» »

MIDP 1.0 in Noka 7210

MIDP 1.0 in Noka 7210

Sklemen ::

Mogoče mi boste samo potrdili tisto, kar mislim da že vem :-)

Malo sem se začel ukvarjati tudi z J2me, pa opažam, da če imaš telefon, ki ne podpira MIDP 2.0, potem ne moreš pošiljati SMS-ov neposredno iz aplikacije, nimaš dostopa do podatkov na SIM kartici ali sistemskih podatkov o GSM aparatu.

jaz pa b rad, da bi J2ME aplikacija lahko prebrala IMEI stevilko aparata in telefonsko številko, na podlagi teh podatkov in npr. trenutnega časa, bi se prikazalo geslo za enkraten vstop v program. Geslo bi se prikazalo, ko bi bilo SMS spročilo uspešno poslano npr. meni.

Zakaj to sprašujem? V podjetju smo razvili aplikacijo, pri kateri je mogoče s servisno šifro narediti marsikaj. Če to dela neka oseba, ki ve zakaj se gre, potem v redu. Če pa to geslo pride v roke nepooblaščeni osebi (menda je teh že kar nekaj), pa lahko pride do pizd...

Vem, da je rešitev, da vsem kupimo telefone, ki podpirajo MIDP 2.0, ampak se bi temu radi izognili :-)

Vem, da MIDP 1.0 podpira HTTP protokol, vendar imamo vsi v podjetju VEGO in preden bo Mobitel kupil Vego in tudi nam omogočil brskanje po netu :-)

SKlemen

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

simobil & sms virus

Oddelek: Mobilne tehnologije
365205 (4066) kunigunda
»

Google predstavlja novost: GPS Simulator

Oddelek: Novice / Windows Mobile
465393 (5391) mrkva1
»

Nokia 6288 ?

91676 (1570) V-i-p
»

Hipno sporočanje na mobilnih telefonih

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
314639 (3696) KoKi
»

Kako poslati igrico na mobitel preko interneta?

112766 (2460) kopernik

Več podobnih tem