Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Major ::
@goby
DLNA je še vedno dokaj omejen. Na Win7 sem postavil media server in malce potestiral zadevo. Pana ne pozna .mkv datotek, kar mi predstavlja velik problem, ker večinoma gledam HD. Glasbenih datotek nisem preizkušal. Za pogledat kakšen album slik je odličen. Vgrajeni youtube je tudi zelo omejen. Edino, za kar je DLNA uporaben, je enostaven firmware upgrade in mogoče gledanje albumov :)
Obstaja tudi program (TVersity), ki ti transcoda on the fly v željen format (mpeg2 za pana), nato bi lahko normalno predvajal karkoli preko TV. Ko bo čas, se bom tudi s tem poigral.
Trenutno čakam na xtreamer+etrayz, kot je že kokoon omenil, je veliko boljša kombinacija.
DLNA je še vedno dokaj omejen. Na Win7 sem postavil media server in malce potestiral zadevo. Pana ne pozna .mkv datotek, kar mi predstavlja velik problem, ker večinoma gledam HD. Glasbenih datotek nisem preizkušal. Za pogledat kakšen album slik je odličen. Vgrajeni youtube je tudi zelo omejen. Edino, za kar je DLNA uporaben, je enostaven firmware upgrade in mogoče gledanje albumov :)
Obstaja tudi program (TVersity), ki ti transcoda on the fly v željen format (mpeg2 za pana), nato bi lahko normalno predvajal karkoli preko TV. Ko bo čas, se bom tudi s tem poigral.
Trenutno čakam na xtreamer+etrayz, kot je že kokoon omenil, je veliko boljša kombinacija.
IT Developer & Photography enthusiast.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Major ()

djordjevic ::
ki ti transcoda on the fly v željen format (mpeg2 za pana), nato bi lahko normalno predvajal karkoli preko TV.
Sam imam podobno zadevo na PS3, sicer wireless. Do 720p gre gladko, se pa mi je že zgodilo, da se je pri kakem filmu zatikalo. Bo treba zvrtati luknjo v steno in potegniti kabel do usmerjevalnika. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

mayhem ::
Bom kar tukaj napisal,saj se tiče teme...........
Pozdravljeni zanimam se za nakup TV-ja.
In me zanimam vaše mnenje glede nakupa televizije.
Nekateri odobravajo plazmo nekateri LCD ampak se ne vem kaj odločiti.Baje da plazma ima bolj realne barve in LCD pa zapečene govorim o full HD .
Tako,da me zanima vaše mnenje.
Zanimam se za to TV;
Panasonic TXP42S10E
http://www.mimovrste.com/artikel/135014...
Več denarja nebi dal vem,da so za več denarja boljše televizije ampak to je nekako moj limit za moj žep nažalost!
Lep pozdrav
Nekateri odobravajo plazmo nekateri LCD ampak se ne vem kaj odločiti.Baje da plazma ima bolj realne barve in LCD pa zapečene govorim o full HD .
Tako,da me zanima vaše mnenje.
Zanimam se za to TV;
Panasonic TXP42S10E
http://www.mimovrste.com/artikel/135014...
Več denarja nebi dal vem,da so za več denarja boljše televizije ampak to je nekako moj limit za moj žep nažalost!
Lep pozdrav

DINAMIK ::
Ker gledaš,da boš ceneje skozi prišel //www.mediamarket.si/ads/tv_sprejemniki/p... ,no??Srečnega pa zdravga želim vsem...,lp!

Ker gledaš,da boš ceneje skozi prišel //www.mediamarket.si/ads/tv_sprejemniki/p... ,no??Srečnega pa zdravga želim vsem...,lp!
Hvala sem videl to ampak tukaj ne gre na obroke:(
Pa srečno vsim.................

Yoni ::
Torej, zaradi majhnosti stare tv in vse bližjega prehoda na dvb-t nekako kupujem novo tv. Vprašanje...lcd ali plazma...katera...
TV se bo gledalo iz nekako 3 do 4m.
Gledalo se bo siolTV, občasno kak dvd, glede na to da prihajajo HD filmi se bodo občasno gledali tudi ti. Konzol za igre ne uporabljam.
Imeti mora dvb-t sprejemnik.
Max. cena ki sem jo pripravljen odšteti je nekako 600EUR.
Kaj je trenutno best buy, pa da zadosti tem zahtevam?
TV se bo gledalo iz nekako 3 do 4m.
Gledalo se bo siolTV, občasno kak dvd, glede na to da prihajajo HD filmi se bodo občasno gledali tudi ti. Konzol za igre ne uporabljam.
Imeti mora dvb-t sprejemnik.
Max. cena ki sem jo pripravljen odšteti je nekako 600EUR.
Kaj je trenutno best buy, pa da zadosti tem zahtevam?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoni ()

clancy ::
Panasonic TX-P42X10Y plazma. 42" je kar velika televizija, ampak za to razdaljo mogoče celo premajhna, vendar večje za 600 EUR ne dobiš.

Yossarian ::
No, da še jaz pristavim svoje vprašanjce, na katerega se najmanj odgovarja, kot vidim
Iščem LCD TV, 32 colski, DVB-T/DVB-C, MPEG-4 dekodirnik, ločljivost 1920 x 1080 točk. Odgovori v stilu "kupi raje plazmo ali 50 colski ipd" so nezaželeni
. Na mimovrste sem že malo gledal in sicer sta mi v oke padla LG 32LH3000 in Philips 32PFL5604H. Naj gledam še kaj drugega? Kupujem obvezno v SLO.

Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Npr. do nekje 600 EUR, s tem, da gre za nezahtevna starejša gledalca, kjer ju več možnosti dela samo bolj prestrašena. Bi pa znal prav prit kakšen USB vhod za gledanje slik.

Jaz bi vzel tole: http://www.mimovrste.com/artikel/135013...
Oziroma če se še malo stegneš, model 8404, ker že ima tudi ambilight.
Oziroma če se še malo stegneš, model 8404, ker že ima tudi ambilight.

Panasonic TX-P42X10Y plazma. 42" je kar velika televizija, ampak za to razdaljo mogoče celo premajhna, vendar večje za 600 EUR ne dobiš.
Problem je da hoče oče po se sili kupit 32" lcd, za isti keš. Kako naj ga prepričam v nakup plazme?

BALAST ::
Glej tukaj greš lahko v Avstrijo po 32" LCD Samsung 32b350 za 289EUR. Ima vse kar imajo veliki.

prepričaj ga v nakup 42'' LCDja, ki porabi pol manj energije od plazme :P
Odpade. Za 600€ ne dobiš dobrega 42" LCD-ja. Vprašanje je samo ali za 600€ rajši vzamem 32" lcd, ali 42" plazmo. Gledalo se bo siolTV, kak dvd, kak hd film in to je to. Oddaljenost je 3-4m.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoni ()

roCkY ::
Moj glas je za večjo površino.
Za 3-4 m je komaj 42" dost za SD. HD pa ne vidiš nič! No tolk kot bi gledal SD.
Za 3-4 m je komaj 42" dost za SD. HD pa ne vidiš nič! No tolk kot bi gledal SD.

Okapi ::
Kolegu sem ravno pred kratkim malce pomagal pri nakupu novega televizorja. Gleda pretežno tv in se tudi ni mogel odločiti med LCD in plazmo in med 32", 37" in 42", pa več kot 600-700 evrov ni imel namena porabit. Ravno včeraj mi je sporočil, kako se je na koncu odločil.
O.
Če skrajšam precej dolgo zgodbo, sem pristal pri Panasonicu P42X10Y za 499 in sem strašansko zadovoljen.
O.

Problem je da hoče oče po se sili kupit 32" lcd, za isti keš. Kako naj ga prepričam v nakup plazme?
Enostavno. Pokaži mu to temo in naj si prebere te zadnje poste

Zgodovina sprememb…
- spremenil: clancy ()

Lahko kdo, ki ima 42" plazmo ali podobno velikost in spremlja siolTV (oz. bilokatero IPTV) lahko poslika kako kakšna je slika na taki tv?

Hvala za odgovore, bom prenesel dalje

Corny ::
Da se še zadnjič vštulim...sem prebral skoraj vse strani...
Situacija je taka: Razdalja od Tv-ja je cca 2m. Tako da se cinca med 42" in 46"(50" je za moje pojme res prevec;ali pac)
Najbol se nagibam za na Tx-p42(6)S10, vendar vsi hvalijo g serijo...
gledal se bo šport,Ps3+razni dvd(blu-ray bolj poredko)
Za 46" se ogrevam za Tx-p46gw10(cca 1070EUR)...samo mam občutek,da nekaj ne štima, ker je Tx-p46g10 dražja za 200EUR, pri istih karakteristikah
pri 42 pa cincam med serijo S(750EUR) in G(cca 950EUR)
Gre se pa v nakup v tem tednu....
lp
Situacija je taka: Razdalja od Tv-ja je cca 2m. Tako da se cinca med 42" in 46"(50" je za moje pojme res prevec;ali pac)
Najbol se nagibam za na Tx-p42(6)S10, vendar vsi hvalijo g serijo...
gledal se bo šport,Ps3+razni dvd(blu-ray bolj poredko)
Za 46" se ogrevam za Tx-p46gw10(cca 1070EUR)...samo mam občutek,da nekaj ne štima, ker je Tx-p46g10 dražja za 200EUR, pri istih karakteristikah
pri 42 pa cincam med serijo S(750EUR) in G(cca 950EUR)
Gre se pa v nakup v tem tednu....
lp

Jast sem se sedaj pozanimal in videl,da nima veze kaj sploh kupiš lahko je TV za 5000EUR ali pa 600EUR slika bo ista takšen signal kot oddajajo takšnega boste videli.
Večje napake se vidi na večjih TV-jih ....na 2,5-3 m je 42" Plazma totalna katastrofa glede signala.......... bodisi siol,t2,ali kabeljska.
Kar se tiče pa full HD je pa druga pesem takšno sliko boste že videli na televiziji ki ni full HD ampak navadna HD .Na oko skoraj da ni razlike v mkv.failu.
Tako,daza tv se ne splača dati več kot 600EUR itak črez dve leti bo spet za 600EUR bog i batina proti vaši ,ki ste jo kupili.
Lp
Večje napake se vidi na večjih TV-jih ....na 2,5-3 m je 42" Plazma totalna katastrofa glede signala.......... bodisi siol,t2,ali kabeljska.
Kar se tiče pa full HD je pa druga pesem takšno sliko boste že videli na televiziji ki ni full HD ampak navadna HD .Na oko skoraj da ni razlike v mkv.failu.
Tako,daza tv se ne splača dati več kot 600EUR itak črez dve leti bo spet za 600EUR bog i batina proti vaši ,ki ste jo kupili.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mayhem ()

mamomu ::
Lepo pozdravljeni
Potrebujem nov TV za dnevno sobo - razdalja gledanja okoli 3.5 do 4m ( posledično zato gledam 50-ke )
Gledal sem tega Samsunga:
- PS50B650 ... cca. 1050 euro
Kaj menite? Kakšna je kaj kvaliteta teh ( tega! ) Samsungov? Panasonici bi naj bili malo boljši, ampak je cena kar višja!
Potrebujem nov TV za dnevno sobo - razdalja gledanja okoli 3.5 do 4m ( posledično zato gledam 50-ke )
Gledal sem tega Samsunga:
- PS50B650 ... cca. 1050 euro
Kaj menite? Kakšna je kaj kvaliteta teh ( tega! ) Samsungov? Panasonici bi naj bili malo boljši, ampak je cena kar višja!
mamomu j....!

Nekako se ta plazma lahko primerja z Panasonicovo 50S10 plazmo s tem, da panasonic ima 400Hz Subfield drive in še malenkost cenejša je.
http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...
http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...

Ampak kolikor vidim, ta panasonic nima wireles interneta ( youtube )! To pa samsung ima.
mamomu j....!

Model PS50B850 ( Samsungova najmočnejša serija Plazem ) pa dobim v Avstriji za 150euro več. Se splača doplačat teh 150euro??
mamomu j....!

bafolini ::
LP, dva dni sem lastnik plazme TX-P42X10Y in je še ne obvladam najbolje. Signal sprejemam preko kabelske in sicer mam okrog 20 digitalnih programov. Zanima pa me sledeče: je možno digitalne programe (DVB/c) in analogne združiti, se pravi, da bi bil na prvem programu SLO1 (DVB/c) na drugem SLO2 (DVB/c) in na tretjem npr. nek analogni program?
Se pravi, da ne bi bilo potrebno stalno preklaplat z gumbom Tv.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore

roki90 ::
Mene prav tako to zanima. Kakšna pa je slika na tej plazmi? Imam namreč namen jo kupiti, in bi rad kake dodatne informacije.
Hvala
Hvala

Kje je v Ljubljani še kakšna trgovina z dobro izbiro televizorjev? Pa naj to ne bo technomarket pa big bang(slednji nima neke super izbire no)...

klemen91 ::
No mene pa zanima kakšna mnenja imate o televizorju PHILIPS LCD TV 32PFL7684H http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi...
V mediamarketu je 540eur. Ga ima kdo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemen91 ()

roki90 ::
LP, dva dni sem lastnik plazme TX-P42X10Y in je še ne obvladam najbolje. Signal sprejemam preko kabelske in sicer mam okrog 20 digitalnih programov. Zanima pa me sledeče: je možno digitalne programe (DVB/c) in analogne združiti, se pravi, da bi bil na prvem programu SLO1 (DVB/c) na drugem SLO2 (DVB/c) in na tretjem npr. nek analogni program?
Hvala za odgovore
Se pridružujem vprašanju

Alexius Heristalski ::
No mene pa zanima kakšna mnenja imate o televizorju PHILIPS LCD TV 32PFL7684H http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi...
Za ta denar oz. mogoče še manj dobiš 42" Panasonicovo plazmo ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

klemen91 ::
Za ta denar oz. mogoče še manj dobiš 42" Panasonicovo plazmo ...
V bistvu se mi ne gre za velikost, ker večjega kot 37 nebi spravil v sobo, pa še tega bi samo philipsovega ker ma majhen okvir in bi šlo za milimetre, vendar se tega modela ne da dobiti 37.

EEDEEOT ::
tudi sam kupujem novi TV, prosim vas, da mi ne tupate v glavo, da se za isto ali manjši ceno dobi plazma, ker sem se odločil za LCD in mi plazma iz subjektivnih razlogov ne diši.
cena: do 900 EUR
velikost: 37" ali 40". 42" več ne spravim.
raba: xbox360, HD prek računalnika, poročila in nekaj SD kanalov
najprej sem bil prepričan, da bo padel philips 37PFL8404H, ker ima ambilight in pixel precise tehnologijo, ampak sem doumel, da pri meni ambilight ne bo tako prišel do izraza, zato je to brezvezni strošek. čisto enak TV brez ambilight je model PFL7404. ampak za philips pravijo, da niso najboljši za konzole (x360, ps3,..). prav tako so philips težko dosegljivi v Sloveniji.
drugi odločitev za TV je bil Sony Bravia W5500 (točne oznake ne vem). medtem, ko je ta tv dosti manj estetsko oblikovan kot philipsov, bi naj imel lepšo sliko (?), ampak Sony ima spet baje zelo slabo črno barvo, pa še najdražji so. tako da sem skeptičen.
skratka, pri zgornjih dveh je problem to, da ga nikjer nimajo razkazanega kot razstavni eksponat, da bi si sliko ogledal.
sem pa šel po naključju mimo ene trgovine, kjer so imeli razstavljenega enega 40" LG z 200Hz osveževanjem in je slika bila zelo lepa napram tistim z 100Hz, pa relativno poceni je bil napram ostalim. zdaj pa mi prosim pojasnite, če je taka razlika le v osveževanju, ali je to verjetno še kakšna dodatna funkcija, kot so recimo philipsov perfect pixel, perfect natural motion, itd.. ?
sem pa drugače proti samsungu in LGju, ker sta (pa naj bo še enim tako trivialni podatek) grda ter počasna. imamo samsunga LCD in je počasen kot polž z zvinjenim gležnjem. LGja si lasti prijatelj.
aja, kontrastno razmereje 50.000:1 proti 100.000:1 - se opazi na oko?
hvala
cena: do 900 EUR
velikost: 37" ali 40". 42" več ne spravim.
raba: xbox360, HD prek računalnika, poročila in nekaj SD kanalov
najprej sem bil prepričan, da bo padel philips 37PFL8404H, ker ima ambilight in pixel precise tehnologijo, ampak sem doumel, da pri meni ambilight ne bo tako prišel do izraza, zato je to brezvezni strošek. čisto enak TV brez ambilight je model PFL7404. ampak za philips pravijo, da niso najboljši za konzole (x360, ps3,..). prav tako so philips težko dosegljivi v Sloveniji.
drugi odločitev za TV je bil Sony Bravia W5500 (točne oznake ne vem). medtem, ko je ta tv dosti manj estetsko oblikovan kot philipsov, bi naj imel lepšo sliko (?), ampak Sony ima spet baje zelo slabo črno barvo, pa še najdražji so. tako da sem skeptičen.
skratka, pri zgornjih dveh je problem to, da ga nikjer nimajo razkazanega kot razstavni eksponat, da bi si sliko ogledal.
sem pa šel po naključju mimo ene trgovine, kjer so imeli razstavljenega enega 40" LG z 200Hz osveževanjem in je slika bila zelo lepa napram tistim z 100Hz, pa relativno poceni je bil napram ostalim. zdaj pa mi prosim pojasnite, če je taka razlika le v osveževanju, ali je to verjetno še kakšna dodatna funkcija, kot so recimo philipsov perfect pixel, perfect natural motion, itd.. ?
sem pa drugače proti samsungu in LGju, ker sta (pa naj bo še enim tako trivialni podatek) grda ter počasna. imamo samsunga LCD in je počasen kot polž z zvinjenim gležnjem. LGja si lasti prijatelj.
aja, kontrastno razmereje 50.000:1 proti 100.000:1 - se opazi na oko?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EEDEEOT ()

ampak za philips pravijo, da niso najboljši za konzole (x360, ps3,..). prav tako so philips težko dosegljivi v Sloveniji.Ne eno ne drugo po mojem ne drži.
ali je to verjetno še kakšna dodatna funkcija, kot so recimo philipsov perfect pixel, perfect natural motion, itd.. ?Vsi televizorji na različne načine obdelujejo sliko. Vsak proizvajalec ima za to svoje ime, kako uspešni so, moraš pa sam presodit.
O.

Na nemških forumih lastniki 8404 in ps3 takisto ne javljajo kakšnih posebnih težav. Kvečjemu žarijo od sreče. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

EEDEEOT ::
kar se tiče dosegljivosti / dobavljivosti Philips LCDjev je res, ker spremljam že celi december, pa še vedno piše nedobavljivo ali v dobavi. ne morejo en TV dobavljat skoraj 2 meseca.

Mnja, ugodna cena in so jih razgrabili. Je pa ena reč, na katero velja opozoriti. Novembra oz. decembra so zamenjali panele v 37" in 42" variantah 8404, in sicer za neke manj kakovostne. Pri 47" je menda še vedno enak kot prej. Razlika sicer menda ni ne vem kako opazna, je pa malo bedno, da si proizvajalec kar tako premisli in začne vgrajevat drugačen panel. Stručkoti na tujih forumih sicer pravijo, da se najbolj pozna na vidnih kotih in manj izrazitih barvah (če spomin ne vara). Sicer pa, kogar zanima, naj le pogugla.

Pokliči v Eltus in jih vprašaj. O kakovosti se lahko precej dobro prepričaš, če pogledaš 32" ali 42" model, potem pa pač rečeš, naj ga naročijo.
O.
je pa malo bedno, da si proizvajalec kar tako premisli in začne vgrajevat drugačen panel.Take reči se kar pogosto dogajajo, pri vseh znamkah. Zmanjka enega zaslona in dajo notri drugega. Ali pa Kitajci ali Korejci enega ponudijo precej ceneje, pa se odločijo zanj. Se zna zgoditi tudi, da imaš v modelu za Nemčijo drugačnega kot v modelu za Romunijo.
O.

Ja, saj to se spomnim štorij s samsungom 226bw. Jaz sem imel srečo in sem dobil S panel, mnogi pa romunski C, ki je bil porazen v primerjavi z mojim.

maky01 ::
hi,
kupujem novi tv pa še zdaj ne vem kaj naj kupim ali plazmo ali LCD. odločam se med temi modeli:
LG 42LH5000 (cca. 800EUR) baje da USB predvaja vse datoteke?
LG 42LH4020 (cca. 700EUR) ima USB, vendar vsega ne predvaja
ali plazma:
PANASONIC TX-P42U10E (cca. 650EUR)
razdalja je nekje 3.5 m
hvala za pomoč in lp
kupujem novi tv pa še zdaj ne vem kaj naj kupim ali plazmo ali LCD. odločam se med temi modeli:
LG 42LH5000 (cca. 800EUR) baje da USB predvaja vse datoteke?
LG 42LH4020 (cca. 700EUR) ima USB, vendar vsega ne predvaja
ali plazma:
PANASONIC TX-P42U10E (cca. 650EUR)
razdalja je nekje 3.5 m
hvala za pomoč in lp