Forum » Strojna oprema » nadgradnja prenosnika
nadgradnja prenosnika
lopi22 ::
Imam sledeč problem...
Imam prenosnik Asus A2L oz. A2000L, sedaj pa bi ga rad malce nadgradil.
1) pomnilnik
Sedaj v notebooku tiči 256mb rama, rad bi pa ga nadgradil z 512mb (se pravi 256 + 512).
Pojavi se problem, da nevem kaki ram lahko dodam. Jasno mi je da bo to DIMM SO, vendar nevem če je lahko DDR266 , DDR333 ?!
Na uradni strani sem dol potegnil manual ( link), a ni nič napisano kak ram lahko dodam.
Našel sem sicer informacijo na Vikingovi strani ( link), da bi naj podpiral 266MHz. Torej bi moral nabaviti DDR266, je tako ? A bi stvar vseeno delala, če bi dal noter DDR333 ?
Kje kupiti ram za prenosnik ? Priporočate kako podjetje še posebej ?
2) disk
Disk je pravtako bore malo (20GB). Predvidevam da je to disk s 5400 RPM., pa me zanima kako bi stvar odreagirala če bi dal noter 7200RPM ? Bi se slučajno prenosnik oz. disk pregreval ?
Hvala za odgovore !
Imam prenosnik Asus A2L oz. A2000L, sedaj pa bi ga rad malce nadgradil.
1) pomnilnik
Sedaj v notebooku tiči 256mb rama, rad bi pa ga nadgradil z 512mb (se pravi 256 + 512).
Pojavi se problem, da nevem kaki ram lahko dodam. Jasno mi je da bo to DIMM SO, vendar nevem če je lahko DDR266 , DDR333 ?!
Na uradni strani sem dol potegnil manual ( link), a ni nič napisano kak ram lahko dodam.
Našel sem sicer informacijo na Vikingovi strani ( link), da bi naj podpiral 266MHz. Torej bi moral nabaviti DDR266, je tako ? A bi stvar vseeno delala, če bi dal noter DDR333 ?
Kje kupiti ram za prenosnik ? Priporočate kako podjetje še posebej ?
2) disk
Disk je pravtako bore malo (20GB). Predvidevam da je to disk s 5400 RPM., pa me zanima kako bi stvar odreagirala če bi dal noter 7200RPM ? Bi se slučajno prenosnik oz. disk pregreval ?
Hvala za odgovore !
OwcA ::
A bi stvar vseeno delala, če bi dal noter DDR333 ?
Bi.
redvidevam da je to disk s 5400 RPM
Bolj verjetno 4200 rpm.
pa me zanima kako bi stvar odreagirala če bi dal noter 7200RPM ? Bi se slučajno prenosnik oz. disk pregreval ?
Lahko, čeprav ne nujno. Poleg tega bi se ti zmanjšala avtonomija. 7k2 diski za prenosnike niso pretirano pogosti in ustrezno dragi, raje posezi po nečem s 5k4.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava "oken"Oddelek: Pomoč in nasveti | 3637 (2988) | hojnikb |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16924 (8963) | Vlad Tepeš |
» | menjava diska v prenosniku na 7200 obr/minOddelek: Pomoč in nasveti | 3615 (2876) | urosp |
» | V laptopu bi imel SATA....Oddelek: Strojna oprema | 1661 (1378) | keitai |
» | Računalnik za šoloOddelek: Kaj kupiti | 1473 (1182) | T0RN4D0 |