Forum » Strojna oprema » Baker ali aluminij oz. ali je Tomi ki tuki
Baker ali aluminij oz. ali je Tomi ki tuki
Flamer ::
Zakva hudiča je baker pr hladilnikih bolj poštet? A nardijo 'ta močni' hladilniki velk hrupa? Pa še to če je kje tuki tist Tini z MAKO-ja nej se oglasi, se morva neki zment.
TTine ::
Flamer zivjo. Tine sem pravzaprav, ampak nic ne de.
Zakaj torej baker: baker ima veliko večjo toplotno prevodnost kot aluminij. Kaj to pomeni? Enostavno, to je kot ce si predstavljas dve crpalki za vodo: ena crpa 100 litrov na minuto, druga pa 200 litrov na minuto. Itak da ti bo druga prej precrpala vodo, ki jo crpas. Isto (tocne stevilke bi moral pogledat) je z bakrom in aluminijem. Baker ti prej "prečrpa" toploto iz tvojega procesorja. Je pa toplotna prevodnost ena osnovnih fizikalnik lastnosti materije (v tem primeru kovine).
Ce zelo poenostavim: baker je veliko bolj ucinkovit pri odvajanju toplote kot aluminij... Zato ga tudi bolj poštejejo.
Ta "močni" hladilniki delajo veliko hrupa. Ja, posebej tisti 7000 RPM. Ampak kot vedno moras v racunalnistvu delati kompromise. Ali zelooooo navita in glasna masina, al pa ne (al pa malo) navita in tako tisja masina. Tako to je.
Sicer pa mislim, da sva se midva pogovarjala o Volcano 6cu+ hladilniku. Verzija "+" je glasna (po mojem mnenju PREglasna). Verzijo brez "+"-a pa se da brez tezav prenasat. Jo imam tudi jaz in hladi popolnoma zadovoljivo.
Karkoli te zanima, oglasi se!
LP
Tine.
Zakaj torej baker: baker ima veliko večjo toplotno prevodnost kot aluminij. Kaj to pomeni? Enostavno, to je kot ce si predstavljas dve crpalki za vodo: ena crpa 100 litrov na minuto, druga pa 200 litrov na minuto. Itak da ti bo druga prej precrpala vodo, ki jo crpas. Isto (tocne stevilke bi moral pogledat) je z bakrom in aluminijem. Baker ti prej "prečrpa" toploto iz tvojega procesorja. Je pa toplotna prevodnost ena osnovnih fizikalnik lastnosti materije (v tem primeru kovine).
Ce zelo poenostavim: baker je veliko bolj ucinkovit pri odvajanju toplote kot aluminij... Zato ga tudi bolj poštejejo.
Ta "močni" hladilniki delajo veliko hrupa. Ja, posebej tisti 7000 RPM. Ampak kot vedno moras v racunalnistvu delati kompromise. Ali zelooooo navita in glasna masina, al pa ne (al pa malo) navita in tako tisja masina. Tako to je.
Sicer pa mislim, da sva se midva pogovarjala o Volcano 6cu+ hladilniku. Verzija "+" je glasna (po mojem mnenju PREglasna). Verzijo brez "+"-a pa se da brez tezav prenasat. Jo imam tudi jaz in hladi popolnoma zadovoljivo.
Karkoli te zanima, oglasi se!
LP
Tine.
Flamer ::
Aha, tak je torej, no ampak sej jaz ne rabim hladilnika ki bi mi omogočal ekstremno navijanje, pravzaprav ga splog ne mislim navijati. Še zmeraj imam namreč Celeron 400 ki ni niti a litl bit navit! Aja, KT7A je zdaj pri Mlacomu sam 43.000. Kej pole, si že dobil natančnejše informacije o cenah, v vasi trgovini?
Tomi ::
Sem že mislil, kaj naj bi jaz počel z materiali
Drugače se pa da C400, ki ga imam ( naključje) naviti na 600, samo je bolj stabilen na 500..
Drugače se pa da C400, ki ga imam ( naključje) naviti na 600, samo je bolj stabilen na 500..
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Info: Termične lastnosti anodiziranega aluminijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2640 (2490) | einstein :P |
» | Temperature in nihanje voltažeOddelek: Navijanje | 1764 (1454) | >>><<< |
» | Vodno hlajenje - test 1Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2118 (1526) | Eddy |
» | alu ali bakrena hladilna rebra?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3340 (819) | morphling1 |