Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

cinkaCR7 ::
Sicer pa to niti ni bistvenega pomena, ker je danes že taki ali tako večina zaslonov FHD.
aham potem pa najbolje da katodni tv dam gor pa bo tudi hd
zato pa tudi sprašujem, če je kakši samsung zanimiv?
aham potem pa najbolje da katodni tv dam gor pa bo tudi hd

Okapi ::
Samo je pa res, da če uporabljaš tv tudi kot monitor, je 32" v redu, 42" je pa že too much, če sediš pred njim. Obratno pa še vedno gre, da namreč lahko 32" gledaš tudi s 4 m in čisto lepo vidiš podnapise in vse. Full HD ne pride čisto do izraza, ampak kot kompromis je v tem primeru 32" boljša izbira.
O.
O.

dejko ::
Mene pa zanima,če je kdo probal ali dela Siolov tv komuniktor Sagem IAD81 HD na amis omrežju?In še to če bi kupil zdaj plazmo TX-P42X10 katera nima mpeg4 in bi gledal tv preko komunikatorja bi pozneje ko bo bil mpeg4 obvezen to delovalo normalno?hvala

cinkaCR7 ::
Mene pa zanima,če je kdo probal ali dela Siolov tv komuniktor Sagem IAD81 HD na amis omrežju?In še to če bi kupil zdaj plazmo TX-P42X10 katera nima mpeg4 in bi gledal tv preko komunikatorja bi pozneje ko bo bil mpeg4 obvezen to delovalo normalno?hvala
ja lahko gledas s tem tv komunkatorjem, saj sta oba ista, ker amis koristi siolovo opremo in tehnologijo.

Antares88 ::
Pozdravljeni,
kupujem 32" FullHD LCD in se odločam med Sony KDL-32W5500 in Philips 32PFL7404H. Oba imata 100Hz refresh rate, ter 80.000:1 kontrastno razmerje - na mimovrstah pri sonyu piše 100.000, ampak je napačn podatek.
Kaj priporočate?
Hvala in lep pozdrav, Antares!
kupujem 32" FullHD LCD in se odločam med Sony KDL-32W5500 in Philips 32PFL7404H. Oba imata 100Hz refresh rate, ter 80.000:1 kontrastno razmerje - na mimovrstah pri sonyu piše 100.000, ampak je napačn podatek.
Kaj priporočate?
Hvala in lep pozdrav, Antares!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Antares88 ()

jedateruk ::
Moja draga je postala prav obsedena s plazma tv-ji in bi rada enega takega kupila. LCD je zanjo piece of "sheet", pa čeprav so ji vsi trgovci rekli, da je LCD boljši pri manjših diagonalah.
Pa dajte zame napisat, katere so konkretne razlike med LCD-ji in plazmo?
Lahko opišete razlike v tehnologijah zaslona pri plazmi?
Pa dajte zame napisat, katere so konkretne razlike med LCD-ji in plazmo?
Lahko opišete razlike v tehnologijah zaslona pri plazmi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jedateruk ()

tomi77 ::
Pozdravljeni,
Lastniki Panasonic serije G10, na tem linku imate novejši firmware...v primeru če imate probleme z tresenjem slike pri resoluciji 1080p (xbox360, druge naprave,...)
forum: http://www.avforums.com/forums/plasma-t...
link firmware: http://rapidshare.de/files/48121073/G10...
meni je to težavo delalo na Xboxu360...in preizkušeno deluje
LP
Lastniki Panasonic serije G10, na tem linku imate novejši firmware...v primeru če imate probleme z tresenjem slike pri resoluciji 1080p (xbox360, druge naprave,...)
forum: http://www.avforums.com/forums/plasma-t...
link firmware: http://rapidshare.de/files/48121073/G10...
meni je to težavo delalo na Xboxu360...in preizkušeno deluje
LP
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

Žena po silnem prepričevanju daje nekaj malega šans tudi LCD-ju, pa bi rad vprašal, katera znamka da najboljšo LCD sliko in katere so lastnosti (kontrast, ločljivost itd.) za dobro LCD sliko?

Kaj če bi ti raje ženo poslušal, ker ima čisto prav. LCD kupiš, če bi rad imel 32" ali manjši televizor, za 42" in več so pa boljše plazme.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

deadbeef ::
Kakšen se vam zdi tale model SONY KDL40W5500K ga ima kdo je zadovoljen? http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...

Saj vem, da za diagonale od 100 naprej je bolje imet plazmo, za manj pa LCD. Ker v omari nimam prostora za velik tv (100 diagonala je visok 70 cm, kar je preveč), bo treba nekaj manjšega kupit, pa se sprašujem, kakšna je razlika v sliki med LCD in plazmo pri diagonali 94.

Enaka kot pri večjih televizorjih in odvisna od modela. Najboljši LCD-ji so boljši od slabših plazem. Najboljše plazme so boljše od najboljših LCD-jev. Za enak denar dobiš boljšo plazmo kot LCD. Tako nekako. Zlasti je boljši kontrast, ostalo pa pač odvisno od modela.
O.
O.

Zamislil sem si ta tv: http://www.mimovrste.com/artikel/135014...
Obstaja kak LCD tv iste diagonale takšne ali boljše kvalitete za isto ali nižjo ceno? :)
Obstaja kak LCD tv iste diagonale takšne ali boljše kvalitete za isto ali nižjo ceno? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jedateruk ()

Reloaded ::
Hja, še vedno nič o panasonicu p42v10e :S
tehnomarket malce neresen, (mediamarket, pc giga pa avdirekt pa nevem kak so kaj, mediamarket še baje, pc giga niti pod razno (klical enkrat za ene zvočnike, brezveze razlagat naprej, nezaineteresiranost 1500%, avdirekt pa novo pa ni nekih mnenj)
Je pa možnost nabave pri : http://www.mediaplanet.si/ baje slo uvoznik itd... vse slovenski papirji
bomo vidli
CIAO
tehnomarket malce neresen, (mediamarket, pc giga pa avdirekt pa nevem kak so kaj, mediamarket še baje, pc giga niti pod razno (klical enkrat za ene zvočnike, brezveze razlagat naprej, nezaineteresiranost 1500%, avdirekt pa novo pa ni nekih mnenj)
Je pa možnost nabave pri : http://www.mediaplanet.si/ baje slo uvoznik itd... vse slovenski papirji
bomo vidli
CIAO
Reloaded!!!

Z ženo ima dokončno 2 modela, med katerima se odločava za nakup:
PANASONIC TX-P37X10E in PANASONIC TX-P37X10Y.
PANASONIC TX-P37X10Y ima tudi MPEG4, medtem ko TX-P37X10E tega nima. Zanima me, ali bo na Siolu slučajno kmalu mpeg4 tv sprejemnik ali dekoder nujna stvar? TX-P37X10Y je 100€ dražji kot TX-P37X10E, a je vredno dati teh 100 € več za mpeg4 in eko način (manjša poraba elektrike)?
PANASONIC TX-P37X10E in PANASONIC TX-P37X10Y.
PANASONIC TX-P37X10Y ima tudi MPEG4, medtem ko TX-P37X10E tega nima. Zanima me, ali bo na Siolu slučajno kmalu mpeg4 tv sprejemnik ali dekoder nujna stvar? TX-P37X10Y je 100€ dražji kot TX-P37X10E, a je vredno dati teh 100 € več za mpeg4 in eko način (manjša poraba elektrike)?

Če imaš od Siola internetno TV, potem ti nič od tega ne bo koristilo. Če imaš njihovo kabelsko, pa ti bo mogoče koristil MPEG-4, ampak samo v kombinaciji z DVB-C (DVB-T ti nič ne koristi), ker bo Siol slej ko prej tudi uradno začel prenašati digitalno kabelsko. Preveri torej, če Panasonic podpira DVB-C. Nujen pa ne bo nikoli, ker boš vedno lahko imel set-top-box. Tako da za zdaj se teh 100 € več ne splača dati (lahko pa si preračunaš, v kakšnem času prišparaš za 100 € elektrike).
O.
O.

Okapi, hvaležen sem ti za tvojo pomoč.
Jaz sem že od prej bolj za TX-P37X10E, samo žena malo komplicira :)
Jaz sem že od prej bolj za TX-P37X10E, samo žena malo komplicira :)

biokill ::
kupujem now lcd ali plazmo, tja okoli 800EUR dam zanjo, gledalo se bo iz 2.8m....kaj kupit....z LCDje se mi še najbolj dopade 37" philips 8serije..
Sem pa gledal tudi panasonicove plazme, tale mi je padla v oči http://www.mimovrste.com/artikel/135014...
Sem pa gledal tudi panasonicove plazme, tale mi je padla v oči http://www.mimovrste.com/artikel/135014...

rzidar1 ::
tale iz linka je super izbira. tudi velikost bo super. mi2 sva kupila pravkar philipsa serije 7, 42' in gledava iz 2,6 m.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

KameHameHa ::
Kupil sem Panasonicovo 46'' plazmo TX-p46s10e in me zanima kako je z igranjem iger na tej plazmi, ker me malo skrbi Burn in. Sploh pri Strategijah, ko so statični meniji ali pa pri FPS igrah količina streliva,...
Ali ve kdo, če ima ta model funkcijo odstranjevanja burn in-a? Nekje sem čital, da nekatere plazme to funkcijo imajo.
Ali ve kdo, če ima ta model funkcijo odstranjevanja burn in-a? Nekje sem čital, da nekatere plazme to funkcijo imajo.
KitaKiHira

timotejs ::
Nagibam se k nakupu dveh LCD-jev in nevem katerega naj uzamem. Odločam se med Sony-jevim KDL-W5500 in LG-jom 32LH 7000

deadbeef ::
danes sem dobil KDL-40W5500 loh rečem, da je odličen TV! slika je res lepa, čeprov samo SD iz T2-TV zankrat HD še nisem sprobal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deadbeef ()

kmetek ::
Nagibam se k nakupu dveh LCD-jev in nevem katerega naj uzamem. Odločam se med Sony-jevim KDL-W5500 in LG-jom 32LH 7000
H700 ima mkv player vgrajen....

BeerBelly ::
Kupil sem Panasonicovo 46'' plazmo TX-p46s10e in me zanima kako je z igranjem iger na tej plazmi, ker me malo skrbi Burn in. Sploh pri Strategijah, ko so statični meniji ali pa pri FPS igrah količina streliva,...
Jaz imam G10 in še nisem imel image retentiona kaj šele burn-ina. Načeloma se drži pravila da prvih 100 ur delovanja zadevo malo šparaj.

Ena potencialno dobra novica za vse, ki vas zanimata PANASONIC TX-P37X10E in TX-P37X10Y. Čeprav -Y model ni prikazan na mimovrste.com, se ga da tam dobiti in to za isto ceno kot -E. Tako je bilo pri meni, dobil sem -Y za 689,08 € in danes ga že gledam.

Zelo v redu slika in tudi dober surround zvok. Ko sem prvič vžgal tv in videl sliko, je bila slika res popačena, potem pa je stvar prišla k sebi, tako da lahko rečem, da je zadeva zelo v redu. Je pa treba format slike (14:9, 4:3 itd.) dostikrat prilagajat, da ni slika preveč raztegnjena ali obrezana zgoraj in spodaj, saj imajo tv kanali različno širino slike.
Zelo v redu nakup pri mimovrste.com za ceno, ki je 150 € nižja kot v Big Bangu.
Zelo v redu nakup pri mimovrste.com za ceno, ki je 150 € nižja kot v Big Bangu.

knap ::
ali mi lahko kdo od vas ki se spozna na panasonicove plazme 09 pove kako so razporjene po kvaliteti oz katera je best buy 42"
hvala
LP
hvala
LP

benx ::
http://www.panasonic.si/index_si.html
odvisno za kaj jo boš uporabljal, računalnik, PS3, blu-ray, xbox, samo televizija...
odvisno za kaj jo boš uporabljal, računalnik, PS3, blu-ray, xbox, samo televizija...

Dekinio ::
Imam smasunga serie 7 s katerim sem resnično zadovoljen....doma imam siol tv, zanima pa me, če je možno da se odpravi ko preklopim iz kanala na drug kanal se mi najprej slika nastavi (na hitro seveda) na en format (mislim, da 4:3) in pol ga preklopi na 16:9. Se da nsatavit, da mi takoj sliko prikaže na 16:9?
hvala!
hvala!

Dekinio ::
Pa še ena stvar....imam Philipsov hišni kino...in ko gledam film mi pravzaprav zvok malce odmeva...kot, da pride do malce razlike med zvokom na tv in hišnim kinom...Kako odpravit?
Hvala!
Hvala!

benx ::
Za tv iz glave ne vem, nastaviš aspect ali kaj podobnega. glede kina: imej zvok samo na kinu ali samo na televiziji.

sminx ::
Čao, tudi jaz se odločam za nakup lcdja ali plazme zelo kmalu, ker gre stari tv po gobe. Predvsem ga uporabljam za igranje xbox 360, gledanja dosti športov(pogosto nogomet),filmi in pa tudi vrjetno priklop preko rac. da se lahko tudi divxi gledajo...tv imam preko T-2.
Prosim, če bi mi lahko priporočili kakšen model, porabiti pa mislim 500-600€. Gledal sem LG-jeva modela lh323000 in lh324000 model kaj si mislite o njima?
Aja pa velikost načeloma 32-37 če pa bi se našel kakšen zanimiv 42 pa bi ga tudi prišel v poštev.
Hvala LP
Prosim, če bi mi lahko priporočili kakšen model, porabiti pa mislim 500-600€. Gledal sem LG-jeva modela lh323000 in lh324000 model kaj si mislite o njima?
Aja pa velikost načeloma 32-37 če pa bi se našel kakšen zanimiv 42 pa bi ga tudi prišel v poštev.
Hvala LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sminx ()

gregor ::
ali morda kdo pozna model panasonic TX-P42GW10 -nemški model
ali je to isto kot TX-P42G10 - angleški ?
hvala
lp
ali je to isto kot TX-P42G10 - angleški ?
hvala
lp

Pa še ena stvar....imam Philipsov hišni kino...in ko gledam film mi pravzaprav zvok malce odmeva...kot, da pride do malce razlike med zvokom na tv in hišnim kinom...Kako odpravit?
Hvala!
meni se dogaja isto.
na tv-ju dam zvok na mute in je potem ok.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

KameHameHa ::
No kot že prej omenjeno sem kupil Panasonicovo 46'' plazmo TX-p46s10e in sem ta vikend prvič gledal nekaj v 1080p in sicer Kung Fu Pando.
Barve, detaili ostrina in ostrina slike vse vrhunsko tak, da vsem, ki razmišljate o Tvju v tem rangu ga priporočam, ker je tv res vrhunski.
Barve, detaili ostrina in ostrina slike vse vrhunsko tak, da vsem, ki razmišljate o Tvju v tem rangu ga priporočam, ker je tv res vrhunski.
KitaKiHira

gregor ::
ali morda kdo ve kam spada ta plazma
http://www.mediamarket.si/ads/panasonic...
panasonic p42gw10, moti me ta W v tekstu,ker vsi testi ... na netu so za 42g10, torej brez W
hvala
lp
http://www.mediamarket.si/ads/panasonic...
panasonic p42gw10, moti me ta W v tekstu,ker vsi testi ... na netu so za 42g10, torej brez W
hvala
lp

durrenmatt ::
tako kot crt bosta kmalu tudi lcd in plazma že čez nekaj let zastarela tehnologija, in sicer predvsem zaradi oled tehnologije
zadnji LG-jev tv
zadnji LG-jev tv

OLED še najmanj 10 let ne bo konkurenčen LCD-jem in plazmam, verjetno pa še precej dlje. Tudi plazme so nekateri pokopavali že pred 5 leti, pa so še vedno cenejše in boljše od enako velikih LCD-jev. Pri manjših zaslonih pa imajo LCD-ji takšno časovno prednost (32" bodo čez 5 let po 100 €), da jih OLED-i tudi še dolgo ne bodo ogrozili.
O.
O.

sminx ::
Js se ful zanimam za nakupl Philipsovega lcdja 37PFL5604H http://www.mixi.tv/katalog/product.php?... pa me zanima ce ma kdo kaksno izkusnjo, ali je vreden nakupa itd...aja pa se to, v dvomih sem med tem philipsom in LG 37lh3000 http://www.mimovrste.com/artikel/135013...... kateri je boljsi nakup.
Vsakem odgovoru in pomoci bi bil zelo hvalezen.
Vsakem odgovoru in pomoci bi bil zelo hvalezen.

BlackHole ::
Gledam tole TX-P42S10 pa me zanima, kako bi se tole obneslo na približno 2.5m razdalji. Zanima me še, kako je z nakupi pri Majdiču. Jaz bi se sam zapeljal po njo. Verjetno mnogi to prakticirate. Gledal bom kabelsko, divx-e in pa dvd-je, zaenkrat (opcija je tudi internet Tv-optična povezava). Ali bi bila slika teh izvorov boljša na X modelu (manjša resolucija)? Glede na to, da ni velike razlike v ceni, bi sicer raje vzel S, saj Tv kupujem za dalj časa.
LP Marko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackHole ()

kmetek ::
Jao kabelska lol, divxe in dvdje, pa vi niste normalni. T2 IP TV FTW ali nič.
LCD TV/PLASME so za gledanje MKVjev, BLURAYjev ne pa crap od divx/dvd sranja.
BlackHole TV se ne kupuje za dalj časa, sedaj je zgornja doba 5 let. Jaz imam mojo LG 32L3000 ali kaj že pa po slabem letu me že matra menjava :)
BlackHole TV se ne kupuje za dalj časa, sedaj je zgornja doba 5 let. Jaz imam mojo LG 32L3000 ali kaj že pa po slabem letu me že matra menjava :)

clancy ::
Blackhole, glede na to kaj boš gledal raje vzemi X10 model. Če pa že želiš FHD plazmo pa raje G10 zaradi nižje porabe (neoPDP) in še lepše slike od S10.

nimamo vsi možnosti IP TV. mi smo lahko srečni, da imamo vsaj kebelsko tv! potem bi ti na mojem mestu raje izbral nič in še TV-ja ne bi potreboval.

ja seveda. in zakaj bi zdaj nekdo menjal predvajalnik in snemalnik, da bi lahko gledal bluray? raje obdržim staro yamado in film v dvd formatu za tistih 3x na leto in je čisto uredu.
lepo zate, če ti znese vsako leto menjat TV. mi2 raje vsake leto investirava v kaj druga, ne pa vsako leto v TV. jao.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

PrimozR ::
Super! Kdaj začneš kopati jarek do moje bajte?