» »

Not a valid Win32 application

Not a valid Win32 application

CCMbrother ::

Imam zelo misteriozen problem!Najbolj zanimivo je, da je tokrat zatajil celo stric Google :( ! Najprej naj povem, da imam sistem (Windows XP Pro SP2) na eni particiji, programe pa na drugi. Kar naenkrat se mi določeni programi oziroma njihovi service-i niso več štartali. Najprej sem to opazil pri enigmailu, kjer je pisalo "ERROR: Failed to access Enigmime service!"....ok rečem, to bo nekompatibilnost z novim Thunderbirdom....ko nadgradim Enigmail in GnuPg in je zadeva ista, vidim, da zaječ tiči drugje. Nakar vidim, da tudi FTP (Bulletproof FTP Server) ne deluje več. Poinštaliram še enkrat, poinštaliram novejšo različico in še vedno ne moram zaštartati service-a. Pokaže se mi "error 193: 0xc1". To napako naj bi rešil z dodajanjem narekovajev v pot v registru, kar pripelje do nove napake (za nek drug service je nucalo)...."not a valid win32 application". Ker imam gruntanja dovolj, se dejmo mal spocit in si pogledat kak sproscujoc film....seveda me ob zagonu filma pričaka sporočilo "Not a valid win32 application". Imam Bsplayer-ja (ampak to tukaj sigurno ni pomembno)....po nekaj urah zajebancije sem odkril, da če program (recimo Bsplayer ali FTP) poinštaliram na c:\ ali d:\ in ne prvotno d:\Program Files.....vsak prej nedelujoči program deluje brezhibno....zanimivo je, da mi Apache in MySql laufata na d:\Program Files brez težav. Drugače sem celotno particijo prenesel drugam, jo sformatiral, nato pa programe spet prenesel nazaj in je ista zadeva. Veliko vas bo najprej pomislilo na virus...močno dvomim...obstaja res podoben virus, samo ta ne pusti zagnati nobenega exe-ka....+ to da imam up to date pokvarke za win in avast + outpost also up to date!

Skratka, ne vem, če je to dovoljeno, ampak rešitelj problema (ki to ni, če predlaga format c: ....to ni opcija) dobi gajbo pira (seveda mora biti polnoletna oseba :D :D :D ).

ronaldo ::

jaz sem tudi mel enake probleme z SP2. in moja resitev je bila ta, da sem uninstaliral SP2. tak da mi sedaj vse deluje super...

ping ::

Popravljanje registra ala registry mechanic?

CCMbrother ::

Evo, končno se lahko po zapletu z napačnim e-naslovom v profilu, spet prijavim kot ccmbrother :D ! Zdaj pa lahko poročam o razsežnostih svojega problema :D . Ugotovil sem kaj povzroča, da se določeni programi ne želijo zagnati in javijo "Not a valid Win32 application". Očitno Apache strežnik vsake toliko (čisto random) naredi file Program, direktno na D:, in (pač Microsoftov bug) se zaradi tega določene aplikacije ne zaženejo. Ja, vem....kr neki! Skratka, če obstaja ta file z imenom Program na C: , D: ali X:, se določene aplikacije pod C:\Program Files,D:\Program Files ali X:\Program Files ne bodo zagnale. Kej tazga svet še ni vidu! Kot sem opazil, se ta file naredi ob obisku phpbb foruma, ki ga imam na mašini. Apache strežnik sem ponovno inštaliral, vmes je prišla še novejša verzija, sem poinštaliral to, a še vedno isti šmorn....ampak ne ob vsakem obisku...čisto random....ima kdo kakšno idejo? Je kaj takega v httpd.conf ali je kaj v konfiguraciji php-ja? Stric Google in jaz sva brez idej :\ !

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

...is a valid Win32 application

Oddelek: Pomoč in nasveti
101499 (1236) DeeCoy
»

office 2000

Oddelek: Pomoč in nasveti
5838 (740) ender