» »

Pomoč pri gradnji pravniškega spletnega foruma

Pomoč pri gradnji pravniškega spletnega foruma

Dman ::

Zanima me, če bi bil S-T pripravljen priskočiti na pomoč pravniškemu društvu, ki namerava postaviti forum primarno namenjen tej populaciji.
S-T forum je namreč izredno dodelan, mi pa cenimo znanje in izkušnje ustvarjalcev. Trenutno imamo delujočo spletno stran, ki gostuje na strežniku pri polni podpori za skripte. Če bi bil forum dobro obiskan, bi lahko na njem izvajali prvo pravno pomoč itd. - v glavnem zanimiva ideja. Pa še to, namen foruma je neprofiten.

MeGreat ::

zakaj ne uporabite že pre-made skript, kot so ipb ali phpbb, prihranilo vam bo ogromno dela verjamite mi
Drugače pa je en tak forum zelo dobra ideja

Dman ::

Pre-made skripta je najbrž osnova - vsaj tako si jo predstavljam, na katero pa je treba obesit še polno detajlov in podskript in smajlijev in nastavitev, razne "rdeče črte", npr. kako se obnaša forum, ko klikneš na sporočilo po iskanju (gre direktno na to sporočilo in ne na prvo sporočilo v temi) itd. Potem so tu razni prevodi, nastavitve podskupin, pošiljanje emailov, ko nekdo odgovori na sporočilo.

Vse to zahteva izkušnje, ki jih pri nas nima, žal nihče, ta forum pa deluje že vrsto let in so si ustvarjalci nabrali nemnogo izkušenj pri odpravi bugov itd. Resda nisem nikoli poskusil usposobiti phpBB, ampak najbrž da to ni že vse vnaprej nastavljeno. Preden bi mi pogruntali, kako in kaj, bi začetni navdrušenci pobegnili...

Obstaja npr. en pravniški forum, imenuje se pravniki.net, če se ne motim. Zgradba foruma in njegove funkcije so naravnost odbijajoče. Obstaja tudi mailing lista, kar je bilo dobro, ko je bila ustanovljena, v letu 2005 pa je to že presežen način komuniciranja.

Tody ::

Hey ! Jest se zadnje čase ukvarjam intenzivno z forumu in protali in to vse premade o php nimam kej dost pojma in vseeno mi je ratalo narest tale forum www.studentarija.net Za to kar rabite vi je A točno da se ve kaj in kako ter katere funkcije. Skript je mali miljon tako da se pomoje že teško zmislite nekaj česar ni. Razen rdeče črte ni :D So funkcije ki storijo isto toda rdeče črte ni. Vsi ti forumi vsebujejo marsikaj od MASSmail do zasebnih sporočil in globlanih obvestil na forumu, opozoril rojstnih dnevo in pregleda čez WAP vse to se da z malo potrpljenja. Jest priznam da se še enkrat nebi spustil v to samo iz zabave in izkušnje (okey če bi imel čas, vrjetno res tko pa poleg mojega foruma + izdelava portala + služba ).

Treba se je vsest preštudirat in gledat po forumih brskat za inforamcijami. Vse ostalo je klikanje. PHPBB je v celoti preveden, toda dodatke je treba na roko prevest, kar je tudi dost enostavno.

Povzetek ? Vse skupaj je dost na easy samo pobere tooooliko enega časa da zveš pravilne postopke da glava boli

p.s. da pa vseeno vam prišparam veliko truda in časa se poslužite tele strani in njihovega foruma EXTREME PHPBB pomoje mu res manjka samo še Wap modul + ne bo se vam treba z inštalacijo vseh modulov zafrkavat samo prevajal boste

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

MeGreat ::

Ahm, phpbb je kompletno premade, postaviš ga v minuti (lahko tudi jaz, for free :D :D )
Skine je simpl nardit če maš vsaj malo "občutka" za grafiko
Ampak meni osebno phpbb ni všeč, ipb 2.0.3 mi je najmanj milijardokrat bolši (skripta je optimizirana do amena :D ) slaba lastnost je samo da stane 200 dolarjev :\
aja forumi studentarija.net je phpbb forum, nič posebnega :), poglejte si raje podnapisi.net, to je pa vse popolnoma custom coded, tudi slo-tech ni slab :D

Tody ::

MeGreat itak ampak pojdi im postavit cel portal oz naredi jim cel forum. Pomožnosti zastoj ali zelo male pare :D Tud postavitev phpbb pomoje nebi ostalo samo na osnovni različici.

Ziga Dolhar ::

Dman: študent prava tu ... z veseljem pomagam. (PHP in kar gre zraven.)
https://dolhar.si/

MeGreat ::

Tody ali delam zastonj (in ne ne mislim vam narediti portala lol, lahko pa zaženem install.php skripto lol :D ) ali pa zelo drago, zadnjič ko sem delal v phpju sem dobil 100€ za dobrih 5 ur dela ..

alum ::

Dman: Student racunalnistva tu:D z veseljem pomagam...javi se preko ZS


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seznam slo forumov

Oddelek: Loža
103630 (2961) Skatey
»

TEMA nove slovenske internet strani = ???

Oddelek: Izdelava spletišč
5966 (792) Brilko
»

www.vreme-si.net

Oddelek: Izdelava spletišč
262759 (1989) Lincolin
»

vstaviti phpbb na statično strani

Oddelek: Izdelava spletišč
211464 (1319) Tody
»

Integracija PhpBB v spletno stran

Oddelek: Izdelava spletišč
251812 (1484) roli

Več podobnih tem