejen nabor strani, ki jih lahko gledaš, in vse so prirerejen za delo z daljincem, da ne potrebuješ tipkovnice.

Pravi brskalnik imajo Philipsi, tam lahko tudi e-pošto pišeš in vse drugo.

O.

Prosil bi še odgovor na ostala zastavljena vprašanja katera se nanašajo na racijonalnost odločitve pri nakupu G15 pred S10 glede na opisane namene uporabe

Sarkozy ::

A je LE40B750 dober nakup?

oz. je kje kaj boljšega za isto ceno?
Ils sont fous ces Slovenes!

m7730 ::

Glede na dosedanje zamujene priložnosti, me zanima ali veste, kje bi še lahko dobil Pioneer Kuro pdp-lx6090?
Če bi ga kdo (razlog?) želel prodati (delujočega seveda), se za nakup priporočam :)

Za ceno bi se že zmenili.

Uživajte

A na Primaline si vprašal, če še imajo kakšnega?

O.

Sem, pa so že zdavnaj brez.

Sem imel priložnost na bolhi, kakšnih 10 dni nazaj, pa sem preveč cincal. Zdaj mi je pa zlo žal.

Ni ravno veliko primerov, kjer bi ljudje prodajali takšne tv-je. Mogoče, če bi se našel nekdo, ki mu je TV postal prevelik (ker se seli mogoče, ...), tako kot je bilo v tem mojem primeru.

Sem čisto tako informativno vprašal. Se zavedam, kaj sem zamudil, glede na to, da sem namensko varčeval.

M

Zakaj pa ne vzameš Panasonica? AFAIK so letošnji modeli, tisti boljši, povsem na ravni zadnjih Kurotov, če ne celo boljši, cena je pa tudi tam nekje.

O.

Sem gledal lanski model V serijo. Tudi pri tej sem cincal. Ampak je prav, da sem, ker se je ugotovilo, da ima vseeno določene napake.

Glede letošnjih modelov je VT serija ok, čeprav me 3D ne zanima. Ampak, ker imam sobo dovolj veliko, mi 50" ni ravno po godu (58" ni na vidiku, 65" pa bo predraga).

Panasonicovo "monitor" serijo bi pa preskočil, ker bom vseeno gledal kakšen Tv program.

M

Ravnokar kupil Panasonic G20 za ne boste verjeli 860EUR 42". gospod med televizjami.
Media market thanx

e-marko ::

Lahko malo napišeš glede predvajanja divx filmov z USB ključka? Deluje ali ne? Podnapisi tudi? MKV vem, da žal ne podpira.
Uporabljaš mogoče DVB-T? Zanima me ali podpira AAC, ki je nuja za npr. B mux pri nas. Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

Izi ::

Tukaj imaš zelo podrobno, na 15 straneh, recenzijo tega novega Panasonica: Recenzija [plazma]: Panasonic TX-P42G20E [107 cm]
Pregledali so takorekoč vse podrobnosti televizorja, zadeva je v Hrvaščini, upam da še obvladate jezik naših južnih sosedov.

Ja, sem prebral tole. Toliko še razumem, pa še v šoli so nas s tem "posiljevali".
Ravno zato sem vprašal, ker tam so napisali, da ne podpira predvajanja z USB-ja, medtem ko sem na drugem našem forumu dobil informacijo, da dela in so se baje ušteli pri tem testu... Sedaj pa ne vem.
DVB-T pa seveda niso testirali, ker nimajo takšnega sistema kot pri nas (AAC za B mux).

LP

Cveto ::

DVB-T dela, saj sem videl že večih trgovinah ta TV kako je prenašal naše TV kanale (večinoma iscer verjetno res DVBC, a tudi tam so kodeko enaki).

Morda kdo ve kakšn a je razlika med TX-P42G20E (ki je v večini trgovin) in TX-P42GW20 ki ga ponuja Mediamarket?

Se že kaj ve kdaj pride 46colski model? Mene nekako bolj zanima tisti (50" ne gre v regal) ali pa Samsung 46B650.

Še vprašanje za lastnike: kakšna je slika pri digitalnem SD signalu? Recimo v primerjavi z zgoraj omenjenim samsungom ki ima SD sliko res vrhunsko (ima res kar neko "globino"). Skrbi me namreč to da so po vseh testih pograjali SD sliko. Koliko je zdaj to res slabše?

Cveto je izjavil:

DVB-T dela, saj sem videl že večih trgovinah ta TV kako je prenašal naše TV kanale (večinoma iscer verjetno res DVBC, a tudi tam so kodeko enaki).

Človek sprašuje za zvok AAC, ki ga na kabelski skoraj zagotovo ni, v muxu A pa prav tako (še) ne, testne slike muxa B pa v trgovinah najverjetneje ne kažejo. Ampak vseeno bi morala biti skrb glede AAC odveč, saj si ne predstavljam, da ga novi televizorji ne bi podpirali, še posebno, če so ga že starejši modeli.

Izi ::

AAC je del MPEG-4 video standarda.
Če ima TV oznako MPEG-4 potem podpira AAC, ni treba sploh spraševati.
Ko kupuješ nov TV moraš gledati samo, da podpira DVB-T in DVB-C (Kabelska vse bolj izpodriva zemeljsko, zato rabiš oboje, da si dobro preskrbljen za naslednje desetletje) in prav tako nujno je, da ima TV oznako MPEG-4. Tako boš imel vse kar rabiš in tudi tisto kar ne rabiš.
Ljudje tako radi komplicirajo, pa je vse skupaj tako enostavno, celo babica gre lahko v trgovino po nov televizor.
Zapomniti si mora samo 3 oznake, DVB-T, DVB-C in MPEG-4. Če ene od teh oznak ni na veliko napisane na televizorju potem prste stran in išči naprej.

Na žalost ni tako zelo preprosto. Kar nekaj starejših sprejemnikov za DVB-T z MPEG-4 ne zna predvajati AAC. Nekatere lahko nadgradiš, nekatere ne moreš. Pač kitajska roba. Sedaj so to porihtali, ampak še vedno je potrebno biti malce previden, da ti ne podtaknejo kakšne stare robe. To velja za samostojne sprejemnike, tisti v televizorjih so menda vsi OK.

O.

PaJo ::

TX-P42GW20 model ima napram TX-P42G20E še vgrjen DVB-S tuner, torej sprejem iz satelita. Je pa tale model GW20 narejen za nemški trg, tako da glede na ceno nimaš prav nič za zgrešit, ker ostalo je vse identično.
Glede AAC zvoka na dvbt pa mislim da Panasonici to že imajo zadnji dve generaciji komot, če ne že več, tako da tu po mojem ni potrebno skrbi, bom ti pa kaj več povedal, če bom to plazmo kupil, vse kaže na to, ker Sony KDL-40EX705 LED še zgleda ne bo hitro dobavljiv pri nas, pa še cena bo napram te plazme kar visoka. Malo še počakam, potem pa bomo videli kaj bomo kupili.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

@Izi, nič ne kompliciram. Redno sledim tudi forum apek in opažam, da je bolje biti previden. Previdnost je mati modrosti. Drugače pa tako kot je Okapi povedal, ja.
Model s tremi tunerji mi je pa zanimiv, ker se tako znebim odvečnih škatel. Kabelske sicer nimamo, iptv je tukaj šala, zato sta pa DVB-T in DVB-S praktično nuja.

LP

Čudno, da nima DVB-S2 tunerja (ali pač?), čedalje več programov oddaja v tem sistemu, predvsem HD, ker jih lahko stlačijo več na en transponder kot pri DVB-S.

Zgodovina sprememb…

Je to dvbs2 tuner, samo Pansonic ga imenuje dvbs hd, ker vsi hd stremi so itak že skozi dvbs2. Lahko pa pogledaš tukaj test:
http://www.areadvd.de/hardware/2010/pan...
Imaš na prvi sliki kar ZDF HD, tak da zagotovo to podpira dvbs2 standard. Tudi sam ga kupujem zaradi tega, ker ima lepo vse tri tunerje, res da tudi pri meni dvbc ne bo verjetno nikoli ampak ostala dva pa sta zakon, ker lahko pozabim na vse potrebne stb boxe. Pa še pvr na usb pa smo že skoraj vse pokrili. Škoda samo da ne podpira mkv ampak mislim da se bo tudi tukaj kaj spremenilo, Panasonic sledi trendom, od kakega Sonya kaj takega sploh ni za pričakovat :(

Aha, vse jasno. To je to. Po drugi strani pa bo ORS (Avstrijci) letos začel s testiranjem DVB-T2 ...:D

Zgodovina sprememb…

Saj za te potrebe pa je Pansonic izdal ta isti model plazme še za .uk trg TX-P42G20B in ima namesto navadnega dvbt modula kar dvbt2 modul, v Angliji temu pravijo Freeview HD.

Fino, upam, da se bo ponudba še razširila. VB je velik trg. Cena se vrti okoli 1100 funtov (trenutno 1200 evrov).

Zgodovina sprememb…

biggie33 ::

Zdravo! Kupujem nov TV in se odlocam med plazmo LG 50PS60 in lcd LG 42SL8000. Zanima me vaše mnenje. Rabil bi za SD in xbox. Hvala...

Vice ::

Moje mnenje je da ne bi kupil ne plazme ne lcd-ja...

Kupi plazmo.

O.

mamomu ::

biggie33 : imaš ZS!
mamomu j....!

bond007 ::

Jst sem na razprodaji v 5pik kupil 50" LG plazmo 50pq6000 hd ready za 400€. Idealno za gledanje iz 3+ metrov, žre tam okoli 200W: , SD sliko pa ima celo malenkost boljšo kot panasonic plazme...:) Odličen dizajn - spredaj steklo brez roba, včeraj pogledal en 1080p film gor in je res 8-O . Nima pa tako dobre črne barve kot panasonic, pa daljinc ma malo čudno razporeditev, ampak za 400€ je res odličen value.

Pat_MaGroin ::

OMG, to pa je cena. Verjetno jih nimajo več, kajne? :)

PIC

bond007 ::

Žal ne, sicer bi tudi sam vsaj 2 uzel :D.

Mela ::

Za takšno ceno se pa sedaj že izplača vzeti plazmo.
:)

sulaco ::

Je kdo že kupil sony EX500 ali EX700 serijo ?? Zanima me kakšna je slika na SD??
Danes sem na EX in HX probal dvixe preko USB in ugotovil, da od 4 dvixov samo 1-nega bere, čeprav vse 4 prepozna, MKV-je pa niti vidi ne....Da TV za 1000EUR ne bere dvixov-PODEN?!? Sicer bom pa raje media player kupil, pa bo bral vse (še več kot LG ali Samy), ampak priokus ostane :(

kopernik ::

Tomson je izjavil:

Če lahko, dodaj še 99EUR in nabavi Panasonic TX-P42G20E

Pri temu modelu so na avforums grajali prikaz SD slike, zato me zanima, če lahko kdo iz lastnih izkušenj pove, kako se dejansko obnese za SD signal (analogna kabelska) ?

djordjevic ::

Mela je izjavil:

Za takšno ceno se pa sedaj že izplača vzeti plazmo.
:)

Samo oblika pa je poraaaazna.
No grave is deep enough to keep us in chains.
««
92 / 154
»»