» »

Katera klima

Katera klima

««
33 / 120
»»

BlaY0 ::

Najprej jih vprašaš kako bodo vgradili in katere materiale ter orodja se za kaj uporablja. Kar naj ti vse lepo razložijo. Pa ko bo odvijal kište kar sprašuj kas so posamezni deli in čemu služijo. To zaslišanje služi temu, da te potem ko zadevo izvajajo, ne morejo nategnit... recimo če je prej rekel da bo naredli z diamantnim svedrom luknjo fi 72, potem ga boš pa videl da se hoče skozi steno prebit z macolo, mu boš lahko to očital.

XrobertoX ::

Magic1 je izjavil:

XrobertoX je izjavil:

Magic1 je izjavil:

XrobertoX je izjavil:

Ja ja seveda ti je lagal :)) ti si mi.

Zakaj že? Imam dve Panasonic klimi doma, dalata čist v redu že mnogo let, povedal sem le kaj je njuna hiba. Ti pa kar nekaj nabijaš iz glave. Ena je stara 6 let in ima to hibo, pravtako 4 let stara, ki je noveši model. Za nasljednji model je pa uvoznik potrdil, da dela isto.
Ne vem, kaj bi imel od tega da bi se izmišljeval. Če jo sedaj nastavim na heat, bom imel v sobi 40°C v parih urah.(brez bi šla temp max na 28°C)

Raje kot da si ti pameten (nevem kakšne razloge imaš za tvoj bs), bi bilo bolje če kdo, ki ima nov model, se malo žrtvuje in jo nastavi na gretje za par ur, da vidimo, če so odpravili ta "feature".
Seveda če tebi nekaj crkne še ne pomeni da je cela serija fuč....................................................

Ali pa da jih kar obsodiš na nekaj ehh in da, ne nabijam na pamet.


Pa kaj je s tabo človek? Ne bi rad spemal teme, zato ker ti ne uspeš dojet poante(zgleda,da bo treba začet persone non grate ignoriat). Moja klima dela točno tako kot je bila zasnovana da dela. To da greje ko ni potreba, ni napaka, temveč ima regulacijo tako naštimana. Potrjeno od Panasonicovega inžinirja. A ti moram njegov mail prilimat?

@Brias: A lahko sprobaš, če tvoja tudi minimalno greje, če jo naštimaš zdaj na gretje(vskih pet minut, piha toplo kako minuto). Upam, da so po tolkih letih že ušimal to pomanjklivost.


Magic ti si res magični človek ni kaj, pa verjemi da prav vse razumem in tebi lahko potrjuje kdor hoče to kaj vi večina govorite, tudi jaz v večini govorim v prejšnjih postih, le da na te zadnje izjave se oglašam ker je napisano brez glave in repa kot da so pač slabše, e brate pojdi se raje z inženirjem nekam ohladiti ker ti hočem povedati to da kljub ENI seriji s katero so bili problemi ostale serije nimajo tako množičnih problemov pa tebi tisti inženir naj kar nabija OK?
Ti pa ta tvoja regulacija...
Robi

XrobertoX ::

Drugače pa "Brias" glede tega kar praviš lahko večina tudi monterjem očitaš ker so ti klimo pač tako blesavo zmontirali jaz sem imel srečo da so bili ZELO dobri, sprobali in pokazali za kaj je kaj čemu služi in kako kaj deluje vse in potem odšli, velika večina ima probleme ravno zaradi napak in šlampastih monterejv in ni za nepravilno postavitev in montaža klime za vse recimo kriva klima. Klime so prav VSE popolnoma v redu in vsaka deluje brezhibno če so le monterji izkušeni. In kot sem že omenil, jaz sem jo pred leti vzel pri podjetju plural.si, možakar korekten monterje pa je tudi zelo dobre zrihtal iz bližnje okolice glede na to da imajo sedež podjetja menda v Kopru tu lahko rečem da so dovolj strokovni so še kje za vse pa ne morem potrditi tega. Poznam prijatelja ki montira vse vrste klim in mi marsikaj pove včasih mu še sam pomagam samo ne veliko, sam sem zelo natančen in imam rad da deluje tako kot mora s tem se jaz ne bavim več vem pa marsikaj predvsem iz praktičnega pogleda ne pa "DIPLOMSKEGA" :)) kot eni tukaj in ne rabim kar vsakega spraševati. Zaključim lahko samo s tem da ni vse tako kot se zdi če pa je monter dober so lahko nasveti in pravilna izvedba ključnega pomena...
Tako da klima je dobro da je vseeno najmanj 2m oddaljena od zunanje do nodtranje enote do največ 5m za OPTIMALNO delovanje čeprav delujejo brez težav od 0m do 15m če pa je 15cm je pa že stena malo kriva ker je pretanka sploh se čudim če ni to slučajno montažna hiša pa izolacija tudi ni ne vem kaka na tej steni pa tudi če bi dal pol metra stran bi še vedno bolj slišal kot pa na neki normalni steni notranja enota.
Na notranji enoti pa tudi ne pričakovati da ti ko daješ neke ukaze klimi da se bo vse kar bliskovito spreminjalo in opazno videlo, nekaj že vedno pa ne, ker bo klima potem sama po ukazu avtomatično uravnavala in še ne pomeni da takoj.
Robi

amigo_no1 ::

šernk
Celih 15 cm razdalje ? Kateri "majstri" so to bili ?
Ni bilo nikjer drugje prostora ?

šernk ::

mene ni bilo doma...tako da...bolš da ne debatiramo o tem, imam dovolj preglavic s tem, da bom moral prav kmalu sam nazaj na steno lesti in popravljat kar so naredili po šalabajzersko, zdej če se jim je pa to dovolilo, jah... Jaz bi znorel na mestu. Pa povsod je tako pri nas...ne le pri montaži klime.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

amigo_no1 ::

So dali vsaj gumi blažilce vmes ?
http://slo-tech.com/forum/t154302/p3626...

šernk ::

Jaja blažilci so, saj narejeno je super, za seboj so vse pospravili in vse skrili, razen dovoda za elektriko ne vidiš nič razen dveh enot. Problem je da se zunanjo enoto bolj sliši notri kot zunaj in odvod vode, katerega bom seveda moral jaz popravljat... Delalo se je da je čimbolj enostavno zadevo naredit, namesto da bi se izkoristilo že plačane zadeve, nikoli več montaže nobene stvari brez da sem jaz prisoten, očeta je zanimalo glede delovanja pa le kako se prižge in ugasne klima, ter da bo čimprej delala seveda.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

XrobertoX ::

Aja se opravičujem prej sem v prejšnjem postu omenil Bias pa sem se verjetno zmotil mislil sem nate "šernk".
Jah nimaš kaj rej je dobro biti zraven kaj češ samo 15cm je pa res malo imaš pa res nekam tanko steno tako da se ne čudim da slišiš. Na kaki stavbi pa imaš to montirano?
Robi

šernk ::

Gre kot sem že rekel za montažno hišo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

traxxas ::

Jest sm nabavu Gorenje KAS 26 na Mercator piko po 24 eur 10.mescev,pa sam zmontirov pa je čist kul. Dela k šus,hladi ,greje .Na nočnem ali min delovanju jo skor ne slišiš.

amigo_no1 ::

traxxas
Imaš napravo za vakumiranje (še najbolj tricky del montaže) ?

traxxas ::

Povezave med notranjo in zunanjo enoto mam cca 2.8m. Vakumiral nisem. Sem pa zrak potisnu iz cevi z mal plina.

bond007 ::

Tako sem naredil tudi jst - pustil 2,3s, da je plin potisnil zrak iz cevi in potem zategnil zadevo... Ni najbolj optimalno, a dela že tretje leto super, pa ima že kar nekaj delovnih ur (gretja in hlajenja) za sabo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

MadMax ::

Recimo da je montaža brez vakumiranja primerljiva s kuhinjo, kjer se ne nič pomiva, le malce se postrga zasušene/zažgane ostanke...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

XrobertoX ::

hehe ja, kar zanimiva primerjava seveda ni isto kot če vakumiraš :D
Robi

Pyr0Beast ::

Za 2, 3 leta je čisto ok če prej spustiš malo plina tako da se spuca.
Slabost: Precej nižji izkoristki in povečana obraba vseega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

barakus ::

Kaj pa če je med enotama 1m, a je treba vakumirat? Naj vztrajam, tudi če bo monter rekel, da ni treba?

amigo_no1 ::

Na 1m boš verjetno "užival" v poslušanju zunanje enote ;).

easyrider3 ::

Kako je to z nastavitvijo klime v položaju avtomatsko,ker sigurno bi takrat morala klima na polno hladit do tiste meje katero izbereš.
Recimo da je v prostoru temperatura 26 stopinj in potem nastavim na klimi na avtomatsko in 20 stopinj in potlej bi morala klima na vso moč hladit a ne?
Pri meni pa ko dam na avtomatsko pa čeprav nastavim 16 stopinj mi klima sploh ne zažene na polno ampak samo malo pihlja pa še od začetka je kar nekaj čudno pridišalo ven. Verjetno bom moral poklicati servis in naj pregledajo kaj je to za en hudič,a je možno da so monterji kako narobe zmontirali?????

bond007 ::

Tako obnašanje sem že videl pri eni mislim da fuji inverter klimi. Najprej sem mislil, da kaj ne znam nastavit (čuden dalinec) in ko sem že skoraj obupal, je po ene 3-4 minutah začelo pihati hladno.

Anney ::

Avto funkcija je vse avtomatsko, se sama regulira, glede na nastavljeno temperaturo in ostalo.
Pri meni v službi se tudi čudno obnša Mitsubishi-jeva klima, včasih traja dolgo, da začne hladiti , vmes med hlajenjem začne čudno smrdeti, potem dela normalno naprej. Koliko je razdalja med notranjo in zunanjo enoto, mogoče se plin pregreva? ( v službi je čez steno cca 30-50cm, ali še manj)

Danes so tudi meni zmontirali Coolwex-ovo klimo, za ceno 9ke sem dobil 12ko in sicer CGS 12i10(A) COMFORT line with DC-inverter, plus dodatne ugodnosti.
S samim svetovanjem in montažo sem zelo zadovoljen, kot tudi s prvimi vtisi klime, bomo videli kako se bo zadeva obnesla na dolgi rok, je tiha tako notranja kot zunanja naprava, natančno se drži nastavljene temperature(izvedel sem meritve)in je nasploh enostavna za upravljanje, brez nekih posebnih zadev kot nekatere.
Glede gretja bomo pa še videli, čakam na nižje temperature.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

Pyr0Beast ::

barakus je izjavil:

Kaj pa če je med enotama 1m, a je treba vakumirat? Naj vztrajam, tudi če bo monter rekel, da ni treba?

Je treba.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Brias ::

barakus je izjavil:

Kaj pa če je med enotama 1m, a je treba vakumirat? Naj vztrajam, tudi če bo monter rekel, da ni treba?



ce ne bo hotel, naj ti napismeno napise da ni treba in da zig podjetja ,,,,, :)

Anney ::

Obvezno treba vakumirati s kompresorčkom, sem danes montažerja vprašal prav za to kratko razdalaljo, pa se je samo nasmejal, glede vakumiranja in razdalje. Mi je rekel, da če je manjša razdalja kot 3 m, navijejo cev zadaj za zunanjo enoto, zaradi plina, da počasneje kroži in se hladi.

easyrider3 ::

Med zunajno in notranjo enoto je vmes samo stena tako da sta cevi dolgi približno največ kakih dva metra. Monter je rekel da ni potrebno nič vakumirat da on samo malo ven spusti plin in nato do konca zategne cevi. Mislim da bi moral vedno vsak monter vakumirat kimo in sem potem celo danes govoril z šefom te firme in je povedal da je to brez veze nastavljat na avtomatsko hlajenje ali gretje ker se senzorjem malo jebe in ne dela kot bi moralo. Zakaj pa potem sploh delajo tako klimo z tako funkcijo če pa potem ne deluje.
Res zanimivo to ko nastavim na to avtomatsko funkcijo in kakšne dve ali tri minute nič potem pa kar naenkrat začne smrdeti in toplo pihati iz klime.
Mater med najboljšemi na tržišču so tele Mitsubishi klime in veliko monterjev in podobnih je svetovalo a potem ko pa jo imaš pa ti dela take probleme. Skoraj ne verjamem da je res to kar mi je tist monter povedal da je brez veze uporabljat avtomatsko nastavitev ker drgač sploh ne bi taka firma izdelovala še klime naprej.

šernk ::

No naša drži temperaturo nekje 1 stopinjo pod naštimanim večino časa. Naštimano imamo na 27 v hiši pa je nekje 26, ventilator večino časa dela z malo moči, problem je le v 10ih funkcijah ki ne vem če vplivajo na kaj :))

treba nabavit elektro števec, da vidmo kdaj žre kolk energije :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

easyrider3 ::

Sem tudi jaz omenil takrat monterju klime ko jo je montiral da večinoma vsi pravijo in tudi po internetu vsi pišejo,da če je kratka razdalja med obema enotama je potrebno cevi naviti od zadaj zunajne enote pa mi je on rekel da to sploh ni potrebno.
No sedaj se vidi da je veliko monterjev teh klim v Sloveniji ki naredijo samo na polovico in potem stvar ne funkcionira kot je treba,takim bi bilo potreba dati kakšno kazen ker to pa ni pošteno do strank.
Kaj naj sedaj bom se nalašč posvetoval še z glavnim serviserjem Mitsubishi klim za Slovenijo in jih vprašal glede te montaže pri meni in če je normalno da ta klima ki jo imam jaz tako deluje.

Pyr0Beast ::

Anney je izjavil:

Obvezno treba vakumirati s kompresorčkom, sem danes montažerja vprašal prav za to kratko razdalaljo, pa se je samo nasmejal, glede vakumiranja in razdalje. Mi je rekel, da če je manjša razdalja kot 3 m, navijejo cev zadaj za zunanjo enoto, zaradi plina, da počasneje kroži in se hladi.


Neumnost.

Hladil se ne bo nič bolje.
Navijanje je koristno edino zaradi vibracij ki se tako prenašajo v manjši meri.

>No sedaj se vidi da je veliko monterjev teh klim v Sloveniji ki naredijo samo na polovico in potem stvar ne funkcionira kot je treba,takim bi bilo potreba dati kakšno kazen ker to pa ni pošteno do strank.

And there you have it. Enako z avtomehaniki, štromarji, vodovodarji, zidarji etc ....



Glede auto načina.
Koristen je v prehodnih obdobjih ko se en čas prostor hladi (čez dan ko nabija sonce) in ponoči ko se greje (mraz).

Če boš mel v hlajenju in dal na auto z isto temperaturo bo skoraj vedno začel greti. Auto štartaš s nižjo temperaturo od sobne, drugače bo šel v gretje. Nato pa dviguješ po 1°C vsake kvatre.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Pyr0Beast je izjavil:

barakus je izjavil:

Kaj pa če je med enotama 1m, a je treba vakumirat? Naj vztrajam, tudi če bo monter rekel, da ni treba?

Je treba.


V navodilih za mojo Mitsubishi MXZ-2C52VA piše, da do 20m ni treba vakumirat, da enota vsebuje dovolj plina. Nad to razdaljo pa je potrebno dodati sorazmerno R410A plina. Lažejo?

Brias ::

c3p0 je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:

barakus je izjavil:

Kaj pa če je med enotama 1m, a je treba vakumirat? Naj vztrajam, tudi če bo monter rekel, da ni treba?

Je treba.


V navodilih za mojo Mitsubishi MXZ-2C52VA piše, da do 20m ni treba vakumirat, da enota vsebuje dovolj plina. Nad to razdaljo pa je potrebno dodati sorazmerno R410A plina. Lažejo?


kaj ma veze vakumiranje z plinom ????

absolutno nobene ...

a ti ni jasno da do 20m ni treba dodajat plina, kaj ma to veze z vakumacijo, kje si ti pamet pozabil ...?

mitsu stran: http://www.mitsubishi-electric.co.nz/ma...


Installation - MXZ-2C52VA - Pdf Format (780Kb)
http://www.bdt.co.nz/aircon/data/manual...


PURGING PROCEDURES, LEAK TEST, AND TEST RUN
1) Remove service port cap of stop valve on the side of the outdoor
unit gas pipe. (The stop valves are fully closed and covered in caps
in their initial state.)
2) Connect gauge manifold valve and vacuum pump to service port of
stop valve on the gas pipe side of the outdoor unit.
3) Run the vacuum pump. (Vacuumize for more than 15 minutes.)
4) Check the vacuum with gauge manifold valve, then close gauge
manifold valve, and stop the vacuum pump.
5) Leave as it is for one or two minutes. Make sure the pointer of
gauge manifold valve remains in the same position. Confirm that
pressure gauge shows -0. 0 MPa [Gauge] (-760 mmHg).
6) Remove gauge manifold valve quickly from service port of stop
valve.
7) Fully open all stop valves on the gas pipe and the liquid pipe. Operating
without fully opening lowers the performance and this causes
trouble.
8) Refer to -2., and charge the prescribed amount of refrigerant if
needed. Be sure to charge slowly with liquid refrigerant. Otherwise,
composition of the refrigerant in the system may be changed and
affect performance of the air conditioner.
9) Tighten cap of service port to obtain the initial status.
0) Leak test

MadMax ::

No, tudi zaradi takih nepismenih briht se dela tako kot se, žal...

Glede minimalne dolžine pa kolikor vem je res v večini instalacijskih navodil navedena tudi minimalna dolžina cevi.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

c3p0 ::

Sem le uporabnik klime, pa ne počit no :))

Pyr0Beast ::

Še glede montaže: Nekateri ventili se zavrtijo do kraja in nato za pol obrata nazaj privijejo. + Kapice se jim tesno privije ker radi puščajo. (Shrader ventili so pa itak veselje, tisti curijo že če jih malce grdo pogledaš)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

matjazpet ::

Mene pa zanima vaše mnenje o dveh klimah, ki sta v akciji v šp@ru in sicer Gorenje KAS35(on-off) za 289€ ter Gree GWH12MB (inverter) za 449€. Zunanja enota od Gree je dimenzije 848X540X320 mm in teže 40kg???(ne najdem natačne teže oz.povsod so drugačni podatki) ;Gorenjeva pa je (700 × 535 × 235 mm) in težka 25,5 kg. Zanima me koliko se to pozna pri montaži napram manjši od Gorenja. Montiralo pa bi se v Ljubljani (7.nadstropje). Moja polovica navija za dražjo, sam pa bi raje vzel Gorenjevo, saj jo bomo uporabljali samo za hlajenje, pa še to samo nekaj let dokler se ne preselimo v hišo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matjazpet ()

Pyr0Beast ::

Isti šmoren.
Preveri glasnost, to je pa tudi to. Konec koncev lahko klimo (če bo po parih letih še delala) na komot vzameš s seboj ko se seliš
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

traxxas ::

Jest mam KAS 26 od Gorenja.Kas 35 ni po tej ceni,ki si jo navedel je pa ta model inverter varianta .KAS 26 pa je on-of.
Men osebno zadošča.Če bi stanovanje tudi ogreval,pa bi gotovo vzel inverter.
Glasnost klime je primerljiva z večino klim,tudi višjega cenovnega razreda.Kar se pa tiče proizvajalca je pa tko al tko vse en približno isti šmorn.Stvar dela ali pa crkne kot vse ostalo.Klimo sem namontirov sam.

nixnix ::

Prebral sem ene 20 strani teme in zdaj vsaj priblizno vem, kako in kaj. (Priblizno. Lahko da se motim.)

Situacija: 75% bi klima sluzila za temperiranje vikenda cez teden, ko me ni (gretje: spomladi, jeseni, pozimi), nastavil bi na cca 15°c, da potem ko pridem v petek ni treba toliko ogreti oziroma gre veliko hitreje do prijetnih 22° - uporabljam pec na drva (centralna), vec kot dovolj mocna.
Seveda prav pride tudi hlajenje poleti, ampak ker je to podezelje, se vse skup ne segreje tako mocno kot asfalt v mestu, pa tudi vrocina toliko me ne moti. Vcasih sicer se zgodi da prileze temp na 28-30 stopinj v prostoru, pa mi ni panike.

Masarda je sicer slabih 50 kvadratov, oken ni veliko in bodo tudi v kratkem menjana. Balkonska vrata in eno okno sta na jug, na sever pa okno v spalnici in eno majhno v kopalnici. Streha je slabo izolirana. Klimo bi dal kar na hodnik.


Vprašanje:
1.) Je bolje zunanjo enoto postaviti na severni del bajte, pod streho, kjer bo vselej v senci (kok ma to efekta poleti, ko hladim)? Bo za gretje pozimi to manj primerno, ker bi lahko tam na severu bolj zmrzovalo, na juzni steni pa je vseeno mal vec sonca ...?
2.) Je bolje da vzamem osnovno invertersko glede na to, da je fokus na gretju - mal mocnejse so na papirju ...

A prav razmisljam??? Hvala!

Pyr0Beast ::

Klima ti bo prej segrela prostor kakor pa boš ti šel naložit in prižgat peč in dokler bo začela voda krožit ter dokler se bodo radiatorji sploh segreli.

1. Vseeno je. Za gretje pozimi je sončna stran boljša, za hlajenje, severna. Če jo imaš na soncu in jo planiraš uporabljat skoraj izključno za gretje jo lahko vseno zagradiš/pokriješ da jo sonce ne žge
2. Isti šmoren.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Anney ::

Ne vem kako je pri drugih firmah, Coolwex ima tehnologijo ohranjanja temeprature pri daljši odsotnosti. Samo serija Exclusive Polar (CGV 9i 10 Polar ali CGV 12i 10 Polar).

Sam imam serijo Comport Plazma (CGS 12i 10 (A)) pa sem zelo zadovoljen, zdaj po kratki uporabi.

VZDRŽEVANJE TEMPERATURE PRI 8°C
V primeru da zapustite svoj dom in zaradi varčevanja izklopite grelna telesa za
dalj časa se lahko zaradi padca temperature v času vaše odsotnosti pojavijo velike
neprijetnosti, kot so zmrznjen vodovod, počene cevi radiatorjev ali talnega gretja,
poplava, ipd.. S posebno funkcijo vzdrževanja temperature bo klimatska naprava
Coolwex poskrbela da bo v prostoru vedno 8°C - tudi ko vas ni doma.
Funkcija vzdrževanja temperature pri 8°C je še posebej primerna za vikend hiše,
počitniške hiše ali druge prostore, ki jih redkeje obiskujete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

nixnix ::

Hvala! Mogoce bi jo dal vseeno na sever zaradi hrupa. Tam se ne zadrzujem, na jugu bi bila pa pravzaprav na/nad balkonom. Dopadejo se mi tele izbire:
Gorenje KAS 26 za 290 EUR (pri GA) - ali mogoce bolje kaksna mocnejsa? Recimo
Gorenje KAS 35 za 370 EUR (pri GA) - se mi zdi da je ta tudi neinverterska, ceprav je nekdo trdil drugace?
Coolwex se mi zdi ze mogoce na meji drag, cena 775 EUR za CGS9I10 kolikor sem na hitro gledal.
Ce ze, se mi je med mocnejsimi zdela tale varianta z Bolhe zanimiva in sicer
Mitsubishi MSZ - FD35VA za 650 EUR, sicer iz druge roke ampak pri ceni nove preko 1000 EUR in na papirju boljsimi ciframi.

Koliko se bodo v praksi pri gretju poznale boljse cifre od micke napram recimo gorenje 35, me res bega ... PyroBeast, zagotovo isti smoren, recimo situacija pri -10°C?

Pyr0Beast ::

KAS 35 je imo tudi neinverterska, malce draga IMO

>PyroBeast, zagotovo isti smoren, recimo situacija pri -10°C?
Pri -10°C klime zgubijo več kot polovico grelne kapacitete

Poglej tole;
http://www.mimovrste.com/artikel/364000...

Tisto mitsubishijevo si dobi za 400€ če je kako leto max. stara.
Klime se izreeedno slabo prodajajo
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

nixnix ::

Aha, super. Ponudba z Bolhe je baje tri leta stara roba.
Torej, pri situaciji -10°C je treba dati watte na pol? Tj. 2kW za Mitsubishi, 1,85kW Gorenje, 1,9kW Vivax?
Ampak za te watte pa se vedno velja, da jih bodo dosegali z COP 4,6 oz. cca 3,6?
Vem, prihranek elektrike ne bo bistven, razlika v moci pa je tudi potemtakem prejkone zanemarljiva, a ne?
Mmg, Vivax na HR dobijo tudi za manj kot 270 EUR. Ima pa navedeno glasnost najmanj 32Db Vivax, medtem ko imajo drugi tudi od 21dB Mitsubishi. V praksi to pomeni najbrz ze nekaj?

Anney ::

Moje mnenje je , da se ti splača stegnit malo več v denarnico in kupiš kvalitetno klimo, še posebej če jo rabiš za ogrevanje.

Več si preberi tu:
http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph...

nixnix ::

Odlicen link, hvala Anney!

Pyr0Beast ::

>Ampak za te watte pa se vedno velja, da jih bodo dosegali z COP 4,6 oz. cca 3,6?
Nope

Vem da imajo hrvati cenej, če dobiš še carino nazaj so za crknit poceni
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

nixnix ::

Sem videl na tistem linku potem, ja.
Mislim, da je odlocitev blizu.
Moti me le se deklarirana glasnost Vivaxa.
Hvala za vse info!
LP N

Anney ::

Vedi, da jemlješ klimo na daljši časovni rok, cenene in redke firme klim izpusti, ponavadi je tu problem rezervnih delov, ker je lahko dobava rezervnih delov dražja kot cela klima, vzemi nekaj preverjenega z zastopnikom v sloveniji, kjer so dokaj poceni deli in servis. Obvezno vzami inverter, in naj bo čimtišja, ker te tako nebo motila nadalnjih xy let in ti nebo žal tistih nekaj evrov več, kot jih boš dal v začetku in se ti na daljši časovni rok povrnejo, kot pa da daš manj v štartu in imaš potem težave, to je vsaj moje mišljenje.

Mogoče ti še ta stran kaj pomaga:
http://www.klima-center.si/zakaj-klima-...

Pyr0Beast ::

Kaj pa ima za crknit pri klimi da rabiš rezervni del ?
Naprava deluje tiste 3-5 let, kar je več je podarjeno.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

amigo_no1 ::

Pyr0Beast je izjavil:

>Ampak za te watte pa se vedno velja, da jih bodo dosegali z COP 4,6 oz. cca 3,6?
Nope

Vem da imajo hrvati cenej, če dobiš še carino nazaj so za crknit poceni

Do 300E/po osebi ni carine in dobiš ddv nazaj, samo je problem ker klime so ponavadi dražje in ne vem kako bi lahko 1 klimo kupila dva (mora biti na potem na 2 ločenih računih vsakemu računano po 300E, če stane recimo 600E).

Anney ::

Nikoli ne veš, lahko ventilator, kompresor ali elektronika, še posebej na vikendici kjer so bolj extremni pogoji kot doma.
Sej vsak proizvajalec garantira ampak nobenen ni vsevednež. Pri nas v službi jo servisirajona na 2 meseca, res pa je da je že stara. Kupuje pa verjetno za daljše obdobje, menda nebo na 3 lete menjal ali pa tudi?
««
33 / 120
»»