» »

Pop3 - Exchange program

Pop3 - Exchange program

Djuro ::

Zdravo!

Trenutno uporabljamo v firmi Kerio Mailserver in bomo v maju prešaltali na exchange. OK, vem, da nekega softvera, ki bi to naredil avtomatsko, zato sem se zadeve lotil tako, da sem v domeno vpisal vse grupe in userje, ter jim določil elektronske naslove. Tu ni težave.

Sedaj pa iščem nek dober pop3 program, ki bi maile iz Keria (pop3 serverja) prenesel v exchange. Pozna kdo kaj dobrega, da se da enostavno podatke vpisovat (usn in pwd za pop3)?

Ziga Dolhar ::

S tem se še nisem ukvarjal, vendar imam Exchange -> Deployment mapi tudi sledeče:

Migration wizard

Klik 2

Jaz sem prej imel vse mejle v Outlooku [2000, XP, 2003], torej .pst datoteka. Vse skup sem kar na samem klientu prenesel na Exchange; žal pa se ne spomnim, kaj točno sem naredil. Vem le, da je bilo vse skup zlo avtomatizirano, se je kar samo preneslo ...)
https://dolhar.si/

Djuro ::

No, večina jih na starem keriu uporablja webmail. Torej bi potreboval nek pop3 to smtp program, ki bi pobral pošto z različnih pop3 accountov in jo zlifral v smtp (v tem primeru exchange) na TO: naslove, ki so bili v samih poštah.

No, upoam, da sem bil dovolj natančen.

LP, Djuro

Ziga Dolhar ::

Sicer to še vedno ni taka rešitev, kot jo želiš ti, vendar sem se spomnil, kako sem jaz rešil:

V Outlooku sem dodal nov Exchange račun, nato File -> Import in uvozil obstoječo, "staro" Outlook.pst datoteko.

Druga varianta bi bila, če kanijo tvoji userji uporabljat lepo Outlook [2003] -- edina pametna varianta, če misliš res izkoristit vse, kar ti Exchange omogoča -- da registrirajo Exchange račun, nato pa dodajo še obstoječ pop3 račun. Ko se bodo mejli pobrali s Keria, se bodo prenesli v obstoječ "Nabiralnik" (Outlook.ost), od tu dalje pa avtomatično na Exchange server.

(Hope it helpz.)
https://dolhar.si/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Outlook 365 stalno sprašuje za IMAP geslo

Oddelek: Omrežja in internet
487678 (6383) tony1
»

Izvoz e-pošte iz Apple Mail

Oddelek: Programska oprema