Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Cveto ::
4020 se da odklenit da predvaja vse, samo naložiš novi firmware in vključiš v servisnem meniju.

Yoni ::
tudi sam kupujem novi TV, prosim vas, da mi ne tupate v glavo, da se za isto ali manjši ceno dobi plazma, ker sem se odločil za LCD in mi plazma iz subjektivnih razlogov ne diši.
Če za dosti več denarja rajši gledaš bistveno slabšo sliko, potem kar kupi LCD. Ko boš enkrat videl isto sliko na plazmi se boš začel tolči po glavi, ker ima lcd katastrofalno sliko napram plazmi...

polde66 ::
Je odvisn tud od kvalitete signala k ga dobiš, sem zdi
, drugač pa mkv filmi in ostalo na mojmu LG 37LH5000 šibajo zlo uredu. Me že zanima kakšen kič mora predvajat plazma glede na to da je oh in sploh proti LCD-ju(na LG-ju pa je slika fenomenalna).

polde

Nikakršen kič, ampak realno sliko oz. barve. Na lcd-ju so barve nekakšen zmazek, od blizu je slika kot bi gledal animacijo...

Glej. Imaš LCD s full hd ločljivostjo, ter plazmo z ločljivostjo 1024x768 in na obeh gledaš enako sliko, SD signal ločljivosti 640x480 pik. Katera slika bo boljša? Logično da plazma. Zakaj? Zato, ker mora lcd z interpolacijo nadomestiti bistveno več pik kot lcd zaslon(kako interpolacija pik v grafiki deluje ne bom razpredal ker je cela matematika v ozadju, interpolacijski polinomi, zlepki in podobna sranja pa niso ravno enostavna). Posledica tega je slika, ki od blizu zgleda kot animacija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoni ()

djordjevic ::
Pa se ti zavedaš, da mnogi večinoma gledajo HD stvari, torej serije in filme in bore malo SD vsebine? Ker če tripaš na SD, potem lahko mirne duše ostaneš na katodniku. Poleg tega pa se je situacija bistveno popravila z vgrajenimi DVB-c dekoderji.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Narobe razmišljaš. Večina folka še vedno gleda tv(ja, točno to, gledajo slo 1, slo 2, pop tv, kanal a...) manjšina pa gleda HD filme in ostalo. Zato pa rtv slo recimo še vedno šopa programe v 4:3 in podobna jajca... Ne tripam na SD, vem pa, da je slika na plazmi bolj naravna, tu pa je še en faktor...človek na 42" tv niti ne opazi razlike med 720p in 1080p. Ergo je 42" fullhd tv brezveze kupovat...
Zgodovina sprememb…

djordjevic ::
.človek na 42" tv niti ne opazi razlike med 720p in 1080p. Ergo je 42" fullhd tv brezveze kupovat...
Mhm, če gleda s šestih metrov in je rahlo daljnoviden. Tule si kapitalnega kozla ustrelil, kolega moj.
No grave is deep enough to keep us in chains.

kurjač ::
Tukaj se ne mislim prerekat. Ampak tako čist na kratko Yoni ima prav!
Full HD me ne zanima
Še vprašanje
Kdo ve kje imajo na zalogi Panasonic plasmo TX-P42X10Y za 500EUR
Full HD me ne zanima
Še vprašanje
Kdo ve kje imajo na zalogi Panasonic plasmo TX-P42X10Y za 500EUR

potepuhec ::
Eno mogoce malo perverzno vprasanje. Kolega kupuje nov TV 50-60''. Denar NI problem. Isce se najboljsa slika za HD. Plazma ali LCD nima veze prav tako nima veze kaksen je zvok oz ce sploh je, ker gre ves zvok preko Hi-Fi. Torej isce se najboljsa slika. Predlagal sem mu Pioneer - KURO plazmo, ker je svoj cas to bilo najbolje, kar se je dalo dobiti vendar jih ze par let ne delajo vec, nove (iz trgovine, da se razumemo) pa prakticno ni mogoce dobiti.
Kateri model bi bil najblizji nadomestek le tej, ce je boljsi TV se toliko bolje. Mogoce bi izpustili kaksne perverzne buticne TVje za par 10kEUR, tja do 10KEUR pa po moje ne bi smel biti problem.
Thx!
Kateri model bi bil najblizji nadomestek le tej, ce je boljsi TV se toliko bolje. Mogoce bi izpustili kaksne perverzne buticne TVje za par 10kEUR, tja do 10KEUR pa po moje ne bi smel biti problem.
Thx!

Okapi ::
Preveri naj pri www.primaline.si, če imajo še kakšnega Kurota, še pred kratkim so jih nekaj imeli, po zelo ugodni ceni.
Drugače pa naj pač vzame najboljšega Panasonica (tistega s thx - serija V, če se ne motim).
O.
Drugače pa naj pač vzame najboljšega Panasonica (tistega s thx - serija V, če se ne motim).
O.

.človek na 42" tv niti ne opazi razlike med 720p in 1080p. Ergo je 42" fullhd tv brezveze kupovat...
Mhm, če gleda s šestih metrov in je rahlo daljnoviden. Tule si kapitalnega kozla ustrelil, kolega moj.
Ne. Recimo, da je višina 42" ekrana cirka 600mm. Pri 720p je višina pike 0,8mm, pri 1080p pa 0,55mm. Te razlike pri oddaljenosti 2m enostavno ne moreš opazit. Dejte se zresnit malo ljudje božji no, kako boš na 2m opazil 25 stotink milimetra razlike no...nikakor. Če bi gledal na razdalji zorne oddaljenosti bi mogoče opazil, vse kar je dlje ni šans, ker "ločljivost" očesa rapidno pada.
kurjač, ta model boš težko kje dobil za ta denar. Nazadnje je bil na mimovrste 539€, pa so ga umaknili iz prodaje. Pri RAM2 je 67x€, če plačaš z gotovino.
Zgodovina sprememb…

EEDEEOT ::
Če za dosti več denarja rajši gledaš bistveno slabšo sliko, potem kar kupi LCD. Ko boš enkrat videl isto sliko na plazmi se boš začel tolči po glavi, ker ima lcd katastrofalno sliko napram plazmi...
da, rad dam več denarja za slabšo sliko.. in da ne bom poslušal cviljenja ventilatorjev ob obremenitvi, possible burn-in (ja ja tehnologija gre naprej), večje teže, gretja, itd. sem pač ljubitelj LCDjev in Audijev, zato tudi slednjega vozim in pripisujem BMWje čefurjem, kljub BMWji naprednosti.
osebne preference, zato dajte mir s plazmami, če človek prosi za drugo. kje je uvidevnost?
kakšno sliko prikazuje LCD navadnega signala vem, ker si že lastim LCD 32" v študentskem stanovanju, doma pa imamo tisto siolovo digitalno sranje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EEDEEOT ()

Ventilatorji-preteklost.
Burn-in-preteklost.
Gretje-preteklost.
LCD-ji-preteklost.
Če doma gledaš sioltv in boš kupil 42" LCD po možnosti še full hd, ti povem da boš razočaran totalno.
Ampak hej, če rajši kupi cliota kot audija, potem kar...
Burn-in-preteklost.
Gretje-preteklost.
LCD-ji-preteklost.
Če doma gledaš sioltv in boš kupil 42" LCD po možnosti še full hd, ti povem da boš razočaran totalno.
Ampak hej, če rajši kupi cliota kot audija, potem kar...

EEDEEOT ::
škoda, ker berem na forumih, da lastniki panasonicovih plazm še vedno poročajo o gretju in ventilatorjih, pa so 2009 modeli. čeprav res, da manj izrazito kot prejšnja leta.
glede na to, da je proizvajalcev plazem vedno manj, vprašanje kako dolgo bo panasonic še vztrajal pri teh. LCD je kvečjemu prihodnost. ko bo postal LED in OLED standard, je pomoje konec plazem. ali pa bodo popolnoma v ozadju.
glede na to, da je proizvajalcev plazem vedno manj, vprašanje kako dolgo bo panasonic še vztrajal pri teh. LCD je kvečjemu prihodnost. ko bo postal LED in OLED standard, je pomoje konec plazem. ali pa bodo popolnoma v ozadju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EEDEEOT ()

Pojdi v kako trgovino pa daj roko na kako panasonicovo plazmo...temp. stekla bo na sobni temperaturi(preverjeno). Pa nima nobenih ventilatorjev...
LCD v zdajšnji obliki je preteklost. Pika. S kvaliteto slike na plazmi se lahko primerja šele kak LED LCD...

LCD v zdajšnji obliki je preteklost. Pika. S kvaliteto slike na plazmi se lahko primerja šele kak LED LCD...
Zgodovina sprememb…

Thx... torej ce sem prav razumel je KURO se vedno referenca kar se slike tice. Bo probal le to dobit. Ce pa obstaja kaksna alternativa kot so novi LED LCDji ali kaj podobnega, kar bi se lahko kosalo s KURO plazmo pa le na dan s predlogi. Konec koncev je to ze par let star TV z novimi tehnologijami in kakovostjo slike pri le teh pa nisem najbolj na tekocem. LED LCD bi naj bil po kontrastu nekje tu tu ce sem dobro informiram samo ko ne vem kateri modeli bi bili primerljivi. Morda Samsung 9000 serija ali pa Philips 9704 le ti menda nimajo 50'' +?

Najboljši modeli Panasonica so bolj ali manj enako dobri kot Kuro, kar se kontrasta, črnin in barv tiče, s tem, da imajo manjšo porabo elektrike in nekaj naprednejših možnosti, na primer povezavo v internet, pa 600 herčni so, kar se tudi malo pozna.
Kurota se splača vzeti le, če ga dobiš po ugodni ceni.
O.
Kurota se splača vzeti le, če ga dobiš po ugodni ceni.
O.

destiny ::
Če denar res ni ovira, potem je varianta Panasonicova Z serija. Mediamarket ima trenutno v ponudbi le 42'' model, obstajajo pa seveda tudi večji. Druga možnost je pa LG-jev LED lcd, samo ga v Evropi še nisem zasledil. Gre za model 55LHX.

A to bi bil npr ta model Panasonic TX-P54Z1E? Pod Z10 nisem nasel nic pametnega v trgovinah. Thx!

AngelOfDeath ::
Thx... torej ce sem prav razumel je KURO se vedno referenca kar se slike tice. Bo probal le to dobit. Ce pa obstaja kaksna alternativa kot so novi LED LCDji ali kaj podobnega, kar bi se lahko kosalo s KURO plazmo pa le na dan s predlogi. Konec koncev je to ze par let star TV z novimi tehnologijami in kakovostjo slike pri le teh pa nisem najbolj na tekocem. LED LCD bi naj bil po kontrastu nekje tu tu ce sem dobro informiram samo ko ne vem kateri modeli bi bili primerljivi. Morda Samsung 9000 serija ali pa Philips 9704 le ti menda nimajo 50'' +?
Philips 52PFL9704
obstaja...
Kaj pa kak Loewe Reference ?
edit: Slovnica

destiny ::
A to bi bil npr ta model Panasonic TX-P54Z1E? Pod Z10 nisem nasel nic pametnega v trgovinah. Thx!
Ja, v nekaterih državah je oznaka Z10, nekje pa Z1 (mislim da za USA trg, nisem pa ziher).

pia2001slo ::

54'' Panasonic TX-P54Z1E bo kar vredu (ce je to isto kot Z10 serija, ker sem gledal na Nemskih trgovinah), ce ze kaksen potem prej vecji.
Za Loewe Reference bom probal dobiti neke teste, ceprav bi moral biti bistveno boljsi od Panasonica ali pa KURO, ker je cena, ki sem jo nasel 12k€
Philips 52pfl9704 bi tudi prisel v postev.
21:9 Philips pa zal nima slike, ki bi bila vredna tega denarja. Sem ga videl v zivo.... ideja je sicer super ampak slika je pa tak tak... verjetno, ker mora 1080 signal interpolirati na resolucijo zaslona, ki pa ni 1080.
Torej nekak ozji izbor imam. Ali ima kdo kaksno idejo kje omenjene zaslone videti v zivo? Idealno bi bilo vse na istem mestu :)
Za Loewe Reference bom probal dobiti neke teste, ceprav bi moral biti bistveno boljsi od Panasonica ali pa KURO, ker je cena, ki sem jo nasel 12k€
Philips 52pfl9704 bi tudi prisel v postev.
21:9 Philips pa zal nima slike, ki bi bila vredna tega denarja. Sem ga videl v zivo.... ideja je sicer super ampak slika je pa tak tak... verjetno, ker mora 1080 signal interpolirati na resolucijo zaslona, ki pa ni 1080.
Torej nekak ozji izbor imam. Ali ima kdo kaksno idejo kje omenjene zaslone videti v zivo? Idealno bi bilo vse na istem mestu :)

Mentalist ::
Jaz bi pa nekaj vprašal. Se že slučajno ve, kdaj bodo v SLO 3d televizorji in kakšna bo cena?
Lool.

mamomu ::
Od april-maj : cena okoli 1500euro in gor ( to so le ugibanja - ampak mislim da mam prav! )
mamomu j....!

lio33 ::
Imam eno vprašanje, upam, da bi mi lahko kdo pomagal, kupujem nov tv. Odločam se med
LCD https://trgovina.gorenje.si/default.asp...
in
Plazmo https://trgovina.gorenje.si/default.asp...
znamke Gorenje. Katero mi priporočate, prosim za pomoč :) Mogoče bi tudi pol nabavil kakšen HD dvd player, ni pa nujno...
Uporabljam Siol TV, torej ni težav glede tega, da bi rabil MPEG-4, če sem do zdaj prav razumel je to če imaš sobno, ali navadno strešno anteno... Aja pa namernoma sta oba tv-ja bela, ker iščem belo tv, ker sem se naveličal tistih črnih :) Aja pa kakšno mnenje imate o Gorenju, kvaliteti?sliki ? :S hvala za pomoč :)
lep pozdrav Lio
LCD https://trgovina.gorenje.si/default.asp...
in
Plazmo https://trgovina.gorenje.si/default.asp...
znamke Gorenje. Katero mi priporočate, prosim za pomoč :) Mogoče bi tudi pol nabavil kakšen HD dvd player, ni pa nujno...
Uporabljam Siol TV, torej ni težav glede tega, da bi rabil MPEG-4, če sem do zdaj prav razumel je to če imaš sobno, ali navadno strešno anteno... Aja pa namernoma sta oba tv-ja bela, ker iščem belo tv, ker sem se naveličal tistih črnih :) Aja pa kakšno mnenje imate o Gorenju, kvaliteti?sliki ? :S hvala za pomoč :)
lep pozdrav Lio

Gorenjevi LCD so v bistvu Vestel, turška firma, ki pa dela televizorje tudi za Medion (to so tisti, ki jih prodaja Hofer), pa Sanyo, Toshibo, Schneider, Hitachi ... Skratka, je eden največjih izdelovalcev televizorjev, kakovost je solidna, niso pa to ravno najboljši televizorji, kar si jih lahko omisliš.
O.
O.

Berosh ::
pozdravljeni,
Še en, ki kupuje nov televizor. Starša sta se odločila za drug tv in zaposlila sina, da kupi tv.
Nimam razčiščenih pojmov o tvjih, zato upam na vašo pomoč.
Torej, kolikor sem prebral, sem se odločil za plasmo. Razdalja gledanja max 3m. Gledalo se bo predvsem tv kanale (kanal a, poptv, slo1...), morda kakšen film prek notebooka...
Velikost 42, ker za večjo skoraj ne bo prostora. Cena do 1000 eur.
Upam da ni preveč neumno vprašanje, ampak, ali vse plasme podpirajo digitalni sprejem?
Lepo prosim za kakšna priporočila.
Hvala za morebiten odgovor,
Dejan
Še en, ki kupuje nov televizor. Starša sta se odločila za drug tv in zaposlila sina, da kupi tv.
Nimam razčiščenih pojmov o tvjih, zato upam na vašo pomoč.
Torej, kolikor sem prebral, sem se odločil za plasmo. Razdalja gledanja max 3m. Gledalo se bo predvsem tv kanale (kanal a, poptv, slo1...), morda kakšen film prek notebooka...
Velikost 42, ker za večjo skoraj ne bo prostora. Cena do 1000 eur.
Upam da ni preveč neumno vprašanje, ampak, ali vse plasme podpirajo digitalni sprejem?
Lepo prosim za kakšna priporočila.
Hvala za morebiten odgovor,
Dejan

clancy ::
Večinoma ja. Če imate kabelsko, rabiš DVB-C, če pa anteno na strehi pa rabiš DVB-T. Najboljše pa je, če televizija ima oboje.
Dobra plazma za nekje do 1000EUR:
http://www.panasonic.si/index.php?p=pro... ampak nevem, če se jo sploh še da kje dobiti.
Ali pa tale, ki bi ti glede na to kaj boš gledal, bila čisto dovolj:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
Si pa malo zamudil, ker je trenutno pondba zelo slaba. Stari modeli so razprodani, novi pa še niso na trgu. Jaz bi počakal še kakšen mesec na nove modele.
Dobra plazma za nekje do 1000EUR:
http://www.panasonic.si/index.php?p=pro... ampak nevem, če se jo sploh še da kje dobiti.
Ali pa tale, ki bi ti glede na to kaj boš gledal, bila čisto dovolj:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
Si pa malo zamudil, ker je trenutno pondba zelo slaba. Stari modeli so razprodani, novi pa še niso na trgu. Jaz bi počakal še kakšen mesec na nove modele.

Berosh ::
Bom upošteval vaš nasvet, in počakal na nove modele.
Res je, g10e ni več dobavljiv. Baje da v mesecu marcu pride serija G20.
Clancy, hvala.
Res je, g10e ni več dobavljiv. Baje da v mesecu marcu pride serija G20.
Clancy, hvala.

september ::
Panasonic v letu 2010 verjetno novih serij ne bo imel, bodo le boljše različice starih, kot je rekel Berosh G20. Bo pa na trgu prvi 3D HDTV, seveda plazemski od 50" naprej, o ceni še ni bilo slišati, bo pa hudaaaaa. Sam si lastim tx-p50v10. V Medimarket cca. 1550 eur in spada trenutno med najboljše HDTV-je, če ne najboljši. Med serijo V in G je razlika v dizajnu (roba skoraj ni, zelo pedantno izdelana, tanjša, ipd)-se vidi da so se pri seriji V
zelo potrudili, podpira THX, nekaj priključkov več, preko SD podpira DivX in še bi se kaj našlo, pa ne vem točno iz glave. če ti ni žal denarja pri tej plazmi enostavno ne moreš zgrešiti.
zelo potrudili, podpira THX, nekaj priključkov več, preko SD podpira DivX in še bi se kaj našlo, pa ne vem točno iz glave. če ti ni žal denarja pri tej plazmi enostavno ne moreš zgrešiti.

Corny ::
mogoce kdo pozna plazmo tx-p42gn13...v prodajalni pravijo, da je razlika samo v izgledu(srebrni del) od serije G

popo985 ::
Pozdravljeni!
Ker mi je crknil LCD TV Philips in je bil pod garancijo, so mi v Big Bangu ponudili novega (nadomestnega). Ker ga moram NUJNO izbrati do ponedeljka, bi rabil vaš(e) nasvet(e).
Pogoji so naslednji:
- Obvezno mora biti iz Big Banga
- LCD 107cm (42'') ali 117cm (46''), lahko pa tudi 119cm (47''), če se najde kaj dobrega.
- Cena: do 1.500 EUR (lahko tudi kakšen EUR več)
- Ne sme biti Philips (pač preveč slabih izkušenj)
Hvala za pomoč in LP.
Ker mi je crknil LCD TV Philips in je bil pod garancijo, so mi v Big Bangu ponudili novega (nadomestnega). Ker ga moram NUJNO izbrati do ponedeljka, bi rabil vaš(e) nasvet(e).
Pogoji so naslednji:
- Obvezno mora biti iz Big Banga
- LCD 107cm (42'') ali 117cm (46''), lahko pa tudi 119cm (47''), če se najde kaj dobrega.
- Cena: do 1.500 EUR (lahko tudi kakšen EUR več)
- Ne sme biti Philips (pač preveč slabih izkušenj)
Hvala za pomoč in LP.

tako...doma smo kupili še tx-p42g10, poleg tx-42s10...sedaj me zanima kako je mogoce,da je na G seriji opazen okoli slike črn rob...je to normalno ali se da to nastavit, ker pri seriji S je slika do roba okvirja

free1 ::
Pozdravljeni
nameraval sem kupiti plazmo P42X10 pa je pošla zaloga, sedaj pa iščem alternativo. Ogledujem si P42S10, a je to uredu zadeva, glede na to full hd in da bom gledal siol tv (baker), filmi pa mkv, dvd.
corny prosil bi te za tvoje izkušnje s S serijo (kaj gledaš in kakšna je slika)
Hvala za pomoč in lp
nameraval sem kupiti plazmo P42X10 pa je pošla zaloga, sedaj pa iščem alternativo. Ogledujem si P42S10, a je to uredu zadeva, glede na to full hd in da bom gledal siol tv (baker), filmi pa mkv, dvd.
Hvala za pomoč in lp

ledd ::
Pozdravljeni!
Odločam se za nakup LCD TV. Prosil bi vas katerega mi priporočate do max 800EUR? Obvezno mora biti LCD TV.
LCD naj bo 107cm (42"). Kaj se dobi največ za ta denar? Gledal sem LG LH4000 in PHILIPS PFL 5604H. Imate kakšen boljši predlog?
Vesel bom vsake vaše pomoči pri konkretnih predlogih.
Hvala že vnaprej za pomoč.
lp
Odločam se za nakup LCD TV. Prosil bi vas katerega mi priporočate do max 800EUR? Obvezno mora biti LCD TV.
LCD naj bo 107cm (42"). Kaj se dobi največ za ta denar? Gledal sem LG LH4000 in PHILIPS PFL 5604H. Imate kakšen boljši predlog?
lp

Pozdravljeni
Hvala za pomoč in lp
na S- seriji bolj malo gledam tako,da ti kakšnih izkušenj ne morem dati. Je zelo podobna seriji G, katero bi brez razmišljanja še 1x kupil...me pa samo moti pri S seriji,da je ob tišini malo glasna(vendar se ob filmu ne opazi)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Corny ()

Spock83 ::
Pozdravljeni!
lp
Mene tudi to zanima, samo da velikosti do 37".

d0rK ::
Oče se je na vrat na nos odločil da želi novo televizijo. Od tvja je oddaljem več kot 3m, bližje 3.5-4m. Večino časa gleda SD program, ga pa bom jaz razvajal s HD filmi, da bo opazil razliko. Res se ne spoznam oziroma se še nisem poglobil v zadevo pa upam da mi boste pomagali s parimi temeljnimi zadevami da bom potem laže sam nadaljeval.
Sam sem mu svetoval LCD, FullHD s 1080p podporo. Vgrajen mora biti dvb-t sprjemnik. Velikost morda okoli 55". Ima kdo kakšne predloge?
Ker ne poznam modelov niti ne vem koliko kaj takega pride, okvirno. Če mi nekdo poda ceno lahko postavim okvir.
Hvala!
Sam sem mu svetoval LCD, FullHD s 1080p podporo. Vgrajen mora biti dvb-t sprjemnik. Velikost morda okoli 55". Ima kdo kakšne predloge?
Ker ne poznam modelov niti ne vem koliko kaj takega pride, okvirno. Če mi nekdo poda ceno lahko postavim okvir.
Hvala!

Ker ne poznam modelov niti ne vem koliko kaj takega pride, okvirno.A poguglati in pobrskati na ceneje.si, mimovrste.si, bigbang.si ... pa ne znaš? Oglej si ponudbo, cene, potem pa bolj natančno vprašaj.
O.

d0rK ::
Ubisvu ja. Ampak okej. Po geizhalsu sem zožal iskanje [ker ceneje.si je en kurac] in prišel do par modelov.
Cenejša dva sta okoli 1700, Samsung UE55B7020 in LG Electronics 55SL8000. Me pa mika Sony KDL-52Z5500.
Cenejša dva sta okoli 1700, Samsung UE55B7020 in LG Electronics 55SL8000. Me pa mika Sony KDL-52Z5500.