» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
80 / 154
»»

BlackHole ::

Se pravi, drgač pa plazme ni problem montirat na steno, pač nosilec dokupiš? Se morem pozanimat okrog ip tv - nič ne vem o tem.
LP Marko

djordjevic ::

ko boš plačal 10€/h. ;((

Tak' poceni si? :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

PrimozR ::

ko boš plačal 10€/h. ;((

Ja ne čak, ti daješ neke pogoje, torej omogoči izpolnjevanje teh pogojev, kakorkoli hočeš.

Sicer pa ja BlackHole, potrebuješ VESA nosilec.

gregagl ::

Pozdravljeni,

Odločam se za nakup nove TV (še žena mora dati zeleno luč :)). Šel bi do 1000 €, TV omara pa je dolga 120 cm. Torej glede na velokost, je na veše post-e odločitev Plasma.
Zanima me kateri izdelek predlagate.
Hvala

LP, Grega

clancy ::

Odvisno od tega katere vsebine boš z ženo sedaj in v prihodnosti največ gledal. Če FHD potem ti priporočam Panasonicovo Full HD plazmo TX-P42G10, ki stane sedaj po novem malo čez 1000€, če pa boš gledal večinoma SD, DVD in DivX pa Panasonic TX-P42X10Y, ki stane v Bigbangu 749€, na spletnih trgovinah pa še manj.

LP!

deadbeef ::

Pozdravljeni,

Odločam se za nakup nove TV (še žena mora dati zeleno luč :)). Šel bi do 1000 €, TV omara pa je dolga 120 cm. Torej glede na velokost, je na veše post-e odločitev Plasma.
Zanima me kateri izdelek predlagate.
Hvala

LP, Grega

Jaz ti priporočam LCD TV:
Sony BRAVIA 40W5500 40".

Jaz ga imam in je odličen.

rzidar1 ::

Jaz priporočam Philips 42PFL7404H/12.

Danes sem "uštimala" digitalno kabelsko na omenjen LCD in sem zelo zadovoljna z rezultatom. Sploh, ko vklopim HD program :P
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

gregor ::

kaj pa pravite na panny p42s10,je malo dražja od x10, se jo splača vzet...v čem je sploh razlika, samo v resoluciji ?

ste pa obe brez nove neopdp tehnologije kar pomeni da rabita več elektrike

lp

na panasonicovi strani piše fullHD 50" plasma 461W.. če ima kao NeoPDP pa samo 228W še vedno še skoraj 1x več kot en LCD.

Alexius Heristalski ::

Kaj to povprečna, največja, ... poraba? So podatki sploh primerljivi?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

clancy ::

kaj pa pravite na panny p42s10,je malo dražja od x10, se jo splača vzet...v čem je sploh razlika, samo v resoluciji ?

ste pa obe brez nove neopdp tehnologije kar pomeni da rabita več elektrike

lp

Če imaš namen gleati FHD, potem ja, če pa imaš namen gledati SD, DVD, DivX pa ne.

gregor ::

ok, hvala

g10 je najbolša izbira za FHD - neopdp, če ni dovolj denarja potem S10, če pa gledam samo sd material potem pa x10, ki je 720p in bolje prikazuje sd signal.
sem prav povedal?

zanima me še lcd- kateri modeli so popularni v rangu cca 700-1000 eur za 42"
kateri proizvajalec?

hvala
lp

Sony nima 42" ima pa 40" in 46" 52"... Jaz ti samo lahko povem da imam sony 40W5500 to je 40" LCD.. in sem izredno zadovoljen.. dnevna soba je dosti svetla veliko oken in se LCD bolje obnese ker ima mat površino ekrana, pri plazmi bi se full svetloba odbijala, ker ima steklo, poleg tega sem tudi gledal na porabo energije.

Za druge znamke ti ne znam povedat, ker jih sploh nisem kej dosti gledal ampak direktno vzel Sony, ker je prej Sony trinitron CRT 11 let dobro delal in še dela :)

DarwiN ::

Gledam TVje že nekaj časa in tile Big Bangi, mimovrste in podobne zadeve se dobesedno norca delajo. Cena napihnjena za 30%, včasih tudi več...
Bi rabil zadevo na obroke in tv ki stane v electronic4you cirka 1100€ je pri mimovrste cirka 1400, pri big bangu pa 1500....

Noro in nenormalno, takšne mere nategancije nisem videl še pri nobenem drugem komercialnem produktu...

Sicer dvomim, pa vseeno, a morda pozna kdo kakšno normalno slo trgovino? Ali pa kje kakšno best buy akcijo nekega solidnega TVja ? Full HD 47" LCD ali pa 50" plazma..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

matmel ::

A ma kdo mogoče kaksšno izkušnjo z trgovino expansys.si ,ker kupujem nov lcd http://www.expansys.si/d.aspx?i=184244 pa je cena v primerjavi z mimovrste,big bang...kar precej nižja...
hvala
Lp

rzidar1 ::

Če ima TV garancijo Slovenskega uvoznika, potem ni nobenega problema. Naročiš, dobiš, plačaš. Če je karkoli narobe, uveljavljaš garancijo na pooblaščenem servisu.
Če pa TV nima te garancije... Potem raje kupi drugje.
~ to je samo moje skromno mnenje ~

aja... drugače je pa to dober nakup.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Zgodovina sprememb…

• spremenila: rzidar1 ()

Constantine ::

Oj,

kupujem nov tv v velikosti 37-40" in me zanima če ima kdo kak predlog za čim naj se obrnem?

Še podvprašnje, ima kdo izkušnje kako je z montiranjem na steno obloženo z lesom?

Sem malo brskal in naletel na tole
http://www.mimovrste.com/artikel/135012...

ima kdo izkušnje, priporoča kaj drugega v tem razredu?

BALAST ::

Ravno ta moment sem gledal po cenah za V5500 modele. Pa sem našel 37" za 710€ 46" pa za 1015€.

Testi so zelo obetavni in ponavadi ne razločijo pri filmih da mu manjka 100hz truemotion kot pri W5500. Contrast measurment test. Pa worst game lag.
Čudno da v Uk so cene enake, kar pri nas na žalost ne velja. ;(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BALAST ()

Dobra cena, samo jim piše da do oktobra ni možno naročati!?

BALAST ::

Jao, kaj čakaš primi telefon v roke in jih obišči... nekje morjo met skladišče.

dejko ::

Mene pa zanima konkretno Panasonic tx-p42c10y 578€ sem dobil danes reklamo od harvey normana, je to primerljivo to z TX-P42X10 ali je veliko razlike?

bakki ::

Gledam TVje že nekaj časa in tile Big Bangi, mimovrste in podobne zadeve se dobesedno norca delajo. Cena napihnjena za 30%, včasih tudi več...
Bi rabil zadevo na obroke in tv ki stane v electronic4you cirka 1100€ je pri mimovrste cirka 1400, pri big bangu pa 1500....

Noro in nenormalno, takšne mere nategancije nisem videl še pri nobenem drugem komercialnem produktu...

Sicer dvomim, pa vseeno, a morda pozna kdo kakšno normalno slo trgovino? Ali pa kje kakšno best buy akcijo nekega solidnega TVja ? Full HD 47" LCD ali pa 50" plazma..

Poglej v electronic4you za LCD LG 47LH7000 (oz. 47LH7020) ali plazma LG 50PS7000 (ali 50PS8000) - oboje pod 1000€, v BB mi je priporočal oba modela (seveda 300€ dražja). Mislim, da grem še ta teden po enega od teh dveh...

Ima kdo kakšne konkretne izkušnje s tema modeloma? Meni se zdita zanimiva (100Hz, DVB-C, predvaja vse preko USB, BT za slike s telefona ali za slušalke + ostali cukrčki)

benx ::

A ma kdo mogoče kaksšno izkušnjo z trgovino expansys.si ,ker kupujem nov lcd http://www.expansys.si/d.aspx?i=184244 pa je cena v primerjavi z mimovrste,big bang...kar precej nižja...
hvala
Lp

mislim da pošiljajo iz tujine tako da še slabih 100€ zraven za poštnino, potem pa še kako je z garancijo itd. :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: benx ()

BlackHole ::

Kak je pa z garancijo v Electronic4you (se pravi Majdič)? Se da pri nas uveljvljat?
LP Marko

mikko ::

gregagl ::

Mene pa zanima konkretno Panasonic tx-p42c10y 578€ sem dobil danes reklamo od harvey normana, je to primerljivo to z TX-P42X10 ali je veliko razlike?

Oj. Jaz sem se z veliko pomočjo "Tuga" odločil za X10. Več si lahko preberš na :
http://www.avforums.com/reviews/Panason...
Tugo tebi pa še enkrat hvala za pomoč in zelo koristne nasvete.
Pa še en link http://www.avforums.com/forums/plasma-t... , preberi in se odloči.

LP, Grega

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregagl ()

Tugo ::

Grega, malenkost.
Kot sem ti že napisal, da bi ti le služila kot je treba in da boš zadovoljen.

lp, Tomaž

mikko ::

Kak je pa z garancijo v Electronic4you (se pravi Majdič)? Se da pri nas uveljvljat?

Tudi mene to zanima.

Prašanje : WTF je to?

Odkod se to pojavilo??? model 1000, v čem je fora?. Oskubljen že, vendar ima vseeno vse osnovno potrebno.
Starega sem že prepričal v Philipsa 47" ambilight, zdajle pa prišel domov iz Big Banga kjer so mu oprali možgane s tem LGjem...

A fora je da nimam pametnega argumenta ki bi upravičil praktično duplo ceno ki jo ima Philips in podobni full HDji...

Full HD in pa mpeg4, ostali bombončki so zanemarljivi, a tut full HD je na 4 metrih hitro nepomemben, čeprav gre za 50". Ostane torej dvb-T/C, ki pa ne upraviči niti 200€, kaj šele 700€, sploh ker vemo kako hitro teče tehnologija in je čez 2 leti itak vse vredno 200€...

WTF, še google mi noče pomagat :D

edit: pravzaprav ima dvb-t, C-ja nima katerega bo nekoč najbrž potreboval..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Darwin reč foru ta da model preveč štroma kur :)

Ni res iLukeBerry... Sem surfal "celo noč" po tem čudu, komajda se kaj najde.. Štroma pokuri ~230W, torej celo manj kot nekateri LCDji teh velikosti, ima pa tudi power saving 3 stopnje za nastavit, kjer je ob polnem varčevanju najbrž slika pretemna...

Skratka, edino stvar zakaj je zadeva tako poceni (42"=500€, 50"=700€) so priključki... Ima namreč le en HDMI in 2xScart, (tudi DVI manjka)...
Tako da za nezahtevne uporabnike je tole best buy stvar, ker slika je odlična.

kmetek ::

Darwin: zakaj bi mel DVB-C, kaj nimaš T2 TV ali SIOL TV?

ne , saj ne rabim DVB-C, sem na UPC. Omenil sem edino ker nikol ne veš kaj bo v prihodnje, pa kaj kdo potrebuje...

V navezi z Xtreamerjem bo ta low budget zadeva hud hudič. :P

Okapi ::

Hmm, če si na UPC, to pomeni digitalna kabelska, to pomeni DVB-C.

O.

Nimam digitalne, ko pa bo sila (če bo) pa ni problema presedlat na kak trojček T2 ali pa kak externi sprejemnik, ali whatever..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Nimam digitalne,
A je UPC pri vas ne ponuja?

O.

Seveda jo, a fotru ni mar za to, se mu ne zdi vredno spuščati v te malenkosti. :D

No, in če bi imel tv z DVB-C, bi lahko gledal digitalno kabelsko, razen zaklenjenih programov, brez kakršnegakoli doplačila.

O.

Tudi mi na CRTju lahko gledamo vse rpograme brez doplačila. Settopbox je free. Ampak je pa dodaten daljinec in škatla, to je res.

No, moral si javit kablašu, da bi rad gledal digitalno in podpisat pogodbo za settopbox, po možnosti s kakšno vezavo, da je brezplačen. Če imaš televizor, ki podpira DVB-C, vanj enostavno vtakneš kabel in to je to.

O.

jah pač smo vzel trojčka. To je bilo to :D

guererro ::

Imam eno vprašanje glede wildscreen TV-jev. A vse televizije razširijo predmete/osebe?

Odvisno od nastavitev. Vsem lahko nastaviš,da prikažejo sliko 4:3, in vse znajo raztegnit na 16:9. In vse imajo tudi vsaj kakšno vmesno nastavitev (da malo porežejo in malo raztegnejo), pri tem pa so eni modeli boljši od drugih.

O.

guererro ::

Torej se jih da tako naštimat da je slika taka kot na navadni TV(ni raztegnjena) Katere znamke so najboljše pri tem?

Lahko, samo imaš potem črna pasova levo in desno. To znajo narediti vsi enako dobro.

O.

Alexius Heristalski ::

Ne vem, zakaj v vseh trgovinah tako radi raztegujejo sliko ali so samo nezmožni pravilno nastaviti razstavljene televizorje? Deformirane spake naj gleda, kdor hoče, toda meni se to ne zdi normalno.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Bolj je vprašanje, zakaj v trgovinah na televizorjih prikazujejo 4:3 televizijsko sliko. Mar bi rolali HD trailerje ali kakšne demo posnetke v 16:9 in HD.

O.

maxy ::

Z garancijo pri Electronic4you ni problemov. Lani sem kupil Philipsovo LCD, letos pa jo imel na servisu v SLO. Brez komplikacij. Preveri le, če ima evropsko garancijo.

sminx ::

Js pa sm nabavu philipsov lcd 37 pfl5604 in je super sicer nima 100hz ampak se niti ne pozna...zanima me pa naslednje zraven se nabavil tudi vga kabel za povezavo z racunalnikom, ko povezem mizje na lcd-ju mogoce mal packasto, ko pa zazenem kaksno igro pa kar malo stekati :S ali morem kupiti drug kabel in kaksen? Graficno mam ati HD3750, pa ima oba izhoda dvi in s-video...
««
80 / 154
»»