Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Tomaz27 ::
Mene zanima predvsem kako se obnese z klasicno kablsko. Lahko malo vec napises? Je slika super, kolko tolko ali slaba. Iz kake razdalje gledas? Ker bom sam se vedno 70 % gledal klasicni SD signal preko analogne kablske mi je to zelo pomembno, verjetno ostalim tudi,.
hvala in lp
Tomaz
hvala in lp
Tomaz

Gugie ::
Slika klasične kabelske, katero tudi imam (brez dts reciverja-torej analogni signal), je dober, sicer
malo slabši kot na sony crt 72 cm ampak se mi zdi bolj realistično, po domače bolj not padeš. Vsekakor kar se SD signala tiče boljše kot vsak drug lcd FHDTV, lcd HD in od ostalih plazm, kar sem jih videl.
Skratka zelo dobro prebavlja SD signal.
malo slabši kot na sony crt 72 cm ampak se mi zdi bolj realistično, po domače bolj not padeš. Vsekakor kar se SD signala tiče boljše kot vsak drug lcd FHDTV, lcd HD in od ostalih plazm, kar sem jih videl.
Skratka zelo dobro prebavlja SD signal.

Zanima me ali je na tržišču že kakšen predvajalnik, ki predvaja x264 kodek, matroska container , za
gledanje HDrip.
gledanje HDrip.

Enega sem videl že pred kakšnim letom skoraj, je pa res da je bila cena uf visoka. Se ne spomnim točno kje, nekaj vem da sem našel celo na spletni strani od divx. http://www.divx.com/products/hw/browse....
Vprasanje pa ce kaj od tega dobis v Evropi
Vprasanje pa ce kaj od tega dobis v Evropi

Kato ::
Jaz poznam tri predvajalnike ,ki predvajajo x264 s mkv dototečno končnico. Najcenejši je 400€ , so pa to mrežni predvajalniki in nimajo dvd enote.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()

sleby ::
a kdo mogoce ve kdaj bo toshiba pricela z izdelavo novih hd ready lcdjev?
iz mediamarketa so mi sporocili, da se 37" toshib ne da vec dobit zaradi prenove programa, nihce pa ne ve, kdaj naj bi se ta zgodila. tv rabim relativno hitro, samsung pa mi zal ni vsec:S ima se kdo kak predlog za okoli 850-900 eur? pogoj je edino velikost 37" ali vec.
iz mediamarketa so mi sporocili, da se 37" toshib ne da vec dobit zaradi prenove programa, nihce pa ne ve, kdaj naj bi se ta zgodila. tv rabim relativno hitro, samsung pa mi zal ni vsec:S ima se kdo kak predlog za okoli 850-900 eur? pogoj je edino velikost 37" ali vec.

Calligula ::
Kako se obicajni 32 incni LCD TVji kaj obnesejo za igranje iger s PCja? Kako pa za surfanje po netu, pregledovanje maila... skratka bi bilo mozno met tak LCD TV za relativno normalen nadomestek obicajnega LCD monitorja?

perci ::
Za FlightSimulator je kul, za mejle prebrat tut ni problem, da bi pa kaj resnega gor delal, bi mi slo pa na qrac.

Tekst je potem tudi OK?
Pa internet-tekst, slike, video... je OK?
Kaj bi ti slo na qrac? Kaj je zate resno delo?
Skratka kje specificno bi blo sranje? Ker me mika, da bi monitor kar zamenjal z takole zadevo.
Pa internet-tekst, slike, video... je OK?
Kaj bi ti slo na qrac? Kaj je zate resno delo?
Skratka kje specificno bi blo sranje? Ker me mika, da bi monitor kar zamenjal z takole zadevo.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Calligula ()

Na qrac mi je šla prenizka ločljivost. Tekst se da brati, ni pa ravno uzitek. Slike so OK, video tudi.
Resno delo: Nekaj, kjer si skoncentriran in se ti ne da razmisljat o tem, kaksen car si, ker imas VEEELIK monitor. Lahko tudi zgolj editiranje teksta ali pisanje formul v excelu.
Skratka, za popoldanski polurni sprostitveni surf je OK, za kaj vec pa NE.
Resno delo: Nekaj, kjer si skoncentriran in se ti ne da razmisljat o tem, kaksen car si, ker imas VEEELIK monitor. Lahko tudi zgolj editiranje teksta ali pisanje formul v excelu.
Skratka, za popoldanski polurni sprostitveni surf je OK, za kaj vec pa NE.

No sam sem razmisljal predvsem zato, ker za 500 Eurov clovek dobi povsem soliden 32 incen TV (viewpia, ki ga uporabniki na Amazonu ful hvalijo in sam nisem ultra zahteven pri taki ceni), 22 incen monitor pa pride recimo 300 Eurov.
In bi blo cenovno kar smiselno kupit LCD TV kot zamenjavo tako za monitor kot za TV.
Ampak ne, ce je sranje.
In bi blo cenovno kar smiselno kupit LCD TV kot zamenjavo tako za monitor kot za TV.
Ampak ne, ce je sranje.

Lej, na forumu se je en javil, ki naj bi to kombinacijo uporabljal in je zadovoljen. Kdo je to bil in v kateri temi, se pa ne spomnim. Sicer pa, a nimaš nobene varjante, da bi sprobal?
Mogoče boš ti zadovoljen - jst nisem.
Mogoče boš ti zadovoljen - jst nisem.

hamurabi ::
Še eno vprašanje glede LCD televizorjev. Nekako sem oči vrgel na Samsunga velikost 37", cena okoli 1000€. V ožjem izboru sta ta dva
SAMSUNG LE 37 R82 HD ready - 920,00 EUR
SAMSUNG LE37S81 HD ready - 830,00 EUR
V čem so sploh bistvene razlike med tema dvema modeloma in ali s splača dati tistih 100€ več za model R. Zasledil sem tudi model SAMSUNG LE37S81B. Zanima me v čem se razlikuje tisti B s tistim brez B-ja.
Kako je s trgovino Mediamarket d.o.o. Njihove cene so znatno nižje, pa me zanima v čem je keč.
Hvala za odgovore
lp
SAMSUNG LE 37 R82 HD ready - 920,00 EUR
SAMSUNG LE37S81 HD ready - 830,00 EUR
V čem so sploh bistvene razlike med tema dvema modeloma in ali s splača dati tistih 100€ več za model R. Zasledil sem tudi model SAMSUNG LE37S81B. Zanima me v čem se razlikuje tisti B s tistim brez B-ja.
Kako je s trgovino Mediamarket d.o.o. Njihove cene so znatno nižje, pa me zanima v čem je keč.
Hvala za odgovore
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamurabi ()

Jernej86 ::
Pozdravljeni.
Imam vprašanje glede plazme LG42PC51. Ko je vklopljena se iz nje sliši zvok kot nekakšno brenčanje, ki postane po določenem času poslušanja že zelo moteče in težko prebavljivo. Je imel kdo od vas podoben problem? Se ga da rešiti?
Kaj mi svetujete, naj pokličem na servis, da mi jo ponovno zamenjajo glede na to, da je to že druga plazma (prva se mi sploh ni prižgala in so mi jo zamenjali) ali naj menjam za katero drugo plazmo ali LCD TV?
Hvala za odgovore!
Imam vprašanje glede plazme LG42PC51. Ko je vklopljena se iz nje sliši zvok kot nekakšno brenčanje, ki postane po določenem času poslušanja že zelo moteče in težko prebavljivo. Je imel kdo od vas podoben problem? Se ga da rešiti?
Kaj mi svetujete, naj pokličem na servis, da mi jo ponovno zamenjajo glede na to, da je to že druga plazma (prva se mi sploh ni prižgala in so mi jo zamenjali) ali naj menjam za katero drugo plazmo ali LCD TV?
Hvala za odgovore!

zup ::
Vidim, da so vam nekatrim stvari precej jasne, sam pa televizorjev se nisem uspel dovolj nastudirati, zato prosim za kak komentar ali nasvet.
V ozjem izboru imam dva LG-ja in PHILIPS in sicer:
-LG 37LC41 za cca 850€
-LG 37LC2RR za cca 1000€
-37PFL7332 za cca1000€
Bolj mi sicer disi Philips, ceprav tud LG kar pohvalijo (ne samo prodajalci). Zanima me koliko pride prav trdi disk pri drugem predlogu (80G)? Ali je to to kar bi clovek od diska pricakoval ali je stvar okorna, ali je kdo ze sprobal zadevo? Koristno se mi zdi da ima TV usb rezo, ampak spet ali da to kar pricakujemo ud USB??
Mogoce se kak predlog v tem rangu? (37", cca 1000€ itd)
Hvala za odgovore
V ozjem izboru imam dva LG-ja in PHILIPS in sicer:
-LG 37LC41 za cca 850€
-LG 37LC2RR za cca 1000€
-37PFL7332 za cca1000€
Bolj mi sicer disi Philips, ceprav tud LG kar pohvalijo (ne samo prodajalci). Zanima me koliko pride prav trdi disk pri drugem predlogu (80G)? Ali je to to kar bi clovek od diska pricakoval ali je stvar okorna, ali je kdo ze sprobal zadevo? Koristno se mi zdi da ima TV usb rezo, ampak spet ali da to kar pricakujemo ud USB??
Mogoce se kak predlog v tem rangu? (37", cca 1000€ itd)
Hvala za odgovore

Dominik76 ::
Jernej86 , težko boš na servisu dosegel zamenjavo ker je brenčanje plazem bolj ali manj splošen pojav, za LG -jeve modele pa se uporabniki najpogosteje pritožujejo (avforum, hifi forum) Problem je bolj izrazit v manjših prostorih in kadar je za Tv-jem stena.V razstavnih prostorih trgovin običajno šuma ne slišimo, ker se pač razprši.

triangle ::
Zanimam se za nakum samsunga m86 pa me zanima ali je model f86 vreden 300€ vec oz ce je slika za 300€ boljsa

[SkA] ::
Oceni sam: M86 test in F86 test. Oba članka je sestavila ista oseba, tako da bo tako še najlažje primerjati. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()

Lahko kdo poda povzetek, da je naceloma jasno, ce gre pri takih stvareh le za cuzanje denarja ali celo kaj dobis za ekstra denar.

Baje ma F86 kar nekaj prednosti. Med drugim se boljso crno barvo in se nekaj bonbonckov, je pa res vprasanje kolko to odtehta tako razliko v ceni,.

Calligula nevem kateri del od "Is the Samsung LE40F86BD worth buying over the M86/ M87? In my opinion the answer is a definite yes, due to marginally better blacks and most importantly absence of internal Freeview tuner stutter. And who knows, you may be one of those who can tune out the artifacts and embrace the motion resolution benefits of [100Hz Motion Plus]." ni jasen, ali je tebi vredno ali ne, boš pa lahko precenil samo sam.
Na AVforums.com obstaja tudi nek F86 owners thread in če se ne motim, je tam kar nekaj ljudi, ki so imeli tako M86 kot sedaj tudi F86 model in podali svoje mnenje.
Na AVforums.com obstaja tudi nek F86 owners thread in če se ne motim, je tam kar nekaj ljudi, ki so imeli tako M86 kot sedaj tudi F86 model in podali svoje mnenje.

Jaz mislim, da se morate nekateri tukaj zavedat, da je FREEVIEW zadeva, ki je specificna za britanski trg KLIK
Zate tukaj nic ne pomeni to kako to tam deluje z Freeviewom. Tako kot za Britanca ni vazno kako se tvoj T2 settop box steka z tvojim TVjem npr..
In se, ce je nekje maybe you can... je to se bolj nerelevantno..
Naucite se pravilno brat tuje forume teste,...
Tudi ce nekje pise, da je izdelek razocaranja vreden ali pa zelo dober je lahko to povezano tudi z ceno po kateri je bil takrat tam naprodaj in glede na cene konkurentov ipd... (to velja za test cesarkoli).
Skratka ne kaj nekaj stvari avtomatsko projecirat kot da so po defaultu enako pomenske tudi tukaj za vas.
Zate tukaj nic ne pomeni to kako to tam deluje z Freeviewom. Tako kot za Britanca ni vazno kako se tvoj T2 settop box steka z tvojim TVjem npr..
In se, ce je nekje maybe you can... je to se bolj nerelevantno..
Naucite se pravilno brat tuje forume teste,...
Tudi ce nekje pise, da je izdelek razocaranja vreden ali pa zelo dober je lahko to povezano tudi z ceno po kateri je bil takrat tam naprodaj in glede na cene konkurentov ipd... (to velja za test cesarkoli).
Skratka ne kaj nekaj stvari avtomatsko projecirat kot da so po defaultu enako pomenske tudi tukaj za vas.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Calligula ()

Calligula, nevem ali si čisto ubrisan, ali pa imaš samo nek kompleks pametovanja. Hvala za obrazlago kaj je Freeview, ampak mi je bilo že pred tem jasno.
V kolikor si toliko nesposoben, da ne moreš niti 5 minut posvetiti zadevam, ki te zanimajo potem ti pač ni pomoči. Kot si mi sam predlagal, ti toplo predlagam, da se naučiš prebrati zadeve, preden komentiraš - zato pa sem linkal 2 referenčna testa, za katera ne boš potreboval preveč časa, če te res zanima. Pa še kvalitetna sta.
Očitno nisi prišel mimo prevega stavka, kjer omenja Freeview? Druga obrazlaga za tvoje nerazumevanje citata mi žal ne pride na misel.
Meni osebno dodatno izboljšan black level, ki je hkrati hiba LCD tehnologije v primerjavi s plasmo, dovolj da je vredno dodatnega denarja. Če te pa res zanima, kaj vse je izboljšano, pa kot sem že napisal - pobrskaj še na avforums.com . Tam boš detajlno izvedel vse izboljšave, ki so vredne 300 evrov. Da ne boš izumil kaj novega, še preden se zadevi sploh posvetiš. ;)
triangle kolikor vem mpeg2
V kolikor si toliko nesposoben, da ne moreš niti 5 minut posvetiti zadevam, ki te zanimajo potem ti pač ni pomoči. Kot si mi sam predlagal, ti toplo predlagam, da se naučiš prebrati zadeve, preden komentiraš - zato pa sem linkal 2 referenčna testa, za katera ne boš potreboval preveč časa, če te res zanima. Pa še kvalitetna sta.
Očitno nisi prišel mimo prevega stavka, kjer omenja Freeview? Druga obrazlaga za tvoje nerazumevanje citata mi žal ne pride na misel.
Meni osebno dodatno izboljšan black level, ki je hkrati hiba LCD tehnologije v primerjavi s plasmo, dovolj da je vredno dodatnega denarja. Če te pa res zanima, kaj vse je izboljšano, pa kot sem že napisal - pobrskaj še na avforums.com . Tam boš detajlno izvedel vse izboljšave, ki so vredne 300 evrov. Da ne boš izumil kaj novega, še preden se zadevi sploh posvetiš. ;)
triangle kolikor vem mpeg2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()

toyota ::
zup odgovor glede LG 37"LC 2RR
Jaz sem ta LCD kupil pred dobrim tednom in moram reči da sem zelo zadovoljen. Ima vse kar sem pričakoval. Še posebej mi je všeč PIP in PAP (slika ob sliki in slika v sliki). Glede snemanja na disk pa je super. Zadevo posnameš in lahko naslednji dan gledaš. Moje osebno mnenje je da je ta LCD vreden tega denarja in da sem z njim zelo zadovoljen.Odločitev glede nakupa pa je v vaših rokah.
LP
Jaz sem ta LCD kupil pred dobrim tednom in moram reči da sem zelo zadovoljen. Ima vse kar sem pričakoval. Še posebej mi je všeč PIP in PAP (slika ob sliki in slika v sliki). Glede snemanja na disk pa je super. Zadevo posnameš in lahko naslednji dan gledaš. Moje osebno mnenje je da je ta LCD vreden tega denarja in da sem z njim zelo zadovoljen.Odločitev glede nakupa pa je v vaših rokah.
LP

evilfury ::
@jernej86: Tudi sam imam plazmo LG 42PC3RA in pri meni tudi brni. Plazma je že bila na servisu vendar niso storili ničesar...

miko.m ::
Mene pa zanima kako je z brnenjem pri plazmi Panasonic TH-42PV71F? Ali je kdo od lastnikov le-te tudi opazil moteče brnenje, ali je to pri tem modelu zanemarljivo?
Lp M
Lp M

WhiteWolf ::
To pa tudi mene zanima za Panasonicov model.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

SepoX ::
Jst imam sicer model za nemški trg z digitalnim tunerjem (TH-D42PN73E), ki naj bi bil isti kot ta in sploh nič ne šumi.

rs1975 ::
zadnjič sem na predavanju izvedel zanimiv podatek. proizvajalci tako LCD-jev kot plazem navajajo neke ogromne cifre pri kontrastu, recimo 15000:1. zanimivo pri temu je to, da človeško oko zazna razlike tam do 3000:1, več pa sigurno ne....

Koliko se meni zdi proizvajalci navajajo visoke kontraste kot dinamične.Dejanski kontrasti pa so mnogo nižji 4-5x.

miko.m ::
Pozdravljeni.
Gugie ali imaš ti tvojo Panasonic TH-42PV71/70 plasmo montirano na steno ali postavljeno na regal? Tudi jaz jo namreč kupujem in bi jo imel na steni. Imaš kakšno mnenje o tem?
Lp, M
Gugie ali imaš ti tvojo Panasonic TH-42PV71/70 plasmo montirano na steno ali postavljeno na regal? Tudi jaz jo namreč kupujem in bi jo imel na steni. Imaš kakšno mnenje o tem?
Lp, M

triangle ::
Vem da sem ze malo tecen
Zanima me ali za 1300€ dobim kako boljso TV kot samsung M87/86?
Po drugi strani pa se ne morem odlocit ali reskiram se 300€ za F86.
Mnenja na netu so deljena enim je motion plus vsec drugim je motec, pa kolker sem jaz razumel je panel isti.
Ima kdo kake argumente, ki bi mi pomagali pri nakupu?

Zanima me ali za 1300€ dobim kako boljso TV kot samsung M87/86?
Po drugi strani pa se ne morem odlocit ali reskiram se 300€ za F86.
Mnenja na netu so deljena enim je motion plus vsec drugim je motec, pa kolker sem jaz razumel je panel isti.
Ima kdo kake argumente, ki bi mi pomagali pri nakupu?

Postavljena na priloženem stojalu, dobiš pa zraven vse za pritrtitev na steno. Imaš obe opciji na voljo. Mislim da je tako tudi pri večini teh TV-jev.

Ikarus ::
miko.m
Jaz jo imam - ravno to plazmo - montirano na steno. Dokupiti sem moral stenski nosilec, z ženo sva jo montirala v eni uri, so pa tisti vijaki kar zajetni, tko da se navrtaš (sva gledala skozi luknje, če se kaj k sosedku vidi).
Še kar se tiče slike na kabelski (T2): s tovarniškimi nastavitvami je nevzdržna, kar sije, s tistim popravkom, ki je nekje tule na forumu, je pa super. Gledam izključno v 4:3, ker ne prenesem nenaravnih debeluhov in popačenih oblik, če je raztegnjeno.
DVDji: odlično, vsekakor bolje kot v kinu, res lepo. Recimo BBCjevi posnetki Planet Earth, kitov recimo, jemljejo dih.
DIVXi: nekje vmes, slabše kot DVDji, boljše kot na računalniškem monitorju (Macbook). Bolj žive barve.
Ne brni.
Ne utruja - če recimo pogledaš dva filma zapored.
Jaz jo imam - ravno to plazmo - montirano na steno. Dokupiti sem moral stenski nosilec, z ženo sva jo montirala v eni uri, so pa tisti vijaki kar zajetni, tko da se navrtaš (sva gledala skozi luknje, če se kaj k sosedku vidi).
Še kar se tiče slike na kabelski (T2): s tovarniškimi nastavitvami je nevzdržna, kar sije, s tistim popravkom, ki je nekje tule na forumu, je pa super. Gledam izključno v 4:3, ker ne prenesem nenaravnih debeluhov in popačenih oblik, če je raztegnjeno.
DVDji: odlično, vsekakor bolje kot v kinu, res lepo. Recimo BBCjevi posnetki Planet Earth, kitov recimo, jemljejo dih.
DIVXi: nekje vmes, slabše kot DVDji, boljše kot na računalniškem monitorju (Macbook). Bolj žive barve.
Ne brni.
Ne utruja - če recimo pogledaš dva filma zapored.

Testiral sem plasmo 50 pc51 z PS3 in opazil zatikanje pri predvajanju Blu Ray filma (24p).Moteči efekt je bil prisoten tako z izhodnim signalom 24p kot tudi brez 24p.Torej ni mi jasno zakaj v vseh specifikacijah omenjenih modelov piše da podpira 24fps in povrhu še z odebeljenim tiskom...Ni enako signal samo sprejemati in signal sprejemati in tudi pravilno obdelati!!!
Zdaj pa vprašanje za lastike serije 51 ,52 ,55: v specifikacijah je omenjeno da ta serija podpira 3/2 in 2/2 puldown ( samo v katalogu od lg) ali se da preklopiti med 3/2 in 2/2 ali naj bi aparat samodejno preklapljal? Tega nisem testiral ,ker sem namreč katalog dobil kasneje.Razmišljam da je mogoče v primeru da se da preklapljati bil nastavljen na 3/2 ( kar se tudi pri ostalih znamkah ne obnese najbolje), in bi morda pri 2/2 bilo kaj bolje ? 24fps in 3/2 , 2/2 pa imajo pri LG-ju omenjene tudi pri lcd-jih zadnje serije
Zdaj pa vprašanje za lastike serije 51 ,52 ,55: v specifikacijah je omenjeno da ta serija podpira 3/2 in 2/2 puldown ( samo v katalogu od lg) ali se da preklopiti med 3/2 in 2/2 ali naj bi aparat samodejno preklapljal? Tega nisem testiral ,ker sem namreč katalog dobil kasneje.Razmišljam da je mogoče v primeru da se da preklapljati bil nastavljen na 3/2 ( kar se tudi pri ostalih znamkah ne obnese najbolje), in bi morda pri 2/2 bilo kaj bolje ? 24fps in 3/2 , 2/2 pa imajo pri LG-ju omenjene tudi pri lcd-jih zadnje serije

Kaj pa 3/2 in 2/2?
Aja pa še to ali je PS3-ka bila posodobljena, ker se mi zdi ,da je zmožnost predvajanja s 24fps prišla s popravkom 1.80. Lahko se pa tudi motim.
Aja pa še to ali je PS3-ka bila posodobljena, ker se mi zdi ,da je zmožnost predvajanja s 24fps prišla s popravkom 1.80. Lahko se pa tudi motim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()

mihas ::
Prosil bi za nasvet pri naslednji odločitvi: kupiti tv PLAZMA LG 42PC52 za 786 evrov (preko amisa) ali LCD LG 37LC41 za isto ceno. Plazma ima diagonalo 106cm in resolucijo 1024*768, lcd pa diagonalo 94cm in resolucijo 1366*768. Ta tv bi uporabljal tudi za gledanje filmov s pc-ja. Hvala za pomoč. Za LCD bi prišel v poštev tudi LG 37LC55 ali LG 37LC51.
NO RETREAT NO SURRENDER
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihas ()

Kato : Kaj pa 3/2 in 2/2 ? , a kaj pomeni ?
Glede PS3 imaš prav.Bila je posodobljena, v meniju sem nastavljal izhodni signal na off ali on in tudi na avtomatsko, vendar je bila vedno enaka situacija.
Preveri menije na svoji pc51 in povej če je kje opcija za nastavljanje 3/2 oz. 2/2 ( sicer pa je za tole enostavna razlaga takšna : 24p je 24 sličic , torej A B C D, 3/2 puldown pa 12 sličic X 3 in naslednjih 12 sličic X 2 - AAA BB CCC DD ...in rezultat je 60Hz, tukaj nastane problem "judder ali Ruckeln ", zadeve sem že opisal in so precej moteče. Ta nova toshiba Z ima 5/5 in naj bi bilo v redu... zdaj veš zakaj me zanima 2/2 razišči in poročaj !
Glede PS3 imaš prav.Bila je posodobljena, v meniju sem nastavljal izhodni signal na off ali on in tudi na avtomatsko, vendar je bila vedno enaka situacija.
Preveri menije na svoji pc51 in povej če je kje opcija za nastavljanje 3/2 oz. 2/2 ( sicer pa je za tole enostavna razlaga takšna : 24p je 24 sličic , torej A B C D, 3/2 puldown pa 12 sličic X 3 in naslednjih 12 sličic X 2 - AAA BB CCC DD ...in rezultat je 60Hz, tukaj nastane problem "judder ali Ruckeln ", zadeve sem že opisal in so precej moteče. Ta nova toshiba Z ima 5/5 in naj bi bilo v redu... zdaj veš zakaj me zanima 2/2 razišči in poročaj !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dominik76 ()

hamurabi ::
V Big Bangu sem zasledil LG-ja 37lc2rr za 999 €. A je TV vreden tega dnarja...ali se splača za takšen dnar poseči po kakšnem novejšem, "boljšem" LCD TV-ju?

Ja živjo, sem pogledal v nastavitve in temu 3/2 načinu LG pravi "KINO" do njega se pa pride tako da greš v menije slika-napredno-nastavitev-kino-vklopljen.

SasoS ::
2/2 mislim da se uporablja samo za PAL 25fps -> 50Hz. Drugje ne vem če ima smisel...razen če underscana na 48Hz :)
Je pa 5/5 definitivno najbolj zanimiv...zato čakam 100Hz LCDje :)
Je pa 5/5 definitivno najbolj zanimiv...zato čakam 100Hz LCDje :)

Kato : ali se da nastaviti tudi 2/2 ?
SasoS : Če bi z 2/2 delalo brez problemov( brez Judder ... ) potem ima smisel , ker 3/2 ne deluje dobro, in jasno da je to 48 Hz pa kaj zato ? Za info - pri pioneerjevih plazmah dela elektronika 3/3 torej 72Hz in dejansko deluje.
SasoS : Če bi z 2/2 delalo brez problemov( brez Judder ... ) potem ima smisel , ker 3/2 ne deluje dobro, in jasno da je to 48 Hz pa kaj zato ? Za info - pri pioneerjevih plazmah dela elektronika 3/3 torej 72Hz in dejansko deluje.