» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
81 / 154
»»

Dekinio ::

Ma kdo Samsung Tv in nanj priklopljen HDD in povezavo z netom in osebnim računalnikom?
Za HDD se zanimam zato, ker nevem al nanj priklopim My Booka ali Passport HDD...Za internet in povezavo z osebnim računalnikom pa verjetno moram imeti router...

tomazkl ::

@Dekinio

Imam Samsunga 46B650. Priklopljen na Internet (preko ruterja), v lokalno mrežo - DLNA, s serverja predvaja filme, na TV priklopim disk (neko noname zunanje ohišje, noterje WD disk) in dela vse. MyBook bo sigurno delal, za Passport pa ne vem, kako bo z napajanjem. Načeloma bi TV moral zagotoviti dovolj napajanja zanj, če je usb kabel kratek in kvaliteten - po pravici povedano še nisem probal.

gregagrega ::

pozdravljeni,

tudi jaz imam eno vprašanje in sicer:
V regal gre max 37 inčni tv. Odločil sem se za lcd in sicer za dva modela.
1.: http://www.mimovrste.com/artikel/135013...
2.: http://www.mimovrste.com/artikel/135014...

Kateri je po vašem mnenju boljši:

Siol tv, občasno kakšen divx.

Hvala
Grega

DarwiN ::

gregagrega:

Tule imaš najbrž precej lahko izbiro..Philips je definitivno "vedno" boljša izbira kot LG. Po specifikacijah je dokaj nehvaležno gledat, ker imajo "vsi" podobne,sploh pa ta dva.. Tako da firma in pa cena, ki je pa tudi v prid Philipsa ( tujina: LG=700EUR, philips=800 )...

Vendar ti Ambilight najbrž žal ne bo prišel do izraza če imaš zadevo v regalu..Škoda, pa nič ne de...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Okapi ::

Po mojih izkušnjah je Philips boljši pri predvajanju slike navadne ločljivosti.

O.

Še kakšen LG zanesnjak? :)

polde66 ::

Kolega ima Philipsa diagonale 37 sicer ne vem katere oznake vendar med zadnjimi (vsaj po ceni sodeč) sam pa imam LG 37LH500. Sem bil potolažen ko sem sprobal še philipsa. Slika je slika je pač odvisno prek česa sliko gledaš (internet, kabelska, navadna antena...) tak signal kot ga imaš ga pač imaš, težko primerjam mojo kabelsko z njegovo 10/10 T-2. Vendar sem na test dobil kabelski digitalni sprejemnik in morm rečt da kakšne razlike v sliki z njegovo ni. Kontrast svetlobo in ostalo pa si uporabnik priredi po sebi. Slika visoke resolucije je pa na mojem izjemna. Sliko predvajam preko NMT-ja. Sm zadovoljen. Razlika, ki se pokaže v prid LG-ju pa je pri USB-ju. Na mojem LG-ju predvaja vse razen zadeve z dts zvokom ne (samo zvok seveda) drugače pa vse formate od matroške naprej, dvd-je, divx....
Tu se pa Philips lahko še malce skrije.
Kar je malce moteče je malce nerodna instalacija in razporejanje kanalov ob prvi instalaciji. Ampak ko enkrat to urediš kot treba tega niti več ne potrebuješ.
polde

Pozdravljeni,

najprej hvala za odgovore.
Kar se tiče USB, mi ne pomeni veliko. Na DVD playerju imam usb vhod in funkcionira vse, vključno z DTS-om.
Sliko bom imel preko Siol TV, spomladi pa bodo končno priklopili T2, tako da bom takrat seveda takoj zamenjal.
Najbolj me zanima softwarwe ki ga ima tv, da iz Siol/T2 naredi čim boljšo sliko. Eni pravijo da je bolš pri LG spet drugi pri Philipsu oz. drugih proizvajalcih.
Predvidevam, pa da je razlika minimalna in da je za oko povprečnega uporabnika skoraj da ne prepoznavna.
Kaj mislite vi?

Tugo ::

Grega, mi prosim poveš zakaj si se odločil za LCD, če ni skrivnost?

lp, Tomaž

@tomazkl

Tebi se tud pojavlja to, da ko predvajaš film preko USB ključka, da ni slika čez cel zaslon?

mikko ::

Ali Sony 40W5500 predvaja filme iz USB ?
Gre pač za te divx filme pa razne ripe, ki jih dobiš iz neta...
Kakšen predlog za best buy LCD, poleg omenjenega Sonya ? Grem kupovati prihodnji vikend, pa se odločam.

@Dekinio

Verjetno misliš, če je na vrhu in spodaj črn rob? To je odvisno, v kakšnem razmerju (aspect ratio) je posnet film. Če je 16:9, je slika čez cel zaslon in ni robov. Večina filmov pa je posneta za kino in je razmerje 21:9 (1;2,3).

baggio12 ::

Tukaj se mi zdijo cene ugodne pa še SLO uvoznik in servis je zagotovljen v ljubljani (pooblaščen od Panasonic SLO)."

http://www.mediaplanet.si/foto-video/te...
in

sminx ::

Mene pa zanima ce bi se dal da ko gledam film iz usbja na philips tvju meu se podnapise zraven. Pa mogoc se kod ve zakaj film tak malo steka ko se gleda iz usbja? Se da to kak odpravit al je tak kot je?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sminx ()

rzidar1 ::

sminx...
podnapisov ne predvaja noben philipsov model. to sem dobila v odgovor na zastavljeno vprašanje.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

deadbeef ::

Ali Sony 40W5500 predvaja filme iz USB ?
Gre pač za te divx filme pa razne ripe, ki jih dobiš iz neta...
Kakšen predlog za best buy LCD, poleg omenjenega Sonya ? Grem kupovati prihodnji vikend, pa se odločam.

Jaz imam ta TV. Ne predvaja divxov itd... predvaja slike pa MPEG1 format filmčkov. Drugače je sem zadovoljen s TVjem slika SD je lepa, da o FullHD ne govorim.

Kater TV pa predvaja divx-e iz USB-ja, pa da je nekje podoben kot ta sony ?
So LG-ji OK ? Philips ?
Res lepo prosim za nasvet.

clancy ::

Jaz se na osnovi USB vhoda in možnosti predvajanja filmov nebi odločal kateri LCD naj kupim, ker ne predvajajo šumnikov, velikost, barva podnapisov ni primerna ali pa podnapisov sploh ne predvajajo. Tudi slika pogosto ne teče gladko oz. se zatika.
Mogoče bodo te pomanjklivosti odpravljene kdaj v bližnji prihodnosti.
Za 50EUR dobiš spodoben DVD/DivX player in imaš mir.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

@tomazkl

VSe je Ok samo imam rob ob straneh 8levo in desni), kot, da bi film gledal v sliki....Kako naj bi odpravil to?

clancy, nekaj takega mi je svetoval tudi v big bangu...kateri divx playerji so zdej kej cool ? imam še eno yamado doma, ampak je že par let stara...je kaj spodobnega za malo denarja, da ima usb vhod ?
priznam pa, da mi ima ta bravia res všečno sliko...

tudi mi2 imava yamado, pa se sploh ne obremenjujema s tem. dokler bo delala, bo čisto dobro, ko pa bo šla rakom žvižgat, potem bomo razmišljali o čem novem, s kakšno novo tehnologijo.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

clancy, nekaj takega mi je svetoval tudi v big bangu...kateri divx playerji so zdej kej cool ? imam še eno yamado doma, ampak je že par let stara...je kaj spodobnega za malo denarja, da ima usb vhod ?
priznam pa, da mi ima ta bravia res všečno sliko...

Philips DVP 3350/3360 po moje čist vredu...mal poglej v temi Philips DVD/DivX predvajalniki.

Dajmo že enkrat razumet - full HD TV kupiš zato, da gledaš HD vsebine. Pika. Kdor pravi, da primarno gleda kabelsko in divx, mu svetujem, da ostane na navadni analogni televiziji. Je slika lepša. Divx filmi izgledajo na full hd precej ubogo. Tudi digitalna kabelska ni bogve kaj. Čeprav je slika bistveno lepša, kot na analogni kabelski.

Dejstvo pa je, da SD vsebine še prevladujejo, zato pač gledamo tisto, kar nam je dosegljivo. Vendar se bo to v prihodnosti spremenilo in bo vedno več HD vsebin.

Zato je vgrajeni predvajalnik v TVju še kako pomembna zadeva. Torej, če imaš HDTV, kako boš gledal HD vsebine? Imaš več možnosti, vse pa nekaj stanejo -
HTPC, konzole, razni media predvajalniki, Blue Ray predvajalniki. In predvajalnik, ki je vgrajen v TV. Ki je zastonj - že v ceni TVja. Če je ta soliden, odpade vse prej našteto. Lahko ti povem, da Samsungi mkv predvajajo odlično, z vsemi podnapisi, šumniki, brez zatikanja, z AC3 prostorskim zvokom, "previjanjem" naprej in nazaj. Priklopim disk na usb in deluje. Edini minus je uporabniški vmesnik, ki je v primerjavi s kakšnim NMTjem precej pust in dolgočasen.

PrimozR ::

Ali pa če vzameš cenejši model, ki predvajalnika nima (ajd, recimo da gledaš TVje, ki so do 300 e cenejši), za razliko pa kupiš HTPC. Porabi več, je nekaj dela z njim, ni za vsakega, a tistega, ki to ne moti, dobi MNOGO bolj funkcionalno zadevo.

za razliko pa kupiš HTPC
Ali pa NMT, cene se začnejo pri 100 EUR.

O.

NMT?

techfreak :) ::

Networked Media Tank

Recimo: http://www.popcornhour.com/onlinestore/...

Na ST forumu lahko najdeš tudi cenejše. Je bilo kar nekaj napisanega o tem.

Kot sem rekel, s HTPCjem dosežeš veliko bolj razširjeno funkcionalnost, če to seveda potrebuješ.

gregor ::

NMT za 100 eur, kje, kateri model, prosim za link

sicer pa me tudi zanima ali kdo pozna to trgovino

http://www.mediaplanet.si

je že kdo opravil nakup v tej trgovini

ker g10 model je npr cenejši v mediaplanetu:

http://www.mediamarket.si/ads/panasonic...

razlika med gw in g je samo v tunerju:
http://www.televisions.com/Panasonic_TX...

se še kje ceneje dobi g10 model

hvala
lp

Ni sicer N, ampak samo MT, podpira pa HD.
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Tale pa je tudi N.
http://www.xtreamer.net/

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

djordjevic ::

Prihaja verzija 2 WD HD playerja, ki ima tudi ethernet in DTS support.
No grave is deep enough to keep us in chains.

DjTonic ::

Še vseeno je boljša izbira Xtreamer, kot bilo kater WD. Vendar to je že za v drugo temo, katera mimogrede že obstaja na ST.

Mene bolj zanima, če mi kdo za natančno povedati kako je z plazmami od LG-ja. Zanimam se za nakup novega 50" TV-ja in sta mi v oči padle 2 plazmi. Razlika v ceni je dokaj velika. Vprašanje je le ali Panasonic upraviči razliko. Mora pa biti THX certificirana.

http://www.mimovrste.com/artikel/135013...
http://www.mediamarket.si/ads/panasonic...

Še enkrat za take kot so Clancy:
LG xxLH5000 podpira predvajanje slik kot so divx, matroška, dvd, WMA, jpeg......z vsemi šumniki, podnapisi, skratka ogromno več kot katerikoli divx predvajalnik kateri se trenutno prodaja na trgovinskih policah. Škoda ker take USB podpore še ni v dvd predvajalnikih. Sočasno sem kupil tudi nov Philips DVP 3380, katerega pa sploh ne uporabljam, čeprav za razliko od ostalih starejših predvajalnikov predvaja tudi WMA datoteke. Skratka ne podpira samo dts zvoka. Če bi imel še to nebi potreboval NMT naprave. Celo na matroški lahko na isti način kot divx film izberemo podnapis.
Priznam pa da je film predvajan preko NMT naprave čistejši in kontrastnejši od filma, ki predvajam direktno na usb vhod na televiziji. Hočem povedati da LG zmore sliko da ti zastane dih v kombinaciji seveda z NMT napravo in solidnim hišnim kinom.
LG nima posebnega izhoda za zvočnike, vendar se zadeva da speljati ven preko skart pretvornika, sprobano in deluje.
polde

MAX34216 ::

to verjetno podpirajo lg-ji serije od 5000 navzgor? na teh raznih spletnih trgovinah nič ne omenjajo te funkcionalnosti...

kaj pa phillips? kateri model bi se lahko primerjal s tem lg-jem po podprtih formatih?

Leks ::

Katero 42" Panasonicovo plazmo bi priporočali. Vsebovati mora DVB-T in DVB-C Tuner.
dobavljiv mora biti v SLO.

Leks... preberi nekaj strani nazaj!
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Pozabil sem omeniti podporo tudi diskom v NTFS ne samo v FAT32 formatu
polde

Polde, kaj pomaga podpora x formatom in nevem še česa, če pa je slika zanič?
LG ima med vodilnimi proizvajalci LCD-jev najslabšo sliko. Pri nakupu novega LCD-ja, pa kakovost slike nebi dajal na drugo mesto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

Kolikor časa sem si uspel vzeti, je best buy Samsung B650 ... Za svojo ceno najboljši.
LG je poceni, ampak malo denarja, malo muzike.
Če ima kdo omenjeni Samsung naj prosim napiše izkušnje.

kok je slika komu dobra je stvar posameznika. Dejstvo je da imajo LCD tv res slabo sliko v sodelovanju z analognim signalom. Ampak je to splošno dejstvo tako kot pri Philipsu, Sonnyu al LG-ju. Z sliko sem zadovoljen ko gledam filme preko NMT-ja. Če me to osreči in zadovolji je cilj dosežen. Je tudi dejstvo, da vedno obstajajo pripadniki in zagovorniki določene firme, kar pa ne pomeni da imajo prav.

Hočem povdart, da se kakovost slike ne more ocenjevat na antenski priključek, Sam imam slab signal in določeni ponudniki kabelskih storitev mi zaradi oddaljenosti, slabe centrale.. sploh ne pridejo v poštev. Žal pa bi bila slika slaba tudi na Sonnyu. Philipsa sem pa sprobal. Če vzamem v obzir da imam pač slab TV signal mi potem štejejo bonbončki kot je USB podpora. Žal pa nisem sprobal Samsunga.

Dejstvo je pa tudi, če kupiš NMT aparat usb sploh ne potrebuješ več.
polde

WiseBear ::

mikko: Sam bom zelo verjetno kupil Samsunga B650. Sodeč po testih ter odzivih uporabnikov je to res best buy. Nekaj teh izkušenj boš našel na www.avforum.si

LP

powerrr ::

Jaz imam Samsunga 46B650. Na njem je SD slika zelo lepa (imam T2). Sem bil zelo presenečen, da je na tako velikem TV-ju SD slika tako lepa.
Res je, da sem druge Tv-je gledal v trgovinah, kjer imajo mogoče slabši signal, ampak nobeden ni imel niti približno tako lepo SD sliko kot Sasmung.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: powerrr ()

Powerrr, jaz sem v dilemi ali kupit 40 ali 46...gledal bi se tam iz 3m nekje...mogoče celo malo manj...največ se bo predvajal siol tv. Sem pa kar odločen ja, da bo B650 padel..Kakšni so zvočniki ? Se kaj sliši ali je obvezno kupiti zraven še zvočnike ?

jaz imam na razdalji 2,6m velikost 42' in je ravno prav. če bi sedela nekaj cm naprej, bi bila slika občutno slabša na analogni kabelski, na digitalni pa ni neke zelo velike razlike na par cm.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Jaz ne poznam nikogar, ki bi jamral, da je kupil prevelik TV. In kar nekaj, ki jim je žal, da niso kupili večjega.

O.

Jaz pa.
Moj fant vsak dan pregovarja, zakaj tako velik TV. Če res nisem mogla zbrat manjšega ;(
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

@Mikko

za tako razdaljo vzemi 46. Jaz gledam s pribl. enake razdalje. Sem primerjal 40 in 46 s take razdalje in je 46 definitivno boljše.

@rzidar1

Imaš dve rešitvi - zamenjaš TV ali pa fanta.;)

tomazkl...
če me bo fant jezil, potem bom kar njega menjala.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

ti ga kar menjaj...life sux and then u die :D

guererro ::

Po vstrajnem prebiranju teme še vedno ne vem kaj se bolj splača ali (požrešna?) plazma ali LCD. Razdalja do TV-ja je 3-4m. Rabil bi pa predvsem za TV(siol TV) ter gledanje filmov z dvd-predvajalnikom. Mogoče bi občasno povezal tudi z računalnikom. Pomembno mi je tudi da je slika čimbolj "naravna" in ne raztegnjena. Cena bi bila do max 1500EUR. Seveda je priporočljivo manj, okrog 1200 bi bilo idelano.

Kaj predlagae?
««
81 / 154
»»