Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

destiny ::
Kaj pa vem, telih Toshib ne poznam, edina za katero vem da je dobra je precej draga 40ZF355D. Od teh kar si jih naštel se mi še najbolj dopade Sony, ker je najnovejši model, videl ga pa še nisem.

Luciano ::
V BB sem gledal LG 5500 in sicer 37''. Trgovec mi je rekel da ima DVB-T mpeg4 ampak DVB-C-ja pa nima. Ima pa reži za ''dekoder'' kartico recimo DVB-C mpeg4 ki jo lahko dokupiš in tako rešiš problem.
Ali je to res? (žal jim ne zaupam) Prosim za komentar in ali je omenjeni LCD ''OK''.
LP
Ali je to res? (žal jim ne zaupam) Prosim za komentar in ali je omenjeni LCD ''OK''.
LP

ant ::
kolikor sem se jaz pogovarjal z enima gospodom iz neke trgovine, je bilo rečeno, da ne obstaja dvb-c CI kartica, ampak samo mpeg4 decoder.
LP
LP

muhc3 ::
Mene pa zanima vaše mnenje oz. se mi pred nakupom zastavlja prvo vprašanje:
Ali je razlika v kvaliteti slike (ostrina, detajli, ipd), če je LCD zaslon velikosti:
37" in ima svojo privzeto ločljivost 1920 x 1080
42" in ima privzeto ločljivost od 37" zaslona 1920 x 1080
Osebno pogledujem za modeloma:
LG LCD TV 37LG5000
LG LCD TV 42LG5000
me pa zanima, kaj menite vi in ali mi svetujete, da pogledam še kakšen drug model.
Ali je razlika v kvaliteti slike (ostrina, detajli, ipd), če je LCD zaslon velikosti:
37" in ima svojo privzeto ločljivost 1920 x 1080
42" in ima privzeto ločljivost od 37" zaslona 1920 x 1080
Osebno pogledujem za modeloma:
LG LCD TV 37LG5000
LG LCD TV 42LG5000
me pa zanima, kaj menite vi in ali mi svetujete, da pogledam še kakšen drug model.

Najverjetneje sem narobe razumel. Verjetno je res rekel da se lahko vstavi mpeg4 decoder.
Ampak lahko s tem rešiš problem če nima DVB-C-ja?
Ampak lahko s tem rešiš problem če nima DVB-C-ja?

Redman ::
Mam še eno vprašanje, plazmo sem naroču in jo grem dons iskat. Zanima me če bom lahko stlaču 42 plazmo v meganaII. Ali je res da more biti plazma pokonci pri prevozu? Ma kdo izkušnje?

Hardstyle ::
sovincs: če izbiraš med tema dvema neboš zgrešil z dobenim modelom. Imam 32LG3000 pa je super.

Kato ::
Ali je res da more biti plazma pokonci pri prevozu?
Ni pomembno, tudi uni ki jih transportirajo se s tem ne obremenjujejo.

Tugo ::
lojze:
To, da je nekomu nekaj lepše je stvar okusa, kar še ne pomeni, da je res boljša slika nekomu drugemu.
Sony BRAVIA ima za moje pojme preveč nasičene barve, ki zelo izstopajo v prostoru in trgovci jih zelo radi še bolj nasičijo.
Meni osebno je to kič. Kako se ta isti TV pokaže z realnimi barvami pa nisem nikoli gledal. Že ko sem kupoval monitor, so hvalili Sonyjeve monitorje, a ko sem pogledal vidni kot se mi je zdel nakup nesmiselen. Da o ceni niti ne govorim.
Moje osebno mnenje je še vedno, da so vstopni modeli cenejši zaradi mnogo dejavnikov in to, da je bila slika na enem TVju lepša od druge (isti proizvajalec samo različen model) je velikokrat tudi zato, ker jo trgovci priklopijo, nihče pa ni nič nastavljal (ali pa je stranka nastavljala nekaj po svoje). Lahko pa pride tudi do tega, ker je neka TV cenejša (pa čeprav samo za nekaj deset evrov) in se ti "zdi" tista slika lepša.
Kot sem rekel, pojdi v trgovino in si obe poglej.
In ker je čas denar, pojdi po PX80 in pusti tiste brez nul na koncu, ker je kar nekaj slabša slika.
Drugače pa ti to potrdijo tudi testi na tujih straneh (moje mnenje je sicer tako, da si najprej sam pogledaš več TVjev, si zapišeš občutke in jih na koncu še preveriš po raznih straneh, ker si s tem najbližje tistemu, kar rabiš in s čimer boš zadovoljen).
lp, T.
To, da je nekomu nekaj lepše je stvar okusa, kar še ne pomeni, da je res boljša slika nekomu drugemu.
Sony BRAVIA ima za moje pojme preveč nasičene barve, ki zelo izstopajo v prostoru in trgovci jih zelo radi še bolj nasičijo.
Meni osebno je to kič. Kako se ta isti TV pokaže z realnimi barvami pa nisem nikoli gledal. Že ko sem kupoval monitor, so hvalili Sonyjeve monitorje, a ko sem pogledal vidni kot se mi je zdel nakup nesmiselen. Da o ceni niti ne govorim.
Moje osebno mnenje je še vedno, da so vstopni modeli cenejši zaradi mnogo dejavnikov in to, da je bila slika na enem TVju lepša od druge (isti proizvajalec samo različen model) je velikokrat tudi zato, ker jo trgovci priklopijo, nihče pa ni nič nastavljal (ali pa je stranka nastavljala nekaj po svoje). Lahko pa pride tudi do tega, ker je neka TV cenejša (pa čeprav samo za nekaj deset evrov) in se ti "zdi" tista slika lepša.
Kot sem rekel, pojdi v trgovino in si obe poglej.
In ker je čas denar, pojdi po PX80 in pusti tiste brez nul na koncu, ker je kar nekaj slabša slika.
Drugače pa ti to potrdijo tudi testi na tujih straneh (moje mnenje je sicer tako, da si najprej sam pogledaš več TVjev, si zapišeš občutke in jih na koncu še preveriš po raznih straneh, ker si s tem najbližje tistemu, kar rabiš in s čimer boš zadovoljen).
lp, T.

lojzeboy ::
@Tugo
PX80 it is then.
Ne vem samo kam naj se odpravim ponjo:media.......si (820€) ali lecle.. (870€). Po moje je z garancijo bolje pošlihtano pri drugem, jo verjetno uveljavljam na vsakem pooblaščenem servisu, za razliko od prvega, ki garancijo nudi le pri sebi; ali se morda motim.
PX80 it is then.
Ne vem samo kam naj se odpravim ponjo:media.......si (820€) ali lecle.. (870€). Po moje je z garancijo bolje pošlihtano pri drugem, jo verjetno uveljavljam na vsakem pooblaščenem servisu, za razliko od prvega, ki garancijo nudi le pri sebi; ali se morda motim.

bozicek ::
Pazi za ceno.
Ker redna cena je 1130€ z E-kartico pa 870€.
Se pravi, da ti placas 1130 razliko (300€) pa dobis na kartico s katero kupujes pri njih.
Zame, ko sem se v skupnem gospodinjstvu je to mal kurac
Ker redna cena je 1130€ z E-kartico pa 870€.
Se pravi, da ti placas 1130 razliko (300€) pa dobis na kartico s katero kupujes pri njih.
Zame, ko sem se v skupnem gospodinjstvu je to mal kurac
Darila letos samo za poredne

miteq ::
Prosim, če mi nekdo pove, zakaj je ta LCD TV (LG 42LY95) dražji od tega LCDja (LG 42LG5000)?
Je prvi v čem boljši kot drugi?
Hvala.
Je prvi v čem boljši kot drugi?
Hvala.

Tugo ::
lojze:
Sam prisegam na mediamarket.
Sem tam začel kupovat pred več kot 5 leti in od takrat preko njih kupil tudi Sonyjeve slušalke, ki jih takrat ACS in Lorex nista želela dobavit, ker se jima ni splačalo.
Pred nakupom so mi v Mediamarketu povedali, da bodo prišle do 13k in so na koncu prišle 12300 sit, kar se mi je zdelo zelo lepa gesta, da delajo po principu marže in ne čim večjega zaslužka.
Glede garancije boš pa tukaj moral res v Mediamarket, ker je TV iz Nemčije.
lp, T.
Sam prisegam na mediamarket.
Sem tam začel kupovat pred več kot 5 leti in od takrat preko njih kupil tudi Sonyjeve slušalke, ki jih takrat ACS in Lorex nista želela dobavit, ker se jima ni splačalo.
Pred nakupom so mi v Mediamarketu povedali, da bodo prišle do 13k in so na koncu prišle 12300 sit, kar se mi je zdelo zelo lepa gesta, da delajo po principu marže in ne čim večjega zaslužka.
Glede garancije boš pa tukaj moral res v Mediamarket, ker je TV iz Nemčije.
lp, T.

frajer1 ::
Sam se m pred nabavo LCD/Plazme porabil en teden za branje forumov od A do Ž in vsak dan sem postajal bol zmeden. Nekako sem bil odločen da za moj namen gledanja najbolj paše plazma ampak vseeno sem se odpravil v trgovino da vidim kako zadeve zgledajo (kar je IMHO tudi najboljša varianta). K sreči so imeli v HN priklopljen navaden TV signal skoraj na vse razstavne modele tako da je bila odločitev lažja. Na nekaterih (tudi višjecenovnih) TV-jih je slika nevredna svojega imena (naj bo LCD ali Plazma) in sploh ne vem zakaj se zadeve prodajajo (v osnovi vseeno mislim da je osnova še zmeraj SD (trenutno)). Nabavil sem si 42PV80 ki je konkretno dobro izpadla že ob SD signalu. Doma sem takoj priklopil FHD kamero in slika "trga gate" enak vtis pa pusti že ob normalnih DVDRip-ih. TV je namenjen izključno za Popcornhour (HD Rip, avi, m2ts,..) brez SD.
Danes mi je žal samo nekaj.....zakaj nisem kupil večje?
Vsem predlagam da se zapeljejo v trgovino in pogledajo z svojimi očmi, o ugodni ceni nabave pa se potem pozanimajo na net-u.
lp
Mene pa zanima, kako se vam v praksi obnesejo popcorhour oz .podobne media center naprave.
Sem videl, da v Comsopu tudi prodajajo podobne, popcorna pa v slo nisem zasledil?
Me pa tudi zanima, kakšna bi bla slika n FullHD LCD-ju (40" oz 42"), če gledaš ripe?

Me pa tudi zanima, kakšna bi bla slika n FullHD LCD-ju (40" oz 42"), če gledaš ripe?
Čist odvisen od rip-a. 720p ali 1080p mkv bo po vsej verjetnosti zgledal fantastično, razni 700MB aviji pa verjetno ne

Tomson ::
Divx ripi zgledajo na 42" plazmi bolj švoh, medtem ko je DVD (4.5gb) čisto druga zgodba. Pravzaprav je razlika med 720p ripom in DVDjem tako majhna, da gledam kar lepo vse na DVDjih ... se pa da tudi divixe pogledat, pač slika kot na recimo Siol IpTVju večina programov.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

SepoX ::
Pri meni so divx filmčki in nadaljevanke čist v redu, pa imam 42". Da pa ne opaziš razlike med 720p in dvd? Pri meni je velika razlika. Nekako dvd in divx je majhna razlika, medtem ko je 720p en velik skok naprej.

Imam HTPC. Sej hočem samo to rečt, da je pri obeh slika odlična. Ampak se pa vseeno pozna 720p proti obema. Pa to govorim o divx scene releasih, ne kr neki šmorn, ki ga dobiš na netu.

Kot je rekel Rocky, ker če npr. primerjam Divx/DVD preko Yamade6800 je razliko opazit, če pa primerjam Divx/DVD preko Xbox360 je razlika ogromna v prid DVDja. Na Xboxu razlika med DVD/720p je, ampak ne tako velika. Je pa res odvisno od filma do filma. Nekateri DVDji na Xboxu izgledajo kot 720p, drugi pa kot slab Dvix...

Crimson_Shadow ::
Vsem, ki boste spremljali TV preko antenskega priklopa svetujem, da si ogledujejo samo TV-je z MPEG4 sprejemom. Vse ostale variante so nepraktične(dodatna škatla). Z dodatno kartico so pa sami problemi. Sploh je pa trenutno dosegljiva MPEG4-kartica samo SD.
Mja, ko sem prodajalca vprašal (enkrat v Kranju, drugič v Novi Gorici), mi je bilo rečeno, da H (mpeg4) modela (Philips 32PFL9603) ni možno dobiti. Na voljo je samo D

We create worlds

Spet sem tukaj z uprašanji in sicer:
Mnenje o spodnjih LCD-jih (seznam sem že precej skrčil, bil sem pa tudi že v BB in HN ampak imajo samo stare modele razen 37'' LG5500 ki je v akciji) Gledem da ima DVB-C mpeg-4, da je 37''
Thosiba 37'' Z3030D (ne vem ali ima tudi DVB-C mpeg-4 (mislim pa da ima samo DVB-T) Povezava na Thosibino stran v Nemčiji
Kaj pmeni kratica ''EPG'' (v sestavi s tem besedilom: Analoger Tuner / digitaler Tuner (DVB-T) inkl. EPG)
Ali kateri ve da bi kakšna Toshiba imela DVB-C mpeg-4?? Kakšen je prikaz slike na Toshibah??
Naslednji izbor: Sony 37V4500 (ima vse kar imajo ''veliki'' ali se motim Slovenska stran Bral sem pam tudi videl da imajo Sony-evi LCD-ji zelo močne barve
LG 37LG5500 (baje ima tudi DVB-C mpeg-4, tega sem pa tudi v živo preveril in je kar ''OK'') Vaše mnenje?
in kot zadnji Philips 37 PFL7603D oz. 37 PFL7603H (baje ima ''H'' mpeg-4) Ali mi lahko kdo to potrdi in če so Philipsi ''OK'', mislim predvsem na sliko (ostrina...) Zasledil sem tudi v BB 37 PFL7662D/12?
Ali pozna kateri tudi novejše modele seveda v rangu 37'', DVB-c mpeg-4 in kot zadnje za cca 900 evrčkov.
Mnenje o spodnjih LCD-jih (seznam sem že precej skrčil, bil sem pa tudi že v BB in HN ampak imajo samo stare modele razen 37'' LG5500 ki je v akciji) Gledem da ima DVB-C mpeg-4, da je 37''
Thosiba 37'' Z3030D (ne vem ali ima tudi DVB-C mpeg-4 (mislim pa da ima samo DVB-T) Povezava na Thosibino stran v Nemčiji
Kaj pmeni kratica ''EPG'' (v sestavi s tem besedilom: Analoger Tuner / digitaler Tuner (DVB-T) inkl. EPG)
Ali kateri ve da bi kakšna Toshiba imela DVB-C mpeg-4?? Kakšen je prikaz slike na Toshibah??
Naslednji izbor: Sony 37V4500 (ima vse kar imajo ''veliki'' ali se motim Slovenska stran Bral sem pam tudi videl da imajo Sony-evi LCD-ji zelo močne barve
LG 37LG5500 (baje ima tudi DVB-C mpeg-4, tega sem pa tudi v živo preveril in je kar ''OK'') Vaše mnenje?
in kot zadnji Philips 37 PFL7603D oz. 37 PFL7603H (baje ima ''H'' mpeg-4) Ali mi lahko kdo to potrdi in če so Philipsi ''OK'', mislim predvsem na sliko (ostrina...) Zasledil sem tudi v BB 37 PFL7662D/12?
Ali pozna kateri tudi novejše modele seveda v rangu 37'', DVB-c mpeg-4 in kot zadnje za cca 900 evrčkov.

HALO HALO res da so volitve ampak kaj ste vsi v volilnih odborih ali ste otrpnili od mraza?
Res bi prosil za kakšen komentar, mnenje oz. odgovor na zgornja vprašanja.
LP.
Res bi prosil za kakšen komentar, mnenje oz. odgovor na zgornja vprašanja.
LP.

PurPena ::
pozdravljeni!
zanima me vaše mnenje glede tega lcd-ja Sony KDL-40W4000.
Uporabljal pa bi ga za gledanje divix-ov, dvd-jev in preko satelitskega priklopa in antene
zanima me vaše mnenje glede tega lcd-ja Sony KDL-40W4000.
Uporabljal pa bi ga za gledanje divix-ov, dvd-jev in preko satelitskega priklopa in antene

robertli ::
No zdaj, ko so volitve mimo bi koga prosil, da mi priporoči enega od spodnjih modelov ali pa priporoči še kakšnega. Uporabljal ga bom za Amistv, divx, dvd, dvb-t.
Samsung LE40A656
LG 42LG6000
Sony KDL40W4000
Samsung LE40A656
LG 42LG6000
Sony KDL40W4000

Timotko ::
Hello
A mi lahko prosim pomagate pri izbiri in še obrazložite zakaj? (sam sem bolj na strani lcd-ja, pa še sam ne vem zakaj)
A naj torej vzamem tole
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=5...
ali tole
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=B...
TV bom potreboval tudi za igranje PS3 iger
Hvala za odgovor (pa če lahko čimprej, ker grem danes popoldne že kupit)
Timotej
A mi lahko prosim pomagate pri izbiri in še obrazložite zakaj? (sam sem bolj na strani lcd-ja, pa še sam ne vem zakaj)
A naj torej vzamem tole
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=5...
ali tole
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=B...
TV bom potreboval tudi za igranje PS3 iger
Hvala za odgovor (pa če lahko čimprej, ker grem danes popoldne že kupit)
Timotej

Kar se igranja PS3 iger tiče:
LCD
+ni možnosti screen-burna
+večja ločljivost
-ghosting
-input lag
Plazma:
+boljša črna barva
+ni ghostinga
+ni input laga
-možnost screenburna
-manjša ločljivost
To govorim splošno, ne prav za ta dva modela.
Jaz bi vzel plazmo, je dober model tudi za ostale zadeve. Sem pa mogoče bolj pristranski, saj sem v plazma taboru.
LCD
+ni možnosti screen-burna
+večja ločljivost
-ghosting
-input lag
Plazma:
+boljša črna barva
+ni ghostinga
+ni input laga
-možnost screenburna
-manjša ločljivost
To govorim splošno, ne prav za ta dva modela.
Jaz bi vzel plazmo, je dober model tudi za ostale zadeve. Sem pa mogoče bolj pristranski, saj sem v plazma taboru.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()

Timotko ::
Hvala za odgovor - še kdo ki je bolj za LCD? :)
- kako je pa z večjo porabo elektrike pi plazmi, z bledenjem barv in krajšo življenjsko dobo?
- a ni ločljivost odvisna od resolucije? - če imata torej ta dva tv-ja enako resolucijo - kaj potem?
- screenburn - se lahko pojavi že po 4-ih urah (to je ful hitro - pustim igro pržgano in grem kuhat kosil, pol pa še psa peljem ven in je:)
hvala še enkrat
ajd
Timotej
- kako je pa z večjo porabo elektrike pi plazmi, z bledenjem barv in krajšo življenjsko dobo?
- a ni ločljivost odvisna od resolucije? - če imata torej ta dva tv-ja enako resolucijo - kaj potem?
- screenburn - se lahko pojavi že po 4-ih urah (to je ful hitro - pustim igro pržgano in grem kuhat kosil, pol pa še psa peljem ven in je:)
hvala še enkrat
ajd
Timotej

1. O porabi elektrike pri plazmi je bilo že tisočkrat pisano

2. ločljivost = resolucija

3. po cca 200 urah obratovanja se baje precej zniža možnost screenburna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()

Rotaidal ::
Kupujem LCD ali plazmo TV do 1000€. Kaj je bestbuy za to ceno? Kaj priporočate? Lahko je kakšnih 100€ +-
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rotaidal ()

ali 42PX80 (42PV80) ali PG6000 ...

Rotaidal ::
40W4000
Ta stane 1400€. Malo preveč.
Tole zgleda zanimivo

Počakaj malo z nakupom. Pridejo nove plazme in lcdji skupaj s profilom za mpeg4 v bližnji prihodnosti.

40W4000
Ta stane 1400€. Malo preveč.
Tole zgleda zanimivo
40W4000 dobiš v slo za cca 1100€, odlična izbira je pa baje tud samsun 40A656/696, ki je pa že za slabih 1000€ pri Mediamarket.si. Sicer pa ne vem zakaj nekateri očitno ne uporabljate portala Ceneje.si. Bi vam znalo kdaj koristit.

Mnenje o spodnjih LCD-jih
Gledem take ki naj bi imeli DVB-C mpeg-4 in da je 37''
Thosiba 37'' Z3030D (ne vem ali ima tudi DVB-C mpeg-4 (mislim pa da ima samo DVB-T) Povezava na Toshibino stran v Nemčiji
LG 37LG5500 (baje ima tudi DVB-C mpeg-4, tega sem pa tudi v živo preveril in je kar ''OK'') Vaše mnenje? Na uradni nemški strani ga omenjenga modela nisem zasledil?
in kot zadnji Philips 37 PFL7603D oz. 37 PFL7603H (baje ima ''H'' mpeg-4) Ali mi lahko kdo to potrdi in če so Philipsi ''OK'', mislim predvsem na sliko (ostrina...) Zasledil sem tudi v BB 37 PFL7662D/12? Na uradni strani ga ''37 PFL7603H nisem zasledil'', kaj naj bi to pomenilo?
Ali pozna kateri tudi novejše modele, zgoraj omenjenih, v rangu 37'', DVB-c mpeg-4 in kot zadnje za cca 900 evrčkov.
Gledem take ki naj bi imeli DVB-C mpeg-4 in da je 37''
Thosiba 37'' Z3030D (ne vem ali ima tudi DVB-C mpeg-4 (mislim pa da ima samo DVB-T) Povezava na Toshibino stran v Nemčiji
LG 37LG5500 (baje ima tudi DVB-C mpeg-4, tega sem pa tudi v živo preveril in je kar ''OK'') Vaše mnenje? Na uradni nemški strani ga omenjenga modela nisem zasledil?
in kot zadnji Philips 37 PFL7603D oz. 37 PFL7603H (baje ima ''H'' mpeg-4) Ali mi lahko kdo to potrdi in če so Philipsi ''OK'', mislim predvsem na sliko (ostrina...) Zasledil sem tudi v BB 37 PFL7662D/12? Na uradni strani ga ''37 PFL7603H nisem zasledil'', kaj naj bi to pomenilo?
Ali pozna kateri tudi novejše modele, zgoraj omenjenih, v rangu 37'', DVB-c mpeg-4 in kot zadnje za cca 900 evrčkov.

ant ::
7662 je že star model, 7603 je novejši
drugače pa mislim, da ima sony vse kar zahtevaš, torej dvb-c in mpeg4
LP
drugače pa mislim, da ima sony vse kar zahtevaš, torej dvb-c in mpeg4
LP

kumer ::
plazma 42"....
zanima ali se splača kupit malo dražjo plazmo, s tem imam v mislih
panasonic 42pz85
razlika med 42pz80 in 42pz85 je ta da ima pz85
Intelligent Frame Creation
native contrast ratio of 30,000
24p Real Cinema” motion compensated frame interpolation (MCFI) technologies
sem še kaj pozabil ?
razlika v ceni med obema je 250 EUR.
v testu na hdtvtest.co.uk niso bili navdušeni nad IFC, MCFI....
kaj pravite vi, bi dali teh 250 eur več za pz85 model ? Ima morda kdo od vas ta model ?
Ali se morda do novega leta pričakujejo kakšne nove plazme ?
Ali v rangu tam do 1500 kakšna druga plazma boljši izbor,morda samsung, lg... ?
Hvala
LP
zanima ali se splača kupit malo dražjo plazmo, s tem imam v mislih
panasonic 42pz85
razlika med 42pz80 in 42pz85 je ta da ima pz85
Intelligent Frame Creation
native contrast ratio of 30,000
24p Real Cinema” motion compensated frame interpolation (MCFI) technologies
sem še kaj pozabil ?
razlika v ceni med obema je 250 EUR.
v testu na hdtvtest.co.uk niso bili navdušeni nad IFC, MCFI....
kaj pravite vi, bi dali teh 250 eur več za pz85 model ? Ima morda kdo od vas ta model ?
Ali se morda do novega leta pričakujejo kakšne nove plazme ?
Ali v rangu tam do 1500 kakšna druga plazma boljši izbor,morda samsung, lg... ?
Hvala
LP

Moje osebno mnenje je, da če se ne bo gledalo večinoma HD stvari (blueray) je PX80 (PV80) optimalen nakup.
Drugače pa je seveda še boljša Pioneerjeva plazma, ki je pravtako HDReady, a stane 1800EUR, kar pa spet ni vredno ker ni 100% boljša.
Drugače pa je seveda še boljša Pioneerjeva plazma, ki je pravtako HDReady, a stane 1800EUR, kar pa spet ni vredno ker ni 100% boljša.

kumer ::
tomson, hvala
zakaj bi vzel hd ready plazmo, je za to kakšen dober razlog ...boljša slika ?
sicer pa kaj je s tem 24P predvajanjem, to bi naj imeli nekateri blu ray filmi, ali se motim ?
ali je to res tako pomembna funkcija, v čem je finta
ali morda kdo ve ?
hvala
LP
sicer pa kaj je s tem 24P predvajanjem, to bi naj imeli nekateri blu ray filmi, ali se motim ?
ali je to res tako pomembna funkcija, v čem je finta
ali morda kdo ve ?
hvala
LP

24p
Sprejemniki ponavadi predvajajo filem s ali 30 ali pa 60 sličic na sekundo(fps), filmi so pa posneti v 24fps. TV potem za pravilno predvajanje mora vstaviti nekaj sličic da pride s 24 na 30 fps, to se imenuje 3:2 pulldown. Vsi TV-ji sprejmejo 1080/24p vendar nekateri ga predvajajo kot 1080/60p, tisti boljši pa 1080/24p.
To ima Panasonic zelo dobro zrihtan, z izjemo Pioneer-ja najbolje.
To je bilo že sto krat povedano. Gre se za razdaljo na kateri človeško oko razloči med 720p in 1080p. Potem kaj boš primarno gledal, recimo če gledaš 576i (PAL) ali pa DVD je potrebno manj procesiranja za 720p plazmo kot pa za 1080p plazmo.
Sprejemniki ponavadi predvajajo filem s ali 30 ali pa 60 sličic na sekundo(fps), filmi so pa posneti v 24fps. TV potem za pravilno predvajanje mora vstaviti nekaj sličic da pride s 24 na 30 fps, to se imenuje 3:2 pulldown. Vsi TV-ji sprejmejo 1080/24p vendar nekateri ga predvajajo kot 1080/60p, tisti boljši pa 1080/24p.
To ima Panasonic zelo dobro zrihtan, z izjemo Pioneer-ja najbolje.
To je bilo že sto krat povedano. Gre se za razdaljo na kateri človeško oko razloči med 720p in 1080p. Potem kaj boš primarno gledal, recimo če gledaš 576i (PAL) ali pa DVD je potrebno manj procesiranja za 720p plazmo kot pa za 1080p plazmo.

melhi ::
Sem malo pobrskal po prejšnjih postih, pa nisem zasledil: V naši tehnični trgovini se prodaja Plazma televizor LG, 42PT85 z vgrajenim trdim diskom 160 gb za slabih 900 eur. Ima kdo izkušnje glede tega modela in si je ustvaril mnenje? Hvala za odgovor.

To je starejši model ,star vsaj eno leto. Imaš na voljo superiorne modele za nižjo ceno recimo PX80, če je pa snemanje tisto pomembno potem si pa poišči še DVD player s diskom in možnostjo snemanja.

olef ::
Sem pred nakupom in dilema, če je sploh?
Kandidata-i
-SAMSUNG LE32A656A1F za 699 electronic4you ali verjetno enak LE32659A za 790 pri Mediamarket
-PHILIPS 32PFL76013D za 760 pri Mediamarket
prva dva, verjetno sta enaka, sta FHD, medtem ko je PHILIPS HD ready. Torej kakšna info glede prvih dveh in če je PHILIPS res kaj boljši, da takšna cena za HD ready.
Se priporočam za kakšno mnenje, bolj se nagibam k 656, je FHD pa še cenejši.
Kandidata-i
-SAMSUNG LE32A656A1F za 699 electronic4you ali verjetno enak LE32659A za 790 pri Mediamarket
-PHILIPS 32PFL76013D za 760 pri Mediamarket
prva dva, verjetno sta enaka, sta FHD, medtem ko je PHILIPS HD ready. Torej kakšna info glede prvih dveh in če je PHILIPS res kaj boljši, da takšna cena za HD ready.
Se priporočam za kakšno mnenje, bolj se nagibam k 656, je FHD pa še cenejši.