Forum » Programiranje » Visual basic – pretvarjanje formata datuma
Visual basic – pretvarjanje formata datuma
civava23 ::
Mučim se z pretvarjanjem formata datuma (iz formata 22.3.2005 sreda v format 22.3.05) v Excelovi tabeli z makro ukazom, ki izgleda nekako takole :
Dim danes As Date
Range("E2").Select
Selection.Copy
Range("E3").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("E3").Value = Format(danes, "d.m.yy ")
danes = Range("E3").Value
Problem se pojavi, ko mi očitno ukaz FORMAT resetira obstoječi datum (npr. 22.3.2005 sreda ) na 30.12.99, rad pa bi, da bi mi ga pretvoril v 22.3.05
Če pa določim vrednost spremenljivke danes pred ukazom Format pa mi javlja napako.
Celica E2 ni vpisana ročno ampak kaže na vrednost iz drugega lista v datumskem formatu
(22.3.2005 sreda)
Bi bil kdo pripravljen pomagati pravilno zapisati ta del makra ?
Dim danes As Date
Range("E2").Select
Selection.Copy
Range("E3").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("E3").Value = Format(danes, "d.m.yy ")
danes = Range("E3").Value
Problem se pojavi, ko mi očitno ukaz FORMAT resetira obstoječi datum (npr. 22.3.2005 sreda ) na 30.12.99, rad pa bi, da bi mi ga pretvoril v 22.3.05
Če pa določim vrednost spremenljivke danes pred ukazom Format pa mi javlja napako.
Celica E2 ni vpisana ročno ampak kaže na vrednost iz drugega lista v datumskem formatu
(22.3.2005 sreda)
Bi bil kdo pripravljen pomagati pravilno zapisati ta del makra ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [excel]duplikatiOddelek: Programiranje | 1475 (1402) | baksuz |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5664 (5127) | steev |
» | Excel - klic podatkov iz druge datotekeOddelek: Programska oprema | 1508 (1347) | pirat |
» | excelove enačbe me mučijoOddelek: Programska oprema | 1684 (1562) | Tutankhamun |
» | Kako v excelu shraniti kot sliko?Oddelek: Programska oprema | 2531 (2230) | Slavček |