» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
58 / 154
»»

xilinix.slo ::

Sam se m pred nabavo LCD/Plazme porabil en teden za branje forumov od A do Ž in vsak dan sem postajal bol zmeden. Nekako sem bil odločen da za moj namen gledanja najbolj paše plazma ampak vseeno sem se odpravil v trgovino da vidim kako zadeve zgledajo (kar je IMHO tudi najboljša varianta). K sreči so imeli v HN priklopljen navaden TV signal skoraj na vse razstavne modele tako da je bila odločitev lažja. Na nekaterih (tudi višjecenovnih) TV-jih je slika nevredna svojega imena (naj bo LCD ali Plazma) in sploh ne vem zakaj se zadeve prodajajo (v osnovi vseeno mislim da je osnova še zmeraj SD (trenutno)). Nabavil sem si 42PV80 ki je konkretno dobro izpadla že ob SD signalu. Doma sem takoj priklopil FHD kamero in slika "trga gate" enak vtis pa pusti že ob normalnih DVDRip-ih. TV je namenjen izključno za Popcornhour (HD Rip, avi, m2ts,..) brez SD.
Danes mi je žal samo nekaj.....zakaj nisem kupil večje?
Vsem predlagam da se zapeljejo v trgovino in pogledajo z svojimi očmi, o ugodni ceni nabave pa se potem pozanimajo na net-u.

lp

kmetek ::

42'' ti ni dosti?

Tomson ::

miko.m, goldenfox: vzel sem 42PX80 model, imeli so na zalogi tako da sem naročil prek neta in drugi dan šel prevzet. Glede dobave PX80 modelov je trenutno problem, zato ker bo 29.septembra prišel model PX81. Po dosedanjih skopih informacijah naj bi imel za razliko od PX80 PX81 vgrajen digitalni HD tuner za Francijo, po drugih naj bi imel vgrajen DVB-T Mpeg4 tuner ... drugih sprememb očitno ne bo, je pa verjetno proizvodnja v fazi priprav za PX81 in modela XP80 ne proizvajajo več, se pravi se prodaja še kar je na zalogi. Tako si sam razlagam, lahko pa da se motim ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

lojzeboy ::

Tale Sony bo od srede v akciji za 730€. Je to ugoden nakup za gledanje SiolTV, DVD-jev in kakšnega divx-a ali je morda bolje pogledati za kakšno plazmo v tem rangu? Razdalja gledanja nekje 2-3 metre.

Kaj pravite poznavalci?

cekr ::

Vsem, ki boste spremljali TV preko antenskega priklopa svetujem, da si ogledujejo samo TV-je z MPEG4 sprejemom. Vse ostale variante so nepraktične(dodatna škatla). Z dodatno kartico so pa sami problemi. Sploh je pa trenutno dosegljiva MPEG4-kartica samo SD.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

John Doe ::

Pozdravljeni,

se oglašam še enkrat. TV 32PFL5322 sem vrnil in nabavil 32PFL7613. Slika je občutno boljša tako pri gledanju dvd-jev, divx-ov kot pri fotografijah.

Je samo ena stvar,ki me moti - zanima me, če je imel kdo že podoben problem ali če slučajno veste ali se ga da odpraviti. No stvar je sledeča:
pri dvd filmih so v formatu 16:9 podnapisi pod samim filmom (torej na spodnjem črnem robu). Če jih hočem videti, moram tako sliko dvigniti in jo zgoraj odrezati (cca. 10 cm). Nenavadno je, da so v formatu 4:3 podnapisi postavljeni v spodnjem delu samega filma, tako kot smo navajeni.
Pri divx-ih tega problema ni, pri obeh formatih so podnapisi "v filmu".

Ali mislite, da je problem v "softweru" TVja ali DVD playerja (PHILIPS DVP 3040)? In ali se to da odpraviti.

Lp,
Goran.

Hardstyle ::

To je problem encodanja se mi zdi. Maš legalne DVDje al s travnika?

destiny ::

Pri nekaterih DVD-jih imaš možnost izbire 16:9 ali 4:3 formata/pozicije podnapisov

John Doe ::

To je problem encodanja se mi zdi. Maš legalne DVDje al s travnika?

Original DVD (mislim, da je ta iz Big Banga).

SasoS ::

si nastavil na dvd playerju 16:9 tv?

xilinix.slo ::

42'' ti ni dosti?

ko se enkrat navadiš........saj veš plača je vedno premajhna:))

Zurbum ::

Meni je 46" iz slabih treh metrov čisto ok, ne bi se branil niti 52" ;)

donvito ::

Ekola, danes sem kupil v Mercurju televizor http://www.mimovrste.com/artikel/135010...
pa me zanima mnenje, nisem še priklopil .. sem pa sam bolj navijal za plazmo LG(750€), samo so me preglasovali, tako doma, kot tudi prodajalec v trgovini .. sem pa dal zanjo 775€ s popustom 3% + 2% na kartico v obliki bonov.

Kato ::

Torej najprej kupiš potem te pa zanima mnenje:D

Ja jaz bi raje vzel uno plazmo sej verjetno si tole mislil ? Drugače pa en model boljši Philipsov LCD.

BigFoot ::

42'' ti ni dosti?

Sam si lastim 46" LCD, ki ga gledam z 2,5m. Če bi imel prostor za večji TV bi si z veseljem nabavil še večjega (recimo 52").
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

miteq ::

42'' ti ni dosti?

Sam si lastim 46" LCD, ki ga gledam z 2,5m. Če bi imel prostor za večji TV bi si z veseljem nabavil še večjega (recimo 52").

Prosim povej, kako blažiš bolečine v vratu, ko glavo konstantno obračaš levo in desno?

roCkY ::

Vsi hrustanci že davno obrabljeni, vratne mišice pa natrenirane in ne bolijo več. Le očesne mišice občasno še dobijo malo podpludb.

Je kdo sploh probal gledat na nekem konkretnem ekrano ob pravi razdalji. Mislim tisiti priporočeni za HD resolucijo. Na x forumih se pojavlja ta tema, ki že stereotip postaja....

Torej najprej kupiš potem te pa zanima mnenje:D

Ja jaz bi raje vzel uno plazmo sej verjetno si tole mislil ? Drugače pa en model boljši Philipsov LCD.

Namestil, slika odlična, kontrast, skratka sem zadovoljen .. DVD je pa super slika.:)

vir ::

Namen imam kupit 32˝ Sony LCD TV z vsaj 30000 kontrasta in 100 Hz. Za manj kot 800 €. Taki LCDji so že par mescov vendar nimajo 100 Hz.

Ve kdo kake so napovedi pri Sonyju če bodo v jeseni dali na trg kak tak TV? ( Vseeno mi je če je navaden HD ali pa FULL HD)
Če jih še ne bo v jeseni, potem bom moral kupit enga brez 100 Hz kar pa mi pri filmih ne bo OK kot sem videl iz primerjav TVjev v Big Bangu.

ant ::

100hz pri lcd sploh ni tako pomemben kot pri crt. predlagam ti nakup sony w4000 serijo.

LP

zakaj ne bi bil pomemben? če mi daš dva tvja bom takoj ugotovil kater je 100 hz in kater ni. Gre za netekočo sliko. Če gledaš pravljice ti je res lahk vseeno če je 100 Hz al pa ni :)

Napisal sem ( Vseeno mi je če je navaden HD ali pa FULL HD) .... zakaj mi nisi potem predlagal serije V4500 ki je cenejša?

Odločilen kriterij za izgled slike je njena kakovost v smislu, kako jo panel obdela. Pri 100Hz ne vidim ničesar kar nebi videl pri 50-ih. Že cela procedura je 2 ekrana enako nastavit (istega proizvajalca). V trgovinah se ne vidi nič. Najboljši (tehnično) današnji filmi pa so itak v 1080/24p.
Sony sicer prihaja s 200 Hz modeli. Toraj nekaj na tem vseeno je. Da bi le zaradi reklamnih cifer in navijanja cen vgrajevali močnejše procesorje tudi ne morebit čisto res??.

Da bi le zaradi reklamnih cifer in navijanja cen vgrajevali močnejše procesorje tudi ne morebit čisto res??

Ali pa je... podobno kot pri kompaktnih digitalcih in megapixli dirki. Višje številke se prodajajo boljše.

BigFoot ::

42'' ti ni dosti?

Prosim povej, kako blažiš bolečine v vratu, ko glavo konstantno obračaš levo in desno?

S tem nimam problemov. Full HD filme pa z veseljem gledam še od bližje (manj kot 1,5m).
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

durrenmatt ::

da te ne bo skozi panel na drugo stran posrkalo :D

Plasma je baje res nevarna za tovrstne priprtljaje LCD naj nebi bil.

morda že zelo dolgo ni bilo napisano v tem forumu in spet ta tema vztraja na površju
1,4-1,5 x diagonala je tisto pravo kar se razdalje tiče za FHD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

včasih ko so bli 55cm ekrani je blo vse ok.
zdej pa še na 110 cm jamrajo da bi radi meli več.
če bi bil HD ločljivost 3000x2000 pikslov pol že vidim bedake ko z nosom drsijo po celem ekranu po celi steni.

komerciala in ¨pamet¨ delajo svoje

Kato ::

Sej to si zadel, leta 2015 pride nov standard "2160p" , ločljivost je 3840×2160. Samo to bojo še večji TV-ji (80"-100"). Prvi TV-ji so že zunaj.

Redman ::

Po pregledu sem se odloču za panasonic px80. Nova cena je 820 eur pri mediamarket.

Kje si našel ceno za px80 820€? Kolikor vidim na njihovi strani je 920€?

Poslal sem jim mail pa so mi tako odgovorili. Pa 2 dni je treba počakat na dobavo.

A govoriva o 42 colarju ali 37?

Panasonic th-42px80

Če gledaš podnapise pri filmu, ki se predvaja po TV, so lepo polni, imajo ostre linije, pri DVD -jih so lepo čitljivi, samo nimajo tistih ostrih linij .. recimo črke O in V so take narebrane .. zakaj je temu tako. In to sem dal par DVD-ev gor pa zmeraj isto, slika je pa enkratna. Je to pri vseh tako, ali moram kaj spremenit v nastavitvah?
V DVD-R predvajalniku sem že spremenil na opcijo slike v 16:9 in imam sedaj podnapise lepo v filmu, dokler sem pa imel na 4:3 sem jih pa imel spodaj v črnem robu, čeprav sem imel v TV na 16:9, sedaj mi avtomatsko da sliko na cel ekran in sube v film
Govorim pa za TV LCD PHILIPS 5403/12D
Tnx

Jok3r ::

Mene zanima kateri TV bi zbrali tam do 850€.
42LG5000 ali malo manjši model 37LG6000 ali katerega drugega (samsung, phillips, sony, panasonic)? Imel bi sicer 42ko ampak ce je slika bistveno bolša bi bila 37ka tudi dobra. Gor bom imel priklopljen PS3. Sedaj imam 32LG3000 in sem kar zadovolen.

Luciano ::

Lep pozdrav iz bele Ljubljane.

Sem že prebral kar nekaj strani tega foruma. Ker nekateri zagovarjajo da se sedasj še ne splača kupovati Full HD, doma imam navadno kabelsko (možnost priklopa optike preko Telekoma, tako da si bom v cca 1 letu tudi to privoščil) sem se osredotočil predvsem na HD Ready, da ima DVB-C mpeg-4 in 37''. Imam cca 1000 € financ. Tukaj se pa pojavi problem vsaj pri nekaterih modelih ker naši vrli trgovci o tem nič ne pišejo. Nekatere strani sem pa dobil v nemškem jeziku (vsaj kar se tiče Thosib). Zato bi prosil za komentar naslednjih modelov za katere se ''ogrevam''. Nisem pa še šel pogledat v živo (imam pa v planu).
SONY KDL 37V4500 (po mojih podatkih ima DVB-T in DVB-C oba mpeg-4, HD ready, Bravia E....)

THOSIBA 37R3500P (po mojih podatkih ima HD ready, 100Hz, ne vem pa ali ima DVB-C oba mpeg-4)
THOSIBA 37CV505D (po mojih podatkih ima HD ready, DVB-T, ne vem pa ali ima DVB-C mpeg-4)
THOSIBA 37C3530D (po mojih podatkih ima HD ready, DVB-T, ne vem pa ali ima DVB-C mpeg-4)
THOSIBA 37C3030D (po mojih podatkih ima HD ready)

PHILIPS 37PFL 7603H (tega sem pa zasledil na enaa.com, medtem ko na ostalih straneh pa samo 37PFL 7603, in ima DVB-T in DVB-C oba baje mpeg-4, HD ready)

Ali obstajajo še kakšni novejši modeli od navedenih, seveda v rangu 1000 evrčkov.
Na kaj je potrebno še paziti?
Koliko doprinese če je 100Hz oz. če to odtehta določene pomankljivosti?

Voip ::

Če imaš čas še 1 leto potem počakaj in spremljaj forum. Pri Sony-ju se bodo spustile cene z predstavitvijo Z serije.

Jah no, v rangu 1000€ dobiš že danes FHD (37-40"), tako da ne vem zakaj bi izbiral med HD ready modeli. Je pa res da je kar nekaj novih modelov na obzorju (Samsung 7/8/9 serija, Sony W/X 4500 in Z serija), ki znajo še nekoliko znižat cene obstoječim modelom v prihodnjih mesecih.

Kupujem HD ready zato ker so nekateri v tem forumu pisali da se ne splača kupovati full HD predvsem ker je višja cena in ni pri današnjih kabelskih in optiki ta resolicija neizrabljena ter da je slabša slika če gledaš SD signal?

Predvsem me zanima da ima DVB-C mpeg 4 (ker imam kabelskega operaterja). Ali bodo omenjene nove serije (Samsung 7/8/9 serija, Sony W/X 4500 in Z serija) ravo tako okrog 1000 €?

Če lahko še kakšen komentira zgoraj omenjene serije Soniy-a Toshibe in Philipsa, Ali so to stare verzije? Kolikor vem je SONY KDL 37V4500 nov model.

Cena Samsung 7 in Sony W serije verjetno bo cca 1000€, ampak ne takoj. Bodo pa verjetno precej hitro znižali cene starim serijam (Samsung A656, Sony W4000), ki so trenutno med najboljšimi ekrani na tržišču.

Keyser Soze ::

Zakaj pa ne plazme potem?

Če se ti ne gre za eno veliko ločljivost? Ampak za kvaliteto slike pri nižji ločjivosti?
OM, F, G!

Nebi šel čez 1100€ raje okrog 900€.
A mi lahko kakšen potrdi to da je HD Ready boljši od Full HD na slabšem signalu (običajna kabelska) To sem prebral na tem forumu?
Ali mi lahko kdo komentira spodaj napisano
TV naj bi imel DVB-C mpeg-4 in 37''. Tukaj se pa pojavi problem vsaj pri nekaterih modelih ker naši vrli trgovci o tem nič ne pišejo. Nekatere strani sem pa dobil v nemškem jeziku (vsaj kar se tiče Thosib). Zato bi prosil za komentar naslednjih modelov za katere se ''ogrevam''. Nisem pa še šel pogledat v živo (imam pa v planu).
SONY KDL 37V4500 (po mojih podatkih ima DVB-T in DVB-C oba mpeg-4, HD ready, Bravia E....)

THOSIBA 37R3500P (po mojih podatkih ima HD ready, 100Hz, ne vem pa ali ima DVB-C oba mpeg-4)
THOSIBA 37CV505D (po mojih podatkih ima HD ready, DVB-T, ne vem pa ali ima DVB-C mpeg-4)
THOSIBA 37C3530D (po mojih podatkih ima HD ready, DVB-T, ne vem pa ali ima DVB-C mpeg-4)

PHILIPS 37PFL 7603H (tega sem pa zasledil na enaa.com, medtem ko na ostalih straneh pa samo 37PFL 7603, in ima DVB-T in DVB-C oba baje mpeg-4, HD ready)

Ali obstajajo še kakšni novejši modeli od navedenih, seveda v rangu 1000 evrčkov.

spet akcija v leclercu:

32" LG6000 585€
37" LG6000 900€
42" PANASONIC plasma 42PV80 > mislim, da je skoraj enaka kot px80

potem pa staš 2 lcd od easytouch (32" za 376€ in 42" za 640€)

nisem preverjal kakšne cene so drugje. ponavadi imajo kar ugodno ponudbo. morda se najde kaj za koga.

spet akcija v leclercu:

32" LG6000 585€
37" LG6000 900€
42" PANASONIC plasma 42PV80 877€ > mislim, da je skoraj enaka kot px80

potem pa sta še 2 lcd od easytouch (32" za 376€ in 42" za 640€)

nisem preverjal kakšne cene so drugje. ponavadi imajo kar ugodno ponudbo. morda se najde kaj za koga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ant ()

kmetek ::

zakaj moraš spamat?

ne spamam ampak samo napišem, saj sem tudi sam v leclercu našel ugodno tv.

Ali je 110€ vredno doplačati med tema dvema televizorjema; PANASONIC TH-42PX8 - 710€ in PANASONIC TH-42PX80 - 820€.

Kot gledam po specifikacijah ima dražja en HDMI konektor več (niti ne rabim), boljši kontrast in še par malenkosti. Gledal se bo SiolTV in DVD-ji, redkeje pa divx.

Ena od teh dveh bo "padla", samo odločam se katera.

Hvala za mnenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lojzeboy ()

Tugo ::

lojzeboy:
Absolutno!
Niso vse stvari na papirju. Nekje zgoraj je nekdo opisal celotno pot pri nakupu dveh TVjev (en model LG in ta PX80), kjer je bil prvi na papirju daleč pred drugim, a se je na koncu izkazalo, da vse le ni tako in da je konec koncev treba pogledat svoj par oči in kaj konkretno vidijo.
110€ je lahko veliko, če ne vidiš razlike, po drugi strani pa teh 110€ razlike ne boš čez par mesecev nikjer pogrešal.

lp, T.

@Tugo

Ja, drži, se strinjam z napisanim, ampak TV-ja sta istega proizvajalca, uporabljata isto tehnologijo itd. Kakšno stran nazaj je nekdo napisal, da je impresioniran s sliko cenejšega modela (ki je letošnji letnik z novim panelom G11), pa si sam lasti lanski model s panelom G10(ki bi bil po oznaki ekvivalenten letošnjemu dražjemu). Pa mu je na oko lepša slika letošnjega vstopnega modela.

Kar želim povedati je to, da bo po vsej verjetnosti letošnji dražji model, že drugo leto slabši od vstopnega modela letnika 2009. To načeloma velja za vso tehnološko robo, zato mislim da bom še vedno imel boljši televizor, kot nekdo ki je lani kupil za tisti čas dražjega in ne ravno vstopni model. Pa ljudje niti ne menjavamo televizorjev kar vsako leto.

Malo sem zakompliciral, ampak dejansko iščem price-performance zmagovalca, pa ne vem ali je dražji vreden skoraj 15% razlike v ceni ali ne.

ŠE VEDNO ČAKAM NA KAKŠEN KOMENTAR GLEDE SPODNJIH LCD-jev.

TV naj bi imel DVB-C mpeg-4 in 37''. Tukaj se pa pojavi problem vsaj pri nekaterih modelih ker naši vrli trgovci o tem nič ne pišejo. Nekatere strani sem pa dobil v nemškem jeziku (vsaj kar se tiče Thosib). Zato bi prosil za komentar naslednjih modelov za katere se ''ogrevam''. Nisem pa še šel pogledat v živo (imam pa v planu).

««
58 / 154
»»