Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

djordjevic ::
Je malo manjši sicer, ampak jaz bi vzel 46-colskega samsunga B750.
No grave is deep enough to keep us in chains.

red_point ::
v vsakem primeru rabim vsaj 47 palcev. LED lcd je trikrat predrag. glih zato sm se odloču za plazmo, kr je cenejše pr te velikosti pa veliko boljša.
kero je pa najboljša serija plazem pr panasonicu? pa po kakem vrstnem redu pa to gre?
kero je pa najboljša serija plazem pr panasonicu? pa po kakem vrstnem redu pa to gre?

CallMeAl ::
Tudi jaz se v zadnjem času ukvarjam z nakupom LED tvja. Prva stvar, ki sem jo ugotovil, je da se v Sloveniji malo večjih in dražjih (novejših) modelov sploh ne splača kupovati, ker je pri severnih sosedih roba bistveno cenejša. Filter na Geizhalsu je dal naslednji rezultat: http://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=33_46%...
Na koncu sem se odločil za Sharpa (http://geizhals.at/a444272.html), ki je precej ugoden, pa tudi ni "le" Edge-lit, pač pa ima LEDice razporejene po celem ekranu. Se bom pa moral malo pozabavati z nastavitvami slike, ker so defaulti po testih sodeč bolj slabi.
@red_point
Tvojim zahtevam sicer zadošča večji brat mojega: http://geizhals.at/a444274.html ... je pa še vedno par 100 EUR nad tvojo ciljno ceno. Če ti je kriterij tudi poraba (sklepam, da veliko gledaš TV, sicer se ti na to verjetno ne splača gledati), potem je LED in Plazma kot dan in noč.
Na koncu sem se odločil za Sharpa (http://geizhals.at/a444272.html), ki je precej ugoden, pa tudi ni "le" Edge-lit, pač pa ima LEDice razporejene po celem ekranu. Se bom pa moral malo pozabavati z nastavitvami slike, ker so defaulti po testih sodeč bolj slabi.
@red_point
Tvojim zahtevam sicer zadošča večji brat mojega: http://geizhals.at/a444274.html ... je pa še vedno par 100 EUR nad tvojo ciljno ceno. Če ti je kriterij tudi poraba (sklepam, da veliko gledaš TV, sicer se ti na to verjetno ne splača gledati), potem je LED in Plazma kot dan in noč.

adinfinito ::
Pozdravljeni še enkrat,
Mene pa zanima kakšne izkušnje imate s naslednjimi plazmami:
- Panasonic TX-P50X10
- Panasonic TX-P50G10
- Panasonic TX-P50V10
na T-2 IPTV.
Predvsem me zanima kvaliteta SD programov in kot že prej omenil zakaj se mi splača dat 2x več za V10.
- Panasonic TX-P50X10
- Panasonic TX-P50G10
- Panasonic TX-P50V10
na T-2 IPTV.
Predvsem me zanima kvaliteta SD programov in kot že prej omenil zakaj se mi splača dat 2x več za V10.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: adinfinito ()

Du5aN ::
Pozdravljeni še enkrat,
- Panasonic TX-P50X10
- Panasonic TX-P50G10
- Panasonic TX-P50V10
na T-2 IPTV.
Na tejle strani imaš odlično recenzijo V10 modela.
Če boš dobro prebral zadevo, boš ugotovil, da ima po besedah pisca sodeč, V10 vgrajen slabši tuner za sprejem SD signala, saj naj bi bil namenjen predvsem za HD vsebine. Dočim cenejše panasonic plazme naj bi imele boljši tuner za SD signal, slabše pa prikazujejo HD vsebine.

nobodyelse ::
v vsakem primeru rabim vsaj 47 palcev. LED lcd je trikrat predrag. glih zato sm se odloču za plazmo, kr je cenejše pr te velikosti pa veliko boljša.
Pred parimi meseci sem kupil lg 50ps8000, zelo zadovoljen, dobil sem jo za 1000€ pri electronic4you (ne vem ce jo majo se v ponudbi). Sicer je bil pa razlog za nakup nizka cena, kakor berem kle se panasonicove plazme bolj hvalijo.

mrbungle ::
Evo, eno vprašanje, LCD TV za 400EUR - gre za darilo za baico, kot drugi tv, ko dedek gleda svoje stvari...
Zato ni pomembno vsa nova tehnologija, ampak predvsem čimlepša slika in diagonala 81 cm, pa seveda cena DO 400EUR.
Kaj priporočate?
Zato ni pomembno vsa nova tehnologija, ampak predvsem čimlepša slika in diagonala 81 cm, pa seveda cena DO 400EUR.
Kaj priporočate?

1309976 ::
Pozdravljeni!
Obstaja kak način kako bi lahko kupec preveril če mu je prodajalec uturil razstavni model plazme (konkretno panasonicov txp42x10y model)?
LP
Obstaja kak način kako bi lahko kupec preveril če mu je prodajalec uturil razstavni model plazme (konkretno panasonicov txp42x10y model)?
LP

clancy ::
V servisnem meniju lahko pogledaš koliko delovnih ur in vklopov ima televizija.
Copy/paste z hdtelevizija.com:
Copy/paste z hdtelevizija.com:
Za pristup servisnom izborniku potrebno je pratiti sljedeće korake:
1. Na samom TV-u pritisnuti tipku “F” i držati tipku “Vol -”;
2. Dok držite “Vol -” tipku, pritisnite 3 puta nulu na daljinskom upravljaču. Pričekajte trenutak i primjetiti će te da se zaslon mijenja zavisno od moda u kojem ste bili. Pojavit će se dva plava ili siva prozora u gornjem lijevom kutu. To je servisni izbornik.
3. Pritisnite “2″ na daljinskom upravljaču. Ova naredba poziva “SRV-TOOL” prozor:
4. Pritisnite tipku “OK” na daljinskom. Pojaviti će se svijetlo-plava mreža:
5. Na mreži skrolajte pokazivač prema dolje pomoću strelica na daljinskom upravljaču, do reda pod imenom [PTCT]
6. Pokazivač sada pomjerite na desnu stranu. Sada se nalazi na praznom polju:
7. Drzite MUTE tipku tri sekunde. Broj radnih sati će se pojaviti odmah do riječi [TIME] i prikazan je u satima i minutama. S desne strane stoji broj koji predstavlja koliko je puta TV upaljen/ugašen:
8. Iz servisnog izbornika izlazi na način da se drži tipka “Exit” na daljinskom upravljaču tri sekunde ili tako što će te ugasiti TV na glavnom Power gumbu (ne na daljinskom već na samom TV-u).
Napomena: Ulazak u servisni izbornik prikazan je isključivo kako bi vidjeli broj radnih sati TV-a. Sve ostalo u servisnom izborniku ne smije se dirati! HD Televizija ne preporuča ulazak u servisni izbornik i ne snosi nikakvu odgovornost za navedene radnje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: clancy ()

denisbegood ::
Zanima me življenska doba LCD in Plazme. Po besedah trgovca iz BB Lj je 7 oz. 8 let. A to drži. Potem se več kot 500 ne izplača dati za TV, kajti čez toliko let bo že marsikaj drugega na policah.
lp
lp

denisbegood ::
To je že res, vendar je pomembno ali dam sedaj 500 EUR in čez dve leti spet in imam nov tv, in čez dve leti spet isto. Ali pa sedaj 1500 in imam čez dve leti star tv , ki ima še pet let pred sabo. Zato me zanima življenska doba.

Okapi ::
Življenjska doba je odvisna od tega, koliko dela. Če ga kuriš 8 ur na dan, bi zdržal še enkrat toliko, kot če ga kuriš 16 ur na dan. Drugače pa je tista življenjska doba samo okvirna - toliko časa mora servis zagotavljati rezervne dele. Sodobni LCD-ji in plazme brez najmanjših problemov zdržijo vsaj 10 let, verjetno pa bodo veselo delali še tudi čez 20.
O.
O.

Modri dirkač ::
To je že res, vendar je pomembno ali dam sedaj 500 EUR in čez dve leti spet in imam nov tv, in čez dve leti spet isto. Ali pa sedaj 1500 in imam čez dve leti star tv , ki ima še pet let pred sabo. Zato me zanima življenska doba.
No, jaz osebno ne bi dal več kot:
- ca. 800€ za LCD TV
- ca. 600€ za prenosnik
- ca. 200€ za LCD monitor
- ca. 350€ za desktop PC
Zadeve grejo tako hitro naprej, da se ne splača več kot to, razen seveda v primeru, da imaš res viška penezov.
Everybody lies!

PrimozR ::
350 EUR je za desktop PC popolnoma premalo, če hočeš odigrati kak špil/opraviti kaj zahtevnejšega.

Major ::
Če bi obstajala neka univerzalna merila katere izdelke kupovati, bi gospodarstvo propadlo. Ljudje bi postali togi in nezanimivi. Kaj si kdo kupi je popolnoma subjektivna stvar, odvisna od njegovih/njenih zahtev oziroma potreb.
Zašli ste s teme, prosim če nadaljujete pogovor v kakšni drugi temi.
Zašli ste s teme, prosim če nadaljujete pogovor v kakšni drugi temi.
IT Developer & Photography enthusiast.

mikko ::
350 EUR je za desktop PC popolnoma premalo, če hočeš odigrati kak špil/opraviti kaj zahtevnejšega.
Zaradi tega obstaja tudi Xbox itd.
Drugo pa je, če moraš imeti workstation.. Ampak ponavadi si s tem tudi denar služiš oz. predvidiš strošek za svoj hobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikko ()

Tomson ::
No, jaz osebno ne bi dal več kot:
- ca. 800€ za LCD TV
- ca. 600€ za prenosnik
- ca. 200€ za LCD monitor
- ca. 350€ za desktop PC
Zadeve grejo tako hitro naprej, da se ne splača več kot to, razen seveda v primeru, da imaš res viška penezov.
Za moje pojme čisto zgrešena filozofija.
Namreč, zakaj bi si vsako leto kupoval novejše aparature nižjega cenovnega razreda, kjer je sploh pri npr. rač. monitorjih bistvenega pomena za tvoje zdravje oči, da imaš kvaliteten panel, pri TVju, da gledaš lepo sliko, da ne brenči, pri prenosniku da je zmogljiv in prenosen, pri desktopu, da deluje vse hitro in brez težav (tukaj je sicer stvar posameznika kaj sploh dela), kar pa roko na srce, vsaj desktop in monitor nista za napisano ceno nista.
Sam raje kupim nekaj kvalitetnega in imam vsaj nekaj let super zadevo, konkretno npr. monitor Samsung 193P, star že precej let, a še vseeno so redki monitorji danes ki presegejo njegovo kvaliteto za razumno ceno.
Desktop kupil za 1000€ pred 3leti in na vsake pol leta zamenjam kakšno komponento, pa je še vedno dovolj zmogljiv. itd.
Skratka, malo denarja, malo muzike. Sploh pa ne šparajte pri monitorjih če ste pametni.
PS: Še eno vprašanje vezano na temo, katera 50" od Panasonica je bestbuy za SD signal (kabel/SiolIP), glede na to da je kar nekaj modelov, še drži da ima HDReady model najbolši SD pretvornik?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

duke69 ::
Ali kdo ve če Panasonic TX-P42X10Y podpira AAC kodiranje zvoka. Lahko mogoče kdo sproba če dobi zvok iz testnega kanala mux-b ki oddaja v tem kodeku. Ta podatek mi je pomemben zaradi neplaniranega nakupa tv-ja, ki pa verjetno zanima še koga.

Tugo ::
adinfinito:
Lepa primerjava in mislim da bo marsikomu prišlo prav.
Da pa boš vedel, da sem res pogledal... v tabeli spodaj imaš imaš zamaknjeno tabelo zaradi porabe pri g15. V10 pa tudi nima podane povprečne porabe.
lp, Tomaž
Lepa primerjava in mislim da bo marsikomu prišlo prav.
Da pa boš vedel, da sem res pogledal... v tabeli spodaj imaš imaš zamaknjeno tabelo zaradi porabe pri g15. V10 pa tudi nima podane povprečne porabe.
lp, Tomaž

@Tomson: PS: Še eno vprašanje vezano na temo, katera 50" od Panasonica je bestbuy za SD signal (kabel/SiolIP), glede na to da je kar nekaj modelov, še drži da ima HDReady model najbolši SD pretvornik?
---------------
@kokoon: X10
---------------
Verdict
The colour issues noted with the P50X10's standard definition pictures stop me being able to give the P50X10 any higher than eight for picture quality, as was the case with the P37X10.
----------------------------------------------------------------------------------
Glede na to da ima težave z barvami pri SD signalu, kar je najpomembneje, mislim da X10 ni najboljša izbira. Kako pa je z ostalimi Panasonic 50" modeli, kateri bi bil za SD najprimernejši?
---------------
@kokoon: X10
---------------
Verdict
The colour issues noted with the P50X10's standard definition pictures stop me being able to give the P50X10 any higher than eight for picture quality, as was the case with the P37X10.
----------------------------------------------------------------------------------
Glede na to da ima težave z barvami pri SD signalu, kar je najpomembneje, mislim da X10 ni najboljša izbira. Kako pa je z ostalimi Panasonic 50" modeli, kateri bi bil za SD najprimernejši?

kmetek ::
Pozdravljeni!
LP
in kaj je tu problem?

Problem?
V tem, da ne želim imeti "rabljenega" tvja.
LP
ps.
Kmetek:
Ti temu rečeš stestiran, jaz temu pravim rabljen (praske, prah, delovni čas). Pač osebno prepričanje.
...in očitnih napak na tvju, ki nastanejo z normalno rabo (praske, ipd.), ne moreš spraviti pod garancijo, tako da je stega vidika začetek teka garancijskega roka irelevanten.
LP
V tem, da ne želim imeti "rabljenega" tvja.
LP
ps.
Kmetek:
Ti temu rečeš stestiran, jaz temu pravim rabljen (praske, prah, delovni čas). Pač osebno prepričanje.
...in očitnih napak na tvju, ki nastanejo z normalno rabo (praske, ipd.), ne moreš spraviti pod garancijo, tako da je stega vidika začetek teka garancijskega roka irelevanten.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1309976 ()

clancy ::
Zgoraj sem že enkrat napisal kako se pride v servisni meni, kjer je tudi števec delovnih ur.

odolču sm se da kupim plazmo. zbrau sm PANASONIC plazma TV TX-P46G15 Full HD.
a ma kdo kakšne izkušnje s to plazmo? nameravam jo pa kupit pri madiamarket, kjer je tudi nacenejša (kolkr sm js najdu).
je ta trgovina ok? se lahko pri njih kupljena plazma tudi registrira za uveljavljanje te "viera neo PDP" petletne garancije?
razmišlajl sem tudi o zvočnikih za zdraven. mogoče kaj takega http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
so vredni dnarja al raj kake druge za tak dnar?
lp
a ma kdo kakšne izkušnje s to plazmo? nameravam jo pa kupit pri madiamarket, kjer je tudi nacenejša (kolkr sm js najdu).
je ta trgovina ok? se lahko pri njih kupljena plazma tudi registrira za uveljavljanje te "viera neo PDP" petletne garancije?
razmišlajl sem tudi o zvočnikih za zdraven. mogoče kaj takega http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
so vredni dnarja al raj kake druge za tak dnar?
lp

Investiraj v zvočnike malo več če lahko in kupi TOLE
Ne bo ti žal ... za filme in to ceno, best buy,
Ne bo ti žal ... za filme in to ceno, best buy,

4x več je malo več??
http://www.mimovrste.com/artikel/114034...
Ne malo več, ampak "malo" več. happy?

a mi lahko kdo svetuje kje naj kupim PANASONIC plazma TV TX-P46G15. gledal sem pri mediamarket. kaj pa kje v avstriji?
za dobro ceno seveda.
za dobro ceno seveda.

bigrabbit ::
Odločam se za nakup novega televizorja. Oddaljenost od TVja je 3m, največ se bo gledalo T2 IP-TV.
Ugotovil sem, da bi bila najbolj primerna 50" plazma.
Tale Samsung PS-50B650 mi zgleda ok: http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
Ima kdo izkušnje s tem modelom? Kako se obnese s SD signalom?
Bi priporočali katerega drugega proizvajalca oz. model?
Hvala za pomoč!
Ugotovil sem, da bi bila najbolj primerna 50" plazma.
Tale Samsung PS-50B650 mi zgleda ok: http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
Ima kdo izkušnje s tem modelom? Kako se obnese s SD signalom?
Bi priporočali katerega drugega proizvajalca oz. model?
Hvala za pomoč!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bigrabbit ()

50" za razdaljo 3m? Sicer stvar osebne preference, ampak menim da ni idealna izbira velikosti.
Lp
Lp

BeerBelly ::
Ne vem no...za 50" je maksimalna razdalja kjer še razločiš Full HD detajle 2 metra...za THX način gledanja je ta razdalja 2.4 metra. Jaz imam 50" in gledam na nekje od 3 - 3.5m in ni nič prevelika (in je tudi dosti SD signala preden se kdo obregne ob to).

imi ::
Imam 42" plazmo (panasonic PV700)- kupil sem jo pred dobrima dvema letoma. Gledam jo na razdalji 4-5 metrov.
Sedaj bi definitivno kupil vsaj 50" model če že ne večjega.
Sedaj bi definitivno kupil vsaj 50" model če že ne večjega.

mastah ::
zanima me kaka je razlika med philipsom 32pfl3403 in 32pfl5404H? ubistvu rabil bi 32 lcd tv z digitalnim sprejemnikom.

kokoon ::
za 3m bi jaz definitivno vzel 54", imam 50" na 2.7m in je vse prej kot prevelik. ponavadi se usedem blizje, na ~1.7m
[kokoon]

Dr_M ::
Potem je ze bolje dober projektor.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

goby ::
Sam sem kupil 42V10 pri MM, ki uvažajo robo iz Nemčije in je slovenski meni serijsko :)
Major: Nameravam kupiti 42V10. Glede na to, da jo ti že imaš sklepam da si jo že dodobra preizkusil. Zanima me, če si že preizkusil DLNA mrežno povezavo (ki jo TV omogoča) in kako je z vgrajenim playerjem na TV-ju za različne video/glasbene formate. Razmišljam, da bi si nabavil še mrežni disk z vgrajenim DLNA media serverjem, bi potem direkt s TV-ja dostopal do vsebin na disku in jih predvajal. Npr. kaj podobnega:
http://www.pchand.si/vsi-izdelki/izdele...
Meni se zdi odlična kombinacija. Pred nakupom, bi pa rad še kakšno mnenje oz. namig.
Hvala.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: goby ()

kokoon ::
veliko pametneje se mi zdi kupit NMT (xtreamer, wdlive) in z njim gledati vse vsebine.
[kokoon]