» »

Bo Small Business Server 2003 dovolj?

Bo Small Business Server 2003 dovolj?

Anzi ::

V podjetju se odločamo za nakup novega informacijskega sistema (strojni in programski del) in sem v dilemi pri nakupu.

Naj najprej opišem obstoječe stanje. Gre za avtohišo, ki ima cca. 35 zaposlenih delavcev. Računalnikov je 25. Potrebujemo nov sistem elektronske pošte ter SQL bazo podatkov. Računalniki naj se povezujejo v domeno. Na serverju naj bo izveden backup. Na serverju naj bo tudi antivirusni strežnik.

Ena izmed možnosti je:
- nakup novega strežnika (HP Compaq, Xeon 3.4Ghz, 2GB RAM, 4 x 150GB diskovje v RAID 10, backup enota)
- nakup programske opreme Microsoft Small Business Server 2003 Premium (vsebuje Windows 2003
Server, SQL Server 2000, ISA požarni zid, Exchange server)

Vprašanje je, ali bo to dovolj? Pošte je malo (zdaj je sploh ne uporabljamo vsi), poizvedbe v bazo pa razen finančnih tudi niso zelo zahtevne (večinoma gre za vnos podatkov ali za enostavno iskanje).

Dobili smo tudi ponudbo za 4 Windows 2003 strežnike (eden za backup, eden kot domain controler, eden za bazo, eden kot požarni zid) v vrednosti 8 MIO SIT (programska in strojna oprema) vendar se mi zdi to pretiravanje.

Kakšno je vaše mnenje?
//Anzi

Daedalus ::

Mašina bi mogla tole poganjat čisto OK... Je pa res, da če ti crkne, si v temi. Lahko bi recimo ločil vsaj požarni zid od ostalega, ker serverja s podatki res ni pametno met na mašini, ki služi za router/firewall... Kaj več pa ne bom pametoval, ker nimam dovolj izkušenj s tem, pa v prejšnji službi sem delal v firmi, kjer se ni spraševalo za $$ in je skor vsak sistem podvojen in je tud praktično vsak prdec lavfa na svoji mašini.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

Dobili smo tudi ponudbo za 4 Windows 2003 strežnike (eden za backup, eden kot domain controler, eden za bazo, eden kot požarni zid) v vrednosti 8 MIO SIT (programska in strojna oprema) vendar se mi zdi to pretiravanje.

nekdo ti je predlagal, da kupite 4 (štiri) nove računalnike, na vsakem bo nameščen windows 2003 server, potem pa bo ena mašina delala samo backup, ena samo domain kontroler, tretja firewall in četrta bo vrtela bazo. za cca 8 mio SIT? za 35 ljudi. in ti zdej ne veš, če se ne bi kr za to varjanto odloču?

nekoga bi morali postavit pred zid. tebe! :D

seveda v primeru, da bi bil js tvoj šef. je pa res, da je 90% šefov veliko bolj pametnih od mene.
l'jga

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasnost mreže pri dostopu do sqla

Oddelek: Omrežja in internet
101316 (1095) BadB0y
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333609 (2297) SasoS
»

Operacijski sistemi na strežnikih v vašem podjetju

Oddelek: Operacijski sistemi
111792 (1344) Ice-Heki
»

SATA dnevno menjavanje diskov

Oddelek: Strojna oprema
121651 (1449) Mr.B
»

1 x LAN in 2 x DHCP