» »

Katera klima

Katera klima

««
145 / 145
»
»»

energetik ::

starfotr je izjavil:

feryz je izjavil:

Jaz sem danes dobil klimo, najcenejšo možno.
Nikoli se nisem odločil zanjo, ker se bajta ne segreje dovolj poleti, kvečjemu ravno prav.
Je pa poleti problem z vlago, zato bo iz tega vidika malo boljše.
Jo moram pa čimprej zmontirati, če ne bo obstala v kleti.

Ah, zaradi vlage bi moral kupit kompresorski razvlažilnik in ne klime.
Sem imel to, 2 komada. Ropota cele dneve za nek učinek. Seveda tudi greje. Zdaj pa vklopim klimo na min za 3 ure, in zbije vlago v poden neslišno.
vires in numeris

tony1 ::

Tako je, poleti ni uporaben, ker greje prostor, obenem je neprijetno glasen tudi na min. moči.

Klima je poleti prijetnejša.

joez7 ::

Bil v istem šmornu. Mel razvlažilec, še najbolj me je motilo odlivanje vode.
Probal hladit hišo s TČ, ohladil, sam ko sem nabil vlago na 90% :'(.
Montiral tri klime (najcenejše - vsako v svojo etažo), pa sedaj lepo hladim + razvljažujem ali pa grejem.
Elektrike pa še vedno preveč (iz SE):)).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Miko55 ::

Smo v nakupu klime. Zaradi specifike prostora bomo montirali 1 stransko kasetno klimo. Odločamo se med Mitsubishi MLZ-KP in Samsung WindFree 1-Way. Vse ponudbe, ki smo jih prijeli vključujejo 3.5kW. Glede na neke povprečja (info. iz interneta) naj bi ta zadostovala za prostore do 50m2, stanovanje pa je 63m2. Stanovanje je bolj na senčni legi, sonce sije na stanovanje od jutra pa nekje do max. 11/12 ure, na stanovanju je tudi nova fasada/izolacija + dvoslojna okna (ki bodo v prihodnosti menjana za troslojna).

Vprašanje je: ali bo 3.5kW res dovolj ali bi bilo boljše vzeti 5kW ? Dilema je predvsem, ker Samsungova je max. 3.5kW med to ko Mitshubishijeva po merah ni tako primerna (ni pa neizvedljivo). Ne bi se pa radi ušteli in vzelo preslabo klimo, da bi na koncu še vedno bilo vroče :D

Vsako mnenje/izkušnja dobrodošla.

Tloris stanovanja in predvideno mesto montaže ter smer pihanja.

tloris

tloris

Dotičnega Samsung modela ne poznam, sicer pa so Samsung kakovostno ze malo podpovprečne klime.

DamijanD ::

Kakšne temperature pa dosežeš poleti v stanovanju? Glede na to, da si s Soncem obsijan samo dopoldne, jaz mislim, da bo 3,5kW vrh glave - Veliko ljudi ima premočno klimo.

Glede postavitve klime pa bi jo raje dal na konec hodnika, k spalnicam. Najbolj mrzel zrak rabiš v spalnici (ponoči, potem, ko ti je klima delala cel dan, in takrat jo ze ugasneš, da te hrup ne moti), pa še prižgana te ne bo motila s pihanjem podnevi, ko boš v dnevni sobi.

MadMax ::

Pred časom sem z 2.5kW hladil 80m^2 in je bilo moči prek glave dovolj.
Je bolj problem preveliko pričakovanje "čudežnega" prehajanja hladnega zraka, saj boš moral v dnevni imet ledenico če boš želel malo ohladit spalnico.
Neželen nasvet: premisli o (vsaj) dveh klimah. Četudi letos le eno, pa drugo leto še eno.
Smo pa ljudje različni, enim sicer menda povsem zadostuje ena klima na hodniku, ampak pri teh večinoma dvomim v iskrenost izjave "mi smo popolnoma zadovoljni", če pa morajo skozi hladilnico za kakršenkoli premik po hiši/stanovanju...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
««
145 / 145
»
»»